Tako cenijo našo kulturo: Migranti skrunijo križe, odlagajo odpadke, krajani se zaklepajo v hiše!

Foto: Twitter

Prebivalci obmejnega kraja Jelšane niso dobro sprejeli novice, da namerava Republika Slovenija na meji s Hrvaško graditi sprejemni migracijski center, ki bi gostil več sto migrantov, pozneje morda celo več tisoč. Že zdaj imajo namreč zaradi tujcev, ki nezakonito prečkajo mejo in se sprehajajo po njihovih dvoriščih, vlamljajo v njihove počitniške hiške, nemalo težav. Ostro proti gradnji takšnega centra je tudi župan Občine Ilirska Bistrica, pa čeprav je član iste stranke kot evropska poslanka Tanja Fajon, torej Socialnih demokratov. 

Predstavniki krajevnih skupnosti v občini Ilirska Bistrica so potem, ko je občina ugotovila, da bi bil posvetovalni referendum o sprejemno-registracijskem centru za migrante v nasprotju z veljavno zakonodajo, ustanovili Civilno iniciativo za varovano mejo. Med prvimi aktivnostmi bosta zbiranje podpisov pod peticijo in protestni pohod do meje.

Ekipa Drugorazredni je obiskala Jelšane, kjer so imeli vaščani veliko povedati. Predsednik krajevne skupnosti Jelšane Ivan Ceglar je povedal, da natančno vedo, kje bo načrtovani migrantski center stal. “Na začetku bodo postavili dva šotora s po 200 ležišči, 10 kontejnerjev s pripadajočimi strukturami.” Po besedah župana Emila Rojca se je civilna iniciativa ustanovila prejšnji teden, poleg pa je bil tudi sam kot občan. “To, da država želi graditi center, je občini znano, ker je investitor, torej Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov, občino zaprosil za lokacijsko informacijo, na osnovi katere nam je znano, kako in kje se bo objekt gradil.”

Foto: Nova24TV

Nadzor šepa, prebivalce je strah
Civilna iniciativa poziva državo, da naj zavaruje državno mejo, kot je to zapisano v državni zakonodaji. Prebivalci Jelšan so naši ekipi pokazali poti, po katerih migranti vsak dan ilegalno prehajajo mejo. Videti je mogoče, da na teh poteh nadzora praktično ni. “Če bi bilo varovanje državne meje dobro, tudi sprejemno-registracijski center na prehodu Jelšane ne bi bil potreben,” je prepričan Ceglar. Ustanovitvi civilne iniciative je botrovalo predvsem dnevno srečevanje z migranti, ki hodijo mimo hiš v neposredni bližini državne meje. Vzbujajo strah in povzročajo škodo, za seboj pa puščajo odpadke. Prebivalec Alojz Rutar je za Nova24TV povedal, da se vsakodnevno srečujejo z migranti, ki preko meje prihajajo po različnih poteh. “Ljudje se tako bojijo, da so hiše zaklenjene praktično cele dneve.” Ivana Kovačič Čekada, ki prav tako prebiva v Jelšanah, pravi, da je zaradi migrantov občutek zelo neprijeten, in to ne glede na to, ali se ob srečanju s petimi moškimi znajdeš sam ali skupaj z majhnim otrokom, saj človek ne ve, kakšni so sploh njihovi nameni.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Tudi križu ne prizanesejo
Štirje policisti po prepričanju Ceglarja ne morejo varovati cele bistriške občine. “Nikoli jim nismo branili hrane, ko so zanjo prosili, saj smo vendarle ljudje,” pravijo domačini, ki imajo v povezavi z migranti nemalo zgodb. “Vprašali so me, če jih za denar odpeljem v Italijo,” je svojo izkušnjo delil Ceglar in dodal, da tega ne bi storil za noben denar. Nekateri drugi domačini pa imajo tudi naravnost srhljive izkušnje. Josip Surina je v svoji vikend hišici, v katero so mu vlomili migranti, za njimi našel križ z Jezusom, zlomljen na več delov. “Posebej si je nekdo vzel čas, saj je posebej odtrgal glavo, roke.” Surina pravi, da izkušnje dalj časa ni želel deliti z novinarji, saj se je bal, da ga bodo označili za nestrpneža. A si je premislil potem, ko je poslušal besede evropske poslanke Tanje Fajon, ki je glede migrantov dejala, kako je tem ljudem potrebno pomagati. “To je daleč od resnice, to so razbijači in vsiljivci in ne ljudje, ki so potrebni pomoči. Presodite sami.” 

Rojc prepričan, da bo migrantski center varnost celo poslabšal
Po besedah župana Rojca se pojavljajo nelegalna odlagališča obutev in oblačil, ki jih določene osebe puščajo za sabo. “Domnevamo, da to počnejo nezakoniti migranti, za kar pa seveda nimamo dokazov. Med ljudmi se pojavljata strah in nelagodje, saj srečujejo večje skupine tujcev, za katere ne vedo, kako se bodo obnašali.” Čeprav je Rojc, tako kot Fajonova, socialni demokrat, pa je očitno, da ima kot vodja občine, ki meji s Hrvaško, in se dnevno sooča z incidenti, na migrantsko problematiko popolnoma drugačen pogled kot njegovi kolegi v Ljubljani.

