Večeru se očitno že blede od stranke SDS – naslov govori sam zase

Foto: Printscreen/STA

Na Večeru se jim očitno že blede od stranke SDS, namreč v naslov članka so zapisali: SDS in SDS sta edini, ki imata atribute blagovnih znamk. Ko pa so opazili svojo zmoto, so naslov preimenovali v: SDS in SD sta edini, ki imata atribute blagovnih znamk. 

Svojo zmoto so na Večeru v spoznali šele nekaj ur po objavi, natančneje okrog 10. ure zjutraj, saj so tedaj spremenili naslov pod intervjujem Mojmirja Ocvirka, avtorja knjige Politika v 90 minutah, ki predstavlja neke vrste državljanski priročnik z značilnostmi volilne kampanje.

Novinar Večera vprašal, če ima Židan mandatarski potencial
Ocvirk je o volilni kampanji povedal, da glede na rezultate javnomnenjskih anket ni mnogo neznank, katere stranke bodo dobile sedeže v Državnem zboru RS. Po njegovih besedah je najbolj vidna sprememba v tem, da slovenski volivci zahtevajo kompetentnost. Poleg tega, da je izpostavil, da med volivci vlada spoznanje, da tako naprej ne more več iti, je odgovoril tudi na vprašanji novinarja Večera Uroša Esiha, če so te volitve zadnja priložnost za Janeza Janšo in če ima Dejan Židan mandatarski potencial?

“Menim, da je vprašanje stranke SDS ves čas napačno interpretirano. Največji atribut politične stranke je blagovna znamka, ki se gradi skozi leta. Obe stranki, tako SDS kot SD, sta edini na političnem prizorišču, ki sta dali skozi nekaj generacij. Sta edini, ki imata atribute blagovnih znamk. Ne strinjam se z analitiki, ki trdijo, da SDS ne bi bilo brez Janše. Tako v SDS kot v SD je vprašanje prvega človeka manj pomembno kot pri vseh ostalih strankah,” je za Večer povedal Ocvirk.

Foto: STA

Strokovnjak za gospodarsko pravo njihovo poročanje označil kot precej nedemokratično
Zaslužni profesor mariborske pravne fakultete in strokovnjak za gospodarsko pravo dr. Šime Ivanjko je v preteklosti že opozoril, da se Večerovi novinarji največkrat znajdejo na Novinarskem častnem razsodišču. “Kot poroča RTS24, je njihovo poročanje ‘precej nedemokratično, hkrati pa se lahko zgodijo večje ali manjše, načrtne ali nenačrtne napake’,” je zapisal na družabnem omrežju Facebook in dodal, da so mariborski podjetniki zlasti nezadovoljni z njihovim poročanjem o domnevnih nepreverljivih napakah v podjetništvu, ki ima hude, škodljive posledice za njihovo poslovanje. “Medijsko poročanje je hujša obsodba od morebitnih sodnih sankcij. Posebej pa je medijsko poročanje pogosto namenjeno diskreditiranju poslovnih ljudi, katerih poklicna kariera je zapečatena s kratkim ‘nedolžnim sporočilom’ o tem, ‘kaj se njem govori na ulici’,” je zapisal pravni strokovnjak. 

Mnogi opozarjajo na to, da je od prevzema mariborske časopisne hiše in postavitve Matije Stepišnika za odgovornega urednika ta postala še bolj neprofesionalna in nedemokratična. Glede na to, da jih označujejo s trobilom Židanovih Socialnih demokratov, se ni mogoče čuditi, da sta bili Ocvirku zastavljeni vprašanji, če so te volitve zadnja priložnost za Janšo in če ima Židan mandatarski potencial. Glede na zmoto v naslovu pa je mogoče sklepati, da imajo podobno kot stranka SD v mislih globoko zasidrano stranko SDS.

H. M.

 • mginko

  Pač delo podmladka udbomafije.

 • AlojzZ

  Negativna selekcija kaže posledice.

 • Soave

  Tegale Židana nam zadnje čase Hanzi veliko ponuja. Bog ve, koliko jim plačajo ?

  Samo enkrat sem poslušala. . . . . nekaj neverjetnega je, da mu je stranka sploh dovolila govoričiti. Kajti, možakar je neverjetno spreten govorec. Po vzoru svojih strankarskih prednikov. naklada, da sam sebi verjame.

  Pravljičar.

  • von Rhein

   Kakšen spreten govorec? Njegovo govorjenje,trudi se,da bi hitro povedal to kar mora vedno nekaj “rečti”,je nakladanje brez vsebine ,ki bi zadela temo.Meša ta svoj neslan golaž,pove nič,zraven pa gleda kot bebeček.

   • Soave

    Kaj se pa razburjaš?
    Da boš razumel, kaj sem želela povedati, bom drugič vse skupaj naslovila. . . . Satira ?

    • von Rhein

     Sorry,ne razburjam se,razumel sem.Toda tip je tak bebec,da moram tudi jaz nekaj “rečti”,ko je debata o njemu.

     • Soave

      Bebec na kvadrat.
      Ni kaj ” rečti ” !!

     • RATATA

      Ni kej rjačt hehe

     • Soave

      Zasavje? Kaku bi pa Dolenjci povedal ?

     • RATATA

      Dalejnci bi povedal po svoje,
      Trbouci pa po moje, na moj nači, vendar z nemojo vsebino.
      Zasavski Revirji so še vedno ofarbani rdeče.

   • janko

    In kot dr. si misli da je superman. Je pa tipičen trmast komy bik; lahko jim postrežeš z vsemi dejstvi in dokazi, da je njihov socializem in komunizem KUGA človeštva v svetovnem in slovenskem pogledu…. pa bo isto kot bi govoril steni!

   • SIMON ROZIC

    Oprostite, meni deluje kot mesarski vajenec, ki se je
    naučil tri cele stavke z glagoli z obrazili na “ti” (rediti,
    narediti, preučiti, razmisliti…)…in le-te v nedogled navija-ti!
    Za njegove nebuloze in hoste smo Slovenci že
    dajali svoj težko zaslužen denar, zdaj ga pa naj
    še naprej gledamo in poslušamo? Saj bomo znorel!

    • von Rhein

     Mesarski vajenec.Precej točna ugotovitev.Sicer je do nedavna imel posla s prašiči.V njem je način komunikacije ostal tudi po zamenjavi prašičje farme z ministrstvom,ki še naprej skrbi za prašiče.V glavnem tiste,ki so evidentirani z rdečim žigom.Po vzoru nekdanje rdeče knjižice.

     • SIMON ROZIC

      Točno! – in priročno! Vsi SD v enem svinjskem kotlu!

    • Mare Kranjc

     Uveljavljeno ime za Židana je – Prašičji pastir!

  • Steiermark

   ja, po vzoru svojih prednikov, govori in govori, nazadnje pa nič ne pove!

   • Soave

    Po stari komunistični praksi. Tako malo pove, da ga pravzaprav niti za jezik ne moreš prijeti.

 • Tale novinar bi lahko pisal kaj o Židanovih gozdovih. Bi imel veliko za raziskovati in pisati. Prodaja bi se jim dvignila.

  • Slovenka

   Pozabi.

  • von Rhein

   Gozdovom?

  • caci

   ali o davčnih oazah v bosni

 • VERRZIFIKATOR

  Franček Zadravec

  VEČERNE BLODNJE

  Selektivno se bolezen javlja,
  nič ne vidi, včasih nič ne sliši,
  to je bojda igra slepih miši,
  pod večer s simptomi se pojavlja.

  Blodnje vsak dan hujše so večerne,
  bolj ko dan se pod večer preveša,
  večje se laži na zvon obeša
  in čedalje bolj so vse nezmerne.

  Blodni duh, glej, v bran tem blodnjam stopa,
  češ da boj je vendar brez izgledov,
  vajen pač večernih je izgredov,
  v mlaki podlosti da se okopa.

  A večerne vse bolj so izdaje
  z blodnjami oblastnimi posute,
  zadnjice se ližejo nadute,
  kjer lepljivo je, prav tam najraje.

  Pod večer bo redko kdo še trezen
  blodnje te zlagane vse prenašal,
  kdor zvečer tako se bo obnašal,
  Kljukca lažnega ima bolezen.

  Se Münchhausnova ta imenuje,
  je resnično silno progresivna,
  slednjič bo do sebe agresivna,
  saj bolezen se samo stopnjuje.

  Prepoznavna je po dolgi bradi,
  vsak večer z bolniki je vse huje
  in večerna diagnoza tu je:
  je bolezen šla že v zadnji stadij.

