fbpx

V LMŠ napovedali: Če pridejo še kdaj na oblast bodo ukinili vse solidarnostne korona dodatke, zakonske pakete za okrevanje in nadomestila

Damir Črnčec in Marjan Šarec v času neuspešne vlade 2018-2020.

“Prišel bo čas, ko te vlade ne bo več. Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje. Razveljavitev vseh PKP zakonov s podtaknjenimi členi vred, vrnitev v prvotno kadrovsko stanje na vseh institucijah, kjer se je nezakonito in politično kadrovalo,” je tokrat sporočil Damir Črnčec, sicer znan kot “stric iz sence” Marjana Šarca. Slednji pa se je v prostem spisu na strani svoje “slamnate” stranke, znova izprsil z blatenjem premierja Janše in vlade ter s pozivanjem k uporu v državnih organih. Dragi sodržavljani, bi nekomu, ki je pred dobrim letom dni za seboj pustil prazna skladišča zaščitne opreme, njegova vlada pa je ves čas funkcionirala, “kot bi opravljala tekoče posle”, ponovno zaupali v varstvo zdravje in življenja svojih najdražjih, delovna mesta in državno gospodarstvo? 

Le kdo ne pozna famoznega Damirja Črnčeca, nekdanjega direktorja Sove, ki svoje varnostno-obveščevalne kompetence karierno udejstvuje kot “stric iz ozadja” stranke LMŠ. Prav zato je poznan tudi pod ljubkovalnim vzdevkom “vohunček Murči”, ki je tesno sodeloval s propadlo koalicijo Marjana Šarca. Bil je znan tudi kot stric iz Šarčeve sence. Tokrat je kot pravi prerok napovedal, da te vlade enkrat ne bo več. A bejž no.

Ob tem je obljubil, da če bodo “oni” vodili vlado (on in ostali strici?), bo njihova naloga njena vrnitev v prvotno stanje. Uničiti nameravajo vse PKP pakete, s katerimi je vlada Janeza Janše trudila pomagati vsem pomoči potrebnim ter z njimi reševala gospodarstvo in eksistence ljudi. Napovedal je tudi vrnitev vseh okostnjakov nazaj v omaro, beri: Na državne pozicije namerava vrniti vse stare kadrovske “fosile”. Premier Janša pa se je že odzval na pisanje obeh gospodov in opozoril na škodo, ki bi jo sodržavljanom utegnila povzročiti, če bi volili LMŠ.

Tudi  Šarec je na spletni strani svoje stranke postregel z novimi odrskimi burkami, češ, kako bi bilo vse boljše, če bi danes on vladal. Šarec je sicer čestital vsem državljanom ob famoznem “Dnevu upora”. V svojem tokratnem zapisu se je uvodoma dotaknil primera mariborske dijakinje, proti kateri je bil sprožen kazenski postopek, sodišče pa ga je ustavilo.

Neokusno: za “Dan upora” je državljanom namenil žolčno, protivladno čestitko 

Šlo je za dijaški protest, s čimer se je grobo kršilo epidemiološka pravila. To “vodo” je Šarec v nadaljevanju speljal na “mlin” svojega boja z “mlini na veter” (beri z Janšo in aktualno vlado), ki ga neuspešno bije že več kot leto dni pa še vedno ni obupal. Ni kaj, res je trmast. V svojem pismu bralcem, Janši in vladi očita “nedvigovanje pošte STA”, kar je po njegovem sila neodgovorno, medtem ko naj bi bili, po njegovem, dijaki “odgovorne osebe”.

Prvak LMŠ Marjan Šarec, je sodržavljanom za “Dan upora” namenil sladko-kislo čestitko. (Foto: posnetek zaslona)

Kot kaže zgolj zato, ker je sodišče zapisalo, da se je oproščena dijakinja “tega shoda udeležila zgolj zato, da bi kot mlada, inteligentna in družbeno kritična in aktivna oseba, ki ji ni vseeno za položaj lastne generacije, opozorila na stisko dijakov, s čimer je zgolj izvrševala svojo temeljno ustavno in človekovo pravico do svobode zbiranja in svobode izražanja mnenj”. Kot je še navedel so dijaki odgovorno dvignili pošto in se oglasili na sodišču. Pozabil pa je zapisati, da njeno ogrožanje zdravja in življenj drugih ljudi ni bilo niti najmanj odgovorno, ali pač.

Potrt od lastnega neuspeha, je izbruhal ves protivladni gnev, ki mu leži na duši 

Prav tako je pozabil navesti, da vlada dviguje pošto, če ta pride na pravi naslov. Je pa zadnje čase določeno zmedo z naslovi mogoče opaziti pri direktorju STA Bojanu Veselinoviću. Šarec pa je v nadaljevanju pokroviteljsko okrcal še policijo, njeno ravnanje in katoličane: “Vedno sem spoštoval institucije, tudi Policijo, in še vedno je tako. Vendar je na Policiji, da razmisli, kako bo v bodoče ukrepala ob takšnih in drugačnih protestih.”

Prvak LMŠ Marjan Šarec še kar ni prebolel svojega neuspeha v kategoriji metanja puške v koruzo, zato po aktualni vladi zliva žolč. (Foto: posnetek zaslona)

“Ni namreč pravično, da verniki, ki ne spoštujejo odloka in se udeležijo obreda, dobijo samo opozorilo, mamica ali očka, ki pojesta rogljiček NA PROSTEM pa 400 evrov kazni.” Tudi Marjan je z mešanico sovraštva in privoščljivosti v nadaljevanju, enako kot Murči, zapisal, da te vlade enkrat ne bo več, na državnih pozicijah pa bodo “od mrtvih vstali” vsi stari kadri. Izrekel je tudi nekaj negodovanja nad, po njegovem “brezglavim trošenjem javnega denarja”, “ideološkim nebulozništvom” (slednjega ni natančneje preciziral). Ob tem se sprašujemo zakaj je potemtakem vrgel puško v koruzo in zakaj ta njihova Lokostrelska koalicija, ki že dolgo ni več “KUL” sestavlja vse iste akterje, kot jih je njegova koalicija, sicer brez DeSuS-a.

Tovariš Marjan naj se kot pravi “upornik” rajši nauči uporabljati puško: ta ni za metanje, ampak za streljanje 

Spotaknil pa se je tudi ob vladni odnos do medijev in nevladnih organizacij. “Predvsem pa jasno komuniciranje in spoštovanje državljank in državljanov. Skratka, z eno besedo, normalizacija.” Za konec je znova čestital za famozni “dan upora” “Naj bo praznik poguma vseh inštitucij v državi in vseh državljank in državljanov.” Upamo, da od vsega hudega ne bo dobil rane na želodcu, zato mu na “Dan upora” želimo predvsem zdravja. In če želi biti resnični poglavar upornikov, naj se najprej nauči uporabljati puško: ta ni namenjena metanju v koruzo, ampak streljanju.

Domen Mezeg