Foto: Nova24TV

“Ta objekt ne bo v ničemer izboljšal varnosti občanov, ampak jo bo celo poslabšal. Državi predlagamo, da naj zagotovi varovanje meje v skladu z zakonom, tako da nezakoniti migranti ne bodo nekontrolirano prehajali državne meje in se potem nekontrolirano gibali po občini Ilirska Bistrica,” je jasen župan, ki je v imenu ljudi vlado Marjana Šarca obvestil, da ti migrantskega centra ne želijo. Z odzivom uradnikov v Ljubljani pa zaenkrat v Ilirski Bistrici niso zadovoljni. “Občino je obiskal minister za notranje zadeve skupaj z vrhom policije in zagotovili so nam, da bo država naredila vse, kar je v njihovi moči, da bodo mejo zavarovali. Vendar pa glede na dogodke, ki smo jim priča, se s tem ne morem strinjati,” pravi Rojc.

H. M.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

     • Novakec1

      Orng utrujaš

     • samotoje

      Jaz sem ga blokiral. Saj človek nič noče, ampak njegove tirade so res živ obup.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIKI se razlikujejo po tem, ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO, ne pa kot vam v glavice turi AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”;
  nogometaš MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
    = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
    = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
    in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
    poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
    FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
    = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
    = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
    potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    = enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
    njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
    = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
     = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
     = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
     ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 =
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik pa je MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • me

  RAUUS

  • učko

   Blokiraj ga, pas ga frei !

 • Get Smart

  Država VAS NE ROPA … država ne dela, država ne zida …

  država ne bo zidala = ZIDALI BODO MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki, oziroma ti bodo nadzirali gradnjo,

  zidali bodo spet BOSANSKI RADNICI, ki jih FORUM 21 = KUćAN, Z.Janković
  spet NE BOSTA PLAČALA, ampak jih bosta brez plačila NAGNALA DOMOV,
  kot sta to naredila pri na pol narejenih STOŠCAH nje,

  država samo je,
  je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
  transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
  DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
  (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
  in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
  skupnih poslih.

  Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
  MORATE povedati, katera!

  =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
  =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

  MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
  VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
  MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
  KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

  ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
  resnicoljubno …
  .
  Torej, tega in onega ne dela neka država (država to, država ono, država je grda … VSE TO
  JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN,ki je
  predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  sami pa si med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina revolucije.

  • Get Smart

   Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
   IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €
   in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
   = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.
   ———
   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost«
   ———
   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
   osvobodila.

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
    SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
    = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz. z njihovimi besedami,
    “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • VERRZIFIKATOR

  Sebastjan Ibn Šefik

  NOVI TURISTI

  Pravijo popotniški turizem
  da je to, kar množično obeta
  domovini naši se, prek spleta
  širi množični se altruizem.

  Pravijo turizem je mladinski,
  v glavnem za postavne fante močne
  in pa za pohode daljše nočne,
  deloma samo da je družinski.

  Pravijo, da se denar obrača
  in da z njim cveti ekonomija,
  dolga, večstoletna je vizija,
  da v blagajno sploh še kaj se vrača.

  Pravijo, da za razporeditev
  zaželenih teh nadvse turistov,
  po načrtih naših humanistov
  mesto se zgradi za naselitev.

  Pravijo, če komu kaj ne paše,
  humanistom če več ne verjame,
  kot turist naj pot pod noge vzame,
  tu pusti turiste ljube naše.

  Tega pa doslej še niso rekli,
  da obstaja tudi smer povratka,
  zanje in za vse turiste kratka,
  brez ovir čez Kolpo bodo tekli.

 • Antonius

  Francozi imajo jajca in rumene telovnike, Slovenci imamo pa izvoljeno vlado, ki nas brez neprijetnega vznemirjanja buzerira s šerijatarji.
  Janša, ki nam, Slovencem že ves čas dopoveduje, kaj bo za varnost Slovenije storil je pa po veleizdajalcu, državni sovražnik št. 1
  Butalci?! Preveč so brihtni, da bi z njimi Slovence primerjal.

  • Frank Novak

   Vrni se Josip Broz, deportiraj muslije in poslji Leve na goli otok…
   Ti si znal urediti vse…
   Vecna ti slava tebi Tito…

   • Antonius

    Odšlepajte se na grob k svojim morilcem in jim prižgite kakšno svečo.
    Š vas je izdal, da ste povsem običajni lažnivec.
    Da mi ne uide! Pa morilskega Tita si pod trtico vtaknite.

