fbpx

Preiskovalna komisija v zadevi Franc Kangler na seznam prič za zaslišanje uvrstila še štiri tožilce!

Foto: STA

Na četrtkovi seji preiskovalne komisije za ugotavljanje domnevnih zlorab v primeru nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja so se na seznam prič za zaslišanje znašli tožilci Elizabeta Györkös, Boris Marčič, Niko Pušnik in Drago Šketa, je preko družabnega omrežja Twitter sporočil predsednik komisije Žan Mahnič. 

Državni svet RS je zaradi več kot 20 kazenskih postopkov zoper aktualnega državnega svetnika Kanglerja, ki so se končali v njegov prid, zahteval vzpostavitev preiskovalne komisije, ki bi ugotavljala domnevno politično odgovornost vseh vpletenih v kazenski pregon Kanglerja in domnevne zlorabe pri njegovem pregonu.

Prejšnji teden so se člani komisije, v kateri so predstavniki treh opozicijskih strank razen Levice, seznanili z gradivom Državnega zbora RS in deli magnetogramov s sej komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb ter komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, poroča STA.

Ljubljana, DZ. Seja preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi. Zaslišanje nekdanjega mariborskega župana, zdaj državnega svetnika Franca Kanglerja. (Foto: STA)

Kangler je v ponedeljek na zaslišanju pred komisijo opisal postopke zoper njega, tako policijske in tožilske kot tudi sodne, in ob tem poudaril, da so se očitki izkazali kot neutemeljeni. Po prepričanju Kanglerja je šlo v njegovem primeru za sistematični pregon, saj se je vsake štiri mesece soočal z novo kazensko ovadbo. Poleg tega pa so se sodniki, tožilci in kriminalisti iz Maribora posluževali nezakonitih sredstev. Pri tem je med drugim izpostavil izvedbo hišne preiskave brez njegovih prič.

Hana Murn