 • Franjo Trojner

  Žalostna resnica je, da razen stranke in kadrov stranke SDS v Sloveniji ni stranke ne kadrovskega potenciala, ki bi znal in zmogel Slovenijo popeljati na kulturni, pravni, gospodarski nivo sosednjih alpskih držav Avstrije, Nemčije in Švice ,uglednih, modernih, bogatih ( v vseh ozirih) članic EU in skupnosti držav zahodne, napredne civilizacije.
  Stranke politične levice SD, Desus, SMC , ZL in znova nova instat lista Šarca so garant za dokončen propad SLOVENSKE DRŽAVE, SLOVENSKE KULTURE IN RODA. Narcisoidnim nesposobnim. nespodobnim predsednikom strank politične levice Židanu, Rjavecu, Cerarju, Mescu in Šarcu je poleg vsega že naštetega skupno, da so vsi sami komedijanti, ki na vsakokratnih volitvah napizdujejo SLOVENSKI NAROD! Že kr usodno za naš narod in državo je, da politična levica z nenehnim napizdovanjem tako lastnega naroda, kot institucij EU, zveze NATO in ostalih povezav v svetu nato nadaljuje tudi ves čas svojega vladnega mandata! Kar danes na lastni koži občuti prav že vsak državljan Slovenije, kakor tudi sama država znotraj EU, kakor tudi znotraj zveze NATO in širše v naprednem civiliziranem svetu/zahodni civilizaciji ( vsi nas že gledajo po strani, saj smo nezanesljiv, neresen in nekredibilden partner).
  Žalitev za vsak zdrav um je, da nam dobro plačani neetični in nemoralni propagandisti vseh vrst in večine medijev za voditelje države in s tem naroda ponujano narcisoidne nesposobne osebe, kadre, ki nato z oblastjo, odgovornostjo, načelnostjo, z etiko, moralo, državo in državljani delajo, kot svinja z mehom!

  Židana je gladko porazil lubadar, žled, samooskrba, HRVAŠKI Teran, Kranjska klobasa, svinjski domicelj , baza avtohtonih semen, ekološko zdravo okolje, komisija EU in vsi hrvaški pogajalci, ravno ni možno predstavljati za rešitelja Slovenije, mar ne? Pa vseh povezav njegove stranke SD z komunistično stranko ZKS/ZKJ in vsemi špijuni UDBE in kasnejše DV , spornim lastninjenem stavbe v kateri domuje in nespornih zaslug za globoko, nepravno državo in SV na kolenih niti načel nisem.

  Rjavec še smetiščne kante ni ovladal/porihtal , torej je čista iluzija, da bo penzije v času svojega živlenja penzijonistom porihto! Kar se tudi nazorno vidi v mizernih penzijah, ki danes ne zadostujejo za preživetje niti pol meseca in takšne penzije prejema v državi velika večina penzijonostov. Njegovo delo zunanjega ministra je prava katastrofa za državo in državljane, je glavni krivec za sesutje arbitraže, kakor tudi izgube kredibilnosti v mednarodni diplomaciji! Rjavec je siamski brat dvojček komedijanta Šarca in obratno , kar bo nazorno pokazala in dokazala prihodnost, žal!

  Cincator Cerar, njegova nesposobna in nespodobna vlada, je z svojimi zelo spornimi ravnanji zadala še zadnji usoden udarec že tako šibkemu preostanku etike, morale in pravne države, vse državljane Slovenije in državljane EU pa izpostavila krutemu, brutaknemu, krvavemu terorizmu. Ta najslabša vlada v kratki zgodovini naše nove samostojne in baje demokratične države Slovenije niti pod razno, niti v sanjah ne mote biti ključ za rešitev in boljšo prihodnost naše države in naroda, ker je sama največja ovira, problem, ki nas vse skupaj vzrtrajno vleče dol v prepad, v propad.

  O Luku Mescu in njegovih rdečih jurišnikih ni vredno izgubljati besed, so garant, za živlenje, ki ga danes živi narod v Venezueli in smo ga nekoč že izkusili in živeli v nekdanji komunistični ex Jugoslaviji iz katere smo se po dolgih desetletjih krute okupacije mukoma izvlekl. Za prvo samostojno demokratično državo vseh SLOVENCEV so nekateri žrtvovali največ kar so imeli, dali so svoja živlenja, zato bi bila izdaja vseh PADLIH, njohovih bližnjih, kakor tudi SLOVENSKEGA NACIONALNEGA INTERESA, SLOVENSKEGA RODA, GENA, DRŽAVE glasovati za vse te jugonostalgike iz stranke ZL, mar ne?

  Šarec in njegova instant lista je že viden nateg volilnega telesa, kar se bo gotovo znova tudi izkazalo! Šarec, Cerar, Żidan, Rjavec, Janković, Mesec, Kučan so, kot siamski dvojčki, MED NIJIMI NI NOBENE RAZLIKE , skupno jim je, da pod njihovo vladavino Slovenija vidno hira, so porok za igubljeno priložnost, da bi nam nekoč v prihodnosti lahko kdaj šlo kaj bolje, mar ne?

 • Antonius

  Ko pride Večer, je čas za lahkonoč. Kdo bi se takrat še s Stepišnikovimi ukvarjal?

 • Dilinger

  preganjavica je hudič…

 • Slovenka

  Halucinacije.

 • bubamara

  Če ti nekdo 25 let govori, da je zelena rumena, boš slej ko prej verjel, da je res rumena. Pri butalcih je to lažje. Ne rabiš 25 let.

 • lado

  Franček,žalostno je samo to, da MI ,SLOVENCI ,NE dvignemo riti in to zrihtamo !!!! tu ,na portalu se ne bo uredilo NIČ ,zato delajo izdajalci GENOCIT NAD NAMI !!!! Dajmo, naj nekdo organizira sestanek ,pa gremo v “SANACIJO” Slovenije !!! od murglićića ,magistrata, “partizanćićev…. gremo pa 25maja zvezdo pozdravit z ŠTRUDLNOM !!! VOLIMO SDS ZA NAŠ IN OBSTANEK NAŠIH , SLOVENSKIH POTOMCEV !!!

  • luckyss

   Prvo naj ti kakšen pismen razloži definicijo genocida…Ni to nekaj ta “zel špricat”..;)

   • macon

    Klanje enega naroda ali družbenega sloja na počez. Komunistično klanje med vojno in po vojni ustreza definiciji.

   • rabbit

    Morilski komunajzar razlaga o genocidu, saj bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno.

   • Steiermark

    Ne, res ni, ker drugače bi vi že zdavnaj pocrkali – rdeči insket – raznašalec moderne kuge!

 • luckyss

  SDS in SD…sami nesposobneži in provokatorji..Ni čudno, da je prišlo do spontane napake v naslovu…
  Takšen gnoj pameten kmet “podorje” na njivi, da ne smrdi in da potem nekaj zraste..

 • piko8

  SDS in g. Janez Janša, to je ZMAGOVITA kombinacija!!!

  • luckyss

   Ja, v Butalah sigurno…pa Židana in Kopačevo vzemite zraven in na Korla ne pozabite ..idioti…

   • SIMON ROZIC

    Kaj si se že v Šarca zaljubil? Pri tebi gre pa hitro! Vsi zgoraj našteti
    so vaši zvesti ljubčki, Kučanovi ljubljenčki in opankarjevi priležniki!

    • luckyss

     Glup kot si, pač ne razumeš, da je treba na zadeve gledati preko dejstev in ne s “pomočjo” strankarskih plašnic…

 • domovina mili dom

  Podzavestno tudi komunisti priznavajo, da je SDS edina sposobno Slovenijo popeljati v demokracijo in približek avstrijskemu gospodarstvu.

 • Peter

  Oh, mi jih imamo tukaj kar nekaj, ki sem ji blede od SDS, no.

  • RATATA

   Danes je na vrsti nekaj na E.
   ESDeeS ipd.

 • Krtača 20

  Danes se boste desni nagledal rdečih zvezdic in to šteje. Tele vaše klamfe pa serte kje drugje, itak ščijete v veter, karkol že delate….

  • sprehajalec

   Zopet groziš krtača? Kot Dolanc nekoč.

 • Slovenka

  Dragi moji, predvolilno nagajanje se je že začelo. Primcu hočejo preprečiti kandidaturo. Kaj sem vam rekla. SDS zaenkrat puščajo pri miru, spravili pa so se na njeno najbolj zanesljivo zaveznico:

  https://www.zurnal24.si/slovenija/alesu-primcu-prepovedali-kandidaturo-za-poslanca-309281

  • luckyss

   Če si pismena, ti je jasno, da se niso držali kvot…matematika desnakom očitno ne gre, se je videlo že pri “posojilih”…
   In jasno je, da “levaki” niso tako butasti, da bi preprečevali drobljenje desnice…
   Gre preprosto za predpise, ki se morajo spoštovati…
   In potem se čudite, ko vas imajo za butaste ovce ;)

   • Steiermark

    Glej butel, brez žaljenja ovac, ti povem, da tebi ne gre niti matematika, niti logika! Si pogrnil! Res pravo tele, rdeče ofarbano se oglaša glede “posojil”, medtem ko vi molzete naše državne banke, si SDS izposoja denar, ki ga tudi vrne. Pa naj vas ne skrbi, kako in kdaj bodo to vrnili, ker oni niso rdeči jugobalkanski roparji, ki živite, izključno, na račun, vseh Slovencev!

