V SNS je počilo: Nosilec liste Gregor Preac zaradi Jelinčičeve podpore ilegalnim migrantom odstopil od kandidature za evropskega poslanca!

Foto: STA/Printscreen

Dolgoletni novinar in pisatelj Gregor Preac je na družabnem omrežju Twitter napovedal, da iz moralnih razlogov uradno odstopa od kandidature za evropskega poslanca kot nosilec liste SNS.SNS je bila doslej vsaj po programu na papirju edina evroskeptična stranka v Sloveniji. Oziral sem se na program, ne pa tudi na moralo SNS in g. Jelinčiča, kar je bilo zmotno,” je v pojasnilu za svojo odločitev navedel Preac, ki nikakor ne more požreti dejstva, da nekdo, ki se ima za domoljubno stranko, podpre rebalans proračuna, ki za integracijo migrantom namenja več denarja. 

Gregor Preac je v Reporterju ekskluzivno zapisal, da je še pred tokratnimi evropskimi volitvami verjel, da bosta ideja evroskeptiziczma in boj proti centralizaciji Evrope prevladali pred osebnimi in strankarskimi interesi, a je kaj kmalu prišel do spoznanja glede prvaka SNS Jelinčiča, pri čemer ga še posebej motijo njegovo kupčkanje, nepredvidljivost ter celo morebitna podkupljivost.

Jelinčič preveč solira
Po besedah Preaca sta se z Jelinčičem že pred tremi meseci dogovorila, da bo s svojimi znanji in evroskeptičnim pogledom nastopil kot nosilec liste SNS. Iz tega razloga je že mesece pomagal pri poslanskih vprašanjih, ker pa se zaveda, da se narava volitev na državni in evropski ravni razlikuje, je predlagal timsko delo – pri volitvah v Evropski parlament se namreč bolj voli stranko kot pa imena. Preac je prepričan, da SNS-ju do sedaj nikoli ni uspelo v Evropski parlament, ker je Jelinčič venomer soliral in tako dobil premajhno število glasov, drugi večjih imen pa na listi nikoli ni imel, ki bi mu prinesla večje število glasov. “Kaže, da v SNS in g. Jelinčič niso vajeni timskega dela, dolgoročne usmeritve, zavezanosti ideji in programu. Moja etika in integriteta pač tega ne moreta podpreti ali se videti v nadaljnjem sodelovanju.”

Tako kot marsikoga drugega je tudi Preaca zelo zmotilo, ko je SNS pri glasovanju za rebalans proračuna podprla vladno koalicijo. Izpostavil je, da je Jelinčiča opozoril, da bo izigran s strani Levice in LMŠ, saj bo takšen korak prinesel glasove le LMŠ in ostalim opozicijskim strankam, ne pa tudi SNS. Razlog za to je povečana postavka proračunu za nezakonite migrante, ki nas po vseh državnih naročilih in transferjih na leto stanejo kar 150 milijonov evrov. Ob tem Preac opozarja, da se je izkazalo, da so koalicijske stranke v tajnosti pripravljale sporazum z nadkoalicijsko Levico, ga podpisale, kar pa pomeni, da koalicija glasov SNS in Jelinčiča ne potrebujejo več. “Tako so g. Jelinčiča in SNS pred evropskimi volitvami samo dodatno diskreditirali kot kupljive, kot nekredibilne, kot šibke, kot zlahka zamenljive, torej nekaj, kar nima smisla voliti.”

Predsednik SNS Zmago Jelinčič (Foto: STA)

Denar raje nezakonitim migrantom kot pa državljanom
Preac zagovarja prepričanje, da bodo domoljubni volivci, ki imajo vrh glave kupčkanja in nenačelnosti, na tokratnih evropskih volitvah raje zaupali glas opozicijskima SDS in NSi ter tudi novoustanovljeni strani DOM, če bo ta sestavila listo za evropske volitve. Jelinčičeva SNS po prepričanju Preaca ne bo pridobila nobenega levega domoljuba niti pragmatika. Ljudje imajo namreč dovolj populističnih parol Jelinčiča. Ob tem izpostavlja, da sicer ni natančno seznanjen s tem, kakšen je bil dogovor med Marjanom Šarcem in Jelinčičem, da je SNS podprla rebalans proračuna, mu pa je Jelinčič v pogovoru povedal, da se je za to potezo odločil, ker stranka za nove volitve nima 80.000 evrov. Preac pravi, da je bil Jelinčič imun na začudenje, da je stranka, ki naj bi predstavljala branik slovenstva, podprla povečanje sredstva za nezakonite migrante in gradnjo migrantskih domov, namesto, da bi šel denar za gradnjo šol, domov za ostarele, knjižnice itd.

Do padanja ratinga stranki SNS po prepričanju Preaca prihaja, ker je ta neaktivna, poslanci so povsem neaktivni, stranka pa se obrača po vetru, enkrat v smer koalicije, drugič opozicije. Edino, kar izstopa, so občasne provokacije in cenen populizem, je prepričan. V zapisu je izpostavil, da je upal, da bo z njegovim trudom prišlo do sprememb v stranki, a je kaj kmalu ugotovil, da je to le utopija. Ob tem je med drugim izdal, da je Jelinčič od njega zahteval, da če bo izvoljen za evropskega poslanca, mora 500 evrov na mesec nameniti za financiranje stranke, 1.000 evrov pa bi romalo k njemu. Povedal je, da je očitno opazil njegovo začudenje, zato mu je ta čez noč sporočil, da bo sam kandidiral kot prvi na listi.

Foto: STA

Preac poudarja, da zanj lojalnost SNS nikoli ni bila vprašljiva, dokler je ta sledila ideji evroskeptičnosti in Evropi narodov. “Žal pa sem moral opaziti in se prepričati, nisem poslušal prej opozoril kolegov novinarjev in političnih analitikov, da je verjeti g. Jelinčiču ali računati na njegovo besedo kot računati na sneg v Mariboru sredi poletja. Najbrž je gospod Jelinčič prevaral že toliko ljudi, morda bil tudi sam prevaran, da nikomur ne zaupa.” Ob tem je izpostavil, da je sam kot dolgoletni novinar, ki ni nikoli vzel nobene podkupnine in ni nikoli imeli nepoštenih izkušenj, Jelinčiču zaupal. “Gospod Jelinčič in SNS sta najbrž ob prevari morali računati, da bom branil svojo poštenost in integriteto tudi v medijih. Vsekakor pa je to dobra šola za naprej.” Neetičnost in kupčkanje s strani SNS in Jelinčiča sta po besedah Preaca razlog, zakaj ne verjame več v to, da gre za slovenstvo, prepričan je namreč, da sta pomembnejša denar in začasna pozornost medijev, zaradi česar pa po njegovo prihodnost stranke visi na nitki.

H. M.

 • Osti jarej

  …politika je biznis…vse za to,da bodo čim dlje pri državnih koritih

 • sloustava

  Padalec, je tako? Naroceno, izvrseno! To je Jelincic…, to je SNS, to je totalno bumbarstvo in lekcija za neuke. Mesceva Levica isto sranje, drugo pakovanje, vse pa produkt unicevanja in unicenja…tako kulture, znanja, raziskovanja, pridnosti, pameti, sposobnosti, ljubezni, odnosov.., ja to je kucanizem, naslednik komunizma!

 • pajot

  jelinčič,prevarant? Absolutno. Kdor tega ne ve,je osel.
  Da ne govorim o prevarantih Židanu,fajonovi in ne navsezadnje o milanu kućanu. O človeku,ki nima niti najmanjše empatije do sočloveka.

 • Osti jarej

  …ob pogledu na politikante mafijastana,bi se morali vprašati o mentalnem zdravju volilnega telesa

 • RATATA

  Jelinčiča in njegovo eSeNeS je davno tega kupil že tisti jaklič od Vzajemne. Za gotovino.

 • NezaKogovsekSalamon

  Bravo Preac!

  Jelinčič jebi se!

 • rubec

  Da je tip čirikli, je lahko nekaj novega samo za dva človeka. Eden je v domu za ostarele na vzhodnem Timorju, drugi je pa še doma, ker v domu zanj še ni proste sobe. Tako kot prvo omenjeni je ta ta drugi tudi iz Timorja.

  • Slovenka

   Tema dvema tipoma dodaj še naivnega Gregeca.

 • NezaKogovsekSalamon

  Gregor Preac: Razlog za odstop od kandidature je kupčkanje in nepredvidljivost, morebitna podkupljivost Zmaga Jelinčiča in SNS, četudi sem verjel, da bo vsaj tokrat za EU volitve ideja o evroskepticizmu in boju proti centralizaciji EU pred denarjem, pohlepom, malimi strankarskimi in osebnimi interesi.

  Kot dolgoletni novinar, pisatelj, popotnik, poznavalec sveta in globalne politike, ljudi, kultur, ver, razmišljanja sveta izven Evrope, v Evropi, bralec tujega tiska, govorec šestih svetovnih jezikov sem ob kaosu v EU, propadanju EU gospodarstva, napačnih odločitvah o množičnih islamskih migracijah, Brexitu, vsevečjem centralizmu EU, vsemanjši vplivnosti Slovenije v EU, vsevečji odvisnosti Slovenije od EU, torej Bruslja in Berlina tako gospodarsko kot politično, obenem pa vsevečji cenzuri medijev in družbenih medijev tako v EU kot doma sklenil, da se podam v politiko, kjer je večji dostop do vseh medijev in javnosti, da lahko poveš to, kar ljudem veliki mediji cenzurirajo, da si glas drugačnosti in opozarjanja, da bom lahko ob možni izvolitvi deloval kot preiskovalni novinar proti bruseljski birokratizaciji, korupciji, centralizaciji, skritim agendam. Vse to me je opogumilo in prepričalo, da kandidiram za EU poslanca na volitvah v EU parlament 26. maja 2019.

  S SNS oziroma gospodom Jelinčičem sem se že pred tremi meseci dogovoril, da bom s svojimi znanji, informacijami, vpogledi, marketinškimi in PR znanji, obenem pa z evroskeptičnostjo oziroma zastopanjem stališča o Evropi narodov, kjer ima Slovenija enako število poslancev v Evropskem parlamentu kot Nemčija (zdaj le 8, Nemčija pa 96), nosilec liste SNS. Tudi zato sem se nedavna predčasno vrnil s svojega potovanja po Maroku in Zahodni Sahari in na dveh sestankih z gospodom Jelinčičem je bila moja kandidatura kot nosilca liste SNS potrjena oziroma jo je gospod Jelinčič tudi v medijih ter na tiskovni konferenci večkrat razglasil.

  Zadnje tri mesece sem SNS pomagal s poslanskimi vprašanji in s svojim poznavanjem politične problematike tako sveta kot v Sloveniji, pa z nasveti, zamislimi, zadnje tri tedne pa tudi z nasveti glede EU, volitev v EU parlament, saj so volitve v EU parlament povsem drugega tipa kot v slovenski parlament.

  Če za volitve v Slovenski parlament ljudje volijo bolj stranke kot imena, volijo v EU parlament bolj imena kot stranke, saj je poslancev na listi le 8, in voli se vseslovensko, ne pa po volilnih okrožjih. SNS sem predlagal timsko delo, kjer pač za enega poslanca celotna lista zbira glasove. SNS nikoli doslej ni uspelo priti v EU parlament, ker ni dojela povedanega, ker je gospod Jelinčič zmeraj soliral, sam dobil premalo glasov, drugih večjih imen pa ni imel oziroma se je na prejšnjih volitvah najbrž na podoben način, kot je zdaj naredil z mojim imenom (ga skušal le uporabiti), izigral znanega novinarja Janka Šoparja. Kaže, da SNS in g. Jelinčič niso vajeni timskega dela, dolgoročne usmeritve, zavezanosti ideji in programu. Moja etika in integriteta pač tega ne more podpreti ali se videti v nadaljnjem sodelovanju.

  Nenadoma se je vse spremenilo, ko je SNS pri glasovanju za rebalans proračuna podprla vlado g. Šarca. G. Jelinčiča sem opozoril, da ga bosta LMŠ in Levica izigrala, pa da bo to dejanje prineslo glasove le stranki g. Šarca (LMŠ) in pa drugim strankam v opoziciji. Še posebej, ker je v proračunu povečana postavka za ilegalne migrante, ki nas letno po vseh državnih naročilih in transferjih stanejo 150 milijonov evrov. Posredno pa za opremo vojske in policije, njihovo delo, uradnike, zdravstvo za migrante… država izda še dvakrat toliko.

