V štabu Slovenske demokratske stranke veliko veselje in zadovoljstvo!

Foto: epa

V štabu Slovenske demokratske stranke so z nestrpnostjo in v pozitivnem duhu pričakali rezultate predčasnih državnozborskih volitev. Na glavnem tajništvu SDS se je zbralo veliko članov Izvršilnega odbora SDS, predsedniki odborov Strokovnega sveta SDS, dosedanji poslanci in drugi člani SDS. Prve odzive nekaterih izmed njih si lahko preberete spodaj. 

Predsednik Sveta in poslanec SDS dr. Anže Logar“Naši kandidati so v kampanji naredili vse, kar je bilo v njihovih zmožnostih. Verjamem, da se je vsak od njih maksimalno potrudil. Na terenu je bilo zaznati željo po tem, da pride do zamenjave opcije na oblasti, napovedovala se je dobra udeležba. Glede na vzporedne ankete pa se soočamo z visečim parlamentom, kar pomeni, da bo sestava koalicije dolgotrajna in da bo Slovenija kar nekaj časa brez vlade.”

Eva Irgl in Anže Logar

Andreja Valič Zver, članica Izvršilnega odbora SDS: “Kampanja se mi je zdela izjemno dobro premišljena, vodena, načrtovana in izvedena. Veliko stikov je bilo z ljudmi na terenu, naši ljudje so hodili po hišah. Prav kampanja od vrat do vrat je veliko pripomogla k zmagi SDS na volitvah. Kampanja se je odvijala tudi po družbenih omrežjih – Facebooku, Twitterju, Instagramu – skratka, neka moderna oblika kampanje, ki je prinesla dober rezultat. Zdi se mi, da je bila ta zmaga SDS pričakovana, vsi smo navdušeni, se pa obenem z vso odgovornostjo, ki jo imamo, zavedamo, da bo jutri nov dan, začeli se bodo pogovori o koaliciji. In to o koaliciji, ki jo bo vodil predsednik SDS Janez Janša, ki bo zadolžena za to, da potegne Slovenijo naprej, da ta voz vendarle pelje v smeri Švice in ne v smeri Venezuele. Prepričana sem, da nam bo uspelo.”

Andreja Valič Zver

Generalni sekretar SDS Janez Mežan: “Kampanja je bila zelo naporna, uspeh pa je prinesla zato, ker je bila kakovostna. Posvečali smo se ljudem na terenu in jih poskušali motivirali, da gredo na volitve, saj vemo, da gre danes vse manj ljudi na volitve, predvsem mladih. V tem prepričevanju smo bili uspešni in posledica tega je tudi današnji zelo dober rezultat. Pričakujem, da bo predsednik SDS uspešno sestavil vlado. Kakšna bo vlada, bo odvisno od koalicije, saj se je v njej potrebno dogovarjati. Verjamem pa, da bo koalicija dobra in da bo Slovenija zopet usmerjena na pravo pot.”

Janez Mežan

Mag. Branko Grims, poslanec: “Naša kampanja je bila odlična, zato je uspeh tukaj. Slovenija po teh volitvah ne bo več taka, kot je bila, in to je bistveno. Volivci so odločili, da gre pri vodilnem položaju za bistven premik v desno. To pomeni, da mora biti vodilna politika takšna, ki bo Slovenijo dala na prvo mesto in ne tujce, kar je dobro, kar je odlična osnova za razvoj. Volivci so se odločili za razbremenitev podjetništva, za sprostitev razvojnega potenciala Slovenije. To je tisto, kar mora biti temeljno vodilo, ko bomo sestavljali vlado in ko bomo vodili Slovenijo, odgovorno in z vsemi močmi v naslednjem mandatu.”