    • Frank Novak

     Dragi gospod.
     Ste bili vceraj v Miamiju? Z zeno sva sla na tekmo… bilo je okrog 3 tisoc Slovencev. Vec kot 2 tisoc iz SLO in vsi lokalni Slovenci iz Floride in veliko iz Clevelanda…
     Ah ta S vas muci? Copy paste “Š vas je izdal, da ste povsem običajni lažnivec.”

     • if

      Prva in zadnja beseda ne gresta skupaj, razen v izreku izjeme, ki jo izražate.

     • Frank Novak

      Se bom poboljsal, bom sel zopet na tecaj iz slovenske slovnice…
      Zadnjic sem studiral slovnico za maturo, leta 1973… od leta 1977 pa zivim v ZDA. Ko prideva z zeno domov vsi pravijo da jaz nimam nobenega akcenta, zena pa da govori kot Trzacanka. Zena je iz Venezuele in se je sama naucila Slovensko, celo dvojino obvlada.
      Pac pa mi pravijo Slovenci da se mi vidi da zivim izven Slovenije ker nic ne pizdim, ne obtuzujem drugih, in se ne smilim samemu sebi…
      To mi je dalo zivljenje v ZDA… to stand on my own two feet…

     • Steiermark

      To pa si “možganski trust”, če si ti maturo delal 73 leta, si pa blizu 80 letom, potem to pomeni, da si jo ponavljal , vsaj 10 X…..

     • Matt von Glanz

      Frenk, saj razen svoje obsesije z dark side si cisto v redu. Respect!

     • Antonius

      Copy paste?! Med šumnike brez strešic vam je v odgovoru komentatorki na Novi, ena strešica ušla v javnost, zdaj se izgovarjate na Copy paste. Takrat ste me prepričevali, da ste odgovorili z mobija na katerem imate slovenske črke.
      In to po mobiju, prirejenem za ameriški trg iz ZDA?!
      Pametni odnehajo, neumni pa vztrajajo.
      Vsakdo, ki prebere moj komentar, bo hkrati nekaj več izvedel tudi o vašem laganju.
      ————-
      In še resnica o vaši žlahti. Maček in Kardelj sta kriva za dobrih deset tisoč umorjenih Slovencev, živela sta pa v ukradenih vilah.

     • Frank Novak

      Takole je to:
      Copy in paste dela zelo dobro v desktopu ki ga imam doma. Od doma se oglasam kot Frank Novak. Copy in paste dela za silo tudi iz pametnega telefona od koder se oglasam kot Valter Branislav. Valter Branislav je blokiran iz desktopa ne pa iz pametnega telefona. Zakaj ne vem, vprasajte Novo24TV.
      Pameten telefon sem zamenjal pred kakimi 10 meseci. Stari pameten telefon je imel nalozena oba imenika: american english in Slovenski jezik. Novi pametni telefon ima nalozen samo angleski jezik sicer preveckrat prediktivni tekst vrine napacne besede.

      Moja stricka sta moja stricka, jaz sem jaz. Jaz z njima nimam nic drugega skupnega kot nekaj DNA. Po njiju pa sem podedoval borbeni karakter. Onadva sta se borila z mitraljezi, jaz pa z delniskimi trgi. Vsem trem pa je skupen nagon po zmagovanju. Moja stricka – kakrsna koli sta ze bila – nikoli nista iskala izgovorov za lastne neuspehe izven sebe… Nikoli nista prisla do ugotovitve da jima je Kucan kaj skodil. Tudi ko je Borut storil samomor stricek Edo ni iskal krivcev. Tiho je prenasal svojo bolecino. Mogoce je prav zaradi te bolecine dobil rak na sigmi ki ga je na koncu pozrl. Ko mu je prof Benedik odstranil del debelega cresesa je bilo od 21 bezgavk pozitivnih 10, imel pa je ze metastaze po jetrih in pljucih.

      Pepca je umrla naravne smrti, nobenega samomora ni bilo.

      Vseskozi pa sta se bala Josipa Broza kot se pes boji gospodarja….

      Vsi trije Edo, Ivan in Josip so umrli spokojno verujoc da so delali dobro. Nobene spovedi ni bilo, nobenih duhovnikov…

     • Antonius

      Spravite se sam s sabo, pa nam nehajte težiti z vašo hvaljeno žlahto in vašim nesmrtnim morilcem Titom.
      Če imate res kaj svojega glavi, kar se nam ves čas trudite dopovedati, potem nam nehajte pravljičariti z vašo ameriko in Venezuelko.
      Edini na portalu ste, ki se v presežnikih hvalite in napihujete.
      Jaz tudi živim že več kot pol stoletja v Angliji, poročen sem s Slovenko rojeno na Islandiji, fotokopijo angleškega pasoša pa ne smem kot dokazilo objaviti v javnost, ker bom v posledici razkril svoje osebne podatke. Skratka, nehajte blebetati, se napihovati in važiti.
      Napišite svoj komentar in se nehajte z nesmisli obešati na druge.