  Obenem nas celotna tema že leta razdvaja in polni medije in smo v nekakšni stalni prikriti vojni, namesto da bi mediji preiskovali in odkrivali korupcijo, vzporedni koridor trgovine drog in drugi kriminal ali opazovali propadanje EU in njeno napačno migrantsko in gospodarsko politiko, saj se tudi bliža napovedana velika finančna kriza leta 2020. Kot se je zdaj pokazalo, so vladne stranke v tem času v tajnosti pripravljale sporazum z Levico, ga tudi podpisale, g. Jelinčiča in SNS pa več ne potrebujejo. Tako so g. Jelinčiča in SNS pred evropskimi volitvami samo dodatno diskreditirali kot kupljive, kot nekredibilne, kot šibke, kot zlahka zamenljive, torej nekaj, kar nima smisla voliti.

  Tisti desni ali domoljubni ali rodoljubni volilci bodo od SNS in njene nepredvidljivosti, kupčkanja, nenačelnosti pač odšli k SDS in NSi, pa tudi k novoustanovljeni stranki DOM (Domovinska liga), če bo imela svojo listo za evropske volitve. SNS pa ne bo pridobila nobenih levih domoljubov, ne pragmatikov oziroma bo s svojo nenačelnostjo zgubila vse načelne. Čas se je spremenil, populistične parole g. Jelinčiča več ne vlečejo, nimajo smisla (če so ga kdaj sploh imele), pa zdaj so skoraj že vse ostale stranke, celo humanitarne organizacije ugotovile, da so bile migracije goljufija stoletja, da so samo mafijski posel in pranje denarja, kar je praktično tudi uničilo stranko Mira Cerarja (SMC), njeni volilci pa so odšli pretežno k LMŠ.

  Ne vem natančno, kakšen je bil dogovor g. Jelinčiča in g. Šarca, da je SNS podprla rebalans proračuna, ali je šlo tudi za kakšno finančno injekcijo stranki in g. Jelinčiču, vsekakor pa mi je g. Jelinčič v osebnem pogovoru to odločitev branil, da SNS nima 80.000 evrov za nove volitve. Moje začudenje, da je SNS kot stranka, ki naj bi se volilcem predstavljala za domoljubno in branik slovenstva, podprla večja sredstva za migrante in ilegalne migracije ter gradnjo azilnih domov, gospoda Jelinčiča ni zanimalo. Na moje dodatno začudenje, da to pomeni, da spet ne bo denarja za prepotrebno gradnjo domov za ostarele, pa za šole, knjižnice, ker bo šel v azilne domove in oskrbo migrantov, je odgovoril, da pač noče iti na morebitne nove slovenske parlamentarne volitve, če vlada zaradi nesprejetja rebalansa proračuna pade.

  Rating stranki SNS po državnozborskih volitvah stalno pada, zdaj je že pod 2 odstotka, ker je neaktivna, ker so njeni poslanci bledi in nevsebinski, ker se stranka spet obrača po vetru in skače iz opozicije k vladi in nazaj, ne drži pa se niti svojega programa, še najmanj pa domoljubja in slovenstva, ker ne deluje pošteno in vsebinsko, temveč poskuša pozornost doseči le z občasnimi provokacijami in cenenim populizmom g. Jelinčiča. Upal sem, da bi se z mojim prihodom to lahko spremenilo, da je g. Jelinčiču pri njegovih 71. letih vsaj nekaj tudi do stranke SNS, ki je njegov otrok, in praktično temelji le na njegovem imenu, in bo brez vsebine pač po njem razpadla.

  Kot novinar in kot državljan vidim v nekontroliranih migracijah, centralizaciji EU, predatorstvu multinacionalk na slovensko gospodarstvo, vodne vire, obdelovalno zemljo in gozdove tudi posredno in dolgoročno nevarnost za slovensko kulturo, identiteto, narod, jezik, državnost, še posebej ker tudi univerzitetni profesorji s FDV oziroma celo na levici predvidevajo, da bo ob zdajšnjih trendih odseljevanja mladih izobraženih Slovencev (10.000 na leto) in priseljevanja tujcev (132.000 registriranih tujcev v Sloveniji, velik del na slovenski sociali, pa še več jih bo po EU zakonu o združevanju družin), v Sloveniji leta 2050 živelo le še 50 odstotkov Slovencev.

  Ta trend lahko preobrne samo striktna proslovenska demografska in migracijska politika, pa postavitev po robu EU centralizmu oziroma Evropa enakopravnih narodov, ki brani vrednote evropskih narodov, ne pa politiko brutalnega globalizma, centralizma in enega enotnega evropskega naroda ter nekontroliranega priseljevanja. Ilegalne migracije so seveda samo poskus zniževanja mezde, cenejša delovna sila, pa več prekariata, ter kaos po Evropi za več vojske, policije, militarizacije, oboroževanja, torej po volji oborožitvenih kompleksov. V Bruslju deluje 20.000 lobistov različnih multinacionalk in interesnih skupin.

  Kaže, da je gospod Jelinčič dobil že dovolj mojega znanja, zamisli iz marketinga, PR, strategije za kampanjo, pa kaj povedati v kampanji za evropske volitve. Obenem je zahteval, da, če sem izvoljen za EU poslanca, naj bi od plače dajal 500 evrov na mesec za stranko, 1000 pa njemu. Najbrž je opazil moje začudenje, najbrž se je ustrašil, da ne bo imel kontrole nad financami niti za pisarno EU poslanca (okrog 20.000 eu na mesec, kar je 1,2 milijona evrov v petih letih mandata), in mi je čez noč sporočil, da bo sam kandidiral kot prvi na listi SNS, med vrsticami pa, da me več ne potrebuje.

  Kot novinar, kot človek nisem nikoli vzel nobene podkupnine, nikoli sodeloval v nobeni korupciji, nikoli popustil pod političnimi ali kriminalnimi pritiski, sem nepodkupljiv, zastopam svoj program in idejo slovenstva in zaščite naroda in bi zastopal volilce, kar je seveda nad strankarskimi kupčkanji, predvsem pa nad podkupovanji in denarjem. Tudi lojalnost SNS z moje strani ni bila nikoli vprašljiva, dokler je stranka zavezana svojemu programu evroskeptičnosti in Evropi narodov ter ne gre za nepoštenost ali finančne nepravilnosti.

  Žal pa sem moral opaziti in se prepričati, nisem poslušal prej opozoril kolegov novinarjev in političnih analitikov, da je verjeti g. Jelinčiču ali računati na njegovo besedo kot računati na sneg v Mariboru sredi poletja. Najbrž je gospod Jelinčič prevaral že toliko ljudi, morda bil tudi sam prevaran, da nikomur ne zaupa. Sam pač ne varam in nisem imel teh grobih in nepoštenih izkušenj ter sem pač g. Jelinčiču zaupal, saj se mi timsko delo in zaupanje zdi edino logično, koristno za vsako politično stranko, družbo, državo, predvsem pa za vse udeležene posameznike. Gospod Jelinčič in SNS sta najbrž ob prevari morali računati, da bom branil svojo poštenost in integriteto tudi v medijih. Vsekakor pa je to dobra šola za naprej.

  Ob vseh teh kupčkanjih in neetiki SNS in g. Jelinčiča, ob prevari, nimam več nobenega zaupanja, da je SNS in g. Jelinčiču pomembna kakršnakoli ideja, slovenstvo, temveč le denar, pa začasna pozornost medijev z nesmiselnimi provokacijami in parolami. Tudi prihodnost stranke SNS visi na nitki, če je grajena na samo enem človeku, ki ne zaupa nikomur drugemu, pa gradi vse le na populizmu in ne na vsebinskosti.

  Torej, iz etičnih razlogov odstopam od nadaljnje kandidature na listi SNS za EU poslanca, ker zastopam idejo, Slovenijo, ne pa denarja in drobnih interesov posameznikov, ki kupčkajo in prodajajo narod, državo. Moj moto pisanja in delovanja je enakopravnost Slovenije v EU, ne pa da lahko štiri največje države preglasujejo ostalih 14. Če enakopravnost Slovenije in majhnih držav v EU ni mogoča, vidim Slovenijo izven EU. Najbogatejše evropske države so tako ali tako izven EU. Oziroma je EU samo neka faza razvoja, kot je bila Jugoslavija, ki pa ni večna, kot ni večna nobena centralizirana večnacionalna država, noben imperij.

  Vsekakor mi je ta epizoda koristila, da sem začel študirati evropsko zakonodajo, ustroj EU, opazil popolno nedemokratičnost, pa kam vodi EU zdajšnja politika centralizacije in raznarodovanja. Takšno, Sloveniji in slovenstvu škodljivo politiko vodijo vse tri največje skupine v Evropskem parlamentu EPP (SDS, NSi, SLS), Socialisti (SD), ALDE (LMŠ, SMC, DeSUS, SAB), kamor so včlanjene praktično vse slovenske politične stranke, ki še vedno stavijo na ‘francosko-nemški vlak’. Kot vidite v Franciji in Nemčiji, povzroča ‘francosko-nemški’ vlak vse več kaosa, policijsko zakonodajo in policijsko državo, militarizacijo, ilegalne migracije, trgovino z ljudmi in drogami, birokratizacijo, korupcijo, centralizacijo EU, Brexit.

  Militarizacija zahteva evropsko vojsko pod nemškim poveljstvom (slovenski vojaki na misijah NATA so običajno že pod nemškim poveljstvom) in bojim se, da dobimo potem sčasoma posredno samo Četrti rajh. Volk dlako menja, čudi pa ne! Biti skupaj z Nemčijo ali vodilna vloga Nemčije v Evropi se je v sodobni zgodovini pokazalo že dvakrat kot velika katastrofa za Evropo in vse, ki so bili na strani Nemčije. Bo v tretje drugače?

  Ali pregovor ‘Volk dlako menja, čudi pa ne!’ več ne drži? Drži podobno za g. Jelinčiča? Ta nepredvidljivost g. Jelinčiča in nedržanje besede sem torej moral spoznati na svoji koži, kar je dobra šola za morebitno nadaljnjo politično kariero in nasploh! V ničemer pa ni moja krivda, da odstopam kot neformalni nosilec liste SNS za evropske volitve, ker sem se in se bom v življenju zmeraj držal dogovorov, poštenosti in smiselnega domoljubja!

  Moje delovanje nikoli ni bil populizem, temveč opozarjanje! Slovenija potrebuje velike spremembe, enako EU, če želimo v teh velikih svetovnih rošadah preživeti ali celo imeti spodoben življenjski standard in upanje, smisel. Bistvo moje kampanje in delovanja tudi v novinarstvu in pisateljstvu, potovanjih, učenju otrok po svetu pa je zmeraj bilo ljubezen do znanja, prenašanje tujih znanj v Slovenijo in slovenska sprava, kar lahko doseže samo domoljubje, torej zavedanje pomena naroda in sodobne države za zaščito naroda, pa podjetnost, samozavest, prihodnost mladih! Slovenija prva, Slovenija podjetna, Slovenija srečna! Svojo končno odločitev o ustanovitvi svoje liste ali stranke ali kako drugo obliko kandidature za EU poslanca (ali pa tudi ne) bom objavil do 15. aprila.

  GREGOR PREAC,

  član DNS (Društva novinarjev Slovenije) in IFJ (Mednarodne zveze novinarjev)

 • antimur

  Noben izgovor tega levaškega in kučanističnega pizduna ne more odtehtati izdajstva in klečeplazenja pred Kučanom in njegovo drhaljo. Skozi vso svojo politično delovanje je bil prikrita rihta, gobec je sukal tam, kjer za kučaniste ni bilo škode, ko je pa bilo potrebno glasovati, je glasoval v škodo demokracije in Slovencev. Sicer pa kaj češ pričakovati od rdeče barabe, ki ima na svojem vrtu kip masovnega zločinca. Čakam, da bo ob njega postavil še Kučanov kip.

 • Andrej

  Kdor se z volkovi druži, mora tudi tuliti z njimi. Mnogo poguma je potrebnega, da se odcepiš od tropa. Bravo, Preac.

  • Slovenka

   Pravzaprav, če bi bil Preac za odtenek pametnejši, sploh ne bi šel v španovijo z Jelinčičem.

   • Andrej

    Imaš prav. Ampak, da se zdaj javno upre pa tudi ni kar tako. S tem da mnogim ljudem, ki imajo sposobnost razmišljanja, da misliti.

 • Olga101

  Bravo!

 • Osti jarej

  https://buchela.blogspot.com/2013/05/zmago-jelincic-ivan-macek.html

  *******************************************************************************************

  …a je kdo o čem dvomil….preac?!….izkazalo se je,da je človek naiven do “saj ne moreš verjet”

 • Antonius

  Padalec Zmago bo opravil še zadnji skok! Tokrat brez padala!
  Po malem sem upal, da mu je zares kaj do stranke, zdaj pa spoznavam, da je politično bolj zasvinjan, kot običajen dr.k.
  Nacionalna retorika iz Jelinčičevih ust je primerljiva z retoriko Erjavca o tisoč evrskih penzijah

  • Hun

   Pomalem boš spoznal, da se tvojemu liderju gre samo za lasten interes. Takrat bo za ostarelega osa žal prepozno.