 • rudi breznik

  Krvavi boj za stolcke, privilegije lagodno zivljenje se je pricel zdaj bodo obljubljali strasili vse zanas glas potem pa seza rajo ne zmenijo vec đa vsi so isti

  • Lustrator

   Po kakšni logiki so vsi isti? Torej si tudi ti isti. Smo imeli kdaj parlamentarno sestavo v kateri komiji ne bi imeli 2/3 večine, da bi izkusili še karkoli drugega?

   • luckyss

    Rudi ima prav….Morda bi dodal še, da se ob priliki najbolj nažro prasci, ki so korito dlje časa gledali le od daleč…

    • sprehajalec

     najboljši je torej koncept anarhistov, brezvladje, da nihče ne bo kradel. Oziroma Lobiji povsem brez skrbi.

     • luckyss

      Najboljši koncept je delujoče pravosodje…..ne pa da ima vsaka stran svoje sodnike in tožilce, sedijo pa večinoma le male ribice..

     • sprehajalec

      Slovenija deluje po principu vzporednih odločevalskih poti, ki se na koncu zreducirajo na en telefon, ki ga dvigne na koncu prava oseba. Tradicionalno se išče bližnjice, pri dohtarju, pri prodajalcu avtomobilov, pri majstrih. Vse se rihta, tako je tudi na makroekonomskem nivoju. Vse je v ljudeh in njihovi discipliniranosti in nagnjenosti spoštovanja pravil. Sodnica, ki bo prevozila pot naprimer od Ljubljane do kopra ves čas po prehitevalnem pasu, zagotovo ne bo dobra sodnica, poleg tega pa se tradicionalno bojijo močnih odločevalcev iz ozadja. Težko boš to preprečil. Ta odločevalec je ponavadi močnejši od Ministra in ministra po domače ne jebe. primer je zadnji labodji spev Klemenčiča v zvezi s TEŠ.

      zato se bo temu težko izogniti in sanjati o idealni državi. naj bo pa torej odločevalec pošten in naj skrbi tudi za slovenijo in njene prebivalce. In naj ne dela lumparij, kot je temu tako sedaj.

     • Lustrator

      IN katera stranka v Sloveniji se že 30 let najbolj ostro bori proti paradržavi, ki obvladuje slovensko nelustrirano pravosodje in jih je to isto nelustrirano bavconovsko pravoswodje zaradi tega vzelo na muho že v prejšnjem sistemu in jih dandanes vlači po sodiščih takrat, ko to najbolj ugaja rdeči kliki? Bo šlo, pesek?

     • Miro

      in katera stranka že nekaj zadnjih let obvladuje ustavno sodišče? bo šlo?

     • luckyss

      Rdeči zelo malo sedijo…tudi tisti prebarvani…;)
      Bo šlo ?!
      :)

     • Lustrator

      Povej to v obraz tistim, ki so presedeli en sam dan zaradi politične in strokovne nedopustnosti našega krivosodja.

     • Miro

      in kaj je s tistimi, ki so bili zaradi pravosodnega sistema in mafijske zakonodaje oproščeni zapora, kot npr Janez Janša? kaj je s temi?

     • Lustrator

      Če bi v sloveniji imeli pravno državo, tisto skropucalo od obtožnega predloga sploh ne bi prišlo v obravnavo na sodišče oziroma bi bil nadaljnji proces zavrnjen že v samem začetku, saj niso bili v njem navedeni prav nikakršni dokazi, ki se lahko na kakršnemkoli sodišču priznajo za zadostne za nadaljevanje. Sodišče je potem po nareku rdeče politike postopek pričelo in vleklo toliko časa, da so s tem odločili 2 državnozborske volitve in potem ko je bila protiustavno odvzeta prostost Janši, so mu kmalu komiji (“moralni pravniki”) protiustavno vzeli še poslansko mesto. Ker je bilo jasno, da bo šla zadeva na evropsko sodišče čim bo to možno (prej je potrebno izkoristiti vsa pravna sredstva na državnem nivoju), je sodišče na koncu te skoraj 10 let trajajoče kalvarije Janšo odpustilo, pa še to hinavsko z zastaranjem, da med avstralopiteki vedno obstaja senca dvoma o njegovi krivdi. Razlog pa je bil zelo predvidljiv in pragmatičen – ko bi primer prišel pred evropsko sodišče, bi pogorel tako kot je na Finskem in s tem bi padla močna klofuta celotnemu slovenskemu pravosodju, ki je sploh dopustilo, da se kaj takega zgodi v kvazidemokratični državi.

      MOčno upam, da bodo odgovorni vseeno privedeni pred pravico in izplačali milijonsko odškodnino Janši, čeprav jo dolgujejo pravzaprav tudi celotni državi in to v milijardah, ki jih je Slovenija zaradi izvolitve komijev izgubila v nadaljnjem desetletju.

     • macon

      Janša po zakonodaji sploh ni mogel pred sodišče, ker ni bilo nobenih dokazov proti njemu.

      Vam so res sprali glave z lažmi in potem te bedarije ponavljate kot papagaji.

     • Miro

      a da ni bilo dokazov al jih niso hotli priznat???

     • macon

      Obljuba neznane koristi na neznanem kraju ob neznanem času (bil je en okvir, ampak dokazuj, kje točno si bil za cel mesec) na neznan tehnični način, je otročarija in bedarija na kubik, ne na kvadrat.

      Nič nimate in ignorirate argumente, ker ste vi vendar glavni in pomembni in napredni. Niste, vi levi ste skrajni konzervativci, ki nas boste pripeljali v prepad. Sicer boste sami požrli svoj drek ampak drugače izgleda ne gre.

      Ne sanjam, da bodo te volitve kaj spremenile. Janša je petelin, ki je prekmalu zapel. Zrušili se boste sami v svoji bedi, kriminalu in lažeh. Če misliš, da kraja milijard, ki bo ostala brez sodnega epiloga, ne bo imela posledic za tvoj osebni standard, se močno motiš.

     • Lustrator

      Kako lahko katerakoli nekomunistična stranka obvladuje ustavno sodišče, ko je pa to sestavljeno povečini iz pravnikov šolanih v kolesju našega nelustriranega izobraževalnega sistema, konkretneje fakultete, ki je najtesneje povezana z oblastjo prejšnjega režima in udbo?

      Še odgovor na tvoje vprašanje: obvladuje ga partija in ne stranka – ta ista partija, ki obvladuje SD, SMC, LDS, Zares, Desus, SLS, SNS, LMŠ, ZL in ostale derivate KPS. Tudi v trenutni zasedbi ustavnega sodišča sta le 2 SODNIKA (izmed 9!!!), ki se odločata strogo strokovno in ne po nareku partije: dr. Jaklič in Šorli.

      Še kaj nejasnega?

     • Miro

      seveda se strinjam!!! SDS je komunistična stranka , v njej so se združili najbolj okoreli komunisti prejšnjega sistema…. bo šlo?

     • Lustrator

      Komunistična stranka, ki je bila med vodilnimi pri slovenski osamosvojitvi in prekinitvi s komunistično Jugo? Komunistična stranka, ki si edina v svojem programu prizadeva za lustracijo komunistov v slovenski družbi? Komunistična stranka, ki si prizadeva iz gospodarstva, sodstva in javnosti izbrisati vso komunistično ideološko navlako, ki nam jo tvoja komunistična partija vsiljuje že 70 let? Lahko napišeš še kaj bolj protislovnega? Izvoli, ne dvomim, da si lahko še bolj nor od tega kar si pravkar napisal.

     • macon

      Ti po komunistično razumeš pravo kot sistemsko zlorabo in utrjevanje režima za vsako ceno. Probaj dojet, da že zaradi EU US ni moglo potrditi zlorab in protizakonitega delovanja nižjih sodišč.

      To ni obvladovanje US, ki je po vaše tako, da po telefonu da sekretar ukaz. To je v bistvu demokratični videz levega režima pred EU, da se ne osmeši in sesuje. Janšev primer pred ESČP bi bil prava zadeva, ker bi pokazal vso bedo slovenskega režimskega krivosodja.

      Levi z vsemi izjavami dokazujete, da ste totalitarne ovce in ponižni hlapci.

     • macon

      Vsak sodnik in tožilec ima lahko svojo politično usmeritev, vendar odkrito protizakonito delujejo samo levi, ki od nekdaj prevladujejo. V devetdesetih so se potuhnili, ko so dojeli, da jim nihče nič noče razen nekaj deklarativnega palamudenja osamosvojiteljev, so prišli odkrito na plan. Podpirajo in utrjujejo levo režimsko državo in ves kriminal, ki iz tega izhaja.

