V stranki SD zopet na radikalen način delijo slovenski narod z obujanjem lažne zgodovine

Foto: Twitter

Socialni demokrati druge razglašajo za nestrpne in razdiralne, čeprav dejstva govorijo nasprotno. So namreč redni obiskovalci partizanskih proslav, ljubitelji preoblačenja v rdeče zvezde, brez sramu se v govorih opirajo na Edvarda Kardelja in so veliki oboževalci Tita. Tako ni nič presenetljivega, da poslanec (kmalu nekdanji) SD Jan Škoberne in Saleški lobi ni manjkal na obeležitvi 75. obletnice bitke na Sutjeski – še ene izmed bitk, v kateri so komunisti žrtvovali številna nedolžna življenja, v vojaškem smislu pa spada med taktično katastrofalno zasnovane vojaške akcije.

Škoberne je, sodeč po objavi na družabnem omrežju Twitter, v družbi obeležil 75-letnico bitke na Sutjeski, ki jo je označil kot legendarno. Ob tem pa je priložil fotografijo, na kateri je oblečen v majico z napisom Titovo Velenje, v pisani druščini pa ni manjkal niti nekdanji poslanec SD Bojan Kontič, župan Velenja, kjer se še danes bohoti največji kip diktatorja Josipa Broza Tita na svetu, vidna pa je tudi bogata jugonostalgija, ki se oživlja na prav vsakem možnem koraku.

Bitka na Sutjeski je še eden izmed lažnivih komunističnih mitov
S svojo objavo Škoberne, tako kot je sicer v navadi stranki SD, zopet obuja lažno zgodovino in označuje bitko na Sutjeski, ki je trajala od 15. maja do 16. junija 1943, kot legendarno. Ob tem pa dodaja: “Ponosni in hvaležni.” Sicer je res, da so bile na strani partizanov večje izgube kot na strani sil osi, a je pri tem potrebno omeniti, da so bile izgube tolikšne zaradi napačnih strateških odločitev Tita. Partizanski komandant Pavle Jakšić je razkril, da komunistična propaganda seveda tega ni želela spraviti v javnost, prav tako pa je ta omilila tudi resnično število partizanskih žrtev, ki so bile številčnejše, kot so uradno trdili, z namenom, da bi bitko lažje prikazali kot veličastno in hrabro ter jo pretvorili v absolutni mit.

Spomnimo, da so v stranki SD glavni obujevalci komunistične mitologije. Člani stranke SD so se tudi letos tradicionalno odpravili na romanje levičarjev v Dražgoše, z namenom, da bitko pri Dražgošah prikažejo kot herojsko zmago partizanov nad nacizmom, zato ne čudi, da ta še vedno ostaja simbol odpora in narodnoosvobodilnega boja. V resnici pa predstavlja sramoto za partizane in je velik pokazatelj tega, koliko je bilo komunistom res do ljudi. Očitno pa to dejstvo v stranki poskušajo čim bolj zamegliti in poveličevati nekdanji komunistični sistem ter se opirati na besede Kardelja, ki je veljal za Titovega ideologa, nosilca nove marksistične misli in enega glavnih avtorjev jugoslovanske ustave. Glede na to, da je Kardelj iz Beograda ukazoval množične zunajsodne poboje leta 1945 in vse življenje hlapčeval Josipu Brozu Titu, katerega je celo Ustavno sodišče RS označilo kot zločinca, se človek vpraša, kakšno oblikovanje prihodnosti ima v mislih stranka SD?

Foto: Twitter

Žalostno je, da do sedaj nihče ni odgovarjal za zločine proti človeštvu, kljub kar 130 tisoč zunajsodno pobitim žrtvam na slovenskem ozemlju. Poleg tega pa se v Sloveniji poleg nostalgičnega obujanja v posmeh dovoljuje tudi organizacijo koncertov Nosil bom rdečo zvezdo pod okriljem Svetlane Makarovič. Čas bi bil, da bi končno poskrbeli za pokop vseh žrtev totalitarizmov in počastili spomin nanje, da bi lahko končno pričeli stremeti k resnici, pravici in spravi.

H. M.

 • antimur

  Da je banda v SD proti slovenski vojski in jo je s svojo nesposobno in avšasto Katićko še bolj zminizirala, seveda namerno, je dejstvo, saj je to naslednica vojske, ki se je uprla jugoslovanski rdečezvezdaški armiji, torej za to golazen sovražna vojska, torej vse kar ima prizvok slovenstva, je za to golazen sovražno. Zato moramo storiti vse, da te izdajalce uničimo, kakorkoli, smo že tako daleč, da sredstva niso pomembna.

 • Aton

  Sutjeska je imela svoj namen. Čim večje število žrtev. Revolucija potrebuje heroje. Toliko bolje, če padejo v borbi, ne pa da se zgodi Hebrang, Žujović, Đilas, …..

 • šmentanamuha

  Očitno se je Slovenija zataknila v socializmu.

 • Anton

  Kdaj mislijo prosljavljat v Kočevskem rogu?

 • Amerikanc

  50 let gor, 50 let dol – počasi toti reptili izgubljajo repe !

 • Olga2345

  Idiote na psihiatrijo ali v zapor!

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Levičnik

  VOJNA ZVEZD

  Svojčas je bila prav popularna,
  se v nadaljevanjih je vrtela,
  gledanost veliko res imela.
  Vojna zvezd, ta fikcija udarna.

  Kdo vse blodil v njej ni po vesolju,
  polna vsa bila je domišljije,
  z vojno zvezd otroške iluzije
  našle v mnogem so odmev okolju.

  Zvezdne steze ali Mars napada
  hitro so otroka osvojile,
  mnoge da v odvisnost so pahnile,
  lahkoverna je pač duša mlada.

  A potem ko je otrok odrasel,
  je minilo zvezdno vojskovanje,
  za lase privlečeno igranje
  po pravilu hitro je prerasel.

  Toda, glej, v pravilu so izjeme,
  da jih nekaj še za zvezdo blofdi,
  ti ne ubežijo nje usodi,
  v zvezdnate oblačijo se šeme.

  Vojno zvezd bi zopet se igrali,
  kakor v filmu vse bilo bi rdeče,
  lastne ne zavedajo nesreče
  tisti se, ki v boj so se podali.

  Zdaj kot roj vesoljčkov vsi besnijo,
  kot otrok, recimo osemletni,
  preden kmalu, v dobi pubertetni
  takšni ga popadki zapustijo.