   • NezaKogovsekSalamon

    uf, še dobro, da imamo tebe, da razmišljaš namesto nas.
    Daj odjebi že enkrat

    • Hun

     Namesto ovc ni moč razmisljat. Ovce ste za strižt odlične, to je vse kar date od sebe.

     • NezaKogovsekSalamon

      striži ti svoje dlake, moje pa pusti pri miru, pizdun plačanski.

     • Hun

      Ne se razburjat.

     • Luiggi

      Saj se nic ne razburja,samo pove ti kaj si!

     • Hun

      Kdo je tebe kaj vprasal luiđi šipac.

     • WISKY 1000

      rdeči,vozi kuči

  • Franc Šink

   Kar se Zmagota tiče, se je do sedaj zlagal še prav vsakemu.

  • zokispoki

   Padalec ima namesto padala na rami nahrbtnik, prazen seveda …

 • totex39

  Jelenčič je v politiki en veliki mešalec dreka, kdor ga pač ne pozna mu hitro nasede.

 • Osti jarej

  …padobranac

 • garfi

  jelinčić je torej udbopartijec, kakšno presenečenje
  pred volitvami so ga bildali kako super volilno geslo ima
  nisem ga videl na Kotnikovi in drugih protestih

 • Hun

  Očitno je tale Gregor pokončen in načeln možakar.

 • Franc Šink

  No pa smo spet tam kjer so laži doma.

 • Franjo Trojner

  Nič nepričakovanega od Jelinčiča in njegove stranke SNS.

 • hladnik

  Jelinčič zdaj pa le. Evropa te željno pričakuje.

 • Vera

  Ne podpiram ne enega ne drugega , ker Preac piše včasih dvoumne twitte .

 • Anton

  vsake toliko časa se pojavi kak nov Pucko, poj pa levičarji pravte, da se ne ozirat po zgodovini?

  sarkazem press

 • NezaKogovsekSalamon

  celoten zapis iz reporterja, da ne rabite klikati njihove spletne strani

  Gregor Preac: Razlog za odstop od kandidature je kupčkanje in nepredvidljivost, morebitna podkupljivost Zmaga Jelinčiča in SNS, četudi sem verjel, da bo vsaj tokrat za EU volitve ideja o evroskepticizmu in boju proti centralizaciji EU pred denarjem, pohlepom, malimi strankarskimi in osebnimi interesi.

  Kot dolgoletni novinar, pisatelj, popotnik, poznavalec sveta in globalne politike, ljudi, kultur, ver, razmišljanja sveta izven Evrope, v Evropi, bralec tujega tiska, govorec šestih svetovnih jezikov sem ob kaosu v EU, propadanju EU gospodarstva, napačnih odločitvah o množičnih islamskih migracijah, Brexitu, vsevečjem centralizmu EU, vsemanjši vplivnosti Slovenije v EU, vsevečji odvisnosti Slovenije od EU, torej Bruslja in Berlina tako gospodarsko kot politično, obenem pa vsevečji cenzuri medijev in družbenih medijev tako v EU kot doma sklenil, da se podam v politiko, kjer je večji dostop do vseh medijev in javnosti, da lahko poveš to, kar ljudem veliki mediji cenzurirajo, da si glas drugačnosti in opozarjanja, da bom lahko ob možni izvolitvi deloval kot preiskovalni novinar proti bruseljski birokratizaciji, korupciji, centralizaciji, skritim agendam. Vse to me je opogumilo in prepričalo, da kandidiram za EU poslanca na volitvah v EU parlament 26. maja 2019.

  S SNS oziroma gospodom Jelinčičem sem se že pred tremi meseci dogovoril, da bom s svojimi znanji, informacijami, vpogledi, marketinškimi in PR znanji, obenem pa z evroskeptičnostjo oziroma zastopanjem stališča o Evropi narodov, kjer ima Slovenija enako število poslancev v Evropskem parlamentu kot Nemčija (zdaj le 8, Nemčija pa 96), nosilec liste SNS. Tudi zato sem se nedavna predčasno vrnil s svojega potovanja po Maroku in Zahodni Sahari in na dveh sestankih z gospodom Jelinčičem je bila moja kandidatura kot nosilca liste SNS potrjena oziroma jo je gospod Jelinčič tudi v medijih ter na tiskovni konferenci večkrat razglasil.

  Zadnje tri mesece sem SNS pomagal s poslanskimi vprašanji in s svojim poznavanjem politične problematike tako sveta kot v Sloveniji, pa z nasveti, zamislimi, zadnje tri tedne pa tudi z nasveti glede EU, volitev v EU parlament, saj so volitve v EU parlament povsem drugega tipa kot v slovenski parlament.

  Če za volitve v Slovenski parlament ljudje volijo bolj stranke kot imena, volijo v EU parlament bolj imena kot stranke, saj je poslancev na listi le 8, in voli se vseslovensko, ne pa po volilnih okrožjih. SNS sem predlagal timsko delo, kjer pač za enega poslanca celotna lista zbira glasove. SNS nikoli doslej ni uspelo priti v EU parlament, ker ni dojela povedanega, ker je gospod Jelinčič zmeraj soliral, sam dobil premalo glasov, drugih večjih imen pa ni imel oziroma se je na prejšnjih volitvah najbrž na podoben način, kot je zdaj naredil z mojim imenom (ga skušal le uporabiti), izigral znanega novinarja Janka Šoparja. Kaže, da SNS in g. Jelinčič niso vajeni timskega dela, dolgoročne usmeritve, zavezanosti ideji in programu. Moja etika in integriteta pač tega ne more podpreti ali se videti v nadaljnjem sodelovanju.

  Nenadoma se je vse spremenilo, ko je SNS pri glasovanju za rebalans proračuna podprla vlado g. Šarca. G. Jelinčiča sem opozoril, da ga bosta LMŠ in Levica izigrala, pa da bo to dejanje prineslo glasove le stranki g. Šarca (LMŠ) in pa drugim strankam v opoziciji. Še posebej, ker je v proračunu povečana postavka za ilegalne migrante, ki nas letno po vseh državnih naročilih in transferjih stanejo 150 milijonov evrov. Posredno pa za opremo vojske in policije, njihovo delo, uradnike, zdravstvo za migrante… država izda še dvakrat toliko.

  Obenem nas celotna tema že leta razdvaja in polni medije in smo v nekakšni stalni prikriti vojni, namesto da bi mediji preiskovali in odkrivali korupcijo, vzporedni koridor trgovine drog in drugi kriminal ali opazovali propadanje EU in njeno napačno migrantsko in gospodarsko politiko, saj se tudi bliža napovedana velika finančna kriza leta 2020. Kot se je zdaj pokazalo, so vladne stranke v tem času v tajnosti pripravljale sporazum z Levico, ga tudi podpisale, g. Jelinčiča in SNS pa več ne potrebujejo. Tako so g. Jelinčiča in SNS pred evropskimi volitvami samo dodatno diskreditirali kot kupljive, kot nekredibilne, kot šibke, kot zlahka zamenljive, torej nekaj, kar nima smisla voliti.

  Tisti desni ali domoljubni ali rodoljubni volilci bodo od SNS in njene nepredvidljivosti, kupčkanja, nenačelnosti pač odšli k SDS in NSi, pa tudi k novoustanovljeni stranki DOM (Domovinska liga), če bo imela svojo listo za evropske volitve. SNS pa ne bo pridobila nobenih levih domoljubov, ne pragmatikov oziroma bo s svojo nenačelnostjo zgubila vse načelne. Čas se je spremenil, populistične parole g. Jelinčiča več ne vlečejo, nimajo smisla (če so ga kdaj sploh imele), pa zdaj so skoraj že vse ostale stranke, celo humanitarne organizacije ugotovile, da so bile migracije goljufija stoletja, da so samo mafijski posel in pranje denarja, kar je praktično tudi uničilo stranko Mira Cerarja (SMC), njeni volilci pa so odšli pretežno k LMŠ.

  Ne vem natančno, kakšen je bil dogovor g. Jelinčiča in g. Šarca, da je SNS podprla rebalans proračuna, ali je šlo tudi za kakšno finančno injekcijo stranki in g. Jelinčiču, vsekakor pa mi je g. Jelinčič v osebnem pogovoru to odločitev branil, da SNS nima 80.000 evrov za nove volitve. Moje začudenje, da je SNS kot stranka, ki naj bi se volilcem predstavljala za domoljubno in branik slovenstva, podprla večja sredstva za migrante in ilegalne migracije ter gradnjo azilnih domov, gospoda Jelinčiča ni zanimalo. Na moje dodatno začudenje, da to pomeni, da spet ne bo denarja za prepotrebno gradnjo domov za ostarele, pa za šole, knjižnice, ker bo šel v azilne domove in oskrbo migrantov, je odgovoril, da pač noče iti na morebitne nove slovenske parlamentarne volitve, če vlada zaradi nesprejetja rebalansa proračuna pade.

  Rating stranki SNS po državnozborskih volitvah stalno pada, zdaj je že pod 2 odstotka, ker je neaktivna, ker so njeni poslanci bledi in nevsebinski, ker se stranka spet obrača po vetru in skače iz opozicije k vladi in nazaj, ne drži pa se niti svojega programa, še najmanj pa domoljubja in slovenstva, ker ne deluje pošteno in vsebinsko, temveč poskuša pozornost doseči le z občasnimi provokacijami in cenenim populizmom g. Jelinčiča. Upal sem, da bi se z mojim prihodom to lahko spremenilo, da je g. Jelinčiču pri njegovih 71. letih vsaj nekaj tudi do stranke SNS, ki je njegov otrok, in praktično temelji le na njegovem imenu, in bo brez vsebine pač po njem razpadla.

  Kot novinar in kot državljan vidim v nekontroliranih migracijah, centralizaciji EU, predatorstvu multinacionalk na slovensko gospodarstvo, vodne vire, obdelovalno zemljo in gozdove tudi posredno in dolgoročno nevarnost za slovensko kulturo, identiteto, narod, jezik, državnost, še posebej ker tudi univerzitetni profesorji s FDV oziroma celo na levici predvidevajo, da bo ob zdajšnjih trendih odseljevanja mladih izobraženih Slovencev (10.000 na leto) in priseljevanja tujcev (132.000 registriranih tujcev v Sloveniji, velik del na slovenski sociali, pa še več jih bo po EU zakonu o združevanju družin), v Sloveniji leta 2050 živelo le še 50 odstotkov Slovencev.

  Ta trend lahko preobrne samo striktna proslovenska demografska in migracijska politika, pa postavitev po robu EU centralizmu oziroma Evropa enakopravnih narodov, ki brani vrednote evropskih narodov, ne pa politiko brutalnega globalizma, centralizma in enega enotnega evropskega naroda ter nekontroliranega priseljevanja. Ilegalne migracije so seveda samo poskus zniževanja mezde, cenejša delovna sila, pa več prekariata, ter kaos po Evropi za več vojske, policije, militarizacije, oboroževanja, torej po volji oborožitvenih kompleksov. V Bruslju deluje 20.000 lobistov različnih multinacionalk in interesnih skupin.

  Kaže, da je gospod Jelinčič dobil že dovolj mojega znanja, zamisli iz marketinga, PR, strategije za kampanjo, pa kaj povedati v kampanji za evropske volitve. Obenem je zahteval, da, če sem izvoljen za EU poslanca, naj bi od plače dajal 500 evrov na mesec za stranko, 1000 pa njemu. Najbrž je opazil moje začudenje, najbrž se je ustrašil, da ne bo imel kontrole nad financami niti za pisarno EU poslanca (okrog 20.000 eu na mesec, kar je 1,2 milijona evrov v petih letih mandata), in mi je čez noč sporočil, da bo sam kandidiral kot prvi na listi SNS, med vrsticami pa, da me več ne potrebuje.

  Kot novinar, kot človek nisem nikoli vzel nobene podkupnine, nikoli sodeloval v nobeni korupciji, nikoli popustil pod političnimi ali kriminalnimi pritiski, sem nepodkupljiv, zastopam svoj program in idejo slovenstva in zaščite naroda in bi zastopal volilce, kar je seveda nad strankarskimi kupčkanji, predvsem pa nad podkupovanji in denarjem. Tudi lojalnost SNS z moje strani ni bila nikoli vprašljiva, dokler je stranka zavezana svojemu programu evroskeptičnosti in Evropi narodov ter ne gre za nepoštenost ali finančne nepravilnosti.

