fbpx

V SD odkrito pozivajo h kršenju ukrepov: S pozivi na nezakonit protest!

Brigita Skela Savič. (Foto: sta)

Človek se vpraša, kakšne vrednote ima nekdo, ki je pripravljen svoj politični aktivizem postaviti pred zdravje in življenje soljudi in ki je povrhu vsega celo zdravnik. Tokrat ne moremo mimo vidne članice SD dr. Brigite Skele Savič, dejavno vpete v aparat protivladnega aktivizma. Savičeva tokrat poziva: “Gremo! Ohranimo ustavo, človekove pravice, dostojanstvo!” V SD torej ponovno povsem javno pozivajo h kršitvi ukrepov z udeležbo na nezakonitem protestu v petek, 12. novembra. Njihov komentar še čakamo.

Nadvse zaskrbljujoče je, da ima dr. Brigita Skela Savič dvojno moralo. V svojem profesionalnem življenju opravlja pedagoško delo in študente poučuje o “znanstvenih vidikih kakovosti in varnosti pacientov”, medtem ko za hobi pomaga polniti intenzivne oddelke ljubljanskega UKC in drugih bolnišnic po Sloveniji, ki že sedaj pokajo po šivih. Jo res skrbi za bolnike?

A kot kaže, se niti ob aktualnih zaskrbljujočih epidemioloških razmerah še ne namerava ustaviti in še naprej poziva na množične dogodke, ki poslabšujejo že tako katastrofalno stanje, saj doprinašajo k polnjenju intenzivnih oddelkov, krematorijskih celic in mrliških vežic. Najmlajši bolnik, ki potrebuje intenzivno zdravljenje, je star 28 let, najmlajši bolnik na navadnem oddelku pa je star 20 let.

Vidna članica Socialnih demokratov in zdravnica Brigita Skela Savič kot protivladna hujskačica (Foto: Twitter)

V SD načrtno poslabšujejo epidemiološko situacijo
Po drugi strani pa je članica prvorazredne kaste, ki v spomin na umrle za covidom-19 po ljubljanskem Tivoliju zabada zastavice ter s prstom dvolično kaže na drugo stran, rekoč, naj že enkrat prevzame odgovornost. K sreči je vsaj Janševa vlada odgovorna, sicer bi že zdavnaj končali v popolni anarhiji.

Dvojna igra Socialnih demokratov: “žalovali” so za preminulimi za covidom-19, obenem pa pozivali na množične protivladne demonstracije. (Foto: posnetek zaslona)

Še bolj osupljivo pa je, da na družbenih omrežjih deli članke, ki govorijo o tem, da je “zdravstvo kronično utrujeno in izčrpano”, in da so “glavne težave premalo denarja in posledično premalo zaposlenih, zastarela oprema, neobnovljene zgradbe in premalo investicij”. Človek se sprašuje, iz koga se Savičeva norčuje. Po desetletju vladavine Socialnih demokratov in tratenja denarja za drage študije, skoraj nič pa za domove za ostarele, negovalne bolnišnice in zdravstvo …, kar se spreminja šele z aktualno vlado.

Brigita Skela Savič bi po eni strani pomagala pri zaostrovanju epidemioloških razmer, po drugi pa jadikovala nad težkimi pogoji, v katere je sama pomagala pahniti zdravstveno osebje. (Foto: Facebook)

V ponedeljek so v Sloveniji ob 7615 PCR-testih potrdili 3344 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Delež pozitivnih je bil 43,9 odstotka. V bolnišnicah zdravijo 874 covidnih bolnikov ali 31 več kot dan prej, na intenzivnem oddelku jih je 193, kar je tri več, umrlo pa jih je 12.

Odgovor na novinarsko vprašanje, ki smo ga poslali Socialnim demokratom: “Socialni demokrati nismo organizatorji protesta (niti napovedanega za petek 12. 11. 2021 niti prejšnjih)”.

Domen Mezeg