     • lojze

      Žal imaš prav. Slovenski volivec misli (in tako tudi pretežno voli): ali komunist ali anarhija. In še: od demokracije glava boli! Zgodovinski razlog pa je : vzgoja, šolstvo, sodstvo. Žal pa tudi marsikateri zgodovinar (posebej še katoliške provenience) zamenjuje liberalno z anarhijo. In potem imamo anarhijo v kateri so, kot ugotavljaš, lobiji (lumpi!) brez skrbi.

     • sprehajalec

      Vsaka družba temelji na spoštovanju pravil in od tega zavisi kako uspešna je. Zato so morda diktature uspešnejše za nekatere družbe. Osebno smatram, da smo mi nekje na prehodu.

    • rabbit

     Janković, banksteri, Bratuškova, Cerar (za navijanje v Carigradu si poleg poleta s falconom še izplača dnevnice) no sedaj je na vrsti Šarec

   • luckyss

    Tudi v SDS “komiji” zasedajo vrhove ;)

    • Lustrator

     Če so res komiji, kot praviš, kako to, da jih prav noben komi (vključno s tabo seveda) ne voli in so na shitlisti udbomafijske države že preteklih 30 let? Se nisi nikoli vprašal?

     • luckyss

      Nikoli še nisem volil komunistov…niti prikritih niti “javnih”…

     • Lustrator

      Prodajaj svoje bučke komu drugemu.

     • macon

      Naj ti razložim po komijevsko. Janša je za njih še hujši komi kot oni, za njih je STALINIST, ki se dela demokrata. Nekoč jih je zapustil, torej izdal, zdaj se pretvarja, da je nekaj kar ni, torej je najhujše človeško dno.

      Problem je, da se Janšev stalinizem ne kaže v ničemer in se obešajo na vsako malenkost, da bi ga potrdili. Na vsako besedo in kretnjo. Glej recimo, kako grdo gleda na neki fotografiji (vsakogar se da dobiti, da kdaj grdo gleda!), sigurno ima zle namene! Ga bomo že enkrat dobili, ker mi VEMO, kako je z njim.

      To je enaka projekcija kot tista, da dajajmo migrantom, pa nam bodo hvaležni in nam vračali. Ali pa odpravimo lakoto in revščino. Če bodo imeli vsi diplome, bodo vsi imeli prihodke intelektualcev. Obvezne morajo biti kvote za ženske. Črnci so žrtve belcev. Kapitalisti izkoriščajo delavce. Itd itd.

      Ne bom razlagal, kaj vse je narobe s temi projekcijami, ker je vsakomur približno zrelemu in odraslemu jasno, da niso tako enostranske kot si levi predstavljajo in kaka je praksa v realnosti.

      Hkrati levi vodje izvajajo kriminalno dejanje za dejanjem pa jim pri sebi odpuščajo, češ saj niso taki, ljudje se motijo, drugi so krivi, saj imajo dobre namene. Levičarji izenačujejo projekcijo na Janšo oziroma ji pripisujejo večji in bolj zli pomen kot so realna dejanja levih kolovodij.
      Oni temu VERJAMEJO!!

      Po mojem so te zadeve za psihiatrijo in psihologijo, izhodišče bi imel v shizofreniji. V preteklosti so bili totalitarni kolovodje (komunisti, fašisti, religiozni fanatiki), ki so množično morili, pretežno psihopati in shizofreniki, in potem so to vsilili kot družbeno normo in novo NORMALNOST. To lahko potem celo prevlada, ker je podprto z družbeno pozicijo in denarjem. Hkrati pa se normalnost ves čas krčevito bori s tem, ker tudi najhujši psihopat ne more ves čas klati, krasti in lagati. Če ne druge, ima resnico vojega telesa in njegovih potreb.

     • Lustrator

      Drži. Sam v svojih komentarjih pri njih vedno skušam izzvati vsaj tisti najosnovnejši racio, še zadnje ostanke predkomunistične zdrave kmečke pameti, pa ne pridemo prav nikakor, ker njihov svetovni nazor, njihove besede in dejanja nimajo prav nikakršne zveze z razumom. Pri veliki večini gre za nekakšno kolektivno psihozo, torej duševno bolezen, ki refleksno bodisi z navdušenjem ali gnusom odreagira na zdresiran zunanji dražljaj brez racionalne presoje vsebine. Mogoče bi bilo več uspeha, če bi se z njimi tule na forumih in v živo pogovarjali psihiatri? Da se razumemo – s tem se ne delam norca iz muzejskih primerkov komunističnih fanatikov v EU 21. stoletja, ampak jim (posledično tudi nam) dejansko želim pomagati ozdraveti.

     • luckyss

      Tole lizanje ran drug drugemu in patetično pametovanje vama ni ravno v ponos..;)
      Torej solze obrisat in z rdečim pastirjem naprej v nove polome ;))

     • macon

      Če imaš korist od levega režima in ga zato zagovarjaš in utrjuješ, si psihopat. Psihopati namreč suspendirajo etiko in moralo oziroma imajo povsem selektivno.

      Če nimaš koristi, si povrh še budala. :)

 • Franc Šink

  Mene Židan vedno bolj spominja na Kardelja in njegove ideje.Predvsem kar se tiče kmetjstva.

  • rabbit

   Samo še brke mu manjkajo pa isti Kardelj. Rejen, zavaljen, butast in len.

   • Franc Šink

    In očala

 • Anton

  tipično za levake, ker sami ne zmorejo, skratka ker niso sposobni sestaviti količkej normalnega reformističnega programa, se zatekajo k puhlicam in žaljivkam. Upam, da bodo volilci končno prepoznali zrno od plevel in takim trolom kot so Levica, SD, Marjan Šarec in njim podobnim strankam dali nezaupnico v bližajočih državnozborskih volitvah.

  sarkazem press

 • šmentanamuha

  Tudi Zedinjena Slovenija bo dobra volilna odločitev, pravzaprav odlična.

  08.02.2018 (Ekskluzivno) Andrej Šiško v popolni medijski blokadi predstavil volilni program
  https://www.youtube.com/watch?v=EjAbJ1WkzkE&t=1s

  • Lustrator

   Ne da se mi pigledat, ker njegov udbovski kaliber predobro poznam, zato te kar vprašam ali je jasno in glasno povedal, da se zavzema za izstop iz EU, Nata, evroobmočja in pri tem slavil NOB in mater Sovjetijo? Ker če ni, potem predvidevam, da je spet spuščal v zrak kvazinacionalistične puhlice za naivne kvazidesničarje in prikril BISTVO zaradi katerega je sploh šel v politiko.

   • Anton

    se ne strinjam popolnoma , Gospod Šiško je vredu možakar, vendar po mojem mnenju preveč naiven ker ima v najožjem odboru podtaknjence.Jih bi izpostavil poimensko, pa to ni moja dolžnost, to nalogo prepuščam Šišku, da svojo stranko očisti plevela, čimprej čimbolje zanj. To je tudi en izmed razlogov, da ga nisem izbral za ožji krog mojih izbrancev za moj glas na državnozborskih volitvah.

    sarkazem press

    • Lustrator

     S čim konkretno v mojem komentarju se ne strinjaš? Tudi meni je všeč tista kvazidomoljubna nota, a kaj ko ta služi le kot maska za njihove radikalnokomunistične cilje, ki jih imajo brezsramno navedene celo na njihovi spletni strani, ki si je očitno še nisi pogledal?

     2. Izstop iz vojaške zveze NATO na podlagi doslednega spoštovanja 3.a člena sedaj veljavne Ustave Republike Slovenije. Varnost Republike Slovenije naj zagotavlja oborožena nevtralnost, prilagojena našim okoliščinam.
     3. Izstop iz
     Evropske unije zaradi načrtnega omejevanja osebne svobode,
     neenakopravnosti držav in kratenja narodnih pravic. Sodelovati želimo z
     vsemi državami sveta na enakopravnih in svobodnih temeljih.
     4. Odprava evra in posledično ponovna uvedba lastne slovenske valute. Rešitev javnega dolga Republike Slovenije.

     Verjameš, da torej ta “vredu možakar” sploh ni prebral 12 osnovnih točk svojega programa in so mu jih podtaknili?

     • šmentanamuha

      Oprosti, ker ti nisem že prej replicirala, ker me cel dan ni bilo doma. Ja, to so ene od glavnih točk, ampak men se zdijo njegovi argumenti dobri. Lej, poslušaj nekje do polovice, druga polovica so komentarji udeležencev. Js mora, rečt, da sem bila presenečena nad zelo jasno artikulirano vizijo in programom, ki pa vsebuje rešitve tudi za druga področja. Dam pa Antonu prav, da se okoli njega nahajajo tudi podtaknjenci. vsaj za enega vem osebno. Tvoje podcenjevanje Andreja se mi zdi nepotrebno.

