V SAB ne izključujejo možnosti zasledovanja in prisluškovanja! Policija ustavila sina Alenke Bratušek in mu zastavljala čudna vprašanja

Jernej Pavlič in predsednica SAB Alenka Bratušek. Foto: sta

Napeti odnosi med slovensko policijo in Knovsom so včeraj dosegli novo vrelišče. Damir Črnčec naj bi s svojimi zaupniki na Sovi, NPU in generalni policijski postaji vzpostavil vohunsko mrežo za zasledovanje in zbiranje podatkov o politikih SMC, DeSUS in SAB poleg tega pa naj bi vohunili celo za družinskimi člani in bližnjimi sorodniki.  Jernej Pavlič, glavni tajnik SAB, danes informacije ni zavrgel, dejal je, da so v noči z nedelje na ponedeljek ustavili sina Alenke Bratušek in ga spraševali “čudna vprašanja”.

Glavni tajnik SAB Jernej Pavlič je navedel primer, ki se je zgodil v noči z nedelje na ponedeljek. Sin Alenke Bratušek se je odpeljal s parkirišča, takoj zatem pa ga je zaustavila policija. Policija je opravila alkotest ter po njegovih besedah sinu Alenke Bratušek postavljala zelo čudna vprašanja.

Razkritje, da bi naj imel Damir Črnčec vzpostavljeno svojo mrežo zaupnih kriminalistov, policistov in vohunov, odmeva v slovenski javnosti. Posledica njegove mreže naj bi bilo razkritje obremenilne fotografije bivšega predsednika uprave Telekoma Rudolfa Skobeta in razkriti avtomobil bivšega prvaka Desusa Karla Erjavca. Vendar v slovenski politiki ni naključij. Oba predsednika strank Desus in SMC, Aleksandra Pivec in Zdravko Počivalšek sta povedala, da se situacija mora čim prej razrešiti in razjasniti, ali so obstajali ljudje iz policije in Sove, ki bi naj zasledovali člane obeh strank.

Pivčeva zgrožena, če navedbe držijo
Predsednica Desusa je podala kratko izjavo glede sumov zasledovanja članov njene stranke. “Moram priznati, da sem malo zgrožena,” je bila kratka Pivčeva. Ob tem pa še dejala, da se zadeve morajo nemudoma razjasniti in razčistiti. Predsednik SMC Zdravko Počivalšek verjame, da je Slovenija demokratična država. Take zgodbe ga sicer skrbijo, verjame pa, da bodo policija in ostali organi odločno ukrepali in odgovorili, če se kaj takega res dogaja, je dejal ob robu današnje seje Strateškega sveta za metalurgijo v Ljubljani.

Cilj Šarca in Črnčeca je najti čim več obremenilnih dokazov zoper člane in sorodnike treh strank, s katerimi bi jih izsiljevali. (Foto: STA)

Minister v Cerarjevi vladi Boris Koprvnikar bil žrtev zasede policijskega sindikalista Zorana Petroviča
Policijski postopek, med katerim so v letu 2016 ustavili ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, pri katerem so izvedli preizkus alkoholiziranosti, je bil načrtovan. Tako je v odprtem pismu navajal anonimni policist. Kot trdi, so Koprivnikarja ustavili po navodilu  bivšega predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča.

Policisti bi naj bivšega ministra za upravo Borisa Koprivnikarja ustavili po navodilih Zorana Petroviča. (Foto: Nova24tv/STA)

Avtor pisma, naslovljenega na javnost in vodstvo policije, navaja, da ga je sindikalni kolega prosil za “nespodobno uslugo”. Od njega je želel, da v interesu zastraševanja s ciljem zvišanja policijskih plač ustavi ministra Borisa Koprivnikarja in mu “da pihati”. Pri tem mu je pokazal tudi že ustaljen način koordinacije in komunikacije, s katerim bi izvedel dejanje.

Luka Perš

 • rabbit

  Pri Koprivnikarju je šlo za tipično zasledovanje najprej so ga opazovali videli, da ga da rad na zob in hop po njemu. Prav bi bilo, da vinjenega odstranijo iz prometa ni bilo pa zakonito, da so prej zbirali informacije o njemu. Če se gremo pravno državo.

 • Vera

  Zakaj se bolj ne oglasijo vsi,ki so jim prisluškovali,jih zasliševali itd ? Stranke,ki ste omenjene,nič se bat,saj mora prava resnica priti na svetlo .

