V programu nove vlade tudi uvedba univerzalnega otroškega dodatka, dvig denarja za občine in učinkovito varovanje državne meje!

Foto: STA/Facebook

Nova koalicijska pogodba napoveduje ključne ukrepe vlade, ki jo bo v primeru, če bo dobila podporo v Državnem zboru RS, vodil prvak zmagovalke državnozborskih volitev Janez Janša. Med ukrepi so se znašli: dvig sredstev za občine, učinkovito varovanje državne meje, uvedba univerzalnega otroškega dodatka in postopna uvedba naborništva. 

V torek zvečer so organi strank podprli oblikovanje nove koalicije na podlagi predloga koalicijske pogodbe. Po izjavi za javnost naj bi se prvaki strank dobili v Državnem zboru RS in po informacijah STA že podpisali koalicijsko pogodbo.

Pogodba temelji na načelih enakopravnosti in partnerstva ter prevzemanja odgovornosti za upravljanje z državo v skladu z voljo volivcev
V ponedeljek so partnerice predlog pogodbe že parifirale. Dokument, ki ga je v roke uspela pridobiti STA, na 13 straneh določa način delovanja koalicije, usklajevanje partneric, prav tako pa so že navedeni tudi ukrepi po posameznih resorjih. Uvodoma je mogoče prebrati, da bo koalicija v ospredje postavila tisto, kar Slovence združuje in povezuje, ter zagovarjala sodelovanje na podlagi pripravljenosti delati za skupno dobro. Koalicijska pogodba pa temelji na načelih enakopravnosti in partnerstva ter prevzemanja odgovornosti za upravljanje z državo v skladu z voljo volivcev, ustavnimi vrednotami ter pravicami in odgovornostmi, določenimi v koalicijski pogodbi.

Foto: Demokracija

Na področju varnosti se med drugim predvideva postopno uvajanje naborniškega sistema in šestmesečnega vojaškega roka, ureditev razmer v policiji in dosledno spoštovanje postopka azila. Prav tako je napovedana uresničitev določbe ustavnega sodišča glede enakopravnega financiranja osnovnih šol, predvidena dograditev sistema financiranja znanstveno-raziskovalne dejavnosti, napoveduje pa se tudi dvig povprečnine za občine. V skladu s predlogom za proračunsko leto 2020 so se dvignile na 623,96 evra za 2021 pa na 628,20 evra. Aktualni zakon o izvrševanju proračuna je povprečnino za leto 2020 določil v višini 589,11 evra na prebivalca, za leto 2021 pa v višini 588,30 evra.

Zavezali so se za stanovanjsko shemo za mlade družine
Pozabili niso niti na stisko mladih družin, namreč zavezali so se za stanovanjsko shemo za mlade družine in gradnjo najemniških stanovanj ter ustanovitev Slovenskega demografsko-pokojninskega sklada s sedežem v Mariboru. V Mariboru naj bi imel sedež tudi vladni urad za demografijo. Zavezali so se, da v pridobljene pravice upravičencev do pokojnine ne bodo posegali. Poudarili so tudi reformo politike socialnih transferjev ter ponovno uvedbo brezplačnega vrtca za drugega in vse naslednje otroke, ki so istočasno vključeni v vrtec. Uvedba univerzalnega otroškega dodatka se je prav tako znašla med cilji.

Fotografija je simbolična: iStock

Za sprejem zakona o dolgotrajni oskrbi
Na področju zdravstva so se partnerji zavzeli za zagotovitev dodatnih sredstev iz javnih in drugih virov za dolgoročno finančno vzdržno in stabilno financiranje zdravstvenega sistema in dolgotrajne oskrbe ter učinkovite ukrepe za skrajševanje čakalnih vrst z vključevanjem vseh kadrovskih virov. Med drugim so se zavzeli za sprejem zakona o dolgotrajni oskrbi, prenovo zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju s spremembo delovanja in upravljanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in s preoblikovanjem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Navajajo še koriščenje treh dni bolniške odsotnosti brez obiska zdravnika v skupnem obsegu devetih dni v letu ter ukrepe za povečanje precepljenosti prebivalstva. V načrtu je tudi ustanovitev agencije za kakovost zdravstvenih storitev.

Fotografija je simbolična
(Foto: STA)

V pogodbi so se zavzeli za davčno razbremenitev nagrad za uspešnost ter prenovo plačnega sistema v javnem sektorju z uvedbo variabilnega dela plače. V sodstvu napovedujejo uvedbo javnega odločanja v sodnih senatih z možnostjo pisanja ločenih mnenj, vzpostavitev instančnega sistema, spremembe zakonov o sodnem svetu in državnem tožilstvu in prenovo insolvenčne in kazensko-procesne zakonodaje. Obeta se podpora državam Zahodnega Balkana pri nadaljnji integraciji v evroatlantske povezave, uveljavitev e-vinjete in proučitev možnosti prenosa 2TDK in gradnje drugega tira na Slovenske železnice. Napoveduje se tudi  sprejem svežnja zakonov o zemljiški politiki in celovita prenova delovanja Sklada kmetijskih zemljišč. Obeta se tudi novela zakona o zadružništvu ter ureditev predelave in rabe konoplje v medicinske in industrijske namene.