  Žal pa sem moral opaziti in se prepričati, nisem poslušal prej opozoril kolegov novinarjev in političnih analitikov, da je verjeti g. Jelinčiču ali računati na njegovo besedo kot računati na sneg v Mariboru sredi poletja. Najbrž je gospod Jelinčič prevaral že toliko ljudi, morda bil tudi sam prevaran, da nikomur ne zaupa. Sam pač ne varam in nisem imel teh grobih in nepoštenih izkušenj ter sem pač g. Jelinčiču zaupal, saj se mi timsko delo in zaupanje zdi edino logično, koristno za vsako politično stranko, družbo, državo, predvsem pa za vse udeležene posameznike. Gospod Jelinčič in SNS sta najbrž ob prevari morali računati, da bom branil svojo poštenost in integriteto tudi v medijih. Vsekakor pa je to dobra šola za naprej.

  Ob vseh teh kupčkanjih in neetiki SNS in g. Jelinčiča, ob prevari, nimam več nobenega zaupanja, da je SNS in g. Jelinčiču pomembna kakršnakoli ideja, slovenstvo, temveč le denar, pa začasna pozornost medijev z nesmiselnimi provokacijami in parolami. Tudi prihodnost stranke SNS visi na nitki, če je grajena na samo enem človeku, ki ne zaupa nikomur drugemu, pa gradi vse le na populizmu in ne na vsebinskosti.

  Torej, iz etičnih razlogov odstopam od nadaljnje kandidature na listi SNS za EU poslanca, ker zastopam idejo, Slovenijo, ne pa denarja in drobnih interesov posameznikov, ki kupčkajo in prodajajo narod, državo. Moj moto pisanja in delovanja je enakopravnost Slovenije v EU, ne pa da lahko štiri največje države preglasujejo ostalih 14. Če enakopravnost Slovenije in majhnih držav v EU ni mogoča, vidim Slovenijo izven EU. Najbogatejše evropske države so tako ali tako izven EU. Oziroma je EU samo neka faza razvoja, kot je bila Jugoslavija, ki pa ni večna, kot ni večna nobena centralizirana večnacionalna država, noben imperij.

  Vsekakor mi je ta epizoda koristila, da sem začel študirati evropsko zakonodajo, ustroj EU, opazil popolno nedemokratičnost, pa kam vodi EU zdajšnja politika centralizacije in raznarodovanja. Takšno, Sloveniji in slovenstvu škodljivo politiko vodijo vse tri največje skupine v Evropskem parlamentu EPP (SDS, NSi, SLS), Socialisti (SD), ALDE (LMŠ, SMC, DeSUS, SAB), kamor so včlanjene praktično vse slovenske politične stranke, ki še vedno stavijo na ‘francosko-nemški vlak’. Kot vidite v Franciji in Nemčiji, povzroča ‘francosko-nemški’ vlak vse več kaosa, policijsko zakonodajo in policijsko državo, militarizacijo, ilegalne migracije, trgovino z ljudmi in drogami, birokratizacijo, korupcijo, centralizacijo EU, Brexit.

  Militarizacija zahteva evropsko vojsko pod nemškim poveljstvom (slovenski vojaki na misijah NATA so običajno že pod nemškim poveljstvom) in bojim se, da dobimo potem sčasoma posredno samo Četrti rajh. Volk dlako menja, čudi pa ne! Biti skupaj z Nemčijo ali vodilna vloga Nemčije v Evropi se je v sodobni zgodovini pokazalo že dvakrat kot velika katastrofa za Evropo in vse, ki so bili na strani Nemčije. Bo v tretje drugače?

  Ali pregovor ‘Volk dlako menja, čudi pa ne!’ več ne drži? Drži podobno za g. Jelinčiča? Ta nepredvidljivost g. Jelinčiča in nedržanje besede sem torej moral spoznati na svoji koži, kar je dobra šola za morebitno nadaljnjo politično kariero in nasploh! V ničemer pa ni moja krivda, da odstopam kot neformalni nosilec liste SNS za evropske volitve, ker sem se in se bom v življenju zmeraj držal dogovorov, poštenosti in smiselnega domoljubja!

  Moje delovanje nikoli ni bil populizem, temveč opozarjanje! Slovenija potrebuje velike spremembe, enako EU, če želimo v teh velikih svetovnih rošadah preživeti ali celo imeti spodoben življenjski standard in upanje, smisel. Bistvo moje kampanje in delovanja tudi v novinarstvu in pisateljstvu, potovanjih, učenju otrok po svetu pa je zmeraj bilo ljubezen do znanja, prenašanje tujih znanj v Slovenijo in slovenska sprava, kar lahko doseže samo domoljubje, torej zavedanje pomena naroda in sodobne države za zaščito naroda, pa podjetnost, samozavest, prihodnost mladih! Slovenija prva, Slovenija podjetna, Slovenija srečna! Svojo končno odločitev o ustanovitvi svoje liste ali stranke ali kako drugo obliko kandidature za EU poslanca (ali pa tudi ne) bom objavil do 15. aprila.

 • tasilo

  Ne, Jelinčič ni izdajalec. Jelinčič je pizdajalec.

  * V Tasilovem slovarju slovenskega jezika je …
  pizdajálec -lca [izdajau̯ca] m (ȃ), najbolj podla, hinavska, zahrbtna, umazana, nenačelna, krivoprisežna in pokvarjena vrsta izdajalca.

 • Common Sense

  Na koncu se vse zvede na denar. Oziroma na en samcat stavek: “vsekakor pa mi je g. Jelinčič v osebnem pogovoru to odločitev branil, da SNS nima 80.000 evrov za nove volitve“. Točno! In isto razmišljajo še SMC, SAB, Desus. Zakaj pa mislite, da pogoltnejo vse kar jim servira Šarec in Lukec? Zakaj pa se zdi, da so njihove r*ti brezmejno globoke, ko jih en mlečnozobi Mihec od zadaj na suho nateguje in se jim javno roga? Pa samo nekaj kislo mrmrajo, na koncu pa naredijo tako kot Levica želi. Mislite, da je to naključje? :) Ah, dajte no…

  Te male strančice enostavno nimajo casha za predčasne volitve. Poleg tega vedo, da bi to bil stran vržen denar, ker bi na debelo “popušile”. In nihče noče izgubiti odlične poslanske plače ali predsedniške funkcije ene od koalicijskih strank. Zato so te strančice naravnost idealne za izsiljevanje s strani Šarca in njegovega šefa Levice. Oba to zelo dobro vesta.

  Na koncu vidiš, da so Slocenceljni kolektivno taki veliki “vosli”, da zaradi milijona ali dveh oportunitetnih stroškov s katerim bi bogato “odkupili” eksistenco tem nekaj kritičnim poslancem iz teh nekaj žepnih strančic, trpi cela Slovenija in pluje v smer novodobnega komunizma pod diktatom diktatom Levice in njenega Pavliho – Šarca.

  • Hun

   Šarcu se lahko samo smeji, ko vidi, da ptički čivkajo ves čas o kvazi udbovski prodani desnici levičarjem.

   • Common Sense

    Drži. Res se mu lahko smeji. Bomo videli kako dolgoročen bo ta nasmeh. A zaenkrat imaš prav.

    • Hun

     Jansa se je prav tako podlo prodal Orbanu, da mu plačuje poslovanje in politični medij stranke. Jelincicu je to se kako jasno, Zmago ni neumen, dalec od tega, namazan je k 100hudičev se mu na faci vidi.
     Vas ovce je treba itak strizt do onemoglosti, le tako zadovolne beketate.

     • Common Sense

      Tvoja diagnoza iz zadnjega stavka je pravilna. Po februarskih javnoanketnih rezultatih mnogi res samo še zadovoljno beketajo in hvalijo novega političnega Luko Dončića. Trenutno ovce še ližejo bonbončke, ki jih talata Lukec in Šarko. Striženje pa še pride. Ne more biti drugače.

     • Hun

      Kdo ti je kriv, da je zmagovalec. Zmagovalno mesto je tvoje, ce zmagaš z dejansko vecino ne z kvazi absolutno vecino.
      Briga mene za jokajocega Janso in jansiste. Zarad mene se pozrite od zavisti.
      Ta primerjava z Dončićem je neumesna. Luka ima podedovano vrhunsko, izvirno genetiko, tako premore le procent človeške populacije.

     • Duhec

      Luka ma srečo, da ma edinstveno, sposobno, požrtvovalno mamo. Oče je bil sam za tisti spermij. Stari je težka pizda.

     • Common Sense

      Drži.

     • branči

      zmagovalec, prvi na vasi! kaj ti pomaga, če si med svinjami največja svinja, še vedno si svinja!

     • Common Sense

      Primerjava z Dončićem ni moja. To je primerjava, plasirana na tebi prijazni RTV in sicer kot hvalnica komedijantu kako sposoben predsednik vlade da je, politični Luka Dončić. Poguglaj.

     • Common Sense

      Tudi, če bi to glede JJ in Orbana bilo 100% res, to še vedno ne bi bil tvoj denar. Financiranje SD-ja prek fake obvodne pogodbe s Futuro za 3 MIO EUR pa je tvoj in moj denar, saj ga je plačalo Ministrstvo za kmetijstvo. Tu je razlika.

     • Hun

      Objektivnost je kluč resnice.

 • rrrrr

  Udba zelo uspešno uporablja metodo Trojanskega konja, ki naj odznotraj kastrira domoljubno a zelo naivno desnico. Odsluženega in najmanj dvakrat razkrinkanega Jelinčiča že nadomešča novo trojansko kljuse A. Šiško, ki bo pred EU volitvami izpuščen iz ,, zapora”.
  Če lahko Jelinčič napezla celo Predava, kako ne bi Šiško in njegova bier-bauh Varda dobronamerne, a skrajno naivne domoljubje.
  Sicer pa roko na srce. Preac zapušča Padalca bolj zaradi odtegnjenih 80.000 € za EU kampanijo kot pa ,,moralnih” razlogov za odstop.
  Jelinčič in Preac bosta a primigrantskem delu
  Š
  iniodsluženega pinzgaura Jelinn odsl

  • DEATH TO COMMUNISM

   Pravi desničarji ne volimo Jelinčiča, da smo si na jasnem!

   • rrrrr

    Nama že, a nekateri imajo z Jelinčičičem in Šiškom še vedno ljubeči odnos.

  • Hun

   Morate bit res naivne ovce, da vam vaši liderji v štartu volitev ponovno, ponovno in zopet rehabilitirajo udbaša.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Neprecenljivo je, ko rdečuharji začnete o naivnosti… Zastavice, nageljčki, parole, pionirske čepice in rutice, Mercedesi, svilene nogavice, kubanske cigare, dvorci, … kult osebnosti in kvazi svoboda… raja je morala pa delat za pičkin dim, čakat na drek od avtomobilov po več let, se vozit na par – nepar in bit tiho, če ne je pel Goli otok ali pa Britof. Pizda si zabit k kurac!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Kaj lahko drugega človek pričakuje od bivšega udbovca?! Od nekoga, ki ima na vrtu doprsni kip enonogega prasca?! Od predsednika “nacionalne” stranke, ki je polna čefurjev?! Od nekoga, ki se stalno liže s Srbjanci, pljuva pa po Hrvatarjih?! Od nekoga, ki še nikoli ni imel v parlamentu nobene odgovornosti, le možnost gobcanja?! Jelinčič je hinavec najhujše vrste! Še odkriti komunajzarji so manj slabi.

  • Hun

   Isti ptiči ukp letate in se objemate na piknikih. Grims in Jelinčič.

   • janezxy

    TI si pa v f 21 za sekrete pucat,kjer se že zbere banda.

   • WISKY 1000

    vozi mujo na 24 kurnik

   • DEATH TO COMMUNISM

    Ti si levajzar. Torej nič ne veš. Še manj o tem, kakšni tiči skup letamo.

 • Skrajno Desni

  Plemeniti prevarant.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Jelinčič je od nekdaj bil pizda.

   • Duhec

    A ti pa nisi???

    • WISKY 1000

     če ni po tvoje zmagec si pa ti

    • DEATH TO COMMUNISM

     Ne, Duhica, jaz pa nisem pizda… Marskaj sem, pizda pa nisem.

 • Govekar

  Orban to dela že ves čas, da ima lahko Madžarska 5% gospodarsko rast in milijardne greenfield investicije. V EP pa po Sorosevih in Angelinih navodilih.

 • Duhec

  Načelen človek.

  • hladnik

   Zelo tebi podoben. Gliha vkup štriha.

   • Duhec

    Kako si vedu, da nism pizda?! Zato ti izjemoma repliciram, ker ti pa si. Zame ste taki potrošen material al pa še to ne.

    • hladnik

     Torej si buzi ? To pa je še lepše. Pa dober tek !

     • Common Sense

      Duhec je ona:)

     • hladnik

      Duhec je nešto “između”, he, he

     • WISKY 1000

      prostitutka

     • Hun

      Tolk cajta ze visis na tem portalu pa ti ni jasno, da je zenska, proklet bk usekan brez mozga in jajc.

     • Duhec

      Nobenmu nič ne verjame, še seb ne. Sej pol bi se sam zavedal, da sam sebe ogroža.

