V Velenju poskušajo rehabilitirati pripadnika agresorske JLA Mrlaka s po njem poimenovanim kotičkom v muzeju – seveda na stroške davkoplačevalcev!

Foto: YouTube

V velenjskem muzeju osamosvojitve so kot del stalne razstave pripravili tudi Mrlakov kotiček, ki je očitno namenjen rehabilitaciji tega pilota vojaškega helikopterja agresorske JLA, ki je bil sestreljen nad Ljubljano. Pred leti se je sicer nad BgGen Toneta Krkoviča, ki je izdal ukaz, spravila žena pokojnega Mrlaka in zahtevala preiskavo.

Levičarjem ne zmanjka idej, kako rehabilitirati pripadnika agresorske Jugoslovanske ljudske armade Tonija Mrlaka, ki je bil s helikopterjem sestreljen nad Ljubljano. Kot je poročala revija Reporter, so v Velenju na pobudo Zveze veteranov vojne za Slovenijo v okviru Spominskega centra 91 – muzeja osamosvojitve kot del stalne razstave uredili tudi Mrlakov kotiček z naslovom Tonijev zadnji let in ga tako skušali rehabilitirati. Poudarili so, da so bili ob tem mnogi veterani ogorčeni, šlo je namreč za pilota sovražne vojske!

Župan Kontič iz vrst SD pomaga financirati OZVVS na račun davkoplačevalcev
Mrlakov kotiček se sicer nahaja v Spominskem centru 91 – muzeju osamosvojitve, ki je bil uradno odprt 28. oktobra lansko leto, torej le malo pred lokalnimi volitvami, zbrane pa je nagovoril predsednik Komisije za zbiranje spominskega gradiva 1991 Miran Ahtik. Med gosti sta bila tudi minister za obrambo Karl Erjavec ter njegova predhodnica na tem mestu in trenutna ministrica za pravosodje Andreja Katič iz vrst Socialnih demokratov. Prisoten je bil tudi njen strankarski kolega in župan Bojan Kontič. Prav pod njegovim vodstvom Mestna občina Velenje izdatno financira delovanje Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje, kot lahko razberemo iz aplikacije Erar je znesek dosegel 40.083,61 evra, dodatno pa so manjše vsote združenju nakazale tudi občine Šoštanj, Šmartno ob Paki in Ljubno.

Na Reporterjev članek se je ZVVS odzvala s ciničnim odzivom
Med drugim so zapisali: “Da je v muzeju poseben kotiček posvečen pristanku helikopterja na Golteh in njegovo varovanje ni in ne sme biti nobeno presenečenje. S helikopterjem sta prebegnila Jože Kalan in Bogo Šuštar, ki sta bila v enoti pod poveljstvom Mrlaka in sta bila dobro seznanjena z njegovim delovanjem še pred samimi oboroženimi spopadi. Prav tako ni za zanemariti dejstva, da sta ravno Kalan in Šuštar z veseljem sodelovala pri pripravi tega dela muzejske zbirke.” Nadaljevali pa so z obtožbo Janeza Janše, Igorja Bavčarja in Jelka Kacina, ki naj bi poznali delovanje Mrlaka, da ne opredelijo pošteno njegove vloge in s tem ne preprečijo izkoriščanja Mrlaka v politične namene.

V času vojne za Slovenijo je bil vsak nenajavljen let helikopterja, ki jih je takrat imela le JLA, smatran kot akt agresije. (Fotografija je simbolična, foto: Urban Cerjak)

Žena pokojnega Mrlaka zahtevala uvedbo preiskave zoper BgGen Krkoviča, a ni uspela
Emilija Mrlak je sicer pred leti v zvezi s sestrelitvijo Mrlakovega helikopterja zahtevala preiskavo zoper upokojenega brigadirja Toneta Krkoviča, ker naj bi med osamosvojitveno vojno na grozovit in zahrbten način umoril njenega moža Antona Mrlaka, s tem ko je ukazal sestrelitev, pri čemer sta umrla tako Mrlak kot pilot in tehnik letalec Bojanče Sibinovski, a je tudi sodišče ugotovilo, da je bil pokojni Mrlak “pripadnik agresorske JLA in da je nesporno dejstvo, da je v trenutku, ko je bil sestreljen, letel po navodilih nadrejenih iz JLA, ne pa da bi bil na begu iz JLA, in da je bil helikopter Gazela 664, v katerem je letel pilot Merlak, sovražno plovilo in legitimna vojaška tarča” (sodba II Ks 12880/2015).

Tone Krkovič (foto: STA)

Gre za načrt kriminalizirati osamosvojitelje Slovenije
Krkovič je takrat povedal, da je načrt nekaterih politikov, in ta načrt v neki meri tudi uresničujejo, da vidnejše akterje osamosvojitvene vojne, branilce Slovenije, prikazujejo kot kriminalce: “Nas posameznike kriminalizirajo in želijo pri ljudeh narediti vtis, da če so bili nosilci osamosvojitve kriminalci, potem tudi osamosvojitev ne more biti kaj drugega. Želja je kriminalizirati in tudi zmanjšati pomen osamosvojitve v zgodovinskem kontekstu, hkrati pa odkrito favorizirat’ NOB, ker pozabijo revolucijo, kot temelj k slovenski osamosvojitvi. Treba je razumeti ta širši kontekst, da se potem razume, zakaj se z nami tako počenja, kot se počenja. Patria je seveda kronska zadeva, ta zadeva s sestrelitvijo helikopterja pa tudi ni kar tako mimogrede, ker se nas hoče prikazati kot kršilce mednarodnega vojnega prava in v tem primeru tudi ko so nadaljevali, so se celo obregnili ob mednarodno humanitarno pravo. Prikazat zločin, zločince in slovenski osamosvojitvi nadeti nekaj, kar slovenska osamosvojitev definitivno nima.”

J. Ž.

 • stane skufca

  Nobena rehabilitacija mu več ne pomaga, bil je na napačni strani in pika.

  • Luckyss

   Po tvoje je torej Slovenija napačna stran ?!

   • Joško

    Slovenija je prava stran, le ti si napačna stran in Toni Merlak je bil tudi na napačni strani.

    • Luckyss

     Vsi so vedeli, da je na pravi strani…nekdo ga je kljub temu dal ubiti..

     • Frank Schmid

      ah dej no, ti pa veš kaj je prava stran, za takšne kot si ti je prava stran samo ena, in to je komunistična, levičarska stran lenuhov in delomrznežev, ki jim pripadaš, pa lepo se imej brezdelnež

     • Vojvoda Šarec.

      Katera je tvoja stran demokraticna po hierarhiji klera. Ostareli hlapec.

     • rabbit

      Merljak je kar sam kriv za svojo smrt. Vojak pa ne ve vojnih pravil. Cepec.

     • Vojvoda Šarec.

      Zajkla a ti kej strelaš ba strelišču.

     • Steiermark

      Kakšne bedarije klafedraš, po vaši logiki, izdajalcev in agresorjev bi morali mi, v Sloveniji, vso to jugozahojeno gamad pobiti, ne pa da nam še vedno oz. vedno bolj, hodijo po glavah! Z njimi bi morali ravnati, tako, kot to ukazujejo tov. tito in ostali smetilci zemlje, ki se še vedno ponašajo z rdečo oz. krvavo zvezdo!

   • pupa

    Ti si NAPAČNA STRAN !!!

    LUCKYSS 139 comments
    57 votes

    Saj toliko bi lahko bil “pameten” kot je HAMID BEGIC, ki sam sebi daje glasove.

    • Luckyss

     Meni je na teh straneh v ponos, da imam malo glasov, to pomeni da sem na strani normalnih…tisti kjer je vsaj 85 % Slovencev…

     • pupa

      Težko boš muslimanom prodajal svinjino in finančno uspel. Tako boš težko prodajal svoje umotvore tistim, ki smo komaj čakali imeti medij, ki nam ne bi prodajal hruške za jabolka.

      Vesela sem, da sem delničarka tega medija, čeprav ima tudi kakšno napakco.

    • Vojvoda Šarec.

     Ti sama sebi poljubcke, ker te tvoji ne marajo in ne obiščejo.

     • pupa

      Ti in tebi podobni niste moji in takim ne bi nikoli odprla vrat moje hiše niti za kozarec vode. Imam isti tretma kot za dvakrat zapečene.

     • Vojvoda Šarec.

      Prava kristrajnka. Hodis po poti Jezusa Kristusa.

     • pupa

      Vse spoštujem dokler ne vtopa nasilno v mojo državo, na moje dvorišče in v mojo hišo.

     • Vojvoda Šarec.

      Si ze moralo kroji sebi v prid.

   • totex39

    Kako pa ti veš, da on ne bi drugače reagiral in nas napadel z agresorskim helikopterjem saj je služil za njih. Ne se pretvarjati lahko bi bilo vse drugače, razen če mislite tako kot je takrat mislil Kućan. zgleda že tako!

    • Vojvoda Šarec.

     Cepc lažnivi. Helikopter ni imel niti nosilcev za namestitev orožja.

  • tomven

   In še zdaj je. V družbi cipresinih korenin…

  • Steiermark

   Izdajalec svojega naroda je bil, ki se je prodal jugokomunjarski združbi, ki nas je hotel “tepihovati”. Očitno pa se je nekaterim drugim takšnim, ki so preživeli svojo izdajo Slovencev, to obrestovalo in danes nas “tepihujejo”, tako z oblasti, kot vseh pomembnih pozicij!

  • Vojvoda Šarec.

   Tako kot Rožman?

