[V ŽIVO] Bodo katastrofalne razmere v zdravstvu odnesle stolček ministrice za zdravje?

Milojka Kolar Celarc (foto: STA)

V državnem zboru se je začela ponovna interpelacija proti zdravstveni ministrici Milojki Kolar Celarc, in sicer zaradi katastrofalnih razmer v zdravstvu. Predlagatelji iz stranke SDS ji očitajo odgovornost za neukrepanje na področju koruptivnih dejanj v zdravstvu, odgovornost za podaljšanje neurejenega stanja na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana, odgovornost za neučinkovito reševanje problema čakalnih dob, soodgovornost za slabo poslovanje in vedno večjo zadolženost javnih zdravstvenih zavodov ter odgovornost zaradi predlogov zakonodaje na področju zdravstva, ki so v nasprotju s slovensko in evropsko zakonodajo.

“Slovenski državljani si ne zaslužimo takšnega zdravstvenega sistema in korupcije, čakalnih vrst,” je predstavitev interpelacije začela poslanka SDS Jelka Godec. Ena od največjih sramot za ministrstvo se je zgodila, ko je moral zdravnik ščiti dobavitelje in preplačevalce zdravniškega materiala. Godčeva je spomnila, da so že na komisiji za ugotavljanje korupcije v zdravstvu dokazali, da so bolnišnice poslovale negospodarno. “Ukrepi so samo na papirju, realnost pa ostaja nespremenjena.” Zaradi preplačevanja materiala prihaja do zadolženosti javnih zdravstvenih zavodov. Lani so imeli 57 milijonov več denarja, hkrati pa so se izgube povečale za 36 milijonov.

Interpelacijo lahko v živo spremljate na Nova24TV, kjer vam bomo pripravili studijsko komentiranje z voditeljema in številnimi zanimivimi gosti.

Kot ugotavlja Godčeva, dodaten denar ne bo skrajšal čakalnih dob v zdravstvu, ker ni ustreznih strukturnih ukrepov. Po javnih podatkih kar 16.643 pacientov čaka nedopustno dolgo, vseh čakajočih pa je več kot 120 tisoč. Tudi stanje na pediatrični kliniki je razlog za interpelacijo ministrice, saj ima vlada v svetu zavoda šest svojih predstavnikov, a ta ne ukrepa. “Odgovorni ste tudi za zakonodajo, ki je prepozna, v nasprotju z evropskim pravnim redom in ki ji nasprotuje vsa strokovna javnost,” je bila kritična Jelka Godec in dodala, da zaradi nje mladi zdravniki odhajajo v tujino. “Upam, da dva mandata ne boste ostali na položaju ministrice, že dosedanja doba je predolga. S številkami bomo podkrepili, da naše trditve držijo in da je kakovost zdravstva lahko veliko višja,” je zaključila Godčeva.

Ministrica odgovornost za korupcijo prelaga na organe pregona
Ministrica Milojka Kolar Celarc je zavrnila vse očitke in dodaja, da ima pri korupciji v zdravstvu nično toleranco, ostale pristojnosti pa so v pristojnosti organov pregona. Javno naročanje zdravniškega materiala je označila za uspešno poslovno prakso. Na področju čakalnih dob prav tako zavrača vse očitke in ocenjuje, da zanje obstaja več drugih razlogov. Med njimi celo absurden razlog, da so nekateri preveč bolni, da bi obiskali zdravnika. “Dejstvo je, da ljudje čakajo,” je oholo dejala ministrica in dodala, da je slovensko javno zdravstvo dobro.

Več sledi …

 

 • toxico

  avša neumna vsake pol leta pridem na vrsto k zobarju pa še takrat mi samo neki paca ali pa kaj izpuli pa oba zavarovanja plačujem redno.

 • MEFISTO

  Poslušam ministrico za ljudsko zdravje, ki pravi, da je v slovenskem zdravstvu vse v redu.

  Če tu in tam po nepotrebnem umre kak otrok, nam očita dlakocepstvo, in če marsikdo umre, ker ne dočaka pregleda ali operacije pa se sklicuje na naravni in večni pojav rojevanja in umiranja.

