V poslanske klopi sedel nekdanji novinar Nova24TV Jure Ferjan!

Foto: SDS

Z izvolitvijo Janeza Janše na mesto predsednika vlade je v poslanske klopi Slovenske demokratske stranke (SDS) namesto Janše sedel nekdanji ljubljanski mestni svetnik Janez Moškrič. Z imenovanjem vlade Janeza Janše in imenovanjem poslancev za ministre so v poslanske klopi sedli naslednji nadomestni poslanci: Mojca Škrinjar bo nadomestila finančnega ministra Andreja Širclja, Leon Merjasec bo nadomestil zunanjega ministra Anžeta Logarja, Elena Zavadlav Ušaj bo nadomestila ministra brez listnice za kohezijo Zvonka Černača, Jure Ferjan pa bo nadomestil Žana Mahniča, ki je bil imenovan za premierjevega sekretarja za varnost. V kratkem pa se obetata še dve zamenjavi in sicer za Franca Breznika, ki je bil imenovan na mesto državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve, in Jelko Godec. 

Nekdanjega novinarskega kolega na Nova24TV Jureta Ferjana, ki v poslanski skupini SDS predstavlja nov svež veter, smo povprašali, kakšna so njegova pričakovanja, vtisi in želje ob nastopu poslanske funkcije. “Kot podžupan Občine Tržič sem se zavzemal za mlade in starejše, za razvoj Tržiča in njegovo promocijo … V čast mi je, da bom lahko svoje delo nadaljeval kot poslanec v Državnem zboru RS. To priložnost jemljem z veliko odgovornostjo in predanostjo,” je jasen.

Pred Slovenijo so po besedah Ferjana izzivi na številnih področjih, od gospodarstva, zdravstva, administrativne razbremenitve do prenove oziroma ureditve stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe …“V tem trenutku pa je nedvomno glavna prioriteta zajezitev epidemije koronavirusa in ob tem pomoč ljudem in gospodarstvu.”

Foto: SDS

Kot smo omenili že na začetku, je Ferjan nekdaj opravljal delo voditelja dnevnih Novic in oddaje Objektiv na Nova24TV, zato nas je zanimalo, če mu bo pretekla novinarska kariera pri nadaljnjem delu predstavljala prednost ali slabost. “Vsaka izkušnja v življenju te obogati. Osebno se trudim, da iz vsake situacije, izziva, preizkušnje nadgradim svoje znanje, ob tem pa se ti razširi tudi pogled na svet. V dobrih treh letih na Nova24TV.si in Nova24TV sem pridobil veliko znanja. Delo je bilo raznoliko, dinamično in vesel sem, da sem bil del prve novinarske ekipe takrat novega, danes pa že zelo uspešnega in prepoznanega medijskega projekta.” Ob tem pa je dodal, da je kot podžupan Občine Tržič dobil neprecenljiv vpogled v delo znotraj občinske uprave, ki mu je omogočilo razumevanje sistema in procesov, ki na dnevni, tedenski, mesečni oziroma letni ravni potekajo na lokalnem nivoju in pomembno vplivajo na življenje slehernega izmed nas.

Tretja Janševa vlada se z epidemijo koronavirusa sooča hitro in z vso resnostjo
Novega nadomestnega poslanca smo povprašali, kako gleda na ukrepe aktualne Vlade RS nasproti ukrepom prejšnje vlade, še posebej glede na čas njenega vladanja. “Tretja Janševa vlada se z epidemijo koronavirusa sooča hitro in z vso resnostjo, prepričan sem, da bomo čez nekaj mesecev, po opravljeni analizi, to potrdili tudi s statističnimi podatki. Žal za Šarčevo vlado tega ne morem trditi. Sprememba dinamike sprejemanja ukrepov in obveščanja javnosti pred in po menjavi Vlade RS je več kot očitna. Nekateri ukrepi so že bili sprejeti, mnogi izmed njih še bodo, javnost je obveščena, na vsakem posamezniku pa je, da ukrepe in navodila dosledno upošteva in s tem ravna odgovorno do sebe in do drugih.”

