V normalni državi bi morala odstopiti: Ministrica Katičeva paradirala odeta v rdečo zvezdo na prireditvi oborožene jugokomunistične paravojske!

Ministrica Andreja Katič odeta v totalitarno rdečo zvezdo. V normalni demokratični državi bi morala nemudoma odstopiti.(Foto: Twitter)

Na Graški Gori je ponovno potekala rdeča orgija Graška Gora 2019 – gora jurišev, katere udeleženci verjamejo, da smo bili pod rdečo zvezdo močnejši. Na prireditvi je bilo ponovno prisotno orožje, ministrica za pravosodje Andreja Katič pa je bila odeta v majico s simbolom rdeče zvezde. Gre za posmeh demokratični in pravni ureditvi naše države, po katerem je simbol rdeče zvezde enako protiustaven, kot je znak nacistov ali drugih totalitarnih simbolov. Kot prva med “pravniki” bi namreč morala poznati vsebino odločbe ustavnega sodišča, ko je to prepovedalo Titovo cesto.

Na Graški Gori je v soboto ponovno potekala rdeča orgija z naslovom Graška Gora 2019 – gora jurišev, pri čemer so pod naslov prireditve zapisali “Pod rdečo zvezdo smo bili močnejši”. Dogodek poteka vsako leto v organizaciji ZB NOB Velenje, ki je član Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. Kot poroča portal Savinjsko-šaleške novice, gre za navadno partijsko veselico, rdečo orgijo in partijsko pridigo. Kot že nekaj let je bila tam prisotna tudi ministrica za pravosodje Andreja Katič iz vrst Socialnih demokratov Dejana Židana. Tam je bilo, kot je razvidno iz fotografij, prisotno tudi orožje.

Da ga ne bi kot Šiška strpali za zapahe, je Turnšek skušal prepovedati orožje – neuspešno!
Kot je poročala Demokracija, je predsednik ZZB NOB Tit Turnšek malo po aferi s Štajersko vardo, po kateri se je Andrej Šiško znašel za zapahi, odločil, da člani združenja na prireditvah ne bodo več nosili orožja. Ob sprejemu sklepa o uporabi orožja je Turnšek med drugim dejal, da ne more zahtevati od preostalih organizacij spoštovanja predpisov, če v lastni organizaciji nima reda. A očitno so slovenski režimski mediji zaznali razkol, saj se je dolenjski partizanski bataljon, sestavljen iz okoli 40 članov, upiral sklepu vodstva ZZB in napovedoval celo upor, saj imajo bojda svoj statut, ki ga nihče ne more samovoljno spreminjati. Od predsedstva borčevske zveze zato pričakujejo, da bo sklep razveljavljen, sami pa ga ne nameravajo spoštovati, so sporočili iz šentjernejske zveze borcev.

Foto: Twitter

Da ministrica za pravosodje podpira skupino, ki ogroža demokratično in ustavno ureditev Slovenije, je nezaslišano
Da prepoved več kot očitno ni bila uspešna, dokazuje tudi sobotna prireditev nekdanje jugokomunistične paravojske, prav neverjetno pa je, da podporo skupini, ki ogroža demokratično in ustavno ureditev Slovenije, s svojo prisotnostjo izraža tudi ministrica za pravosodje. Če ne bi takšna ekstremistična paravojska uživala podpore režima in režimskih medijev, bi iz zadeve gotovo izbruhnil škandal mednarodnih razsežnosti, zaradi katerega bi morala odstopiti.

Foto: Twitter

Še toliko bolj škandalozno je dejstvo, da se ministrica Katičeva s totalitarnimi simboli posmehuje demokratični ureditvi naše države in ne spoštuje ustavnega reda, ki ga predpisuje država in po katerem je simbol rdeče zvezde enako protiustaven, kot je znak nacistov ali drugih totalitarnih simbolov. Kot prva med “pravniki” bi namreč morala poznati vsebino odločbe ustavnega sodišča, ko je to prepovedalo poimenovanje ceste po jugoslovanskemu diktatorju Josipu Brozu Titu, vendar Socialnim demokratom ustava RS očitno ni popolnoma nič sveta, saj zavestno že več let ne uresničijo niti odločbe o enakopravnem financiranju osnovnih šol.

V odgovoru na poslančevo vprašanje glede njenih se je Katičeva sklicevala kar na Žavbija
Že leta 2016 pa je Katičevi, takrat še obrambni ministrici, glede njene prisotnosti na tem dogodku poslansko vprašanje postavil poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič. Katičeva se je v svojem odgovoru sklicevala kar na gostinskega tehnika Igorja Žavbija, bratranca Roka Žavbija, ki je bil v Italiji obsojen na tri leta in štiri mesece zapora zaradi novačenja borcev za skrajno sunitsko skupino Islamska država. V odgovoru je namreč skušala poslanca prepričati, da gre pri rdeči zvezdi iz časa druge svetovne vojne in pri tisti iz časa velikosrbske agresije na Slovenijo s strani Jugoslovanske ljudske armade za drugačne vrednote.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec in podpredsednik stranke Igor Žavbi, ki je bratranec slovenskega džihadista Roka Žavbija (Vir: Twitter)

Vrednoto ji očitno predstavljajo povojni masovni umori, v katerih je bilo med in po drugi svetovni vojni s strani partizanov in komunistov na slovenskem ozemlju umorjenih prek 100 tisoč ljudi, razmere so bile tako podobne tistim na ozemljih, ki jih je obvladovala Islamska država. Žavbi je bil sicer takrat kamniški podžupan, potem ko je pogorel na lanskih lokalnih volitvah, pa mu je Marjan Šarec uredil udobno mesto v javni upravi.

Rok Krajnc

 • Stric iz ozadja

  SD so (po njihovih besedah) ponosni nasledniki komunisticne partije in se v skladu s tem tako tudi obnasajo. Kaj ste pa pricakovali?

  • SIMON ROZIC

   …da že enkrat pocrkajo!

   • zokispoki

    Temu bi se reklo veleizdaja. A je zmesana, kura komunajzarska. Cisto se ji je odpeljalo, ocitno. Na balin bi jo morali postrist, za kazen !

    • SIMON ROZIC

     Kako že gre pravljica? Volk požre babico (Makarovićko),
     pa Rdečo kapico (Katičko)…..ker so rade v hosti s partizani,
     jih dajmo v ogrado in – volk bo gotovo zavohal krvavi vonj
     rdeče zvezde, lovca bomo pa že mi nazaj držali, da ne bi
     ustrelil volka in rešil bando rdečezvezdaško!!!!

   • Andrej

    Oni so pametni, poskrbijo za potomstvo, za naslednike.

    • SIMON ROZIC

     ….res je, hudič ima vedno mlade!

   • karlina

    podpis

 • Rožle

  Gradili smo malo Švico…. Lewaki so nam pa skup zmetal malo Yugo….
  Uspeh zagotovljen ..

  • freddie69

   no saj. ker so talevi zasenkali šume, ceste, objekte, zemljišča svetemu sedežu in nekajkrat pozvonizi z 6vonovoma kajne?

   • Amerikanc

    Področje Kočevske Reke ? Cerkveno ?

   • Lustrator

    Zašenkali? Misliš zaplenili in nato le DEL tega vrnili?

    Si tudi v privatnem življenju lopov ali le ideološko komentiraš?

  • septem artes liberales

   Cmizdiš, k pizda nepotesena. Še Avstrija ni Švica pa obstoja kot država že od leta 1000.
   Kaj bi jokcal, ko bi bil Čeh, ki jih je komunizem totalno obskurantiziral.

   • šrauf

    Če ne veš, Čehi so nas že prehiteli….

    • septem artes liberales

     Čehinje z dolgimi nogami pa še komot loh ulovimo.