  Ministrica si ne zasluži interpelacije, temveč nagradni dopust do konca mandata te koalicije.

  • Vera

   Neplačan dupust ali pa v pokoj .

   • MEFISTO

    Hecal sem se, ničesar od tega si ne zasluži.

 • T-Rex

  ZGINI ŽE KURA GRDA NESPOSOBNA!!! ZGINI!!!

 • RealRevolution

  To pokvarjeno ministrico bo tesko spodneslo iz stolcka,ker uporablja fajno lepilo,MURGELSTIK!

  • Franc Šink

   Nova blagovna znamka. Takoj prijavi kot intelektualno lastnino in jo prodaj levici. Ta nova skovanka mi je všeč.

 • indijanka

  Kako je lahko ženska, ki se ji ne zdi nenavadno, da privat klinike bogatijo, javne so zgubarji ministrica?

 • Osti jarej

  …a morda tejle pravljičarki lipicarki ,lahko kdo reče,naj se ne dere,kot jesihar….a je bil tudi njen motivator oni ,nagnani izraelec

 • Osti jarej

  ..je pa tako….kdor je imel pet minut cajta,je cuzal denar,ki bi naj bil namenjen zdravstvu…v yugi in od l.1991 dalje

  • MEFISTO

   In vseskozi isti!

 • antimur

  Zopet bo proti interpalaciji tisti slovenski gnoj, ki ima od kraje v zdravstvu koristi, ker če ne bi bilo teh pokradenih milijonov, stranke kot je Levica, Zavezništvo Alenke Bratušek in podobni antislovenci sploh ne bi obstojali (medijski spin in ostale udbaške finte, kar nič ni zastonj).

  P.S.: Zanima me, kako bo glasoval Desus, da imajo premaknjenega predsednika je jasno, da je pa tako nekulturen in primitiven, pa si nisem mislil. Med govorom Godčeve je tako prostaško zehal, da se mu je videl cel goltanec. Kako potem takšno tele lahko ve, o čem in zakaj se dejansko gre.

 • Osti jarej

  ..pa,brinovškova!!…reci bobu bob….baba,ki ji že rajh odpada,ne,da govori nesmisle,ona vanje celo verjame,ker živi v neki vzporedni dimenziji….kot vsi,ki jo kakor podpirajo,čeprav ni naredila NIČ….in tudi mnogi iz opozicije,ki se jim niti ne sanja,kakšno je realno življenje državljana Slovenije…….

 • Krtača 20

  Jelka Godec opleta v prazno in na suho. Že res da je nekaj doprinesla korupcija. Je pa veliko doprineslo krčenje proračuna. Glede na povprečno število zdravnikov na 1000 prebivalcev zelo zaostajamo. Tako da dejansko, primanjkuje zdravnikov. Podatki so tule: http://www.who.int/gho/health_workforce/physicians_density/en/

  Pa vi povejte če znate s trenutnim osebjem in razpoložljivim denarjem kaj bolje? Močno dvomim.

  • soc

   Čuj, bebček stotih nickov, ne piši o stvareh, o katerih nimaš pojma. Zdravniki so v javnem zdravstvu podplačani, zaradi tega uhajajo bodisi v dvoživkarstvo, bodisi v tujino in jih posledično primanjkuje. Administrativnega in pomožnega osebja (v zdravstvenih ustanovah in zdravstvenem delu javne uprave) imamo pa resen faktor več kot normalne države. Če prišteješ priznane stroške amortizacije in depreciacije ustanov predimenzioniranega javnega zdravstvenega sistema (bolnišnico v vsako slovensko vas), dobiš odgovor na bluzenje. Vsakomur, ki o tem precej ve (kamor pač ne sodiš) je vse jasno, zagotovo gospej Godčevi.

   O rdečih (in od rdečih požegnanih) profiterskih pijavkah na zdravstvu je bilo pa že bolj ali manj vse povedano. Seveda ne v tvojih murgelskih medijih. zato pač ne veš.