Kljub temu, da je bilo rečeno, da bo kadrovski razrez stvar nadaljnjih usklajevanja, pa je iz predloga koalicijske pogodbe že razvidna razdelitev po strankah. SDS bi vodila ministrstva za notranje in zunanje zadeve, finance, kulturo, kamor sodijo tudi mediji, okolje, urad za zamejce in za kohezijo. SMC pripade gospodarstvo, izobraževanje, javna uprava in pravosodje, NSi delo, infrastruktura in obramba, DeSUS pa zdravje, kmetijstvo ter vodenje urada za demografijo.

Hana Murn

 • DOMOVINSKA LIGA

  Kaj pa tiste proti Slovenske drekače nesposobne v Bruslju se bo dal zamenjat.

  • murgl

   bo sedaj Ljudmila pa spet malo na desno preklopla.

 • maček ivan

  Naslovnica na “požarju”.
  “KAJ TOČNO BOM DELAL, NE VEM, KAKO BO RATALO, TUDI NE VEM, TAKO DA KEJ DOSTI NE VEM.”
  Pa naj kdo še reče da “tip” ni v glavo zjeban.

  • Andrej

   Ta vlada je bolj namenjena tistim, ki kaj vedo.

  • šmentanamuha

   Vidim, da se moram naročiti na Požar report. Mislim, da si je zaslužil.

   • Ivan Ivanovič

    Požareport je edini resnično neodvisen medij v Sloveniji. Vsi drugi propagirajo nekoga.

  • Novakec1

   Raje se vprašite koliko takih norcev je še na položajih na tej ladji norcev

   • zaslosds

    ne bodo dolgo

  • AlojzZ

   Cel citat se glasi:

   “KAJ TOČNO BOM DELAL, NE VEM, KAKO BO RATALO, TUDI NE VEM, TAKO DA KEJ DOSTI NE VEM.” TAKO ODHAJA ŠAREC, NEDOSTOJANSTVENO.

   • samsara

    Kot je prišel, tako tudi odhaja.

 • Andrej

  Krščenmatiček, čez ene pol leta bom mislil, da živim v eni drugi državi, toliko se bo spremenilo. Pa, vidim, da marsikaj tudi na bolje.

 • šmentanamuha

  Gregor Golobič že pripravlja strategijo rušenja tretje vlade Janeza Janše. E, golobček, tokrat ti ne bo uspelo. Pedrov res ne maram.

 • Peter+

  Takoj je potrebno ukiniti financiranje raznih nevladnih organizacij ki podpirajo nezakonite migrante.

  Potrebno je tudi odstopit od konvencije o beguncih.

  https://www.unhcr.org/si/ko

  https://predlagam.vladi.si/

  Prepovedat je treba financiranje vseh verskih skupnosti iz tujine.

  Z Ustavo je treba prepovedat vsem verskih skupnostim vpletanje v vzgojo in izobraževanje otrok nobenih verskih vrtcev in šol.

  Vsem Slovenkam in Slovencem je treba zagotoviti zdravstveno zavarovanje,saj
  če lahko sedaj vlada.ministrstvo za notranje zadeve plačuje zdravstveno
  zavarovanje migrantom-beguncem je fer da se poskrbi tudi za lasten narod
  ki si ne more privoščiti zavarovanja

  15 člen 17 točka

  http://pisrs.si/Pis.web/pre

  https://zavarovanec.zzzs.si

  • if

   Peter+: “Z Ustavo je treba prepovedat vsem verskih skupnostim vpletanje v vzgojo in izobraževanje otrok nobenih verskih vrtcev in šol.”

   Peter+, ste v vlogi napada na ustavo?

   • Peter+

    Pač nočem da bi muslimani ustanovili svoje zasebne vrtce in šole,samo poglejte si drugje po EU kakšne težave imajo zaradi tega.

    • if

     To lahko rešimo z uveljavljanjem 6. člena ustave RS (Zdravica: tam je zajeto vse, kar je slovenskega in slovnestva).

     • ne bo šlo, ker 6 člen ustave je v pravni koliziji z 3a.členom Splošnih Določb Ustave

     • samotoje

      Še dobro, da tega ni nihče opazil.

 • pajot

  Šiškota na mejo,jebenti.

 • prazen in popolnoma napačen seznam želja oziroma bullshit, ki ste ga v 15min spesnili skupaj, samo zato, da lahko rečete, da obstaja program……groza, vam se ne sanja 3 čiste o realnosti…..

  • if

   Groza vas zajema? Neznačilno za uspešnega generala!

   • bom shranil tole in te čez 10 dni ponovno vprašal, če se te že kaj loteva groza :) ker več kot očitno si ti tudi eden tistih, ki ste zaradi egocentričnosti in vodljivosti popolnoma slepi in gluhi za realnost :) ti bom pa dal namig….koronavirus….

  • Rožle

   …. Slabše definitivno ne bo kot je bilo v zadnjih 10 letih …

  • Janez

   Malo več spoštovanja do dobromislečih,ki se trudijo,da bi se stvari uredile.Če pa odkrijete kakšno napako,ki bo storjena v času vladanja vlade gospoda Janeza Janše,pa ste upravičeni ,z vsemi topovi,a argumentirano udariti po vladi.