  Gospodarja zvezd ti zdaj servilno
  kot otroške duše bi častili
  in z raket izstrelki vse zdrobili.
  Kaj naj rečem? Skrajno infantilno.

  Stavijo na zvezdo namreč eno,
  bi vesolje z njo ustrahovali.
  Kam so zvezdniki se ti podali?
  V borbo iluzij vnaprej zgubljeno.

  Zvezda namreč vsaka se utrne,
  še posebej zvezdica fiktivna,
  infantilna duša z njo naivna,
  prah bila je, v prah se spet povrne.

  Za zvezdaše je priporočljivo,
  da se raje sproti ohladijo,
  v pravo smer korak da naredijo,
  k Heinekenu brž na hladno pivo.

 • Republic Commando

  V rokah zastavo Slovenije, na majicah in v ozadju pa rdeče zvezde. Tako ponavadi pozirajo agresorji.

  • david23

   Da, po vsebini to ne gre skupaj, majica z napisom “Titovo Velenje” in zastava Republike Slovenije! To sta dve popolnoma različni vsebini, ki nista združljivi, ker eno je totalitarizem (majica z napisom “Titovo Velenje”) in drugo demokracija (zastava Republike Slovenije)!

 • Amerikanc

  Tisti ta levi, na sliki, je v črnini – ni prišel v parlament !

  • totex39

   Zato bo pa smrkavec še bolj podpihoval ljudi h komunističnemu režimu.

 • montyamp

  Hudičevo seme je bilo posejano 1945 .
  Kje ste pa že videli toliko bankrotov na enem prostoru , v tako kratkem času ???
  Danes , ko komunist fašistična mladina izvaža slovenske bolne otroke , ker so dobesedno uničili zdravstvo , se vajenci udbopartijske teroristične celice celo drznejo fotografirati v javnosti .
  Socialistične torture se običajno končujejo ko zmanjka tujega denarja .
  Kdaj in kje so morilci vzgojili normalne naslednike ???

  • Goran Hvala

   zakaj je pa slovenc(cistokrvni) tak lenuh? sm mislu da so sam ta levi lenuhi pa nenormalni. .kua pa garaci desnaki… bogi slovenski kmet isce delavca v bosni. ga ni kerlca slovenskega ki bi sel delat za 600e pa zastonj streho nad glavo.. raje socialo vlect. seveda vas pa zbode ko to delo zavrne en neslovenc….hahahaha pravi janseviki.

   • Steiermark

    Zakaj pa ne greš ti, balkansko tele, ki živiš v Sloveniji, na račun Slovencev, že celo življenje, kot vsi tvoji leni smrdljivi rodžaci, privilegiranci v naši družbi, obravnavani kot vaši “sonarodnjaki”, musliji, katerim je delo celo prepovedano? Nimaš delodiša? Sicer pa, piše se vam skorajšnji konec, čeprav se vam to ne zdi mogoče. Ampak je tako, tako vi kot vaši musliji, boste kmalu iskali luknje, kako pobegniti iz Slovenije, ko podgane, ki zapuščajo potapljajočose barko…..

    • Goran Hvala

     spet en pameten jansevik… jest delam… pa sm cist zadovoljen z razliko od tebe… pa zasluzm vec kot dovolj z razliko od tebe… pa jamram tud ne z razliko od tebe… hvala bogu da jest nism ti…. pa da ne trpim tako strasnih muk kot ti…
     se zdej mi pa pameten kot si nisi znal odgovorit zakaj je tolk slovencov na sociali un slovenski kmet pa ne dobi slovenske gore lista…. sami garaci…

     • Steiermark

      goranče, lepo da mi priznaš pamet, ki je vi jugosi nimate na pretek. Če si “čist zadovoljen”, v kar tudi verjamem, saj kot migrant iz jugoslavije, uživaš privilegije, i jih mi , ki vam jih moramo dajati, nimamo pravice prejemati, pa ne vem zakaj misliš ( s čim??) , da jaz nisem in da trpim muke? Sedaj te bom pa morala hudo razočarati in prizadeti: za razliko od tebe, imam pa jaz svojo vdovkso pokojnino iz tujine, ki je pa res tako visoka, da se mi vsi vi, tudi privilegiranci smilite, kako morete preživeti s to revščino, za katero ste prav vi jugosi odgovorni, za ropanje slovenskega premoženja in odnašanja le tega v fiskalne oaze – kot smo lahko slišali , pred kratkim, od R. Pezdirja…… Zaradi tega, trpijo v revščini tudi moji sorodniki, ki so garali leta in leta za sedaj, peklarsko penzijo! Sicer boš pa še bolj zavisten, ko ti zaupam, da bom čez nekaj let upravičena tudi do svoje, tako iz Slovenije, kot iz tujine!

     • alborebeka

      Pošteno plačaj pa boš meja gužvo,srednjega veka ni več in tlačanov pa tudi ne

   • montyamp

    In kaj bi ti rad povedal ???
    Ja pol pa naj SD strokovnjaki gredo za hlapce na kmetije , za drugo itak niso sposobni , Kućan naj bo organizator , jih bo plačal 6 000 € na mesec in to s pokradenim denarjem .

    • Goran Hvala

     kaj spet srackas o nekih sd itd… jaz ti prasam zakaj je slovenc tak lenuh da raje socialo cuza..?

     • Steiermark

      gorane, neslovenac, zakaj se že končno ne posloviš od Slovenije, ki ni tvoja najbolj intimna izbira, in odpeketaš nazaj v svojo bizantinso pokrajino, zraven pa še popelješ ostale bizantince, od solatjeka, do palčka? Tam je vaša domovina, in edino tam vam bo lepo, pa čeprav z našim denarjem!

     • alborebeka

      Goran premalo plačaš ,še ti ni jasno ti bi pobira samo smetano e tak pa to nebo šlo ,tudi jaz imam rad smetano pa še kakšen zavitek bo vsaj tebi ostalo 600eurov pa si tudi ti kupi smetano,glej pridem samo moja ura je 8eur neto ,plus prevoz,malca dnevnica in da ne pozabim da tudi za pripravljenost kasiram..takšni so pač normativi in teh se je trba držat.