  • KIKI

   Naštej mi prosim posrednike pri nakupu in prodaji medicinskih pripomočkov,
   preglej njihove letne zaslužke, poglej v jahtinge za njihovimi jahtami in
   podaljšanimi počitnicami na bajnih otokih ???? in v oaze skočite po skorumpiran
   denar! Pa smo rešili zdravstvo! Tu ležijo in sem odtekajo težke miljarde

 • RATATA

  Razmere lahko odnesejo stolček, ministrice odnesti ne morejo, ker je zelo ustrezna za ta položaj..

 • Franc Šink

  Jaz jim nabavim vse kar rabijo 30% ceneje. Samo ker ta stara češplja še vedno vztraja, je to misija nemogoče.

 • Osti jarej

  ..kdor te pol žive desusovce voli je tud VOL NA KUBIK

  • MEFISTO

   Tudi slepa kura zrno najde.

   Bravo Osti!

   Kaj pa rečeš za volilce SMC in SD?

   • Osti jarej

    …PRASICE NEMARNE,NEODGOVORNE TATINSKE,ZBLOJENE,PSIHOPATSKE…NAJ JIH VRAG POCITRA IN VSEM ŠE PREJ NAJHUJŠE ZDRAVSTVENE PREIZKUŠNJE POŠLJE

    • MEFISTO

     Levica je hudič, četudi samo vstaneš z levo nogo.

 • MEFISTO

  V podporo javnega ljudskega zdravstva in nenadomestljive ministrice moram ponoviti:

  Včeraj so me iz bolnišnice v počastitev interpelacije obvestili, da bom na vrsti za nek pregled na ORL čez pol leta in štirinajst dni.

  Če bom medtem umrl, so me hkrati prijazno opozorili, moram to pravočasno sporočiti, sicer bom znova zdrknil na rep čakalne vrste.

 • totex39

  Cerarja je lahko sram, da je na tako pomembno mesto nastavil osebo, ki ni dorasla svojemu delu. Ona pa bi lahko uvidela, da je za tako delo popolnoma nesposobna in bi odstopila. Ne pa, da se na vse kremplje bori, da ostane ministrica. Res sramota kakšni troti nam vladajo!

  • MEFISTO

   Saj je tudi sebe postavil na funkcijo, na katero ne spada.

 • Osti jarej

  …ta,ki luč na koncu tunela,nosi na lobanji,je včeraj izjavil,da ta vlada dela dobro in ,da ljudje v državi živijo dobro….idiot

 • Osti jarej

  ….HOČEMO ddr.modeldolfeta….kje je ta genij…..on bo povedal vse,kar še niste vedeli o zdravstvu vseh smeri in specializacij in kako vse neskončno dobro lavfa,odkar je on v stranki <<<<s ranje m otenih c urakljev

  • KIKI

   Kahlonosec pride v Maribor na tekmo, kjer zastopa PIVO HEINIKEN z rdečo zvezdo;
   vse za pijane otroke in njihove starše in vse za – PROVIZIJO ! Štel bo vrčke in litre in
   in hektolitre! To bo everčkov , a ne Moedendorfer!?

 • Osti jarej

  ..s petokolonaši jih zmerja…hhahhhaa…kdo ga bo prvi kofil okrog radarjev?

 • totex39

  Vsi ljudje, ki so povezani z murgelsko elito imajo srečo pri svojem delu. Med njimi tudi tovarišica Milojka, ki namreč še pri 65.letu vstraja na zelo dobro plačanem mestu in se zaveda, da jo noben ne more odstavitti, kajti taka so pravila za vse, ki so zvesti “svojemu”klanu.

 • Sodni dan

  Opozarjam ljudi ki so proti zakonu o drugem tiru! Danes sem opazil plakate v našem kraju” za 2.tir” . Seveda naš župan bivši udbovc (dejansko zaposlen pri udbi) drgač pr ta rdečih SD je postavil plakate , danes jih bo noč odnesla nevihta, močan veter se obeta . Upam da ima SDS kakšen plakat proti že narejen,ker tole mi deluje enostransko dobiš občutek kot da je samoumevno da volimo DA. Zmigite se mal drgač bodo plakati po celi državi in vsi za !Kaj naj potem volijo ljudje če jim na vsakem koraku piše ZA! Čredni nagon človeka je tako velik da ga plakat zavede sploh pa je reklama brez smisla . Šokiran sem res..

