V podporo SDS, NSi in SLS v Slovenijo prihaja vodja največje politične skupine v evropskem parlamentu Manfred Weber

Foto: YouTube/STA

Manfred Weber, vodja desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP), ki predstavlja največjo politično skupino v Evropskem parlamentu, v petek prihaja v Slovenijo, konkretneje v Celje na konvencijo stranke SDS. S svojim prihodom bo v času pred državnozborskimi volitvami izrazil podporo slovenskim članicam evropske politične družine.

Pred obiskom Slovenije je Weber za STA povedal, da varnost in ohranitev evropske identitete predstavljata prioriteto. 45-letni Weber, ki od leta 2004 dalje opravlja delo evropskega poslanca, funkcijo predsednika poslanske skupine EPP v Evropskem parlamentu opravlja vse od leta 2014, ko je nasledil Josepha Daula.

Program EPP bo predstavljen na petkovi konvenciji SDS, kjer se bo mudil tudi Viktor Orban
Na povabilo stranke SDS se bo Weber udeležil konvencije stranke v Celju, nato pa se bo sestal tudi s predsednikoma NSi Matejem Toninom in predsednikom SLS Markom Zidanškom. Ob tem pa je izpostavil, da vse tri stranke uživajo podporo evropske politične družine. Sicer so v EPP trije člani SDS, Romana Tomc, Patricija Šulin in Milan Zver, član NSi Alojz Peterle in Franc Bogovič iz SLS. To pomeni, da je kar pet slovenskih evropskih poslancev od osmih del največje evropske politične družine. Ob tem Weber ni želel ugibati, če se bo na naslednjih evropskih volitvah ponovil isti scenarij, je pa povedal, da bo dober program EPP predstavljen na petkovi konvenciji SDS, ki se je bo udeležil tudi madžarski premier Viktor Orban, ki je nedolgo tega dosegel zgodovinsko zmago, s katero si je zagotovil dvotretjinsko večino.

Po besedah Webra je ključno sporočilo EPP to, da so na uspešen način premagali gospodarsko krizo, pri čemer se je navezal na 2,5-odstotno rast, nastanek osmih milijonov novih delovnih mest in dejstvo, da se je prvič po letu 1999 dogodilo, da se je javnofinančni primanjkljaj vseh članic območja evra znašel pod tremi odstotki BDP. Prav tako je izrazil sporočilo, da lahko premagajo nove krize, kot je migracijska, saj varnost predstavlja prioritetno področje. “Zavarovati želimo meje, zavarovati Evropo in ohraniti identiteto evropske celine, ki je pretežno krščanska,” je izpostavil.

Foto: Manfred Webber

Weber je prav tako izpostavil pomen solidarnosti v obliki kohezijskih sredstev in solidarnosti s kmeti, katerim je potrebno pomagati, saj ti brez podpore države ne morejo preživeti v globaliziranem svetu odprtih trgov. Ob tem pa je kot tretjo ključno točko programa izpostavil več pristojnosti EU v zunanjih zadevah in obrambi kot odziv na izzive, ki jih med drugim s svojim delovanjem prinašajo Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin in Donald Trump.

Ključna bo moč protievropskih sil
Po prepričanju Evropske ljudske stranke ni skrbi glede tega, kako se bo francoski predsednik Emmanuel Macron odrezal na evropskih volitvah, in ocenjujejo, da obstajajo dobre možnosti, da po evropskih volitvah še naprej ostanejo najmočnejša stranka. Ob tem je poudaril, da ni najpomembnejše vprašanje, katera skupina bo najmočnejša, ampak kako močne bodo protievropske sile. Tako je temeljno vprašanje, ki bi ga bi bilo potrebno zastaviti volivcem, ali so ti res prepričani, da lahko država sama brani interese Evropejcev, in jih ob tem prepričati, da je to mogoče le na podlagi združenih moči.

Foto: iStock

Eden ključnih problemov je v tem, da ljudje menijo, da je moč le v Bruslju, ne vidijo pa vloge, ki jo imajo pri usmerjanju Evrope, je povedal Weber in dodal, da je v praksi nujno potrebno izvajanje parlamentarne demokracije. Pri tem je spomnil na idejo, ki jo je nedavno omenil Macron, in sicer, da naj nacionalne stranke predstavijo kandidate za evropske komisarje, ki naj se s svojimi konkretnimi programi pomerijo na evropskih volitvah. Po prepričanju Webra bi morali imeti vodilni kandidati zelo konkretne in jasne programe, vodilni kandidati EPP pa bi morali biti jasni glede ustavitve procesa širitve s Turčijo, saj ta ne spada v EU.