     • šrauf

      Če imaš dost pod palcem ,brez dvoma. V nasprotnem primeru, pa kar sanjaj….

     • septem artes liberales

      Doboro je biti sin od Zokana ..

   • karlina

    butelj

  • karlina

   res je

 • Franjo Trojner

  Piše se leto 2019 maškarada pa se še kr naprej nadaljuje.

  • karlina

   Ne, ne, že 74 let je od konca vojne, pri nas pa še kar iz host rinejo partizani. Ampak, pozor, za to maškaradiranje so mastno plačani, verjemite, še mačke se zastonj ne …..

  • Slovenec

   Saj se lahko nadaljuje. Ali smo enotni, gremo demonstrirati? Hodimo na volitve in volimo pokončne desne politike? Ali raje obratno?

 • freddie69

  če izvamemo simboliko…. pravzaprav te dekleta sploh ne zgledajo tako zelo slabo

  • Amerikanc

   Če si bolj okrogle sorte, ti še posebej pristoji tista iz druge fotke – gošarska reševalka.

  • pajot

   te muči edipov kompleks,fantek?

 • Anton

  Z mojima sinčkoma se včasih igramo z Lego kockami, včasih se lovimo, včasih streljamo z lokom, včasih se našemimo v muslimane, včasih pa v partizane. Nikoli pa se ne norčujemo iz Slovenske vojske.
  Pustimo revne levake da se malo poigrajo. Saj smo vsi po duši še otroci, razen levaki nimajo duše kot sami pravijo. Torej tole z orožjem mislijo resno!
  BOJMO SE JIH!!!!!!!!!!!!!!!

 • Amerikanc

  Ko drugorazredno velejsko uradnico našemijo v gošarska oblačila, vemo kje smo. V serpentinpškovemu GA-GA !

 • Joško

  Mislim, da se bo Velenje kmalu preimenovalo nazaj v Titovo Velenje!

  • McBobo

   Čudno je, da se že ni.

  • mona lisa

   Ne ampak Mafijsko.

  • Slovenec

   Čisto možno glede na trenutno politiko v Sloveniji.

 • McBobo

  Jaz se jim bom pa drugič pridružil z hitlerjugend opravo, pa da vidimo. Če je vojna, je vojna za vse.

  • zokispoki

   Torej se je zblojena teta ponosno razkazovala, v naci komunajzarski uniformi ?

   • McBobo

    Bi bilo zanimivo videti reakcijo tetice. A bi me objela, kje si moj moj naci ali bi me “partizani” odnesli ven in zbrcali kot psa, mogoče pa bi sledilo celo skupinsko posilstvo mladega “jugenda”?

  • neuralinkn1

   Potem boš pionirček, mnogi borci so začeli kariero pri Wermacht in Gestapo, preden so prestopili na pravo stran, stran zmage in svobode.

  • karlina

   No, verjemi, da te bodo takoj strpali v zapor.

 • Andrej

  Po severnikorejskih merilih nam do normalne države še precej manjka. Naslednja stopnja bo, ko bodo otroci v osnovnih šolah pod petokrako vsako jutro pozdravili: Za partizane – s Kučanom naprej.

  • neuralinkn1

   Do sedaj miso, če so zdržali 39 let, bodo pa še naprej. Se bo že našel kdo, ki jo bo z veseljrm polazal, ne skrbi, večini slovencev se zagotovo valja eno par zvezd po podstrešju, včasih je bilo to moderno. Saj je čedalje bolj, po novem imamo eno tudi na slovenskem pivu, vsak slovenev spije dva Heinikena na dan.

   • Andrej

    Morda je pri tebi doma tako, pri nas ni. Nobene petokrake in podobne navlake nimamo doma. Heinekenova rdeča zvezda pa nima nobene zveze s partizansko. Pa drugače, se strinjaš, da slovenska ministrica paradira pod simbolom, ki je v EU, kamor menda spadamo, označena kot simbol totalitarnega režima?

    • neuralinkn1

     Kaj pomisliš, ko vidiš Rdečo zvezdo, a na pir?
     Fvomim, da si slovenec, pri nas je,dkoraj ni družine, kjer ne bi bil nihče od prednikov v prartizanih ali na neki komunistični funkciji.

     • Andrej

      Z Rdečo zvezdo si ne kvarim okusa piva. Pijem pa v glavnem Zlatoroga. Heinecken je predrag. Je pa bistvena razlika pri Rdeči zvezdi: ali je na pivu, ali pa Svetlana in borci z njo opletajo. Bistvena.
      Tvoji dvomi so pač tvoji in jih moraš sam rešiti.

      V naši družini ni bil nikdar nihče pri partizanih, nikdar nihče v partiji, pa smo čisto spodobno živeli. Že zdavnaj smo odpustili krivice, ki nam jih je partija naredila in tudi Rdeča zvezda nas ne moti, če je tam, kjer mora biti. To je na smetišču človeške zgodovine, s komentarjem: to se nikdar ne bi smelo zgoditi.

      Če pa ne prepoznaš zla, ki je bilo pod to zvezdo storjeno, ti zopet priporočam: pojdi vase in skušaj realno pogledati na dogodke. Vživi se v obe strani in kot nevtralen skušaj ugotoviti tejstva.

 • VERZIFIKATOR

  Kati Andrejčič

  KATJUŠA NA GORI

  Na goro vzpne Katjuša se visoko,
  na strmi breg, še višji kot Ural,
  zanosno kakor ptica se od tal
  dviguje, prhuta prav na široko.

  »Djévočka Andrejevna Katjuša,«
  tako so vdano vsi jo počastili,
  s komzomolko jo ogovorili,
  zbranih zbor tam govor njen posluša.

  »Tovariši, pod zvezdo smo močnejši,«
  iz ust Katjušinih je zadonelo,
  iz vseh topovskih pa katjuš grmelo,
  bili so streli njeni vse hitrejši.

  So slišali se daleč tja v dolino,
  od plinov in izpuhov zamegljeno,
  kjer mesto v prahu je zakrito njeno,
  tja gledala Katjuša je v sivino.

  Tako Katjuša zbranim prerokuje,
  pot kaže kot široko, gladko cesto,
  ime naj vodje zopet nosi mesto,
  naj Josifgrad se znova imenuje.

  Od rok ji gre in pa še bolj od nog,
  ko kakor v transu fantje jo vrtijo,
  takšni, ki jih vse kosti bolijo,
  ko plešejo s Katjušo kazačok.

  Andrejevna Katjuša je slavljéna,
  kot ni bila nikoli še v življenju,
  končno potešena je v stremljenju,
  da ravna ni ji djévočka nobena.

  »Prelepa plavolaska sem postala,
  oči rjave so mi pomodrele,
  ko Josifov pogled za hip ujele,
  slavljénju ko sem cela se predala.«

  Pri koncu slavja pride še parada,
  Katjuša sama se na tanku pelje,
  lomasti pred seboj, na čisto melje,
  prva komzomolka, lepa, mlada.

  Pa nekaj zmoti slavje, glej, paradno,
  obrne se Katjuša in predrami,
  predana sladki še naprej omami,
  ugleda sonce jutranje navadno.

  Namesto v Josifgradu je na vasi,
  utihnilo je tankovsko bobnenje,
  parade zvoki, tisto vse vrvenje
  v resnici jutranji je lajež pasji.

  Bile čez noč dovóljene so sanje,
  a glej, že danes je prišen nov dan,
  prezgodaj z vročim soncem obsijan,
  kako bi spet pogreznila se v spanje.

  Kako lepo bilo bi spet zaspati,
  ostala bi Katjuša proslavljéna,
  tako pa v postelji žal prebujena
  Andrejčkova leži deklina – Kati.

