V štabu Slovenske demokratske stranke veliko veselje in zadovoljstvo!

Foto: epa

V štabu Slovenske demokratske stranke so z nestrpnostjo in v pozitivnem duhu pričakali rezultate predčasnih državnozborskih volitev. Na glavnem tajništvu SDS se je zbralo veliko članov Izvršilnega odbora SDS, predsedniki odborov Strokovnega sveta SDS, dosedanji poslanci in drugi člani SDS. Prve odzive nekaterih izmed njih si lahko preberete spodaj. 

Predsednik Sveta in poslanec SDS dr. Anže Logar“Naši kandidati so v kampanji naredili vse, kar je bilo v njihovih zmožnostih. Verjamem, da se je vsak od njih maksimalno potrudil. Na terenu je bilo zaznati željo po tem, da pride do zamenjave opcije na oblasti, napovedovala se je dobra udeležba. Glede na vzporedne ankete pa se soočamo z visečim parlamentom, kar pomeni, da bo sestava koalicije dolgotrajna in da bo Slovenija kar nekaj časa brez vlade.”

Eva Irgl in Anže Logar

Andreja Valič Zver, članica Izvršilnega odbora SDS: “Kampanja se mi je zdela izjemno dobro premišljena, vodena, načrtovana in izvedena. Veliko stikov je bilo z ljudmi na terenu, naši ljudje so hodili po hišah. Prav kampanja od vrat do vrat je veliko pripomogla k zmagi SDS na volitvah. Kampanja se je odvijala tudi po družbenih omrežjih – Facebooku, Twitterju, Instagramu – skratka, neka moderna oblika kampanje, ki je prinesla dober rezultat. Zdi se mi, da je bila ta zmaga SDS pričakovana, vsi smo navdušeni, se pa obenem z vso odgovornostjo, ki jo imamo, zavedamo, da bo jutri nov dan, začeli se bodo pogovori o koaliciji. In to o koaliciji, ki jo bo vodil predsednik SDS Janez Janša, ki bo zadolžena za to, da potegne Slovenijo naprej, da ta voz vendarle pelje v smeri Švice in ne v smeri Venezuele. Prepričana sem, da nam bo uspelo.”

Andreja Valič Zver

Generalni sekretar SDS Janez Mežan: “Kampanja je bila zelo naporna, uspeh pa je prinesla zato, ker je bila kakovostna. Posvečali smo se ljudem na terenu in jih poskušali motivirali, da gredo na volitve, saj vemo, da gre danes vse manj ljudi na volitve, predvsem mladih. V tem prepričevanju smo bili uspešni in posledica tega je tudi današnji zelo dober rezultat. Pričakujem, da bo predsednik SDS uspešno sestavil vlado. Kakšna bo vlada, bo odvisno od koalicije, saj se je v njej potrebno dogovarjati. Verjamem pa, da bo koalicija dobra in da bo Slovenija zopet usmerjena na pravo pot.”

Janez Mežan

Mag. Branko Grims, poslanec: “Naša kampanja je bila odlična, zato je uspeh tukaj. Slovenija po teh volitvah ne bo več taka, kot je bila, in to je bistveno. Volivci so odločili, da gre pri vodilnem položaju za bistven premik v desno. To pomeni, da mora biti vodilna politika takšna, ki bo Slovenijo dala na prvo mesto in ne tujce, kar je dobro, kar je odlična osnova za razvoj. Volivci so se odločili za razbremenitev podjetništva, za sprostitev razvojnega potenciala Slovenije. To je tisto, kar mora biti temeljno vodilo, ko bomo sestavljali vlado in ko bomo vodili Slovenijo, odgovorno in z vsemi močmi v naslednjem mandatu.”

Branko Grims

Maja Kocjan, namestnica generalnega sekretarja SDS in kandidatka za poslanko: “Bila je zahtevna kampanja, SDS pa je zagotovo imela eno najboljših kampanj. Temu primeren je tudi rezultat. Z rezultatom smo zelo zadovoljni, pričakujemo pa, da bo SDS lahko izoblikovala stabilno koalicijo in vlado, kar bo vsekakor v dobro Slovenije. Slovenija pod vodstvom SDS bo bolj varna, v zdravstvu bo narejen red, gospodarstvo pa bo zadihalo.”

Maja Kocjan

Dr. Božo Predalič, predsednik Odbora za notranje zadeve pri Strokovnem svetu SDS: “Če ocenjujem s stališča SDS, je bila kampanja zelo vsebinska. Prepričan sem, da smo opozarjali na prave probleme, kar so nenazadnje potrdili tudi volivci z volilnim rezultatom. Glede na volilni rezultat in glede na dejstvo, da je SDS volilo več kot ena četrtina Slovencev, sem prepričan, da se bo predsednik SDS modro pogajal in sestavil koalicijo, ki bo Slovenijo popeljala v boljše čase.”

Božo Predalič

Dragica Strnad Pražnikar, članica Izvršilnega odbora SDS: “Zame se je volilna kampanja začela že prvi dan po prejšnjih volitvah leta 2014, ki so bile veliko razočaranje. Če pa govoriva o tej volilni kampanji, v katero sem bila zelo vpeta, saj sem bila članica štaba našega kandidata Marjana Golavška, pa lahko rečem, da smo dali od sebe vse in še več. Naša pričakovanja so velika in verjamemo v dober rezultat. Vesela sem in z moje strani je bilo pričakovano, da bo SDS zmagovalka, zato upam, da bomo koalicijo vodili mi. Upam, da bodo končni rezultati še boljši. To je moja želja in prepričana sem, da bo naše delo poplačano. Verjamem, da Slovenijo čakajo boljši časi, saj si to navsezadnje tudi zasluži.”

Dragica Strnad Pražnikar

Aleš Hojs, predsednik Odbora za obrambo pri Strokovnem svetu SDS in kandidat za poslanca: “V tej kampanji smo dali poseben poudarek ljudem, to je kampanji od vrat do vrat. Sam sem se kampanje udeleževal, kolikor sem se le mogel. Najprej moram izreči iskreno zahvalo članom našega volilnega štaba v Kamniku, ki so vse dneve od vrat do vrat nagovarjali volivce. Imeli smo tudi nekaj javnih prireditev. V vsak nabiralnik v našem volilnem okraju smo poslali tudi našo zloženko. Verjamem, da je bil vsak volivec seznanjen z našim programom, z mojo kandidaturo in z željo po tem, da se v Sloveniji nekaj spremeni. Kaj pa bo, bomo pa videli jutri. Zaenkrat smo lahko zadovoljni z veliko razliko med nami in naslednjimi strankami, naš rezultat je dvakrat boljši od drugouvrščenega, kar je izjemno lep rezultat. Kljub vsemu pa sem upal, da bo tudi SLS prišla v parlament, če ne bi bilo zapletov, bi prišla tudi Združena desnica, in morda bo potrebno v prihodnosti razmišljati o povezovanju.”

Aleš Hojs

A. G.