Turčija ni Evropa
Jasna zavrnitev širitve s Turčijo bi po prepričanju Webra najbolj koristila državam zahodnega Balkana, saj bi jih bili državljani unije bolj pripravljeni sprejeti, če bi vedeli, da širitev ne predstavlja brezmejnega procesa. “Zbrati moramo pogum in opredeliti meje Evrope. Zame je meja Bospor. Turčija ni Evropa,” je povedal in dodal, da EPP sicer popolnoma podpira evropsko perspektivo držav zahodnega Balkana, ki pa morajo najprej izpolniti vsa merila in obveznosti ter si tako priboriti zaupanje državljanov unije, ki so danes manj naklonjeni in previdnejši glede širitvenega procesa. 

Foto: demokracija.si

V skupini podpirajo vse svoje stranke in voditelje strank
Weber se je dotaknil tudi arbitražne razsodbe med Slovenijo in Hrvaško in dejal, da pri tem ni strankarskega političnega ozadja in da v skupini EPP vsi upajo na pozitiven izid in rešitev več let trajajočega problema. Na vprašanje STA, ali meni, da kontroverzne osebnosti, kot sta madžarski premier Orban in v Sloveniji prvak SDS Janez Janša, omejujejo možnosti za volilni uspeh politične družine EPP, Weber odgovarja, da z Orbanom velja uskladitev glede migracijskih vprašanj, kot je zaščita meje. “Moje glavno sporočilo je, da se je bolje pogovarjati in iskati rešitve, kot se medsebojno obtoževati.” Glede Janše pa dejal, da ni česa dodati, saj v skupini podpirajo vse svoje stranke in voditelje strank ter menijo, da je njihov pristop dober za prihodnost Slovenije in Evrope.

N. Ž.

 • Olga_10

  Vsekakor mora SDS poklicati na volitve mednarodne opazovalce in v vseh fazah pozorno spremljati volitve s svojimi ljudmi na terenu, saj se levicarji posluzujejo goljufij!

  • Sredina

   Vsi podatki so javno objavljeni, SDS ima svoje člane v veliki večini volilnih odborov in volilnih komisij, na kateri točki konkretno naj bi prišlo do kršitev?

  • Hun

   tebe naj zaposlijo za opazovalko..ti mas casa in volje na pretek

  • totex39

   Letos se nam obetajo goljufive in kradljive volitve.

 • po Titu Tit

  Lepo,samo na ta način lahko izničite sramoto slovenskih poslancev,ki so okrcali Junckerja, ki je šef njihove skupine, ker je občudoval Marxa, ki so ga člani SDS občudovali že prej.navijali za Junckerja in svarili, kaj se bo zgodilo v EU parlamentu, če ne bojo zmagali kmetavzarji /EPP/. in edino na ta način lahko omilite dejstvo, da je za Cerarjevo Slovenijo Tusk, predsednik EU Komisije, rekel, da je zgodba o uspehu.
  njegov slovenski kolega je pred tem izjavil : če bo gospodarska rast več kot 2%, bom odstopil z vsem političnih funkcij
  in še
  če bom pravnomočno obsojen, bom odstopil z vseh političnih funkcij
  bivši partijec in kandidat za šefa komsomola je zombi in dvakrat vstali politični mrtvec; Kristus, ki je vstal samo enkrat, je proti njemu diletant

  • Franc Šink

   Tusk ni predsednik EU komisije

 • Prdo

  Desnuharske prostitutke bodo imele orgijado

 • Vera

  Junckner si še kako zasluži kritiko vseh poslancev, ne samo slovenskih. Skrb za nas Evropejce mu je ” španska vas ” .

 • Caetano

  EPP je protikomunisticna vendar pa zal tudi prevec filoislamska stranka. Manj sicer kot levicarji. Bolj resno je racunati na Visegrajce.

 • Janshari

  Dr. Jansha več drka svoj kurac na Webera. Misli da če ga on spasiti.

  #ZokiCar

 • Jan Kovalski

  No hvala bogu, samo, da ni Juncker!

 • Franc Šink

  Gospod Weber ne more pomagati prav nič, dokler ne pridemo do pameti in da volimo desnico.

