fbpx

V SNS novemu vodstvu RTV Slovenija ponudili pomoč pri čiščenju Avgijevega hleva

Vodja SNS Zmago Jelinčič (Foto: STA)

V Slovenski nacionalni stranki so na novo vodstvo RTV Slovenije naslovili javno pismo, v katerem so jim čestitali ob prevzemu pomembnih položajev na RTV Slovenija ter opozorili, da je to mogoče dobljena bitka, a nikakor končana vojna. Pri SNS so novemu vodstvu RTV ponudili svojo pomoč v obliki poslanskih pobud na ministrstvo za kulturo, ministrstvo za gospodarstvo, FURS, ministrstvo za finance, KPK pa tudi kakšne pravosodne organe. V stranki so prepričani, da je skrajni čas, da se neha z lopovščinami na RTV Slovenija, kjer naj bi bilo po trditvah SNS vsaj tisoč uslužbencev vpetih v “nečedne rabate“.

Pri SNS so ob menjavi vodstva na RTV Slovenija objavili javno pismo, v katerem so opozorili, da je pred novim vodstvom še veliko dela, če si želijo gledalcem zagotoviti medij, “ki bo znal in želel poročati strokovno, objektivno, informativno in uravnovešeno.”

Po mnenju SNS je “rdeča reakcionarna konota” še vedno močna in bo naredila vse, da ne pride do načrtovanih izboljšav. “Na raznih lokacijah potekajo tajna srečanja, kako narediti vse, da se spremembe ne bodo mogle narediti, vsaj do volitev ne. Namen in ukaz je, da se predvolilni informativni program vodi na način, kakor je to potekalo do sedaj – širjenje nepreverjenih, prirejenih, delno zlaganih in popolnoma zlaganih novic.”

Ciril Baškovič (Foto: STA)

Pri SNS levo falango na RTV Slovenija obtožujejo, da v ospredje nikakor ne postavljajo resničnih dejstev, temveč jim kvečjemu, če ne gre drugače, dajo mesto v stranskih prispevkih. Da bi se novo vodstvo RTV temu v prihodnje izognilo, je po mnenju SNS potrebno “v najkrajšem času zamenjati vodstvo programskega sveta, kjer vse skupaj vodi gospod Ciril Baškovič.” V SNS so mnenja, da bo Baškovič naredil vse za ohranitev “pozicije svojih gospodarjev in sebe” zaradi dolgov, ki naj bi jih imel do nekdanjega režima.

Prizadevajo si izničiti odlične rezultate Slovenije pri predsedovanju Svetu EU
Stare sile naj bi si po mnenju SNS prizadevale izničiti “odlične rezultate, ki jih Slovenija dosega pri predsedovanju Svetu Evropske unije, širiti zlagane novice, pripravljene v neomarksističnih krožkih leve politične opcije po svetu, z lažnimi novicami napadati slovenski vodilni korpus in z vsemi silami boriti se za prigrabljene bonitete določenih uslužbencev RTV Slovenije.”

V nadaljevanju sledi objava javnega pisma novemu vodstvu RTV Slovenije, ki so ga sestavili pri SNS:

Andrej Grah Whatmough
generalni direktor RTV Slovenija

dr. Valentin Areh
v. d. direktorja Televizije Slovenija

Jadranka Rebernik
v. d. odgovorne urednice UPE Informativni program

JAVNO PISMO NOVEMU VODSTVU RTV SLOVENIJE

V imenu Slovenske nacionalne stranke prejmite iskrene čestitke ob prevzemu pomembnih pozicij na RTV Slovenija. Mogoče je prva bitka že dobljena, a vojna še nikakor ne. Veliko bo še dela, da bomo gledalci dobili medij, ki bo znal in želel poročati strokovno, objektivno, informativno in uravnovešeno.

Rdeča reakcionarna konota je še vedno močna in bo naredila vse, da ne bo prišlo do izboljšav, ki jih načrtujete. Na raznih lokacijah potekajo tajna srečanja, kako narediti vse, da se spremembe ne bodo mogle narediti, vsaj do volitev ne. Namen in ukaz je, da se predvolilni informativni program vodi na način, kakor je to potekalo do sedaj – širjenje nepreverjenih, prirejenih, delno zlaganih in popolnoma zlaganih novic. V ospredju resničnih dejstev nikakor ne objavljajo, če pa ne gre drugače, pa zgolj v stranskih prispevkih.

Da se temu izognete, je nujno, da v najkrajšem času zamenjati vodstvo programskega sveta, kjer vse skupaj vodi gospod Ciril Baškovič, ki je očitno nekdanjemu režimu, kakor kaže, mnogo dolžan in bo naredil vse za ohranitev pozicije svojih gospodarjev in sebe.

Namen starih sil je izničiti odlične rezultate, ki jih Slovenija dosega pri predsedovanju Svetu Evropske unije, širiti zlagane novice, pripravljene v nemarksističnih krožkih leve politične opcije po svetu, z lažnimi novicami napadati slovenski vodilni korpus in z vsemi silami boriti se za prigrabljene bonitete določenih uslužbencev RTV Slovenije.

Pri čiščenju ljubljanskega Avgijevega hleva lahko vedno računate na pomoč in podporo Slovenske nacionalne stranke.

V kolikor boste potrebovali poslanske pobude na ministrstvu za kulturo, ministrstvu za gospodarstvo, FURS-u, ministrstvu za finance, KPK-ju pa tudi kakšnem pravosodnem organu, smo vam z veseljem na uslugo. Saj je skrajni čas, da se neha z lopovščinam na RTV Slovenije, kjer je vsaj 1000 uslužbencev vpetih v te nečedne rabate.

Zmago Jelinčič Plemeniti
Predsednik

Dušan Šiško
Poslanec

Jani Ivanuša
Poslanec

Člani SNS

Pošteni in resnicoljubni Slovenci

Ivan Šokić