 • Antonius

  Kdor izziva ga prej doleti.
  In Mrlak je izzival in našel kar je iskal.
  Ker je izzival pa v vojni, je bil pa po vseh pravilih butel, kreten in največji bedak.
  Njegov kretenizem je slovenska vojska nagradile z raketo, da so Jugo avijaciji dali vedeti, da premoremo raketno protiletalsko zaščito.
  Opozorilo je delovalo. Po dveh sestreljenih helikopterjih so se Jugo *avijatičarji* v Srbiji posračkali.
  Toni Mrlak bi lahko s helikopterjem pobrisal v Avstrijo, pa tega ni naredil.
  Nekaj minut bežanja je imel na razpolago, a se je odločil, da bo ostal Jugo pilot in oficir.
  Njegovi vdovi bi morali Srbi izplačevati penzijo.

  • Luckyss

   Sramota, da s takšnimi besedami pišeš o zavednem Slovencu, ki je bil dogovorjen za prebeg…
   Sestreljen pa je bil iz maščevanja ker vodstvo TO ni upoštevalo direktive JJa, ki je hotel odpreti ogenj na ljubljanske kasarne. Vsi vemo, da bi to pomenilo stotine civilnih žrtev v glavnem mestu…

   • resnicaboli

    Izdajalec je bil do zadnjega trenutka dobil je kar je zaslužil.

    • Luckyss

     To pa je izjava zaradi katerega se splača poiskati tvoj I.P. in ga poslati pristojnim službam…Nič osebnega, vendar nekateri greste predaleč !

     • rabbit

      Zakaj pa obstaja sodba sodišča, v kateri jasno piše, da je bil agresorski vojak. Se pravi po tvoji definiciji, domači izdajalec, ki si je zaslužil smrt. Saj za domobrance tako praviš da so izdajalci. Je kakšna razlika med njim in domobranci.

   • totex39

    S kom pa je bil dogovorjen, pol očitno ne s pravimi?

    • Luckyss

     Vsi ki lahko odločajo o takšnih zadevah kot je sestrelitev helikopterja so vedeli za nameravan prebeg…

     • totex39

      Če bi bilo to res kot praviš se sigurno ne bi izteklo kot se je.

     • rabbit

      Kalan pa Šuštar sta lepo spizdila skupaj z gazelo ne pa neumno letela po položajih teritorialcev in tvegala življenja.

     • rabbit

      Vedel naj bi Kacin pa ni hotel priti iz Bruslja pričati na sodišče,malo čudno a ne.

   • Antonius

    Nehajte bluziti z vsi vemo in vse so vedeli. Lajate neumnosti, ki s samim dejstvom ravnanj Mrlaka nima popolnoma nič skupnega.
    Izmišljotino, da je hotel Mrlak prebegniti na slovensko stran si je izmislil Jelko Kacin, slovenska stran je pa potem uredila tako, da je vdova po Mrlaku sploh lahko dobila neko pokojnino.
    Lažete tudi o Janševi zahtevi po napadih na vse ljubljanske vojašnice. Po celi Sloveniji se je zgodilo ravno nasprotno. Vojašnice so blokirali, da vojaški obvezniki niso mogli iz njih.
    Na laž vas postavljajo srbske matere, ki so v Srbiji protestirale proti generalštabnim zaradi v vojašnicah blokiranih otrok, ki so vojaško obveznost služili v Sloveniji. Nekaj njihovih predstavnic je prišlo pa celó v Slovenijo s protestom.
    Človek se vpraša, v katero pasjo šolo ste pa hodili, da stresate same neumnosti in laži?

    • rabbit

     Teriotrialci pri nas so vse skozi bentili čez Janšo, da jim ne pusti napasti vojašnice v Mostah včasih Franc Rozman Stane sedaj Edvard Peperko. Bila zraven, ko smo jim nosili priboljške . Moj oče je pa vsak dan hodil na izvidnico imel je zraven vojašnice travnik in je hodil kosit, kot prej vsak dan. Tako da vem o čem govorim.

 • Desnoklik

  Mrlaka so poslali ker je Slovenec, vozil je kruh, jebi ga se zgodi, krivi so generali.

  • Luckyss

   Let je bil odobren s strani TO !
   Helikopter ni bil oborožen kar se na Gazeli vidi na daleč..
   Prebeg je bil dogovorjen z vrhom TO, kar sta vedela tudi JJ in Krko..
   Bilo je torej le vprašanje ur kdaj bo helikopter postal del domačih oboroženih sil…
   Njegova podrejena sta prav tako s helikopterjem prebegnila na svojo stran, saj sta bila Slovenca !!

   To so dejstva, presodite pa sami v svojih srcih…ni treba pisati običajnih kozlanj, ker je to svojcem in prijateljem Mrlaka ogabno brati..

   • dež

    Nič od tega kar si napisal, ne drži. Razen, da je po koncu vojne Kacin izjavil, da je imel Mrlak namen prebegniti. Ampak po koncu vojne in to je vedel samo Kacin, nihče drug. Zakaj o tem ni obvestil MO (Kacin je bil minister za informiranje) ve le on, jaz sem prepričan da zato, ker si je vse skupaj izmislil.
    Sicer pa je bil Mrlak pilot s slabim znanjem vojaške taktike in nepoznavanjem hierarhije poveljevanja. V nasprotnem ne bi v času vojne z vojaškim helikopterjem letel proti štabu svojega sovražnika. Morda je pa zato kruh prevažal.

    • Luckyss

     Napisal si same laži, demantira te lahko sam JJ…Obstaja posnetek kjer potrdi, da je vedel za nameravan prehod Mrlaka..Ti ga poiščem ?!

     • Desnoklik

      Če je hotel prebegniti se postavlja vprašanje zakaj ni pristal?

     • Luckyss

      Ker morajo biti takšne zadeve natančno dogovorjene in ni tako preprosto kot se laiku zdi..Preberi si kako je potekal prebeg drugega helikopterja s katerim sta prebegnila Jože Kalan in Bogo Šuštar…Treba je poskrbeti za zavarovanje pilotov, njihovih družin in helikopterja samega…Obveščevalci JNA in njihovi operativci v civilu niso bili naivci in mamini sinčki kot nekateri skrivači v CD..

     • rabbit

      Oglej si dokumentarec pa boš videl da se one dva nista z nikomur nikoli dogovarjala prebeg sta naredila kar lepo na svojo roko.

     • Luckyss

      Zato, ker niso bile dodelane še vse podrobnosti…Takšna akcija mora potekati usklajeno in morajo biti pravi trenutek obveščeni vsi pripadniki TO in policije, da ne pride do nepredvidenih reakcij posameznikov..
      Ni to tako kot bi skočil v trgovino po pivo..

     • Joško

      Ti bi usklajeval prebeg vsak kakšnega pol leta, tipično levičarsko.

     • Luckyss

      Ti pa redni stihijski izpad iz farovža z noži med zobmi, po vzoru svojih prednikov..

     • Desnoklik

      Ti si prišel provocirat, ti si provokator, to je tvoja naloga da nas provociraš. Nimaš kam ampak prihajaš sem ker smo tolerantni.

     • Luckyss

      Preberi malo, kakšne pišejo tvoji “hišni komentatorji”…
      Seveda pa tudi meni uide kakšna nepotrebna, zaradi vseh teh norosti, ki jih berem..

     • rabbit

      To je tipičen lev provokator iz MMC kjer so ga bili še levi siti.

     • rabbit

      Ker nikoli ni imel namena pobegniti tipična leva rit, ki samo čaka kje bo boljši stolček zanj. Ego pa velik in je mislil, da tisti ubogi teritorialci na tleh nimajo druga kot en bogi kalašnikov, ko se mu je pa pod ritjo pokadilo je bilo že prepozno. Kriv izključno sam.

     • Sonce
     • Desnoklik

      Ta video jaz razumem kot propaganda. Nič jasno. Čista propaganda. Jaz ne razumem kaj avtor hoče povedat in je popolnoma negledljivo vse skupaj, kjer tudi ni nič za razumet, video je predolg za eno simpl stvar – 45 minut. Prav takšna propaganda kot za tiste tri vojake iz Škofij, ki da so bili ustreljeni v zatilje iz bližine. A vsi vemo da je bil dan ukaz o nepremikanju enot na območju Slovenije, če ne – streljamo.

     • Luckyss

      Desnoklik..
      Tipično zanikanje v obupu, brez nasprotnih argumentov, očitno ti ne vidiš zidu pa se vanj zaletavaš…

     • Desnoklik

      Ne bluzi ker sploh nisi verodostojen in ne ponavljaj naučene parole. Nihče te ne jemlje resno!!!! Vsaj jaz ne.

     • Luckyss

      To, da me ti ne jemlješ resno mi je v ponos..
      Sicer pa ni potrebno na pamet ocenjevati moje verodostojnosti, ker dokumenti in pričevanja povedo vse…

     • Desnoklik

      Ta video jaz razumem kot propaganda. Nič jasno. Čista propaganda. Jaz ne razumem kaj avtor hoče povedat in je popolnoma negledljivo vse skupaj, kjer tudi ni nič za razumet, video je predolg za eno simpl stvar – 45 minut. Prav takšna propaganda kot za tiste tri vojake iz Škofij, ki da so bili ustreljeni v zatilje iz bližine. A vsi vemo da je bil dan ukaz o nepremikanju enot na območju Slovenije, če ne – streljamo.

     • Luckyss

      To si že prilepil, daj pogruntaj kaj novega ;;))

     • Desnoklik

      Ta video jaz razumem kot propaganda. Nič jasno. Čista propaganda. Jaz ne razumem kaj avtor hoče povedat in je popolnoma negledljivo vse skupaj, kjer tudi ni nič za razumet, video je predolg za eno simpl stvar – 45 minut. Prav takšna propaganda kot za tiste tri vojake iz Škofij, ki da so bili ustreljeni v zatilje iz bližine. A vsi vemo da je bil dan ukaz o nepremikanju enot na območju Slovenije, če ne – streljamo.

     • dež

      Poišči.

     • Fosa Stefan

      napisal si narobe…Ti ga poiščem ?!,,,,,pöravilno se poščijem ?!

    • Joško

     Če je imel namen pobegniti, naj bi pobegnil.