 • Nenad Pavlić

  Iščem posojilo za oživitev svoje dejavnosti ([email protected])

  Mi smo sposobni posojila glede na znesek, kar potrebujete in s pogoji, da bo življenje lažje.
  Ponujamo kredite, kratek in dolgi rok s časom zelo cenovno povračilo, moje kreditne pogodbe začeti 5000 Euro za 5.966.585 evrov.
  Radi bi tudi povedati, da delujemo tudi pri financiranju projektov (zanesljivo). Ste že registrirani, banke, ki so prepovedani in nimajo uslugo bank ali bolje imate projekt in potrebujejo financiranje, slab kreditni datoteke ali potrebujejo denar za plačilo menice, sklad za naložbe v podjetja.
  Potem ne oklevajte, da nas kontaktirate. E-pošta: [email protected]
  WhatsApp: + 33789770894

  • Jan Kovalski

   Eno je iskanje posojila, drugo je dajanje posojila. Kaj se greste?

   • Franc Šink

    Kaj ne vidiš da je goljuf !

  • Olga_10

   Pejte k SMC, da bodo lahko v proračun vrnili ukraden denar od “makete”!

 • DJURO SUMAR

  Tudi Donald Trump jim ne more pomagati, dokler bo Janez Janša lider klerikalcev in dokler se ne bodo distancirali od RKC.

  • Prdo

   Kramp je zakon

 • Prdo

  Gnoj je gnoj lahko mu pa rečeš SDS

 • Olga_10

  Živel Janez Janša! Živela SDS!

  • slaipowi

   Ker na tvoje parole več nihče ne reagira si pa sama daješ všečke. Mater si patetična.

   • Sodni dan

    Ti si dobil vseeno minus!

    • slaipowi

     Dobil sem tudi plus. kar ni zanemarljivo. Pa ne od sebe. Kaj pa ti?

 • 0lga_10

  kr neki

  • Olga_10

   Zloraba Nicka! Levaki ste kr nek,i z vseh vetrov zbrani tatovi in kriminalci!

 • Antonius

  Po koncu političnih nastopov Manfred Webra peljite še na ogled naše najbolj skrite turistične ponudbe v Barbarinem rovu. Naj končno eden najvidnejših političnih predstavnikov EPP odnese svoj zgrožen osebni vtis po srečanju s kostmi nedolžnih umorjenih.
  Evropa in z njo ves živ demokratični svet v njej, potrebuje gromko besedo o zamolčani, krvavi resnici, ki nas že sedemdeset let nagovarja, naj nikar ne pozabimo.
  Glas, ki nemo KRIČI, da mu prisluhnemo, je prav glas zverinsko umorjenih.
  Ko bodo volitve, naj vsakdo s seboj ponese svoj dolg do spomina na deset tisočev nedolžnih umorjenih.
  SDS je stranka, ki po volitvah tudi na vse med in po vojni nedolžne umorjene zagotovo ne bo pozabila.
  Pieteta Kučanovih je zgolj nekakšno spravno kamenje sredi Ljubljane, ki se ji s krvavo zvezdo predvolilno posmehuje, izvoljen kleptomanski penismanković

  • Frank Novak

   No ti kar poslusaj kriki vpijocih.
   Tudi ZDA kjer jaz zivim so bile ustanovljene na genocidu.
   Bi morali tudi Americani takole pateticno trkati na vest svojih belih prednikov?

   • Antonius

    Brez veze je o patetiki z vami, ker niti morale ne premorete.
    O zverinsko umorjenih z lažnivcem iz Sračjega dola v Ameriki pa zares nima nobenega smisla.

    • Frank Novak
     • Antonius

      Beden ste z vašim poizkusom!
      Zaradi drugih bom dodal, da je vsa zahodna civilizacija in z njo demokracija, skozi zgodovino zrasla na krvi. Vaš izobrazbeni napuh je očitno vreden mnogo manj, kot si pripisujete.
      Titovi, krvi nedolžnih niso prelivali zaradi demokracije, ampak zato, da so lagodno na njej in od žuljev *okupiranih* delavce, razkošno s socialističnimi floskulami živeli.
      Morilci so imeli Jugoslovane v okupaciji do ’59. leta, potem so pa raji dali potne liste, da brezposelni delavci ne bi naredili kaj podobnega, kot so Titovi komunistični oligarhi doživeli s prvim štrajkom v socialistični, oh in ah, Jugoslaviji. Slovenski knapi so organizirali štrajkarski upor, ki je nedolgo zatem v posledici navrgel politično odločitev za potne liste. Milijon brezposelnih Jugoslovanov se je takrat s trebuhom za kruhom *razpaslo* po Evropi.
      Pa bog z vami v vaš Sračji dol v Ameriki.

