fbpx

Večerovo vedeževanje: Že 29. maja objavil anketo, ki so jo izvedli 30. maja

Urednik Večera Matija Stepišnik in lastnik Večera Uroš Hakl. Foto: mediaspeed

Večer v paniki, ker predvolilne ankete kažejo na zmago desnice, dela napako za napako. Tako je že v torek, 29. maja, objavil na svoji spletni strani anketo, ki je bila izvedena v sredo, 30. maja. Seveda gre za namerno zavajanje volivcev, objavljena anketa pa očitno ni nastala po dejanski javnomnenjski raziskavi, ampak je zrasla na zelniku nekoga, ki ima bujno domišljijo.

Večer ima očitno nadnaravne sposobnosti in, kot vse kaže, vidi v prihodnost. V torek, 29. maja, je namreč objavil javnomnenjsko raziskavo o prihajajočih volitvah, ki jo je Ninamedia izmerila šele dan kasneje, 30. maja. Seveda to po nobenem od veljavnih fizikalnih pravil ni mogoče, je pa mogoča povsem realna razlaga: da Večer zavaja in pripravlja ankete, ki so ravno tako verodostojne kot Karl Erjavec in uresničitev njegovih predvolilnih obljub.

Vir: Twitter

Umetno dvigajo neperspektivno Bratuškovo
Večer pa še po nečem odstopa od verodostojnih medijev. Na vseh Večerovih anketah namreč nadvse visoko kotira Alenka Bratušek s svojo strankico. Tako so ji v “vedeževalski” javnomnenjski raziskavi večerovci namenili kar 3,9 odstotka glasov na volitvah, ki bodo to nedeljo, in jo tako skoraj ponovno poslali v državni zbor, čeprav je v realnem stanju kot šibek popotresni sunek, ki ga nihče ne zazna. Samo za primerjavo: zadnja javnomnenjska anketa, ki jo je za Nova24TV opravila javnomnenjska agencija Parsifal, Bratuškovi prisodi le 1,7 odstotka vseh volilnih glasov (med opredeljenimi volivci), pa tudi ostale javnomnenjske raziskave jo komaj zaznajo. Tako je anketa – 3. del, ki jo je izvedel Spletni časopis Petra Jančiča, razkrila, da bi Bratuškovo volil 1 odstotek vseh volivcev oz. v številkah: le 31 od skupaj 4040 oddanih glasov. Na splošno se podpora Bratuškovi giblje med 1 in 2 odstotkoma, seveda pa obstajajo tudi prorežimske mokre sanje, ki Bratuškovi napovedujejo poslanske sedeže.

https://twitter.com/SabrinaStrnisa/status/1001539384729133057

M. S.