 • McBobo

  Zdaj bi moral Šiško spet kontra usekati z vardo in narediti postroj z orožjem. Pa da vidimo, če si ga upajo spet strpati v čuzo. Direkt na EU sodišče predati celotni primer. Ne vem, kaj desnica čaka?

  • Nata

   Da se kralj Matjaž izpod Pece zbudi !

  • Lustrator

   Šiško kot kontra? Šiško je del problema, ne rešitve, tudi on bi z veseljem oblekel uniformo partizanskih klavcev, a tam ne bi mogel igrati generala, zato si je ustanovil svoj partizanski odred s podobnim ideološkim ozadjem.

  • Nata

   To pa ne bi bilo dobro.
   Samo na take izpade levajzli čakajo !

   Šiška še nismo čisto pogruntali. Vsaj jaz ne !

   • karlina

    Ponoviti bo treba leto 1991, ni druge rešitve !!!!!

    • Nata

     Drži !! Z velikimi popravki !!

 • gabrijelobid

  Tile cepci očitno niti zgodovine ne poznajo.

  • neuralinkn1

   Raje ne začni, če se ne misliš resno pogovarjati o NOB.

 • if

  Katič&Vaši softwarsko odeti v rdečo zvezdo ste veleizdajalci samostojne RS utemeljene na Majniški deklaraciji 1989, vsebinah plebiscitne odločitve 23. decembra 1990 in ustavne himne Zdravice (6. člen ustave RS).
  Dogodek na Graški Gori je naklepno sovražno dejanje realizirano z entitetami sovražnimi slovenskemu narodu in slovenski samostojni državi RS!
  Zaradi veleizdaje se v imenu ustave RS obsojate na dosmrtno ječo!

  • neuralinkn1

   Če bi ob plebiscitu vprašali slovence, če želimo prepovedati Rdečo zvezdo, ne ni nikoli izglasovali samostojnosti.

   Takole na pamet bi rekel kakšnih 80% slovencev spoštuje partizanski boj in simbole zmage proti nacizmu, petina slovencev živi v paralelni dimenziji in verjame v preteklost, ki se ni nikoli zgodila.
   Radi bi bili podobni nemcem un italijanom, kot da za njih rdeča zveza pomeni isto kot za nas, nikoli ni in niloli ne bo. Ampak, msr to pomeni, da moramo zdaj mi zamolčati lastno pretellost in se je celo sramovati? Vi niste normalni, če v to res verjamete.

   • if

    Pomladno Majniško deklaracijo 1989 (za samostojno Sloenijo), javno objavljena 8. maja 1989, je podprlo 105 000 ljudi, komunistično Temeljno listino 1989 (zoper samsotojno Slovenijo), javno objavljena 27.6.1989, je podprlo 420000 ljudi.
    1:4 zoper samostojno Slovenijo.

    Komunistična Temeljna listina 1989 je bila poražena na plebiscitu 23. 12. 1990 z rezultatom 7,47 : 1, oziroma zmagala je Majniška deklaracija 1989.

    • neuralinkn1

     Plebiscitno vprašanje je bilo, če slovenci midlimo, da bi bila lahko Slovenija samostojna republika.
     Mene zanima samo to, če bi si takrat kdo drznil samo omeniti, da bomo poveličevali nacizem in okupacijo, pa mi verjami, da ga ni bilo junaka in še danes tega ne počne nihče razen največjih idootov. Slovenci so šli na plebiscit z Rdečo zvezdo, zagotovo ne protu njej, ker ni bila sporna.
     Komunistični drek je tisto kar bi morali prepovedati, njihov simbol sta srp in kladivo.

 • matjazr7

  Kakršno opozicijo imamo, si lahko levica privošči vse. Na sliki vidimo ministrico, ki pozira z ekvivalentno nacističnimi simboli, potem imamo oboroženo para-formacijo, za katere domnevam, da večina nima dovoljenja nošnje orožja. Potem imamo primer zlorabe znaka Rdeči križ (ko si enkrat opremljen s tem znakom, ti več ni dovoljeno nositi težjega orožja, še v vojski izključno pištolo za samoobrambo, ne pa avtomatske puške). Punčka v uniformi Slovenske vojske krši vsaj dva do tri člene Pravil službe Slovenske vojske in je bistveno bolj primerna za disciplinsko kot njihov sindikalist. Ko pa vidim uno medicinsko “bombo” na sliki se spomnim na partizansko medicinsko sestro Mimico iz bolnice Ogenjca, ki je julija 1942 med italijansko ofenzivo ustrelila 13 ranjenih partizanov, da ne bi prišli v italijanske roke. Preostale tri, za katere ji je zmanjkalo streliva, so zajeli Italijani in jih ozdravili. Tako da so postali (citiram partizanske vire) “trije so ostali živa priča tragičnih dogodkov”. Pa ne vem točno katere dogodke so mislili. Verjetno na šok, ko je Mimica na njihove ranjene kolege streljala :).

  • neuralinkn1

   Samo to bi pe rad videl, mimistrico za obrambo Slovenije, navešeno z nacističnimi simboli, če mi lahko to prosim pokažeš in po možnosti brez fotošopa.
   Ni treba našo, pokaži mi katerega koli ministra v EU, ki nosi nacistične simbole, sicer si kompletni idiot.

   • matjazr7

    Prvič, Katičeva ni obrambna ministrica, drugič normalna EU daje fašizem, nacional socializem in komunizem v isto vrečo, tako da ni razlike med fašističnim snopom (fascio), nacistično svastiko in komunistično rdečo zvezdo (Resolucija o evropski zavesti in totalitarizmu). Pa ne primerjat Heinekenove zvezde z komunistično, to kar rdeči radi počnete. Na prvi pogled sta podobni, a je druga bistveno bolj krvava.

    • Peter

     Saj si že takoj napisal
     … ki pozira z ekvivalentno nacističnimi simboli….
     pa je neurotik v silni vnemi to spregledal, no.

     • neuralinkn1

      Ne vem, če je zakoj napisal ekvivalentni, ampak itak ni isto, vse simbole metati v isti koš je slaboumno in nesramno.

     • Peter

      Je, takoj je bilo tako napisano.

      Simboli so samo to, simboli.
      Kot pa veš, je ebropski parlament obsodil vse izme, tudi našega, ki ga je in ga še predstavlja rdeča zvezda.

    • neuralinkn1

     Glej, zvezda je zvezda, simbol deluje sam od sebe, vidiš rdeče in geometrično formo, pa ti možgami sami preklopijo na ustrezne asociacije.
     Rdeča zvezda ni prepovedana v nobeni normalni državi na planetu, ker ni simbol komunizma ampak boja proti fašizmu.
     Katička je bila ministrica za obrambo, naša vojska je kup dreka, prej fašistična kot komunistična.
     In še tretja stvar, jaz nisem levičar, le popolnoma navaden človek in slovenec, to kar navajam so splošno znana dejstva, ti živiš pa v svojem svetu.

  • Lustrator

   Drži. A kakšno ima to zveze z opozicijo? SDS je že nekajmilijonkrat javno obsodila poveličevanje komunističnega režima, a ker je opozicija, so bili pač gladko preslišani s strani naše totalitarne “tolerantne” rdečevlade. Problem ni v opoziciji, ki dela vse, da se javnost ozavešča o tej problematiki, problem je v laični javnosti, torej nas, nekomunistih, ki te rdeče neumnosti med sodržavljani mirno toleriramo, namesto da bi na tovrstne proslave zločinov prišli s fižolovkami preizkusiti trdoto partizanskih triglavk.

 • neuralinkn1

  Partizani so resnični, za Jezusa kristusa se pa še ne ve, menda ja ne bomo zdaj malikovali lažne idole.

 • terminalar

  Zelo seksi baba.
  Kaj pa ona poleg nje? Stevardesa?