     • Frank Novak

      …”Titovi, kri nedolžnih niso prelivali zaradi demokracije, ampak zato, da so na žuljih *okupiranih* delavcev s socialističnimi floskulami na krvi umorjenih lagodno in razkošno živeli.”…
      JA SEVEDA, BELI LJUDJE PA SMO SMO PRISLI V OBE AMERIKI ZATO DA BI INDIJANCEM DALI DEMOKRACIJO. MUSLIMANI PA TUDI HOCEJO V EVROPO SAMO ZATO DA NAM BODO DALI KORAN…
      Ne vidite vzporednic?

     • Frank Novak

      Vse civilizacije so zrasle na krvi. Tako komunizem kot kapitalizem sta sla preko trupel.

    • Prdo

     Pač so si zaslužili jaz bi jih brez metkov sam zmetal v brezna

    • Frank Novak

     Jaz sem se octino amerikaniziral. Prav imate. Edino kar me zanima je moja bioloska druzina in denar s katerim vse to podpiram.
     DOBRO BI BILO DA BI TUDI SLOVENCI POSTALI MALO BOLJ PRAGMATICNI IN DELALI SAMO TO KAR BI BILO DOBRO ZA SLOVENIJO, NE ZA NEKE “PRINCIPE” KI SE PRILAGAJAJO CASU…

   • Prdo

    Ja so bile in rasstejo na genocidu pe naprej

    • Frank Novak

     Jasno… v naravi gre za prezivetje mocnejsega.
     Ce hocete imeti pravicno druzbo morate pocakati na bozjo sodbo in posmrtno zivljenje… Na tem svetu pa se pravicna druzba se nikoli ni zgradila. Ne v komunizmu ne v kapitalizmu.
     Kdor mi ne verjame naj gre v gozd in naj si ogleda kako zelo so zivali pravicne druga do druge.

  • Prdo

   Bravo tako je še premalo so jih

  • Prdo

   Upam da grobišč ni 600 kakor trdite ampak mnogo več

  • totex39

   Strinjam se, potrebno mu je pokazati in povedati zakaj je pri nas še vedno močno živ komunistični režim, naj ga peljejo v vsa ta mesta, kjer še močno slavijo diktatorja in njegove simbole.

 • Prdo

  Živel janez janša naj mu mesec sveti

  • Sodni dan

   Tako je, glas za SDS je glas za Slovenijo!

   • Prdo

    In naj mu mesec sveti!!

    • Sodni dan

     Tako kot tebi, ki si pod njegovim vplivom že celo življenje

   • Gavnar

    Sorry, stranke komunajzerjev ne volim – NIKOLI !

 • Prdo

  Mađari podporniki nacistov gliha je peder

  • Sodni dan

   2 opcije maš pejt na zdravljenje ali pa Zamenjaj recept!

   • Prdo

    Aha tako je tebi janša svetoval super koka je zakon

 • Prdo

  Tako je hmm sm nimajo s čim razumet

 • Prdo

  Popisat vsa grobišča postavit prangerje sa imeni in priimki da se bomo lahko norčevali iz kurb izdajalskih

  • sprehajalec

   Pa tvojo glavo nasajeno na kol pred grobišče, tako kot v tvoji koljevki Ćele kula. Pa svarilo; Ne ponovilo se….

 • Sredina

  OLGA, kje prihaja do kršitev na volitvah?

  • komar marko

   preveč rdečkotov v volilnih komisijah,kine znajo šteti do 46. KAPIŠ!

  • Olga_10

   Malo me je zaneslo. Oprosti. Tako pravi SDS in naš Janez

   • Olga_10

    Spet Antifa terorist na delu! Laz, kraja, zloraba Nickov, kraja identitete, kraja premoženja, pranje terorističnega denarja… To je “levica” – prebarvani komunisti!

    • sprehajalec

     Levičarjem je vse dovoljeno, v imenu “resnice”. Njihove seveda.

     pa daj Olga spremeni nick pa geslo…

     • Olga_10

      Ne bom. Hočem biti prepoznavna. Kako bom po naši zmagi dokazala svojo zavzetost in pomoč če spremenim nick?

