fbpx

Velik udarec za SMC in Cerarja: Koprivnikar po izbruhu afere izstopil iz Stranke modernega centra!

Foto: STA

Nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar je danes na svojem Facebook profilu objavil, da se je odločili za izstop iz SMC. Ravno zapis na Facebooku, da je postal “izvršni direktor za informacijsko transformacijo” pri družbi BTC, kar je objavila tudi večina medijev, ga je na koncu pokopal, saj je razkritje informacij nakazovalo, da si je Koprivnikar še kot minister na koruptiven način zagotovil to službo. Gre za velik udarec stranki SMC in njenemu predsedniku Miru Cerarju, ki je Koprivnikarja po izbruhu afere vzel v bran. Stranka modernega centra je zaradi izstopov vidnejših članov resno okrnjena.

Portal Požareport je v ponedeljek poročal o domnevni korupciji pri povezavah med frekvencami za BTC in Koprivnikarjevo zaposlitvijo v tej družbi. Ali je družbi še kot minister podelil brezplačne testne frekvence 5G v zameno za službo po izteku ministrovanja, po poročanju radia zdaj preiskujejo tudi kriminalisti.

“Vsi postopki so bili popolnoma transparentni, skladno z usmeritvami ministrstva in popolnoma neodvisno vodeni s strani Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos),” je za Radio Slovenija danes dejal Koprivnikar. Zatrdil je, da v nobenem primeru ne gre za kakršno koli povezavo v zvezi z zaposlitvijo v BTC. Zanikal je tudi, da bi si teren pripravil s spremembo zakona tako, da se frekvence podeljujejo brezplačno, testno obdobje pa se je s treh mesecev podaljšalo na tri leta. Povedal je še, da je za informacijo, da je zadevo pod drobnogled vzel tudi Nacionalni preiskovalni urad, izvedel iz medijev. Vabila na zaslišanje še ni prejel. Bo pa v sredo vse pojasnil pred parlamentarno komisijo za nadzor javnih financ.

Sicer pa je Koprivnikar, ko se je v soboto zvečer vrnil s službene poti, po navedbah radia odšel najprej k predsedniku uprave BTC Jožetu Mermalu. “Na mojo pobudo sva se dogovorila, da če se v postopkih kakor koli pravnomočno izkaže, da je bilo moje ravnanje v kakršni koli obliki koruptivno, s tem avtomatično preneha moja pogodba v BTC,” je dejal.

Na svojem Facebook profilu pa je Koprivnikar objavil svoje pismo predsedniku SMC Miru Cerarju, v katerem ga obvešča o odločitvi, da izstopi iz SMC. Kot je zapisal, se zadnje dni ukvarja z dokazovanjem svoje nedolžnosti, integritetnega, zakonitega in nekoruptivnega ravnanja.

C. Š.