     • Luckyss

      Saj bi, vendar si mrtev precej počasen…

   • Fosa Stefan

    seveda butelj lukiss ne pozna normalnih pametnih stvari, govori in dela kozlarije in bedarije, kaadr odpre gobec, razume pa nekaj ukazov aport h nogi priden,… blabla … ce bi bil merlak zaveden in pameten ne bi delal bedarij imel je miljon moznosti kam prebegniti ne pa vohuniti nad ljubljano in jla posilati izvidniske podatke

    • Luckyss

     Precej beden poskus, da bi povedal nekaj realnega..poskusi znova..

   • Olga101

    Hahahahaha

   • xtc

    Zopez serješ?
    No sej je izdajalec dobil potrditev kar je.

 • Povprečen Državljan

  Sestrelitev Merlaka je bila popolnoma nepotrebna in je bila velika napaka Velike vodje in jastrebov okoli njega.

  • Luckyss

   Tudi s strani mednarodnega vojnega prava, ker je šlo za odobren let z naše strani !!

   • Olga101

    Kar sploh ni res! Leti v zračnem prostoru so bili prepovedani zaradi ščitenja predsedstva, s tem tudi Kučana! JLA je bila o tem obveščena!
    Potvarjate zgodovino druge svetovne vojne in zdaj še osamosvojitvene vojne!

    • Luckyss

     Vsi poleti helikopterjev so morali biti odobreni z naše strani, s tem se je garantirala tudi njihova varnost.Takšni dogovori so v vojnah stalnica in se uporabljajo v namene kot so prevoz ranjencev , hrane, ipd…
     Zakaj bi sicer helikopterji naokrog letali brez oborožitve..
     Si ti nora ali samo butasta ?!

     • Olga101

      Na tem področju je bila stroga prepoved letov in konec! JLA je to vedela in namerno provocirala tako kot vidimo povsod po Balkanu!
      V reševalnih vozil so prevažali orožje… Enako je bilo s helikopterji označenimi z rdečim križem! Mimogrede, oni sploh niso spoštovali mednarodnih konvencij, tako kot leta 1945 ne! Spomnite se umiranja Gorana Ledereja, hrvaškega novinarja, spomnite se ubitih novinarjev na Brniku….

     • Luckyss

      Dokumenti pravijo drugače, poveljniki TO tudi…
      Seveda pa je treba verjeti tebi..ženšče zmešano ;)

     • Joško

      Najbrž si bil tudi ti agresorski vojak.

     • Luckyss

      Bil sem sicer v rezervi JLA, vendar sem se kot prostovoljec pridružil TO…Po takratnem pravu bi me lahko JNA (če bi me zajela) obravnavala kot dezerterja, kakšna je kazen menda veš…

    • Hanzi

     Reci, da se hecaš in malo pališ ostale komentatorje. Če pa misliš resno, kar pišeš, imaš resne probleme s psiho.

   • pupa

    Posreduj verodostojni dokument za odobren let z žigom in podpisom odgovorne osebe. Morda imajo fotokopijo celo v Mrlakovem muzeju v Velenju.

    Velik “greh” je naredila SV ker je sestrelila helikopter in v njem Mrlaka, nihče pa ne žali Makedonca, ki je bil v istem helikopterju. Morda je Makedonec samo v Muzeju v Velenju

   • rabbit

    Sedaj se ti pa še tisti tvoj pes reži.

  • Olga101

   Za sestrelitev je odgovoren Milan Kučan kot takratni predsednik predsedstva in vrhovni poveljnik vojske!

   • Sonce

    Krkovič pove da ga je on, sestrelil, in še sto krat bi ga.

    • Olga101

     Pove tudi, da je kot vojak izvajal navodila in varoval predsedstvo in državo! Mar ni to vloga oficirjev in vojske?????
     Spet jemljete iz konteksta in potvarjate resnico!

     • Sonce
     • Olga101

      Poslušala sem celo izjavo Krkoviča, tako da ne nalagate in ne širite laži!

     • Sonce

      Kje vidiš kakšno laž?
      Razen če doticni laže, potem pa res

   • Luckyss

    Ja, pa moja stara mama in njena koza..

    • Olga101

     Zamenjali ste spol, Kučan je namreč star ata in star kozel!

   • Povprečen Državljan

    Seveda,kdo pa drug.Tako kot je kriv za deževen maj in junijska neurja.

    • rabbit

     Kdo je podpisan pod ukaz o prepovedi poletov nad Ljubljano in Slovenijo Miki Miška?

     • Povprečen Državljan

      Ne se sprenevedat.Sestreljen je bil popolnoma brez veze.Ampak tega ;heroji; osamosvojitve ne bodo nikoli priznali.

     • rabbit

      Po sodbi sodišča je bil sestreljen kot agresorski vojak in upravičeno, konec debate. Velik ego pa ga je doletel grob.

 • Olga101

  Merlak je sovražni vojak, ki je kalkuliral in ni želel prestopiti na stran osamosvojitev! Danes bi se tako kot komunisti vedno delajo, škeoali na osamosvojitvenih in si prilaščali tuje zasluge! Laž je nesmrtna duša komunizma!

  • Luckyss

   Prvi tvoj stavek je laž, ostalo pa po tvoji navadi običajno protirdeče bruhanje….
   Pri normalnih bralcih teh strani dosegaš ravno nasproten učinek od želenega..
   S tem skrbiš, da tvoja stranka ostaja v okvirih 15% ..hvala ti v imenu ostalih strank ;)

   • Olga101

    JLA je bila agresorska vojska, ne samo v Sloveniji, tudi na Balkanu! Merkak je bil njen vojak, torej agresor in sovražnik!
    Za komuniste, ki jim Slovenija ni intimna opcija, je agresor osamosvojitelj!???

    • Luckyss

     Vsi, ki smo malce v srednjih letih smo bili nekoč pripadniki JLA in smo to bili na papirju do razpada Juge, torej smo bili vsi agresorji ?!

     • dež

      V uniformi JLA, vozeč se v helikopterju, tanku, oklepniku, … z oznakami JLA, “DA”.

     • Luckyss

      Torej bi bilo treba pobiti vse slovenske nabornike, ki so se takrat nahajal na območju Slovenije v uniformah JNA in še niso uspeli prebegniti k našim ?!

     • opazovalec

      In ne boš verjel, na demostracijah v San Franciscu na Union Squaru ob osamosvojitvi je sodelovalo tudi mnogo proustaških Hrvatov. In eden se je čudil zakaj ovi pametni Slovenci ne pobijejo vseh ujetnikov, tudi Slovencev v uniformi JNA. No drugi malce bolj razgledan Hrvat ga je miril in je rekel dobesedno:
      “Ma čuj oni so kulturni narod ne kao mi…”

     • dež

      Če v vojnem času sovražnikov tank strelja proti tebi, po tvoji logiki ne smeš streljati nanj, ker lahko v njem sedi slovenski državljan ? Neverjetno. Koliko je pa bilo vseh žrtev med JLA naborniki, ni omembe vredno, čeprav je vsakega škodai ?

     • Luckyss

      Seveda ne gledaš na uniformo, če potekajo boji…
      Vendar normalen človek ne bo šel zanalašč streljati na nekoga za katerega veš da je naš in bo ob priliki prebegnil…

     • rabbit

      Kaj je imel Merljak na veliko na helikopterju napisano TONI MERLJAK ali je pa za seboj orjaško rjuho vlekel.

     • Frank Schmid

      kako k našim, takšni kot si ti niso moji so samo tvoji, ki so se med osamosvojitveno vojno poskrili, uničevali dokumentacijo in verjetno se učili !! domoljubja!! do jugo, da ne bo pomote.

   • JANEZ GUS

    Ti pa kar navijaš za agresorsko vojsko.Očitno se ti kolca po njih.Sigurno si od dole.Procente pa se le nauči brat.

    • Luckyss

     Sem nosil tiste dni glavo na prodaj skupaj z mnogimi slovenskimi in neslovenskimi fanti, ja v moji enoti sta bila dva sokrajana sicer po poreklu iz Bosne in Hrvaške..
     Medtem, ko je bila cesta proti Italiji in Avstrija polna takšnih “junakov”, ki sedaj pišete pravljice v obliki člankov in komentarjev..
     Ja, procentov je pa res bilo 12,5 in ne 15…

     • Frank Schmid

      Ti si nosil glavo naprodaj nekje skrit in potem si bil glavni

     • pupa

      V vsaki vojni so tudi taki. Malo tu malo tam, za vsak slučaj, nikoli se ne ve kdo bo končni zmagovalec.

     • Luckyss

      Skrit sem res bil..pod maskirno mrežo na “mrtvi straži” pred skladiščem pehotnega orožja, ki so nam ga nato prodali in si napolnili lastne žepe, banda …

     • JANEZ GUS

      Če bi bil ti na mrtvi straži,danes o osamosvojiteljih ne bi sral takih neumnosti.Ti si bil tam kot Merlak,na izdajalski strani

    • rabbit

     Sigurno kakšen bivši pripadnik Kosa- a ali pa sinček kakšnega oficirja JLA.

 • sloustava

  Ojoj, Konticu, Konticu, prodajas se za Judezeve srebrnike. In ti, Erjavec, NEizvoljenec ljudstva, se tudi prostituiras na takih jugo proslavah “merljakovstva”. In ti, Katiceva, ki sploh ne ves, kaj delas, niti kaj si delala kot “vojakinja “ zdaj sedis poleg tipov, katerim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija. …

 • Joško

  V Velenju poskušajo rehabilitirati tudi Velenje. Še malo, pa se bo znova imenovalo Titovo Velenje.

  • rabbit

   Še že imenuje Veleje Enverja HOdže.

 • resnicaboli

  Nič novega muzeje v glavnem vodi levi kader SD in ti so proti samostojni Sloveniji in poveličujejo bivši sistem.

  • Black_hawk

   Banda ruska ki jo davkoplačevalci oblačimo in obujemo, vse njihove firme so naša last, nič niso ustvarili, najlažje živet na račun naroda!

