fbpx

V nemškem mestu gradijo prestižna stanovanja s posebno oskrbo za migrante

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

V manjšem nemškem mestu Willich gradijo devet zgradb, posebej narejenih za migrante. Vanje bodo naselili tiste migrante z visoko željo po integraciji, vsi pa bodo imeli na voljo posebnega negovalca, socialnega delavca, vrtec in tudi šole.

Nemčija še naprej dela v smeri, da v osrčju Evrope naseli migrante in jih obda s privilegiji, za kakršne morajo običajni državljani težko garati, da si jih lahko privoščijo. V manjšem nemškem mestu Willich gradijo devet zgradb, posebej narejenih za migrante, projektu pa že dlje časa nasprotujejo številni prebivalci Willicha.

Gre za nadstandardno oskrbo
Vsaka hiša bo imela stanovanja v velikosti med 60 in 88 kvadratnimi metri, strošek za vsako izmed devetih pa bo na koncu znašal kar 3 milijone evrov, skupno 27 milijonov. Vanje bodo naselili migrante z veliko željo po integraciji, vsi pa bodo imeli na voljo posebnega negovalca, socialnega delavca, vrtec in tudi šole.

Mesto Willich je ob zagonu projekta za celotno sosesko pripravilo celo zabavo, vendar se je izkazala za veliko napako, saj tja ni prišlo veliko povabljencev. Večina navzočih je bila izmed izvajalcev in lokalnih politikov, poroča Voice of Europe.

C. Š.