     • Frank Novak

      Jaz sem ze davno spraljven sam s seboj. Tak sem bil od nekdaj: stal na svojih dveh nogah…
      Pravljice me niso ocarale: ne pravljice o veliki revoluciji in ne pravlijice o bogu. Ker nikoli nisem bil ocaran, tudi nikoli nisem bil razocaran.
      Ta emocionalna stabilnost je bila podlaga za moja dva velika uspeha, prvic z mojo druzino (imam eno in isto zeno ze 41 let) in mojo financno kariero (vseskozi samo investiram v indekse in popolnoma nic ne trgujem).

      Seveda imam sam o sebi zelo dobro mnenje. Tega sem se pac nalezel v ZDA.. kjer vsi ki smo uspesni cutimo sebe kot take.
      So Trump, Buffett, Bezos, Gates in njim podobni skromni ? Bi se mogoce morali posipati s pepelom tako kot vecina Slovencev tu na Novi24?

      Ste mogoce iz Londona? Poznate Cikaneka?

     • Matt von Glanz

      Psihopati so spokojno umrli v dobri veri … Priporocam ti ogled dokumentarca Act of killing

     • Frank Novak

      Verniki vedno umrejo v dobri veri. Vsakdo od poboznih ljudi veruje da je imel prav. Moja stricka Kardelj in Macek in njun sef Broz so bili verniki komunizma. UMRLI SO SPOKOJNO…

     • šmentanamuha

      Ti verjamem.

     • Matt von Glanz

      Maček mi v dokumentarcu ne deluje tako, mijau.

     • Matt von Glanz

      Mislim, da je tvoja DOMNEVA, da so. Tako si predstavljas zadnjo postajo njihovega “krizevega” pota. No saj, navsezadnje vsi umremo, samo da eni za sodbo, drugi pa za kaj boljsega. Menda ja ne misliš, da so ubijali sterilno in v cistoci srca … Vernik gordol, tudi satanisti so verniki, pa piglej, kajse jezgodilo LaVeyu.

     • Anton

      Hahahahahahaha

     • tomnidari

      14-18000 in ne 10000 po vojni pobitih Slovencev, katerim je treba dodat še dodatno pripadnike drugih narodov.

    • Steiermark

     Sedaj bi si ga lahko kar “pod trtico razmazal”, ker je že v vplinjenem, v kolikor ne v tekočem stanju”!

    • šmentanamuha

     Antonius, jaz pa mislim, da je @Frank Novak samo načelen in v bistvu dobro nameren (okej, o pedrih imava različno mnenje). Kar drži večino tega, kar pove.

     • Antonius

      Med drobronamernostjo in prilizovanjem že ves čas tiči ena pomembnost.
      Pošten človek se distancira in obsodi umor, pa če tudi gre za njegovega očeta.
      Zavzemite stališče do njega in njegovih s katerimi se hvali.
      Njegovo laganje bom pa vljudnostno preskočil, ker ga niste niti z besedo izpostavili.
      Jaz sem ga ujel, Bald Eagl pa tudi.

     • šmentanamuha

      Okej, ne vem točno o katerih lažeh govoriš, ampak vseeno Franka-Valterja jemljem s pozitivne strani. Če ima res tako sorodstvo je celo zelo pogumen, da je vse to povedal.

  • Vera

   S tem, da so volili za župana člana stranke SD , nam je vse jasno.

   • šmentanamuha

    Ampak ta župan je zdaj na strani svojih občanov za razliko od one babe iz Črnomlja lai Metlike, ki se je prodala globalistom.

  • Franc Šink

   V Sloveniji so domoljube začeli zapirati.Me prav zanima dokler.?

   • Steiermark

    Dokler se ne znebimo jugosrbske drhali, ki je ustvarila v naši državi, svojo paralelno – mafijsko!

    • tomnidari

     Nič nam ni yugo drhal kriva, sami smo si krivi! Naša drhal je yugodrhali na široko odprla vrata, naša drhal postavlja yugodrhal na položaje!

     • šmentanamuha

      Ja, tako je, enako kot kot se zdaj dogaja z afro-arabskimi migranti.

     • Steiermark

      Naša? Povej mi, koliko imamo “prave slovenske drhali” na oblasti, na vseh pomembnih in odločujočih mestih , ki nam krojijo usodo. Če niso direktno jugoviči, so pa njihovi potomci ali pa sorodstveno ali “partnersko” povezani z njimi!

   • tomnidari

    Ja kaj si pa pričakoval, če smo pa fašisti!

  • Tomaž Mlakar

   Janša je naš heroj in idol

 • Frank Novak

  LEVICA JE TOKRAT IZDALA SLOVENSKI NARODNI INTERES.
  DOL Z LEVICO… MOJA STRICKA SE OBRACATA V ZARI IN GROBU KO GLEDATA NJUNE NASLEDNIKE KAKO K NAM VABIJO SREDNJI VEK.