 • Olga101

  V obrazložitev levičarjem: JLA je bila agresorska vojska! Merlak je bil kot njen pripadnik – agresorski vojak!

  • Luckyss

   Nehaj s temi svojimi parolami…je tvoja mati nekoč po Ljubljani pisala AFŽ, da ti je prišlo v gene ?!

 • FORT WORTH

  Mrlaka NE more rehabilitirati NIHCE, se najmanj la samopasni kontic !!
  Zgodovine samostojne in neodvisne Slovenije NE more ponarediti nobeden, ker je vse dokumentirano in dokazano.
  Kontic in falanga pac NE morejo prilagajati zgodovine, kot so to poceli z zlagano NOB zgodovino !!
  Vsak odmik od resnice osamosvajanja drzave bi moral biti strogo kaznovan in spoznan za veleizdajalstvo !!

  • Luckyss

   Res je, resnice ne bo nihče v nedogled tlačil..Dejstva in pričevanja obstajajo, je le vprašanja časa kdaj bo pravici zadoščeno..

   • FORT WORTH

    Sodisce je svoje povedalo in zakljucilo, da je bil Mrlak v casu sestrelitve vojak JLA in, da je izvajal naloge po planu JLA.

    • Luckyss

     Njegov let je bil najavljen in potrjen s strani TO, torej varovan…Glede tega še ni bil sprožen postopek…

     • Frank Schmid

      sigurno si bil takrat v služni JNA da vse tako dobro veš

     • rabbit

      Seveda je bil ali pa en sinček oficirčkov JNA. Kot tisti butasti Arjan Pregel, ki kopira Pujso Pepo.

     • rabbit

      Hahaha in to sodišče ne ve ti pa vseved.

     • xtc

      Zadeva je kristalno jasna IZDAJALEC-je bil sestreljen in to je potrdilo tudi sodišče.OK a bo šlo ali rabiš v Ćirilici?

   • xtc

    Seveda bo razgkglašen bo javno za izdajalca-IN TAKO JE PRAV.

 • JANEZ GUS

  Rdeča mafija res ne ve,kaj se bi še spomnila.Na vrsti sta še Aksentijevič.Popov-pa še se bi našel kakšni zločinec.

 • centurion

  Čudovit, šolski zadetek tarče-agresorskega plovila.
  Pokvarjeni Mrlak, jugopilot je bil v izvidnici ter imel nalogo
  poročat o položajih enot TO okrog parlamenta.
  Predel Ljubljane , kjer je zadnjič letel je dobro poznal, zato je
  bil določen za izvidnika.
  V razmaku pol ure je bil na barju pri Igu sestreljen še en helikopter
  jugosmradov.
  Pa nobenih solz za posadko.

  • Zoran D Raketka

   Ni čisto res. Tisti poskus “tepihovanja” na Barju je bil zrušen 45 MINUT PREJ.

   Sedaj nas prepričujejo, da JNA ni obvestila svojih pilotov o sestrelitvi na Igu več kot 40 minut? Saj so imeli radijske zveze.

   • centurion

    G.Zoran, hvala za tisti zadetek.
    Kaj pomeni 10-15 sekund prej ali kasneje…
    Spremenili ste potek vonje.
    Poklon.

 • xtc

  Komunisti zopet skušajo rehabilitirati izdajalca,kot vedno-izdajalci in hlapci enkrat-ostanejo vedno-še danes hlapčujejo in izdajajo Serbom in Rusom.

 • xtc

  Sicer pa dobr je izdajalcu Krko raketo v rt zapičil,baje mu je še natleh iz nje štrlela in se je kadilo.

 • totex39

  Škoda za mesto Velenje, ki so ga izbrali za komunistične vojne “veljake” in sedaj še za agresorja Slovenije v obliki množičnih kipov in to samo zaradi politikantov, ki so zbrani v tem mestu, kateri tudi dovoljuje vedno večje priseljevanje Albancev.

  • JANEZ GUS

   Prvi med njimi je pokvarjeni Kontič.Velenjčani si boljšega ne zaslužijo.Še ono zločinsko pošast sredi mesta ne zmorejo podret.

  • xtc

   Ne se bat saj bo to kmalu mesto z največ brezposelnimi-Kitajci nameravajo večino proizvodnje odseliti v Srbijo in drugam tud Rudnik bo kmalu zaprt ne se bat,potem bodo imeli čas občudovat izdajalce inzločince krulečih vampov.

 • Luckyss

  Mater ste zarukani…Seveda je bila prepoved preletov, ravno zaradi se zaprosi zaradi potrebe sanitete ali prevoza hrane ipd. za prelet, to se je zgodilo in TO ga je odobrila !!
  Ni čudno da še s kelnarco, ki so ji kupili diplomo, ne znate poslovati..

  • FORT WORTH

   TO ni odobrila NIC.
   TO je zaprla zracni prostor. Bila je vojna za samostojno drzavo, JLA je bila premagana, kljub temu, da je yugokolaborant razorozili TO.
   To pa je veleizdajstvo naroda in drzave !!

   • Luckyss

    Obstajajo dokumenti o odobrenih preletih, če ti pričevanje oficirjev TO niso dovolj…
    Ti pa očitno nisi več prišteven in te bodo dejstva hospitalizirala, boš imel srajco narobe oblečeno ;)

    • rabbit

     A tebe niso zaslišali na sodišču vseved.

 • Joško

  Ste tudi na Nova24 začeli brisati komentarje?

  • Desnoklik

   Mene sobanali, ker sem omenil osla, osla za potrebe čuvanja ovac, poleg pastirskega psa nujno, če se hočeš branit od volka ker osel močno udari in si volk ne upa več, no pa je nekdo napačno razumel in ban. Menda je nekdo Donko na novi, povezava Donko-osel, ne vem…vse je možno.

   • stajerc5

    Mogoce je pa prav, da banajo osle!??

  • stajerc5

   Dvomim, sem od samega zacetka zraven, pa se nikoli brisan. Ce ne brisejo kozojebaca in ostalih prlekovih lucyjev, zakaj bi potem tebe!?

   • Luckyss

    Tudi tebe bi morali brisati glede na izraze, ki jih uporabljaš…
    Jaz npr. pišem le dejstva, tudi, če vas označim za ovce…

 • Franjo Trojner

  Sem veteran vojne ZA Slovenijo 1991!
  Sam sem se odzval klicu moje DOMOVINE SLOVENIJE, ko je bilo to potrebno in z orožjem v roki pripomogel poraziti in izgoniti ponižano agresorsko vojsko JLA iz našega ozemlja! ŽAL takrat vsi prebivalci Slovenije niso čutili enako, preračunljivci so v strnjenih koloni bežali skozi Kungoto in naprej proti mejnemu prehodu Jurij, na varno v Avstrijo, mnogi našega SLOVENSKEGA rodu so izdali lastnen narod in ostali zvesti agresorski vojski JLA. Poglejte evidence, koliko kadra je na dan agresije in kasneje manjkalo v UKC, koliko delavcev ni prišlo na delo, koliko vojnih obveznikov se ni odzvalo vpoklicu v TO, kdo je izdal datum Slovenske osamosvojitve, kdo in kako je o osamosvojitvi glasoval v takratni skupčini in komu osamosvojitev Slovenije ne takrat in ne danes ni bila intimna opcija????
  NEIZPODBITNA RESNICA je, da takrat leta 1991 vsi prebivalci Slovenije IN TUDI VSI POLITIKI NE (zagrizeni komunisti, njihova združenja) niso bili za OSAMOSVOJITEV in POSTAVITEV PRVE SAMOSTOJNE IN DEMOKRATIČNE DRŽAVE VSEGA SLOVENSKEGA RODA! O tem se premalo govori in piše! Vsi vemo, da so vsi tisti, ki bi morali biti v dobro demokracije in pravne države LUSTRIRANI, lustracijo zminirali in se tako nekaznovani obdržali na oblasti, kar jim danes med vsem ostalim tudi omogoča, da pljuvajo po OSAMOSVOJITVI IN OSAMOSVOJITELJIH, kar pa ZAGOTOVO NI ostalo PREZRTO in BO nekoč v bližnji prihodnosti tudi KAZNOVANO!
  Takrat leta 1991, ko sem se odzval klicu domovine sem doma pustil 5 let staro hčer, ZA svoj DOM, ZA svojo DOMOVINO, ZA PRVO SAMOSTOJNO IN DEMOKRATIČNO DRŽAVO SLOVENIJO SEM BIL, KOT VSI MOJI SOBORCI PRIPRAVLJEN DATI TUDI SVOJE ŽIVLENJE! VSA ČAST IN ZAHVALA GRE PREDVSEM VSEM TISTIM, KI SO V OSAMOSVOJITVENI VOJNI LETA 1991 DALI SVOJE ŽIVLENJE, DA IMAMO MI VSI DANES SAMOSTOJNO IN DEMOKRATIČNO DRŽAVO! NE POZABITE NA NJIH, NA NJIHOVO POKONČNOST, HRABROST IN NA BOLEČINO NJIHOVIH SVOJCEV, NE ŽALITE JIH, KER SE VAM BO TO ZAGOTOVO MAŠČEVALO!

  • Luckyss

   No, kar umiri se malo…Nisi edini, ki se je “boril” kot pripadnik TO….Ni potrebna takšna evforija, ker to ni bila prava vojna, pa še tiste žrtve, ki so bile, so bile večinoma nepotrebne.Nekaj po krivdi JLA nekaj pa po naši…Ampak ko poka pač ne razmišljaš veliko..Traja verjetno več kot le nekaj dni, da se navadiš stresa…In ne vpletaj politike v osamosvojitev, nihče med pripadniki TO ni spraševal kdo je desnak in kdo levak..Bili smo tam v istem “zosu” in z isto nalogo…
   Zasluge so si tisti, ki so bili skriti po kleteh začeli deliti, ko je bilo neposredne nevarnosti konec..