 • Felikss_AH

  A si kdo lahko predstavlja Šarenkovića v vlogi Predsednika Sveta EU 2021? Ne bi me presenetilo da je tudi ta “osebna grožnja” spodbudila dvornega norčka da je stisnil repek med noge in jo še pravočasno ucvrl

  • Kučko pod pručko

   Točno tega se je ustrašil kot hudič križa!!!

  • von Rhein

   Mogoče je res ugotovil ,da se mu ob tem,ko ga nazivajo eminenca, tudi posmehujejo.

  • Ivan Ivanovič

   Imel bi edinstvemno priliko, da bi povedal, da je baba žaba in da bi skočil v prazen bazen pred vso Evropo. Njegov bazen itak nikoli ni imel vode. Kučan je že malce star in je začel delati napake.

 • Antonius

  Po nalogah in programu, ki si ga je zadala Janševa koalicija je sedaj z lahkoto prepoznati, da je bil Serpentinškov *bazen* zares brez vsebine in vode. Na dolgi rok smo vsi mrtvi, je bil njegovih umotvorni program, jaz pa upam, da bo Serpentinškovo LMŠ, zares iz parlamenta pobralo že na naslednjih volitvah.
  Sicer pa koaliciji velik + , ker si je na dnevnem redu sprememb zastavila tudi zelo pomembno nalogo, da krivosodje preoblikuje v pravosodje.
  Upam, da bodo v *kurbiš hiši* presstitutk in presstitutov vendarle ostali brez dela vplačevane televizijščine, ki jim jo morajo plačevati tudi socialno ogroženi upokojenci.

  • Hanzi

   No vidite, pa sva le dočakala. Očitno, bom moral spremeniti tudi mnenje glede Janše, trenutno deluje državniško.

   • samotoje

    Pohvalno.

 • Vera

  Podprimo vlado, saj upam , da nobeni stranki ni v interesu,da bi še naprej stagnirali,kot pod Šarcem .Komentatorjem priporočam kulturno izražanje ,ker le tako bomo drugim pokazali, da smo boljši .

 • FORT WORTH

  JJ je uspelo nemogoce.
  Takoj se vidi kaksen strateg je ta clovek.
  Uspel je sestaviti vlado s strankami, ki so se ne dolgo nazaj bile zacementirane pri vsemogocnih in vseznalih levicarjih.
  Strank SMC, Desusa, NSI, Jansa ni pustil na cedilu.
  Obenem pa je te tri stranke tudi iztrgal iz kucanovih krempljev.
  Omogocil jim je se eno moznost, da se izkazejo z dobrim delom za ljudi in drzavo.
  Ce bi bile volitve jutri bi te tri stranke izpadle iz parlamenta in odsle na smetisce zgodovine.
  Zato so lahko Pocivalsek, Tonin in Pivec globoko hvalezni Janezu Jansi.
  Bi se, kdo od teh treh tako zavzel za JJ ??
  Odgovor je znan.

  Analize kazejo, da je brez jajcno in nesposobno Sarcevo vlado v resnici dirigirala globoka drzava, ki razen kraj in afer nima kaj pokazati.

  • črnaovca

   Pravilna ugotovitev, če bi bile volitve bi izpadli oziroma izginili iz politike. Ne gre jim za dobro države temveč za svoje dobro da bodo obdržali srolčke in v tem je razlika, zato morajo biti res hvaležni Janezu da jih je sploh vzel, a tudi on se zaveda da bi po volitvah lahko zopet nastal pat položaj

  • nekaj sem vprašal malce nazaj, pa ni odgovora in sicer: a če se bodo vse stvari, ki jih povprečen slovenski davkoplačevalec
   potrbuje za vsakdanje življenje noro podražile zaradi globalne epidemije
   koronavirusa inkolapsa kitajskega gospodarstva , ki nas je zalagalo z
   poceni delovno silo in nizkimi okoljevarstvenimi standardi, in bo prišlo
   tudi pri slovenskih izvoznikih in državnih podjetij do množičnih
   odpuščanj in stečajev, a bosta Alenka Bratušek in Janez Janša še vedno
   zidala drugi tir v Koper na račun obubožanih davkoplačevalcev Slovenije?
   sam vprašam….

   • Ivan Ivanovič

    General Deplorable, tvoje vprašanje je podobno vprašanju, če bo Sava kdaj tekla proti izviru. Morda bo, ampak to ne bo več ta svet in to vesolje. Dokler živimo v tem svetu in tem vesolju, bo treba imeti denar za financiranje projektov kot je 2TDK. Če denarja ne bo, se bodo gradbeni stroji ustavili.

    • gradbeni stroji se ustavijo tudi takrat, ko ljudi ni v službo in je denarja toliko, kolikor ga uspejo centralne banke tega planeta natisniti iz zraka….to je naprimer v scenarijih epidemije ali pa globalne pandemije CoVid-19…torej v tem svetu, kot praviš

     • Ivan Ivanovič

      Zgleda, da si ti z eno nogo že v tistem drugem svetu: Svetukigani.

     • kako, če je trenutno od Fortune1000 podjetij 94% teh podjetij v anketi priznalo, da imajo težave v dobaviteljskih verigah?