    • Steiermark

     tem tepcem iz jugodivjine, pač nemoreš dopovedati, da je naša miselnost za 180 stopinj vstran od njihove….. Oni so od rojstva, dresirani v disciplini “prihvatiziranja” in “nadmudravanja” ….. Nimajo nobenega cilja v svojem življenju, kot preživetje, kot jim je to omogočal socializem, ko so se zadovoljevali , kot živali, če so le imeli poln krožnik (tudi svinjarije) ter kotiček, kjer so odležali svoj “šiht”, drugo jih pa ni zanimalo! Kot živali, nobenega duhovnega življenja, samo materialno in še tisto je moralo biti pridobljeno z “veliko truda” in nelegalno, pa čeprav so švicali ob tem, ker oni nemarajo in ne priznavajo “prisile – zakonov”, pa čeprav za mimozakonske posege morajo bolj garati, kot pa za vse, ki bi bilo v skladu z njim….. Bizantinci pač!

   • Tone

    Vsak pameten človek je tudi len. Delavni so le tisti, ki s tem izpolnjujejo kak svoj cilj. Če je cilj samo preživetje, se bo vsak odločil za lažjo varianto, če lahko zbira.
    Tisti, ki so delavni zaradi ideala pridnosti pa imajo od gospodarjev oprane možgane.

 • Jakob Kovač

  Tudi SDS deli narod z dnevnim politikanstvom o dogodkih med vojno in po vojni-nobene stranke ni kaj prida .

  • montyamp

   Kaj pa bankroti pa to ???
   Saj ne boš crknil če boš napisal nekaj proti udbi .
   Če te lastni pospravijo pa neke grozne škode Slovenija kot država ne bo utrpela .
   Izdajalci in ovaduhi ste skrajno ostudna stvar , želodec se mi obrača , ko se izvozniki bolnih otrok oglašate kot silni poštenjaki

   • Jakob Kovač

    Res si bolan idi v Vojnik če ti lahko pomagajo-kateri lastni joj joj in take norce ima Janša !

   • Goran Hvala

    izdajalci in ovaduhi so vojno zgubil pa v jamah komplil…zdej vas pa napenja..

 • Anton

  ko gledam te slike iz maškarad, ki jih prirejajo naši Sd-jevci, mi je v utweho v to, da na njih iz leta v leto videvam čedalje manjše število mladih. Očitno se je v srcih mladih prebudilo spoznanje, da gre pri tovrstnih maškaradah zgolj za provokacije s strani starih in malo manj starih tovarišev, ki se do sedaj niso mogli sprijazniti z odhodom od stare juge in njihove zvezde.

  sarkazem press

 • montyamp

  “Če¨ slučajno spregleda mahinacije UDBOVSKE DECE tisti del volilnega telesa ki bojkotira volitve prav zaradi morilske politike podmladka udbopartijske teroristične celice , se bodo kandelabri lomili , pa ne od žleda .

  • Goran Hvala

   aja zdej so ze komujare tud tisti ki ne hodijo fanaticno obkrozat vasega velikega vodje. pa kaj vi janseviki ste res bolniki…se noben komunist mi ni reku domobranc ker ne grem na volitve….tak da se lepo vidi kdo je tist agresivec..

 • piko8

  edejevska golazen!!!

 • totex39

  No, pa niste mnogi hoteli verjeti, da še vedno imamo komunizem, ki se vedno bolj prebuja.

 • KAPIBARA
 • Tone

  Kogar tako moti delitev naroda, se lahko takoj priključi nasprotni strani, pa bomo spet enega srca in enih misli, kot smo bili za časa Samove države.

  • sprehajalec

   Dvoumno postavljena trditev. Moti komentatorje delitev naroda na Sutjeski, ki jo izvaja SDS, ti pa pozivaš naj pač tisti, ki jih to moti gredo v Avstrijo pa Nemčijo. pa itak jih gre cela množica vsako jutro.

   Da bodo ostali samo Pravoverni tukaj ali kaj?

   • Tone

    Si pa res bednik! Namesto, da poveš, da se ne strinjaš z mano ali, da pišem neumnosti, si kar nekaj izmišljaš.
    Vsi, ki vas tako moti razdeljenost naroda (kakor da smo bili Slovenci kdaj politično enotni), menite, da bi nasprotna stran morala sprejeti vaše mišljenje. Zato pravim, da bi bila boljša taktika za dosego enotnosti ta, da se vi sprejmete nazore nasprotne strani, pa bomo enotni.
    Sicer sem pa jaz za različnost, enotnost je pogubna. Naj živijo razlike!

    • sprehajalec

     Kot da ne bi 70 let ena stran tiščala drugi svojih nazorov….

    • Artur

     Rad imaš različnost ne glede na poreklo različnosti ali v vsakem oziru ?No potem organiziraj nastanitev današnje invazivne različnosti, ki se nezakonito vali čez našo mejo na svoj dom in na domove ostalih tvojih oboževalcev različnosti ampak na svoje stroške toda pazi, da bo ustrezna komoditeta zagotovljena, ker ne bodo zadovoljni z običajnimi nastanitvenimi razmerami pa na vsakodnevno postrežbo halal najmmmy za njih ne pozabite, ker vam bodo drugačno servirano v glavo zabrisali. pa tudi če jim boste v vsem ustregli vam ne bodo hvaležni ravno nasprotno . A ja pa na žepnino za vsakega ne pozabite, Zamenjava s hitrim internetom bo potrebna, ker s počasnim ne bodo zadovoljni bo treba bolj zmogljiv paket zagotovit pri svojem operaterju . No to torej organiziraj dokumentiraj in objavi lahko tudi tukaj in se dejansko pohvali kako si za takšno različnost in kako shajaš s to različnostjo .
     Kar na mejo z avtobusom s transparenti z welcome diversity in our home in navali narode, da vidimo kako boš s svojimi kamerati to izvedel .
     Muslim Refugees Can be Incredibly Ungrateful! 2017
     https://www.youtube.com/watch?v=Lavzzrlqfe8
     https://www.youtube.com/watch?v=7ttnc2OFCis
     https://www.youtube.com/watch?v=ylw0H9msi-A

     • Tone

      Bednik, spet kar nekaj trobezljaš in si izmišljuješ, kar nima nobene zveze z mojo diskusijo. A te imajo povsod že vsi dovolj, pa se tu izživljaš?

     • Artur

      Hej multikulti gender komunajzlček pa rekel si ,da naj živijo razlike , no jaz sem ti dal predlog, da se izkažeš v ljubiteljstvu do razlik , kar se nanaša samo na samo na konec tvoje diskusije oziroma tvoje zadnje trditve.
      Sicer sem pa jaz za različnost, enotnost je pogubna. Naj živijo razlike!

