fbpx

V Ljubljani protest domoljubov s slovenskimi zastavami pred Državnim zborom: Veleizdaja Šarčeve vlade Slovencev je nedopustna!

Foto: STA

V luči izredne seje, na kateri se bo razpravljalo o globalnem dogovoru Združenih narodov o migracijah, za katerega je slovenska vlada prejšnji teden napovedala, da bo k njemu pristopila, se bo zaradi veleizdajalskega obnašanja vlade pred stavbo Državnega zbora RS z začetkom ob 10. uri odvijal protest. 

Glede današnjega protesta in izredne seje je javnost na družabnem omrežju Twitter prejšnji teden obvestil tudi prvak SDS Janez Janša in zapisal: “V sredo, 21. novembra, ob 10.00 se na našo zahtevo v DZ začne izredna seja, na kateri se bo odločalo o odstopu Slovenije iz #MarakeškaDeklaracija. Pridite in nas podprite. Protislovenska koalicija, kljub jasnemu nasprotovanju državljanov, zaenkrat ne popušča.

Zaželene izključno slovenske zastave
Poslanec Branko Grims je preko Facebooka izpostavil, da bo prisotnost pred stavbo Državnega zbora RS predstavljala dragoceno podporo vsem, ki zavračajo Marakeško deklaracijo in hočejo ohraniti slovensko identiteto. Ob tem je poudaril, da nikakor ne gre za shod neke politične stranke, ampak za protest domoljubov proti Marakeški deklaraciji – to je Globalnemu sporazumu o varnih, zakonitih in urejenih migracijah. Poleg tega pa je pozval udeležence k temu, da naj bo srečanje dostojanstveno in mirno ter imajo s seboj izključno slovenske zastave in ne kakršnih koli drugih. “Ne nasedajte na provokacije. Skrajno nezaželena in nedopustna je uporaba kakršnih koli totalitarnih simbolov in pozivanje k nasilju!”  

Vedno več držav sprejetju dogovora nasprotuje
Medtem ko se je sprejetju Marakeške deklaracije odpovedala vrsta držav, med njimi tudi ZDA, Madžarska, Avstrija, Češka, Poljska in Bolgarija, je slovenska vlada v četrtek prejšnji teden sporočila, da bo naša država pristopila k sprejemanju dogovora Združenih narodov o migracijah, ki naj bi prispeval varnejšemu in bolj urejenemu pretoku migrantov.

Poslanci iz vrst SDS, NSi in SNS so v zahtevi za sklic seje zapisali predlog, da naj državni zbor vladi poda priporočilo, da naj ta nasprotuje sprejetju migracijskega dogovora in javnost kot tudi državni zbor seznani z vsemi mednarodnimi akti o meddržavnih migracijah. Poleg tega pa se ji naj še priporoči, da v institucijah EU in ZN spodbuja iskanje rešitev, ki bi prispevale k odpravi migracij. Odbor za zunanje zadeve pa je v petek zavrnil predloge priporočil, zato se o teh danes ne bo glasovalo, poroča STA.

Foto: FB- Stop marakeška deklaracija

Medtem ko v stranki SDS izpostavljajo problematiko, da dogovor prispeva k izenačevanju zakonitih in nezakonitih migracij, ukinjanju meja in pospeševanju migracij, pa v NSi poudarjajo, da dogovor ne prispeva k reševanju vzrokov, zaradi katerih je do migracij prišlo.

H. M.