   • FORT WORTH

    To vprasanje naslovi na Alenko Brausek, ki ni znala poskrbeti zase niti toliko, da bi ostala v parlamentu.
    Ce je ze necastno prisla, naj vsaj castno odide.
    Kolikor je znala in zmogla je dokazala.

    • ja ne, to da bo prišla, zafukala in odšla smo nekateri vedeli že preden se je lotila TDK 2 tir projekta za financiranje eksistence globoke države, katere del je očitno tudi Janez Janša :) mene zanima odgovor na vprašanje, ali se, če se razmere zaostrijo gospodarsko zaradi koronavirusa in se začne val odpuščanj in stečajev in divjanje cen navzgor, a se bo namesto za boj proti koronavirusu v sloveniji in eksistenco davkoplačevalcev denar še vedno porabljalo za nepotrebne infrastrukturne projekte globoke države? pa nekdo, ki je nečastno prišel, ne more več častno oditi, ker je že nečastna oseba….te dvojne moralne standarde moraš malce popraviti pri svojih kriterijih

     • FORT WORTH

      Ce si mnenja, da je JJ del globoke drzave sva midva opravila. Lp

     • zakaj pa naj nebi bil? saj ni samo globoka država skoncentrirana okoli leve tranzicijske levice okoli milana kučana, državnih bank in policije ter državnih zavarovalnic…..globoka država je skoncentrirana tudi v Bruslju, v EPP, ki jo preko levo-liberalno usmerjenih akterjev iz nemčije krmili nihče drug, kot sam George Soros in ostali globalisti izza bilderburg skupine :)

  • eto….še nekaj me kot davkoplačevalca slovenije zanima in sicer
   na 24opic.com piše, da ste za zaprtje meje in spoštovanje azilnih postopkov :) a
   topomeni, da bomo še vedno na slovenska tla sprejemali potencialne
   okužene azilante iz držav s potrjenimi okužbami s koronavirusom, kot
   naprimer iran, bahrain, saudska arabija, maroko, alžirija? ker
   asimptomatična doba, preden nekdo pokaže znake okužbe je tudi do 30 dni
   lahko….in če je nekdo ki je okužen 14 dni v azilnem domu sredi
   ljubljane se bo skoraj zagotovo zgodila epidemija okužb po mestu
   Ljubljana….sam vprašam….al to morte notr pustit, ker boste ugotovil
   kmalu, da ne morete storiti ničesar drugega, kot zaprositi globaliste za
   pomoč in boste razglasili krizno stanje in poklical združene
   narode….da potem zadajo zadnji smrtni udarec samostojni in neodvisni
   državi sloveniji (no vsaj ideji) in za 1000 let nato pahnete etnične
   slovence v temo tehnokratskega globalizma brez boga?

   • Ivan Ivanovič

    Mogoče ima Nostradamus ali pa Baba Vanga kakšen primeren odgovor na tvoja vprašanja. Pogooglaj.

    • ko se gre za vprašanje državne varnosti, varnosti državljanov republike slovenije, varnosti familije, sorodnikov, prijateljev….se ponavadi ne zatekam po odgovore k Babi Vangi ali pa Nostradamusu…..sploh če bodo te odločitve sprejemali slovenski politiki, me precej zanimajo posamezni “plan-of-action”

   • samotoje

    Spucaj kristalno kroglo pa bo slika bolj jasna in svetlejša.

   • dare326

    Rekli so, striktno bodo spoštovali azilno zakonodajo, ilegalni migranti pa so že po sedanjem zakonu v prekršku in se jih vrne od koder so prišli. Za azil lahko zaprosi samo tuj državljan z urejenimi papirji in na mejnem prehodu.

    • Janko Lisjak

     Se pravi nato ti zrusi in zazge hiso s papirji vred in ti se jebi ker nimas papirjev

     • Kluki

      Ti raje ne hodi iz gmajne.Izogibaj se vab proti steklini in uživaj.

  • Janko Lisjak

   Tebe je tudi naredila gkoboka drzava zaradi tega si kastriran in nesposoben sele zdaj se bo vidlo koliko medu in mleka je v blagajni

  • spartan

   Vse lepo in prav vendar v novi vladi sedi človek, ki je na vodovarstvenem območju postavil lakirnico.
   In pod Janšo bo delal drugače? Kaj mu je obljubil Janez? Morda turistični holding v katerem ima Počivalšek menda veliko zasebnih interesov? Pokvarjeno in ogabno!

   • FORT WORTH

    Ce si vseglihar povrsno in premalo spremljas politiko.
    Le cevlje sodi naj kopitar…

  • Kluki

   Očitno je tudi v teh strankah prevladal zdrav razum.Bravo za te ljudi,čeprav jim grozijo in jim ,verjamem,ni lahko.Čas ja na naši strani.Ne poznam nobene uspešne socialistične države na svetu.Socialnih pa je kar nekaj in so zelo uspešne.Ponavadi imajo te države desnosredinske vlade.Skupaj odpihnimo te skrajne levičarje enkrat za vselej v kur… .