      Enotnost je pogubna ? No hvala bogu, da ni bila pogubna 91 leta ko si ti še v plenice sral ali pa s figo v žepu navijal za vašo SloJugo narodno izdajalsko komunjarsko falango. Ja dovoljj me imajo vsi tvoje sorte to mi je čisto razumljivo jaz sem namreč za narodno enotnost tako kot sem bil 91 leta kot zdaj ko se je treba pod nujno izvleči iz vaše komunjarske greznice.

     • Tone

      Enotnost leta 91 ni bila pogubna zato, ker je trajala le en dan.

     • Artur

      Ja žal ampak ni trajala samo en dan temveč več ali manj oslabljena po zaslugi
      vaših komunjarskih narodno izdajalskih krtic pa vendar večinoma enotna vse do konca vojne za Slovenijo potem pa je sledila dokončna uzurpacija naše države tvojih komunjarskih kameratov, ki traja vse do zdaj tudi z orgijami s komunističnimi simboli, da provocirate zaveden narod .Komunjarski poden od podna kot je bil že od nekdaj :https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:doc-40V2JMYB/1d1390cf-822d-46da-87d7-1e6061080f90/PDF

 • sprehajalec

  #“Ponosni in hvaležni.” Sicer je res, da so bile na strani
  partizanov večje izgube kot na strani sil osi, a je pri tem potrebno
  omeniti, da so bile izgube tolikšne zaradi napačnih strateških odločitev
  Tita.#

  Pošteno povedano, na nemški strani je padlo 450 Gorskih lovcev. na partizanski strani gredo številke do 6000. Pod sile osi so maskirani drugi jugoslovani, v Državljanski vojni za prevzem oblasti.

  Če jugoslovan pobija jugoslovana, cel svet to smatra za državljansko vojno.

 • sprehajalec

  Zgodovinski prehodi iz Socialdemokratov v komuniste in obratno, niso nič novega.

  Leta 1911 je Socialdemokratska Stranka Rusije postala Komunistična Partija.
  Leta 1990 je Zveza komunistov Slovenije postala Socialdemokratska stranka.

  • Krtača 20

   Torej sds.

   • sprehajalec

    Gre za veliko ločnico med Sds in ostalimi naštetimi. Sds je nacionalna stranka, gornje pa so internacionalne. Ruska je zavzela pol sveta, SD pa širi ideologijo po Bosni na svojem internacionalističnem poslanstvu….

 • Artur
 • Goran Hvala

  pa ne mi rect domobranosi da niste uspel partizanov zradirat….ene 120.000 vas je blo..unih pa sam 20.000…..pa se niste nc nrdil….z so zracno podporo itd…:-)…ni cudno da vam se zdej ne gre v racun de ste zgubil. . :-)

  • Republic Commando

   Kok se trudiš :). Drugače pa je bilo domobrancev manj kot 15.000 in že to je bilo dovolj, da so rdeči pobegnili v hosto. Šele ko je bilo jasno, da bodo sile osi izgubile vojno, so si upali ven :)

   • sprehajalec

    Ko je prišla Jugoslovanska armada iz juga. Zato je bila zasedba Ljubljane po koncu vojne 09.05.45.

    • Tone

     Kaj imaš od tega, da si izmišljuješ?

     • sprehajalec

      In? kdaj je bila osvoboditev ljubljane? napiši dan.

     • Tone

      09.05.45. Samo takrat ni bilo v Ljubljani nobene Jugoslovanske armade z juga.

     • sprehajalec

      je bila kakšna nemška oziroma kakšna izmed antikomunističnih enot? Kolikor sem čital so bile enote JA na obrobju. zaradi simbolike so pa slovenske vkorakale.

     • Tone

      To si lahko bral samo v svoji fake literaturi.

     • sprehajalec

      celotna oblast zadnjih 70 let, ki jo tako krčevito braniš temelji na fejku….

      na državnem puču ozke zarotniške skupine pod vodstvom iz moskve.

     • Tone

      Nikoli nisem branil nobene oblasti, Dokaži, če misliš, da sem!

      Samo opozarjam na neumnosti in netočnosti, ki se pojavljajo v javnosti, Trenutno na tem portalu.

     • exposingthetruth1111

      Si bil zraven, da se ti toliko gre. Meni je vseeno, če si je Sprehajalec izmislil ali je bilo drugače, to so bili časi ko nobenega tukaj aktivenga komentotorja na Svetu ni bilo. Ni pa vseeno da dandanes potomci teh revolucionarjev še vedno so pri vrhu in si samovoljno lastijo državo, predvsem na lažeh, manipulacijah in izseljevanj…še bolj noro je pa to, da dandanes raste število borčevskih iz WW2, kar je pa itak skregano z vso pametjo. To so samo dokazi da današnje strukture oblasti (seveda mislim ozadje, ker demokracija je itak fake) s svojim delovanjem ki ga lahko vsaki dan vidimo, uničujejo narod, naš razvoj, naš standard, našo zdravstvo, infrastrukturo našo varnost in našo prihodnost. Delamo za ko zmešani za džabe, vsi bi pa z našo produktivnostjo ki jo imamo lahko živeli kot kralji.

     • Tone

      To je tvoj pogled, večina pa misli drugače.

     • traktor

      Večina pri nas, očitno, nič ne misli. Samo nekaj se dela, da dela.

     • Tone

      Se pravi, če kdo ne misli tako kot ti, sploh nič ne misli?

     • traktor

      Ko sem to napisal sem mislil ravno nate. Ti si borec za nasprotja. Verjetno iz žlehtnobe in koristoljubja.

     • Tone

      Torej, ker ne mislim tako kot ti, ne mislim nič?
      Malo pozitivne žlehtnobe priznam.
      Kar se koristoljubja tiče, pa: časi so težki, kak postranski zaslužek ni odveč.

     • traktor

      Dobra služba, malo dela, nič odgovornosti, spočit. Pol pa mal fuša, za gutuvinco, ne? Sicer malo atipičen levičarski revolveraš, pa vendarle. Čeprav tvoji najraje jamrajo, ker se jim ne da delat, pa molzejo na hard, nas ostale.

     • Tone

      Saj veš, ljudje imamo različne sposobnosti. Eni znajo delat, eni pa znamo klicat hooo-ruk!

     • sprehajalec

      Poslušaj, vse kar napišem je preverjeno. Čeprav ni moja profesija zgodovina, pa jo že od nekdaj berem in vedno serviram tukaj zgodovino, kot se poučuje izven Slovenije. Ker slovenska je pristranska in ščiti ljudi in njihove potomce, ki so po drugi vojni prišli na oblast.

