fbpx

V SDS odločitve o imenovanju ustavnega sodnika in informacijske pooblaščenke še niso sprejeli

pahor, krivec

Foto: SDS

Zaenkrat se glede predloga imenovanja za ustavnega sodnika nismo odločili še o nobenem kandidatu, odločitev bomo sprejeli tik pred glasovanjem,” je po sestanku s predsednikom republike Borutom Pahorjem povedal vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec. Pogovarjali so se tudi o informacijskem pooblaščencu in tudi v tem primeru poslanska skupina dokončne odločitve še ni sprejela. To bodo storili v nadaljevanju postopka.

V predsedniški palači so se danes začela posvetovanja vodij poslanskih skupin s predsednikom republike Borutom Pahorjem o novem ustavnem sodniku in o informacijski pooblaščenki. Za mesto ustavnega sodnika so prijavljeni Rok Čeferin, Marjan Lekše in Janez Pogorelec, za mesto informacijske pooblaščenke pa Mojca Prelesnik.

Oglejte si še: Korupcijska tveganja popoldanskih s.p.-jev v vladnih kabinetih: Šarec s prstom kaže na Bratuškovo

Posvetovanj se je udeležil vodja poslanske skupine Danijel Krivec, ki je v izjavi za medije pojasnil, da je predsedniku republike prenesel mnenje poslanske skupine SDS. “Zaenkrat se glede predloga imenovanja za ustavnega sodnika nismo odločili še o nobenem kandidatu, odločitev bomo sprejeli tik pred glasovanjem,” je po sestanku povedal Krivec. “Pogovarjali smo se tudi o informacijskem pooblaščencu in tudi v tem primeru naša poslanska skupina dokončne odločitve še ni sprejela. To bomo storili v nadaljevanju postopka,” je povedal vodja poslank in poslancev SDS.


Na novinarsko vprašanje, ali bodo v SDS predlagali svojega kandidata za ustavnega sodnika, je Krivec odvrnil, da so v okviru postopka prijav trenutno na voljo 3 kandidati, in da v tem trenutku ne bodo predlagali nikogar drugega.


Komisarja bi morala imeti zmagovalna stranka
Na vprašanje glede tega, katera od strank bi morala biti upravičena do tega, da predlaga evropskega komisarja, pa je Krivec povedal, da se v stranki o imenih trenutno ne pogovarjamo, “je pa naše stališče, da bi stranka, ki je zmagala na evropskih volitvah morala biti upravičena do imenovanja evropskega komisarja.” Na dodatno novinarsko vprašanje o tem, ali je kot kandidat SDS za evropskega komisarja predviden dr. Anže Logar, pa je vodja poslank in poslancev SDS dejal, da ga je dr. Milan Zver kot kandidata omenjal na soočenjih, vendar se o tem na organih stranke še niso pogovarjali. Po besedah Danijela Krivca bodo seveda tudi o tej temi na organih stranke še razpravljali in se nato tudi odločili, koga predlagati.

C. Š.