V Znanstveno raziskovalnem središču Bistra Ptuj so se v času vodenja Aleksandre Pivec pretakali milijoni evrov javnega denarja

Aleksandra Pivec in ZRS Bistra Ptuj. (Foto: STA)

Aleksandra Pivec in ZRS Bistra Ptuj. (Foto: STA)

Javno podjetje Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj je v času mandata aktualne ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec od države prejel 4.736.797,48 evra. Največja plačnika sta bila Mestna občina Ptuj in Javni sklad Republike Slovenije za regionalni razvoj in razvoj podeželja. V tem času sta prispevala vsak malce več kot milijon evrov davkoplačevalskega denarja. 

Aleksandra Pivec je pred vstopom v državno politiko šestnajst let delovala v ZRS Bistra Ptuj. V letih 2011-2016 je službovala kot direktorica tega javnega zavoda. V tem obdobju je ZRS Bistra Ptuj po javno dostopnih podatkih prejel 4.736.797,48 evra davkoplačevalskega denarja, glavna plačnika pa sta bila MO Ptuj in Javni sklad Republike Slovenije za regionalni razvoj in razvoj podeželja, vsak z malce več kot milijonom evrov nakazanih sredstev v ZRS Bistra Ptuj. Sledijo Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije ter ministrstvo za gospodarstvo in razvoj. Skupaj so vse te državne institucije nakazale v petih letih 1.093.383,99 evra.

V nadaljevanju pa bomo razkrili še tri projekte, v katerih je bila udeležena Aleksandra Pivec, medtem ko je že službovala kot sekretarka in ministrica.

Glavni financerji ZRS Bistra Ptuj v obodbju 2011-2016. (Foto: Erar)

Glavni financerji ZRS Bistra Ptuj v obodbju 2011-2016. (Foto: Erar)

Prvi projekt: 120 tisoč evrov
V letu 2017 je sodelovala pri projektu Pomoč pri prenosu inovacij in zaščiti intelektualne lastnine. Projekt je bil finančno podprt s strani MO Ptuj. V letu 2017 so izvedli sedem svetovanj. Mestna občina Ptuj je v letu 2017 namenila za celotno delovanje javnega zavoda dobrih 120 tisoč evrov.

Bivši dolgoletni ptujski župan in aktualni direktor ZRS Bistra Ptuj, Štefan Čelan (foto: STA)

Bivši dolgoletni ptujski župan in aktualni direktor ZRS Bistra Ptuj, Štefan Čelan (Foto: STA)

Projekt Načrtovanje trajnostnih in energijsko samozadostnih procesov na osnovi obnovljivih virov se je začel izvajati še v času, ko je bila Aleksandra Pivec direktorica ZRS Bistra Ptuj. Projekt zaključil 28. februarja 2019, v času njenega ministrovanja na kmetijskem ministrstvu. Zelo zanimivo je, da pri projektu sodeluje Perutnina Ptuj. Perutnina Ptuj pa se ukvarja z dejavnostjo, s katero je povezano delovanje kmetijskega ministrstva. V oči bode podatek, da so podpisali aneks k pogodbi pri izvajanju skupnega raziskovalnega projekta L2-7633 z dne 17. marec 2016.

Graf prejetih finančnih sredstev v času direktorice ZRS Bistra Ptuj Aleksandre Pivec. (foto: Erar)

Graf prejetih finančnih sredstev ZRS Bistra Ptuj v času direktorice Aleksandre Pivec. (Foto: Erar)

Foto: Ajpes

Foto: Ajpes

Projekt se je zaključil dne 28.2.2019 v času njenega ministrovanja. (Foto: Ajpes)

Projekt se je zaključil dne 28. 2. 2019 v času njenega ministrovanja. (Foto: Ajpes)

Finančni odhodki ZRS Bistra Ptuj so dobrih 247 tisoč evrov. Ali se tukaj skrivajo skriti honararji Aleksandre Pivec? (foto: Ajpes)

Finančni odhodki v alineji odhodki za blago in storitve so dobrih 247 tisoč evrov. Ali se tukaj skrivajo skriti honorarji Aleksandre Pivec? (Foto: Ajpes)

Luka Perš

 • Jernej

  barabe. Nic drugega kot barabe. Vse lahko delajo a noben jih nev zapre in vzame, kar so nakradli. Lp

  • antimur

   Jih še pa bomo, pa ne samo pozaprli.