  • rabbit

   Zato, ker imajo sami isto maslo na glavi ali mislite, da sta Šarec in Črnčec kaj novega pogruntala ne to je stalna praksa komunistov samo prej je bil na tapeti SDS in Janša tudi NSI zakaj pa mislite, da Ljudmila tako tolče po Janši, jo imajo v krempljih zanima me kaj piše v njenem dosjeju. Vemo, da njena snaha dela na Sovi bogsigavedi kaj še.

   • Vera

    Snaha od Novakove je več na bolniški,kot v službi očitno ? Čudim se Počivavšku,zakaj je tako naiven glede odkritja prisluškovalcev .

 • Olga101

  Komunisti UPS levičarji z Milovanom ne izbirajo sredstev! Po njihovem je za oblast dovoljeno vse, tudi zločin! Spomnimo se preteklosti!
  Vse, ki so vpleteni, je treba odvaditi zaradi poskusa državnega udara in jih spraviti za rešetke!

 • Jože Kramar

  Strah ima velike oči sploh če prihaja iz tajne organizacije kot je podmladek UDBE

 • Ježek Teka Teka

  Nezaslišano … boga Alenka … spet bo JJ kriv … da ne omenjamo poslane pisemske pošiljke sabu …

  • Vera

   Ni rečeno,saj SDS nima takega načina dela. Je pa sumljivo,zakaj so ustavili in zasliševali sina Bratuškove,ki ne gre v koalicijo s pomladniki oziroma ” desno-sredinskimi” .

   • rabbit

    Vera, če bi SDS imela tako prakso bi že zdavnaj kure na raznih komunističnih medij kokodakale o tem. Bodi brez skrbi.

   • Lokomotivführer

    Da ne bi kdo iz stranke pri glasovanju imel kriv prst ali skomin…

    • Vera

     Marsikaj se še dogaja, za kar še ne vemo.

 • tomven

  Bratušci predlagam naj pove kaj so ga miličarji spraševali… oni dostikrat sprašujejo čudno. Mene so enkrat, ko sem padel ven iz avta, če sem kaj pil.

  • RATATA

   Bolj sem mu govoru, da ne morem pihat, bolj me je silu pihat bimbo!! Komaj sem uspel dopovedati, da pihat res ne morem in ga, če res želi, lahko samo pokozlam.

 • hajduk

  Zakaj se prvorazredna elita pri nas vedno čudi, kadar z njimi ravnajo isto kot z drugorazrednimi državljani? Ja, kaj je pa to kaj takega, zastonj ga že niso zaustavljali, saj točno vedo koga morajo.
  Kar naj se Bratupek še malo pritoži, zadnje čase jim ne gre več tako dobro, zgleda so jih strici odžagali. Potem bo mulc lahko videl kako se dela pa pri nas s tretjerazrednimi slovenci, ampak potem ne bo več nič jezikal nazaj in se delal pametnega, čisto vse bo naredil kar bodo zahtevali od njega in bo tiho kot mala miška, sicer bo ojojoj.

 • Michael

  Vse prav pride, sam da bi pr koritu ostala

 • Ježek Teka Teka

  A so komunjare dojele, da ne bo prišla v parlament … z udbovskimi prijemi si bo pridobila volilce … ljudje so pač zabiti …

 • rubec

  Da imamo tak sistem, je AB kobila še najbolj zaslužna. Njen pupy pavlič pa poleg tega še za to, da je cena briketov šla gor.

  • RATATA

   Supersonično so vodili državo, osamosvojeno socjalistićku Respubliku Sloveniju!

  • tomven

   A si se zmotil pa napisal puppy namesto pusy, al so ti pa kriteriji padli…

 • bubamara

  Groza. Že na otroke se spravljajo. Kam nas pelje fašistoidna politika izključevanja.

  • Anton

   Nazaj na Petričko?