     • Olga_10

      Laž je nesmrtna duša komunizma! Antifa teroristi boste kmalu tam, kamor spadata, za rešetkami….Nemci so že začeli, v Parizu ste jih dobili po kljunu…

     • Olga_10

      Saj ne uporabljajo mojega Nicka! Moj Nick je Olga_10, oni pa uporabljajo dva podčrtaja skupaj Olga__10, kar je na prvi pogled zelo podobno…
      Kar poglejte spodnji “odgovor” …

    • žogica

     A ti sama s sabo komuniciraš, se ti je že sfuzlalo?

  • sprehajalec

   Kadija tuži, kadija sudi Sredinac. Od leta 1990 so volilne komisije v rokah “preverjenih” kadrov in njihovih mladičev. začelo se je pa leta 1945, novembra, v kateri skrinjici je zaropotalo….,

   • Sredina

    To, da člane volilnih teles imenujejo vse stranke, tudi opozicijske, teb nikakor ne gre v glavo, čemur se niti ne čudm

 • komar marko

  lepo je, da rdečkoti trpijo. Lepo bo, ko bodo po juniju vsi rdečkoti ali na zdravljenju v bolnici v AVSTRALIJI zaradi JANŠIZMA, ali bodo na DOBU, ali pa bodo zidali nove areste, ker kapacitet je vsaj za 100 krat premalo, toliko jih čaka na arest! KAPIŠ!

 • žogica

  Naredili bodo predvolilno koalicijo, glavni bo pa Tonin !

  • komar marko

   luckasti, a ni ta fant naravno inteligenten, prava bolečina rdečkotov. TO JE DOBRO! Kapiš!

  • sprehajalec

   Kaj potrebujete nekoga, da boste šli na cesto za višje plače, hihihihi Žogica. Kar naj bo Zoki….pa Erjavec.

 • Prdo

  Dobro da so komumisti naredili 45 deratizacijo

  • komar marko

   se strinjam. Samo problem je v negativni selekciji,kar se bo kazalo še sto let. Ali lahko od HLAPCA kaj pričakuješ razen da zapije ali zakvarta GRUNT! Poglej sebe.

   • Prdo

    Še sreča da so ostale arđentinci potolkli

    • komar marko

     jap sreča za tebe. KAPIŠ!

  • sprehajalec

   S tem si ti kot genetska podgana dobil svojo šanso Prdonja….

 • Prdo

  Glas za SDS je kot en prdec hahaha

  • sprehajalec

   Glas za Zokija in erjavca je tisti pravi…….

 • Olga_10

  Levacarji nimajo nobenega programa, razen mantre o “antifašizmu”….in “samo da Janša ne zmaga.. ”
  Zato vsi na volitve in volimo SDS z Janezom Janšo, saj to pomeni napredek za Slovenijo na vseh področjih in varnost na slovenskih mejah!

 • sprehajalec

  Slovenija potrebuje torej nenevarno desnico, takšno ki bo razumela in podpirala Lobije in ZZB ter Vstalo primorsko?

 • Dragan Krstič

  Na NovaTV lahko poslušate in gledate našega Luko Marchessija.

  • žogica

   Kdo pa gleda NovoTV?

   • Olga_10

    Še jaz čedalje manj. Same fake news

 • Sredina

  Olga_10 kje so problemi pri volitvah? Kje so nepravilnosti?

 • Body_Count
 • Olga_10

  Komunizem je zločinska ideologija, enaka nacizmu! V Nemčiji je prepovedano in kaznivo propagiranje nacizma in norčevanje iz žrtev holokavsta! V Nemčiji zapirajo naciste v visoki starosti!
  Enako pričakujem od nove slovenske vlade! Prepoved propagiranja komunistične ideologije in simbolov ter procesiranje komunističnih zločincev!

  • žogica

   Kakšno je pa tvoje mnenje o fašizmu, fašistični ideologiji, fašističnih simbolih, procesiranju fašističnih zločincev….?

 • Sodni dan

  Glas za SDS je glas za Slovenijo. Zaprimo meje dokler je še čas.3 miljone migrantov čaka na turški meji, ko da Erdogan znak smo pečeni!

 • Olga_10

  Zanimivo. Hvala bogu, da se je spreobrnil.
  http://www.mladina.si/49713/mladinait-st-744/

 • Olga_10

  Komunizem=nacisem=fašizem!

  • Olga_10

   =janšizem sem pozabila.

   • Olga_10

    Samo Antifa teroristi uporabljate to besedo, da prikrivate svojo zločinsko naravo! Iršič vam je lepo razložil, kdo ste in kako so se “naši” borili ….sami zločinci! Človeku gre na bruhanje!

