fbpx

V SDS odločni, da bodo ustavili nezakonite migracije in prepovedali burke

Foto: epa

“Zaradi nekontroliranih migracij se je v zadnjih letih varnostna situacija v Evropi drastično poslabšala. V številnih evropskih mestih prihaja do terorističnih akcij skrajnih islamistov. Slovenija ni otok sredi Evrope, zato moramo takoj in odločno ukrepati,” je zapisano v programu SDS za področje notranjih zadev.

Ker Slovenija še vedno ni varna država in prepušča nadaljnje uhajanje migrantov v državo po balkanski migrantski poti, so na spletni strani ponovno objavili predvolilno zavezo, da bodo na južni meji Slovenije dosledno izvajali schengenski mejni režim in preprečevali nezakonite prehode meje.

“Sprejeli bomo takšno azilno zakonodajo, ki bo zaostrila pogoje za pridobitev mednarodno zaščite oziroma azila in skrajšala čas odločanja o upravičenosti do mednarodne zaščite oz. azila. Treba je zavzeti bolj restriktiven pristop pri sprejemanju migrantov in prosilcev za mednarodno zaščito po vzoru nekaterih drugih držav, kot so Republika Češka, Republika Slovaška, Republika Madžarska in Republika Poljska,” poudarjajo v največji slovenski stranki.

Za prepoved burk in depolitizacijo policije
Hkrati pa v SDS izjavljajo, da bodo po vzoru številnih držav uvedli prepoved nošenja burk in nikabov. Vsako sodelovanje, novačenje ali pomoč teroristom bodo opredelili kot kaznivo dejanje, ki bo ostro kaznovano, ter prepovedali organizacije, ki podpirajo ali zagovarjajo teroristična ali kazniva dejanja.

Foto: Nova24TV

Pri tem bodo izvedli vse nujne ukrepe za depolitizacijo policije in za normalizacijo pogojev dela policije, kar bo prineslo izboljšanje varnostnega stanja v državi in povrnitev zaupanja državljanov v delo policije. Takoj bodo tudi preklicali vse tajne predpise in omogočili nadzor nad delom policije s strani ustreznih nadzornih komisij; vsi, ki ne bodo delovali v skladu s predpisi in demokratičnimi normami, bodo nemudoma suspendirani, za policiste pa bodo uvedli pošteno kadrovsko in plačno politiko.

C. Š.