 • bubamara

  Hmmmm. Upam, da veste kaj je bila vloga partizank. Dnevi so bili dolgi, kaj šele noči.

  • neuralinkn1

   Vasih je bolelo več dni in noči zapored, borci do bili utrujeni in tudi sami poškodovani, morali so nositi hrano in potrebščine, medtem so slovenke skrbele za ranjene ter čistile bunker iz leskovih palic in smrčja.

   • bubamara

    V YU filmih.

   • karlina

    Itak, če verjameš jugo filmom.

  • KAPIBARA

   O tem mi je pa večkrat pripovedovala mami, ki jim je kot 11 letni deklič, nosila menažko hrane.. Tam doli v Beli krajini, v okolici Cerkvišča..

  • karlina

   Itak, da vemo, itak. Sem imela v svojem sorodstvu primer, ko se je rodil nezakonski parizanček.

 • neuralinkn1

  Komu pravzaprav ni všeč, da se v Sloveniji nosi Rdeča zvezda, večina slovencev nima nič proti, ker mora biti, tudi prvič slišim, da bi protestirala proti Sloveniji katera od EU članic ali EU parlament.

 • antimur

  Nagnati jih moramo, pa se nič več spraševati kako in zakaj, vsa vlada, vse te okupatorske organizacije, nasploh vse kar ima samo malo smradu po rdečezvezdaših in kučanistih je potrebno brezkompromisno uničiti. Za začetek bi bile dobre “trojke”, katere so tem zločincem in okupatorjem tako ljube, da jih še po osemdesetih letih častijo in opevajo.

 • totex39

  Ker pa mi nismo normalna država, pa rdeče zvezdniki ne bodo sami odstopili, potrebno bo jih nagnati, kar bi se dalo, če bi bili pri nas volivci normalni.

 • neuralinkn1

  Kaj bi se zgodilo, če bi v Sloveniji prepovedali borce in Rdečo zvezdo ter izbrisali celo NOB iz zgodovine naroda oziroma bi jo celo obsodili?
  Rad bi slišal popravljeno verzijo. Torej je slovensi deželni parlament izgladoval, da Slovenije ne bo več in se mora narod prilagoditi genocidnim zakonom in zahtevam okupatorskih sosedov. Potem je bila vojna, po vojni še hujpa morija, nato pa smo slovenci 50 let preživeli v gulagu, dokler nas niso osvobodili Vatikan, Nemčija in Nato.
  Zdaj smo že 30 let svobodni in nočemo več poslušati nobenih stvari od prej, ker tisto je bilo žalostno.

  Moj Bog, moj Bog.

  • slosin

   ja,ja…maš prov …ampak a veš kaj bi bilo, če bi tvoja teta imela jajca……bila bi tvoj sric….

  • ZatonMesecnikov

   #Torej je slovensi deželni parlament izgladoval, da Slovenije ne bo več#

   Daj ne smeši se. Niti ni bilo Slovenije, ampak Dravska banovina. In Dravska banovina ni imela deželnega parlamenta. Saj nismo na nekem ZZB performansu, da se bomo takole šopali med seboj.

   #Kaj bi se zgodilo, če bi v Sloveniji prepovedali borce in Rdečo zvezdo
   ter izbrisali celo NOB iz zgodovine naroda oziroma bi jo celo obsodili?#

   Bilo bi tako kot na Danskem, ali pa Norveškem.

 • totex39

  VSE UDELEŽENE PROVOKATORJE TAKOJ ZAPRETI!
  MINISTRICA PA ODSTOPITI!

  • Lustrator

   ne gre le za provokacije, verjemi da komunajzli vedno misliho presneto resno. Danes bi bili zmožni narediti še bolj ogabne zločine kot pred 75 leti – tedaj so bili, če ne drugega, vsaj vzgajani v kolikor toliko pravih krščanskih vrednotah s strani staršev, danes tudi tega več ni. To niso provokacije, to so ODKRITE grožnje, ki zahtevajo resen odziv.

   • karlina

    TOČNO TAKO, PODPIS !!!!!

   • septem artes liberales

    Potegni meč in eno ubodi, če te je kej v hlačah.

 • janko

  Slovenceljni smo kot čik gumi – po mili volji nas lahko žvečijo, grizejo in raztegujejo….

 • ZatonMesecnikov

  Pa teh performansov ni konca.

  Revolucija še vedno traja. Vedno sem trdil, da Državljanska vojna še ni končana.

  • RATATA

   Bučar se je zlagal, ko je v skupščini ob razglasitvi rezultatov (glih za glih) dejal, da je državljanska vojna končana!

   • karlina

    Eh, o Bučarju ne bi ravno zgubljala besed, je bil bolj njihov, kot naš, če me razumeš.

   • ZatonMesecnikov

    Zanj je bila, saj so po njegovem rdeči zmagali. In s tem dobili pravice do njihove verzije zgodovine.

 • KAPIBARA

  Toliko bolnic, toliko medicinskega osebja, toliko zgodb in fotografija o ranjencih, med 2 WW, pa nobene bitke, pa nobenega preživelega- invalidnega ranjenca na nobeni proslavi od leta 1959 naprej nisem videl…
  Sem pa videl človeka, ki je tam okoli 70 let rekel: prave borca srečaš samo na britof…pa je 6 mescev sedel..

 • pesjanar

  Če bi bognedaj izbruhnila vojna smo na dobrem,po deželi napopamo slike teh gošarjev z pivskimi vampi in ziher sovrag od smeha pocrka…..

 • pajot

  Graška gora…gora jurišev…ha,ha,ha,ho,ho,ho….
  Tile partizanci so od hudiča…v glavnem so pred Nemci bežali,z Italijani so vojaško sodelovali…potem pa kar naenkrat gora jurišev. da počiš od smeha. Na koga pa ste jurišali,reve posrane? Na napol prazne shrambe kmetov,ki ste jim pobrali še tisto revščino,ki so jo imeli za svoje preživetje.
  Sram naj vas bo,barabe lažnive.

  • Peter

   No, juriša se lahko tudi v rikverc.

   • Kapodistrias

    Ja, pa flinte lahko tudi nosijo nazaj.

  • Lustrator

   Mimogrede, tudi z Nemci so sodelovali – celo precej dlje kot z Italijani.

   • pajot

    Vem,ampak ne morem zdaj tukaj romane pisat. če bi objavili vse kar so počeli od pakta Ribbentrop- Molotov,bi bila knjiga daljša kot Vojna in mir.

  • karlina

   TOČNO TAKO, tudi oba moja stara starša sta bila v partizanih, prisiljeno, drugače bi jima pomorili družino. No, ko je bila po vojni na radiu 1 oddaja, še pomnite tovariši, je eden od njiju vedno radio ugasnil in zamahnil z roko, rekoč-same laži, same laži, nobenih borb ni bilo, ko je začelo pokati, smo začeli bežati, kot zajci, saj nismo imeli nobenega orožja, da bi se lahko uprli okupatorju. Skratka, ti novodobni bedaki, rdeči nasledniki so si v svojih glavah in po moje kakšnih priročnikih ustvarili to, kakšna je bila 2. sv. vojna. Sem sigurna, da zopet hodijo po raznih sestankih in se učijo, kako govoriti, ker vsi tulijo v isti rog.

   • pajot

    Ko sem vprašal svojega očeta kako se je boril,je bil sprva tiho,ko pa se ga je napil(vietnamski sindrom),je začet pripovedovat grozote pobijanja po vojni.
    Tako sem zvedel za povojne poboje kot 8 let star poba. Prej kot je za to zvedel Mitja Ribičič. Sin pisatelja Ribičiča. jabolko je padlo zelo daleč od drevesa.
    Šli so se pravzaprav revolucijo. To pomeni,da so pustili vnemar nemce in Italijane,pomembno jim je bilo,da pobijejo čimveč Slovencev,ki se niso strinjali z njihovo idejo. Komunistično.
    Prepričan sem,da bi zdaj počeli isto.