Branko Grims

Maja Kocjan, namestnica generalnega sekretarja SDS in kandidatka za poslanko: “Bila je zahtevna kampanja, SDS pa je zagotovo imela eno najboljših kampanj. Temu primeren je tudi rezultat. Z rezultatom smo zelo zadovoljni, pričakujemo pa, da bo SDS lahko izoblikovala stabilno koalicijo in vlado, kar bo vsekakor v dobro Slovenije. Slovenija pod vodstvom SDS bo bolj varna, v zdravstvu bo narejen red, gospodarstvo pa bo zadihalo.”

Maja Kocjan

Dr. Božo Predalič, predsednik Odbora za notranje zadeve pri Strokovnem svetu SDS: “Če ocenjujem s stališča SDS, je bila kampanja zelo vsebinska. Prepričan sem, da smo opozarjali na prave probleme, kar so nenazadnje potrdili tudi volivci z volilnim rezultatom. Glede na volilni rezultat in glede na dejstvo, da je SDS volilo več kot ena četrtina Slovencev, sem prepričan, da se bo predsednik SDS modro pogajal in sestavil koalicijo, ki bo Slovenijo popeljala v boljše čase.”

Božo Predalič

Dragica Strnad Pražnikar, članica Izvršilnega odbora SDS: “Zame se je volilna kampanja začela že prvi dan po prejšnjih volitvah leta 2014, ki so bile veliko razočaranje. Če pa govoriva o tej volilni kampanji, v katero sem bila zelo vpeta, saj sem bila članica štaba našega kandidata Marjana Golavška, pa lahko rečem, da smo dali od sebe vse in še več. Naša pričakovanja so velika in verjamemo v dober rezultat. Vesela sem in z moje strani je bilo pričakovano, da bo SDS zmagovalka, zato upam, da bomo koalicijo vodili mi. Upam, da bodo končni rezultati še boljši. To je moja želja in prepričana sem, da bo naše delo poplačano. Verjamem, da Slovenijo čakajo boljši časi, saj si to navsezadnje tudi zasluži.”

Dragica Strnad Pražnikar

Aleš Hojs, predsednik Odbora za obrambo pri Strokovnem svetu SDS in kandidat za poslanca: “V tej kampanji smo dali poseben poudarek ljudem, to je kampanji od vrat do vrat. Sam sem se kampanje udeleževal, kolikor sem se le mogel. Najprej moram izreči iskreno zahvalo članom našega volilnega štaba v Kamniku, ki so vse dneve od vrat do vrat nagovarjali volivce. Imeli smo tudi nekaj javnih prireditev. V vsak nabiralnik v našem volilnem okraju smo poslali tudi našo zloženko. Verjamem, da je bil vsak volivec seznanjen z našim programom, z mojo kandidaturo in z željo po tem, da se v Sloveniji nekaj spremeni. Kaj pa bo, bomo pa videli jutri. Zaenkrat smo lahko zadovoljni z veliko razliko med nami in naslednjimi strankami, naš rezultat je dvakrat boljši od drugouvrščenega, kar je izjemno lep rezultat. Kljub vsemu pa sem upal, da bo tudi SLS prišla v parlament, če ne bi bilo zapletov, bi prišla tudi Združena desnica, in morda bo potrebno v prihodnosti razmišljati o povezovanju.”

Aleš Hojs

A. G.

 • Tomi

  Čestitke. Žal vlade ne bo mogoče sestaviti, če pa že, bo takšna, da bo zraven izsiljevalska banda in bo nemogoče ustvariti nek napredek, naslednje volitve pa bo padla kazen, ker bo za vse spet kriv JJ in SDS.
  Po moje je bolje iti v opozicijo in počakati predčasne volitve.

  • Tudi jaz tako pravim. Je sicer prav, da Janša/SDS izvede koalicijska pogajanja in opravi kar je potrebno. Potem pa naj Pahor da mandatarstvo Šarcu in naj se levaki požrejo med sabo.
   Jeseni se pa ponovno preštejemo na volitvah. Do takrat pa je naloga nas domoljubov, da neopredeljenim, nevednim, zapeljanim volilcem odpiramo oči. No, pa tudi migranti bodo svoje naredili ….