 • RATATA

  Saj so tudi mene ustavili in nekaj čudnega spraševali!
  Pa ne policija, temveč vojska! Ne vojak, ampak oficir!!! Poročnik.
  Vprašal me je, če mislim koga zaklati, ko imam v predalu omarice nož za pašteto mazat!
  Zaključil je, da sem separatist, ko mi je ob nožu za pašteto mazat odkril dva izvoda tednika Mladina in mi ves rabeliš dejal, da v vojski vlada le bratstvo in jedinstvo.
  Jaz sem le tri krat z blagim nasmeškom na obrazu po pravilu službe izjavil, da nimam brata!
  Debil je sklepal, da nimam treh bratov.
  Meni je ostal le blagi nasmešek na obrazu, dokler ni odšel, ko sem se lahko normalno režal!
  O tem nisem niti twitnil v tistem času, le zapomnil sem si in vem povem ob primerni priložnosti.
  Same jokice in nihče ne stori nekaj udarnega!!

  • Rožle

   Kako nimaš brata ???
   A ti ni enkrat komunajzar zmazal tvojo čokolado .. ?

   • RATATA

    Je, pol je pa prasica rekla, da bova pa zdaj pojedla vsak svojo!

    • Rožle

     :) tisto od strica, če se ne motim ..

     • RATATA

      V bistvu je bil moj birmski Boter. Stric Ivan.

    • Rožle

     Itaq …in je FAKJU pokasiral .. :)

 • Antonius

  Med prej in sedaj je edina razlika v tem, da prej udbovskih prisluškovalcev in vohunov ni smel kontrolirati nihče, zdaj ima pa opozicija z ustavo zagotovljeno pravico in dolžnost, da preverja delo tajne policije in Sove.
  Zanimiva sta odziva vpletenih, Črnceca in Šarca. Opozicijskemu Janši očitata zlorabljanje komisije, ki mu jo Ustava zagotavlja prav za kontrolo njunega početja.
  Spomnimo se! Črnčec je bil na zaslišanju pred komisijo bled zaradi presenečenja, Šarec pa rdeč od jeze, zaradi razkrinkanja.
  Po wc-jih so se reklamirali, zdaj jim gre pa v nos, ker smo spoznali, kaj so si z zlorabami nasrali.

  • Michael

   Prou maš. Po ustavi nadzira delo Sove, sam oni so pršli v nadzor na Policijo

   • Antonius

    Tudi policija ima sredstva s katerimi lahko nepooblaščeno prisluškuje, sledi, zalezuje in vohuni.
    Res je, prav imam!

  • rrrrr

   Ta dva sta se našla kot tista dva lažnivca iz knjige A.Tolstoja Zlati ključek ali Buratinove dogodivščine, ki sta vodila drug drugega: slepi mačkon Serpentinšek in kruljavi lisjak Muri.

 • tasilo

  … ustavili sina Alenke Bratušek in ga spraševali “čudna vprašanja”

  Ja kaj je pa čudnega, če so ga spraševali, koliko bal sena je to zimo že pojedla mama? To mora vedeti vsak kmet.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Marjan Šarec: “Neodvisne institucije preiskujejo madžarske denarce, ki pritekajo, vemo, kam, in zato je potrebno preusmeriti pozornost.”

  Damir Črnčec: “Zdrs v avtoritarizem je blizu.”

  Foglof Tunek: “Smrt janšizmu, svoboda Slovencem.”

  • Den456

   Murglkuža pojdi svojemu gospodarju Murglpalčku lizat jajca in rit. Če boš imel srečo, te morda še nategne.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Marjan Šarec: “Če bi imel res tako strahovlado, potem verjetno ne bi bil deležen diskreditacij, in to največkrat na čisto osebni ravni. Zato, kdor verjame takim pisanjem, naj jim pač verjame. Janezovi verniki so pa itak prepričani o svojem (njegovem) prav in lahko naredi kar koli, pa bo še vedno vse v redu.”

  • Kalabicnikola

   Belouške je zajela panika hahaha ha. Sedaj so vsi v SDS džamijI na Trstenjakovi in se klanjajo svojemu puklastemu hodi, ki ne bo nikoli predsednik vlade, vsaj v Sloveniji ne. Zagotovo pa v njegovem noriškem kraljestvu.

 • tasilo

  Mislim, da se kobila samo šlepa na situacijo in si hoče na ta račun dvigniti ceno (“rating”) ter se prikazati kot “žrtev”.

  Nekako se noče sprijazniti, da bo morala odhrzati nazaj v štalo, kjer bo lahko občudovala le še svoje podpisane podkve.

  • Rožle

   3= plusi za Šiviljo … 300 plusov SDS-u ..
   Ajde, pa naj ji bo ..