    • WISKY 1000

     vozi komunajzar na svojo 24 kurnik

  • branči

   ja, na čelu mu piše, se ve kaj!

 • realnost

  Jelinčic bo naredil VSE da se komedijant obdrži čim dlje v sedlu in medtem si on nagrabi čimveč za dostojni penzion.. Za Slovenijo mu dol visi… Cesar je gol!!!

 • GverilaStyle

  politika je kurba, politiki pa prostituti, ki gredo z naboljšim ponudnikom.

 • xtc

  Jelenko je vse bolj nag in političen mrlič,fasada odpada,fake desnica kot NSi.

  • Stric iz ozadja

   Enkrat je ze ozivel.

 • FORT WORTH

  Jelincic je pri pomembnih glasovanjih vedno predstavljal skrito levo rezervo…
  Drugace tudi ne more biti.
  Ce mu je tito za zgled ( se danes ) po vsem odkritem in napisanem potem je vse jasno.
  Jelincic je prepricani in zaprisezeni udbas, izdajalec in kolaborant, ki je za svojo korist pripravljen prodati obstoj naroda.
  Takim sodi narod samo enkrat…

 • Duhec

  Kakorkoli, Jeličič je manjša pizda od Janše. Ta psiho vas pele direkt v zakol.

  • janezxy

   Pa manjši od tvoje.

  • Common Sense

   Če že govorimo o “zakolu” si upam trditi, da bi marsikdo raje izbral zakol s strani Janše kot s strani uvoženega muslića. Slednje pa grosistično uvaža sedanja leva oblast, tudi s podporo Jelinčiča.

   • Duhec

    Men se pa zdi, da je neprimerljivo huje, če te tvoj. Sori, od nasprotnika lohk to pričakuješ, utegne bit samoumevno. Od svojega pa….

    • Common Sense

     Ti Duhica, prav rad bi te videl v črni ninja rjuhci z luknjo za oči, skupaj z enim bad-ass islamistom. Ja, sem prepričan, da bi bil nadvse razumevajoč za liberalne poglede njegove Duhice. Prav prikupna bi bila skupaj. Je to to kar nam hočeš povedati?

     • Luiggi

      Cez deset let bo smrdljivi babi ze regrat iz riti rastu!

     • Peter

      Ja, nekoliko kratkovidni so podporniki migracij. ne vem, kaj jim je. Računajo na integracijo? Očitno še niso bili niti blizu kakšne nougou cone. Ni mi jasno, akj mislijo. Mogoče nam bo pa duhica zaupala?

     • Common Sense

      Duhica še ni bila v okrožju St. Denise v Parizu. Tam dobiš odličen real-time vpogled kako zelo dobro poteka “integracija” oz. koliko so tam živeči sploh “integrabilni”.

  • piko8

   Komunistična GOLAZEN!

   • Den456

    Smradek more bit lezba. Cel čas ima pizdo po gobcu.

  • if

   Duhec, z vašega jezika je potočil vaš spolni organ.

   • WISKY 1000

    to pa nisi lepo napisal,kako lahko Janeza primerjaš tega voluharja?

    • hladnik

     Sej je mislu tud tebe zraven Duhca, ne se jezit !

    • if

     Poudarjeni produkt osebe Duhec je posledica biološke funkcije organa, ki krmili njen jezik in prste.

     Ta produkt je nevaren avtorju in njegovim podpornikom.

 • samotoje

  Bilo je vprašanje časa in razsvetljenja.

 • Kučko pod pručko

  Domoljubi in ‘domoljubi’

  Gregorja Preaca sicer ne poznam, po njegovi odstopni izjavi pa smatram, da gre za dokončnega in domoljubnega človeka. Se pa ob tem, da govori več tujih jezikov, kar kaže na to, da je tudi pameten, čudim, kako je lahko nasedel Jelinčiču in njegovemu ‘ domoljubju’. Ali res ni uvidel, kar ve cela Slovenija, da je Padalec navaden gobezdavi koristoljub, ki misli le na svoj žep, za blaginjo domovine pa mu je mar toliko kot Kratkonogemu?

  In če je Gregor res domoljub, naj se pridruži edini domoljubne stranki. V SDS ga bodo verjetno veseli, če je njegovo hotenje res iskreno!!!

  • Stric iz ozadja

   Veseli bodo vsakega, ki placa clanarino.

   • pajot

    Pizda,si duhovit.

  • samotoje

   Preac je veliko pisal o nezakonitih migrantih, odlično pozna muslimanski svet, veliko je potoval in domnevam, da domače štale ne pozna dovolj, da bi lahko Jelinčiča spregledal na prvo žogo. Preac preprosto želi spraviti resnico o islamskem džihadu v Evropi do evropskega parlamenta. V tem je bolj radikalen kot naši desni poslanci v EPP, zato ne verjamem, da bi mu v SDS uspelo. Treba pa je vedeti, da njegov radikalni pogled na islam izhaja iz tega, da je med muslimani tudi živel in točno ve, kaj se dogaja.

  • Antonius

   Kučko, dragi prijatelj, Preac je z odstopom naredil več, kot je na prvi pogled mogoče videti.
   Volilni javnosti, ki je verjela prevarantskemu Jelinčiču je z odstopom sporočil, kakšna baraba se skriva v samem Jelinčiču in njegovi stranki.
   Zato je javni odstop Preaca neprecenljiv.
   Voliti je treba predstavnike SDS, ker so s svojim ravnanjem že dokazali, da so vredni zaupanja. Njim in Janši gre zahvala, da razcepljena EPP ni izključila Orbanovega FIDES-a.

   • Common Sense

    JJ mi kot osebnost nikoli ni bil všeč in nikoli se nisem imel za njegovega vernika. Tudi sedaj nisem, zato si nisem nikoli mislil, da bom tole zapisal. Kakor sedanja SDS gotovo ni idealna izbira, je pa edina razumna izbira. Vse ostalo (s pogojno izjemo Nsi) zlagoma a zagotovo vodi v nesrečo, pomanjkanje in propad.

    In da. Strinjam se, da se bo tale epizoda s Preacem morda res pokazala kot neprecenljiva.

    • samotoje

     Ni kaj, common sense.

  • Frank Novak

   Bral sem Gregorjeve clanke v Reporterju. Gospod Preac je sila moder in pameten clovek. Svet razume takega kot je, in ne takega kot bi si zeleli da bi bil. Mnogo Slovencev si namrec svet predrugaci in si ga predstavlja po svoje.
   Gospodu Preacu zelim veliko uspeha v politiki.

 • realnost

  Duheca če tvoji ne premorejo enega, ki bi Janši segel preko kolen, zato še ni pizda tako kot ti… Si uboga ker te noben ne povo**

 • Get Smart

  Recimo, da lahko rečemo “Bolš pozno kot nikoli”, toda Prec se predstavlja kot kao stručko nje, in se je pridružil dokazanemu MURGL JUGOKOMI udbovcu čefurju jelinćiću, ki ga je UDBA (Uprava državne bezbednosti Jugoslavije) naredila
  za kao “desničija”, za kao nacionalca = ja, NACIONAL-SOCIALIZEM = kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI obraz kaviaržido KOMUNIZMA.

  jelinćić je podpiral LDS dernovškića po dolgem in počez, SD Barbie Poharko, SMCmero, ŠARCA

  vedno in povsod je DELAL proti Sloveniji
  (le v tv nastopih natrosi kako resnico o zgodovini Slovenije, da lahko

  nafarba otroke, ki nekaj malega že vedo o zgodovinskem POČEFURJANJU srednjeevrope in balkanskega polotoka, ki je bil tisočletja prostor SLOVENSKE KULTURE ŽIVLJENJA)

  in Praec se je pridružil MURGL JUGO KOMIJU, ker je ta na kos papirja napisal, da je evroskeptik?
  Razumete, otroci, kaj pomeni biti nepismen ritard, ki drka na tujke, ki jih je v prostor razpihnila kaviaržidoKOMINTERNA?
  jelinćić se ti slika na SVOJEM VRTU, kjer občuduje kip PEDRA, PEDOFILA skratka ZLOČINCA PROTI ČLOVEŠTVU JOSEPHA BROZA TITIćA

  in slika ti se povrh vsega še pederčkom, tistim ubogim ritopikom z razturenim dupetom, ki se za preživetje kao šemi v TITA nje, ampak jebeš ti to, jeli, Praec,
  važno je, da nekje piše v FEJK programu MURGL JUGOKOMI UDBA-ša, da je faking evroskeptik.
  A je lahko nekdo tolikšen ritard? Ja, pranje možganov je huda reč, zato lahko slišite kretenizme ne le od orto MURGL JUGOKOMI psov, ampak tudi od njihovih žrtev = opranomožgančkov, ki niso člani MURGL KOMI JUGE.

  .
  Zmago je čefurski bastard, je MURGL JUGOKOMUNJARA, je micen lopov = lumpenproleter, ki se od malega s trdim delom nastavljanja dupeta MURGL gazdi vzpenja po lestvici nje –– UDBA “code name”:
  “baletnik”, “padalec”, “apotekar” … bilo kuda, UDBA svuda.
  .
  Jebale vas tujke = vsi -izmi so produkt kaviarčidoKOMINTERN propagande.
  VSI. KOLIKOKRAT še?
  SOCIALIZEM KOMUNIZEM FAŠIZEM … EVROSKEPTICIZEM …

  so vse bulšit drkancije za farbanje ritardov.

  EVROPA je lahko:
  –prostor KULTURE ŽIVLJENJA = SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA
  in je lahko
  – prostor kaviaržidoKOMINTERNISTIČNEGA MUSLIćKULTI KOMUNIZMA = prostor SUŽNJELASTNIŠKE KULTURE SMRTI,
  .
  Vse to smo v TISOČLETJIH še TISOČKRAT dali skozi, VEMO, ne rabimo več DVOMITI (biti (grško) SKEPTIČNI), ker že VEMO, imamo vedenje,
  poznamo “MODUS OPERANDI” kaviaržidoKOMINTERNE in njenih MUSLIćKULTI in ostali SERBUSOV, za serbuse rojenih serbusov=WATCHDOGOV.

  .
  SVOBODA = JJ Orban in vsi ostali pošteni ljudje v Evropi
  in
  SUŽNJELASTNIŠTVO = katerikoli oddelek kaviaržidKOMINTERNE = KOMUNIZEM SOCIALIZEM MUSLIćKULTIZEM kaoSOCIALNIdemokratizem ALDEizem bulšitizem kretenizem drkalizem podnebizem pasjejebizem kozojebizem kamelojebizem … = makron merkel in ostali psi KOMINTERNE.

  • Get Smart

   Razumemo? IMAMO DOKAZE = DEJSTVA = poznamo RESNICO,

   ne rabimo vere kot Praec: “Sem verjel, da …” bla bla bla.
   NE RABIŠ vere in verovanj, če imaš pred nosom dokaz.

   Pamet v glavo.

   • The best! Super razmišljanje…. Verjeti v človeka? V Jelinčića? Naj nas enkrat že strezni tvoja misel, bojim pa se, da smo vsi premaknjeni v lunino orbito in nas meče tako kot Jelota…

 • janezxy

  Če se kdo zanaša na Jelinčičevo moralo je danes padel z lune.Vedno je bil trojanski konj,kot je Šarec.

  • pajot

   Veliko mi je o njem povedala njegova bivša žena,pokojna Berta Bojetu.

   • Slovenka

    Domnevam, da nisi slišal dosti lepega. Mimogrede, zakaj je Zmago dobil sina ob ločitvi in ne Berta?

    • pajot

     Nimam pojma. Lahko mu je pri tem pomagalo članstvo v UDBI.

 • Duhec

  Jelinčič o vseh politikih ve preveč. On se je šel igro, ki se je Janša ni nikoli, ker je ni dorasel.

  • garfi

   hvala Bandit za potrditev, da je jelinčić vaš

   • macon

    To vem od prve polovice devetdesetih, ko je podprl Drnovškovo vlado in se mu je stranka osula iz 10 poslancev na 4, ker jih je 6 postalo samostojnih poslancev. Takrat mu je zvest ostal Peče pa njegova ženska pa “Happy Friend” se mi zdi.

    Za režim pobira volilne glasove zabitih domoljubov.

   • Luiggi

    Tisti smrdljivi duhec je baba,zato pa jo raje imenuj BANDITKA!!!

    • garfi

     pajade
     zelo verjetno z “jajci” pod več imeni
     zame so to plačanci

  • učko

   Kdor ve preveč, ga kmau lahko ni. Mogoče pa od Jelinčiča vejo preveč, pa ga izsiljujejo. Ja, to bo to, ziher !

  • Peter

   Ko boš ti spravila skupaj en komentar brez omenjanja Janše, odprem šampanjec, no.

   • Slovenka

    To se boš načakal.

