fbpx

V imenu Golobove vlade v. d. direktorja Ukoma Barbutovski prevzel vlogo nacionalnega cenzorja

Direktor vladnega urada za komuniciranje Dragan Barbutovski (Foto: STA)

Vršilec dolžnosti direktorja Ukoma Dragan Barbutovski je zagrozil uporabnici Twitterja, da jo bo prijavil in da jo bo Twitter blokiral. Razlog: uporabnica se v zvezi z nedavno odločitvijo Ustavnega sodišča RS, ki istospolnim parom omogoča posvajanje otrok, preprosto ne strinja s tem, kako si nekdo interpretira, kaj homoseksualnost je. Glede na položaj, ki ga Barbutovski zaseda, se zdi, da opravlja vlogo nacionalnega cenzorja v imenu vlade. 

Bistvo demokracije je, da je vsakemu posamezniku dovoljeno izraziti svoje lastno mnenje. Očitno pa to v “svobodi” ni mogoče, saj številni uporabniki Twitterja ugotavljajo, da je Golobova vlada vpeljala novo športno disciplino, ki se imenuje: blokiranje državljank in državljanov na Twitterju. Tukaj še posebej prednjači ministrica za digitalizacijo Emilija Stojmenova Duh, ne manjka pa niti vršilec dolžnosti direktorja vladnega urada za komuniciranje Dragan Barbutovski.

Ustavno sodišče je v petek razsodilo, da presojani ureditvi zakonske zveze in skupne posvojitve pomenita nedopustno diskriminacijo istospolnih parov. S tem je bila povožena referendumska volja slovenskega naroda, ki je kar na dveh različnih referendumih glasovalo proti temu, da bi lahko dva moška ali dve ženski v homoseksualni partnerski zvezi posvojili otroka pod istimi pogoji kot mož in žena v uradni zakonski zvezi. Marsikoga je odločitev razburila, saj obstaja strah, da zakonska zveza, kot smo jo poznali doslej, kmalu ne bo obstajala več.

In ko iz tega – zaradi nezdravljenih travm – nastane *homoseksualec” (m/ž), je to bolezen in ne normala za posvajanje otrok. Ampak naše ZZZS ne zdravi, le predpisuje antidepresive. Tudi več desetletij, brez težav,” je zapisala uporabnica Twitterja. Na to ji je Barbutovski v znak nestrinjanja odpisal, da homoseksualnost ni bolezen. Nato pa ji je še zagrozil z blokado: “Zaradi širjenja sovražnega govora boste prijavljeni Twitterju in blokirani. Lep pozdrav“.

Vir: Twitter

Odziv vršilca dolžnosti direktorja Ukoma (na Twitterju deluje pod uporabniškim imenom DraganBrBr) kaže, kot da imamo na delu cenzorja, ki v imenu vlade bdi nad tem, o čem se lahko v naši državi razmišlja in o čem ne. Moteče je seveda tisto, kar ni skladno z razmišljanjem vladajoče strukture. Glede na to, da so prejšnjo vlado tako radi obtoževali, kako naj bi izvajala diktaturo in naj ne bi dovoljevala kritične misli, lahko vidimo, da se je v resnici kar sama pretvorila v diktaturo kritične misli.

Vir: Twitter

Ne gre tudi brez blokad
Ko v diskusiji zmanjka argumentov, se Barbutovski zateče v blokado drugače mislečih. Očitno je vzor našel v ministrici za digitalizacijo, ki na Twitterju blokira vsakega kritičnega uporabnika. Celo tiste posameznike, ki niti enkrat še niso komentirali njenih objav. Do tega je prišlo po tem, ko so se pojavile govorice, da je vpletena v nezakonite posle, vezane na evropska sredstva. Očitno se Golobovi vladi ne sme nastaviti ogledala. Če pa do slednjega pride, očitno sledi utišanje oziroma grožnje z blokado. “Svoboda” pa taka.

Sara Kovač