  • rubec

   Ko smo že pri njej. Se pravilno reče oves ali ous?

   • tasilo

    Hmnja … tudi sam se sprašujem: se pravilno reče Bratovesek ali Bratousek?

    Sicer pa ne boš menda tega futral z ovsom, ejga, ovsa je škoda (ali variacija na tistega partizanskega: “Jedi felge, gume su za ranjenike!”)

   • tomven

    Ovse

 • Ježek Teka Teka

  A ni to una … ki je izjavila, če nimate za kruh jejte potico …

  • Rožle

   Ne, ne .. to je neki zajebala .. v njeni glavi se je vrtel tale vic:
   ************
   Se kregata Busanc pa Slovenc ..pa prau Bosanc Slovencu:
   “JEBEM TI LEBAC ! ” …
   Dolenc mu ne ostane dolžan …
   “JEST PA TEB PATICA !!! ” …

 • Rožle

  Ja, s kom se pa Šivilja dogovarja, da ji dihajo za ovratnik ..
  “koza nora” ..

 • Kalabicnikola

  Pa dobro belouške, a nimate kaj bolj pametnega za počet. A niste u SDS džamijI na Trstenjakovi ?

 • Rožle

  Samo-izvoljena mafijska vlada nima meje ..
  čeprav je že pošteno padla, še vedno nadaljuje svojimi mafijskimi tekočimi posli ..

 • totex39

  Groza, kam smo prišli in to samo zaradi “učiteljev”, ki še vedno ne morejo pozabiti stare čase.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  POZOR !!!… SAJ NI RES, PA JE !!!… POZOR !!!

  Janšizem je na pohodu. Gre za orbanizacijo Slovenije. Gre za skrajno desničarski nacionalizem. Gre za napad na policijo. Tudi vojska bo na vrsti !!!

  USTAVIMO JANŠIZEM !!!

  • Black_hawk

   Pri taki norosti kot jo imamo je janša velik rešitelj.

  • Black_hawk

   Zbudite se

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  RESNICA PRIBITA: “Včerajšnje lansiranje fake news o domnevnem množičnem špijoniranju, zloraba Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) s strani poslancev SDS ter napad na policijo nam kažejo, kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine.”

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  PRVI V SLUŽBI RESNICE : “Sloveniji škodljivega modusa operandi Janeza Janše, ki ob njegovem klečanju na koruzi pri tujcih, doma sistematično napada temeljne družbene podsisteme, svobodo govora, javne besede ter druge ustavne vrednote.”

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Zakaj je Janez Janša tako uslužen in pokoren do hrvaških nacionalnih interesov” ter “zakaj in za koliko judeževih srebrnikov, milijonov je prodal slovenske nacionalne interese vzhodni sosedi??

 • Hitrivlak

  Kaj točno bi zdaj gospa drugi tir rada?

  • Black_hawk

   Gospa bi rada marsikaj, vedno ji plačamo davkoplačevalci.

 • Black_hawk

  Če je ustavila sina od bratuškove, to potem že ni tajna policija, saj je njihova.

 • nedotakljivi politiki, ki so iz barab v trenutku postali žrtve :) jao kakšne retarde nosi ta naša uboga država…..pa politikom bi bilo po službeni dolžnosti potrebno gledati pod vsak prst, saj se bedaki igrajo z milijardami davkoplačevalskega denarja, kot da bi ga davkoplačevalci zasužili za šalo (pa še to samo tisti, ki so ga zaslužili v zasebnem gospodarstvu, javna uprava, politiki, župani, prisesanci na državna sredstva in upokojenci so NE-REALNI davkoplačevalci)….še na koalicijo Janez Janša in Alenka Bratušek za 2tir doživim, pa hvalospeve vernikov,pa sem doživel vse v Sloveniji :) politika se mora bati ljudstva nikoli in nikdar NOBEN politik ni žrtev…..ampak to vam ne gre v betice kajne? :) vi potrebujete sistem, ki vas bo naredil revne, neumne in vodljive, zato, da slučajno kdo nebi pomislil, da je strankarska politika cokla razvoja in celoten javni sistem PARAZIT na tekoči potrošnji (DDV), kapitalu (davki na kapitalske dobičke), investicijah (birokracija, takse, DDVji) in na delu (bruto/neto nimaš izbire, če delaš preko pogodbe o zaposlitvi)….in tako….je Slovenija postala dušeča kloaka političnega kolektivizma brez perspektive in boga, Prešeren se pa joka v nebesih ko vas gleda…..naj živi javnosektorkski socializem in marksizem…kakor je komu ljubše oziroma eden za leve drug pa za desne….