 • Get Smart

  POLITIKA je/pomeni DELO ZA DRŽAVO = SKRB za DRŽAVO =
  DELO ZA POLITEJO = SKRB za POLITEJO.
  .
  Vprašanje je le, ZA KATERO državo in NA KAKŠEN NAČIN = načina sta 2:

  – človekoljuben način = SLOVENSKA POLITIKA = KULTURA ŽIVLJENJA
  – način “smrtnih neprijatelja ljudi = kaviaržidokominternistični = muslićkultistični = MURGL JUGOKOMUNISTIČNI = SOCIALISTIČNI = FAŠISTIČNI = skratka
  sužnjelastništni način skrbi za državo = “KULTURA SMRTI.
  .
  Normalen človek dejavno sodeluje pri pri SKRBI ZA SVOJO DRŽAVO=POLITEJO,
  ZATO, da lahko živi SVOBODNO življenje, PRAVNO, PRAVIČNO, ČLOVEKOLJUBNO, da nima 2 let čakalnih dob, da ne plačuje pokojnin mladoletnikom MURGL KOMI JUGE,
  da ne plačuje DESETINE TISOČE murgl jugokomunističnih “DUHCEV”,
  ki iz FEJK tisoč in tisoč uradov smetijo po spletu in čuvaju tekovine revolucije,
  da MURGL KOMI JUGA ne bi odnašala MILIJARDE iz Slovenije …
  da ne bo SUŽENJ MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE in njenih kaviaržidoKOMINTERNISTIČNIH gospodarjev, da ne bo nastavljal dupeta gazdi kot MURGL JUGOKOMUNISTIČNI watchdogić Duhec, da ne bo s svojim krvavimi žulji hranil ZLOČINSKE MURGL JUGOKOMI kreature in njihove podrepne vazalčke tipa Duhec itd., itd.
  ZATO se NORMALEN človek MORA ukvarjati s SKRBJO ZA SVOJO DRŽAVO, torej s tako imenovano oz. grško imenovano POLITIKO za POLITEJO.
  Politika je namreč SKRB za POLITEJO = DELO ZA DRŽAVO,
  ni nek prostor, kot je je recimoo MURGL JUGOKOMI garaža,
  v katero se je Duhec podal in je ne bo zapustil do konca svojih pasjih dni,
  iz katere MURGL JUGOKOMI DUHEC z razturenim dupetom spušča MURGL JUGOKOMI sprdačine,
  ampak JE, POMENI, še milijontič, SKRB ZA DRŽAVO = SKRB ZA POLITEJO.
  .
  NORMALEN ČLOVEK dela za POLITEJO SLOVENIJO,
  medtem pa
  MURGL JUGOKOMI Duhci in ostala ZLOČINSKA pesjad DELA ZA svojo
  kaviaržidoKOMINTERNISTIČNO MUSLIćKULTISTIČNO SOCIALISTIČNO FAŠISTIČNO JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
  .
  POMNITE ljudje: pojem POLITIKA pomeni samo in le DELO ZA DRŽAVO =
  = DELO ZA POLITEJO.
  .
  Tudi Duhec dela ZA SVOJO MURGL KOMI JUGO nje = tu usmrajuje splet in spušča vsegliharske MURGL JUGOKOMUNISTIČNE sprdačine in kar je še četrtorazrednih propagandnih manevrov MURGL JUGOKOMI pusik sa razturenim dupetima. PO NJIHOVIH delih jih boste prepoznali in spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.

  • Get Smart

   Btw, Duhec bre, ovaj duhće bre, jebe te naglasak nje.
   Ampak res so zanimivi ti MURGLSRBOrvackokaviaržidoTURŠKI JUGOKOMUNISTIČNI čefurji, ki si nadenejo kao slovensko zveneč vzdevek, namesto da bi ponosno paradirali z razturenim dupetom ene izmed njihovi otačbin nje;
   ker ti imajo več otačbin nje, ampak seveda v glavnem ne vedo, kdo jih je v garažni orgiji naredil: so babilonci, perzijanćeki, bizantinćeki … tu seveda še najraje JUGOSLOVANćETI, ali pa ono nje, svetovljanćeti nje, kot je splošna oznaka kaviar KOMUNISTIČNE INTERNACIONALE.

 • KAPIBARA

  A se ni ,že pred časom govorilo, da je jeliničič, ena navadna UDBA poturica ??

 • piko8

  PADALEC podtakjenec udbovske GOLAZNI!!!

 • Amerikanc

  Zmagec ima nedokončano investicijo, če Vam to kaj pove.

  • hladnik

   Naj špila Loto !

  • Slovenka

   Vemo, vemo. Na veliko se je hvalil z njo po Svetu24 in Slovenskih novicah.

 • Poserjemsenavse

  Preac je gospod na mestu…nisem vedo,da je v SNS…

  • hladnik

   Zdaj bo ustanovil svojo stranko in Zmagotu pobral volilce. Zmago je že mrzel.

   • Stric iz ozadja

    Prej DOM kot Preac

 • Peter

  Ja, tako to zgleda, dolinska politika. Besede,samo še besede, besed laži, je pela Elda Viler pred davnimi leti, no.

  • hladnik

   Zelo skrben človek. Ni mu kaj oporekat. :)

 • Miran Pavličič

  Zavedajte se eno, Jelinčič je star 71 let, torej mu je edina domena, da ostane do konca mandata te vlade v parlamentu. Zato pa dela vse, da ta vlada ne bo padla in se je zato pripravljen pogajati tudi s hudičem. Seveda po tem mandatu sledi “zaslužena penzija”, vmes pa se ne bo branil tudi kakšne “nagrade” s strani trenutne koalicije. Sicer se pa itak z lune vidi kaj in za koga dela. Za Slovenijo mu je dejansko toliko, kot za lanski sneg, a narod pa mu očitno še vedno naseda. Če je Preac kot zaprisežen levičar in sicer velik kriitik migrantske politike in liberalizma nasploh dal košaro, potem vam je vse jasno. Ne vem sicer, kaj je ta novinar sploh počel v SNS, že takrat, ko sem prvič slišal da kandidira pri SNS za Euro poslanca sem vedel, da je z Zmagotom nekaj hudo narobe. Me zanima kako dolgo še bo nate.oval folk?

 • Tratovc

  Prokleta rdeča jelenčičeva rit gdo ga je sploh volil dvoličnež do konca

 • soc

  “Oziral sem se na program, ne pa tudi na moralo SNS in g. Jelinčiča, kar je bilo zmotno”

  Enako napako je pred letom dni storila tudi celotna vrhuška SDS. Cerkveni tat in udbovska podlasica ostane vse živlljenje natanko to. Morala ga zanesljivo ne obremenjuje.

  • Slovenka

   Na napakah se učimo, na srečo iz te španovije ni bilo nič, tako da jo je SDS poceni odnesla. Upam, da se je iz zadnjih dogodkov kaj naučila.

 • freedomfighter

  Kaj a skrajna desnica ima raje neintegrirane migrante od integriranih…zanimiv pogled na stvar…jaz sem pa vedno mislil da je najvecja tezava migrantov integracija v druzbo

  • Peter

   Skrajna desnica je nekaj, kar v Sloveniji ne obstaja.
   Prav tako ne obstajajo integrirani migranti.
   Kolikor vem, je desnica proti uvažanju migrantov.

   • soc

    Skrajna desnica je vse desno od Pahorja. Prezidenta, ne onega fašističnega Tržačana. Vprašaj Kučana, Meseca in RTV Slovenija, če ne verjameš.

    Zdaj pa ponovi prvi stavek stoenaintridesetkrat, da ne bi kdaj pozabil.

    Zagrenjeni sarkazem press…

  • pajot

   Narobe. Skrajne desnice Slovenci nimamo,imamo pa že več kot 70 let skrajno levico. Lažnivce,sprenevedavce in morilce. Mi smo od Boga zavržena država.

   • Slovenka

    So trenutki, ko se sprašujem, ali je Bog preklel Slovenijo.

    • Govekar

     Odrešil jo je pred katolibani, sicer na žalost ne med prvimi, saj smo imeli reformacijo že v 16. zelo močno v Skandinaviji in srednji Evropi, pa vendar, nismo taka vatikanska vukojebina kot Hrvaška, Madžarska, Italija, Poljska in podobne mentalno zaostale države.

     • Slovenka

      Temu, kar imamo na oblasti, bi težko rekli odrešitev Slovenije.

     • Den456

      Gove(k)dar ti si pravi levi TELEBAN.

     • Govekar

      Normale države so že zdavnaj pospravile religijo na obrobno mesto skupaj s tradicionalnimi vrednotami. Rezultati so jasni, ekonomski razcvet, nizka stopnja korupcije in normalno družbeno okolje.

      Res pa je, da vse države tega niso zmožne storit in ostanejo ekonomsko in mentalno del Balkana, Afrike, Južne Evrope. Na srečo Slovenije ni med njimi, zaostali del Slovenije zbere 30% in se bodri po takih obskurnih portalih kot je Nova24.

     • Den456

      Torej zato levuharski telebani uvažate islamiste. Čudna je ta tvoja leva logika. So te tako naučili v partijski šoli ali si sam uspel v tem logičnem razmišljanju? Intimna opcija vas levuharjev je Balkan. Don Kučone je zelo vesel takih zvestih telebanov kot si ti.

     • Govekar

      Pravilno si ugotovil, na odločitve sekularne države pri azilnih postopkih vera nima vpliva, razen če prosilci niso bili zaradi nje preganjani. Moderne države sprejemajo vse; muslimanske Sudance ali katoliške Venezuelce. Tako da, moja logika niti ni preveč čudna, nismo več balkanska plemenska skupnost, ki bi se šla verske vojne. Največja tragedija slovenskih katolibanov, da je vojna leta 91 trajala zgolj 10 dni in ne morejo bit branitlji in delat sranja po državi.

 • Janez Kepic-Kern

  KAKŠEN SISTEM
  – ZA ZBRATI – DOVOLJ VOLILNIH GLASOV ZA VOLITVE
  JE
  IMEL Z. JELINČIČ – BI BILO DOBRO — POGRUNTATI?
  A
  KDO VE, KAKO DA MU JE VEDNO USPELO ZBRATI
  DOVOLJ GLASOV -ZA DOBITI 4%? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • WISKY 1000

  rdeči jelinčič se ravna po vetru

 • von Rhein

  Jelinčič je tudi glavni računovodja in blagajnik v stranki,ne samo predsednik.

 • Peter

  Kako se serpentinšek brani pred očitki, ker ni želel nastopiti v EU…pa ne na gasilski veselici, da ne bo pomote, v Parlamentu….

  “Verjamem, da je vprašanje postavljeno dobronamerno ravno toliko kot verjamem, da je Zemlja ploščata,”

  • Aron

   Vrhunski odgovor, leni evroposlanci pa seveda v luft! :DDDDDD

  • von Rhein

   Moč navade.On ne more iz radia ga-ga.

   • Peter

    Ja, sicer pa se o tem, v kakšno obliko Zemlje verjame, še ni izjasnil, no.

    • von Rhein

     Zemlja je zanj Rubikova kocka,ki je nikoli ne bo rešil.Poteza za potezo,nobena ne kaže poti prave smeri.

  • Stajerka

   ,….to, da je zanj zemlja ploščata, ni vprašanje, ampak dejstvo…..lejte, če bo dež bo mokro, če ne bo dežja, pač ne bo mokro……

   • Peter

    On je znan teoretik, zato gre v tej izjavi še dlje:

    …in če ne bo mokro, bo suho, kar pomeni, da ni bilo dežja. Vprašljivo je edino, če pada sneg. Ali je v tem primeru mokro, ali je zasneženo? Če je padal moker sneg, je mokro zasneženo, če je bil sneg pršič, je bolj suho zasneženo.

    • Ava

     Haha :D dobra! ;)

  • pajot

   O ploščatosti zemlje bi se dalo debatirat.

  • Slovenka

   Moraš razumeti. Danes so mu strici v obliki preverjanja javnega mnenja poslali opozorilo, naj nikar preveč ne razširi svojih perutk in naj ne misli, da je gospodar svoje usode.

 • Aron

  Ahahaha, HAHAHAHAHAHAHAHA :)))))))))))))))))))))))

 • RATATA

  Ljudje se delimo na politike in na poštene,
  pošteni pa na naivne in na pokvarljive.
  Ko naiven spregleda, se ima možnost pokvariti in postati politik ali pa se bori s svojo naivnostjo vse od zmage do zmage naprej.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Pošten politik je tako kot nedolžna prostitutka.

   • Peter

    Ali kot voda v prahu.

  • Get Smart

   TISOČKRAT pokazal in dokazal, pa nič?
   .