 • Peter+

  Kar se pa tiče služb pa je najprej potrebno z BIH in Srbijo prekinit sporazum o zaposlovanju njihovih državljanov v Sloveniji

  Najprej je potrebno posrbeti za lasten narod da bomo imeli vsi službe šele potem pridejo na vrsto tujci.

  Vse državljane in drćavljanke iz bivše jugoslavije ki nimajo našega državljanstva in so brez službe ter na socialni pomoči je potrebno deportirati domov.

  • if

   Peter+: “Najprej je potrebno posrbeti za lasten narod da bomo imeli vsi službe šele potem pridejo na vrsto tujci.”
   To je skladno Zdravici, ustavni materiji zapisni v 6. členu ustave RS.

   • Peter+

    Sedaj je pa ravno obratno najprej tujci ki so poceni delovna sila veliko jih dela za povrh še na črno,šele potem so na vrsti naši.

  • spartan

   Res je. Menda je veliko tukaj prijavljenih žene tu rojevajo moški pa živijo v Bosni!

 • tasilo

  Še ena prioriteta: znižati oz. vrniti davek na kapitalske dobičke na predkrizno raven 20%!

  To obdavčitev je ravno zadnja Janševa vlada l. 2013 z ZUJF kot začasni(!!!) ukrep dvigila na 25%, Šarčevi in levičarski plenilci pa so jo nažgali še celo na 27,5%!

  PS: to spada v poglavje stabilno in predvidljivo finančno okolje!

 • Rožle

  Med drugim bodo romale tudi RTV položnice ke v kanto …

  • Peter+

   Na prisilno naročnino za pro plus in planet tv ste pa vsi pozabili.

   Sam ne verjamem da bodo ukinili RTV naročnino mogoče znižali.
   Potrebno je opraviti podroben pregled-revizijo RTVSLO koliko denarja dobijo za kaj vse ga porabijo tudi navidezno,resnično število zaposlenih-raznih kulturnikov,umetnikov in takšnih ki sploh ne vedo kje stoji RTV.

   • Kalabicnikola

    Tako je, samo poglejte pri kakšni oddaji ki ni vredna pol kurca kolk se folka pase zraven.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Jaz tega levakarskega trobila še nikoli nisem plačal in ga tudi nikoli ne bom. Ga ni načina, ki bi me prislil, da bi to rdečo drhal plačal!

   • Peter+

    Če imate IPTV ali kabelsko tv jo veselo plačujete.

 • Peter+

  Legalizacija konoplje medicinske in prave z tem bi se v državno malho nabralo ogromno milijonov od marž,trošarin in davka.

  Pa še kmetje bi si opomogli če bi jo lahko sped sadili brez nepotrebne papirologije.

  • Lisjak

   Dosti bi že bilo,če kanabis deregulirajo.

  • etrusk

   Konoplja , najboljši zdravilni čaj.

 • Lisjak

  Se pravi v zdravstvu nič novega,razen tega,da bodo dobili še več denarja.

 • Artur

  Dosledno spoštovanje postopka azila??!! S tistim migrantskim žoharjem, ki je mejo prestopil ilegalno torej nezakonito že na meji z enostavnim postopkom: na levo krug z njim in marš nazaj. Ilegalci pa so bili vsi ti parazitski migrantski žoharji, ki so že na naši igrbi in bodo vsi tisti, ki bodo še prišli to je edini pravi postopek gospod Janša brez trte mrte ,ma kakšen postopek za azil, ne ga spet biksat!

  • samotoje

   Dosledno spoštovanje azilnega postopka pomeni, da za azil v Sloveniji ne more zaprositi nihče, ki prihaja iz ali je prečkal varno državo. To je dovolj, le spoštovati je treba zakon in predpise.

   • samsara

    Verjamem, da ima predlagatelj prav to v mislih in je taka tudi namera ter odločenost za dosledno izvajanje.

 • FORT WORTH

  Ce hocejo postati resna stranka mislim, da morajo najprej odsloviti dezurno zdraharko L. Novak.

  • von Rhein

   Mogoče se bo ob prvi resni državotvorni akciji sama odstranila in odšla tje kjer je že sedaj.

 • Peter+

  V zdravstvo je potrebno takoj opraviti popolno revizijo poslovanja,vseh pogodb na vseh nivojih bolnišnice,zdavstveni domovi,domovi za upokojence ter,ZZZS.

  Ukinit je potrebno razne posredinike pri nabavi vsega v zdravstvo saj imajo takšne marže da se kar kadi za njimi vsi pa to na žalost podpirajo in veselo izkoriščajo ko letijo milijoi v njihove žepe.

 • Kučko pod pručko

  Padajoče domine v Murglah

  Kučanu se podira svet. Janša mu bo v kratkem zaprl pipo, skozi katero je levakom v velikim curkom teklo vse, kar so naropali več desetletij. Hermetično mu bo zaprl tudi južno mejo, ki jo je Sorošev plačanec ob izdatni pomoči Fafajonke na stežaj odprl s Cmerotovo in Lubadarjevo vlado. Rdeče ‘dihtunge’ bodo kmalu samo še preteklost.

  Ubogi upokojenec, za kakršnega ga skušajo ves čas prikazovati rdečkarji, bo res kmalu ubogi. Ne samo, da ne ve, na kateri strani ima volan, zdaj se je začel že zaletavati v rampe. Še malo, pa bo šofer, katerega vozniške sposobnosti so hudo vprašljive, zapeljal na kakšen pločnik in podrl pešče, ki se zaenkrat še brez strahu sprehajajo po Ljubljani.