 • Amerikanc

  Tota “Cuzakova” je res “bistra hči planin”. Na interesne stranke, kot so stranke in liste, poimenovane po “novih obrazih”, med katere spada seveda tudi desus, se očitno lepi sam “ološ”. Vsi, ki so nagnjeni k kleptomaniji, imajo trenutno odprto prosto pot. Šarko, Korl, Alenka, Židane volje fant in Počivatelj,….vabijo v druščino.

 • Andrej

  Torej je zdaj Ptuj z okolico odlično regionalno razvit, napreden in oh in ah. Ja, bi bil, če ves ta denar ne bi bil namenjen študijam. Koliko pa je resnično šlo v razvoj? Nič, ker so vse študije pojedle.

  • VERZIFIKATOR

   Brat moj čast imel jo je poznati,
   trapasto se vedno je režala,
   po gostilnah rada trobezljala,
   hči Čurina da je njena mati.

   Sondra so menda tedaj ji rekli,
   ji glas a predstavljal je težave,
   vinske sorte je hvalila prave
   in natakarji za njo so tekli.

   Te pa na zdrovje, Sondra!

   • Andrej

    O!

 • Nšo-či

  Se je v česen preoblekla zastonj?

 • VERZIFIKATOR

  Sandro Ptujčan

  BISTRA

  Bistra punca, treba je podpreti,
  vse razvojne nje kapacitete,
  bistra, nadkraljuje prizadete,
  takšno je za šefinjo nam vzeti.

  Bistra res bila je, saj iz vode
  trajnostni razvoj je naredila,
  dvakrat, trikrat, vodo je prelila,
  pa že z meglo je imela vzvode.

  Bistra, tri projekte da vodila,
  trajnostno razvojno naravnane,
  vodijo od Ptuja do Ljubljane,
  bistro res je z njimi zaslužila.

  Bistra, celovita, saj razvije
  mehanizem takšen, da brez muje
  megla za naprej se načrtuje,
  vlago pivec vso sam použije.

 • tomven

  Temu se reče načrtno pripravljen teren za kraj marko, ropanje.. Možakarca pivc ni slučajno ministrica! Preklete barabe rdeče!
  Bebavi šmarec verjetno ne ve nič…

  • Janez Novak

   Klovn je tam točno zato, da kradejo “naši”, ki so vendar pošteni lopovi.

 • Janez Novak

  Ovce so zato, da se jih molze in striže. Ovcam pa vladajo volkovi. In seveda tudi volkulje…

  • Janez Novak

   Danes zjutraj sem v avtu slučajno par minut poslušal Radio Slovenija, ki ga sicer ne poslušam, ker gre človeku njihov globalistični propagandistični izdajalski protinarodni petokolonaški program dobesedno na bruhanje. Tistih nekaj minut, ko sem poslušal, pa so predvajali izjave otrok iz vrtca o okolju in podnebnih spremembah. Zakaj otrok v vrtcu raje ne poučujejo o tem, kako nekatere njihove dobre mamice in očetje kradejo kot srake? Zakaj jih ne indoktrinirajo v smislu poštenja? Aja to pa ne. Poštenje je škodljivo za lasten žep in visok nezausležen življenjski standard. Otroke je treba ja vzgojiti, da bodo spodobni nasledniki tatinskih očkov in mamic, razen seveda tistih, ki jih sistem vzgaja, da bodo ovce.
   Kraje in vsakovrstne zlorabe so pri nas veliko večji problem kot podnebne spremembe. Toda to mnogih mamic in očkov sploh ne moti, zlasti ne tistih, ki obvladujejo RTV in državo..

   • JANEZ GUS

    Zato pa je treba to rdečo greznico RTVS popolnoma ignorirat,ker poneumlja že otroke.Nas domoljube ne more več,kvečjemu utrjuje naš prav.

 • branči

  koliko višje bi lahko bile penzije, pomoč šibkim… če se ne bi kradlo, kot se! bravo butalski volivci!

