V Združenju novinarjev in publicistov obsojajo pritiske članice uprave Telekoma Vide Žurga na medije

Vida Žurga (Foto: STA)

V Združenju novinarjev in publicistov obsojajo pritiske na Požareport in oddajo Faktor, ki jih po njihovih besedah izvaja premierjev kabinet. Požareport je namreč poročal, da mu nova članica uprave Telekoma Slovenije Vida Žurga grozi, da bo Telekom prenehal oglaševati na portalu in v oddaji Faktor, če bosta še naprej poročala o njej, so zapisali.

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec je v začetku leta za direktorico svojega Inštituta za globalno upravljanje (Iglu) imenoval Zvonko Truden, ki je hkrati tudi zastopnica krške podružnice podjetja Westinghouse Electric iz Švice, torej podružnice ameriške multinacionalke, je poročal spletni portal Požareport. Zakaj je Črnčec vodenje inštituta zaupal Trudnovi, ni znano, po domnevah časnika Dnevnik pa za njenim prihodom v inštitut stoji Vida Žurga, ki je članica uprave Telekoma od februarja. Žurga je tudi ustanovila Iglu, a leta 2015 iz njega izstopila in ga prodala Črnčecu, s katerim sta povezana tudi študijsko. Črnčec je bil leta 2017 njen mentor pri doktorski nalogi.

Komisija za preprečevanje korupcije že preučuje morebiten konflikt interesa Črnčeca zaradi povezave Igluja z ameriškim Westinghouseom, ki je največji dobavitelj Nuklearne elektrarne Krško in bi bil lahko v primeru, če bi se Slovenija odločila za gradnjo drugega bloka nuklearke, v igri tudi pri dobavi za drugi blok.

Maščevanje zaradi medijskega razkritja
Iz Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) so danes sporočili, da obsojajo pritiske na Požareport in oddajo Faktor, ki jih “preko povezanih ljudi v državnih podjetjih in medijih več kot očitno izvaja kabinet predsednika vlade“. Potem ko je Požareport razkril nekatere Črnčečeve povezave z Westinghouseom, se je začela “orkestrirana gonja zoper portal in njegovega lastnika Bojana Požarja“, so zapisali. Po njihovem mnenju posebej skrbi to, da so se v napade vključili mediji, ki so v posredni ali neposredni lasti države ali pa ima vladajoča politika prevladujoč vpliv na imenovanje njihovega vodstva.

Šarčev glavni svetovalec in koordinator medijskih napadov je Damir Črnčec. Ta je na Telekom nastavil Vido Žurga, ki medijem grozi s prepovedjo oglaševanja. (Foto: STA)

Če drži poročanje Požareporta, da mu Žurga posredno grozi s Telekomovim prenehanjem oglaševanja, je to “škandalozno”, menijo v ZNP. “O tem, kje bo oglaševal Telekom, lahko odloča le pristojna marketinška služba Telekoma,” so dodali. Poleg tega bi šlo v tem primeru po navedbah ZNP “za očitno zlorabo položaja članice uprave Telekoma za osebne interese“. “Posebej problematično je, da je Žurga tako ali drugače povezana z državnim sekretarjem Črnčecem, pri čemer se tudi tu ni mogoče znebiti vtisa, da gre za njegovo maščevanje portalu, ker je ta razkril njegove povezave z družbo Westinghouse,” so navedli.

Odziv na članek “V Združenju novinarjev in publicistov obsojajo pritiske članice uprave Telekoma Vide Žurga na medije”
Na spletni strani Nova 24TV ste v ponedeljek, 30. septembra, objavili novico z naslovom »V Združenju novinarjev in publicistov obsojajo pritiske članice uprave Telekoma Vide Žurga na medije«. V članku ste med drugim zapisali, da »članica uprave Telekoma Slovenije Vida Žurga grozi«, da bo Telekom Slovenije prenehal oglaševati v dveh medijih, kar v Telekomu Slovenije z namenom zaščite svojega dobrega imena odločno zavračamo. Takšne navedbe ne držijo niti niso del kulture, ki jo v Telekomu Slovenije imamo, vplivajo pa na ugled naše družbe in njenih predstavnikov v javnosti. Ob tem poudarjamo, da je Telekom Slovenije razvojno usmerjeno podjetje z vrhunsko tehnologijo, dokazano najboljšim omrežjem in z odličnimi zaposlenimi.

Peter Truden

 • RATATA

  MRŠ SELJAČINE!!

 • pajot

  Ranko Jelača….prmejduš,da je to tipično slovensko ime in priimek.
  Za naivne.

 • Peter

  DNS pa nič, požar pač ni naš, de.

 • plavi-mil

  Kje je pa glas ostalih 571 presstitutov ali DNS, nič jih ni slišati, ko jim je g. Šrot povedal da so “prišli iz marsa” in da “so na navo odkrili ne le smodnik, ampak tudi Kitajsko”, so pa takoj zagnali vik in krik.