   • Franjo Trojner

    Umiri se ti! Takšno tvoje pisanje je vsem nelustrirancem in jugonastalgikom lastno.
    Tvoja zlonamernost in nenaklonjenost sami osamosvojitvi ter osamosvojitveni vojni 1991 za SLOVENIJO se vidi v tem kar si sam zapisal :
    – zapisal si ” boril”, s čimer želiš zminizirati osamosvojitveno vojno v Sloveniji, moja enota je imela ranjenca.
    – ” ker to ni bila prava vojna”, znova direkten napad na samo osamosvojitveno vojno in celo na žrtve osamosvojitve, kar je mimogrede po veljavni USTAVI kaznivo dejanje in se preganja po uradni dolžnosti!
    Glej, tudi nepregledne kolone vozil v Avstrijo bežečih preračunljivcev ne moreš zanikati, ker so ji priča prebivalci Počehove, Kungote in Jurija. Ne moreš zanikati glasovanja v takratni SKUPČINI, kjer so LEVIČARJI glasovali proti odcepitvi od totalitarne YU in PROTI PRVI SAMOSTOJNI DRŽAVI VSEGA SLOVENSKEGA RODA! Ne moreš zanikati dejstva, da so ravno vsi tisti , ki so v bivšem komunističnem totalitarnem režimu počeli raznorazne svinjarije svojemu in tujim narodom z vsemi silami minirali lustracijo, ker so vedeli, da bodo lustrirani. In ti največji kršitelji vseh tudi najbolj osnovnih človekovih pravic in svoboščin se danes znova soreminjajo zgodovinska dejstva in sami razglašajo za največje osamosvojitelje, kar je ostudna laž, mar ne? Končno pa tvoj šef še danes govori, da ODCEPITEV, osamosvojitev in postavitev prve SLOVENSKE države nikoli ni bila njegova intimna opcija, mar ne?
    Kaj bi torej ti rad? Že sam največji in najbolj zaslužen sin SLOVENSKE matere, g. Pučnik ti je povedal : “Yugoslavije ni več” in s tem se boš moral sprijazniti tudi sam. Upam, da ti je jasno, da Yugoslavije tudi nikoi več NE BO!

    • Luckyss

     Pravo vojno si lahko videl južno od Kolpe, pri nas je šlo za manjše posamezne oborožene spopade..
     In joj, ranjenca ste imeli ?! Si mislil da gre za manevre ali kaj…

     • Franjo Trojner

      Tebe še danes peče in boli, da smo DOMOLJUBI porazili in ponižano izgonili iz države agresorsko vojsko JLA.
      A si kak nekdanji poražen in izgonjen JLA oficirčič, ali samo njegov potomec??? Čuj, ali je tebi prav ali ne, Yugoslavije ni več, pa če se še ti tako repenčiš in jo hvala Bogu in VSEM SLOVENSKIM DOMOLJUBOM TUDI NIKOLI VEČ NE BO!

     • Luckyss

      Saj pravim da sem bil prostovoljec TO, kljub temu, da sem bil uradno rezervist JNA..
      Torej sem bil uradno za JNA dezerter…
      Torej sem že v osnovi tvegal bistveno več kot ti, ki te je očitno sam gobec in si bil šokiran, ker je bil nekdo ranjen….
      Pojdi s svojim “domoljubljem” v cerkev in tam župniku razlagaj, da si ga osebno rešil komunistov..

     • stajerc5

      Kot prvo je sigurno, da lazes kot pes tece, kot drugo si pa najvecje yugoprase na portalu!!!!!

     • Franjo Trojner

      Ha, ha, ha torej si res ex YU nižji oficirčič, ki je čakal do zadnjega in ko si videl poraženo in ponižano agresorsko JLA panično bežati iz Slovenije si ves usran prestilopil (in še to morda, moram ti verjeti na besedo, ker se ne predstavljaš zsvojim imenim in priimkom, kaj skrivaš,?) v TO.
      Ha, ha nagledal sem se YU oficirčkov, ki so jih žene vozile na RAČJI DVOR pri Kamnici, kjer so se v civilu predali TO.

     • Luckyss

      Rezervisti JNA so bili vsi, ki so služili v JNA in niso bili razporejeni v TO…
      Sam sem bil navaden vojak ;)

     • Franjo Trojner

      Nisi bil razporejen v na novo nastalo TO? Ha, ha, ha so že takrat vedeli zakaj ne! Čuj, v na novo ustanovljeno TO niso razporedili prav vsakega, tudi na dan vpoklica 14 pred pričetkom vojne, so dvomljivci, omahljivci in bojazlivci brez problema lahko odšli domov. Saj veš, šusa v hrbet si ne želi nihče.

     • Frank Schmid

      tebi ni pomoči saj si budalo, in ti ni kaj razlagati

     • rabbit

      Povej to svojcem tistih ubitih v 10 dnevni vojni, če bi to rekel meni,če bi imela tak primer se ti ne bi nič dobrega pisalo. Kaj ima ati še premalo slovensko penzijo (čeprav oficir JLA) pa moraš revček delati.

   • xtc

    Tebi je predvsem pokalo od pira pod kakiim šankom vojne,TO pa od blizu še videl nisi,preje objemal pirivske flaše v vaškem bifeju in širil govorice kako nas bo JNA zmlela.

  • Nata

   Hja. . . . . . vse lepo in prav ! Tisti, ki ste se odzvali, ste resnično pokazali velik pogum in pripadnost.

   Vendar članek piše samo o enem primeru.

  • Olga101

   Zato moramo vztrajno ponavljati resnico in razkrivati levičarske laži, čeprav je to naporno!

 • Nata

  Nemogoči smo vsi skupaj !! Pa, kaj je Slovenci ?? Že za take – oprostite – malenkosti se pričkamo, kako šele se bomo zmenili za kakšno približno pravo zgodovino ? Do smrti bodo eni trdili eno, drugi pa drugo.
  Napake pa se dogajajo, ali ne ?
  Dobro bi bilo poiskati kakšne članke iz tistega časa. Pa kaj so povedali eni in drugi !! Kaj je s to trditvijo, da je TO dovolila prelet ? In tudi beseda bi morala imeti neko veljavo . Mislim na namero za prestop Merlaka .
  Veste, človek se počasi naveliča vseh teh ” rekla – kazala “.

  Med nami so veliki mojstri vseh barv !!

  • xtc

   Torej podpiraš rehabilitacijo izdajalcev naroda?
   No pa še napiši,da je Tito heroj in živela SFRJ in JNA zravn.

   • Nata

    Hvala.

  • Luckyss

   Tako imenovani “humanitarni preleti” so po mednarodnem vojaškem pravu stalnica v vsaki vojni…Ena stran zaprosi za takšen prelet, pove njegov namen (v tem primeru prevoz kruha) in nasprotna stran ga dovoli ali pa ne..Tokrat je bil dovoljen in prelet z neoboroženim plovilom se lahko izvede…To je vse…

   • xtc

    Kdaj boste nehl branit izdajalce?

    • Luckyss

     Še nikoli jih nisem branil, zato me tukaj občasno tudi banajo ….Tokrat mi je Janez nakazal nekaj forintov vnaprej in vas moram držati cel mesec “..na nivoju”
     Baje ste čisto zaspali v enoumju, to pa še za ovce ni dobro..

     • xtc

      Vedno saj vidimo kako prizadevno braniš izdajalskega srbsko JNA jevskega hlapca,ki mu je “Krko” povsem upravičeno zapiknil raketo v njega izdajalsko rit.
      Take raztave in spomenike pa odstranit in prepovefdat-samo v SLO je možno ,da se JNA hlapcu in hlapcu velikosrbsim izdajalcem postavi še spomenik.

   • Nata

    Vendar, kolkor se jaz spomnim, čez to območje niso bili dovoljeni nobeni leti !!

   • Olga101

    Ja, ja…. Tako kot pri partizanih, tudi v JLA ženevska konvencija in humanitarnost nista bili spoštovani! Banditi!

    • Luckyss

     Ja edino Hitler in njegovi podrepniki so se držali konvencije, še kurili so na “obnovljive vire”..

  • Olga101

   Oni želijo apatijo desnice in vsegliharstvo!

   • Nata

    In, kot vidimo, jim kar uspeva ! Kako vendar zbuditi narod ?

 • Olga101

  Kučan Goebbelsov agitorop – poskus potvarjanja resnice! Malo morgen!

 • Luckyss

  Nekdo je zamočil namerno

  • xtc

   Samo Krko je pa le sesul izdajalca Slovencev-pravi narodni heroj on zasluži spomenik ne pa JNA izdajalci.

 • Janko Gedlicka

  Pravzaprav celotna naša družba temelji na sprenevedanju prikrite oblasti.

 • Princ Divjak

  vaš ljubljeni vodja postavlja domobrancem spomenike, ki so bli oboroženi in plačani iz strani nacistov prave domoljube pa strelja in to samo za doseganje političnih točk, v stilu glejte jaz sem sestrelil “agresorski” helikopter v resnici pa vedel , da bo prebegnil in je za lastne interese ter politično propagando sestrelil pravega domoljuba..uporabo je metodo nacijev ko so postrelali poljake jih oblekli v nemške uniforme in pol dejali da so poljaki pobili nemce in dolfa je napovedal vojno poljski,,isti princip je uporabil vaš ljubljeni vodja..
  ..ko je JLA bombandirala med MB in Šentiljem so prišli s 4-mi letali a na LJ se bojo spravli z enim helikopterjem..pa tu ti že zdrava pamet kaže da nekaj ne štima..no, je pa tudi res da podrepniki ljubljenega vodje ne premorejo zdrave pameti, ker znajo le slepo slediti ljubljenemu vodji

  • JANEZ GUS

   Čefur,tebe pa ljubljeni vodja moti.Vprašaj v murgle,kam so orožje prodali.