  Zato bodite prebivalci in obiskovalci najlepšega mesta na svetu zelo previdni, da se ne boste znašli na UKC-jevi Urgenci!!!

 • RATATA

  Drago bo, če ne bodo upali vzeti nezaslužene uzakonjene privilegije!

  Dragi bodo otroški dodatki, če jih bodo deležni tudi otroci, katerih fotr je prišel k nam znotraj yužne kvote in s seboj privlekel brezposelno babo in froce, ki imajo vse brezplačno!

  Glede meje pa,,, najprej je treba ugotoviti potek meje (skladno z zahtevami Sporazuma o arbitraži), saj je odločba arbitražnega tribunala nična, zato je potrebno postopek arbitriranja ponoviti! Tribunal ni izpolnil osnovnih zahtev, ki mu jih je naložil Sporazum (ni določil POTEKA MEJE po mednarodnem / internacionalnem pravu(!), ni določil STIKA(!)… sploh pa ni upošteval, da RH sploh ni stranka v postopku, saj je na presečni datum 25.06.1991 (niti dan kasneje) sploh ni bilo – ni obstajala!!!

  • Mademoiselle

   Ja, dobre predpostavke.

  • Felikss_AH

   “Dragi bodo otroški dodatki, če jih bodo deležni tudi otroci…” – ja, prav ta del je problematičen… pa ne samo za Južne… še huje bo zaradi “prebežniških pridobitev”. Vsako Pomlad prav rast števila Rjavih mladičev se da spremljati po ulicah… Zokištata

   • samsara

    Naj bo to omejeno na državljaen Slovenije. Vsaj to.

    • Felikss_AH

     Glede civilizacijskih norm to ne gre… zato pa je treba strogo kontrolirati imigracijo… predvsem pa dodeljevanje državljanstva… ki je že krepko kontaminirano z Jugo-Javno-upravo

   • Rožle

    Ja drži, vzeti honorarje migrantu in jih preusmeriti v otroške dodatke ,,,
    .. sledi začaran krog

 • Rožle

  Na Kurjem portalu ne zasledim glavno tovarišijo .. Praška, Srebrnega Mačka ter Korintosa ..
  takoimenovani TRIOS ADIOS. Včeraj so imeli spuščeno YUGO zastavo na pol droga …
  Danes pa očitno delajo skupinski samomor ..

  • samsara

   Upam, da javno objavijo namero storitve skupinskega samomora tudi slavni akademiki iz skupine 75-ih. Naj bo javen in nadvse uspešen.
   Njihovemu zgledu potem lahko sledijo trume levičarsko-globalističnih satanovih lakajev in podrepnikov.
   Svet bo tako čistejši in bolj zdrav.

 • črnaovca

  A upokojenci pa zopet nič, hvala bogu vsi boste enkrat eni prej drugi pozneje, seveda se politiki in poslanci tega ne zavedajo ker mislijo da bodo do smrti funkcionarji

 • Mademoiselle

  Ne veselite se preveč. To bodo težki časi. Janši želim vse dobro, ampak….Če se gospodarstvo ne stabilizira (kitajska), bo kriza in vse kaže da bo tako.
  Koronavirus ni samo virus ampak nekaj večjega. Evo, da se zapirajo podjetja, produkcija bo padla, ja kaj bomo pa pol???

  • tistemu kretenu, ki ti je na tole objavo zalepil minus bi bilo potrebno podeliti Bloudkovo nagrado za družbenokoristno delo članov mladinskega odreda vernikov v rdečo zvezdo in socializem…..tvoja izjava je seveda 100% točna….

  • samotoje

   Preživeli bomo tako kot 1991.

 • Igor Kodelja

  Pa pokojnine za powno delawno dobo 550 ewru. To pa ni problem

 • no lepo, da vemo, zakaj bo šlo vse narobe v prihodnosti, kar se slovenske države tiče….da ne bo nesporazuma :) zaprtje mej je nekaj, kar želimo že od 2016 naprej…..ampak glede na to, da je v trenutni obliki slovenija fevdalističen kolhozek, kjer javna uprava požre vse, kar gospodarstvo proizvede, je potreben samo blag prehladek globalne ekonomije in izvoz ter zasebno gospodarstvo se sesuje v prah, nato pa bo javna uprava ugotovila, da denarja oziroma davkov ne more pojesti namazanih na kos kruha :)

 • tomven

  Upam, da so se prešteli, da ne bo potem 1+1+1=2…spomin na izdajalsko gnido pucka še živi. Gnida se je prodala za pest riža.

 • Marijan Toncic

  Ne veselimo se prehitro. Niti enega ne vidim v združbi, ki bi bil tak, da dam prst v žerjavico.
  Ne razumem, da imamo tako kratki spomin.
  Prej kot v šestih mesecih se bodo “množice” zamaskiranih in demokratičnih mirovnikov s palicami zgrinjale po ulicah večjih mest.

  • DEATH TO COMMUNISM

   “”množice” zamaskiranih in demokratičnih mirovnikov s palicami” je oksimoron.