     • Lustrator

      Svoje mnenje sem argumentiral jasno s točkami iz njegovega programa, ki so že same sebi dovolj sramotne, da ne potrebujejo prav nikakršnega dodatnega nalaganja na ogenj. Njegova “argumentacija” je identična argumentaciji ostalih “protiimperialistov”, ki so nas Slovence v prvi polovici 19. stoletja pod pretvezo (in lažjo) “panslavizma” iztrgali iz naše ga osnovnega civilizacijskega okolja srednje-zahodne Evrope in nas priključili Balkanu s čimer smo postali hlapci najprej Srbom, preko njih pa še Sovjetom.

      O podtaknjencih sploh ne bi razpravljal, saj je “podtaknjen” že on sam – razen seveda če mu je program in besede, ki jih javno govori, spisal nekdo drug in mu grozi z življenjem, če kaj v njih spremeni.

    • šmentanamuha

     Ej, tole pa tudi mene zanima. vsaj za enega vem zagotovo in sem Š-ju tudi povedala. Se pa strinjam, da je precej vročekrven, vendar iskren. Jaz ga cenim zaradi njegovega uredniškega, raziskovalnega in pisateljskega dela, ki je pomembno prav za samo razkrivanje slovenske zgodovine. Njegovo delo Anton Vramec in Slovenci, vključno z odkritjem Vramčeve knjige prvotiska iz leta 1578, je vredno Prešernove nagrade …če samo pomislim na tisto doječo kuzlo, me zgrabi jeza …

   • šmentanamuha

    Nikoli ga še nisem slišala, da bi Šiško slavil mater Sovjetijo. Ne vem, ali namerno pišeš takšne laži ali si nekaj izmišljuješ kar na daleč. Prav on ti bo lahko povedal, da so Rusi še v začetku 20. stoletja učili v šolah, da smo Slovenci njihovi predniki in zato imajo prav do nas poseben odnos. Njihovo najstarejše mesto pa se imenuje Slovensk. verjetno ne poznaš knjige Jurija Venelina Starodavni in današnji Slovenci. Andrej me je zelo pozitivno presenetil, ko sem ga spoznala v živo, prej pa sem imela o njem vsemogoče predstave.

    • Lustrator

     No jaz pa sem ga. Tako kot naš celoten komunistični establishement, si tudi Šiško želi proč od zahoda, demokracije, nata, kapitalizma in novih zavezništev s Sovjeti in ostalimi diktaturami sveta – da so le “protiimperialistične”.

     Vem tudi, da so izdali knjigo Venelina, ki sem jo z veseljem prebral, a vem tudi, da so jo prevedli le zato, ker jo je pisal Rus – kjer pa nas začuda v izvoru ne tlači med vzhodne Slovane, ampak v svojo entiteto, kar daje piscu resno kredibilnost. Piscu ja, Šišku pač ne. Njegov politični program in argumentacija sta, če ju natančno pregledaš, skoraj identična z Jelinčičevim, torej tipičen udbovski poskus infiltracije v desno politično telo z raznoraznimi populističnimi in nacionalističnimi floskulami, ki pa jim ksreči večina več ne naseda toliko kot včasih.

  • rabbit

   Še eni desni komunisti, ki sami s seboj ne vedo kaj bi radi.

   • Lustrator

    Populistične nacionalistične floskule in panslavistične ideje jih še ne naredijo desne.

    • rabbit

     Zedinjenja Slovenija je tipičen primer ljudi, ki sami ne vedo kaj bi radi in zaradi takih nas že sedaj glava boleli.

     • Lustrator

      Mislim, da jih podcenjuješ. To sicer prav gotovo velja za njihove volivce (podobno kot pri SNS-u), nikakor pa ne za ustanovitelje. Šiško ni nek naiven pubertetnik, ki bi šel v politiko brez zaledja in svoje osebne računice, ampak preračunljivo oportunist Jelinčičevega kova, ki sta na sceno vstopila z namenom kraje prepotrebnih glasov demokratom pod krinko nekakšne pri nas neobstoječe “skrajne desnice” (ki hkrati slavi komunistične diktatorje).

 • Zgornji

  HAA, HAH, … DOOOBRO STE JIH NAŠLI … :-)

 • Lustrator

  Seveda. Komijem je KRISTALNO jasno, da se bo v primeru zmage SDS-a in močne demokratične koalicije njihovo 70 letno kraljevanje (uničevanje) države končalo in bodo začele leteti glave za vse zločine, ki so jih “levičarji” (dejansko pa partija, ki vse te stranke s “fancy” imeni ustanvalja) v tem času prizadejali slovenskemu narodu preko državnih bank, podjetij, zdravstva, medijev, pravosodja, izobraževanja in seveda vojske. Zavedajo se, da morajo spet uporabiti prav vsaumazana in nelegitimna sredstva, da preprečijo spremembe v tej državi, pa naj stane kar hoče, saj vedo, da se jim hudo piše, ko enkrat v slovenijo dobimo pravo demokracijo, vse komunistične derivate pa pošljemo na smetišče zgodovine.

  • luckyss

   Eni se bojijo za svoje stolčke, drugi pa hlepijo po njih…Slovenci bodo pač izbrali manjše zlo, ker druge opcije ni..

   • Lustrator

    1. Slovenci že 70 let nič ne “izbirajo”, ker od uvedbe komunizma pri nas zanje izbirajo drugi. Nekoč pod grožnjo zaporov, mučenja, zaplemb in pomorov, danes preko kariernih zmožnosti, medijskih in sodnih linčev, prirejenih anket
    2. Glede na to, da druga, demokratična opcija ni imela niti enega samega dneva takšne večine v parlamentu kot jo ima partijska opcija, na podlagi česa trdiš, da gre za “večje zlo”?
    3. Sam omenjaš 2 opciji, a od teh je vedno na oblasti (gospodarstvo, pravosodje, izobraževanje, mediji, sindikati, “borci”, večina v pralamentu) le ena. Kako torej druge opcije ni??

    • luckyss

     Slovenci niso slepi in gluhi…Bodo sami odločili kdo je manjše zlo..

     • Lustrator

      Tako kot v preteklih 70 letih, ja. Ni čudno da se iz leta v leto več Avstrijcev in ostalih zahodnjakov odloča za selitev v Slovenijo, kjer se cedita tak med in mleko, da je bolje biti tiho, da o tem ne slišijo še Američani, saj jih vseh ne bomo imeli kam sprejeti.

      Si ti res tako globoko prismuknjen ali samo spretno parodiraš maloumje povprečnega slovenceljskega proletarca?

     • luckyss

      Migracija delovne sile v razvitejše države je normalna zadeva….k nam pa silijo Bosanci, Srbi…
      Menda ja nisi pričakoval, da bomo prehiteli Avstrijo ali dohiteli Švico ?! ;))
      Čeprav bomo počasi kar daleč prilezli, če bomo ohranili letošnjo gospodarsko rast..

     • Lustrator

      Pred komunizmom smo že bili vzporedno z Avstrijo, si pozabil tovatiš? Slovenska zgodovina se je leta 1945 končala, ne pa začela. Ni zanimivo kako se vedno na volitvah odločamo za “taprave”, pa smo kljub temu v Evropi med najslabše stoječimi državami, čeprav smo pred komunizmom bili v višjem povprečju, zaradi geostrateške lege pa bi lahko bili danes vodilno mikrogospodarstvo?

      Saj vem da ne boš razumel, ampak se ne morem zadržati, ko si že omenil gospodarsko rast:) Glede na to koliko smo v preteklih letih (mimogrde po svetu je krize bilo konec že leta 2011) zaostali za vso konkurenco in glede na to koliko našega BDP-ja je povezanega z izvozom (torej močjo držav kamor izvažamo), je vse pod 10% letno živa sramota – sploh ob nezmanjšanem zadolževanju države. To, da je pičlih 3 oziroma 4% uspeh, lahko bebčkom prodaja le bebček – torej Cmerar svojim ovčkam, ekonomistom gre ob tej demagogiji na bruhanje.

  • lili pili

   Prav si napisal v primeru. Ta primer je sedaj cista teorija v praksi pa bi ga lahko izvedli ze v letih 2004 do 2008 pa nic od tega se pomnite tovarisi..

   • Lustrator

    Res? Z 29 poslanskimi sedeži v parlamentu od 90 oziroma 38, če prištejemo še Nsi? Rad bi videl komunistično diktaturo, ki jo lahko lustrira tako manjšinska vlada. Si ti že slišal za kakšno?

 • tetka z ozadja

  desničarji, nekteri so med vami kar realni politični analitiki. Sedaj
  vas pa sprašujem, kako se kaj počutite,ko dobro veste, da janšek zopet
  ne bo premier

  • xtc

   Težava vas bebcec je v tem ,da se globoko v sebi zavedate,da je to vse bolj neizbežno,ker bo država pod vami bankrotirala in boste morali z oblasti-TO JE NEIZBEŽNO,JJ ima čas VAM GA ZMANJKUJE,kot denarja.
   Še največja vaša neumnost je to,ker navijate za razpad EU,ki vas dejansko edina ohranja na preživetju,kot samostojna drava brez EU marele,bi mi finančno že bili tam kot Grki.
   Prav smešno vas je gledati,boreče se proti tistemu ,kar vas finančno še drži zaradi EU garancij pri političnm življenju.