  • Anton

   Tej so isti kot tvoji potomci SLOVENSKI KOMUNISTI.

   • Frank Novak

    To mi je zadnic rekel oce. Na moj komentar da se je levica izrodila je rekel:
    VEDNO SO BILI TAKI, VENDAR TI TEGA NISI OPAZIL KER SI TAKRAT BIL OTROK.

 • župnik cefizelj

  Kadar ob smrtni uri duša
  stopi človeku do grla …
  kdo mu ponudi čarovne pijače,
  da bi ga otel? …“

  Koran, sura 75.

  Turban pisan diči ruso glavo,
  damaščanka mu visi ob boku.
  Knjiga sveta je pred njim odprta, –
  koran čita mladi Abduraman,
  koran čita, suro baš o smrti,
  in o smrti in življenju večnem.
  Svetel dan mu sije skozi okno,
  krasno jutro v izbo se smehlja mu,
  jasno jutro, dete vesne mlade,
  ali v duši jasno ni kalifu.
  Težke misli misli Abduraman! …
  „Smrt! Že zopet duha obletavaš,
  vešča črna misel nevesela?
  Smrt? Umreti! – Moram li umreti? …
  Allah, v srcu vžgal ti čut ljubezni,
  glavi vdihnil si duhá modrosti,
  meč oblasti dal si roki moji!
  Glej kako naj ločim od ljudi se!
  Veže nanje me ljubezni spona!
  Glej kako naj misliti prestanem?
  Vduhu nosim svet in – tebe, Allah!
  Glej, kako naj z mečem se razstanem!
  Najzvestejši mi jo on tovariš …“

  V težkih mislih je kalif kordóvski!
  V težkih mislih tri pozove k sebi:
  Zove k sebi Hákima, zdravnika,
  zove k sebi Sófra, čarovníka,
  zove k sebi derviša Rašída.

  Stopi predenj prvi, Hakim, lečnik.

  „Ni li leka zoper smrt na sveti?
  Duh čemú nam In čemú so vede? –
  Morabiti – večno čem živeti!“

  „Jasni emir, sonce zemlje španske!
  Srečen sem, da smem pred tabo stati!
  Moč veliko ima znanost naša,
  ali vsakdo večnosti ni – vreden! …
  Tí nastrezi si v kristalni čaši
  rose v polju, predno sonce vzide,
  stôpi v rosi biserov mi morskih,
  pij pijačo mojo juter sedem …
  Večno živel bodeš, emir jasni!“

  Jedva svita dan se nad Kordóvoj,
  s čašoj v roki spe kalif iz mesta.
  V polje ide, predno sonce vzide,
  roso streže v čašo si kristalno.
  S polnoj čašoj v grad se svoj povrne,
  vrže vanjo biserov peščico;
  čaka, čaka na čarovno pitje,
  ali biser ne stopi se v rosi!

  In že stopi predenj Sofer slavni.
  „Svetli emir, muslimanov dika!
  Neumrlost dati če ti Sofer
  Mnogo more veda res zdravniška –
  vse premore veda čarovníška,
  alkimija, sveta veda naša! –
  Glej je čaše, ki nesmrtnost daje!
  Pij zdravilo njeno čudodelno,
  pij zlató, v tej čaši raztoplejneno –
  pij iz kupe moje si nesmrtnost!“

  „Sam poskusi jo poprej, pijačo!
  Nagni krepko, Sofer moj učeni!“

  „Svetli emir, čaša ta ni zame –
  tí edini …!“

  „Sam poskusi prvi!
  Naj pijače vidim prej učinek!“

  Dvigne Sofer kupo svojo k ustnom,
  a kalif nad Sofrom damaščanko.
  „Glejmo, je li pitje tvoje pravo“ –
  Abduraman mu odrobi glavo.

  Stopi predenj stari Ali Rašid:

  „Najmodrejši si v Kordóvi, serec?
  Čuj, povej mi in skrivnost razjasni:
  Ni li leka zoper smrt na sveti?
  Mora biti – večno čem živeti!“

  Dvigne roko stari Ali Rašid,
  derviš stari v halji siromaški,
  siva brada mu do pasa pada, –
  dvigne desno pa kalifu reče:

  „Leka iščeš, mladi Abduraman,
  leka rad bi, ki nesmrtnost daje,
  pil zdravilo, ki ti večnost daje?
  Iskal leka takega pri vračih,
  iskal že si ga pri čarodejih –
  prevarili pa so vsi te kruto …
  Sam imaš jo čašo čarodejno,
  sam naredi pitje si nesmrtno!
  Čaša tvoja je – življenje tvoje!
  Sam napolni z večnosti jo lekom!
  Čaša tvoja je življenje tvoje.
  Vlivaj vanje vsak dan dela dobra,
  dela slavna za rojake svoje,
  za rojake in za domovino!
  Zlega čina pa ne ena kaplja
  v čašo níkdar ti ne kani toto!
  Prej ne nehaj vlivati v posodo,
  dokler polna ti ne bo do roba,
  dokler polna čisto ni do – groba!…
  Truplo tvoje čas strohni v gomili,
  ali čaša tvojih del ostane!
  Narod tvoj bo pil iz čaše tvoje,
  s pitjem njenim bode se napajal –
  v delih svojih živel sam boš večno!…“