  • Stajerka

   glede plakatov in reklame, je pobudnik referenduma javno napovedal kazensko ovadbo Cerarja……ker to počne z DAVKOPLAČEVALSKIM denarjem……napoveduje borbo do evropskega sodišča!!

   • Sodni dan

    Edino pravilno !!! Šokantno jaz sem striktno proti nekdo me hoče z mojim denarjem prepričati drugače! Vse plakate bo odpihnalo !

 • zaton

  Cela vlada naj odstopi, ker je neodgovorna in nesposobna.

 • Franjo Trojner

  Ta sestava parlamenta ja prava katastrofa za državo in državljane, Milojka Kolar Celarc pa je prava katastrofa za celotno zdravstvo, zdravstveno osebje in prav vse uporabnike zdravstvenih storitev.

  • Sodni dan

   Glih gledam na rtv 3 . Groza nima se s čem branit fertik je z njo.

   • KIKI

    Saj ima zapriseženega glasnogovorca – Zormana!

 • soc

  Z naskokom najbolj nesposobna med vsemi nesposobnimi zdravstvenimi ministri do zdaj. Če so jo že pobrali s ceste, bi jo morali na cesto tudi vrniti po največ poldrugem letu – takrat je bila že povsem očitna njena nesposobnost (in nemoč) karkoli spremeniti v klientelistični in socialistični strukturi slovenskega polprivatiziranega zdravstva.

  Saj nam je vsem, ki se s tem malo več ukvarjamo, povsem jasno, kaj je storiti, a seveda ni politično oportuno. Zapiranje odvečnih bolnic (verjetno jih nima na milijon prebivalcev nobena država več, z izjemo Singapurja), odpuščanje nepotrebnega administrativnega in pomožnega kadra, onemogočanje oziroma striktna regulacija dvoživkarstva, mednarodni javni razpisi za medicinsko opremo in potrošni material.

  Prehudo. Zato tacajmo na mestu še naprej, dokler v predminezionirani in z nepotrebnimi kadri napolnjeni gmoti primarnega in sekundarnega zdravstva še kdo kaj naredi tudi za pacienta. Dolgo ne bode.

  Dotlej pa – roka roko umije. In tako gre vlada strumno dalje.

 • Stajerka

  o sv. preproščina…….kaj vse ne spravijo fkup poslanci SMC……HEJ, kaj mate vodečega na seji DZ???……sicer pa je dobro, da ni prekinil takšne antipropagande za II.tir…….pol na koncu pa še pljune na zavarovalnice in njihove dobičke, ki jih je ustvarjala tudi Milojka Kolar kot zaposlena na zavarovalnici :)))
  saj ne veš – se delajo bedake, al so dejansko počeni ???

  • Sodni dan

   Oropala ljudi z vzajemno da je naredila dobiček . Logično na tak način lahko vsak naredi dobiček. Naj gre v gospodarstvo delat da vidi kak boj je za vsako stranko. Bahati se z denarjem državljanov je enostavno ja! Čudno da še ni kazensko ovadena ,še celo nasprotno ministrica za zdravje je. To je lahko samo v Sloveniji.

 • Stajerka

  kaj zaj……kdo bo zmagal…..kdo je večji izdajalec :)))

  • Sodni dan

   Več kot očitno je da vladi zmankuje argumentov ki pričajo za njih! Levica pa pol leta pred volitvami na najnižji možni točki v vsej zgodovini vladanja . V parlamentu se koalicija gleda še samo zaradi usmiljenja eden do drugega.

 • Sredina

  Ravnokar ma Celarčeva govor, v katerem je sesula vse po vrsti, kar je izrekla učiteljica Godec.

  • sprehajalec

   Sesuti nekoga in namočiti je vsebina vladanja slovenske levice. Od levičarja Jeklenega Kacota kacina naprej, ki je uvedel ta izraz v SSKJ. Kaj drugega pa itak ni kaj za pokazati.