Foto: SDS

Smo v času, ko je potrebno stopiti skupaj, združiti moči, ne glede na morebitne drugačne politične poglede – in ravno to se je zgodilo, poudarja Ferjan. “Ustanovitev Kriznega štaba RS, ki deluje v najširši zasedbi do sedaj, vključitev g. Jelka Kacina za uradnega govorca štaba, ustanovitev strokovne skupine za pomoč pri oblikovanju zakonskega “proti korona paketa” pod vodstvom dr. Mateja Lahovnika … Vse moči so usmerjene v zajezitev epidemije in blaženje posledic, ki jih epidemija prinaša za ljudi in gospodarstvo,” je prepričan Ferjan.

Hana Murn

 • VERZIFIKATOR

  Tole rad imel bi pojasnilo,
  so pred dnevi levi zapisali,
  da iz SDS-a so nagnali
  fanta tega, laže spet trobilo?

  Le tržiški SDS omenjen
  bil pred dnevi v tistem je pisanju,
  rad bi informiral se o stanju,
  je morda zdaj pakt miru kak sklenjen?

 • če bo sedel tam in dvigal rokco, kot mu bodo kolektivistično naročili in ne po svoji vesti in razumu, je to še ena nasedla naložba za davkoplačevalce…..celoten državni zbor v tej sestavi, ki je, povzroča merljivo gospodarsko, družbeno in neto-premoženjsko škodo slovenskemu davkoplačevalcu…..glede na volilno udeležbo mislim, da obstaja vsaj še 0.5mio slovencev, ki imajo volilno pravico in so enakega mnenja, zato se ne udeležujejo volitev in ne zgubljajo časa s polpismenimi….

  • lojze

   Iz tega kar si in na način kot si napisal, ni razvidno kaj želiš, oziroma kaj komentiraš. Ne gre izgubljati čas s polpismenimi!?

 • Ryuk

  V odlazkovem reporterju so objavljali lažne novice o izstopu Ferjana.

  • karpelec

   Tokrat je presegel samega sebe in postal trobilo levice. Sunčička je pokozlala vse okoli sebe.

 • Olga101

  Čestitke!

 • Andrej

  Za komuniste se dogaja prava katastrofa. Janša okoli sebe zbira raznorazne strokovnjake in nikogar ne sprašuje: ali si naš? In glej ga zlomka, ti raznorazni strokovnjaki sodelujejo. To je za komunizem nekaj popolnoma nedoumljivega.

  • Vera

   Krizni odbor so razrešili , upam,da ne zaradi kakšnih nesoglasij med njimi samimi ,temveč bodo ministri prijeli za delo.

 • Vera

  Bravo Jure ! Na NOVA 24 TV smo te mnogi pogrešali,zdaj pa upam,da boš v DZ-u upravičil naše zaupanje vate .Srečno pri delu !

 • Karel Jovev

  Ni moj namen – provokacija. Res me zanima, kako v naši politiki nekatere stvari “funkcionirajo”? Naj dodam, da me Jure Ferjan na NovaTV ni motil.
  —————
  OO SDS TRŽIČ
  05. julij 2019 ·

  Spoštovani
  Že nekaj časa po facebooku in drugih spletnih medijih krožijo ugibanja o izključitvi tržiškega podžupana, Jureta Ferjana iz stranke SDS. Obveščam vas da je g.Ferjan izključen iz stranke SDS in tako NE zastopa več stranke SDS v Občinskem svetu Občine Tržič.

  Anže Perčič
  Predsednik OO SDS TRŽIČ
  1010
  1 komentar5 delitev
  Share
  Komentarji
  Najustreznejši

  Mitja Grmovšek
  Mitja Grmovšek Kdor se spajdaši z levičarji ne gre drugače
  2
  37t
  —————
  https://www.facebook.com/2012610605614099/posts/2073508382857654/

  • rabarbara

   Saj je bil izključen in podžupan bivšega LDS.ovca Sajovica
   Apropo… čigavo le, je to dete nezakonsko

 • rabarbara

  Kaj brišete

 • rabarbara

  Aja, bavci je zunaj
  A lahko še njega kam uturite
  Pa na Lojzeta tud nikar ne pozabite
  Bo za dobro voljo zaspilal odo radosti… Juhej

  Kdaj bodo volitve

  • stajerc5

   Leta 2026 bodo aktualne zate! Nic prej, hehehe…

   • rabarbara

    PIZDA

 • rabarbara
 • rabarbara

  A ima rupar tud šanse , da dobi kakršno funkcijo.
  Kaj pa erlah

 • rabarbara