 • Skrajno Desni

  Bo treba kar dobro delat da bomo pobil to komunistično drhal.

 • ZatonMesecnikov

  Kaj ni tistile z izrazitim pivskim trebuhom v prvi vrsti in uniformi pred časom grozil, da bo šel na južno mejo in naredil red? Ni tako dobro za jesti na meji in ni dnevnic?

  • Peter

   Narediti red po levičarsko?
   Hm, torej:

   – odstraniti ograjo (razpisati javni razpis za odstranitev, na katerem zmaga firma povezana z nekom iz vlade), sledi pritožba na izbor itd. Po cca 10 letih se dela začno z vsakodnevnimi aneksi za zvišanje cene.
   – preganjati lokalno prebivalstvo, ki ima dovolj svinjarije po gozdovih in vlamljanja v hiše, torej prirejanje mitingov z govori naklonjenimi ubogim beguncem pred vojno (govornik najbolj lev žepan lublane) in s prepevanjem pesmi iz Afganistana, Pakistana, Alžirije, Indije, Egipta in od koder so še begunci pred vojno. Vabljeni so tudi begunci iz azilnega doma, ker rabijo nekaj zabave..
   – itd

   • ZatonMesecnikov

    Vseeno mislim, da je ta tip levičarjev na slikah bolj tradicionalne sorte. Le ZZB ne morejo pozabiti.

    Ti novejši z rafti, bi pa res vse to storili, kar naštevaš.

 • montyamp

  Zveza debelih norcev , na socialkah in nezasluženih penzijah visečih parazitov , katerih predniki so v jame metali antikomuniste .
  Požrli so yugojebino , danes žrejo Slovenijo .
  Konec ni več daleč , spet bo tekla kri zaradi rdečih ciganov , primitivcev , kakršnih v Švici in drugje po EU nimajo .

 • Janez Kepic-Kern

  BOG DAJ – dober dan – vsem nam in vam !
  Kot zanimivost
  vam prilagam – moj spodnji – fantazijski zapis,
  o tem,
  kako je nekaterim- se zdi, dobro preskrbljenim in dobro hranjenim
  v glavnem – ex KP, ZK “sistemčki-ljudem” – V NJIH “IDILIČNI” PENZIJI – DOLGČAS.
  Se zdi.
  Veste – nekaterim,
  verjetno v glavnem ex t.i. sistemčikom ,
  z OK penzijami – je kljub
  njih ptijetni penziji brez finančnih zadreg
  – se zdi – v njih penzijah – DOLGČAS
  pa se zdi,
  da se zelo radi družijo v taka stalna
  ali občasna neformalna društveca, nekakšne neformalne “klube”, združbice.
  Nekatere take “združbice – se zdijo – namenjene – izključno
  korekt klepetalnemu druženju,
  uživanju dobre hrane in pijače v krogu starih znancev itd.
  Nekatera
  taka “društveca” – pa se zdi – tako si fantazijsko predstavljam
  PA IMAJO MORDA TUDI – MOČAN VPLIV,
  V DEMOKRATIČNI DRUŽBI KOT NAJ BI BILA NAŠA, SLOVENSKA
  MORDA – SPOREN VPLIV,
  VPLIV – POTREBEN JAVNEGA PREGLEDA – MORDA,
  MORDA TUDI V – V – PARLAMENTU.
  Temu je namenjen- moj spodnji, čisto fantazijski – zapis, javen zapis – tu.
  DOBRO JUTRO.

  Ja,
  je zadnji čas,
  da spet začne polno delovati – demokratični PARLAMENT naše R. Slovenije.
  TO DOGAJANJE – OKROG – “ŽAL MOL” Z.J.
  In dogajanja
  na teh – SHODIH
  je včasih – “prav noro”
  Bom pa poročal z njih,
  ker
  zlasti – neformalni SHODI – se zdijo – JAVNO ZELO POMEMBNI. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

  NAPOVEDNIK – SHODOV in POROČANJA s SHODOV, prijavljenih
  in bolj neformalnih – a vseeno – pomembnih – JAVNO POMEMBNIH SHODOV
  – v naši R. SLOVENIJI.

  1. SHOD – LMŠ SHOD –
  JE ŽE MIMO: KOT VSI VEMO, JE NA NJEM “žal” premier
  – “žal” ker ga — jaz in večina Slovencev – ni volila
  M. Š.
  napovedal – “DA BO IZVAJAL TUDI SKOKE – V PRAZEN BAZEN”.
  2. neformalni SHOD -“LMŠ” je bil, sem ga opisal.

  TEH , NEFORMALNIH, JAVNO ZELO POMEMBNIH – S H O D O V – zna biti zelo veliko.
  V tem času po dopustih.

  ŠALA, FANTAZIJA

  Današnji, tu le na kratko orisani – SHOD
  zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
  “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
  NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
  razumljivo poimenovanega
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  – je bil – fantazijsko povzeto – TAK.

  Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
  – blizu NAME
  vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

  “LEPOFRIZURNI” reče:
  Naši nad 80 in 90 letni veterani – so zelo vznemirjeni
  ker je bil
  “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES – ZAVRNJEN – KOT KANDIDAT ZA DIR. URADNEGA LISTA.
  A ima kdo od vas prisotnih – kako pozitivnoidejo
  kako pomiriti vznemirjenje – naših zaslužnih veteranov?

  “DIPLOMATNEŽ” – veteran reče: “brez dramatiziranja in panike – prosim.”Gre za vihar v kozarcu,vode,
  oz. za minorno, trejerazredno stvar. Mlade ex KP, ZK povzpetnike v financah – je treba dati pod naš nadzor – preko noviih, še ne poznanih “informatorjev”. Nekaj jih lahko uredim jaz.
  Predvsem pa je treba STARE, ZLAJNANE, VSEM ZNANE “INFORMATORJE” TREBA POSTAVITI NA STRANSKI TIR, V KAKE IDILIČNE SLUŽBICE, KJER NAM NE BODO DELALI ŠKODE.”

  “ŠTRUČKA” – kulturniški, tudi “lepofrizurni” praktik reče” “ti bom jaz pomagal glede mladih, “nekontaminiranih” inormatorjev, poznam veliko mladine.

  “LEPOFRIZURNI” šef – reče: ” me veseli, da še imamo toliko in tako odličnih, profesionalnih in diskretnih
  ter zaupanja vrednih ljudi – kot sta – vidva. Poročajta mi prosim – čez tri dni.

  In se razidejo.
  Op,: VSAKA PODOBNOST Z REALNM OSEBAMI,KLUBI, DRUŠTVI
  – JE NAKLJUČNA.
  Gre za fantazijsko-umetniški tekst. L.R. EX knjižničar Janez KEPIC -KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  FANTAZIJSKE ŠALE

 • milanček

  ha-ha-ha, MAŠKARE!!!!!!!!

  • Nata

   Na žalost, ne nastopajo samo za Pusta, ampak, kar naprej !!

 • Nata

  + + + + + + jojmene ? Ko bom velik-a, bom puškico nosil-a ??
  Naj raje tile ljubitelji migrantov osebno poskrbijo za njih .
  https://www.youtube.com/watch?v=_32C1c9rWl

 • Nata

  No, eni pač podarjeno hrano stran mečejo. . . . .
  Drugim bodo pa začeli talati potico. Eno za ves teden. Eno za vso družino !
  https://www.norakrava.si/lakota-v-sloveniji-zakaj-ne-jedo-potice/

 • mona lisa

  To je možno samo od mafije ugrabljeni državi.

 • Ryuk

  Na slikah pa sami dinozavri.