   • Sredina

    Podobno so vas desničarje sesuli tut na ponedeljkovem soočenju na RTV glede referenduma, na katerem so vas zagovorniki soočl z argumenti na katere niste imel odgovora

    In prvi v službi resnice Janša TV o tem seveda ni poročala…

    • sprehajalec

     Tisto sem nekaj gledal. Že sama zasedba na strani zagovornikov vladnega tira, je bila dovolj velika antireklama. Miško Miško Mause, Popo, Dragonja, sami ljudje z lepljivimi prsti in ki so zraven vedno, ko je neka pizdarija.

     V nebo vpijoče, 27 km štreke 1,4 miljarde, od tega bo pol izginilo med ljubljansko birokracijo in pa stričke z lepljivimi prsti. Ta sistem rentnikov, ki vlada v Sloveniji je katastrofa, vlada napihne posamezen projekt, da jih lahko izplačuje. Pipc in cevčic pa malo morje.

     Sram vas bodi.

 • Stajerka

  30% večji obisk urgentnih centrov……JA, ZARADI ČAKALNIH DOB…..marsikdo gre na urgenco, da prej pride do kakšne preiskave ali specialista……takšna je realnost in takšne so ugotovitve zdravnikov!!!

 • MEFISTO

  Tuzemeljski Mefisto ti odgovarja, da brez tebe ni sreče.

  Obožujem ženske, ki se znajo smejati in jokati do solz.

  Za menoj so že tekle solze zaradi smeha in zaradi srčnih težav.

 • MEFISTO

  “Sesul” bom vsakogar, ki ne bo imel lepe besede za ministrico ob njenem nocojšnjem slovesu.

 • Stajerka

  vlada je v razsulu…….škoda – 2 meseca prepozno in bi lahko na isti dan….volili predsednika, parlament in referendum za II.tir – bilanca = + 6,5 mio eur stroškov + vsa ostala lopovščina aktualne vlade

 • tarantela

  Če bo ostala, bo ena figa, če bo šla, pa dve figi. Se pravi isti šmorn, v pol leta drug minister ne bo nič naredil, še manj popravil, kar je sedaj sesuto.

  • MEFISTO

   Nesposobnost, nedelavnost in brisanje prahu po Ljubljanici za naš denar je treba kaznovati.

   Po tvoje, dragi možtisočerih nickov, naj bi tisto kar je zavoženo, tako tudi ostalo, saj gre za “naše”, te je bilo razumeti.

   • tarantela

    Joj, dragi Mefo, saj se obeta tudi zaposlitev dobrega psihiatra, ki Ti bo olajšal paranojo pred tisočerimi niki. Do takrat Te prisrčno pozdravljam!
    Tvoja tarantela
    . Kuham marmeladko, zato ne komentiram veliko, boš že oprostil.

 • von Rhein

  Kakšno stališče zagovarja znani Nachttopfträger?

  • MEFISTO

   On je duhovno in strokovno tako nad posvetnimi problemi, da je zanj žalitev, če ga sprašuješ za mnenje v taki prozaični zadevi.

   Danes se pa menda res še ni oglasil.

   • von Rhein

    Čaka na finale.

 • totex39

  Potrebna bo interpelacija celotne vlade in to s pomočjo ljudstva, drugače se jih ne bomo znebili.

 • von Rhein

  Vse skupaj se mi zdi malo kruto. Oseba,ki nima ne fizične in ne psihične kondicije urediti samo sebe ,ne more biti mučena s tem,da se ji dodeli v upravo tako zahtevno področje dela.Treba jo je rešiti in ne razrešiti.

 • Kosobrin

  Nenehno napadanje ministrice z vseh strani ne bo odneslo samo ministrice, temveč je že odneslo tudi njeno zdravje. Ni bilo vse slabo, kar je naredila, je tudi veliko pozitivnega. Čudi me, da je sploh zdržala, da ni že zdavnaj odstopila.

  • Igor Furlan

   Totalno nesposobna oseba ,ki bi morala že zdavnaj odpeketati iz ministrstva za zdravje. Kazenska ovadba ji vsekakor sledi