   • tetka z ozadja

    Saj smo Slovenci pripravljeni pokriti tudi še dve ali tri bančne luknje, samo, da se janšek ne dokoplje oblasti. Zakaj je tako ni vprašanje za levico, ampak desnico.

    • Lustrator

     NI problema, kar dajte, zaradi mene si jih izkopljite in nafilajte še 100, ampak ne z MOJIM denarjem! Vašo antijanša patologijo naj zdravi psihiatrija, ne pa slovenski davkoplačevalci! Skrajni čas je, da se na volilni listič uvedejo še osebni podatki in št. transakcijskega računa, da vas vidimo komije, če boste še naprej volili kakor volite, če boste morali SAMI plačevati za zapitek vaših šrdečeritih šimpanzov.

     • tetka z ozadja

      Ne, plačeval boš ti, če hočeš ali nočeš.

     • Korenjak

      Ha ha ha… 50.000 mladih Slovencev je pobegnilo v tujino. No, pa jih kar prisili, da bodo “hočeš nočeš” plačevali tak gnoj, kot si ti. Ne hvala. Crknite od lakote, rdeča golazen!

     • tetka z ozadja

      Boš, boš :-)

     • Korenjak

      Ne, pizda, ne bom. Niti dohodnine Sloveniji več ne plačujem. Še po špecerijo hodimo preko meje (ker je cenejša). Vse, kar boste rdeče kurbe dobile od mene, je granitna kocka v glavo. Pa žrite to, govna kradljiva.

     • tetka z ozadja

      O, boš boš :-)

     • Korenjak

      Če pa že ne… kaj tebi ni jasno? Niti centa Slovenija ne vidi od mene že leta in jih nikoli več ne bo. EU je tukaj in živimo poleg meje, iditot rdeči! Nimate več vojske JNA na mejah, da bi nas ustrelila, ko gremo s trebuhom za kruhom v normalnejši svet. Lahko samo nemo opazujete, kako se vam “država” sesuva v prah, državljani pa vam odhajamo.
      Samo popoln idiot si domišlja, da bo lahko kaj izterjal od avstrijskega rezidenta. Ne, ne boste, me Avstrija ščiti pred rdečo plenilsko golaznijo.

      Danke Österreich! Für Brot und ein Dach über dem Kopf.

     • tetka z ozadja

      O boš, boš, še prosil boš, če lahko :-)

     • xtc

      Jaz bi na tvojem mestu skrajšal jezik,kajti poglej kaj se je z takimi kot si ti zgodilov Čilu ,ko je zagibilo,ko nebo za narod več,vam bo hitro obrnil hrbet in podprl drugega.

     • lili pili

      Te pa ne bo pred migranti, te bodo muslici na kolac nabili in na raznju obrnili..

     • Hun

      migrant

     • xtc

      Seved bo plačal raje se vprašaj kaj se bo dogajalo z levaki tisti čas,ko bo narod v revščini odplačeval vaše pufe.
      Zanimivo vas bo videti v plesu na vetru in če še boste tako glasni takrat.

     • lili pili

      Te bomo pa v arest spravili, pa bos delal za nas

     • xtc

      To se vam utegne hitro zgoditi,boste pa veseli ,če boste uspeli priti do te rešitve,sam močno dvomim,ko bo narod brez vsega in krivci jasni-dvomim.

     • lili pili

      Brez skrbi za narod bomo poskrbeli, za izdajalce pa tudi posebej za njihove zene, ki jih bomo dali crnuhom v varstvo….

     • xtc

      Ja samo pazite ,da se vam ne zgodi tisto,ker ste vi že enkrat počeli z drugimi,ko bo zakrulilo po vampih in udarilo po žepih,vas narod definitivno nebo podpiral.

     • lili pili

      Men je vceraj cel dan krulilo po vampih pol pa sem prdno in se vsr…… tako se gre cez tezave najlazje..

     • Hun

      ja sevede…pohlevno bos placeval ablasti

     • Hun

      spodil so jih dobesedno vse vlade s SDS vred

     • Lustrator

      Seveda, saj kaj drugega kot ropati pač ne znate. A ne čudi se potem preveč, ko bo nekega dne narod spregledal in prišel s kiji od rdečih volivcev izterjati vse tisto, kar ste nam preko davkov pobrali in zatavšali. Vsak odrasel mora nositi odgovornost za svoja dejanja, bomo videli, če jih boste.

     • Korenjak

      Tako je! Če rdeče kurbe rabijo svoj bankomat, naj sami delajo zanj. Ampak kaj naj pričakujemo od tatov, roparjev in morilcev? Da nas bodo ropali še naprej, kaj pa drugega…. če bomo dovolili seveda.

     • tetka z ozadja

      Seveda boste dovolili, celo stojično boste prenašali svoj poraz na volitvah.

    • xtc

     Janša je neizbežna realnost,ki jo ne morete preprečiti,pa če si še to tako želite in to veste.

     • lili pili

      Od leta 90 do danes je samo 5 let vladal, pa nikoli vec…juhuuu

     • xtc

      Se tolažijo propadli.

     • lili pili

      Pa kdo je tukaj propado, pa tudi ce zmaga s kom bo sestavil vlado z primcem in kanglo in angelo hoooo

    • xtc

     Seveda ,samo s čim?
     Z vašim bankrotom,bodo tujci nastavili JJ zato,da boste vrnili narete pufe,JJ bo garant ,da boste vse vrnili 3x no na račun nič penzij,nič privilegijev,nič sociale in polovico minimalnih plač ob visokih cenah v trgovinah.

     • tetka z ozadja

      Vse to so Slovenci pripravljeni žrtvovati samo da se janšek ne dokoplje oblasti.

     • slosin

      tipičen slovenski butelj, ki voli faco, ne programa, oz. voli lopove, ki jim omogočajo cuzanje davkoplačevalskega denarja in so tudi sami lopovi…kajne tetak………

     • xtc

      Ne žal ne,ko bo prvič zakrulilo po vampih ,bodo začeli loviti vas levake-veš bebo slabo poznate zgodovino,narod bo krulil za vas vse dotlej ko ga bo udarilo v glavo in po žepu in mu boste še kaj lahko dali,nato pa bo hotel maščevanje,kot vedno v zgodovini že videno.

     • tramal

      Bedak.Žrtvuješ svoje otroke in vnuke,samo tebi to ni jasno.Verjetno si peder pa nimaš otrok.

     • Hun

      taprau se oglasa…k ga se namocu ni u lajfu

     • lili pili

      Saj vemo da ste izdajalci, zato vas 80% naroda ne mara in pika.

     • xtc

      Vas še 10% ni,narod pa neumen in naseda lažnivcem nato sledi-Venezuela in Yuga že videno-le poizkusiti je treba.

     • lili pili

      Na predsedniskih volitvah ste dobili dobrih 100.000 glasov od 1.500.000 tisoc pa si zracunaj, v nedeljo bo referendum, rezultati bodo podobni, na volutvah pa ne pricakuj vec kot 150.000 glasov.

    • macon

     Ko s tujim opletaš po koprivah, si lahko junak. Videli bomo, kako boš kvakal, ko se ti bodo prihodki zaradi ravno takih lopovščim znižali za 30%, cene pa bodo še malo zrasle.

     • Korenjak

      Njemu ne… ta rdeča pizda s psevdonimom “tetka iz ozadja” očitno dobro živi ravno na račun lopovščin. Takšni ne občutijo krize socializma… glej Venezuelo: raja najebe, elita uživa.

     • Hun

      kdo ti je kriv da si nesposobn..gene mas u kurcu

     • tetka z ozadja

      V zadnjih petih letih se mi je dohodek zvišal za okoli 5x in verjemi, da si nočem sprememb.

     • macon

      Lepo, torej si pokvarjenec, če imaš iz levega režima osebne koristi. Drugo je, če si na globalnem trgu.

      Lažje se pogovarjam s pokvarjencem kot z motencem, ki so med vami levimi v večini (tisti, ki imajo samo škodo pa še zmeraj navijajo za levi režim).

     • tramal

      A sedaj se boš pa še hvalil ,da si petkrat več pokradel ,kot pred petimi leti.

   • lili pili

    Svak dan starejsi njemu casa zmanjkuje, ko bodo naslednje volitve bo star preko 60, samo za u desus…

    • xtc

     Časa zmanjkuje Kučanu & CO,mlajši debili so itaq nesposobni.

     • lili pili

      Kucan je poskrbel za naslednike, janez pa ne. Ko se zdi, da je koga izbral in se mu prevec pribliza, ga odstrani, tako je to pocel tudi njegov vzornik titek…

     • xtc

      Nima naslednikov le idote.