     • Tone

      No, potem pa povej, kaj tuje zgodovinopiske pravi, kdaj je bila Ljubljana osvobojena in kdo jo je osvobodil.

     • sprehajalec

      Ljublajan je bila prazna vojsk 09.05.45. Sem so vstopile komunistične enote. Antikomunistične so se prebijale proti koroški.

     • Tone

      Točno tako. S tem, da so partizani še v noči na 9. maj bili boje z Nemci, ki so varovali umik nemške in domobranske vojske iz Ljubljane. Ni treba, da se osvobaja mesto ulico po ulico. Osvoboditelj je tisti, pred katerim okupator pobegne iz mesta in prvi vkoraka v mesto, To pa so bili slovenski partizani,

      Te smešnice, da partizani niso zmagovalci, saj sami niso pregnali okupatorjev, nihče resen v mednarodnem prostoru ne bo kupil. Za zmagovalce veljajo vsi, ki so se borili na strani zmagovalcev, ne glede na to, koliko so prispevali. Celo Italijani, ki so potem, ko so vojno izgubili zamenjali stran. Iz Jugoslavije in Slovenije so okupatorji bežali pred partizani in ne pred Američani ali Rusi, kot v drugih evropskih državah.

     • tramal

      Takrat Nemcev že dva meseca ni bilo več v Sloveniji.Dolgo se niste upali iz goše.

     • Tone

      Generala Löhra so pa ujeli, ko je prišel s familijo na počitnice?

      Se mi smiliš, demenca je huda reč, a pravijo, da ne boli.

     • centurion

      A je Lublana osvobojena?
      Nisem vedel.
      Od kdaj pa?

   • Goran Hvala

    aja ta vas janseviski kontekst sej res.. :-)…15.000 vstetih v tistih 120.000…..tak da ne bo tolk iz konteksta..mal svabov, mal italjanov pa mal hrvatov pa mal bolgarov pa mal domobranov iz slovenije pa je cifra 120.000…..:-)…nimas kej. buzara ste….

    • tramal

     A si tudi ti imel sedem popravnih iz matematike ,tako kot šarec.

  • tramal

   Kako ,če pa je banditov partizanov danes še 30 000.Aja iz hoste še prihajajo vsak dan.

 • rubec

  Samo za glavo od konjtiča bi moral kipar odklesat polovico Matterhorna.

  • alborebeka

   Saj Židanova tikva je nekaj istega ,interesntno pa je to da je prazna prazna!

 • Caetano

  Partizani so docakali bitko na Sutjeski nepripravljeni, ker je komunisticni vrh poprej sklenil dogovor z Nemci za boj proti cetnikom in Anglezem v primeru izkrcanja. Medtem ko so partizani po dogovoru z Nemci, ki pa ga Hitler ni odobril napadali cetnike so jih Nemci napadli v hrbet.

 • Jožef

  Shranite si slike. Če slučajno pride do ponovne komunitične revolucije, se bojte teh ljudi. Za vsak slučaj se jim izognite v velikem loku.
  A veste, koliko napora je treba, da prideš do Sutjeske.
  Jaz grem rajši v Brezje na Gorenjskem, tam vsaj lahko prosim Marijo, da me obvaruje komunističnih revolucionarjev.
  Ljubi Bog, pomagaj nam in nas reši večnih spomladanskih pozeb.

  • bubamara

   Pred revolucionarji te ne reši Marija, ampak AK-47.

  • centurion

   Naj se oni takrat bojijo NAS….

  • Tone

   Do Sutjeske je lepa in zanimiva vožnja. Kako naporno je priti do Jajca pa ve JJ.

   Pa na Brezje se reče in ne v Brezje.

  • Hun

   v Yugi si bil pa zavedn cinkaroški partijc

  • Goran Hvala

   ti se le drzi brezij na gorenjskem.. :-)…

 • črnaovca

  Na čigave stroške?

 • Soave

  Ja, no ?? Jaz jih razumem. Prav lepo se imajo !
  Pogostijo jih, da doma ni potrebno kuhati, dobijo lepe majice. . . . . pa še kaj !
  Ker je takih dogodkov čedalje več, veliko prišparajo. Pa še pri Vrhovnem so dobro zapisani. Dobijo čebelico v knjižico ?

 • centurion

  Pa naj tovariš Škoberne in tovariš Kontić skupaj z druščino
  poberejo nazaj grede v Veliki Kladuši onih par sto migrantov,
  in jih dostavijo na domove volilcev, ki so volili SD.
  Da besede meso postanejo.

 • Artur

  To je zgodba Franca Kavčiča. Preživel je krvavi pokol v Dražgošah.
  http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/intervju-s-francem-kavcicem-pobijali-so-nemci-krivi-so-pa-partizani/

 • Olga2345

  Parazitska levičarska svojat (klasifikacija po Trčku)!

 • montyamp

  Kako je to čudno , komunisti se že 100 let borijo da bi naredili svet boljši in lepši .
  Ko jim zmanjka kapitalističnih posojil pa bankrotirajo .
  Kdaj se bo ta nasilna in topoglava svojat začela spraševati po svojem zdravju ???
  Uničili so med in po WW2 slovenskega kmeta in industrijo , oblasti se pa držijo kot najbolj agresivni paraziti umirajočega gostitelja .

 • Hun

  SD in SDS grobarji slovenske drzave

  • xtc

   Torej si v ZL?

   • Hun

    nikjer, bebo

    • KAPIBARA

     Ne uganeš, za kateri del besedila, sem ti dal ” +”

 • Vera

  Da jih ni sram , ko sredi krščanske Evrope , propagirajo rdečo zvezdo , ki je bila nekoč simbol neke druge države , ki že dolgo ne obstaja več . Kkašne potomce lahko tile pričakujejo, če jim lažejo in prikrivajo pravo resnico ? ” Nič ni tako skrito, da ne bi bilo več odkrito ” !

  • Goran Hvala

   in kaj je skrito? a to da smo bli takrat jugoslavija?

   • tramal

    To ste nekateri bedaki še danes .Zabiti jugosi.

   • xtc

    Ki je hvala k******** ni več.

 • Burek Burecki

  Vsak ima pravico do svojega misljenja. Oni so radi komunjare vi pa crnosrajcniki. Za razliko od vas rdeckarji niso izdajali in pobijali lasten narod…. Pobijali so vas domobranske izdajalske podgane…

  • xtc

   Seveda ga ima ampak komunistično zločinski relikti morajo oditi iz javne sfere in prostorov.

