fbpx

Levi fašizem je pošast, ki so jo ustvarili mediji – ta se je sedaj obrnila proti njim!

RTV je ves čas podpihovala nezakonite proteste. (Foto: Twitter)

“Dragi novinarji RTV Slovenija, ne jočite sedaj, ker ste sami krivi za sinočnji napad. Leto dni trosite kozlarije o fašistični vladi in branite svobodo … Sedaj pa bi radi odločnost (te fašistične) policije nad protestniki, ki vlado obtožujejo covid genocida,” je početje kolektiva RTV Slovenija na Twitterju komentiral politični analitik in svetovalec ministra za gospodarstvo Sebastjan Jeretič.

V petek, 3. septembra 2021, je v večernih urah v prostore RTV Slovenija vdrla skupina protestnikov, pripadnikov gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije. Gibanje, ki naj bi se sicer ukvarjalo s skrbjo za čistejše okolje, osveščenim gospodarjenjem, zdravo prehrano, alternativnim zdravljenjem, duhovnostjo in okultnostjo, je v zadnjem času pridobilo na prepoznavnosti zaradi njihovega nasprotovanja cepljenju proti covidu-19. Med drugim verjamejo, da se v cepivu skrivajo računalniški čipi. Krila za vpad v prostore RTV Slovenija so vpadnikom dali ravno na RTV Slovenija, kjer tako početje že dolga leta s svojim delom podpirajo.

A toleranca in podpihovanje raznih skupin na RTV Slovenija gre še daleč bolj nazaj. Eden odmevnejših primerov je bil ravno vdor v prostore RTV Slovenija aktiva novinarjev pod taktirko Mojce Pašek Šetinc z napisi “Smrt janšizmu”. Takrat so to sprejeli kot nekaj najbolj normalnega. Seje programskega sveta niso niti prekinili.

Prvi vdor na RTV se je zgodil s strani najbolj radikalnih novinarjev nacionalnega medija na sejo programskega sveta RTV. (Foto: Twitter)

Krivi so sami
Skozi leta so novinarji na RTV Slovenija sami pomagali ustvarjati ozračje, v katerem so pred spoštovanje zakonov postavili pripadnost ideologiji. Če si bil lev, je bilo dovoljeno vse. Desni so bili prepuščeni volkovom. To se je izkazalo tako pri grožnjah novinarju in zgodovinarju dr. Jožetu Možini, kakor pri poročanju RTV Slovenija o protivladnih protestih, kjer so reklamirali nasilneže in ostalim novinarjem sporočali, da če ne želijo biti tepeni, naj enostavno nosijo oznake, s katerih bo jasno razvidno, čigavi so.

Na RTV se nikoli niso distancirali od groženj s smrtjo. (Foto: YouTube)

Sami so dolga leta podpirali brezvladje, nasilje in podpirali nezakonite proteste. Zdaj ko so jih ujele posledice njihovih dejanj in so jim protestniki, ki s trenutno vlado ne najdejo skupne točke, vdrli v njihove prostore, pa krivijo vlado. Krivi so sami.

Medijska podpora je dala skrajnim protestnikom zagona, da so postajali vse bolj predrzni in agresivnejši.

Ivan Šokić