 • xtc

  Bravo SDS.

 • Lisjak

  Bolje je ne vladati,kot pa vladati slabo.

  • Tako je. Nekompatibilna koalicija s katero od levih strank je/bo le voda na mlin prostislovenskim hujskačem češ Janša je (spet) vse zavozil …
   Slovenci bomo že še preživeli še kakšno levo-uničevalsko oblast, potem pa začnemo od začetka.

   • Osti jarej

    …še ene take oblasti,ne preživi niti pohorski tonalit

 • Kapitalist

  Čestiatm SDS, ste bila najboljša izbira na včerajšnih volitvah.

 • Osti jarej

  …eh,ne verjamem,da glih do stropa skačejo od veselja….stavim,da je janša računal na večji procent glasov……pol bi ne bilo problema s sestavo vlade…..bi v koalicijo desus pobasal ,al pa sd jevce…..itak so vsi zgolj kapitalisti…….zdej bo pa moral cecljača k sebi vzet…jao…..

 • Osti jarej
 • Vera

  Leve stranke SD, LEVICA , DESUS , SMC, so dobile precej več glasov, kot si jih zaslužijo . Pametni bodo šli v koalicijo z Janšo, tumpeki pa naj bodo v opoziciji , ter naj niti ne pomislijo na polena .

  • Osti jarej

   …sploh ne bi smele dobiti glasov….nobenega

 • Olga2345

  Čestitke vsem za odličen rezultat! Kljub medijski gonji, v dogovoru z murgleonejem, ki se ni dotikala nobenih programov, saj jih levaki sploh nimajo, je bil edini “program” skorumpiranih presstitutov vprašanje: ali ste za ali proti Janši!!!! Dejansko so vprašali: ali ste za ali proti Sloveniji in njenim državljanom, saj vemo, da levičarji kradejo in uvažajo tujerodne divjake in jim za Slovenijo sploh ni mar….

 • Osti jarej

  …če kdo misli,da bo pa zdej,ko je/bo kakor janša mandatar…če…. za NN folk kaj boljše,se je fejst zayebal

  • Bom kdaj dočakala od tebe nek soliden komentar. ?

   • Osti jarej

    ….sto kil soli…..

 • Aton

  SDS je najboljša izbira dokler je še kakšen Slovenec… Če pa raja obuja spomine na Jugo in ZK…. Kar naj. Izdal in pokradel jih je že davno njihov Novi razred.

 • Osti jarej

  …hmm…..glih en prav premalo glasov…..zato,da bo v koaliciji cmerar in sd??

 • montyamp

  Slovenski quazi levičarji rabijo streznitev v obliki bankrota .
  Zakaj bi Slovenija šla po poti pametnih , če lahko s komunističnimi mladiči bankrotiramo v kratkem času .
  Brez krvi na balkanu ne bo šlo , vsaj tako danes kaže .
  UDBOVSKA DECA SO OTROCI MORILCEV , tolovajsko naravnani retoriki , ki bi dali delavcem delo , čast , oblast in denar pa sebi .
  KRI NI VODA .

  • Osti jarej

   …..nič bat…..mafijastan je že bankrotiran….davno……vse ceremonije so zgolj predstava za rajo….nekako morajo pa vseeno plače opravičiti….ane

 • Osti jarej

  …mater!!…državo zafura še bolj,kot že je in kreteni ga volijo…..cmerarja……je pa res,da dolfija ni…..kaj pa zdaj (”.”_”.”’)

 • Osti jarej

  …ejga….24 let na čelu stranke….po titu,janko

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ……ko bo,če bo…koalicija sestavljena…..kam z odpadkom poslancev….so džobi zanje že zagotovljeni….al kako….pa ne rečt,da to ni pomembno vprašanje…..navsezadnje so odgovorni za kolaps marsičesa v mafijastanu

 • Osti jarej

  ..o,mater!!…kje pa ste?….a še kar mačka zdravite pod mizo

 • Osti jarej

  ..no,važno,da vam je barovec razkril,kako hočejo uničiti njegovo vezo

 • garfi

  čestitke za trdo delo

 • jovan jovan

  Jona potkivanom. Sekta poka od zadovoljstva. Se še širi smrad po gnilem nacionalšovinizmu s Trstenjakove? Telefoni pa še kar ne zvonijo. In gorenakov ksiht ne bo več po tv. Neprecenljivo.

