fbpx

V SD zopet predvidljivo: Antifašizem je vse kar ponujajo, od njega pa razen vrhovnih ajatol, nihče nima ničesar!

Foto: STA

Štiri opozicijske stranke so vložile zahtevek za interpelacijo notranjega ministra Aleša Hojsa, ker se je ministrstvo odločilo, da bo umaknilo prepoved za izvedbo koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona. V stranki Socialnih demokratov so šli celo tako daleč, da izvajajo svoj namišljeni antifašizem na vsakem koraku svojega delovanja, od katerega nima nihče nič. Stranka SD z omenjenimi dejanji kvečjemu ponovno želi razdvojiti narod, a kot naslednica komunistov ni zmožna obsoditi pobojev komunizma. V znak svoje antifašistične propagande je SD pirpravil video, kjer obsojajo podpihovanje sovraštva in žaljivke, ki pa jih pri ministru ni bilo zaznati. 

Spomnimo, da je bil že pred časom v Mariboru prepovedan koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, kar je sprožilo buren odziv javnosti, saj je bil koncert razprodan, oboževalci pa so tako ostali razočarani. Opozicija je Thompsonu očitala podpihovanje sovraštva in podporo ustaštva. Ker je notranji minister Aleš Hojs podprl koncert Thompsona, ki se še ni zgodil, so se SD, Levica, LMŠ in SAB odločile, da bodo podale interpelacijo zoper ministra, ki bo potekala 18. septembra.

V stranki SD  tako nimajo niti zadostnih razlogov, s katerimi bi lahko opredelili neprimernost ministra. Zato so se odločili, da bodo šli še korak dlje in s pomočjo izkrivljanja resnice, Hojsa označili za podpornika sovraštva in ustaštva, samo zato, ker je podprl Thompsonov koncert. V videu so tako uporabljeni posnetki ustašev in taborišča Jasenovac, ki je sicer bil kraj ustaških zločinov, video pa pospremijo z besedami: “Ko nestrpnosti damo domovinsko pravico je konec” in “Nasilje se vedno prične z besedami. Pred streli so žaljivke”, a pri tem pozabljajo kako krut sistem je bil komunizem in na njihove nedavne grožnje “Smrt Janšizmu!”.

Antifašizem SD odpre njihove stare grehe, ki jih niso sposobni obsoditi
Zaradi komunizma je bilo samo v Sloveniji po ocenah v izvensodnih pobojih umorjenih približno 14 tisoč Slovencev, v breznih širom države pa skupno leži pobitih okoli 100 tisoč ljudi različnih narodnosti, vendar stranka SD kot naslednica komunistov zločinov ni zmožna obsoditi. Komunizem je kot celotni sistem zakrivil preko milijon žrtev v komunističnih državah vzhodne Evrope, pri čemer so sodelovali tudi ljudje, ki jih v stranki podpirajo. Prav tako še vedno niso vrnili ukradene vile, kjer ima sedež SD – to so namreč komunisti zaplenili v holokavstu ubitemu Judu Feliksu Moskoviču, po osamosvojitvi pa so jo pridobili v brezplačno last, z zamenjavo prostorov Zveze komunistov na Tomšičevi ulici.

Stranka SD tako v zadnjem času poudarja tako imenovani antifašizem na vsakem koraku svojega delovanja, od katerega nima nihče nič, razen ponovnega razdvajanja državljanov.

Najbolj ironično je, da se stranka SD sredi največje gospodarske in zdravstvene krize na svetu ukvarja s koncertom Thompsona, ki pa glede na situacijo s koronavirusom, še kar nekaj časa ne bo na sporedu. Po drugi strani ponovno odpirajo ideološke teme in se ukvarjajo z namišljenimi sovražniki, ki naj bi izhajali iz kroga pevcev.

Sara Kovač