  • Artur

   Narodno zavedni strici so nam nekoč povedali kdo so bile največje podgane trikratni narodni izdajalci in zločinci nad svojim narodom . Ribentrop Molotov rajanje v Trbovljah , morija nad svojim narodom v imenu krvave revolucije za prevzem oblasti z vzklikanjem živel Stalin in za slovenski gulag potem pa v beogradskom slovenačkom pašaluku druže Tito mi ti se kunemo ( ne slovenskemu narodu in samostojni slovenski državi)

   https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:doc-40V2JMYB/1d1390cf-822d-46da-87d7-1e6061080f90/PDF

  • domovina mili dom

   Torej se strinjaš, da je potrebno izdajalce pobiti.

 • xtc

  Realno-vse opevane “velike bitke” so bilo hudi taktični kot drugačni porazi.
  Če si v zmago štejejo to ,da so komaj ušli z 20% preživelih kot zmago-potem si idiot.
  Isti lažnivi mit je “Pogumem pohod 14 divizije na Štajersko”.
  Ena sama laž Nemci so jih vseskozi preačili in tamanili kot zajce oni pa komaj bežali na koncu so jih tako zdesetkali ,da so se posamezno po skrili po kmetijah in se izdajali za hlapce.

  • KAPIBARA

   Odlično
   Imam dve informacije iz prve roke, kako so se gošarji bežeči- kurbajoči borili..

   • Goran Hvala

    nimas kaj… pusil so pa svabaci pa njihovi podrepniki. :-).

    • KAPIBARA

     Če prav razumem govoriš o končnem rezultatu ?
     Jest govorim o 4-5 letni gošarski , KAO borbi z agresorjem_zavojevalcem…
     Je pa res, da na koncu, ko pa z gošarji ni bilo nič, so prišli pa pravi borci..

     • Goran Hvala

      zna bit… sam gosarji so bli pa se zmeri tam… pa se na strani pravih borcev kot sam pravis…

     • KAPIBARA

      Pravi borci so prišli z Vzhoda !! Čivava je tudi iz rodu psov, pa še zmeraj NI pravi pes, še za obesek za ključe, ga ne moreš uporabit, ker ti bi sral v hlačnem žepu..

    • xtc

     Švabi-niso puhnal zaradi Titovih gošarjev i banditov-klecnili so zaradi zahoda.

     • freedomfighter

      Svabi so izgubili zaradi skupnega boja prakticno celega sveta ki se jim ni pokoril…za razliko od nekaterih drugih gibanj ki so svabom pomagala

  • freedomfighter

   Ja domobranci so veliko bolj pomagali pri padcu nacizma od partizanov a ne hahaha govoriti kako drugi niso nic pomagali med tem ko so tvoji pomagali nemcem je malo glupo

 • Vera

  Le zakaj se je samo v Sloveniji obdržala partija z rdečo zvezdo vred ? Sramota za levake !

 • domovina mili dom

  “S polresnicami nas hočejo prepričati predvsem v neresnično polovičko.”

 • sprehajalec

  Sutjeska, ki je bila drugače tragedija, je dober pokazatelj, kako je komunistični vodja neusmiljeno pripravljen žrtvovati življenja svojih podrejenih, ne glede na njihovo število.

  zelo je podoba Kitajskemu Dolgemu pohodu, ko so komunistične sile bežale na sever pred preganjalci od 100.000 ljudi pa je na cilj prišlo 7000. Umirali so zaradi bolezni, podhladitve, lakote izčrpanosti. Iz te tragedijo so kasneje komunisti naredili veliko zmago.

  Enako je bilo s Sutjesko.

 • samotoje

  Meni se zdijo te maškare iz leta v leto bolj smešne oz. groteskne. Zašpehane odcvetele tovarišice s pobarvanimi lasmi in hecnimi zobnimi protezami in vampasti, mlahavi tovariši s še bolj hecnimi protezami. He he, Škoberne izgleda zraven kot huda genetska napaka. Kakšen bo šele on.

 • Soave

  Se vidi, da zelo malo vemo o znanih Slovencih, ki so jih po vsem svetu spoštovali. Ampak pri nas se seveda zgodovina začne leta 45-tega. Te gumpce, ki nas pa v samostojni Sloveniji že 20 let vodijo za nos, pa zanima samo vse v povezavi z rdečo zvezdo.Ostalo ni nič vredno. Zakaj ? Ker ne marajo zavednega Slovenca, ki je ponosen na svoj rod. Ki s ponosom pove
  SLOVENEC SEM !
  https://www.casnik.si/slovenci-nismo-narod-brez-zgodovine/

 • FUCK COMMUNISM

  Ne ne ne, mi desnaki delimo narod, oni ga pa zdruzujejo s to rdeco pizdarijo…

 • Brane

  Fantje in dekleta, jaz bi se naročil na Škandal24, pa se mi nihče ne javlja na uredništvo. A kdo kaj ve, kakšen mobitel,mail…?

  • tramal

   Kupi časopis škandal pa boš imel oboje in se boš lahko naročil.

 • freedomfighter

  Partizanstvo je drl slovenske zgodovine…komur ni vsec naj se odseli…povejte kje na svetu se ne slavi zmagovalne strani v drugi svetovni vojni ker jaz take drzave ne poznam

  • Artur

   Zabranjena povijest PARTIZANA
   https://www.youtube.com/watch?v=A-Zst3a1LFM

   • freedomfighter

    Po saj noben ne zanika grozot ki so jih partizani storili

    • Artur

     Zakaj jih potem te spake gori poveličujejo ?

     • freedomfighter

      Zato ker dobro delo ne izbrise slabega in obratno…skratka ce so partizani ubili le enega nemca ali njegove podrepnike potem jim ne moremo zanikati sodelovanja z zavezniki oz komiternom pac zmagovalci druge svetovne vojne

     • Artur

      Me 2 sv. vojno, ki jim je bila samo pretveza so se šli krvavo revolucijio za poznejši prevzem oblasti še prej so paktirali z Nemci med krvavo revolucijo so prisegali Stalinu in se jim je dobesedno jebalo za narod in njegovo samobitnost ali pozneje za samostojno neodvisno Slovenijo po vojni so iztrebili vse živo mlado skoraj od zibelke naprej in staro kar se ni ujemalo z njihovo zločinsko revolucionarno ideologijo po vojni so hlapčevsko servilno nastavljali guzice Beogradu in diktatorju Titeju na škodo slovenskega naroda kolikor ga je še ostalo pokornega in prestrašenega tako, da ne ti meni govorit o podrepnikih, ki so samo enkrat pač izbrali manjše zlo ko se je šlo zob za zob in za golo preživetje. Da mi je hipotetično en komunjara takrat med drugo svetovno vojno, če bi takrat bil v toku dogajanja ubil mojega najbližjega zaradi ideološke objestnosti ga ni boga ,da ga nebi našel in ga fental še prej bi jermene rezal iz njega .Zavezniški zmagovalci s hostarji pišejo svojo tzv. prirejeno resnico za Butalce a se ta vse bolj razgalja in kaže svojo pravo zlokobno podobo za tiste z večjim IQ jem.

