[Video] Objavljamo posnetke varnostnih kamer, ki so zabeležile sinočnji vandalizem na stavbi ministrstva za kulturo!

V sredo zvečer so nekulturni neznanci davkoplačevalcem ponovno povzročali škodo. Gre za še enega v vrsti napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden. Več neznanih oseb je namreč zunanji del stavbe porisalo z rumenimi kljukastimi križi. Iz posnetka je razvidno, da so se okoli enajste ure zvečer, štirje moški s kapucami približali ministrstvu, “opravili svoje delo” in hitro zbežali. Prišli so iz Metelkove, iz posnetka pa lahko razberemo, da so se tja tudi vrnili.

Sedanja ekipa pod vodstvom kulturnega ministra Vaska Simonitija je morala požreti marsikatero na svoj račun. Dnevno poslušajo neutemeljene napade s strani osrednjih medijev, levih opozicijskih strank in dela predstavnikov civilne družbe.

Manjši del kulturnih delavcev z veliko medijsko podporo pa je že nekajkrat zakuhal incidente pred vhodom stavbe MK. V lanskoletnih poletnih mesecih sta gledališka igralca Primož Bezjak in Katarina Stegnar uprizorila protestniški striptiz, nadalje so postavili šolske klopi z zapisanimi priimki zaposlenih na MK in jih prelili s krvjo. Večkrat je bila žrtev vandalizma tudi stanovanjska hiša ministra za kulturo Vaska Simonitija. Tudi zunanjost stavbe na MK je bila večkrat prekrita z različnimi barvami. Spomnite se le groženj samozaposlenega v kulturi Zlatana Čordiča, ker mu je ena od uslužbenk na MK zavrnila podaljšanje statusa.

Zakaj policija in tožilstvo do sedaj nista še našla krivca za večkratno uničevanje stavbe ministrstva za kulturo?
Čudno je predvsem to, da bi morale kamere že zdavnaj ujeti vse storilce. Enako, kot pri prejšnjih akcijah, se je tudi tokrat uničevalo zunanji del stavbe. Glede na fotografijo, kjer je na vsakem oknu narisan rumen kljukasti križ, so si morali snovalci akcije vzeti kar nekaj časa za svoje “umetniške” stvaritve.

O dogodku je bila v četrtek ponoči obveščena tudi policija. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, v katerem je nastalo za približno 500 evrov škode. Kot so še sporočili s policije, storilec za zdaj še ni znan, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Luka Perš