    • Olga_10

     Od Iršiča gre na konkretno bruhanje

     • Olga_10

      Zloraba Nicka!

     • Olga_10

      Zloraba Nicka!

   • centurion

    FUCK FAKE olga_111111
    Pejt peseke jebat rdečuh.

    • Olga_10

     če pa sem res pozabila. Me že malo demenca, hi hi.

     • Olga_10

      Zloraba Nicka! Demenca daje žogici in ostale Nicke iz udbaškega nabora! Tika taka!

     • cosmosjasnovidec

      Daje te komunajzerski tifus ne demenca.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • Olga_10

      Antifabterorist na delu @disqus_TTj1iGp3DT, ga je kucan plačal..

     • Olga_10

      Naj vas ne zavede Olga, ki objavlja nekakšne šifre. Jaz sem prava.

 • Kučko pod pručko

  Gremo, Slovenija. Gremo do končne zmage nad Veleizdajalčevimi levaki. Pometimo z rdečuhi za vedno. Janša že ve, kaj mora narediti, potem ko sta Kahla in Opanković sklenila zavezništvo.

  Gremo, Slovenija!!!

 • Krtača 20

  In kaj zdej če je prišel?

  • Olga_10

   Poslali ga bomo nadzirat volitve v Grosuplje. Zagotovil bo da bodo ljudje volili pravega Janeza Janšo.

   • Olga_10

    Laz in kraja, @disqus_TTj1iGp3DT

    • ĐĐ Style

     Kaj je ukradeno? Katera nematerialna stvar, avtorsko delo???? Če že lajaš, argumentiraj

    • Olga_10

     tako je. Ta Olga, ki objavlja nekakšne šifre je fake

     • ĐĐ Style

      Se mi je dozdevalo

 • Olga_10

  Ko sem to našla nisem več čisto prepričana. Premislite tudi ostali.
  http://www.mladina.si/49713/mladinait-st-744/

  • Olga_10

   @disqus_TTj1iGp3DT, antifavterorist na delu!

 • Olga_10

  Komunistom, ki se prodajajo pod znamko levičarji, skače kuzla v rit, saj hodijo na portal in zlorabljajo moj Nick Olga_10 s svojim Olga z dvema podcrtajem skupaj:Olga__10, kar izgleda podobno! Očitno sem banditom stopila na rep!
  Vse kar znajo je laž, kraja, zlorabe…
  Vsi na volitve! Volimo desnico in postavimo levičarske kriminalce tja, kamor spadajo, na smetišče zgodovine!

  • Olga_10

   Vsi na volitve. Na smetišče postavimo vse bivše komuniste. In sem prava Olga, z enim podčrtajem. http://www.mladina.si/49713/mladinait-st-744/

  • cosmosjasnovidec

   Take zadeve so pri pasjejebskih levuharjih normalen pojav kar je odraz njihove nemoči.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Tweety Bird

  Dober večer…jaz, mala rumena ptička sem spet med vami. Komentatorje bi rada opozorila, naj ne uporabljajo vulgarnih besed drug do drugega in naj bodo spoštljivi.

  Verske desničarske sekte, ki ne sodijo v slovenski prostor, so pa itak brez vsakega pomena… To velja za SDS, NSi in SLS? Noben kurčev Manfred Weber vam ne more pomagati… Nikoli se boste sestavili vlade…NIKOLI !!!

  • centurion

   No prou.
   KURBA ŠTABNA RDEČA!

   • Tweety Bird

    Lepo da priznaš, da desnosučni domobranci ne boste nikoli sestavili vlade :)

    • centurion

     Jankovićć ta ma rad.
     Kot farmacevtko..

  • cosmosjasnovidec

   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Tweety Bird

    cmok cmok :)

 • Janez

  Vsi na volitve in volimo levico. Koruptivno in izdajalsko SDS, ki podpira naciste pa pošljimo v pozabo kamor tudi spada.

  • večni srb

   Bi jih že zdavnaj, če ne bi bilo komunistov, ki so se transformirali v nacional socialiste, s človeškim obrazom.