     • freedomfighter

      Daj zjokaj se povej na kateri strani so bili pa domobranci…partizani so paktirali malo z nemci malo z rusi malo z anglezi…domobranci so pa paktirali samo z nemci tako da se enkrat zjokaj se vzami lopato in koplji svoje kjer koli hoces…jamraj kolikor hoces komunisti so na strani zmagovalcev v drugi svetovni vojni in pika

     • Artur

      Ja z vsakim pomalo po oprtunistično za izpeljavo svoje zločinske agende torej trikratni narodni izdajalci 3:1 v “korist ” komunajzlske drhali . Nimam kaj za jokat in pokopavat tzv. “moje” (žlahtnike ) vsi so bili psihopatološki bolniki bili so namreč zadrti komunajzli pokvarjeni in zajebani kot hudič in sem se jih izogibal kolikor sem se le mogel dokler jih nisem enkrat dokončno “odjebal” poden od podna.

     • freedomfighter

      Ja komunisti so bili zgleda zelo pametni kako so vse izigravali na koncu pa se izvedli revolucijo…sposobni domobranci so pa paktirali s hudicem v zameno za kaj???vecno sramoto sodelovanja z okupatorjem…povsot po svetu je zgodovina jasna le na balkanu bi radi pisali svojo…kaj mas s tvojimi sorodniki me pa ne briga edino to da clovek ki da politicno prepricanje pred druzino ni vreden da se ga kdo s palico dotakne…druzina je pred narodom vero in vsemi ostalimi drugotnimi zadevami

     • Artur

      “Sposobni zelo pametni komunisti” so pa paktirali s trojnim hudičem in izvedli svojo krvavo revolucijo nad narodom v zameno za kaj??? Torej odobravaš revolucionarno medvojno in povojno izvensodno pobite in 600 grobišč po celi državi? Nevaren človek si jaz pa še bolj za takšne kot si ti . Psihpate imam najraje na muhi tako kot sem jih imel leta 91.
      Povsot po svetu je zgodovina jasna le na balkanu bi radi pisali svojo ??!!
      Si mislil vašo prirejeno za potrebe takšnih maškar kot so zgoraj?
      Dobri strici so nam povedli že staro resnico :
      https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:doc-40V2JMYB/1d1390cf-822d-46da-87d7-1e6061080f90/PDF

     • freedomfighter

      Ne revolucije ne odobravam tako kot ne odobravam povojnih pobojev me pa zanima kako bi nemci in njihovi podrepniki domobranci ravnali ce bi bila slika obratna…moram pa priznati da za ubite ustase mi pa ni niti malo zal in ce bi bila danes moznost da se jih se enkrat mece v jame bi se pa z veseljem pridruzil komunistom kljub temu da mi ideologija ni blizu…to velja le za ustase…pa revcek ti kar grozi po internetu takih se ne bojim…ljudje kot jaz pa ne grozimo ampak samo storimo zato smo nevarni tako kot si rekel in ljudje kot si ti ste nevarni le sami sebi in svojim bliznjim

     • Artur

      Ja komunisti so bili zgleda zelo pametni kako so vse izigravali na koncu pa se izvedli revolucijo….????!!!!!

      Moram pa priznati da za ubite ustase mi pa ni niti malo zal in ce bi bila danes moznost da se jih se enkrat mece v jame bi se pa z veseljem pridruzil komunistom kljub temu da mi ideologija ni blizu…????!!!!

      Ljudje kot jaz pa ne grozimo ampak samo storimo ???!!!
      ————————————————————————————————————-
      Precej zmedeno in protislovno mi deluješ !

      Ja ti bi bil res velik revček, če bi mi po vaše z revolucionarnimi nameni in vašo storitvijo potrkal na moja vrata ampak to ni grožna to je samo opzorilo, če tega nisi sposoben dojeti je to tvoj problem ne moj.
      https://www.youtube.com/watch?v=C69lDom1JVg

      Saradnja ustaša i komunista
      https://www.youtube.com/watch?v=1iTmXeG65Ig&t=186s

     • freedomfighter

      Hahaha ti kar opozarjaj in jokaj druga svetovna vojna je koncana zgodovina je napisana in tako kot vedno porazencem to ni vsec zmagovalci pa ne vidimo smisla v spreminjanju le te…sodelovanje komunistov in ustasev pa vemo kako se je koncalo in lejga zlomka rezultat je isti kot drugod po evropi zmagovalci so naredili s porazenci kar so hotli…pa revolucija je takim kot ti ze veckrat potrkala na vrata in skoraj vedno se je isto koncalo…zakaj pa taki kot ti niste izvedli nobene revolucije…ste raje 50 let pustili da vas sistem jebe v rit kot da bi vzeli puske v roke in odstavi oblasti.. do revolucionarja bom imel vedno neko spostovanje ker je revolucija zelo zakomplicirana stvar za izpeljat med tem ko si ljudje ki se ne uprejo od mene ne zasluzijo nobenega spostovanja…pa nauci se pomena besede protislovno preden jo uporabljas

     • Artur

      Do revolucionarja bom imel vedno neko spostovanje ker je revolucija zelo zakomplicirana stvar za izpeljat med tem ko si ljudje ki se ne uprejo od mene ne zasluzijo nobenega spostovanja ???!!!
      Komunjarska revolucija je žrla svoje otroke še bolj pa narode in to v milijonih , ti jo kar spoštuj tvoja svobodna volja a s tem samo kažeš svojo moralno bedo značilno za psihopate. Pamerni zavedni in pošteni se ne gredo takšnih revolucij žal levo zlo prevladuje na tem svetu a enkrat boste popušili slej kot prej vse se vrača vse se plača .

      Nepopravljiva psihopatološka komunjara , tebi ni pomoči , s tabo sem opravil ti pa kakor hočeš .