 • RATATA

  Tako kot PEDRO in ISLAMO ter NEGRO imam tudi PARTIZANOFOBIJO.
  Fakju!! Ne morem pomagat!!

  • karlina

   HVALA ENAKO, MI GRE KAR ZA BRUHANJE !!!!!

   • RATATA

    Kuzlajva skupaj….

 • soc

  Maske padajo z obrazov, ZKS se ne skriva več. Uspela je obdržati oblast tudi v Evropi brez Berlinskega zidu.

 • karlina

  Prekleta hudičeva, rdeča banda, grejo se vsak teden maškarade, mimogrede, tako zavaljeni, kot pujsi zgoraj, pa partizani nikoli in nikdar niso bili. Sram me je, resnično me je v dno duše sram, da živim v takšni državi, ki ni država ,to je skropucalo od države !!!!!! Vse demokratične države okoli nas in na svetu se nam režijo in nas ne jemljejo resno, še najmanj v Bruslju, pravzaprav, zakaj že ni bi nas jemale???? Ni čudno ,da nas je Šmarec z vsemi skregal in se hode lizati samo še v Srbijo in Rusijo. Ampak, začuda on in njegovi rdeči bedaki pa ne vedo tega, da v teh državah niti slučajno, niti slučajno več ne podpirajo kakršnokoli partizanstvo. Smo še edina država na svetu, edina.

  • Marko Snoj

   Kako ne,vse evropske države so v boju proti hitlerjevem nacional domobranskemu socializmu organizirale partizanski odpor.Smo edina država na svetu kjer se oglašajo hitlerjevi beli izdajalski bedaki.Katastrofa.

   • Black_hawk

    Hitler je branil dom, koga ste vi branili?

    • Marko Snoj

     Slovenija,Francija,Anglija,Rusija,Češka…ki jih je napadel niso bili Hitlerjev dom.A ti jemlješ mamila?

     • Black_hawk

      Še enkrat branil je svojo Nemčijo, koga ste vi branili?

  • piko8

   kučana UTIŠAT pa bo mir!!

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM DEL SPODNJEGA ZAPISA.
  SEVEDA – S H O D I
  teh – zdi se “vsega presitih” ex KP, ZK ex in sedanjih t.i. “sistemčkov”
  so taki – “bolj maškaradni” – kot je videti iz zgornjega prispevka.
  Zdi se
  pa – da obstajajo, se dogajajo tudi taki – “SHODI”
  O
  KAKŠNIH FANTAZIJSKO – PIŠEM – V ZAPISU – SPODAJ.

  DOBRO JUTRO.

  Ja,
  je zadnji čas,
  da spet začne polno delovati – demokratični PARLAMENT naše R. Slovenije.
  TO DOGAJANJE – OKROG – “ŽAL MOL” Z.J.
  In dogajanja
  na teh – SHODIH
  je včasih – “prav noro”
  Bom pa poročal z njih,
  ker
  zlasti – neformalni SHODI – se zdijo – JAVNO ZELO POMEMBNI. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

  NAPOVEDNIK – SHODOV in POROČANJA s SHODOV, prijavljenih
  in bolj neformalnih – a vseeno – pomembnih – JAVNO POMEMBNIH SHODOV
  – v naši R. SLOVENIJI.

  1. SHOD – LMŠ SHOD –
  JE ŽE MIMO: KOT VSI VEMO, JE NA NJEM “žal” premier
  – “žal” ker ga — jaz in večina Slovencev – ni volila
  M. Š.
  napovedal – “DA BO IZVAJAL TUDI SKOKE – V PRAZEN BAZEN”.
  2. neformalni SHOD -“LMŠ” je bil, sem ga opisal.

  TEH , NEFORMALNIH, JAVNO ZELO POMEMBNIH – S H O D O V – zna biti zelo veliko.
  V tem času po dopustih.

  ŠALA, FANTAZIJA

  Današnji, tu le na kratko orisani – SHOD
  zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
  “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
  NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
  razumljivo poimenovanega
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  – je bil – fantazijsko povzeto – TAK.

  Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
  – blizu NAME
  vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

  “LEPOFRIZURNI” reče:
  Naši nad 80 in 90 letni veterani – so zelo vznemirjeni
  ker je bil
  “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES – ZAVRNJEN – KOT KANDIDAT ZA DIR. URADNEGA LISTA.
  A ima kdo od vas prisotnih – kako pozitivnoidejo
  kako pomiriti vznemirjenje – naših zaslužnih veteranov?

  “DIPLOMATNEŽ” – veteran reče: “brez dramatiziranja in panike – prosim.”Gre za vihar v kozarcu,vode,
  oz. za minorno, trejerazredno stvar. Mlade ex KP, ZK povzpetnike v financah – je treba dati pod naš nadzor – preko noviih, še ne poznanih “informatorjev”. Nekaj jih lahko uredim jaz.
  Predvsem pa je treba STARE, ZLAJNANE, VSEM ZNANE “INFORMATORJE” TREBA POSTAVITI NA STRANSKI TIR, V KAKE IDILIČNE SLUŽBICE, KJER NAM NE BODO DELALI ŠKODE.”

  “ŠTRUČKA” – kulturniški, tudi “lepofrizurni” praktik reče” “ti bom jaz pomagal glede mladih, “nekontaminiranih” inormatorjev, poznam veliko mladine.

  “LEPOFRIZURNI” šef – reče: ” me veseli, da še imamo toliko in tako odličnih, profesionalnih in diskretnih
  ter zaupanja vrednih ljudi – kot sta – vidva. Poročajta mi prosim – čez tri dni.

  In se razidejo.
  Op,: VSAKA PODOBNOST Z REALNM OSEBAMI,KLUBI, DRUŠTVI
  – JE NAKLJUČNA.
  Gre za fantazijsko-umetniški tekst. L.R. EX knjižničar Janez KEPIC -KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  FANTAZIJSKE ŠALE

 • Artur
 • Black_hawk

  Dol mi visi za partizančke.

 • piko8

  Vse sledi v slolandiji vodijo v murgle, k Mafijskemu Botru milanu kurčanu!!
  kučana je potrebno UTIŠAT!!

  • Black_hawk

   Saj veste pod katerim simbolom ga boste našli.

 • Black_hawk

  Nacizem največje zlo 20. Stoletja vic stoletja!

 • Artur

  Vstanite v luč in blišč odeti,
  ki jarem vas teži zlata.
  Zdaj zvezda rdeČĆa spet nam sveti,
  nas kliče spet krvava sla.
  Sledi pravičnosti razbijmo,
  do tal naj rop jo naš požge;
  do konca z davki jih odrimo,
  vzemimo vse, vzemimo vse!
  Že tajkuni so zbrani,
  v zadnji rop zdaj že hite,
  da z internacionalo
  nov plen si pribore!
  medklic KurČĆan:Bi pa za sebe in za svoje tovariše takratne rekel SPLAČALO SE JE.
  Prav nihče nam nič ne more,
  kakšen zakon, kakšen red;
  Vse kar vidite je naše,
  nam dal je Forum nov zalet.
  Sami pišemo zakone,
  in sodimo kot se nam zdi.
  Ropajte zdaj bratje urno,
  dokler se ljudstvo ne zbudi.
  Mi vse ukrademo na svetu,
  zato vse to je naša last;
  najlažje delavcu in kmetu,
  ker imamo tu pač mi oblast.
  Ko vse dobre in poštene
  uniči naša trda pest
  svobode bodo vse pregnane,
  pokoren rod vasi in mest.
  medklic sindikalistke: Včeraj smo prosili, danes zahtevamo, JUTRI BOMO VZELI!
  JUTRI BOMO VZELI!
  PONOVNO!!!
  delavski razred v ozadju huronsko pozdravlja.