  • xtc

   Baje ,da precej brnijo-,a misliš da ti bo kdo povedal-saj ti je že Šarček lagal javno .da se je sestajal z JJ in ne samo 2x.

   • jovan jovan

    Menda “low battery ” kliče že ves dan!

  • Srce

   Bolje gnil nacionalizem, kot smrad po trhlem morilskem partizanskem čistunarskem pobijanju svoje nacije. Smradljivc šovinistični si

   • jovan jovan

    Vidim, da ti je monocefalni sektaški domosranski primitivizem v genih. SF-SN

 • xtc

  Levi ne zmorejo preživeti BRUTALNEGA porazaJJ !00% več od Šarca in to kljub temu ,da so organizirali,avtobusne prevoze,senviče,pir in še nekaj denarja za trenirkarje in podpornike-PORAZNO.

  • Osti jarej

   ….janša je trenutno le relativni zmagovalec…

   • xtc

    Absolutni-relativni je bil med štetjem glasov.

  • Miro

   o kakšnem porazu govoriš bebo???? ali znaš računat? seštej glasove desnihm in glasove levim!!!

 • Radolf Mitler

  Prihodnja koalicija: LMŠ – SD – SAB – SNS – SMC

  Najboljša: SDS – LMŠ – NSI – SD

  • Vince Blake

   Kar se prve verzije tiče…ni dovolj za neko resno vlado. Dodati jim je treba še desus, kar pa je garancija, da te umetne tvorbe čez eno leto več ne bo.
   Kar se pa druge verzije tiče, bi pa jaz namesto SD dal SMC.

  • Miro

   druga varianta so mokre sanje Jajota

 • Miro

  pa se imajo res kaj veselit !!! spet sedeti v opoziciji in zajebavati

  • garfi

   ja prenehaj zajebavati

 • Miro

  najverjetnejše so nove volitve

 • herman

  Hudiča! Nisem vedel, da vaški agitatorji SDS hodijo od vrat do vrat in enemu nisem odprl, ker sem mislil, da spet kak klošar fehta. Se globoko opravičujem!

  • Imaš pa res smolo.
   Drugič se le okorajži in mu odpri, mogoče pa ima za tebe kakšno ministrsko mesto v novi vladi. !

   • Miro

    ja zdej bi ga SDS tud Kučanu ponudu sam da bi mel vlado

    • SDS ni izključevalna. V ospredju so INTERESI SLOVENIJE – torej ….
     Kje vidiš problem ?

     • Miro

      hahahahah doba šala……

     • Mogoče si v službi pri Pavlihi ? Moj komentar je popolnoma resen. Čista Resnica.

     • Miro

      še svetniški sij mu manjka pa ga Papa posveti za svetnika

     • Svetniške sije bomo dobili nekoč vsi – tudi jaz in ti, če bomo živeli po božjih zapovedih – delali prav in dobro ter se med seboj spoštovali in ne sovražili.

   • Osti jarej

    ….al pa bo lokalni ministrant

  • Osti jarej

   …res so hodili od vrat do vrat…..kot akviziterji

 • garfi

  SPOROČILO NEOPREDELJENIM ZA MOREBITNE NOVE VOLITVE
  VKLJUČEVALNI JAnez JAnša-SDS ZA REŠEVANJE VSEH NAS
  KAZNUJTE KOALICIJO IZKLJUČEVALCEV, protiSlovensko udbomafijsko koalicijo zla
  to so šarec židan bratuškova mesec erjovc cerar….

 • jovan jovan

  Veseli in zadovoljni – luzerji!?