     • freedomfighter

      A sem ti lepo napisal da mi komunizem ni blizu…obstajajo tudi drugacne revolucije kot komunisticna a ves bedak sprani in ce mislis da je izpeljati revolucijo enostavno si se vecji kreten kot sem mislil…a si si ze kdaj prebral kaksno knjigo o francoski revoluciji ali pa oktoberski revoluciji…to so jih speljali sami neumni ljudje a ne…kreten nerazgledani ki na zgodovino gledas s custvi namesto objektivno…ce recem da obcudujem hitlerjevo predvolilno kampanjo se ne pomeni da podpiram hitlerja…ampak saj razumem custva vam zamegljijo um

  • tramal

   Kakšna zmaga neki .Nemci se umaknejo,banditi partizani čez en teden prilezejo iz goše in ti temu previš zmaga.

   • freedomfighter

    Beh beh zjokaj se…a si ze poiskal vse svoje po jamah???ali bo potrebno se 75 let da se sprijaznis s porazom

    • tramal

     Sem v naprej vedel da BOM OD DEBILA DOBIL DEBILNI ODGOVOR.

     • freedomfighter

      A ti prinesem robcek

   • radames

    Partizani se umaknejo zato, da lahko Nemci pobijejo 41 Dražgošanov. Takoimenovani “partizanski boj” je pobijanje Slovencev, neposredno ali pa posredno.
    En tip zgoraj (ta nima pameti) pa o svobodi. Kakšna svoboda, če so še leta po vojni pobijali ljudi in jim z nacionalizacijami kradli premoženje!
    Tipu so “osvoboditelji” vse možgane izpumpali.

  • Joško

   Partizanstvo je del slovenske tragedije

 • ljubinica

  SD je (poleg premozenja) ukradla tudi ime.
  Komunisticna partija in socialna demokracija sta dve razlicni stvari: z razlicno ideologijo, razlicno zgodovino, s tradicionalnim sovrastvom komunistov do socialdemokratov …..
  Zidanovi SDjevci so spake: niso se odpovedali svoje komunisticne preteklosti, hkrati pa hocejo biti socialdemokrati (ki so jih nekoc prepovedali in unicili …..).

 • ljubinica

  Socialdemokrat je bil Pucnik.
  Komunisti so ga neclovesko preganjali.

  • Tone

   Exkomunist Janša pa mu je ukradel in uničil stranko.

 • Anton

  Kako sramežljivo držijo Slovensko zastavo. Kot bi držali drek v rokah.

  • xtc

   Banditi itaq nimajo države.

   • Anton

    Seveda, jih nimamo za Slovence, pa nas vseeno sramotijo po svetu.

 • Joško

  Kontič, Škobrne,..Kako vaju ni sram takole našemljena stati pred slovensko zastavo???

 • Joza

  Ne razumem kaj je narobe pri tem, da so obeležili obletnice bitke v kateri je umrlo ogromno ljudi, ki so umrli za svobodo, kakorkoli je vaše mnenje o komunizmu je resnica da so pri tej bitki ljudje umiral za svoj dom, domovino ter posledično tudi nas…

  • xtc

   Zate je komunizem svoboda?
   Psihiatričen primerek.

 • radames

  Na zadnji fotografiji je zadaj desno od Fajonove tip s kučmo in sivimi brki. Precej je Stalinu podoben.

 • Ales

  Bravo SD, potrebno je pokazati kdo je bil okupator, kdo se je boril za domovino. Vsi domobranci, izdajalci domovine niste vredni da po vas sonce sije., Ker ponižujete NOB. Smrt fašizmu, svoboda narodu.!!!

  • alborebeka

   Ti bandit tebe še v jajcah ni blo ,boš pa tu bluzu idiot zamerim fireru zakaj vas ni izteba.!

 • Get Smart

  Če bi ritardiran in v MURGL JUGOKOMUNISTIČNO dupe pičen pes Ales razumel preproste pojme, bi vedel, da pojem DOM–OBRAN pomeni točno to, kar oko in uho zasledita na prvi stik = OBRANILEC DOMA, svojega doma, ki ga je zgradil s poštenim delom svojih rok, branilec svojih otrok …
  pred
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNIMI oz. tu predvsem MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI kreaturami =
  = roparji MORILCI uničevalci POSILJEVALCI pedrofili PEDOFILI vukojebci
  katerih SVOBODA ni bila in ni opcija,
  še najmanj pa da bi
  MURGL JUGOKOMUNISTIČKE kreature želele svobodo narodu,
  ki ga ne morejo smisliti (ker je NAROD SLOVENCEV tukaj narod
  DOMO–RODCEV, ki so mimogrede tudi NOSILCI
  SVETOVNE KULTURE ŽIVLJENJA),
  zato je cilj kaviarŽIDO KOMINTERNE oz. tu njene MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE (z besedami kaviarŽIDO MADŽARSKEGA Edwarda Kardaliya):
  “Izbrisati slovenski narod z zgodovinske pozornice”
  in še KARDALY EDWARD
  (ki seveda ni bil kak ideolog, ampak nepismeni kopipastar oz. kao prevajalec kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNIH brošuric,
  ki jih je nekaj prevedel v neko spakedranščino, naći u sLJoveNJštinu nje) –
  Edward Kardaly:

  “Mi komunisti bomo branili Jugoslavijo le, če bo ta boj »napreden«, to je, ČE BOMO IMELI MOŽNOST IZVESTI REVOLUCIJO.”

  Tako torej kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI kao madžarski kaviarŽIDO bastard
  Edward Kardaly o kao boju.
  Ne sluha ne duha o osvoboditvi naroda,
  razen tedaj, ko govori o IZBRISU SLOVENSKEGA NARODA iz ZGODOVINSKE POZORNICE.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili
   svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
    detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
    sviranje kurtzu, prodajanje magle
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem,
    feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
    globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«

    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

     1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
     2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
     ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
     * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
     ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
     SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
     3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
     4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
     5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
     6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
     https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
     7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

     Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka
     (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
     ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
      Jugoslavije).
      SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
      se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
      traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
      ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v t. i. “Združeno levico” itd.
      lahko še vedno opazujete:
      LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
      Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
      vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • alborebeka

  Proklete rdeče svinje ,morilska mafija , vi delite narod prasci ,bres vesti….!

 • alborebeka

  Levanič ne pridi mi več na Ptuj ker boš imel tvojo zvezdo gravirano v tvojo pohabljeno glavino, kaj fotri je sfalilo materiala ,da je nareda tako skropucalo lopov pokvarjen,vem kak si iskoriščal delavce ,ki so pri tebi garali ti že veš kaj.!