  Knjiga sveta je pred njim odprta,
  a ne čita mi kalif korána,
  zre za starcem, ki čez prag odhaja,
  zre za njim, sam sebi si šepeče:
  „Ta utegne biti čaša prava,
  čaša tvoja, modri Ali Rašid!“!«

  Kategoriji: Dela-ČAnton Aškerc

 • župnik cefizelj

  joj svetli ivan janša muslimanov dika,
  si nam z webrom odprl duri
  v evropo gremo kot se šika
  od zdaj naprej nihče nam ne podkuri.

  • učko

   Jah, kurba farška, sse pa namatrau, das use to spisau, bumbar ! Pas ti merde muslo-far ?

 • Skrajno Desni

  Policija ima vse pristojnosti da razmetava po moji hiši brez moje prisotnosti, prisluškuje in nadzira internet ne poskrbi pa, da ta islamistična golazen ostane na oni strani meje, pravica je za islamistično golazen za avtohtone Slovence pa ne.

  • šmentanamuha

   Kdor zna brati med vrsticami ve, da so privlekli migrante prav s tem namenom, dabodo lahko zaostrili zakonodajo na področju osebne svobode, kamor spada tudi govor, za domače prebivalstvo.

 • Steiermark

  Zakaj še ti rdeči šeriatarski buzeranti, ki nas posiljujejo z nasilnimi in nam sovražnimi primerki, niso prišli do ideje, da bi prav te, naselili v Murglah, morda kar v hišah palčka in brkatega partizane, ki gre proti 100 letom, oba pa bolj pašeta v kakšen dom, kjer bi v miru dočakala teto Matildo….. Naj si jih ti , sovražniki samostojne in svobodne Slovenije, najprej vzameo k sebi domov. Pravtako ostali izmečki, ki te nevarne primerke kar vabijo in nastanujejo po Sloveniji, pa čeprav se mi, na trepalnice postavljamo….

 • dob

  Ne skrunijo križev migranti.
  Skrunijo jih komunisti, ki vabijo migrante v Slovenijo. Zato jih vabijo.

  • Olga101

   Komunisti skrunijo križe s pomocjo prodanih duš v cerkvi, kot so Šarec, Novakova in podobni…

  • šmentanamuha

   To je dejstvo, problem so dekadentni levičarji, ki so Boga poteptali v blato in povzdignili Satana.

  • Tone

   Križ so skrunili novinarji Nove, ki so ga razlomili, da so ga lahko fotografirali.

 • Olga101

  Koga so volili na zadnjih volitvah? Koga bodo volili na evropskih volitvah? Šarca in ostale levičarske talibane?
  Zakaj so se cerkveni dostojanstveniki sestali z Junkerjem, kot smo lahko brali v Družini? So dobili navodila, kako morajo voliti? Zakaj se papež ne odziva na napade na sakralne objekte in kristjane?

  • župnik cefizelj

   utihni mamonova vlačuga. zveličar te bo poslal v večni ogenj, ker častiš zlaganega preroka.

 • Miki Miška

  levaki uničujejo državo …sramota

  • šmentanamuha

   Nekaterim nam kje to že zdavnaj jasno, volivcem levice pač (še) ne.

 • Imperial Commando

  Banda lažniva rdeča, stalno so trdili, da migrantskih centrov ne bo, LEVIĆARJI NON STOP LAŽEJO, navadni izdajalci so, njihovi podporniki pa z IQ na ravni amebe.

  • sunday

   ameba je pametna !!!

 • RATATA

  Križ Kraž Kralj Matjaž, svojega ne damo, Jelšane, cagavci! Ste kot Slovenci, cagavci.

  • šmentanamuha

   Za to je potreben vseslovenski odpor, kjer bomo podprli drug drugega. kdaj si pa ti nazadnje protestiral kje?

   • RATATA

    Pred parlamentom v rumenem jopiču sem protestiral proti faking matrakešu.
    Sicer mi je bilo malo nerodno, ker nas je bilo tako malo in nas noben ni šmirglal ampak bil sem tam!
    Pripravljen jebat mater zafukanim qrbam pokomunističnim levajzarskim!! Pripravljen!!
    A me zastopiš? Bil sem tam!!
    Bil sem Ready!

    • tomnidari

     Od prvorazrednih domoljubov, pa samo Brščič. Ali se motim? Potem tej prvorazredni pljuvajo po Brščiču, ker se mu je posvetilo!

     • RATATA

      Brščič se je oglasil ja, pa Grims za tri minute.