     • lili pili

      Zanimivo, da ijj tudi idiotov ne more premagat revcek ubogi ….. hooo se mi smili

  • gggg

   Kot desničarja me pretirano ne skrbi, kaj bo s social-demokratsko stranko, ki je pač leva.
   Bolj me moti, da ljudje ne razlikujejo med desnico in levico, ter med pomladnimi in starimi strankami.
   Še bolj zaskrbljujoče pa je, da mnogi ne vejo, da za vladanje rabiš program dela. Samo nov obraz ni dovolj.

  • tramal

   Spet imaš mokre sanje.Menjaj plenico.

  • lili pili

   Ker je v sds veliko bivsih komunistov, jih to ne bo tako prizadelo, si bodo pac potiko rekli nasi so spet zmagaliii, heee

 • macon

  Židan ima potencial kmatijskega pospeševalca na prašičji farmi. Je en navaden brezvezen demagog, ki se lahko dela pametnega le, če pametno molči.

  • Franc Šink

   In prikimava.

 • xtc

  Židan mandatar?
  Poglejte ga je tak kot otrok z posebnimi potrebami,če pa še usta odpre pa itaq to potrdi.
  človek ,ki je skoraj spufal Polaniča,ki ga je nato “odložil” v politiko..Skratka ,če se vprašate zakaj vsi socializmi in komunizmi crknejo finančno so vam Titeki,Kučani,Markoviči,Miloševiči,Drnovški,Bratuškove,Pahorji,Cerarji,skratka ko že kaže ,dalevica ne more najti večjega idiota od prejšnjega,se to vendarle zgodi-kajti pri levih omejitve pri idiotizmih proti dnu ni vsakič so zmožni še dlje in ravno zato vedno finančno crknejo,ko zmanjk nakradenega,izposojenega in ko jim nihče nič več ne posodi.
  Slovenci bodo pač volili kot bodo,svoje neumnosti se bodo ovedli,ko nebo več penzij,plač,sociale in bankrot,takrat bo prepozno a zdravilno

  • Steiermark

   Take ” s posebnimi potrebami” rabijo in so prav primerni za izvajanje “programov” levakov, ko gre iz našega žepa v njihove…..saj brez njih socializem nebi mogel obstajati…..

 • Korenjak

  Očitno to vstajniško glasilo berejo samo še novinarji konkurenčnih medijev. :-) Če ne bi bilo nova24tv.si, bi že pozabil, da sploh obstajajo.

 • Olga_10

  Obnašam se odgovorno in takšnih trobil NE kupujem! Na volitve hodim redno! SDS je resna in domoljubna stranka! Janez Janša je osamosvojitelj, domoljub in sposoben človek! Vseeno mi je, kaj takšna trobila pišejo… Volim SDS in njenega predsednika! Glas zanju ni izgubljen glas!

  • Hun

   obnasas se fanaticno zavedeno

   • Steiermark

    In ti, ki deluješ fanatično – levih fašistov?

 • Sredina

  Ja grozn, novinar se je zmotu, kej hujšga no…

 • žogica

  Oh in ah SDSovci, vam se že blede od vsega tega predvolilnega cirkusa…. Goreča je vaša želja po vladanju, po maščevanju, za vsa leta, ko ste se sončili v senci…. Janez in njegovi naožji privrženci bodo dobili fotelje v Parlamentu, na senčni strani Alp, sončna stran Parlamenta je pa namenjena levi opciji !

 • slosin

  ne samo Večeru, vsem levičarjem se že blede od SDS-sa in JJ….

 • tramal

  Bravo SDS.Vsi komunajzerji so pod stresom ,da si nikoli več ne bodo opomogli

  • lili pili

   Mislis bivsi, ki so pribezali v sds, sej drugih ni …

   • tohuvabohu

    Kam pa je izginilo 120.000 rdečuhov?

    • lili pili

     V sds kam pa, nekaj jih je pa pomrlo… v lds so bili mladinci pripravniki za komunajzarje razen posebej izbranih kot so janjsa, skoljc itd, ki so ze imeli partujske legitimacije.

 • xtc

  Večina Slovencev se ne zaveda,kako zabiti so,,”samo geslo samo ,da nebo JJ”,jih bo že v zelo bližnji prihodnosti zelo teplo po hrbtu,ne samo ,da se s tem odmikamo od najnujnejših reform,ki bodo poterbne,realno je potrebno izvesti popolno privatizacijo vsega, preprečiti delo v državnih firmah in JS popoldan zasebno(samo eno ali drugo),zmanjšati socialo,znižati davke trošarine,JS zmanjšati tudi s privatizacijo na 40% zdajšnjega itd-kar bo NEIZBEŽNO prišli,JJ ima čas,levi ga nimajo,prva kriza,ki bo udarila,že verjetno drugo leto,države EU,vlečejo zlate rezerve domov ali v Švico,bo Slovenijo dobesedno upostošila,kajti nihče državi,ki je realno zadolžena za kokrog 70 miljard,z prikritimi pufi preko državnih firm in bank in ki se bo znašla zopet na lastni valuti-kajti vlečenje zlata v Švico napoveduje razpad EU in veliko krizo nebo nihče nič dal njen denar pa nebo vreden nič,zato bodo države,pogojevale kakršno koli pomoč ali kredit,pufe imamo predvsem v $,č ew euro izgine,definitivno lačni tujci pa bodo pomoč pogojevali z prodajo državne lastnine.
  Kajti teba je vedeti,da bo ob menjavi eura morda za Novo marko prišlo do slabe menjave,države,ki pa niso EU globalni igralci kot Slovenija pa bodo dobesedno zdrknile v mizerijo in na javno razprodajo,saj država ne more preživeti,ker nimamo brandov,valuta,ki pa jo bomo dobili nazaj pa mizerne vrednosti nasproti npr. Novi Marki,dejansko država nebo imela ne za penzije,ne socialo nič,seveda bodo lahko tiskali denar a dobite efekt Venezuele.Če jo bodo države okrog nas odnesle boljše tako Avstrija,Madžarska,kor Hrvaška -nove Yuge ne bo bomo dobesedno razprodani za vsak denar,ker preprosto nebo za nič in taktat,se bo pričel vzpon JJ,zelo verjetno,pa bo šlo tudi z trdo roko,ajti tujina bo za pomoč zahtevala ukrepe in privatizacijo vsega.

  • lili pili

   Jj se stara, zato mu cas bezi, v evropi je samo gela starejsa od njega vsi ostali so mlajsi…

   Pa ja ne racunate da bo vodilmsteanko tako dolgo kot titek, vecna naj mu bo slava…

   • mapu

    Bimbo 2, nekdo ti je rekel da pojdi repinec flancat, ima kar prav.
    Samo verjetno ne veš kaj je to repinec.

    • lili pili

     Mi ga sejemo in to konec poltja.. ti pa menda pozimi hooo

   • xtc

    Težava vas levih bebotov je v tem ,ker vas hitrost dogodkov vse bolj považa,JJ ni star,starajo pa se vaši gospodarji in infrastruktura-ODHEBLAVATE,NE ZANIMATE nikogar več,sploh pa še ko ne bo denarja.

    • lili pili

     Se strinjam pri 60 se nisi star a v primerjavi z ostalimi predsedniki parlamentarnih strank je samo zmago starejsi ostali pa obcutno mlajsi, pa tudi v evropi je tak trend…

     Janez je primeren samo se za eu parlament, tam je veliko starih debilov ala junker, saj sta oba iz istega gnezda, pardon juncker nikoli ni bil komunist…

  • Hun

   Vecini normalnim nm je jasno da dinozavri SD in SDS nimajo kj vec iskat na politicnem podroocju…odstranit jih je moč samo z fizicno silo

   • mapu

    Spet bimbo 2!

   • xtc

    Glej bebavi dinozavri kot si ti na tem portalu nimajo kaj iskati,moderator bi vas moral že davno sterati-na Kure kamor sodite in MMC,med idiote leve.

    • Hun

     hehehe…sektas zblojen jokajoci

 • rudi breznik

  vecina komentatorjev nima jajc da se podpise z pravim priimkom taksni me tezko ucijo logike

 • lili pili

  Zadeva je prilicno enostavna.

  Ce cepis sd-jevca dobis zmedenega sds-ovca. Ker ni proti cepiva poti nazaj ni, za vecno ostanes zmeden in sanjas, da bo na naslednjih volitvah zmagal ijj.

  • Routar

   Bedno. In dolgocajtno. Pojt rajši repincl flancat ;)

  • mapu

   Bimbo 2!

   • lili pili

    2 je prehodna ocena, dobro za zacetek in to s strani sds…pozdravi junckerja in marxa..

  • Peter

   Oh, Pepi, si spet duhovit, no?

