fbpx

V posmeh pravicam žensk: Na počastitvi dneva žena se je prikazal tudi Janković, ujet v prisluhih izsiljevanja farmacevtke za spolne usluge!

S proslave ZZB NOB na Dan žena.

Kaj je lahko večje norčevanje iz ženskega dostojanstva kot to, da se na javni prireditvi v počastitev dneva žena pojavi nekdo, ki žensk očitno ne spoštuje. V prvi vrsti je namreč sedel ljubljanski župan Zoran Janković, ki so ga policisti ujeli v prisluhe, ko je od farmacevtke v zameno za službo za nedoločen čas zahteval spolne protiusluge. Poleg njega je sedel tudi šef globoke države Milan Kučan, ki je novinarki zabrusil, naj se raje ukvarja z iskanjem moža.

Dan žena simbolno obeležuje dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti ter dosežkov žensk. Izrojeni levici očitno ni nič več sveto, saj sta na prireditvi ob počastitvi dneva žena v organizaciji Zveze borcev v prvih vrstah sedela vidna politika, ki imata težave z nasprotnim spolom –  s seksističnimi izjavami in celo z zahtevanjem spolnih uslug. Poleg njiju dveh je sedela cela plejada feministk in kvazi zagovornic ženskih pravic, ki se sicer javno oglašajo in linčajo vsakogar, ki ne sodi v njihov politični svet.

Obtožba ga je bremenila spolnega nadlegovanja, sedaj sedi v prvi vrsti
Te vidne in “ugledne zagovornice” ženskih pravic so začuda umolknile, ko je odjeknila novica, da je bila zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića lani podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, Janković pa je od brezposelne farmacevtke zahteval spolne usluge v zameno za službo v Lekarni Ljubljana. Janković ima to srečo, da je sodna veja oblasti vedno na njegovi stran, saj spada v krog tistih, ki so bili vedno proti Janezu Janši, zato se mu zaenkrat še ni nič zgodilo, zavrnitev sodne preiskave proti njemu v zadevi farmacevtka pa je pravnomočno končana in dokazi uničeni.

Kučan dobil nagrado za najbolj seksistično izjavo
Drugi, ki si prav tako zasluži zgražanje zaradi seksističnih izjav, a je tudi ponosno sedel v prvi vrsti prireditve, je nekdanji šef komunistov Milan Kučan. Prvi mož globoke države in krivec za nedokončano tranzicijo je novinarki na vprašanje o političnem dogajanju leta 2014 nesramno odvrnil: “Niste še poročena? S tem se ukvarjajte …” Izjava, ki je nedvomno posegla v dostojanstvo novinarke, si je pa tudi Kučan z njo prislužil nagrado Bodeča neža.

Polna usta ženskih pravic ima tudi ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak, ki pa je očitno brez zadržkov sedela poleg župana Jankovića in z njim kramljala. Na drugi strani pa je imela Kučana.

C. Š.