    • šmentanamuha

     Bravo! Komu bi dal prednost: Brščiču ali Grimsu?

     • RATATA

      Brščiču, saj se Grims ne more oddbojit. Govori sicer dobro, le dejanj ni.

     • šmentanamuha

      Tehtam med njima za EU poslanca.

 • sunday

  preklete gnide zanikrne, če skrunijo križe potem se ve kdo je povabljen – klavci in posiljevalci, izkoriščevalci točno takšni kot so v svoji biti levisti, takšni so ti musli podganji iztrebki (prideš v tujo deželo po “pomoč” in si dovoliš skruniti tisto kar je njim sveto, potem si takoj za ubiti, kot ti musli podganji iztrebki) !!!

  • Tone

   Razpelo je skrunil tisti, ki ga je razlomil, da ga je lahko fotografiral.

   Novinarji Nove ne vedo niti tega, da je Jezus za muslimane prerok, ki ga spoštujejo in častijo. Ravno tako Marijo in Jožefa, ki sta pogosti muslimanski imeni kot Jusuf in Mariam. Ime Jezus – Isa je v Koranu omenjeno večkrat kot Mohamed.

   • šmentanamuha

    Zelo ganljivo je, da vedno najdeš opravičilo za migrantski vandalizem.

    • Tone

     Ničesar mi ni treba opravičevati, ker emigrantskega vandalizma sploh ni bilo.
     Ti opraviči vandalizem novinarjev Nove!

     • šmentanamuha

      Seveda, novinarji Nove24 hodijo po obmejnih področjih in uničujejo prazne vikend hiše slovenskim prebivalcem, zato da lahko potem napišejo članek in naredijo oddajo. Zanimiv način razmišljanja. Koliko cvenka ti je že padlo v žep od trgovine z migranti (všteto tudi “izobraževanje”)?

     • Tone

      Me ne bi čudilo, da je res, kar si napisala.

     • Imperial Commando

      Spodaj sem napisal kako visok IQ mate vi rdečuhi.

     • Tone

      Sedaj pa lahko navedeš še raziskavo, ki je to dognala in inštitut, kjer je bila izvedena.

     • šmentanamuha

      V bistvu si še večji pokvarjenec kot ta neizobražena drhal, ki jo ti in tvoja sorta vabite sem. Večina njih je nevednih in zavedenih, ti pa točno veš, kaj delaš. No, koliko ti je že kanilo na TRR na račun teh naivnežev.

     • Tone

      Prvič, o migrantih misliš, da so neizobražena drhal samo zato, ker še nobenega nisi srečala; in drugič, nihče nikogar ne vabi sem.

      Koliko pa JJ plačuje za širjenje laži in strahu pred ničemer? Misli, da se bo s strašenjem volivcev dokopal do oblasti – saj drugega ne zna kot to, kar se ja naučil v kumrovški šoli.

     • macon

      Pišeš bedarije. Pritepenci so vsekakor v stresni situaciji, podvrženi so medsebojnemu nasilju, podajajo si jih kriminalci in tudi med njimi so razne čudne identitete. Od kriminalcev do islamskih blaznežev.

      Normalno, da po poti zganjajo tudi kriminal, saj morajo jesti in nekje počivati, marsikje pa jih ne sprejemajo ravno s fanfarami. Skrivanje, živcarija, bežanje pa še sopotniki, ki jih lahko zakoljejo v brezveznih sporih, ker so vsi napsihirani.

      V takih pogojih bi ti in jaz naredila p!3darijo, čeprav sva pasivizirana, ne pa vročekrvni južnjaki, ki jih vzgajajo, da morajo za žalitev udariti.

      Levičarji, dajte že odrasti. Napletli ste nam eno samo sranje, samo Slovenija je zagonila kakih 150 milijonov po letu 2015. Kaj imamo od tega? A imaš ti zavest, da komu pomagamo? Pomagamo profesionalnim aktivistom, da se nam delajo moralne avtoritete, ko cuzajo državni denar za samo družbeno škodo.

     • Tone

      Bedarije pišete vi, ki kar nekaj logično sklepate, kaj bi lahko bilo. jaz vedno navajam stvarne podatke.

      In sploh ne pravim, da migracije niso problem, nasprotujem samo načinu, kako jih obravnavate Nova in komentatorji.

     • macon

      Tudi mene moti, ko napletajo o 50.000 migrantih in ko pišejo o vsakem kupu smeti, ki ga pustijo in o brezveznih pretepih med njimi. Brezvezna paranoja.

      Glavna skrb je naša ekonomija, ne pa te žalostne osebe iz Afrike in islamskih koncev. Ko je bila v Siriji vojna, bi morali poslati konvoje ladij in vzeti milijon ali več žensk, otrok in starejših ter jih v EU normalno nastaniti, dokler se ni poleglo pri njih, če bi hoteli komu pomagati.

