Veliki bančni pok v Pahorjevi palači: Razkrivamo, kako mu želijo podstaviti bančnega “Borisa Koprivnikarja”!

Po padcu prvega kroga izbire guvernerja Banke Slovenije se zdi, da je padec tudi drugega kroga skorajda neizbežen. Kot alternativa odločitvi med Jožetom P. Damijanom in Igorjem Mastenom, se je namreč v javnosti ponovno zavrtelo ime Sibila Svilana, dolgoletnega bančnika. Toda to vrtenje Svilana ni neobičajno, saj po ljubljanskih kuloarjih njegovo ime, kot enega izmed pretendentov za naslednika Boštjana Jazbeca, kroži že vsaj od poznega poletja.

Vprašanje, ki se na tem mestu pojavlja, je, kdo je Svilan, zakaj ravno on, in ali ni mogoče dilema DamijanMasten umetno ustvarjena samo zato, da se naredi prostor za Svilana.

Dimna bombica Damijan čisti pot Arharjevemu adutu
Ni ravno skrivnost, da je Svilan izjemno blizu nekdanjemu guvernerju, sedaj svetovalcu predsednika države, Francetu Arharju. Arharjevi prstni odtisi so seveda vidni. Svilan prihaja iz sivine, medtem ko je v javnosti odprta dilema, ki je pravzaprav ni. Redkokateri izmed dobro poučenih bančnikov in finančnikov namreč verjame, da je Damijan kar koli drugega kot dimna zavesa, saj je v praksi o delovanju regulatorja in skupni monetarni politiki EU, ne samo manj poučen od Mastena, prejšnjega Pahorjevega propadlega kandidata Primoža Dolenca in celo Marka Bošnjaka, ampak so njegova stališča o izstopu iz evro območja tako sporna, da s političnega vidika niso sprejemljiva. Toda šah, ki se ga igra v zakulisju, je ravno ta, da se med Mastenom in Damijanom vzpostavi pat pozicija v parlamentu in potem kot adut iz rokava ponudi Svilana. Ki je za levo koalicijo kakor bolj sprejemljiv. Ne nazadnje blokada drugega kroga izbire pomeni tudi, da v tretjem, na katerega bi se lahko prijavil Svilan, ne bo več ne Dolenca, ne Mastena, ne Damijana, in da se bodo prijavili kandidati, s katerimi bi Svilan lahko pometel.

Ni ravno skrivnost, da je Svilan izjemno blizu nekdanjemu guvernerju, sedaj svetovalcu predsednika države, Francetu Arharju.

Čudna posla v predsedniški palači
Naši viri iz predsedniške palače so nedvoumni: Arharjeva angažiranost, katere posledica je pat pozicija, je sporna, ne glede na to, da je svetovalec predsednika države. Arhar namreč plete zgodbo, ki naj se ne bi končala z izbiro najboljšega kandidata, temveč njegovega, Svilana. To pa pomeni, da prihaja do preseganja zaupanja, ki ga lahko ima svetovalec. Svilan in Arhar imata v karieri vsaj eno skupno točko in to je zloglasni LHB, kjer je Arhar deloval do trenutka, ko je kot guverner prestopil vrata Banke Slovenije, Svilan pa je bil v Frankfurtu zaposlen med letoma 1992 in 2002. To pa je obdobje, v katerem so se začele v LHB razvijati precej nenavadne bančne prakse.

Arhar plete zgodbo, ki naj se ne bi končala z izbiro najboljšega kandidata, temveč njegovega, Svilana.