 • ne se preveč rokovati eden z drugim na sestankih in ne prijemajte za iste kljuke na vratih, ker ne veste kdo od ministrov in politikov je bil v stiku z iranskimi diplomati ali pa predstavniki države, ker očitno če je nekdo politik po poklicu(takšni so najslabši) še ne pomeni, da je imun na okužbo s koronavirusom:
  Videoposnetek (cca.1min 29sec, iranski jezik, brez podnapisov): Namestnik zdravstvenega ministra Irana (oseba na levi strani ekrana), ki je bil potrjen z okužbo z koronavirusom CoVid-19, na tiskovni konferenci včeraj. Bodite pozorni na njegovo vedenje. Videoposnetek si lahko ogledate na tej povezavi. (25.2.2020 13:22 CET)
  Vir: Alternative Media Blog AMBasador21

 • Peter+

  Upam da ne boste nižali nadomestil za invalidnost tistim ki smo od otroštva invalidi,saj je to po novem skupek socialne in varstvenega dodatka.
  Pred tem je bila invalidska celo nižja od socialne pomoči.

 • jaz, kot davkoplačevalec slovenije (zaenkrat) in kot čistokrven slovenec po etnični opredelitvi ne želim, da se moj davkoplačevalski denar porablja za hranjenje albanskih, srbskih, bosanskih ali pa katerihkoli drugih otrok etničnih skupin, ki niso avtohtone v sloveniji……

 • von Rhein

  Do neke mere sem pogledal komentarje na MMC,ki je del elektro vtičnice.preko 90% komentarjev z žaljivo,lažnivo vsebino in že napovedi o rušenju še ne nastale vlade.Izstopajo (moje mnenje) naročeni provokatorji,ki izzivajo vsakega,ki izrazi upanje o uspešnem začetku. Če je tam gnezo v katerega se zatekajo “psiho bolniki” ne vidim težave.Če pa je organizirana medijska gonja že a priori se mi zdi kritično,predvsem pa organizacija sabotaže. Na posebej žaljiv komentar sem opozoril administratorja,učinka ni,mislim,da s selekcijo celo spodbijajo sovraštvo. Torej,ne sprašujmo se zakaj gre državi slabo in kdo je kriv.Krivi so osebki ki,odpirajo vedno nova bojišča četudi njihovi idoli uničujejo vse kar bi pripomoglo in pripeljalo do pozitivne smeri v zavoženi slovenski politiki.Tistih 75 inteligentov ima za seboj precej močno vojsko ,ki pa se sama ne zaveda zlorabe njihove praznine v balonu,pripetem na telo.

  • Peter+

   Politiki ki se imajo za levo usmerjene si pač mislijo da je to njihova pravica da vedno znova oni vodijo vlade in to ni trend samo pri nas ampak tudi drugje po EU.
   Kdor se ne strinja z njimi pač ni človek ampak vse dugo.

 • Milan Onič

  Kaj naj rečem, hvala g.Janši, da je uspel sestaviti vlado! Vse dobro novi vladi!

 • a če se bodo vse stvari, ki jih povprečen slovenski davkoplačevalec potrbuje za vsakdanje življenje noro podražile zaradi globalne epidemije koronavirusa inkolapsa kitajskega gospodarstva , ki nas je zalagalo z poceni delovno silo in nizkimi okoljevarstvenimi standardi, in bo prišlo tudi pri slovenskih izvoznikih in državnih podjetij do množičnih odpuščanj in stečajev, a bosta Alenka Bratušek in Janez Janša še vedno zidala drugi tir v Koper na račun obubožanih davkoplačevalcev Slovenije? sam vprašam….

 • Peter+

  Ali kdo od SDS sploh bere te komentarje in kaj si mislijo o teh predlogih ?
  Predlog lahko bi aktivno sodelovali forumih in odgovarjali na naše pobude ter če je kaj možnosti za te predloge v parlamentu.

 • etrusk

  Prvi korak
  MEJE TAKOJ ZAPRET

  • pajot

   Predvsem pa ukinit koritarstvo vsem raznoraznim tako imenovanim nevladnim organizacijam.
   Če se ne motim,jih je cca. 250.
   Tako ali tako jih financira George Soros.

   • etrusk

    Pa tudi , takoj odvzeti borčevske dodate , Še posebno tistim ki so se rodili po letu 45

   • Winstonblue

    Koji kurac samo ukinit koritarstvo, Z ZAKONOM JIH PREPOVEDAT samo drek mešajo.

  • Rožle

   PRVI KORAK …
   ta moment posekat lewaku prste, da ne bo še večje škode in lopovščine —

 • Freiherr

  Tale koalicija je tipicno levosredinska. Iz napisanega se vidi, da bodo samo nekaj dodajali, jemali, kjer bi morali najvec, pa ne.

