V normalni državi bi morala odstopiti: Ministrica Katičeva paradirala odeta v rdečo zvezdo na prireditvi oborožene jugokomunistične paravojske!

Ministrica Andreja Katič odeta v totalitarno rdečo zvezdo. V normalni demokratični državi bi morala nemudoma odstopiti.(Foto: Twitter)

Na Graški Gori je ponovno potekala rdeča orgija Graška Gora 2019 – gora jurišev, katere udeleženci verjamejo, da smo bili pod rdečo zvezdo močnejši. Na prireditvi je bilo ponovno prisotno orožje, ministrica za pravosodje Andreja Katič pa je bila odeta v majico s simbolom rdeče zvezde. Gre za posmeh demokratični in pravni ureditvi naše države, po katerem je simbol rdeče zvezde enako protiustaven, kot je znak nacistov ali drugih totalitarnih simbolov. Kot prva med “pravniki” bi namreč morala poznati vsebino odločbe ustavnega sodišča, ko je to prepovedalo Titovo cesto.

Na Graški Gori je v soboto ponovno potekala rdeča orgija z naslovom Graška Gora 2019 – gora jurišev, pri čemer so pod naslov prireditve zapisali “Pod rdečo zvezdo smo bili močnejši”. Dogodek poteka vsako leto v organizaciji ZB NOB Velenje, ki je član Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. Kot poroča portal Savinjsko-šaleške novice, gre za navadno partijsko veselico, rdečo orgijo in partijsko pridigo. Kot že nekaj let je bila tam prisotna tudi ministrica za pravosodje Andreja Katič iz vrst Socialnih demokratov Dejana Židana. Tam je bilo, kot je razvidno iz fotografij, prisotno tudi orožje.

Da ga ne bi kot Šiška strpali za zapahe, je Turnšek skušal prepovedati orožje – neuspešno!
Kot je poročala Demokracija, je predsednik ZZB NOB Tit Turnšek malo po aferi s Štajersko vardo, po kateri se je Andrej Šiško znašel za zapahi, odločil, da člani združenja na prireditvah ne bodo več nosili orožja. Ob sprejemu sklepa o uporabi orožja je Turnšek med drugim dejal, da ne more zahtevati od preostalih organizacij spoštovanja predpisov, če v lastni organizaciji nima reda. A očitno so slovenski režimski mediji zaznali razkol, saj se je dolenjski partizanski bataljon, sestavljen iz okoli 40 članov, upiral sklepu vodstva ZZB in napovedoval celo upor, saj imajo bojda svoj statut, ki ga nihče ne more samovoljno spreminjati. Od predsedstva borčevske zveze zato pričakujejo, da bo sklep razveljavljen, sami pa ga ne nameravajo spoštovati, so sporočili iz šentjernejske zveze borcev.

Foto: Twitter

Da ministrica za pravosodje podpira skupino, ki ogroža demokratično in ustavno ureditev Slovenije, je nezaslišano
Da prepoved več kot očitno ni bila uspešna, dokazuje tudi sobotna prireditev nekdanje jugokomunistične paravojske, prav neverjetno pa je, da podporo skupini, ki ogroža demokratično in ustavno ureditev Slovenije, s svojo prisotnostjo izraža tudi ministrica za pravosodje. Če ne bi takšna ekstremistična paravojska uživala podpore režima in režimskih medijev, bi iz zadeve gotovo izbruhnil škandal mednarodnih razsežnosti, zaradi katerega bi morala odstopiti.

Foto: Twitter

Še toliko bolj škandalozno je dejstvo, da se ministrica Katičeva s totalitarnimi simboli posmehuje demokratični ureditvi naše države in ne spoštuje ustavnega reda, ki ga predpisuje država in po katerem je simbol rdeče zvezde enako protiustaven, kot je znak nacistov ali drugih totalitarnih simbolov. Kot prva med “pravniki” bi namreč morala poznati vsebino odločbe ustavnega sodišča, ko je to prepovedalo poimenovanje ceste po jugoslovanskemu diktatorju Josipu Brozu Titu, vendar Socialnim demokratom ustava RS očitno ni popolnoma nič sveta, saj zavestno že več let ne uresničijo niti odločbe o enakopravnem financiranju osnovnih šol.

V odgovoru na poslančevo vprašanje glede njenih se je Katičeva sklicevala kar na Žavbija
Že leta 2016 pa je Katičevi, takrat še obrambni ministrici, glede njene prisotnosti na tem dogodku poslansko vprašanje postavil poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič. Katičeva se je v svojem odgovoru sklicevala kar na gostinskega tehnika Igorja Žavbija, bratranca Roka Žavbija, ki je bil v Italiji obsojen na tri leta in štiri mesece zapora zaradi novačenja borcev za skrajno sunitsko skupino Islamska država. V odgovoru je namreč skušala poslanca prepričati, da gre pri rdeči zvezdi iz časa druge svetovne vojne in pri tisti iz časa velikosrbske agresije na Slovenijo s strani Jugoslovanske ljudske armade za drugačne vrednote.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec in podpredsednik stranke Igor Žavbi, ki je bratranec slovenskega džihadista Roka Žavbija (Vir: Twitter)

Vrednoto ji očitno predstavljajo povojni masovni umori, v katerih je bilo med in po drugi svetovni vojni s strani partizanov in komunistov na slovenskem ozemlju umorjenih prek 100 tisoč ljudi, razmere so bile tako podobne tistim na ozemljih, ki jih je obvladovala Islamska država. Žavbi je bil sicer takrat kamniški podžupan, potem ko je pogorel na lanskih lokalnih volitvah, pa mu je Marjan Šarec uredil udobno mesto v javni upravi.

Rok Krajnc