 • Frank Novak

  …:Turčija ni Evropa. Jasna zavrnitev širitve s Turčijo bi po prepričanju Webra najbolj koristila državam zahodnega Balkana, saj bi jih bili državljani unije bolj pripravljeni sprejeti, če bi vedeli, da širitev ne predstavlja brezmejnega procesa. “Zbrati moramo pogum in opredeliti meje Evrope. Zame je meja Bospor. Turčija ni Evropa, “””
  GOSPOD WEBER, PAZITE DA VAS NE SLISI JANEZ JANSA… VAS BO TAKOJ ZA USESA: https://www.zurnal24.si/slovenija/jansa-turcija-sodi-v-eu-12002

 • Olga_10

  Pod Olgo dva podčrtaja: Olga__10 najdete @disqus_TTj1iGp3DT in ne Olga_10, po tem vidite, da ne gre zame!

  • ĐĐ Style

   Olga_10 je desničarska lajdra

   • Olga_10

    Pa kaj pol. Saj ni milo da se znuca. Zase se brigaj.

    • žogica

     A si ta prava, al ne?

     • centurion

      S TEM KAŽEŠ, KOLK SI NEUMNA, loptica

     • Olga_10

      A ne vidiš da imam eden “_”. Seveda sem.

     • Olga_10

      Zlorabljen Nick s strani Antifa [email protected]_TTj1iGp3DT

    • Olga_10

     Zlorabljen [email protected]_TTj1iGp3DT

     • ĐĐ Style

      Kdo je posilil Nicka

   • cosmosjasnovidec

    Ti pa vse naenkrat,ker si levuharska lezbača in peder oziroma tranzvestit z kurcem in pizdo.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • Rožle

  Hmmm….teb se pa spet kar fino trga … :)

 • večni srb

  Šrotu predlagam, naj vzporedno organizira še shod nacistov, ustašev in domobrancev, bo bolj v slogu naših edinih poslovnih partnerjev.

 • Tweety Bird

  Erjavec: “Janković je edina oseba na levici, ki je sposobna povezati vse tri stranke.”

  Smo vas in še vas bomo. Primca smo že zjeb*** :)

 • Olga_10

  Kjer ni vsebine, je oblika… ŽIVEL JANEZ JANSA IN DEMOKRATICNA, RAZVITA, SOCIALNA IN VARNA DRZAVA SLOVENIJA!

 • žogica

  Olga, so te komunisti vlovili?

 • Tweety Bird

  Erjavec je Tonina že utišal… sedaj je SDS na vrsti :)

  • cosmosjasnovidec

   Tunek ne bluzi in raje napiši koliko kurcev si danes imel v ustih in riti.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • žogica

  Olgo so ugrabili teroristi, fašistični teroristi….

  • Olga_10

   Ne me niso. Še migam in se ne dam. Vse za Janeza.

   • ĐĐ Style

    Olga, kje imaš partisko knjižico skrito, Janez jo še vedno čuva.

    • Olga_10

     Na varnem. Mogoče pa še prav pride.

     • ĐĐ Style

      Pravilno, vabljena si 25. Maja na koncert pod rdečo zvezdo. Mi za svoje poskrbimo.

     • Olga_10

      @disqus_TTj1iGp3DT

   • Olga_10

    Antifavterorist na delu! @disqus_TTj1iGp3DT

  • večni srb

   Kako pa ti to veš?
   Psihoti se včasih spozabijo, ker gledajo na svet iz tretje perspektive, sadistični psihopat je sam za sebe ono, ne on, ker on že ne bi tega delal in se tudi ne spomni svojih dejanj.

 • cosmosjasnovidec

  Sem iz zaupnih virov izvedel,da se bodo v prihodnjem v EU za levuharje pričeli odpirati rezervati v katere se bodo zapirali levuharji,ker so znanstveniki odkrili,da imajo virus komunajzarskega tifusa.
  To je posledica njihovega križanja med vso balkansko sodrgo ter domačimi živalmi z katerimi še dandanes občujejo vse levuharce,katere niso čistokrvne lezbače predvsem,ker imajo baje vsi levuharji premajhne penise.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Olga_10

   Se mi je zdelo da je Janez malo čuden. Če je to kar praviš res mi je pa jasno…

   • Olga_10

    Zloraba Nicka!disqus_TTj1iGp3DT! Je okužen s komunističnim virusom!

    • ĐĐ Style

     Nick je nedolžen, res da je včasih Nick kaj ušpičil.

    • žogica

     Kdo te zlorablja?

     • ĐĐ Style

      Janez

  • Olga_10

   Imajo IQ enak številki čevljev….

   • žogica

    Ti imaš 35?