   Politika ni sviranje kurcu, ampak je tudi MURGL JUGOKOMI sviranje kurcu del DELA ZA POLITEJO, če seveda pes dela za MURGL KOMI JUGO.
   .
   Sicer pa je POLITIKA samo in le DELO za DRŽAVO = za skupnost ljudi ali pa seveda za skupnost watchdogova, vsak dekla za svoje in pri tem seveda NISO VSI ISTI:

   = slovenska politika = KULTURA ŽIVLJENJA
   = MURGL JUGOKOMI politika = KULTURA SMRTI

   .
   Te je politik JJ okradel, oropal, razturu dupe, te je recimo Alenka itd.?
   .
   “VSI so isti” = je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA poturancija.
   Pa a otroc res ne boste odprli učk?
   .
   Ðizs fakin krajst, no.

   • RATATA

    5 pik viška si natipku!
    Umir se mal no, jaz sem se že zdauni.

 • Peter

  Je padalec že kaj odgovoril?

  • Get Smart

   Ne še, zihr počasi sestavlja recept za baletno predstavo na eni izmed MURGL JUGOKOMI tv: KUćAN-tv, pop-kanalizacija …

 • Anton

  ne pozabite, da ima Zmago na svojem vrtu doprsni kip Josipa Broza enonogega!

  sarkazem press

 • Get Smart

  Neštetokrat napisal, toda … Tukaj lahko vidite, kaj pomeni dolgoletno pranje možgančijev.
  PRED NOSOM imate dela MURGL KOMI JUGE in pred nosom imate dela poštenih SLOVENSKIH LJUDI.
  In kaj ti otroci tu naonanirajo? Da so vsi isti, da so politiki taki in taki, da je država taka in taka … ÐIZS FAKIN KRAJST.
  .

  A čmo štet od zdaj naprej, recimo 1001. nje:

  .POLITIKA pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  .
  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Če boste otroc vklopli možgančke in odprli učke, boste lahko takoj videli, da NISO VSI ISTI, kot nabija agitprop in vi mu nasedate,

     ampak da so vse MURGL JUGOKOMUNJARE iste =

     = vse lažejo, kradejo, morijo otrroke, uničujejo …
     in da so
     vsi ljudje isti = vsi delajo za POŠTENO PRAVNO PRAVIČNO ČLOVEKOLJUBNO SVOBODNO Slovenijo.

     Pamet v glavo.

 • lili pili

  Pa tako ste se v trenti basali in bratili z zmagotom, zdej vam je pa prst v oko porinilll.

  • Jan Kovalski

   Nepomembno!!! Jelinčič se je sam povabil in nenajavljen prišel, nihče ga ni povabil, malo gostoljubja ne škodi bi bolj škodilo če bi ga odgnali.
   Odpiljeni ste ker se obešate na take nepomembnosti, nimate drugega a ne?

   • lili pili

    Ja pr nas imsmo na taborih golas in kranjsko, da je bolj domace…

  • Slovenka

   V celoti se bolj strinjam z Janom kot s tabo, je pa imela SDS tedaj kar nekaj sreče. Prvotni načrt je bil, da bi Zmago svojo Moniko in Janezovo Urško popeljal po okolici z letalom. Iz tega na srečo in čast SDS ni bilo nič. O Zmagu sem pa zgoraj napisala par stvari.

   • lili pili

    A niso punce skupaj iskocile z padalom, pol so se pa mastile z cevapcici..

    • Slovenka

     Za padalo ne vem, čevapčiči pa so menda bili. Bi tudi čudno izpadlo, če njemu in Moniki ne bi česa ponudili, pa še dobro šolo so imeli za prihodnost.

     • lili pili

      Pa saj jih je ze veckrat scat pelo, nic se niso nsucili, politiki pac igrajo zgodbe kako cim prej na oblast, vse ostalo ni pomembno..

     • Slovenka

      ???????? Primeri??????

     • lili pili

      Nikoli ampak res nikoli ni zares podprl janse, kljub temu, da si je janez za to prizadeval…

    • DEATH TO COMMUNISM

     Izskočile… S padalom… S čevapčiči… Levuharsko neizobraženo tele!!!

     • lili pili

      A dej no imas popizditis ali kaj…

     • lili pili

      Ej tebe bi pa v stroj za mletje prazne slame porinil….

  • hladnik

   Zmago se je sam prislinil, da mu ni bilo treba iti kam jest in si plačat.
   Tak je kot vsi. Vsi ste isti.

   • lili pili

    Lepo, da ste ga pogostili, takrat ste se racunali, da ga boste potrebovali za sestavo vlade, pa saj to kaksen je smo vedeli ze prej a ne..

    • hladnik

     Zmago je vaš, Nič se ga ne sramuj, saj ste vsi isti.

     • lili pili

      Zmago je od tistega, ki ga placuje oziroma nagrajuje…

   • lili pili

    Ti to isti, posle tita twitoisti

  • učko

   Jelinko je navajen porivanja prstov. Nekoč je izjavu na TV, da mu je Drnovškova vlada po vseh obljubah za vstop v vlado, na koncu porinla prst v rit.

   • lili pili

    Se vedno boljse kot v oko, a ne…

 • Lustrator

  Gregor Preac, dobro jutro v realnost. Kako je bilo živeti pod skalo minulih 30 let?

  • Ava

   :D haha pod skalo..Po moje je bil kar v Marijanskem jarku…

  • Slovenka

   Če bi Gregec deloval po načelu: Lisičke je prav zvita zver, pod skal’co ima svoj kvartir in tako naprej do trenutka, ko pretenta lovca, bi še šlo, ampak on je v letih potovanj po svetu pozabil na Slovenijo. Ne morem verjeti, da ni vedel, kakšen človek oziroma gnus od človeka je Zmago. Naivnost stane, Gregec.

 • Slovenka

  Dragi Gregec naivni.

  Kaj si pa pričakoval? Kako si se sploh mogel spajdašiti z zloglasnim udbovcem ti, ki obvladaš 6 svetovnih jezikov in poznaš današnji svet v nulo? Toda kaj ti to pomaga, če ne premoreš osnovne zdrave pameti. Še dobro, da si pravočasno odskočil z voza, ki bi te zapeljal v gnojno jamo, katere smradu ne bi nikoli spral s sebe.

  Zdaj pa k stvari. Zakaj je Zmago ravnal, kot je pač ravnal? Kdo ve, kakšno maslo ima tip na glavi in glasovanje za pravo stvar bo njegove morebitne težave s pravom in pravico zelo ublažilo. Njegova Monika je v službi na MOL-u in jo lahko Zoki vsak trenutek brcne iz službe, če njen možek ne bo priden v DZ. Razen tega je Zmago pred volitvami na veliko razkazoval svojo hišo na Primorskem in se hvalil z velikostjo, razkošjem in svetlobo prostorov v hiši ter z bližino morja, kakšnih 100 m. Naposled je zinil še nekaj nepozabnega, ko bo hiša zgrajena, si bo vsako jutro privoščil kozarček rujnega in ‘jebal celi svet’.

  Dragi moji, da pa bo Zmago lahko jebal celi svet oziroma ga že, pa potrebuje cvenk.

  SE ŠE KDO ČUDI ZMAGOVIM POTEZAM? Ne, samo Gregec milo gleda in mu nič ni jasno. Ni treba govoriti pol ducata tujih jezikov in prekrižariti svet po dolgem in počez. Dovolj je, če v svoji lastni državi spremljaš zadeve in spoštuješ zdravo pamet. Samo toliko Gregecu v poduk, da ne bo naslednjič kot teliček silil v slabo družbo.

  • hladnik

   Ja, ja….. po slabi družbi rada glava boli, to so vedeli povedat že stari ljudje.

   • Slovenka

    Dobro povedano. Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si. Gregec je izpadel naivno.

 • Get Smart

  Poglej, Ratata, napisal si NERESNICO, ki je btw kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI agitpropagandni prijem, s katerim KOMINTERNA in TU MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA farba staro in mlado.
  Vsi fudbaleri so isti nje,
  MESSI in RONALDO sta ista, oba dajata gole za ARGENTINO, oba dajeta gole za Barcelono, oba igrata za Barcelono, oba igrata za Argentino, ali pa kar
  vsi fudbaleri nje igrajo za Brcelono in Argentino.
  Slediš?
  In še o šnelkursađijskem ugovarjanju nje: Kakšno zvezo ima širjenje neresnice s tvojim nekakšnim “umirjanjem”?
  Čemu šnulkursađijske psihologistične floskulice?
  Saj nisi repliciral kaki MURGL JUGOKOMI šnelkursađiji, kjer bi s takim psihologizmom morda celo zadel u sridu razturenog dupeta nje.
  Pamet v glavo; in če že češ, pa poglejva, kako je lahko ponavljanje KOMUNISTIČNEGA BULŠITIZMA o vseh kao istih znak nekakšne umirjenosti?
  Ni in ne more biti. Lahko pa je recimo znaka vdanosti v usodo (ono pomirio se nje) in sprejemaš SOCIALISTIČKO-MARKSISTIČKI nauk, ki uči, da je laž resnica.
  Ok, želel si biti kao duhovit, humoren nje, toda ta kategorija ZAHTEVA,
  da DEJSTVA predstaviš v smešni, zabavni obliki, DEJSTVA, razumeš, RESNICO, ne pa neresnico.
  Edini način za OSVOBODITEV izpod MURGL JUGOKOMI ali katerekoli okupacije so OSVEŠČENI ljudje, ljudje, ki poznajo resnico o stvari.
  Ljudje v Sloveniji že vse svoje življenje (recimo 100 let) živijo v JUGOKOMUNISTIČNI OKUPACIJI, ki jim pere mozak z lažmi, živijo v nevednosti, in tisti, ki nekaj veste, namesto da bi ljudem odpirali oči, kao pokate kaviarSOCIALISTIČKE MURGL JUGOKOMUNISTIČKE FEJK poturjene psevdoštoseve o ljudeh, ki da so isti kot watchdogovi.

  Pamet v glavo.

 • me

  JELINČIČ JE EN NAVADEN GOBEZDAČ, HUJSKAČ IN KORISTOLJUBNEŽ.
  OBOŽEVALEC DIKTATORJA-GOVEDO

 • Franc Šink

  SNS, je ravno te dni propadla. Z jelinčičem vred.

 • Peter

  Nekaj časa se je šekuliralo, da ta vlada ne bo dolgo vzdržala. Vendar, ta vlada je zlepljena z najmočnejšim lepilom: strahom pred novimi volitvami. Večina poslancev in seveda vodje parlamentarnih strank tega sklica se zaveda, da bo v primeru volitev, večina njih ob dobro plačane službe.
  Zato je ta vlada zelo trdna.

 • mapu

  Vse čestitke g. Preac, ste eden redkih načelnih politikov, Jelinčič je neolikan človek, ki sploh ne bi smel sedeti v parlamentu, ravno zaradi takih se je politika priskutila ljudem, pa ni edini…

 • Novakec1

  Baletnik se je prodal muslijem.

  • Slovenka

   Že vadi njihove plese. Postranski zaslužek vedno prav pride. Zmago ima izdatke, moramo ga razumeti.

   • Novakec1

    Najbrž trebušne v tangicah

 • cploger

  Zmago Jelinčić, aktivni sodelavec SDV pod imenom Padalec, direktno podrejen Zemljariču in potem Kučanu. Od 1990 implantant bivšega režima v slovenskem demokratičnem državotvornem telesu z eno samo nalogo – v kritičnih trenutkih podpreti jugoslovanstvo.

  • Aresnica

   Očitno je res tako.-_- Prodana duša.

   __________
   Lep pozdrav

 • milanček

  jelinčić je bil, je in bo ostal celo svoje življenje navadna izdajalska
  pizda, zakaj pizda, ker nima tudi min pokončne hrbtenice, je lažnivc,
  lopov, pokvarjen do amena! torej pravi za kućana!

 • Matjaz Zitnik

  Hiša na morju se ni dokončana zato pa denar pod mizo, cekini v nogavici, keš na roke to so “plemenita” dejanja za vojvodo Slovenske Narcisoidne Sramote.

 • Bald Eagle

  Nekaj o prevarantskem udbovcu-jelinčiču:

  Življenjepis aktivnega UDBO-vca:

  https://www.rtvslo.si/blog/crtomir/zivljenjepis-aktivnega-udbo-vca/39033

 • Morala

  Kako hitro se je obrnil in to zaradi 80.000 €, ker nima za nove volitve…sram ga je lahko…izgubil je mojo podporo, kajti njega so samo polna usta domoljubnosti…

  • Slovenka

   Draga moja, hiša na Primorskem z vrtom in hitrim dostopom do morja je vreča brez dna, tako da Zmago res ne more pogrešati 80.000 €.

  • Bald Eagle

   Pa ne da ti je šele sedaj kapnilo, kdo v resnici je zmago jelinčič-padalec. Nekaterim je pa res potrebnega veliko časa, da jim kapne in da spregledate nekaj, kar nekateri že dolgo časa vemo.