  • JANEZ GUS

   Čefur to moraš vprašat tvoje Ruse ldo je pobil poljake v Katinu.To so nemci že takoj vedeli.Domobranci pa so bili slovenska vojska,tvoji rdečuhi pa po vzoru matjuške Rusije.To pa se je potem izkazalo za popovnoma zgrešeno investiicijo.

  • xtc

   Preden kurblaš traparije raje povej kako so se Dolanc in še nekaj vidnih komunistov 41 za prvega maja z kamerati”adisocialisti” pijani drli za prvega maja Sieg Heil in kako so komubnisti ob prihodu Hitlerja v Maribor pasovno pozivali k razobešanju Nacional Socialističnih zastav in ,da se ljudje naj udeležijo sprejema “prijatela protiimperialista” kaj o tem pa nič ,a?

   • JANEZ GUS

    Ima prevewč oprane možgančke.Razmislja z glavo partizanske učiteljice iz 5 razreda.

 • NoName

  #Princ Divjak # ti, žal moram napisati, nisi pri pravi…
  Kot prvo Domobranci z tem dejanjem niso bili in niso mogli biti povezani, nacisti pa verjetno komunisti pa tudi ne, torej ostanejo zgolj Slovenski domoljubi naspram agresorske JNA, ki se je spravila na našo prej republiko, sedaj državico.
  Kaj je tam počel helikopter agresorske vojske z agresorskimi oznakami vedo tisti, ki so ga tja poslali, če bi se pilot želel predati bi to že nekako signaliziral ali pa bi to opravil kopilot, če slučajno ne veš kako vojska deluje in kaj uporablja od opreme, ki omogoča marsikaj, je razumljivo, da razmišljaš tako kot sanjaš.
  Prebege so počeli tudi v drugi vojni pa jih niso sklatili, kajti nihče, ki prebegne z letalom, helikopterjem ne bo poletel v center aktivne borbe kot je to naredil ta, temveč bo poiskal kraj, kjer bo pristal nemoteno in nato poiskal ali pa ga bodo našle kontaktne osebe, ki bodo poskrbele za vse ostalo.
  Sodišče je to lepo pojasnilo:
  Pokojni Mrlak JE BIL “pripadnik agresorske JLA in da je nesporno dejstvo, da je v trenutku, ko je bil sestreljen, letel po navodilih nadrejenih iz JLA, ne pa da bi bil na begu iz JLA, in da je bil helikopter Gazela 664, v katerem je letel pilot Merlak, sovražno plovilo in legitimna vojaška tarča” (sodba II Ks 12880/2015).
  Iz tvojih nebuloz bi tako lahko potemtakem lahko vsak sklepal, da je večina Nemških pilotov želelo prebegniti pa so jih zato zavezniki zrušili po krivem:)
  Torej bi lahko družine Nemških pilotov tožile zaveznike, da so po krivem sestrelili stotine sovražnih letal, katerih piloti so želeli zgolj prebegniti in ne škodovati hahahaha, ni kaj #Princ Divjak# živimo v letu 2019 in bi se moral udeležiti tudi kakšne novejše zadeve in ne samo zborovanj NOB Tita Turnška.

  • stajerc5

   Bravo, divjak postaja vse bolj divji, ker ve, kaksen praznik slavimo jutri in to samo pravi SLOVENCI!!!

 • Nata

  Hja. . . . . . lahko pa tudi napišemo, da so namenoma ozbrali ” naseljeno območje “.
  Ker so računali, da druga stran ne bo streljala ?

  In, kako pa vemo, da ne bo dejstvoval sovražno ?

  Oskrba s kruhom je tudi sumljiva .

  • rabbit

   Si predstavljaš da nas recimo napadejo Italijani in veselo krožijo po centru mesta naša vojska pa to mirno gleda no saj pod levaki bi se najbrž to celo lahko zgodilo. Ampak logično je, da streljaš na sovražno vojsko a ne?

   • Nata

    Sploh pa, ker so jih naši poznali kot star denar !! S komunisti se takrat in še danes ne da nič dogovarjati !!
    Saj poznajo samo tisto, zelo znano
    ” prešao sam ga ” !

 • NoName

  Žalostno je, da se pljuva na gospode kot je Tone Krkovič in na vse ostale, ki so najzaslužnejši, da imamo svojo državo v kateri se žal tudi taki lepo počutijo, ki še danes navijajo, za prejšnji sistem.
  V nobeni državi na svetu ne boš doživel, da se odvijajo razna zborovanja in v osvobojeni državi od prejšnjega sistema maha z zastavo in oznakami agresorja , da se podeljujejo pokojnine agresorskim oficirjem in padajo tožbe zoper osamosvojitelje, kakor je to mogoče v Sloveniji. Nikjer na svetu ne boš doživel, da se slavi nekaj kar že dolgo ne bi smelo več obstajati, ter, da se povsem nekaznovano pluva po dosežkih in boju za neodvisnost novo nastale države, da se pluva po ljudeh, ki so marsikomu omogočili boljše življenje kakor se to počne v Sloveniji.
  Povsem enako, kakor do boja Domobrancev se nekateri obnašate do Slovenskih osamosvojitvenih borcev in do ljudi zaslužnih za osamosvojitev.

  • Luckyss

   Nikar ne primerjat boja Domobrancev, ki so s Hitlerjevo pomočjo doma klali Slovence in naše policiste ter borce TO, ki smo se postavili v bran domovini…
   To je tudi za najbolj trpežne želodce preveč…

   • xtc

    Težava vas veliko srbskih in rusofilskih izdajalcev je v tem,,da so vaši komunistični očetje-pobili med krvavo prorusko izdajalsko državljansko vojno in po njej vsaj 100000X več ljudi.,ki niso bili naklonjeni komunističnim proruskosrbskim izdajalcem.

    • Luckyss

     Vaša težava je v tem, da ste prisegli okupatorju in v njegovem zavetju klali Slovence, sedaj pa se ne morete sprijazniti z dejstvom, da ste jih zato dobili po pič…

     • ZatonMesecnikov

      Prisegla je le Ljubljanska četa domobrancev lakiass, pa 80.000 mobilizirancev. ljubljančani pač. drugi niso….

      partizanska prisega velikemu Stalinu je imela pa tudi velik učinek na Slovensko družbo 70 let in jo ima še vedno.

      Prihod komunistov na oblast, pa likvidacija 1% slovenskega naroda pa še danes imenujete “Osvoboditev”.

     • xtc

      SLO komunisti so največji izdajalci SLO naroda tose je videlo 91 in vidi se danes,ko na vsak način hočejo intimno željo CK ZKS -Novo Yugo in SLO vojska je polna prorusko velikosrbskih izdajalcev tipa Lipič in še kdo,ki so zavlačevali do konca-dokler ne bo iz vojske izgnana ta parada izdajalcev nebo iz države nič.

     • Luckyss

      Ja, v Jugi smo bili prvi na vasi, tu pa smo zadnji v mestu…Seveda ga ni bedaka, da bi sanjal o “novi Jugoslaviji”….Smo videli, da nasilno združevanje ver dolgoročno vodi do krvavih vojn…Sedaj moramo to spoznati še v Evropi…

     • xtc

      V Yugi smo bili navadni raztrgani prezapufani cigani z zaostalo industrijo,vrstami za bencin,cukr,meso,moko,nafto,rajž iz avstrije in italije pa kot venezuelci švercali sekret papir,kafe,čokolado itd
      Ne vojno v SFRJ so naedili levaki ne “nacionalisti” ,ko ni bilo več pufov je stvar crknila in SLO je na isti poti kot SFRJ in jo čaka še enkrat pravilna ponovitev vaje iz 91,še le potem bo država napredovala.
      Titekova temnica narodov je bila v bistvu čisti socialistični multi kulti,ki je razgalil vso bedo ruske internacionale.

     • rabbit

      Pa še tisto industrijo, ki smo jo imeli,so jo komunisti ukradli drugim in na koncu pokazali, da so vse zapravili, ker so pač navadni lenuhi in nesposobni.

     • Luckyss

      Ne vem kakšen si ti hodil naokrog..Jaz sem vedno hodil v Lewiskah in usnjeni jakni, kar ni bilo predrago nabaviti v Italiji, pa sem imel v srednji šoli le kadrovsko štipendijo in starša navadna delavca…Pa smo vseeno zgradili hišo in noben koncert ali disco ob vikendi mi ni ušel..
      Če bi danes hotel živeti na “takšni nogi” bi moral imeti Jurja štipendije, starša pa po dva jurja delavske plače…;)

     • rabbit

      oficirski otrok nimaš kaj. Imela sošolko z razliko od tebe je vse kar je dobila od očeta velika komunistična živina tudi delila z nami navadnimi ljudmi.

     • Luckyss

      Sem povedal da sta bila oba starša navadna delavca v proizvodnji…
      Sicer pa so bile oficirske plače po celi Jugoslaviji enotne. Torej so oficirji najbolje živeli v Makedoniji in na Kosovu kjer so bile cene najnižje in najslabše v Sloveniji, kjer je bilo vse precej dražje…No, politiki pa so bili povsem druga kasta in ti to s sošolko celo verjamem…

     • rabbit

      Veš jaz pa tebi čisto nič ne verjamem moja starša sta bila tudi delavca, pa še kmetijo smo imeli doma pa nobenih levisk in podobnih matrialnih dobrin se pa spomnim sošolca iz palčkovega naselja, ki je vse to imel oče oficir JLA, mama tajnica na Metelkovi v vojašnici.

     • Luckyss

      Očitno ste veliko dobil za steklenice,ki ste jih vračali in ki so jih včasih odkupovali, če veš kaj hočem povedati…Sicer pa imamo tudi mi majhno družinsko kmetijo, tako da smo bili kar precej seznanjeni z motiko…

     • rabbit

      Pa prvič spoznam kmeta, ki so mu všeč medvedi, vse ki jih jaz poznam sovražijo medvede, no vse je enkrat prvič, pa tudi prvič spoznam človeka s kmetiji, ki so mu všeč komunisti.