 • Franc Šink

  Hvala Bogu da nobeden od teh akterjev ni dovolj pomemben,da bi se izplačal atentat na njega.Škoda živcev in osebne svobode.

  • Mademoiselle Ava

   Hehe. Ste dobili navdih ob gledanju filma HhHH ((Himmlerjevi možgani se imenujejo Heydrich (dvakrat je bil v sob in Ned) govori pa o atentatu na Heydricha, ki sta ga izvedla dva češkoslovaka Jan Kubiš in Josef Gabčik . Heydrich je umrl par dni po tem zaradi gangrene.
   Omenjena sta se skrivala v cerkvi in bila izdana s strani drugega češkoslovaka, ki so mu Nacisti ponudili nagrado. Potem so ju ubili in zravnali z zemljo vas Lidice in pobili 1500 ljudi. Hkrati pa v Babin Jar (ukr)v 3 dneh pometali 30.000 Judov, Slovanov, romov in političnih nasprotnikov.
   Sem brala knjigo. Pretresljivo.

   • Franc Šink

    Niti ne. Te knjige nisem bral. Postanem pa besen, ko kaj takega preberem kot je gornji članek.Ali me hitro mine.

    • Mademoiselle Ava

     Verjamem. :)

 • Artur

  UDARNA GOŠARSKA (NARODNO IZDAJALSKA)

  Partizanska (avtor Vladimir Pavšič-Matej Bor):

  Na klic kominterne združite se v čete –
  v boj za svobodo, v boj za Sovjete.
  Rdeče smo fronte bojevniki mi,
  ker naše je geslo,
  Sovjeti sveta.

  Iz ruskih step veliki Stalin kliče zmagovito,
  z naših se gora odziva mu tovariš Tito.

  Naglo puške smo zgrabili
  in v gozdove z doma šli,
  ko sovjetski so junaki
  skupen boj oklicali.

  Čez gore, polja
  po svetu naj doni,
  Slovenija svobodna
  sovjetska bodeš ti.

  Tovariš Stalin, hura ! In lep pozdrav.
  Odkod ? S slovenskih gmajn, vasi, iz host.
  Saj jih poznaš. Saj hodiš dobri gost,
  vsak dan med nas, iz Ruskih step daljav ….

  Razpnite čez ves svet vešala !
  Vaš boj so : rop, požig , umor !
  Divjajte ! Kri je zakričala !
  Glavo je dvignil v nas upor !

  Hura ! Rdeči pionirji !
  V temelje, oboke –
  bombe, ekrazit !

  Jutri – rdeči inženirji ,
  skozi slavoloke
  nov svet gradit !

  Naš smeh se razvihra v domovih !
  S čim bomo prali kri ? S krvjo !
  Prisluhnite ! Pri nas v gozdovih
  tesarji novih dni pojo !

 • dob

  Osamosvajanje Slovenije je bilo reševanje Jugoslavije.
  To je vse.

  Stvar je tako enostavna, da ko bi ob pravem času parlament podpisal EU resolucijo o izenačitvi vseh diktatur, se mi zdaj sploh ne bi pogovarjali o teh neumnostih z mahanjem jugo-zastav, proslav tipa “nosila bom rdečo zvezdo”, z grožnjami in paradirnjem z orožjem v Dražgošah… itd., KER VSEGA TEGA NE BI BILO!

  A so naši “vrli” osamosvojitelji rekli: ah, zdaj imamo svojo državo (nimamo je, kučan jo ima!), pa imamo pravni red (nimamo ga, kučan ga ima!), pa imamo samostojnost (nimamo je, kučan jo ima!), pa imamo demokracijo (nimamo je, ker si jo diktator spreminja in prilagaja kot se mu sprdne!), itd., itd.
  Kurčeva površnost osamosvojiteljev!
  “Pomladniki” so se samozadovoljili z rezultatom svoje površnosti in se prilagodili kučanovemu diktatu. In zdaj so zadovoljni s penzijami! Njihove kariere so kučanove!

  MENJAVA ELIT NA OBLASTI
  https://obstajajoljudje2.blogspot.com/2018/12/menjava-lig-zasluznikov-na-oblasti.html

 • Artur

  [Video Tema Dneva] 02.09.2018 Nova24TV Marjanca Scheicher – Gosta Vera Mejak in Matevž Tomšič
  https://www.youtube.com/watch?v=AAXN64-Ncsc

 • Ježek Teka Teka

  Jurišali so na tuje krave in prašiče… in seveda na nedolžen narod … prasci lažejo … njamanj milijon so jih poklali … Nemcev sploh niso videli v letih vojne, ker so se jim moral izogibat … tarča je bil nedolžen narod …

 • Branislav Valter

  Brez rdece zvezde bi nas pogoltnil nacizem, brea Tita pa Stalin.

  • šrauf

   Brez obeh bi pa bili danes na nivoju Avstrije….

   • Branislav Valter

    Vsi Slovani smo imeli komunizem.
    Anglezem pa je bilo do Slovencem malo mar. Kolaboratorje so iz tebi opevane Avstrije vrnili pred puskine cevi Titovih borcev.

 • septem artes liberales

  Katićva je fejst. Jebozovna.

  • Black_hawk

   Je ali pa ni. Kakor za koga

 • septem artes liberales

  Rudeča zvezda kot simbol zakonsko ni prepovedan v EU.

  • Olga101

   Zločinski komunistični totalitarizem in genocid pa!

   • septem artes liberales

    Tko kot olgizem. Volgin propagandizem.

  • Peter

   Tudi neumnost ni.

   • septem artes liberales

    Vsaj obdavčil bi jo.

 • Olga101

  Ovadba!

 • Kapodistrias

  Ko gledam tele rdeče šeme na slikah, mi gre krepko na kozlanje. Malo počakajte, tolovaji, saj pust še ni tako blizu.
  Javno vprašanje ministru Poklukarju: Boš zdaj že končno ukrepal?

 • šrauf

  Tistale bolničarka zgoraj na sliki je pa sigurno Dada, partizansko ime Šunka…

  • rubec

   *****

 • milanček

  saj ne moreš verjeti, da so lahko ljudje tako prfuknjeni!

 • Slovenec

  To je noro in nedopustno. Rdeča zvezda, vir zla in trpljenja pod komunizmom, vzrok nizkega standarda, vzrok mešanja Slovencev z jugoviči, vzrok korupcije in totalitarizma je danes tako čaščena pri opranoglavcih.

 • SIMON ROZIC

  Tele babe so res fuknjene ! Ne najdem primernega izraza !

 • xtc

  Ne vem kako bi izgledalo v Nemčiji ,da bi pravosiodni minister prišel na zbor neonacistov in sam odet v simbole SS ali NDASP.
  Ne samo ministra razmontirali bi celotno vlado.
  Da si pravosodni minster nadeva simbole,ki so po zločinu identični nacionalsocializmu,pravzapra s še več nedolžnimi žrtvami na puklu kot prvi je svojevrsten škandal,v tujini bi bil političen mrlič,kot vsa vlada.
  Poizkusite kaj podobnega na Češkem,poljskem,litvi,madžarski pa boste videli kje boste pristali z poveličevanjen zločina in njega sistema in norčevanja iz njega žrtev.
  Psihopatom iz maškarad,pobrat orožje in uniforme,orožje takoj povozit z buldožerjem,uniforme zažgat vsakem 12000 eur kazni in obvezno 2 letno zdravljenje na zaprtem oddelku psihiatrije.

 • Hribouc

  Debeli zašpehani koritarski vampeži polni Uniona!

  In po sliki sodeč: vojakinja slovenske svobodne vojske 2019 vstane v pozdrav potomcem teroristov- komisarjev- morilcev slovenskega naroda ….nikjer navadnega partizanskega borca , sami nemarni vampeži z medaljami in z nacističnimi šmajserji – ravno tega orožja (tudi Šarcev) je bilo v part.vojski najmanj – za Važiče postavljače to seveda ni važno-samo da se duvajo spake spakedrane!

