fbpx

V politiko zajadrala še ena izmed “neodvisnih novinark”: Irena Joveva s POP TV kot prvi obraz Šarčeve liste za Evropski parlament!

Irena Joveva (Foto: Fb)

Nosilka liste LMŠ na volitvah v Evropski parlament je postala novinarka POP TV Irena Joveva. Po Tanji Fajon, Meliti Župevc, Mojci Drčar Murko, Marti Kos, Ljerki Bizilj, Janji Klasinc, Tamari Vonta, Danici Simšič in Majdi Širca še ena izmed “neodvisnih novinark”, ki se je podala v politične vode, seveda v levih strankah. Kandidatura Joveve na listi LMŠ je jasen dokaz, zakaj premier Marjan Šarec uživa tolikšno medijsko podporo.

Slovenski novinarji in novinarke osrednjih medijev pred vsakimi volitvami pokažejo svoje prave barve. Pravzaprav zgolj eno barvo, saj je za njih sprejemljiva le rdeča. Plejadi družbenopolitičnih delavk, ki so zajadrale v politiko, se je pridružila tudi novinarka informativnega programa na POP TV Irena Joveva. Ta bo namreč postala prvi obraz liste LMŠ za Evropski parlament.

“Brez Evropske unije si ne predstavlja življenja na stari celini, največ škode EU lahko naredimo s svojo neaktivnostjo,” je ob predstavitvi kandidatov povedal premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec. “Volivcem bomo dali možnost izbire z ljudmi, ki še niso bili del Evropskega parlamenta,” je še dejal Šarec.

Foto: Twitter

Med kandidati so ob Jovevi še obramboslovec Klemen Grošelj, ki je drugi na listi, pa Katja Damij, Edis Rujović, Justina Erčulj, Jasna Ružički, Luka Kočevar in Rudi Spruk, poroča Reporter.

Joveva, ki je doslej politiko spremljala za mikrofoni in kamero, je danes stopila pred novinarje in priznala, da je bila nad ponudbo sprva šokirana. A kot je dejala, so pretehtali vsebinski razlogi in kompatibilnost s stranko. Dodala je, da bo njen fokus na mladih.

https://twitter.com/altright_si/status/1102567599945248769

C. Š.