fbpx

V javnosti pozivi k prepovedi delovanja političnim strankam naslednicam KPJ!

Posmrtni ostanki pri Mostecu pri Brežicah/Klanjanje vrha SD Borisu Kidriču lani (Foto: STA/Twitter)

Vladna komisija za reševanje vprašanj prikritih grobišč je pri Mostecu pri Brežicah nedavno izkopala posmrtne ostanke izvensodno pobitih po koncu II. svetovne vojne. Od 25. avgusta 2020 so namreč v  nekdanjem protitankovskem jarku odkrili posmrtne ostanke vsaj 139 oseb, med katerimi so bili tudi civilisti. Našli so tudi ženske predmete, kar kaže, da pri likvidaciji niso prizanesli niti njim. Če bi pričakovali, da bodo Socialni demokrati, ki se imajo za “glasnike pravičnosti” izrazili svojo kritiko glede režima, ki je takšno morijo izvajal in s tem pravice sistematično kršil, bi se ušteli. Tukaj gre namreč za povsem druge vatle, kar pa ne čudi, saj se istemu režimu klanjajo, ko je to le mogoče. 

Kljub temu, da je Slovenija članica Evropske unije, smo v 21. stoletju še vedno priča prizorom, ko levičarji z velikim zanosom hodijo na partizanske proslave in se klanjajo komunističnim klavcem – Josipu Brozu Titu, Borisu Kidriču in Edvardu Kardelju – ki so brezvestino prelivali kri nedolžnih državljanov. Kljub temu, da osrednji mediji delujejo v sozvočju z levo politično opcijo in kot taki nekritično poročajo okrog tako nehigieničnega obnašanja, pa očitno obstajajo nekateri, ki jih prizori kakršen je klanjanje članov stranke SD in evropske poslanke Tanje Fajon krvavemu revolucionarju Kidriču, motijo.

Na družbenem omrežju Twitter se je pojavil predlog za prepoved strank naslednic Komunistične partije Slovenije. “Po 75 letih še vedno odkrivamo njihova množična morišča, še vedno kradejo na polno, še vedno so v vseh zadevah privilegirani in še vedno so na oblasti. Kdaj bomo rekli bobu bob in bomo prepovedali stranke naslednice KPS?,” je kritično zapisal eden izmed uporabnikov Twitterja.

Posmrtni ostanki pri Mostecu pri Brežicah (Foto: STA)

Na to pa se je odzval tudi nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjan M. Zupančič, ki je pripisal: “V Sloveniji je več kot 750 masovnih grobišč, ki so bili s strani komunistov pobiti po koncu II. svetovne vojne. Vsako leto odkrijejo nove,” je izpostavil in ob tem kritično dodal, da je v bližini predsedniške palače mogoče videti kip Borisa Kidriča, ki je osebno naročal množične umore.

Kaj si o vsem tem mislijo tudi številni drugi državljani, najbolje priča vsebina njihovih komentarjev: “Morda je napočil čas zbiranja podpisov pod peticijo za odstranitev tega spomenika ali prestavitev pred sedež SD?”; “Sram me je. Bi bil skrajni čas da se stranke in politiki ki še tako mislijo umaknejo in nehajo razdvajat ta narod.”; “In kje so sedaj nasledniki KPS, tisti, ki se še hvalijo s tem? SD?”; “Pa nihče za te zločine ni bil obsojen.”; “Če bi bili država z moralnimi vrednotami bi Kardeljev spomenik že davno moral biti odstranjen, tako se komunisti delajo norca iz poštenih državljanov Slovenije…..!!!!”; “Pri nas spomenike še postavljajo. Postavitev spomenika Ivanu Matiji Mačku je pa vrhunec močvirja.”

Posmrtni ostanki pri Mostecu pri Brežicah (Foto: STA)

Umrlo vsaj sto tisoč prebivalcev Slovenije
Kljub temu, da Socialni demokrati na ves glas razglašajo, kako nasprotujejo totalitarizmom, ker tam ni bilo prostora za spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin, lahko na drugi strani vidimo, kako brez sramu poveličujejo rdečo zvezdo, ki predstavlja simbol agresorske JLA.

Drobne najdbe pri Mostecu pri Brežicah (Foto: STA)

S takšnimi dejanji pa jasno sporočajo, da jim ni mar, da je med II. drugo svetovno vojno in zaradi nje, do januarja 1946 umrlo vsaj sto tisoč prebivalcev Slovenije. Med temi je bilo približno 15 tisoč takih, ki so bili umorjeni po 15. maju 1945, ko bi moralo orožje že utihniti. Posamezni poboji so trajali vse do začetka petdesetih let, vendar te žrtve niso vključene v statistiko tragičnega leta 1945. Ljudje pa so tako ali drugače umirali vse do njenega formalnega konca, leta 1990.

Tako so se v vodstvu SD poklonili revolucionarju Borisu Kidriču. (Foto: FB)

Takšno obnašanje nam je nedvomno lahko le v sramoto; namreč vrednote, ki jih zagovarja simbol rdeče zvezde, so povsem nezdružljive s temeljnimi ustavnimi vrednotami, kot so svoboda, demokracija, človekovo dostojanstvo in vladavina prava.

Huda jama pri Laskem,morisce in povojno grobisce (Foto: STA)

Huda jama pri Laškem, povojno morišče. (Foto: STA)

Dokler ne bomo zmožni priznati, da je komunizem, pod katerim je po oceni nekaterih zgodovinarjev v 20. stoletju, skupno umrlo več kot 100 milijonov ljudi, ravno tako totalitarni sistem kot sta nacizem in fašizem, smo daleč od poti k normalnosti. Vse žrtve so namreč vredne spoštovanja ne glede na to, kdo jih je moril!

Nina Žoher