  LIK PARTIZANSKIH BORCEV KOT JE BIL MOJ STARI LETNIK 1926 NA KATEREGA SEM PONOSEN?

  V grobovih se obačajo in bruhajo od studa in grauža!!!
  Prekleti cepci ruknjeni, da vas ni sram!

 • to_mi_delaj

  je pač imela tardečo, pa se je bilo treba uskladit

  • Luiggi

   Joj,kdaj je ze zgubila tardeco,sam se hot flashes so ostali!!

 • Miro Jereb

  Za kozlat…izdajstvo.

 • neuralinkn1

  Tudi Janša oziroma cel opozicijski vrh je nosil Rdečo zvezdo.

 • Dario Lupič

  Bolje da JJ pozira z belo gardo in ostalimi domačimi izdajalci, ki so skupaj s kaplanom Križajem na Urhu morili nedolžne, na Turjaku in v Grčaricah pa dočakali pravično sodbo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Nadaljevanje
  SHODA
  domnevnega neformalnega ex KP, ZK “DRUŠTVA” “MAČEK V ŽAKLJU”
  blizu NAME v centru LJ, danes
  Tega domnevnega, zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
  “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
  NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
  razumljivo poimenovanega
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  – je bilo – fantazijsko povzeto – TAKO.

  Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
  – blizu NAME
  vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

  “LEPOFRIZURNI” šef reče
  tudi pesniško lepofrizurnemu
  “ŠTRUCI”:
  “Še z vnuki se nisem utegnil poigrati – ja, si pa hitro nazaj – s tvojih poizvedovanj – o tem
  KDO ZA HUDIČA JE OPIRAL TISTO uslužbenko Uradnega lista,
  da je tako odločno ZAVRNILA IN CELO PRIJAVILA ponudbo nam ljubega
  kandidata – “KARDELJEVEGA VNUKA – našega I. ŠOLTESA”

  “ŠTRUCA” zasoplo reče:
  “ja šef – gospod oz. tovariš LEPOFRIZURNI – sem prikolesaril, ker je nujno.
  NOVICE SO NAMREČ – ZELO, ZELO – SLABE.
  Niso nam ponagajali “JANŠISTI”

  – resno REVIZIONISTIČNO
  FRAKCIJO – groza

  IMAMO – V NAŠIH EX KP, ZK SRENJI.
  Ta – “MLADI ”
  so se nam izgleda uprli – IN TO NE – katerikoli – TA MLADI.
  Baje so se nam – groza
  UPRLI
  NAJBOLJ SPOSOBNI
  MLAJŠI FINANČNIKI, EKONOMISTI naše ex KP, ZK provinience”
  Ko
  “LEPOFRIZURNI” sliši priimke “upornikov”
  se POKRKRIŽA
  IN REČE:

  “JEZUS-MARIJA – pa ja ne ti naši “miljenčki”

  Saj za tiste malo uporabne “mladiče” iz “LEVICE” mi nič ni.
  Ampak – tile MLAJŠI, RES SPOSOBNI IZ – SKLADOV, JAVNIH DRUŽB, ZAVODOV
  – to je pa resmo.
  Kaj je pa razlog?
  A nas – ta starih, nas, zaslužnih – NE MARAJO – VEČ. Nesramneži”

  “ŠTRUCA” reče: “nimam pojma, samo – ta prave priimke sem ti povedal.
  Grem še ostale naše
  vodilne “MAČKE” sem pripeljat.
  V dveh urah bomo – tukaj, v bazi..
  Mimogrede LEPOFRIZURNI – imaš ok FRIZURO
  – ampak – MOJA FRIZURA JE LEPŠA OD TVOJE”
  Se
  “LEPOFRIZURNI” šef – namrdne in zarentači:
  “ne čvekaj, čimprej vsi pridite.
  POLITIČNA SITUACIJA – JE SLABA – bi rekel naš
  vzornik E. Kardelj.”
  SE BO NADALJEVALO-

  KONEC ŠALE.
  FANTAZIJSKE ŠALE L.R. JANEZ KEPIC-KERN

 • Janez Kepic-Kern

  EN
  BOG DAJ – dober VEČER – vsem nam in vam !
  Kot zanimivost
  vam prilagam – moj spodnji – fantazijski zapis,
  o tem,
  kako je nekaterim- se zdi, dobro preskrbljenim in dobro hranjenim
  v glavnem – ex KP, ZK “sistemčki-ljudem” – V NJIH “IDILIČNI” PENZIJI – DOLGČAS.
  Se zdi.
  Veste – nekaterim,
  verjetno v glavnem ex t.i. sistemčikom ,
  z OK penzijami – je kljub
  njih ptijetni penziji brez finančnih zadreg
  – se zdi – v njih penzijah – DOLGČAS
  pa se zdi,
  da se zelo radi družijo v taka stalna
  ali občasna neformalna društveca, nekakšne neformalne “klube”, združbice.
  Nekatere take “združbice – se zdijo – namenjene – izključno
  korekt klepetalnemu druženju,
  uživanju dobre hrane in pijače v krogu starih znancev itd.
  Nekatera
  taka
  NEFORMALNA – “društveca” – pa se zdi
  – tako si fantazijsko predstavljam
  PA IMAJO MORDA TUDI – MOČAN VPLIV,
  V DEMOKRATIČNI DRUŽBI KOT NAJ BI BILA NAŠA, SLOVENSKA
  MORDA
  – SPOREN VPLIV,
  VPLIV – POTREBEN JAVNEGA PREGLEDA
  – MORDA,
  MORDA TUDI V – V – PARLAMENTU.
  Temu je namenjen
  – moj spodnji, čisto fantazijski – zapis, javen zapis – tu.
  Upam,
  da so vam moji fantazijsko-šaljivi zapisi – všeč !
  Povezanost z realnostjo v R.S. in v LJ – je zgolj – NAKLJUČNA,
  ČE PA
  MORDA – NI NAKLJUČNA – JAZ, PISEC TEGA NE VEM –
  – naj se pa o realnosti delovanja teh vsem nam vsaj približno znanih
  NFORMALNIH
  “ZDRUŽBIC, ZDRUŽB, KLUBOV, DRUŠTEV IN DRUŠTVEC,
  OBČASNIH IN STALNIH – POZANIMA
  IN
  O NJIH “NEFORMALLNEŽIH” – NAREDI URADNE PREISKAVE IN RAZPRAVLJA
  NAŠ
  PARLAMENT NAŠE R. SLOVENIJE. Saj zato ga pa imamo. Ane? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Black_hawk

  A smo mi v Rusiji?

 • sodnikisozločinci

  Poglej, poglej te napete joške, pardon, prsi junaške, na drugi sliki.

 • Janez Kepic-Kern

  LAHKO NOČ
  HE, HE – FOGLU Tuneku
  spodaj – se je danes – zgleda – utrgalo.

  ŠALA

  FOGL – NČ BAT, nič strahu, saj tvoji “MAČKI V ŽAKLJU”” te imajo radi.
  Detektivsko zalezovanje
  – PREŠUTNIŠKIH DEDCEV IN ŽENSK,
  TI BOJO ŽE PUSTILI – IMETI.
  Le kakšno “OMERTO” – boš moral – izreči – tem, “domnevnim MAČKOM”.
  Sicer pa se zdiš – iznajdljiv, boš že preživel – do smrti. LR. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Monika April Primc

  s plečma močvirju vsajena s petama na kviško obernjena

 • NoName

  Pri nas je to normalno, kakor odpis 29 mio €.

 • gabrijelobid

  Zraven oborožencev pa še kup ljudi z opranimi možgani še iz šolskih časov ko so poveličevali komuniste.