   • lili pili

    Hvala

  • Pavle

   Pili,a si ravno prišel iz cekreta pa te še kar naprej driska? Vidiš to se zgodi levaku če ga cepiš z Lenin-Stalinovo ideologijo. Pamet mu je zmešana ko kura, v razmišljanju so laži in prevare, stalno mu je v pameti kimanje enoumju pod ukazom stricev iz ozadja in sanja da mu bodo levičarke laži prinašale blaginjo in oblast tako kot po 2.svt.vojni ko je z vso prevaro, ropanjem in pobijanjem ob podpori SSSR-a nastala diktatura Jugoslavije. In potem so nastavili vohune in preganjali zunanje sovražnike ki jih ni bilo.
   Sicer pa, sigurno si se v tem opisu našel in te zdaj drska, ko v sebi veš kako si rdeče cepljen. Le pojdi na cekret in opravi svojo potrebo, komentarje na Nova 24h pa pusti pametnejšim in argumentiranim komentatorjem. Levaki kot si ti nikoli niste in ne boste dorasli argumentiranim komentarjem. Moto levičarjev je LAŽ, SPRENEVEDANJE, CINIZEM, BLATENJE in PLJUVANJE!

   • lili pili

    Res je vcersj sem bil 3x na sekret.

    Kar pa se tice cepljenja pa velja.. v tolazbo naj ti povem, da se je stalin najprej odlocil za duhovnika, ko pa so ga cepili z rdeco ideologijo je postal komunist ne vem pa kaj bi pistal, ce bi ga se enkrat, probali so pa jim je umrl.

    Probite sds se enkrat cepit mogoce pa bo kaj uporabnega, slabse tako ne more biti a ne..

  • Marko Markov

   Eni rdeckarje pa ostajajo nepopravljive budale. Ni pomoci, morda vec pameti v naslednjem zivljenju!

   • lili pili

    Cepljeni so ponavadi se vecji a ne…

 • Goran Hvala

  ja glih en tolk se jim blede kot jansevikom na novitv….ce sklepam po naslovih tako kot po naslovu v veceru….razliko vidjo sam oprani fanatiki. zame jo ni…

 • Osti jarej

  ….ni vsako kaznivo dejanje svinjarija…. a ne miro?… nekatera so neizbežna za obstoj. …tako menda,pravi tudi Janez. ….pa smo tam……v kurcu …

 • Hun

  SD in SDS sta stranki, ki sta ugrabili drzavo

  • Od kje ti je ta informacija, da bi SDS kdaj ugrabila državo ?
   Kdo ti je to povedal ???

   • Hun

    intimna opcija Jajota, Krkovica..

    • mapu

     Bimbo!

     • Tom Žnidarčič

      Se motiš! Mi smo bimboti!

  • Karl

   Hun, ti si res idiot slepi in gluhi, ki mu lahko nasedajo le takšni idioti kot si ti. Vsi levičarji vedno LAŽEJO, se SPRENEVEDAJO in želijo svoje LAŽI širiti na način ki je brez podlage, brez argumentov in dejstev.
   V svojem lažnivem svetu takšni levičarji kot je Hun NOČEJO videti z kakšno prevaro so levičarji prišli na oblast, NOČEJO videti svojo zablodo NOB-ja ob vseh 600 zamolčanih grobovih in niti enega obsojenega za zločine proti človeštvu, NOČEJO videti vseh nastavljenih tajkunov ki so prali in oropali slovenski narod NOČEJO videti KRIVOSODJE ki izvršuje ukaze stricev iz ozadja, NOČEJO videti lobije, Zemljariča, Zidarja, Rigelnika, Jankoviča, Črnigoja, vseh vrst bančne mafije, itd.
   NO IN KDO JE ZDAJ UGRABIL DRŽAVO? Če boš trdil da jo je SDS, jaz lahko trdim da jo je Hun z vso mafijo katere del je!
   Hun si kot pravoverni levičar, ki si želi svoje laži spremeniti v resnico, pa se z svojimi komentarji smeši in ga v očeh ostalih naredi še večjega idiota!

   • Hun

    fanaticni custveni navezanec SDS-a ne vids lastnega nosa pred sabo

  • Tom Žnidarčič

   Načeloma imaš morda prav, ampak; Daj mi prosim naštej direktorje in njihove nadzornike v državnih službah, ki niso bili člani SDV! V čigav krog spadajo ljudje, ki jih cmero sedaj kadruje, kdo je bil Križaničev svetovalec in kdo ga je nasledil? Lidija Glavina je bila prej zaposlena kje? Kam spada njena bivša firma? Ko si boš na to odgovoril pole hodi sem trabunjat!

  • Aresnica

   Večer Tovariša Matija Stepišnika:SDS in SDS sta stranki, ki sta ugrabili drzavo.

   Lep pozdrav

 • Sandi

  Večer je levičarsko trobilo ki gradi na večletnem zavajanju naroda z vso levičarsko propagando. Takšni so njihovi uredniki in plačanci ki še vedno jemlejo levičarske laži za svete resnice.
  Vse levičarske stranke od SD, ZL, NSI, DESUS, SMC, PS, SLS in zdaj po novem tudi LMŠ so sateliti postavljeni od levičarskega podzemlja stricev iz ozadja. Tako agitirajo čim več svojega aparata da si ohranijo oblast in privilegije ne glede tudi če država propade.
  Žalostno da kljub vsem neumnostim ki smo jim bili priča v vseh vladavinah levičarskih oblastnikov ljudje še niso spoznali da nas levičarska ideologija nateguje, trosi lažnive zavajajoče pravljice in uničuje z svojo nesposobnostjo vse kar ne služi njim v korist.
  Realnost da je tako, je pa iz vesolja vidna in samo idioti jo še niso spregledali!!!!

  • Marko Markov

   Vec dobrih in profesionalnih novinarjev, je moralo oditi iz Vecera, ostali so kimavcki! Zato pa jim prodaja pada. Klicejo po telefonu na dom in ponujajo njihov casopis. Ne bo pomagalo, caka jih pogrom! Internet jih bo pokoncal

 • mapu

  Beboti!

 • Tom Žnidarčič

  Vsakemu normalnemu, bi bilo jasno, da je prišlo do napake! Iz tega zganjat neko gonjo, pa je pomilovanja vredno!

  • sloustava

   Samo tebi ni, butl. Taka ”napaka” je posledica vsakodnevnega, vsakournega nabijanja proti SDS. Hudic pa je v podrobnostih….imamo druge medije, ki vam, tebi in drugim bednikom, sporocajo resnico. In vedi, butl, da je Slovenec pameten, priden in razgledan, torej ….

 • Tom Žnidarčič

  Džuro šumar , rožica, Hun, in ostali pajaci, a ste vi v stanju se z mano soočit?

 • Marko Markov

  Novinar ima pravi priimrk, pravi “esih” , ga bo razzrlo od norosti!

 • šmentanamuha

  Ha ha, zadeti od SDS :)) Stepišnik sanja Janšo, njegove mokre sanje. Žal, je že poročen, hi hi.

 • Franko Rebec

  Na vsa lažnjiva trobila se požvižgam in se ne sekiram saj vsi enako trobijo v isto smer. Za mene v referendumskem času je na prvem mestu udeležba na referendumu in obkrožitev besede **PROTI** kar pomeni glas proti zakonu 2TDK in samo proti temu zakonu. Cerarjevo zavajanje je 100%-na LAŽ !!!!!!,
  ker ne glasujemo **za** ali **proti**graditvi proge temveč **za** ali **proti** zakonu 2TDK Jaz se bom udeležil referenduma in bom obkrožil besedo **PROTI**

 • Franko Rebec

  Spoštovani, vzemite si čas in poglejte http://www.ds-rs.si/node/3483

  Objavljamo oddajo Vroči stol na temo referenduma o 2. tir
  objavljeno v Cenzuri in DP

 • sloustava

  Majhnost in debilnost, kupljeni mediji in norcevanje iz slovenstva, to so kucanisticni postulati. Zagrenjenost, kraje in lazi, nesposobnost in mafija, tudi to so kucanisticni postulati! Hlapcevanje in fake news, to pa so postulati medijev, od Dela, Dnevnika, Vecera, Mladine, …to so casopisi, katerih vsebine ne jemljite resno. In imamo se POPTV, KanalizacijoA, mudzahedinke na JAVNI RTVSLO, pa na Planet TV ne pozabimo…vsi, kao novinarji, so v sluzbi manjsi od drobtinice kruha, torej njih “porocanja” so porocanja v skrbi inza branjenju lastnega koscka kruha. Zakaj? Ker so se kompletno odpovedali znanju, postenju in spostovanju resnice! Ne vidijo resitve, ki se jim ponuja na pladnju: volitve!!! Normalen narod MORA vedeti resnico, cetudi te politika ne zanima najbolj. Zato pomladniki, zmagajmo inis dajmo svobodo medijem! Ce so uredniki in novinarji normalni, jih bo sram, da so delali za Kucana in Golobica, lobije in mafijo!

 • hribovc

  židan, mandatar ?? … še pr’ futranju pujčekof je zajebu…

 • Joža

  Vsem levim se blede od SDS. Oziroma JJanše.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!