Spomnimo, LHB je v letu 2001, torej, ko je bil Svilan še vedno v Frankfurtu, odprla podružnico v Ljubljani imenovano LHB Finance d.o.o.. Ta podružnica je v Ljubljani delovala kot bančno – finančna družba, čeprav zato ni imela dovoljenja. Njen kreditni portfelj je bil nadvse zanimiv, saj tam leži tudi zgodba o financiranju Zidarjevega prevzema SCT preko managerskega podjetja Delfi. V podružnici je deloval tudi Suadam Kapić, zloglasni visoki uradnik nekdanjega Safti, ključnega osrčja vzporedne ekonomije Nika Kavčiča. Ta popolnoma neregulirana podružnica je v Sloveniji imela poseben pomen in ta poseben pomen je nastal ravno, ko je bil Arhar še guverner Banke Slovenije, Svilan pa zaposlen pri LHB. Nikoli tudi ni bilo pojasnjeno, kako je LHB v prvi polovici devetdesetih let vstopila na srbski trg, ki je bil tedaj pod mednarodnimi sankcijami, za nameček pa se je v LHB v tistem času skuhala afera z zamrznjenimi hrvaškimi depoziti, ki so dodali še nekaj več ognja v bančnem sporu med Slovenijo in Hrvaško.

Kaj je Svilan bremzal pod Antonom Ropom
Leta 2001 se je Svilan preselil na mesto državnega sekretarja na Ministrstvi za finance, kjer je pod razvpitim Antom Ropom skrbel za privatizacijo bančnega sistema, primarno za privatizacijo NKBM. To je tudi obdobje, ko se je zaustavila privatizacija bančnega sistema, v strahu pred izgubo kontrole, saj je NLB že dobivala novega lastnika, belgijski KBC. V tej konstelaciji, s Svilanom in Ropom na čelu, je nastala nacionalni interes kot sestavni in ključni del bančne politike. Rop in Svilan sta privatizacijo zaustavila, saj sta želela oblikovati nov bančni steber, ki bi bil popolnoma slovenski in bi poleg NKBM združeval še Abanko, Gorenjsko banko in ostale manjše banke, ki so bile v rokah tranzicijske elite.

Da bi prebrodila težave in zadovoljila novim mednarodnim bančnim regulativam, ki so se tedaj rodile v Baslu, sta NKBM pripojila Poštno banko Slovenije. To sta seveda lahko storila, ker je bila glavna lastnica te banke Pošta Slovenija, njen lastnik pa je bila Republika Slovenija. Ta nenavadna pripojitev bi v normalnih okoliščinah morala biti prepovedana, toda v tedanjih časih sta oba regulatorja, Banka Slovenije in Urad za varstvo konkurence, molčala. Kljub temu, da sta razumela, da se je običajna privatizacija prekinila, samo zato, da bi se na bančnem trgu izvedla koncentracija in ustvaril slovenski bančni steber. Nacionalno velika podjetja, berite paradržavna podjetja, so enostavno hotela svoj bančni servis brez tujcev.

Pahor ve, kaj se je dogajalo, ko je bil predsednik vlade
Samo nekaj mesecev po zaustavitvi privatizacije NKBM in velike usluge, ki jo je Ministrstvo za finance naredilo tej banki s pripojitvijo Poštne banke Slovenije, se je Svilan preselil neposredno iz kabineta ministra na funkcijo predsednika nadzornega sveta NKBM! Če vas to nekako spominja na ministra SMC Borisa Koprivnikarja, ki se je po koncu mandata preselil na delovno mesto v BTC, primerjava vsekakor ni nesmiselna.

Povzemimo: Svilan je sodeloval pri veliki uslugi NKBM, ki je preko Poštne banke Slovenije pridobila kapital in ogromno mrežo poslovalnic po celi državi. Če ne drugega je s tem NKBM vstopila v Ljubljano, kamor dolgo časa sama od sebe ni segla, hkrati pa se je s poslovno dejavnostjo naselila v vsako slovensko vas, ki je imela pošto. Kako se je zgodba s Pošto Slovenije in NKBM končala, pa najbolje ve predsednik Pahor, ki je bil v času svojega mandata, kot predsednik vlade, priča nasilni dokapitalizaciji NKBM, ki jo je izsilila AUKN; spet samo zato, da NKBM ne bi dobila tujih lastnikov, ampak bi ostala igračka v rokah kapitalske elite.