     • Tone

      Se strinjam!
      A kaj, vojne tam niso zakuhali sami, ampak sta jo nato in usa.

     • macon

      To je zmeraj neka kombinacija tujih vdorov in domačih homatij. Avtokratske družbe in države zmeraj proizvajajo nasilje.

     • Tone

      Da, samo da avtokratske družbe proizvajajo nasilje doma, demokratske pa v tujini.

 • šmentanamuha

  Preverjena informacije: muslimanska skupnost v Sloveniji poskuša doseči zakonsko pravico do obrezovanja dečkov IN DEKLIC.

  • Tone

   Ta informacija ni preverjena, ker bosanski ali albanski muslimani obrezovanja deklic tradicionalno ne poznajo.

   • šmentanamuha

    Okej, to mi je potrdil en politik, ko sem ga vprašala. pred tem sem to nekje prebrala.. Sicer pa bomo videli kmalu.

    • tomnidari

     Ah dajte no! Obrezovanje deklic poznajo in prakticirajo samo nekatera plemena v Afriki!

 • plamen100

  To je sramota, Slovenija zaradi svoje nesposobnosti varovanja meje neposredno ogroza Avstrijo in Italijo ki bi morale svoj mehek trehuh torej svojo juzno mejp nepredusno zapreti. Sicer na avstrijski meji je mejna kontrola medtem ko je na italijaski meji se ni je pa kontrola takoj za mejo s policijskimi patruljami. Slovenski komunisti pa delajo zgolj skodo tej drzavi in bi bilo prav da nas zaradi nesposobnosti varovanja meje zabrizejo iz Schengena. Kaj pa bi bilo da ni hrvatov, ki ogromno migrantov iz bih zaustavijo in vrnejo nazaj v bih pa si lahko samo mislimo!

 • šmentanamuha

  Oglejte si oddajo Drugorazredni na to temo (mislim da s 26.3). Migrantom nekdo sporoča natančne lokacije praznih hiš (vikendov), kamor potem pridejo in vse uničijo, razbijejo razpela, skratka necivilizirna nekulturna nehvaležna primitivna gamad nam vdira v domove s privoljenjem in rekla bi celo s spodbudo naših domačih izdajalcev, ki so se zalezli v nevladne organizacije z Mirovnim inštitutom na čelu, ki jih moramo plačevati celo mi sami. Domačini se ne smejo niti ne morejo braniti sami.

 • Tone

  Kljub vsemu pa ekipa Nove ni mogla najti niti enega sogovornika, ki bi opisal kak stvaren incident z migranti.
  Novinarji Nove ne vedo niti tega, da je Jezus za muslimane prerok, ki ga spoštujejo in častijo. Ravno tako Marijo in Jožefa, ki sta pogosti muslimanski imeni kot Jusuf in Mariam. Ime Jezus – Isa je v Koranu omenjeno večkrat kot Mohamed.
  Razpelo je skrunil tisti, ki ga je razlomil, da ga je lahko fotografiral.

  • šmentanamuha

   Ekipa Nove24 je posnela celo oddajo, kot sem že napisala, zato se ne napenjaj preveč.

   Drugorazredni 26.3.2019: Težave Slovencev z ilegalnimi migranti
   https://www.youtube.com/watch?v=Qt9xzSG5WE0

  • wert

   blefer

   • Tone

    Nobenega blefa, vse je res, kar sem napisal.
    A ti manjkajo encimi za prebavljanje resnice?

  • Janez Kranjski

   To sta naredila Miha Kordiš in Luka Mesec

 • xtc

  Kmalu bo zalaufala prava industrija,ki bo sprejela vse kar prihaja,know how je že znan le še modernizirali ga bodo.

 • Janez Novak

  Politična klika nas je izdala in nas prepustila na milost in nemilost invaziji iz Afrike in Azije. Pri tem pa v ustavi jasno piše, da je Slovenija država slovenskega naroda, ne vsakogar, ki ilegalno prečka njeno mejo.

  • Tone

   Katastrofa! Do sedaj jih je pri nas dobilo že kakih petdeset dovoljenje za bivanje. Državljanstvo bodo dobili čez kakih 20 let, če prej ne spizdijo na lepše.

 • bubamara

  SD župan. Tole pa kozejebci vedo kje so dobrodošli.

  • Tone

   Ne, SD župan se je dal izvoliti na ruti migrantov proti Italiji.

 • Iztok Pušnik

  Muja u Vatikan, na štand kupuje suvenir za Fatu…

  “Pošto je ovaj plusić?”
  Slatka prodavačica reče: “Un euro”
  Muja: “Hmm…a pošto je ovaj sa gimnastićarom?”

  • Tone

   Župnik pri verouku:
   -Janezek, ali pri vas molite pred kosilom?
   -Ne, naša mama dobro kuha.

 • RATATA

  Angelči mirkajo…

 • Anton Bertoncelj

  Mene pa JAKO skrbite DESNIĆARI

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!