fbpx

Ljudje blizu SD vpleteni v trgovino z orožjem!

Matjaž Nemec (Foto: Facebook)

Socialni demokrati se v teh dneh trudijo diskreditirati vlado s podtikanji in z lažmi, a to se jim je vrnilo kot bumerang. Franc Kangler je namreč spomnil na že znano dejstvo, da so v zaupnem poročilu zbrani vsi podatki o zlorabah politikov levega pola, tudi tistih blizu SD. Kot nam je povedal, je notranji minister Mirko Bandelj v okviru afere Vič-Holmec grobo zlorabil Policijo z namenom političnega obračunavanja z nasprotniki. Kasneje je Bandelj kot generalni sekretar vlade Antona Ropa sforsiral nakup falcona, danes pa sedi v upravnem odboru Šahovske zveze Slovenije, ki ji predseduje evropski poslanec Milan Brglez.

Vlada se z vsemi močmi trudi zajeziti epidemijo novega koronavirusa v Sloveniji in zagotavljati zaloge zaščitne opreme. Medtem pa se Socialni demokrati, ki so bili del koalicije, ki je pustila skladišča z zaščitno opremo izpraznjena, ukvarja z zlonamernimi in žaljivimi podtikanji. Med drugim vlečejo vzporednice med letoma 1991 in 2020 ter trdijo, da ima vsaka vojna svoje orožje in svojo trgovino z orožjem.

O tem smo sicer na Nova24TV že pisali, a tokrat se je Socialnim demokratom vrnilo kot bumerang, državni sekretar Franc Kangler je namreč spomnil na nekaj že znanih dejstev, ki ne govorijo v njihov prid.

V zaupnem poročilu zbrani vsi podatki o zlorabah politikov levega pola
“Spoštovani poslanec!” je Kangler uvodoma nagovoril Matjaža Nemca in nadaljeval: “Bil sem član preiskovalne komisije v DZ RS ‘trgovina z orožjem’! Pri preiskavi in pregledu dokumentov na MORS smo naleteli na največ vpletenih ljudi, ki so blizu SD ali bili celo predsedniki vaše predhodnice!” Opozoril je tudi, da je v trezorju še vedno tako poročilo Bojana Gričarja, ki ima še danes stopnjo zaupno: “A veste, kaj piše v poročilu? Zbrani vsi dokazi o zlorabah nekaterih politikov iz levega političnega pola!”

Mirko Bandelj grobo zlorabil Policijo z namenom političnega obračunavanja z nasprotniki
Za komentar smo poklicali Kanglerja, ki je za Nova24TV uvodoma pojasnil, da je Gričarjevo poročilo nastalo po aferi Vič-Holmec kot rezultat dela parlamentarne komisije: “Nedvomno je bilo potrjeno in dokazano, da so se zlorabili Policija in državni organi s strani ministra za notranje zadeve Mirka Bandlja, tujih politikov in ostalih vplivnežev. Dobivali so podatke za politični obračun in šikaniranje v medijih.” Kot je še pojasnil Kangler, so se pojavljali celo članki, ki so jih pisali na vladi in bi morali biti objavljeni v Slovenskih novicah, a je urednik objave in podtikanja odklonil.

Foto: STA

Afera Vič-Holmec temeljila na poskusu kriminalizacije vojne za Slovenijo
Spomnimo, afera Vič-Holmec je izbruhnila leta 1999 in je temeljila na poskusu kriminalizacije dogodkov slovenske osamosvojitvene vojne leta 1991. Povod za afero sta bila spopad za mejni prehod Vič in spopad za mejni prehod Holmec, med katerima naj bi se zgodila vojna zločina. Gre za izmišljeno afero o izmišljenih vojnih zločinih slovenskih sil nad pripadniki JLA na mejnem prehodu Holmec, na drugi strani pa je slovensko sodstvo oproščalo častnike JLA, ki so sodelovali v agresiji nad Slovenijo.

V Gričarjevem poročilu je preiskovalna komisija ovrgla obtožbe o vojnih zločinih, hkrati pa je ugotovila, da namen afere ni bila diskvalifikacija policistov, temveč državnega podsekretarja Marka Pogorevca, ki je med osamosvojitveno vojno na Holmcu poveljeval policistom.

V sklopu afere je bila vložena interpelacija proti takratnemu notranjemu ministru Mirku Bandlju zaradi raznih očitkov in kritiziranja slovenske osamosvojitvene vojne, ki so v času afere prišle s strani notranjega ministrstva, interpelacija je bila uspešno izglasovana 16. februarja 1999. V času Antona Ropa je bil generalni sekretar vlade, pripisuje pa se mu, da je sforsiral nakup falcona. Danes je v upravnem odboru Šahovske zveze Slovenije, ki ji predseduje radikalec Milan Brglez.

Rok Krajnc