fbpx

V SAB ne izključujejo možnosti zasledovanja in prisluškovanja! Policija ustavila sina Alenke Bratušek in mu zastavljala čudna vprašanja

Policist je s službenim vozilom in lučmi ustavljal vozilo passat, ki ga je vozil Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek. Foto: sta

Napeti odnosi med slovensko policijo in Knovsom so včeraj dosegli novo vrelišče. Damir Črnčec naj bi s svojimi zaupniki na Sovi, NPU in generalni policijski postaji vzpostavil vohunsko mrežo za zasledovanje in zbiranje podatkov o politikih SMC, DeSUS in SAB poleg tega pa naj bi vohunili celo za družinskimi člani in bližnjimi sorodniki.  Jernej Pavlič, glavni tajnik SAB, danes informacije ni zavrgel, dejal je, da so v noči z nedelje na ponedeljek ustavili sina Alenke Bratušek in ga spraševali “čudna vprašanja”.

Glavni tajnik SAB Jernej Pavlič je navedel primer, ki se je zgodil v noči z nedelje na ponedeljek. Sin Alenke Bratušek se je odpeljal s parkirišča, takoj zatem pa ga je zaustavila policija. Policija je opravila alkotest ter po njegovih besedah sinu Alenke Bratušek postavljala zelo čudna vprašanja.

Razkritje, da bi naj imel Damir Črnčec vzpostavljeno svojo mrežo zaupnih kriminalistov, policistov in vohunov, odmeva v slovenski javnosti. Posledica njegove mreže naj bi bilo razkritje obremenilne fotografije bivšega predsednika uprave Telekoma Rudolfa Skobeta in razkriti avtomobil bivšega prvaka Desusa Karla Erjavca. Vendar v slovenski politiki ni naključij. Oba predsednika strank Desus in SMC, Aleksandra Pivec in Zdravko Počivalšek sta povedala, da se situacija mora čim prej razrešiti in razjasniti, ali so obstajali ljudje iz policije in Sove, ki bi naj zasledovali člane obeh strank.

Pivčeva zgrožena, če navedbe držijo
Predsednica Desusa je podala kratko izjavo glede sumov zasledovanja članov njene stranke. “Moram priznati, da sem malo zgrožena,” je bila kratka Pivčeva. Ob tem pa še dejala, da se zadeve morajo nemudoma razjasniti in razčistiti. Predsednik SMC Zdravko Počivalšek verjame, da je Slovenija demokratična država. Take zgodbe ga sicer skrbijo, verjame pa, da bodo policija in ostali organi odločno ukrepali in odgovorili, če se kaj takega res dogaja, je dejal ob robu današnje seje Strateškega sveta za metalurgijo v Ljubljani.

Cilj Šarca in Črnčeca je najti čim več obremenilnih dokazov zoper člane in sorodnike treh strank, s katerimi bi jih izsiljevali. (Foto: STA)

Minister v Cerarjevi vladi Boris Koprvnikar bil žrtev zasede policijskega sindikalista Zorana Petroviča
Policijski postopek, med katerim so v letu 2016 ustavili ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, pri katerem so izvedli preizkus alkoholiziranosti, je bil načrtovan. Tako je v odprtem pismu navajal anonimni policist. Kot trdi, so Koprivnikarja ustavili po navodilu  bivšega predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča.

Policisti bi naj bivšega ministra za upravo Borisa Koprivnikarja ustavili po navodilih Zorana Petroviča. (Foto: Nova24tv/STA)

Avtor pisma, naslovljenega na javnost in vodstvo policije, navaja, da ga je sindikalni kolega prosil za “nespodobno uslugo”. Od njega je želel, da v interesu zastraševanja s ciljem zvišanja policijskih plač ustavi ministra Borisa Koprivnikarja in mu “da pihati”. Pri tem mu je pokazal tudi že ustaljen način koordinacije in komunikacije, s katerim bi izvedel dejanje.

Luka Perš