 • na 24opic.com piše, da ste za zaprtje meje in spoštovanje azilnih postopkov :) a topomeni, da bomo še vedno na slovenska tla sprejemali potencialne okužene azilante iz držav s potrjenimi okužbami s koronavirusom, kot naprimer iran, bahrain, saudska arabija, maroko, alžirija? ker asimptomatična doba, preden nekdo pokaže znake okužbe je tudi do 30 dni lahko….in če je nekdo ki je okužen 14 dni v azilnem domu sredi ljubljane se bo skoraj zagotovo zgodila epidemija okužb po mestu Ljubljana….sam vprašam….al to morte notr pustit, ker boste ugotovil kmalu, da ne morete storiti ničesar drugega, kot zaprositi globaliste za pomoč in boste razglasili krizno stanje in poklical združene narode….da potem zadajo zadnji smrtni udarec samostojni in neodvisni državi sloveniji (no vsaj ideji) in za 1000 let nato pahnete etnične slovence v temo tehnokratskega globalizma brez boga?

  • Rožle

   OK kot, da me nisi razumel spodaj, da ni to članek o koronavirusu ..
   .. bom pa še jaz .. malo zašel
   ********
   Zdaj je “ušel” iz laboratorija malo močnejši prehlad … Kaj pa, če brihtnežem res “pobegne” kakšen hujši, močnejši virus, ..
   tam kjer čajčki odpadejo .. To je samo moje opozorilo !

   • hvala, da si pritrdil, da ti ni jasno o situaciji ničesar in si se sam izločil iz racionalne debate :) oziroma bazena ljudi s kredibilnim mnenjem :)

    • Rožle

     no sedaj pojdi pa na omenjen članek o koronavirusu …
     .. če ne boš postal detected as spam

 • Vrhovni sodnik

  V dani situaciji so zadolžitve v redu, manjka pa zdravilo za odpravo nacionalno sramote RTV greznice, ali kodirat program , ali pa plačilo med programi po gledanosti, ker tukaj je gnezdo rdečega virusa. Razen VEM, Mario kviz in pričevalci je denar stran vržen.

  • JANEZ GUS

   Upam,da se bo rešilo tudi to vprašanje.Javno greznico,rdečuharsko trobilo RTVS razformirat v nulo,tri četrt bande nagnat,pustit pa tiste,ki so do zdaj dokazali ,pluralnost,ne pristranskost in ni kontaminirano z virusom FDV.

  • Antonius

   Vrhovni, ob 430.000 tisoč upokojenih je skoraj 40 procentov upokojencev socialno ogroženih. Že, če samo 170.000 tisoč upokojencev opraviči ne plačevanje televizijščine, bo *kurben haus* ob zelo zajetni denar, ki ga presstituti dobijo vsak mesec. Čiščenje vsega nastlanega bo moral biti nujni ukrep, da bo zaposlena golazen finančno preživela.
   Ni potreben direktni vladni ukrep, orokavičeno se jih je mogoče lotiti po diplomatsko.

 • Hribouc

  SREČNO, VLADA !

 • Hribouc

  Bog te čuvaj, Janša!

 • JANEZ GUS

  Iz rdečih medijev je razbrati,da rdečuhe zelo skrbi,da bi vlada takoj začela z delom.Bojijo se z prekinitvijo kadrovanja in razmetavanja denarja za svoje podpornike.Zato mora vlada takoj zavihati rokave.

 • Rožle

  Dejstvo je, ..

  .. SDS ne bo igrala na karte “PA SAM DA NISO MURGLE” pa tut, če se potem vse podre in narod umre od lakote.
  .. Je edina stranka, ki ji za svoj narod ni vseeno in bo vse naredila v tej smeri .. Slovencem dostojno življenje

 • Vrhovni sodnik

  Slovenski narod je odporen na Korona virus, smo bili cepljeni 75 let z rdečim virusom

 • Vrhovni sodnik

  V DZ ne bo dolgčas, dobili bodo profesionalnega komika

 • Vrhovni sodnik

  To naj postane model za vse naslednje vlade, extremne stranke pa v opoziciji.

 • Vrhovni sodnik

  Lewaki imate srečo, da neumnost ne boli, ker bi bili 24h v šok sobi.

 • Gren

  Živel Janša Janez , živela SDS .

 • Vrhovni sodnik

  Baje se korona bolj lewakov prime.

 • JANEZ GUS

  Me zanima ,kaj bo počel nadomestni poslanec.veleneum,kahla transport.

 • Peter+

  Ali boste v SDS upoštevali kakšen predlog podan med komentarji in če katere ?

 • spartan

  Potrebno je tudi odstraniti nevladne organizacije od pipe.

 • Kluki

  Gremo zdej gasa.Pokažimo tem ekstremnim levičarjem,da nismo tak bav bav in,da nam je resnično za eno normalno demokratično državo.Zmeraj sem imel upanje,da so tudi v levih strankah demokrati.Normalno odraščanje je cirka 18 let.Mi smo rabili pač malo več.Ne zajebej..zdej.Gremo v akcijo in se enkrat za vselej znebimo bremen preteklosti.Čakajo nas nas novi izzivi,ki nimajo z zgodovino nobene veze.Sem optimist in varjamem,da nam bo uspelo.

 • piko8

  Živel g. Janez Janša, stranka SDS in koalicija za Slovenijo!!!
  Stranka SDS je edina sranka, ki vse skozi postavlja v ospredje Slovenski narod in njegovo blagostanje!!
  Bog živi Slovenijo!!!

 • Janko Lisjak

  Ata pa ja ne da si ratu pismen