     • Luckyss

      Stalina je Tito kmalu odjebal in dobro krmaril med vzhodom in zahodom, tako, da nam je za tiste čase šlo relativno dobro..

     • xtc

      Nič ni krmaril,Titek bi bil 91 ,ko ni bilo več kreditov in denarja počakal na kaki jabolki.
      Titek je bil navaden revček odvisen od dobre volje pufov iz ZDA in Zahoda,ko tem ni bil več v interesu so samo pufe skenslali in propadli komunistični kurnihk se je sesedel sam vase,kot se bo to zgodilo v SLO.

     • ZatonMesecnikov

      Vam partijcem vsekakor…

      kaj pa ostali lačni narod?

     • Vojvoda Šarec.

      Zajebal so mlade fante oz so se sami pustil strižt-zmanipulirat kot ti( v starejsih letih)Janši. Politicni, nacionalni, verski,…govorniki imajo moč manipulirat z množico.

     • ZatonMesecnikov

      Pač vsak ni hotel biti komunist in podpirati komuniste. Komunisti so likvidirali, kar Puklastega Miha se spomni, ki je preventivno likvidiral vsakega, ki je prišel na Pohorje. za vsak primer.

     • Vojvoda Šarec.

      Visoki funkcionarji so ukazovali in spletkarili.

     • xtc

      Okupatorju Ruskemu ste prisegli vi krvavoroki komunisti z največ pobitimi ljudmi na prebivalca države zatoste izgubili Trst,Gorico,Benečijo,Rezijo,trbiž,A Koroško z Villachom vred in A Štajersko z grazem,ravno zaradi vas prorusko velikosrbskih izdajalcev ,ki ste prisegli komunistični moskvi in Beogradu,kot jima danes izdajalsko hlapčujete in klečeplazite tam-izdajalci boste večno in nič tega ne spremeni.
      Največja težava vas krvovorokih prorusko srbskih izdajalcev je v tem ,da so bilie Vaške straže in donobranci posledica ne okupatorja pač pa vaše roparsko,morilsko,kradljive posiljevalsko ,piromanske drhali pred katero so branili vasi
      Saj ste pobijali zavedne Slovence in klali že pred nastankom vaških straž.
      Torej odj*** lažniveclevi.

     • Luckyss

      Nisem vedel, da je bilo vse to kar si naštel pred vojno naše…

     • xtc

      Seveda nisi vedel vse to bi bili dobili tako pa so levo rusko izdajalski čoravci zapravili vse ,kot so 1918,velikosrbska drhal zaj Koroško je grdeča izdajalska drhal zapravila ponovno 45 samo ,da so se šli komunizem,ki je nakoncu razsul državo.

   • NoName

    #Luckyss# Tvoje razmišljanje, tvoj problem, ko boš 1 x dojel, kar ne verjamem, da boš, da zgodovina niso samo NOB, da z zmago in bojem proti okupatorju NOB ti tako imenovani borci niso imeli prav nič skupnega, boš mogoče razumel zakaj so Domobranci sploh nastali, kdo je tvoril te čete in proti komu so se borili, vsekakor pa po vojni niso nikogar zapirali na Goli Otok, nikogar niso zvezali in morili vse povprek, kajti to je bila edina bitka komunistov, ko niso zahrbtno napadali, kar so počeli ves čas, temveč so zvezane ljudi frontalno pobijali brez strahu, da bo kdo streljal nanje.
    Braniti dom ali pa braniti izprijene revolucionarje in njihove cilje je pa razlika ti srečko:)

 • xtc

  Škoda je le to ,da niso ovekovečili sličice kako se je iz rakete zaičene v r*** JNA izdajalca še kadilo-to pa vbi bilo za na rastavo,pravzaprav JUMBO PLAKAT in pripis szraven tak je konnec vseh velikosrbsko,proruskih izdajalcev Slovenije

 • učko

  Mrlaka morte zastopt. On je biu neizmerno hvaležen JLA, ki mu je omogočla, da je za lep denar letal okol s helikopterjem, kar si je želel že kot mulc. Vi in mi pa smo morali za preživetje trdo delat. Kdor pa je hotu kej letat okol, pa je moral mastno plačat.

 • Vojvoda Šarec.

  Mrlak je bil sposoben Slovenec in ne 9dnevno vojni profiterji, oportunisti Janša, Bavčar, Krković….

  • rabbit

   Toliko sposoben, da je sedaj za cipreso.

   • Vojvoda Šarec.

    Tvoj rod bo pa vedno za prvorazrednim.

    • rabbit

     Tvoj pa za muslimani, ki jih vlečete gor.

     • Vojvoda Šarec.

      To ti vlečeš šiptarjem umazane qurce vsa zadovolna, zajkla našponana od zadaj.

     • rabbit

      Ko argumentov ni, pa levičarsko zmerjanje. Že stokrat videno. Nič novega.

     • Vojvoda Šarec.

      Poglej se prej v ogledalo coprnica predn imaš dnevno opravilo na meniju, opravlanje in žaljenje.
      Jebal te levi in desno štrleči šiptarski qurac.

     • rabbit

      A to sebe opisuješ.

     • Vojvoda Šarec.

      Tebe možačo brkato:)))))

     • rabbit

      Nisem vedela, da si brkata možača.

     • Vojvoda Šarec.

      Kosmat moški. Katerega si želiš pa ga ne dobiš:))))

     • rabbit

      Nisem vedela da je Šarec kosmat. Prej mlečnozobi in brez jajčni.

     • Vojvoda Šarec.

      Nisem vedel da je strahopetni zajec, gobcna ženska, ki se igra pogumno.

     • rabbit

      Vsaka ženska je bolj pogumna od Šarca.

     • Vojvoda Šarec.

      Z gobcem. Dokler ne vašeš s kijem po buči.

     • rabbit

      Pes, ki samo laja ne grize.

     • Vojvoda Šarec.

      Kdo Mahnić?
      Psica si njemu že preverila jajčka.

     • rabbit

      Res se lepo izražaš levičar najprej groziš s kijem, potem od nekod privlečeš Mahniča kaj bo pa naslednje, a živci popuščajo a.

     • Vojvoda Šarec.

      Tako kot tebi rit popušca od šiptarskih kurcev.
      Kaj ti je všeč Mahnić?

     • rabbit

      Vidim, da ti je zelo pri srcu, ko ga kar naprej omenjaš, si mu že povedal.

     • Vojvoda Šarec.

      Ljubosumnica, kaj res takega fantića ne boš nikjer našla kot je Mahnić?!

     • rabbit

      Veš Mitja on ne pada na propadle narkomane. Kako pa kej otroc a so se že spoznal med seboj.

     • Vojvoda Šarec.

      Se ti od vročine že blede. Brkato tikvico namoč v ledeno kislino.

     • rabbit

      Kako pa kaj Bratovškova?

     • Vojvoda Šarec.

      Ona je zame orng babnca, vizualno. Milfica.

     • Vojvoda Šarec.

      Romana Tomc mi je tudi všeč.

     • rabbit

      Ta tebe še enkrat ne pogleda kaj šele dvakrat.

     • Vojvoda Šarec.

      Meni je všeč.

     • rabbit

      Ampak Mitja spomin te pa že malo daje zakaj te pa toži na sodišču?

     • Vojvoda Šarec.

      Ti si pa na tekočem, opravljivka. Prvič slišim.

     • rabbit

      A si ti ne bi raje jezika namočil v ledeno kislino mogoče bi pa kaj pomagalo.

     • Vojvoda Šarec.

      Lahko odpreš usta ti jajca namocim. Egg bags namesto tea bags.

     • Vojvoda Šarec.

      Dam si pel Mahnića, Sarca in koga želiš, usekanka.

     • Vojvoda Šarec.

      Saj ti si privoščila poškodovani sodnici.

     • Vojvoda Šarec.

      Očitno je zajec Šarec ugnal volka Janšo? Potem bi imela ti tudi možnost mene vepra premagat, zajkla.

     • rabbit

      Šarec bo čez 4 leta politično truplo kot je sedaj Cerar pred 4 leti pa veliki zmagovalec, danes pa še za smeti pospravljat ni dober, čez 4 leta pa Šareca še gasilci ne bodo več najemali za veselice.

 • Olga101

  Zakaj pa tovarišev levičarjev ne “skrbi” tudi vojak, ki je bil prisoten z Merlakom v helikopterju ob sestrelitvi? Zato, ker je Merlak “naš”, drugi vojak pa kolateralna škoda?!!

  • Luckyss

   Meni njegova vloga ni bila znana, morda je bil kot nadzor nad begosumnim Slovencem, morda ni nič vedel, morda se je s prebegom strinjal. Ne morem govoriti o podrobnostih, ki jih ne poznam, za razliko od vas ;)

   • Olga101

    Hahahahaha

   • Vojvoda Šarec.

    Bil je njegov prijatelj Makedonec. Na srečo janšistov, da ni bil Srbin.

    • Luckyss

     A prav osebni prijatelj…nisem vedel, kako pa ti veš, ti je Makedonec povedal ?

     • Vojvoda Šarec.

      Službeni prijatelj očitno.

     • Luckyss

      Ne poznam definicije službenega prijatelja…te lahko izda ali ne ?!

     • Vojvoda Šarec.

      Izdaš nekoga, da sam zogleniš, ko te sklestijo? Saj ni bil makedonski jezuit ali pač?!

     • Luckyss

      Še nisi slišal da včasih koga žrtvujejo za “višje cilje” ;)

     • Vojvoda Šarec.

      Očitno ti nisi slišal za vojsko jezuitov.

     • Luckyss

      Očitno ti ne veš da je papež jezuit…

     • Vojvoda Šarec.

      Vem. Med sabo je red razklan in seveda tekmeci v vsaki organizaciji. Klin se s klinom zbija.

     • Vojvoda Šarec.

      Zato nima smisla razglablat o žrtvovanju za višji cilj kopilta Merlaka.

