fbpx

V poslanske klopi sedel nekdanji novinar Nova24TV Jure Ferjan!

Foto: SDS

Z izvolitvijo Janeza Janše na mesto predsednika vlade je v poslanske klopi Slovenske demokratske stranke (SDS) namesto Janše sedel nekdanji ljubljanski mestni svetnik Janez Moškrič. Z imenovanjem vlade Janeza Janše in imenovanjem poslancev za ministre so v poslanske klopi sedli naslednji nadomestni poslanci: Mojca Škrinjar bo nadomestila finančnega ministra Andreja Širclja, Leon Merjasec bo nadomestil zunanjega ministra Anžeta Logarja, Elena Zavadlav Ušaj bo nadomestila ministra brez listnice za kohezijo Zvonka Černača, Jure Ferjan pa bo nadomestil Žana Mahniča, ki je bil imenovan za premierjevega sekretarja za varnost. V kratkem pa se obetata še dve zamenjavi in sicer za Franca Breznika, ki je bil imenovan na mesto državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve, in Jelko Godec. 

Nekdanjega novinarskega kolega na Nova24TV Jureta Ferjana, ki v poslanski skupini SDS predstavlja nov svež veter, smo povprašali, kakšna so njegova pričakovanja, vtisi in želje ob nastopu poslanske funkcije. “Kot podžupan Občine Tržič sem se zavzemal za mlade in starejše, za razvoj Tržiča in njegovo promocijo … V čast mi je, da bom lahko svoje delo nadaljeval kot poslanec v Državnem zboru RS. To priložnost jemljem z veliko odgovornostjo in predanostjo,” je jasen.

Pred Slovenijo so po besedah Ferjana izzivi na številnih področjih, od gospodarstva, zdravstva, administrativne razbremenitve do prenove oziroma ureditve stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe …“V tem trenutku pa je nedvomno glavna prioriteta zajezitev epidemije koronavirusa in ob tem pomoč ljudem in gospodarstvu.”

Foto: SDS

Kot smo omenili že na začetku, je Ferjan nekdaj opravljal delo voditelja dnevnih Novic in oddaje Objektiv na Nova24TV, zato nas je zanimalo, če mu bo pretekla novinarska kariera pri nadaljnjem delu predstavljala prednost ali slabost. “Vsaka izkušnja v življenju te obogati. Osebno se trudim, da iz vsake situacije, izziva, preizkušnje nadgradim svoje znanje, ob tem pa se ti razširi tudi pogled na svet. V dobrih treh letih na Nova24TV.si in Nova24TV sem pridobil veliko znanja. Delo je bilo raznoliko, dinamično in vesel sem, da sem bil del prve novinarske ekipe takrat novega, danes pa že zelo uspešnega in prepoznanega medijskega projekta.” Ob tem pa je dodal, da je kot podžupan Občine Tržič dobil neprecenljiv vpogled v delo znotraj občinske uprave, ki mu je omogočilo razumevanje sistema in procesov, ki na dnevni, tedenski, mesečni oziroma letni ravni potekajo na lokalnem nivoju in pomembno vplivajo na življenje slehernega izmed nas.

Tretja Janševa vlada se z epidemijo koronavirusa sooča hitro in z vso resnostjo
Novega nadomestnega poslanca smo povprašali, kako gleda na ukrepe aktualne Vlade RS nasproti ukrepom prejšnje vlade, še posebej glede na čas njenega vladanja. “Tretja Janševa vlada se z epidemijo koronavirusa sooča hitro in z vso resnostjo, prepričan sem, da bomo čez nekaj mesecev, po opravljeni analizi, to potrdili tudi s statističnimi podatki. Žal za Šarčevo vlado tega ne morem trditi. Sprememba dinamike sprejemanja ukrepov in obveščanja javnosti pred in po menjavi Vlade RS je več kot očitna. Nekateri ukrepi so že bili sprejeti, mnogi izmed njih še bodo, javnost je obveščena, na vsakem posamezniku pa je, da ukrepe in navodila dosledno upošteva in s tem ravna odgovorno do sebe in do drugih.”

Foto: SDS

Smo v času, ko je potrebno stopiti skupaj, združiti moči, ne glede na morebitne drugačne politične poglede – in ravno to se je zgodilo, poudarja Ferjan. “Ustanovitev Kriznega štaba RS, ki deluje v najširši zasedbi do sedaj, vključitev g. Jelka Kacina za uradnega govorca štaba, ustanovitev strokovne skupine za pomoč pri oblikovanju zakonskega “proti korona paketa” pod vodstvom dr. Mateja Lahovnika … Vse moči so usmerjene v zajezitev epidemije in blaženje posledic, ki jih epidemija prinaša za ljudi in gospodarstvo,” je prepričan Ferjan.

Hana Murn