 • Janez Novak

  Če bi ti lopovi s svojimi “znanstvenimi” (= lopovskimi) projekti šli na trg, bi pristali med klošarji. Ampak vsako ljudstvo ima takšno oblast, kakršno si zasluži. Ovcam pa vladajo volkovi.

 • antimur

  Ker so podaniki zločinca in izdajalca Kučana, oziroma rdečezvezdaške golazni, takšne vrste branža, da jim pomenijo več osebne koristi ko narodov blagor, črpajo in nameščajo svoje podrepnike izključno iz Kučanove gnojne greznice teh nevretenčarjev.

 • JANEZ GUS

  Malo izven teme…..Kdor je včeraj ob 23h gledal na rdeči greznici Možinov Preboj,drugače imenovan tudi Pričevalci,je lahko poslušal zbrana dela NOB heroja,vaškega lenuha,postapača Franca Severja-Franto,ki ga zdaj rdečuhi ,pa čefur ljubljanski gonijo po vseh partizanskih pasjih veselicah Te je lepo opisal domačin Javornik,v kateri okoliš spada tudi zločinec Franta..Lepo je lahko VSAK slišal,v kaj je bil ta izrodek vpleten.Zanimivo bo sledit razvoju dogodkov.Tebi šarko pa to v vednost ,stari pregovor-Povej mi s kom se družiš,pa ti povem,kdo si-

 • Andre Frass

  Pukšič, Čelan,Toplak, Senčar,Luči, Mesarič, Glažar itd so zmeraj znaki v teh koncih poskrbeti za svoj žep z roko v roki

  • Andre Frass

   Pardon Luci

  • Vera

   Dr.Luci je bi odličen župan .Za njim pa je vedno slabše.

   • Andre Frass

    Glede na to kako slab zdravnik je bil

 • SIMON ROZIC

  ….kakšna druščina, a ne? Tovariši kar zavohajo kdo vkup paše, po naše !!!!!

 • antimur

  Pa kaj se je zgodilo z vami lükarji? V srednji šoli roza ravnateljica, podpornica LGBT, v javnem zavodu kriminal, vi pa še kar tiho.

 • Anton

  dost mam bebavih levičarjev, čas je za musko, čas je za eno prelepo pesem iz davnih dni, ko je bil svet še drugačen, ljudje bolj človeški drug do drugega

  Johnny Hallyday – Ne pour vivre sans amour

  https://www.youtube.com/watch?v=FrJCQfSg5QU

  sarkazem press

 • FRANC3

  Težko je svinje spraviti od korita. Uporaba sile je nujna, demokracija tu ni uspešna.

 • Dragan Krstič

  Da lažje in nekaznovano kradeš moraš v eno od rdečih strank. Tu so sami lopovi in lažnivci saj so jim tisti ki so vladali od 1945 naprej dali dovolj praktičnega in teoretičnega znanja kako zavajati blesave volivce da se ohranijo na oblasti.

 • Unikatna

  Pokvarjence je težko spremeniti! Dokler jim bo narod polnil korito, se bodo mastili!

  • JANEZ GUS

   In smejali blesavim norcem,ji spravijo v parlament razne mandrilekot so..moderndorfer,meseci,kordeši,trčki,vojeve,bulc,korče,šarc………………….OČE NE ODPUSTI JIM.

  • Dragan Krstič

   Bo treba narod zamenjat da jih ne bo volil.

 • montyamp

  Strpnost med podganami === zmaga parazitov nad poštenimi .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO PARAZITI NA OBLAST

 • Vera

  Ena na dr. od včeraj , danes ni našteta v projektni skupini.Je bila pomotoma vnesena ?

 • Vera

  Še 1x postavljam vprašanje , če je bila v včerajšnjem članku ena ga.dr. omenjena po pomoti ,ker je v današnji ” projektni skupini ” ni zraven .Hvala za odgovor, če kdo ve .

 • Jožef Švarc

  Sploh se ne razumem na to, kar piše v članku. Zna kdo bolj enostavno razložit, kaj je narobe. Bo zaradi tega članka padla tudi kazenska ovadba s strani pristojnih?