 • Olga101

  Globok poklon osamosvojiteljem! Slovenci se niti ne zavedamo v celoti, kako veličasten je bil njihov pravični boj! Osamosvojitelji so kljub slabi opremljenosti z orožjem, uspesno obranili Slovenijo in ob tem spoštovali mednarodne konvencije o ravnanju z vojnimi ujetniki!

  JLA – okupatorska vojska pa je po vzoru partijske vojske (partizanov) kršila vse mednarodne konvencije! Spomnimo se ubitih novinarjev in civilov! Spomnimo se žrtve v Mariboru, ki jo je pregazil tank! Spomnimo se balkanske morije, kjer so pobijali otroke, ženske, starce, kjer niso dovolili rdečemu križu posredovati in odpeljati ranjencev (drama s hrvaškim novinarjem Ledererjem)….

  • rabbit

   Bolnišnico v Vukovarju, kjer so pobili vse. Zloraba Rdečega križa. In še in še

  • Luckyss

   Hvala za poklon nam, ki smo bili na terenu…Ali velja ta poklon tudi tistim, ki so bili deset dni v kleti?!

   • rabbit

    Kje na terenu si bil, kot Školjč na Vrbskem jezeru.

    • Luckyss

     Mi je kar nerodno povedati, moj vod je zasegel (itak se stražarji niso upirali ;) in čuval večje skladišče pehotnega orožja (AK, RB in tromblonske mine, ročne bombe, municija)…
     Zakaj mi je nerodno povedati, zato ker so to orožje prodali na jug za keš v lastni žep…
     Sedaj nimamo ničesar…boso vojsko v tujini in par oklepnikov brez orožja…
     Imeli pa smo pehotne opreme za vse slovenske fante in može med dvajsetim in petdesetim letom…
     Sramota…

     • rabbit

      Seveda ti je nerodno povedati ker nisi nikjer bil.
      Ti bi to staro orožje šparal, to je tako kot bi imel doma 50 let staro opeko pa bi hotel na novo streho prekrit.

     • Luckyss

      Tisti AK 47 bodo še čez trideset let pokali po Afriki in bližnjem vzhodu (upam, da ne kje bližje) ter strašili mamine sinčke iz USA…še vedno ne obstaja boljše in bolj robustno orožje za gverilsko dejstvovanje …

     • FORT WORTH

      Tisti, ki je SLO TO razorozil je to orozje tudi prodal na jug…
      Sam zate je to pretezko…

 • Vojvoda Šarec.

  Se splača fanatični babnci to razlagat? Vidiš da coprnica nima kančka dobrote v srcu..

 • Vojvoda Šarec.

  V TO smo imeli izredno sposobne pilote. Pilotiral so traktor s pogonom šmarnice.
  Še najbol sposobnega specialca Troho je princ teme uničil.

 • Povprečen Državljan

  Merlak je heroj osamosvojitvene vojne.Za domovino je dal svoje življenje.

  • rabbit

   Ja jo dal, tudi ta je umrla skupaj z njim, bivša Jugoslavija. Edina dobra stran od Hrvatov nikoli več ne bomo Jugoslavija.

  • pupa

   Ja dal je življenje za tisto domovino, ki ji je prisegel in ji zvesto služil do nepredvideni smrti.

 • Friderik Peršič

  In glej ga zlomka , Noratv je dosegla nov poden …

  • pupa

   Nepovabljeni gosti so vedno NEZAŽELENI!!!!!!!!!!!!!!

 • hle

  Kolikor se jaz spomnim je bilo tisti čas en kup zmede na obeh straneh jna je bila na dogodke kot so se zgodili popolnoma nepripravljena pa tudi na naši strani je določene zadeve vedel samo ozek krog ljudi če samo pogledamo dejstvo da se je kolona tankov na Celovški obrnila proti Gorenjski in je del te potem lezel na Jezersko in tako naprej nam jasno kaže na to da jna ni imela izdelane popolnoma nobene strategije kar pa se tiče tistega nesrečnega helikopterja je bil popolnoma legitimna tarča tisti na tleh niti ni mogel vedeti kdo leta nad njim bolj bi se morali vprašat zakaj je bil poslan leteti nad osjim gnezdom to bi bilo vprašanje za njegovega nadrejenega mogoče pa so kaj sumili

  • ZatonMesecnikov

   Tako je, nesrečne okoliščine. Nihče ni pričakov, da se bo streljalo na helikopterje. Je bil pa ravno v času, ko je letela Merlakova gazela pričakovan helikopterski desant iz Cerkelj z nalogo aretacije slovenskega vodstva. Živci so bili na robu. In morda je ravno Merlakov primer povzročil, da so desant iz cerkelj odpoklicali. Bil je namreč že v zraku…

   • Zoran D Raketka

    Verjetno je na odpoklic desanta na Ljubljano veliko bolj vplivala usoda raketno desantnega napada na Ig in 510. UC na Igu.
    Ki se je za vodilni helikopter končal v barju.

 • piki

  …če bi pristal…varno….bi bil največji junak …?!….sam vprašam ?!?

 • Vojvoda Šarec.

  Jovo prijatelj.

 • baubau

  Ob že celi kopici pravljičnih…še en ponarejeni heroj

 • NoName

  Nima smisla, nekaterim razlagati, kar je že sodišče ugotovilo in po preiskavi to tudi jasno zapisalo.

  Sodišče je ugotovilo, da je bil pokojni Mrlak “pripadnik agresorske JLA in da je nesporno dejstvo, da je v trenutku, ko je bil sestreljen, letel po navodilih nadrejenih iz JLA, ne pa da bi bil na begu iz JLA, in da je bil helikopter Gazela 664, v katerem je letel pilot Merlak, sovražno plovilo in legitimna vojaška tarča” (sodba II Ks 12880/2015).
  Ter v nadaljevanju…:
  Želja je kriminalizirati in tudi zmanjšati pomen osamosvojitve v zgodovinskem kontekstu, hkrati pa odkrito favorizirat’ NOB, ker pozabijo revolucijo, kot temelj k slovenski osamosvojitvi. Treba je razumeti ta širši kontekst, da se potem razume, zakaj se z nami tako počenja, kot se počenja. kot je povzel g. Krkovič.
  V enaki luči kakor osamosvojitveno vojno se ponareja tudi boj Domobrancev med drugo vojno, dobro pa se ve komu gre to na mlin in za kakšen profit, kar pa bi znal verjetno g. Turnšek povzeti:)

 • NoName

  Pa še to…, recimo, da Domobranci niso obstajali, s čim bi se lahko danes komunisti z svojim revolucionarnem bojem primerjali?Kajti za propad Nemških enot niso prispevali prav nič, niti niso mogli saj jih je bilo leta 45 skoraj pol manj kot sedaj v združenju.
  Katero bitko, razen te to ko so zvezane in pretepene postrelili na deset tisoč ljudi po končani vojni bi lahko praznovali, mogoče bi lahko praznik razširili na Dražgoše, za bitko ko so Nemce naščuvali z svojo nesposobnostjo na masaker, bitko, ki jo praznujejo kot Srbi pri praznovanju Kosovske bitke:)?
  Edina bitka, ki so jo dobili je ta, da država Slovenija še vedno dopušča mahanje z agresorskimi zastavami in proslave maškar z orožjem v roki in prepevanjem proti Slovenskih pesmi. Tu ni dvoma, zmaga je pa tu res na celi črti.

  • ZatonMesecnikov

   Revolucija potrebuje Reakcijo, to je pisalo v priročniku Kominterne. Zato so poimenovali nasprotnike, ki jih je Revolucija sama sproti ustvarajala, z imeni iz priročnika in v veljavi med Boljševiško Revolucijo. Belogardisti, Plavogardisti. Le Rdečegardisti so kasneje previdno izpustili, ko so revolucijo preimenovali v Boj proti fašizmu in Državljansko vojno, v NOB. Zaradi geopolitičnih razlogov na zahtevo Stalina, ki je potreboval podporo in pomoč Zahoda.

 • Povprečen Državljan

  Še malo,pa bomo vsi vojni veterani, člani OZVVS, razglašeni za izdajalce.

  • NoName

   Saj nas Turnškovi borci sploh ne priznajo, kajti NOB in poveličevanje klavcev, ter vsega kar ni Slovenskega je njihova prioriteta…ŽAL.

 • herman

  Po Hojsovi logiki si pietetnega spomina ne zaslužijo tudi pobiti domobranci, ki so prav tako prisegli agresorju in se celo aktivno borili na njegovi strani.

  • NoName

   Borili so se proti komunistom in ne za idejne cilje Nemčije z isto podporo kot so jo uporabljali komunisti. Pobiti po vojni niso bili več Domobranci, temveč civilisti, ki jih je Titova vojska brez sojenja pomorila, teh dokazov še Kučan ne more skriti:)

   • piki

    ..izkrivljaš zgodovino….borili so se za hitlerjevo ideologijo ,ki jo je izoblikoval v antisemitsko in rasistično ideologijo nacionalsocializma in mu tudi vdano prisegli..v senci cerkvenih “dostojanstvenikov”…dostojanstvo pa tako…(kar je do potankosti in v svoji popačeni bolanosti možganov,popisal v knjigi moj boj,ki je vam ene vrste biblije..že l.25)…komunizem so za lastno izgovarjanje zločinov nad človeštvom, zraven pripopali…da je bil idiot ,priča dejstvo,da so ga lastni ,visoki oficirji hoteli spraviti pod rušo….uspeti bi jim moralo,pa bi bil morda danes svet drugačen

    • NoName

     Zgodovino naj razlagajo zgodovinarji in dokumenti iz tega obdobja ne pa pripovedovanje tvojega starega ata, razvidno pa je, da je zgodovina prikazovana vseh 70 let napačno in to se iz dneva v dan vedno bolj odkriva.

 • baubau

  titovo velenje pač

 • Šobar Davorin

  Kozlarija izgubljenih duš. Članek namreč.