 • Anton

  Vprašanja…
  A maš kaj trave?
  A poznaš kakšno bejbo da bi se z nami slikala v marici?
  A greš z nami na Obrežje po ilegalce?
  Kok si pa ti star?
  A tvoja mami tud uniforme šiva?
  Pa to…

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  POZOR !!!… SAJ NI RES, PA JE !!!… POZOR !!!

  Janšizem je na pohodu. Gre za orbanizacijo Slovenije. Gre za skrajno desničarski nacionalizem. Gre za napad na policijo. Tudi vojska bo na vrsti !!!

  USTAVIMO JANŠIZEM !!!

 • MEFISTO MODRI

  Ne maram Bratuškove in jo zaničujem, vendar pa menim, da v tem primeru in v kontekstu razmer ni šlo le za rutinsko ustavljanje in kontrolo.

  Prav je, da se upremo taki praksi.

  Naslednja žrtev ste lahko vi ali vaši otroci in drugi družinski člani, če se boste zamerili levičarski “ljudski oblasti”.

 • milanček

  dejstvo, bratovškova je na razpolagi, za svoj položaj da noge narazen prej, ko kihneš!

 • bubamara

  Noro, ko se spravijo otroke, ni več hec. Šarcu se je čisto odpeljalo.

 • cosmosjasnovidec

  Propaganda propadle šivilje je neskončna.Na vse pretege se trudi obdržati v vladi ne glede na kakšen način.
  Tudi,če bi ji prisluškovali ni nič čudnega po tolikih čudežno izginulih milijardah,ko je bila na mestu premierke.
  In ravno bo prometna policija spraševala tega kretenskega bučmana njenega sina o nekih čudnih zadevah.
  Spraševali so ga lahko samo ali se spet vozi pod vplivom mamil in kje jih je nakupil ter podobno.
  Da poriva svojo staro svinjetino alenčico kar se že dolgo govori na njenem koncu,ker naj bi ju zalotil neki lovec pa ga sigurno niso spraševali,ker bi tudi policaje bilo sram kaj takega vprašati tega zarukanega debila.
  Sicer je pa prav tako naj kar prisluškujejo tem lopovskim barabam.
  Dnevne propagande z vseh strani so že take,da se ti lahko samo obrača želodec naiven folk pa prav vsemu naseda saj naivnost v Sloveniji ne pozna meja.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

  • rubec

   Hehehe

 • Unikatna

  Ne verjamem, da bo policija in sodišče ukrepala! Ukrepati bi morali v parlamentu…

 • marker

  Absolutna bo sama sebi poslala belo moko, samo da bi bila v medijih.

 • Anton Slapnik

  stiv miler bend – abrakadabra

 • xtc

  Levi mrhovinarji se pbodo pobili med sabo,tole se za Šipca X in Murija ne more izteči dobro,d***** šprica z vseh koncev.

 • Rožle

  O njeni požrešnosti ne bi izgubljal besed ..
  Kaj vse je takrat naredila samo, da bi prišla v EU parlament .. pove vse ..
  Torej je ta zgodbica tudi pod vprašajem ..

 • crniocar

  A kaj od poslancev otrok ne smejo legitimirat in pregledat….a imajo imuniteto….a je njen sin kaj vec od sina slovenske matere…pickica je pa takoj sel mamici

 • maček ivan

  Dobro no?? Tota je pa malo iz trte zvita, štabna pa k Janši, ne no… mogoče za v nebotičnik po tretji uri zjutraj, ko so že vsi ćefurji fejst nažgani, … mogoće takrat…

 • mitja čot

  Frontalni napad levičarskih medijev.A niste imeli vlade?Pokvarjeno do konca!

 • Gren

  BRATUŠCA PA PAVLIĆ IŠČETA POZORNOST IN VOLIVCE IN NIČ DRUGEGA JEBATA NAJ SE GAMAD PLAGIATORSKA !

 • AlternativaZaSlovenijo

  Glede na medije blizu kratkonogega je za to kriv Janša. Vse je to plod Janševe strategije. Ne moreš verjeti, Janša spet kriv za vse.