   • Morala

    Pač bolj dolgo rabim…

 • Slovenka

  Dragi moji, vi se čudite. Poglejte, kaj sem pravkar našla na Slovenskih novicah:
  Sramota v Rožni dolini: v drek so zapičili slovenske zastave:
  https://www.slovenskenovice.si/bralci/clanek/foto-sramota-v-rozni-dolini-v-drek-so-zapicili-slovenske-zastave-164695

  Župan Balkanec, Ljubljana balkanska greznica, največje balkansko mesto izven Balkana,
  pravo okolje za Zmagota.

  • ZatonMesecnikov

   Sava je meja Balkana. Nemci so vedeli, kje postaviti mejo leta 1941.

   • Slovenka

    Z drugimi besedami, Nemci so hoteli zase Koroško, Gorenjsko in Štajersko. Vedeli so, kje je kvaliteta doma.

    • ZatonMesecnikov

     To so bile nekdanje kronske dežele. Vindišmark južno, pa pač ne….

  • kokobily

   Saj se je pobratil s Šešljevo bando, ni mu bila dovolj dobra ljubljanska univerza za diplomirat iz farmacije, pa je šel “diplomirat” v kako-se-žereče-danes-tisti-Macedoniji, pa pomisli še magisterij iz DIPLOMATIJA v vesoljno Srbijo…on-habsburški plemenitaš !!!

   • Lea Pralines

    …ha ha ha za slovence je preveč inteligenten..ha ha ha pare rade sve….

 • Bald Eagle

  Brez popolnega demoliranja totalitarne politične policije od vrha navzdol ni mogoče pričakovati, da se bo sistem spremenil iz totalitarnega v demokratičnega. Hierarhija je ostala nedotaknjena, zamenjan je bil le tu pa tam kak posameznik, pa še tisti je potem lahko vplival iz ozadja, saj se nikogar ni preganjalo.

  Prav tako ni bila pretrgana partijska mreža, nadrejena politični policiji in vsem ostalim resorjem. Njen vpliv – seveda zlasti neformalen, a zato nič manj učinkovit – se je nadaljeval v vseh za vodenje države važnih resorjih: medijih, sodstvu, državni upravi, šolstvu itd. Partijska politika se tako nadaljuje bolj ali manj nemoteno, ne glede na to, katera politična opcija je trenutno na oblasti. To je lepo vidno po izbruhih montiranih afer in takrat, ko se “po nesreči” nekoliko razkrije umazano ozadje partijskih zločincev.

  Zato je potrebno biti na volitvah zelo previden pri izbiri strank in preveriti njihovo preteklo delovanje, kot pri izbiri posameznih kandidatov. V strankah leve politične opcije kar mrgoli sodelavcev udbe zato se je potrebno povsem distancirat od leve politične opcije in jo na volitvah povsem ignorirat.
  Edina politična stranka v kateri nisem mogel najti nobenega njihovega člana, ki bi bil ex sodelavec zloglasne udbe, je stranka SDS. Zato jo velja množično podpreti na prihajajočih volitvah v EU parlament.

  • Iztok Pušnik

   Edina politična stranka v kateri nisem mogel najti nobenega njihovega člana, ki bi bil ex sodelavec zloglasne udbe, je stranka SDS. Zato jo velja množično podpreti na prihajajočih volitvah v EU parlament.
   ———
   Dolgoletni član SDS in član svetniške skupine MOL – Mirko Brnič Jager… je brez “velikega” pompa lani kandidiral na listi Zelenih…

   11ZELENI SLOVENIJE

   MIRKO BRNIČ JAGER, 11.01.1954, LJUBLJANA, SLOVENSKA CESTA 28, 1000 Ljubljana

  • tomnidari

   SDS, predvsem pa njen predsednik, je v zadnjih letih naredil toliko političnih napak, da množično podporo lahko samo še sanja. Na zadnjih volitvah, pa sem edino za Požarjevo stranko bil prepričan, da v članstvu nima partijskih podtaknjencev.

 • ZatonMesecnikov

  Ma kdor je Plemenitemu dal glas, naj se mu roka posuši. On prosperira ravno na takšnih bedakih že 30 let….

  • Ava

   Kar meni pri tem Jelinčiču vedno najprej skoči v oči je bizarna ideja, da si za svojim priimkom pripiše še nek naziv Plemeniti…To o dotični osebi veliko pove. Zares plemenit človek si takšne bedarije namreč nikoli ne bi domislil.

   • Mirnik Aleš

    Ja, podobno vzporednico lahko potegnemo pri ostalih fizičnih navlakah. Predvsem mislim na tiste gostilniške prte iz serije Alo Alo, ki jih imajo na sebi savdski barabini, da skrijejo, koliko masla imajo na glavi.

   • Lea Pralines

    ..ja plemeniti je postal po triletnem brušenju na Dobu…

   • ZatonMesecnikov

    Po je bil nek poskus vzpostavitve slovenskega plemstva v začetku 90tih let. ko še nihče ni pravilno prepoznal Jelinčiča. Takrat je Vojvoda šešelj šel v Ameriko, kjer mu je zadnji živeči četniški vojvoda predal naziv “vojvode” in je kasneje zato postal Vojvoda od Haga.

    Potem se je pa s ponavljanjem tega plemeniti obdržalo. Je pa pl. iz Austro ogrske, slovenska verzija nemškega Von.

    • tomnidari

     Sem prepričan, da če bi si ta naziv poskušali nadeti recimo Pučnik, Sirc, Dežman ali pa Logar, bi mediji zagnali vik in krik! Do konca 80ih, pa bi tak poskus človeka stal najmanj nekaj let zapora.

 • Bald Eagle

  Zanimivo branje:

  BOŠTJAN M. ZUPANČIČ O “UDBOVSKI DECI”

  https://marijanzlobec.wordpress.com/2017/12/09/bostjan-m-zupancic-o-udbovski-deci/

  • Iztok Pušnik

   d. 20000 –oznaka za sodelavca varnostne sluzbe Oborozenih sil SFRJ (organa varnosti) JLA ali TO

   Boštjan M. Zupančič – Dosje SDV – 0000198 – 22039

   • Mirnik Aleš

    a je že kdo razbil kompleten šifrant oznak?

    • tomnidari

     Če sem prav razumel Omerzo, niso še povsem jasne vse šifre.

 • resnicaboli

  Pred časom si je iz strankine kase sposodil 160 000€ ne vem če jih je vrnil sicer pa tako ni važno SNS je družinska stranka ostali so statisti.

  • ljubinica

   Bogve, koliko strankinega denarja si je prisvojil Jelinčič.
   A porabo tega denarja sploh kdo preverja?

   • Lea Pralines

    ..vse,samo prijavit ga je treba …

 • Frank Novak

  Vam Slovencem ki stalno zivite v Sloveniji res ni pomoci.
  Ne morete in me moreti iz svoje hlapcevske koze.
  Ne gre in ne gre.
  Musliji bodo imeli lahko delo.

 • Slovenec

  Jelinčic ima SDV dosje. Tu ni več kaj dodati. Ptiči enake sorte skupaj letajo.

 • Lea Pralines

  S TAKO KRIMINALNO PRETEKLOSTJO KOT BEREM PO SPLETU PA RES NE VEM KAJ DELA UDBOVEC V NAŠEM PARLAMENTU…NATEGUJE ŠE TISTE KI GA NE POZNAJO,SAMO TO KAR VIDIM NA SPLETU NE MOREM VERJETI DA TA 71 LETNI DEDEK ŠE NI NEHAL NATEGOVATI LJUDI…FUJ FUJ

 • ljubinica

  Ha ha
  Samo za €€€€€€€€ gre …
  Jelinčič podpira vlado in bo storil vse, da ta vlada ne pade … zaradi lepe Zmagotove poslanske plače …
  Preac se mu je pridružil zaradi obetov stolčka v EU parlamentu …. ampak ta stolček ( zaradi €€€€) diši tudi Zmagotu .. . pa je hotel Preaca izriniti s prvega mesta na listi ….
  Da je vse to prišlo na dan, je dobro, mogoče bo odprlo oči Zmagotove volilcem …. ….

  • tomnidari

   Pa odprlo oči volilcem raznih domoljubnih strank, ki namesto dobrih kandidatov, raje izbirajo privilegirane kandidate!

  • Lea Pralines

   ..sej jelenčič ne sme prestopiti praga evropskega parlamenta…a to ne veste!!!!

 • Get Smart

  Ja, za € gre, za MILIJARDE €, ki jih MURGL KOMI JUGA pokrade iz blagajne Republike Slovenije.
  Da plemeniti serbus, za serbusa rojen, dobi drobtinice z gospodarjev mize, je le sočasje, konec koncev morajo svoje psičke tudi hraniti nje,
  ni pa VZROK, slediš, ljubinica. = BIG PICTURE nje.
  .
  Je pa dogodek res dober (beri POTENCIALNO KORISTEN), saj bi lahko odprlo oči otrokom, ki nasedajo LAŽEM plemenitega serbusa MURGL KOMI JUGE.
  .
  Ker plemeniti MURGL JUGOKOMI SERBUS v svojo propagando uturi tudi nekaj ZGODOVINSKIH RESNIC o Sloveniji, mu pač rata nafarbati nezadostno obveščene otroke, ki so sprejeli nek kao desničizem ali nek kao nacionalizem bla bla bla.
  .
  Btw, otroci, SLOVENCI smo ustanovili več držav kot katerikoli drug narod tega sveta, tako da res ne rabimo šnelkursađij, ki vas bodo učile o
  “nacionalizmu” = DRŽAVLJANIZMU nje.
  .
  Če še ne veste, tudi DRŽAVO (s tujko NACIJO nje) SLOVENIJO smo USTANOVILI SLOVENCI in jo torej imamo, čeprav trenutno OKUPIRANO od MURGL KOMI JUGE, a vendar je naša:

  “Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!”

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Država ne ukinja … država ne dela, država samo je,
   je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
   transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
   Država obstaja kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
   (ali pa kaviaržido kominternističnih
   in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
   skupnih poslih.

   Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
   MORATE povedati, katera!

   =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
   =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

   MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
   MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
   KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

   ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
   resnicoljubno …
   .
   Torej, tega in onega ne dela neka država (država to, država ono, država je grda … VSE TO
   JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN,ki je
   predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   sami pa si med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina revolucije.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  .
  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Pač ponovimo:

     leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše 2004—2008) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
     Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
     ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
     kar je znašalo 21 % BDP-ja.
     Od 2008 pa do danes

     ((—BORAT POHAR = SD = KPJ = je nabio DOLG na 55 % BDP-ja
     —POZITIVNO SRBSKA ZNOJILJA je nabila DOLG na 72 % BDP-ja
     —SRBOJUGOKOMI MURGL CENTER FORUMA 21 pa je nabio DOLG na preko 82 % BDP-ja))

     so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
     in še ropajo –
     dnevno, vsak dan bol,
     DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

 • Franc Šink

  Je kar nekaj starih Kur..v ki bi potrebovali geriatra.

 • janez cepec

  jest sm mu Preaca za precej bolj intelegent’nga modela, glede na njegov nazor in odlične komentarje u Reporterju. koko, de se j’ sploh uhka začeu pogovarjat s starim udbašem in kriminalcem mi ni jasn? sicer, zakuga pa ne,Janša j’ z njim u tesni navezi, na čevpe ga povab, no ja , gliha ukup štriha.

 • Get Smart

  Imeti svoj piknik in ponuditi čevap obiskovalcu, seveda ne pomeni gliha, ki vkup štriha, ampak pomeni slovensko gostoljubje.
  Za razliko od MURGL JUGOKOMI čefurjadi, ki pola sebi, pola ŠARCU daje,
  komot ponudimo čevap tudi poturici, kot je plemeniti serbus.

  Dokler ga imam pred očmi, vsaj škode ne more delati.
  Spomni se, MURGL JUGOKOMI čefurski cepec, če si slučajno naletel na kak naš, SLOVENSKI piknik: vedno smo nahranili tudi pse, vedno: če si bil, si čevap dobil; edino v rit ga nisi dobil, po kar si ti sicer prišel, tega pa mi delamo, dobiš pa vaše malokurčne porcije v vaši MURGL JUGOKOMI garaži nje.

  Slediš? To ni štrihanje vkup, to je slovenska dobrosrčnost nje.

  .
  Podpisati, da pa boš delal za plemenitega serbusa (kot Praec), je pa nekaj drugega nje,
  ampak saj to ve tudi MURGL JUGOKOMUNISTIČNI cepec, čefursko drkalće in nastavljelće dupeta gazdi, seveda pa on mora drkati na Janšo, če ne mu psetu z razturenim dupetom ne dođe nje in tudi gazda mu ne da drobtinice s svoje mize, saj so jih te pse zdresirali, da lahko lajajo le na Janšo in le občasno še na druge ljudi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!