    • miro52

     Dolžino kurc da bom lahko pofukal leve in desne

   • miro52

    Otroških najbrž

 • večni srb

  Enako podporo smo uživali že v 80′, verjetno se bo nemcu pridružil tudi Vatikan, če so bili zadovoljni z novimi posestvi, ki so jih dobili na podlagi nemoralnih in nerazumnih zakonov iz časov fevdalizma.

 • ĐĐ Style

  Kaj danes ni nikakršne novice o Patu in Matu iz Zblojene desnice, kdo je kriv za njihovo nepismenost. Nima veze bo pa jutri kaj novega, by the way : VOLITE LEVICO , križ vas bo zjebu

  • Cucurbita Pepo

   Levica je hujša od križa,…

 • žogica

  Evropejci smo danes praznovali Dan Evrope, kaj pa vi na Novi?

 • Olga_10

  Ponosni smo na SDS in našega osamosvojitelja, demokrata, domoljuba in najsposobnejšega politika Janeza Janšo, ki ima povsod prijatelje! Srečno!

  • Cucurbita Pepo

   Jaz ne

   • xtc

    Kdaj ste pa lahko cigani ponosni na zasluge drugih?

  • M x

   Pa še kako je res.

 • xtc

  Nič bat,kmalu bodo kučanovi levaki vpili da gre za “imperialiste” in “naciste” ,ki jih je treba pobiti,kot so jih že.

  • ĐĐ Style

   Desni so itak vedno bili nacisti, nič novega

   • xtc

    Tepc zarukan vaši bratje nacional socialisti so vam pooplnoma enaki tudi oni so samo SOCIALISTI.

    • ĐĐ Style

     Pozabljaš gnojne domobrančke, pa pojem ekstremni desničarji-nacisti. Rdeči so pravilno obračunali z izdajalci

     • M x

      Ne poslušaj samo strice kako stvar še sam preberi pa iz svojo glavo malo začni razmišljati.

     • ĐĐ Style

      Ne poslušam strice, vi desni vedno mislite da nas nekdo nagovarja. Ko razmišljate enoumno v drugih vidite svoje napake.

  • David Hitler

   Samo v tvoji fantaziji komunaserski lulćek šuuuuuuuuuuš smrad!

 • žogica

  Olgo zlorablja Nick, pomagajte no !

  • ĐĐ Style

   Spet se hvali, končno je malce fasala K***a pa je spet glasna

   • Olga_10

    Tega pa že zelo dolgo nisem. Ne dam nobenemu, ki ni pravi desničar. Vsi samooklicani desničarji, ki so se mi približali so bivši komunisti. Fuj.

    • janez cepec

     z Janšo na čelu, a?

    • miro52

     Prej so te pa fukal komunisti ha ha ha

     • Olga_10

      Ne nikoli me niso komunisti. Vedno sem dala samo pravemu domobrancu ali nekomu iz domobranske družine. Na žalost jih je vedno manj. malo posledica pobojev, malo pa, da ljudje v domobranstvo več ne verjamejo.

     • lili pili

      Zdej pa fuk… stradas…

 • Olga_10

  Komunisti se bojijo desnice, njihova soočenja na Hanzi in radio SLO 1 lahko imenujemo srečanja (po Lahovniku)..Vprašanja in odgovori…Vse, da bi zaščitili svoje nesposobne kandidate, ki zgleda, so komaj zaključili šolo…Mogoče bi jim lahko dali možnost odgovora A, B ali C, da bi bilo:lažje…

 • žogica

  Olga, a je bilo hudo, ko si bila zlorabljena od fašistov?

  • Korenjak

   Verjemi: ob takih provokacijah bi te še Dalaj Lama poslal v pizdo materino kretensko… ej, konec vsake debate.

   • žogica

    Pravi janšist, Janša te bo posvojil !

  • M x

   Tvoje znanje zgodovine je enako sedi 1.

 • Haradinaj tudi pride?

  • lili pili

   Pa taciii

 • M x

  STRICI vaši časi kraje družbenega premoženja so minili volim SDS.

 • miro52

  Janša je v sklopu obiska v Turčiji na grob očeta turške države Atatürka položil venec.

  Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/jansa-turcija-sodi-v-eu-12002http://www.zurnal24.si

 • lili pili

  Naj epp v evru parlamentu stopi na slovensko stran, ne pa da prihaja sem jest in pit..

 • Janez Novak

  Naj Webru povedo, da je Marakeški dogovor, ki ga Weber podpira, isto kot holokavst nad Evropejci.