 • xtc

  Težava je ,da v tej greznici zoper Požarja sodeluje tudi reporter,ki tone s kredibilnostjo kot kamen in zopet blodi kako je JJ dobil denar od Patrije ali pa Zagožen.

 • soc

  Dragi moji na Novi24, charity begins at home. Z drugimi besedami, pometite najprej pred svojim pragom. V slabem tednu ste mi odstranili s foruma dva posta, enega povsem benignega, enega gotovo rasističnega v očeh FDV optike. Se vam zdim slabo pismen plačani agitator ali pokvarjen psihopat, kakršnih je nekaj tule z vedno novimi nicki? S kakšno pravico torej zdaj jadikujete nad rdečim pogromom nad svobodo govora?

  Tam nekje do letošnje pomladi (ko se mi je to zgodilo prvič od skupaj treh primerov) takih dogodkov kot vaš star in opažen forumaš ne pomnim. Kaj se je spremenilo? Lahko upam na odgovor ustreznih odgovornih ali boste kot vedno tiho ob kaki moji pritožbi?

  In zakaj neki zadnje čase vedno pogosteje vidim ob pogledu na Notifications ali Profile tole:

  “Darn it!
  Something went wrong while trying to load this feed. Try again in a little while.”

  • Miro Jereb

   A si jim na žulj stopil….tako je prav.

 • Skrajno Desni

  Ali ima Vida Žurga ta štrik okoli vratu zato da se obesi takoj.

 • rubec

  S takim metuljčkom, kot ga nosi Žurga bi, če bi prej vedel da obstajajo, zlahka obvaroval svojo mladoletno kravico Marto pred prezgodnjim krvavenjem. Ko smo jo poročali s sosedovim bikom Tajsonom, ga tudi s staro zavrženo zajlo od žičnice za na Vogel, nismo mogli zadržati. Za povrh vsega, vse to se je zgodilo, še preden ju je fajmošter blagoslovil. Mene pa kot nevestino pričo, ne čaka nič drugega kot pekel. Zatorej, zbogom komentatorji. Vidimo se v peklu.

 • RATATA

  SKORAJ DOKONČAN GENOCID NAD SLOVENSKIM NARODOM – EDINI DOKONČAN!!

  “Čeprav so junaški miličniki in teritorialci ubranili s strani JLA napadeno državo, to ni pomagalo: Po treh desetletjih propadanja “zgodbe o uspehu” izginjajo še zadnja oprijemališča državne suverenitete. Prebiranje tekstov, kot je na začetku omenjeni, pove, da bodo kmalu uspešno in dokončno zamenjali tudi prebivalce. Zaključen bo zločinski, genocidni načrt: 4. točka programa OF (Kocbekova (!!!) točka) o “spremembi narodnega značaja Slovencev”. Da je bilo delovanje teh monstrumov v celoti genocidno, postane kristalno jasno, ko preberemo definicijo (magari v srbščini – da se na spletu pojavi tekst v srbščini in ne v slovenščini, pove več kot sto besed…):

  U smislu ove Konvencije kao genocid se smatra bilo koje od navedenih dela učinjenih u nameri potpunog ili delimičnog uništenja jedne nacionalne, etničke, rasne ili verske grupe kao takve:

  a) ubistvo članova grupe;
  b) teška povreda fizičkog ili mentalnog integriteta članova grupe;
  c) namerno podvrgavanje grupe životnim uslovima koji treba da dovedu do njenog potpunog ili delimičnog uništenja;
  d) mere uperene na sprečavanje rađanja u okviru grupe;
  e) prinudno premeštanje dece iz jedne grupe u drugu

  Zgodovina slovenskega ljudstva v zadnjem stoletju drugega tisočletja je v vsem umeščena v vsako in v vse točke definicije.

  Dejansko stanje stvari in marnje s slovenskim denarjem plačanih pisarjev, povedo, da je “program” dokončan.”
  http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/09/29/o-edinem-genocidu-v-evropi-ki-je-v-celoti-uspel/

 • branči

  pisanje z velikimi bold črkami terja večji napor in popolno obvladovanje tipkovnice! da pa gre to hudo v nos rdečim, ker je ves tekst domobransko črn, se pa opaža zadnje čase, ko ima šarec na partizanskih proslavah vedno govor napisan v rdeči barvi!

 • Olga101

  Bo treba nabaviti vodne topove in bando razgnati!

 • učko

  Me pa zanima kdo nastavlja na vodstvene položaje te glupce ?!

 • Miro Jereb

  Kako podlo prozorni banditi brez obraza, morale, vesti…serpentinšek Ali Baba in 40 razbojnikov. Ustavimo to bando.