Svilan: Asistiral je Franciju Križaniču pri zapravljanju
Svilan je NKBM zapustil nekje na začetku leta 2007, torej preden se je v banko zarila skupina mariborskih podjetnikov in profesorjev zbranih okoli Pomholda in Pom Investa. Vsekakor pa je za seboj pustil sistem, ki je omogočal neobičajne posle med Poštno banko Slovenije in NKBM in, ki ga je svoj čas pomembno sooblikoval na mestu državnega sekretarja na Ministrstvu za finance. Svilan je svojo kariero nadaljeval na državni SID in zgodb o tem, kako je denimo Škrabec za svoj Riko dobival državne garancije prav na SID banki, je veliko. SID banka je v času ministra Križaniča tudi pristopila v mehanizem reševanja težav v bančnem sistemu preko garancijskih shem. Spomnimo, ker finančni minister Franci Križanič ni resno vzel problema krčenja kapitala v slovenskih bankah in je namesto dokapitalizacije izbral sistem garancijskih shem, je najprej “skuril” denar, saj so podjetja v tem sistemu večinoma propadla. Istočasno pa je dobesedno skozi okno vrgel davkoplačevalska sredstva za nedelujoč garancijski mehanizem. Namesto, da bi s tem denarjem dokapitaliziral slovenske banke. Ta eksperiment se je končal z zapravljanjem denarja in poglabljanjem problema v bančništvu. Tudi tu je asistiral Svilan.

Če je torej Svilan izbira, potem je predvsem Arharjeva izbira, istočasno pa je potrebno razumeti, da je neločljivo povezan z ljudmi, ki so slovenski javnosti najprej prodajali nacionalni interes v slovenskem bančništvu, potem pa so davkoplačevalcem izstavili račun za kreditno piramido, ki so jo zgradili v slovenskem bančništvu. Da bi leta 2018 za guvernerja Banke Slovenije prišel človek, ki je pomagal ustvariti paradigmo nacionalnega interesa v slovenskem bančništvu, katerega posledice niti še sanirane niso, pa je cinizem brez primere.

Dileme Masten–Damijana torej ni. Je le prišepetovalec, ki vztrajno skuša pahniti slovenski bančni sistem v kreditni pekel sintagme nacionalnega interesa.

Skandal24.si

 • karpelec

  Kaj še hočte? V Butalah imamo vse, ni da ni, samo filmsko industrijo zagnat, pa si napolnimo žepe-scenareijev je več kot dovolj.

 • Antonius

  Pahor je nihilist. Predsedniško se odlično plačan gunca med sem in nisem, državljani ga pa že njegov drugi mandat pohlevno prenašamo.
  Prodajalki kruha v Mercatorju se več sanja o mednarodni politiki, kot bleferskemu politologu Pahorju.
  V New York je šel *švicarsko* gledati Trumpa, kako se v predsedniški karavani limuzin, pelje mimo njega.

 • večni srb

  Ne razumem nič, kdo je zdaj komu kaj dolžan, kdaj smo pa zapravili tiste vloge hrvaških varčevalcev?

  • joza joza13

   Teh vlog nismo zapravili. Vsebino tega nekateri še imajo, ali pa so že zagonili. Nikakor ni primerna uporaba prve osebe možine … za tovrstna vprašanja…

 • BlackOpsSystem

  In to je vrhovni povelnik, predsednik države…………k mu ga hočejo uvalit…….pasivn pedr v omari……punčk to mi deli…….jz fafam samo za več kot 3000eur/mesec. Lopovi, barabe, pedri in sektaši, to nam vlada in to nam jemlje življenje!!!

  • Miro

   ja in tega ste esdeesovci podprli na prvih volitvah, ker je princ teme tako ukazal

   • BlackOpsSystem

    nisem politično opredeljen, nisem volil niti enkrat in tudi nebom!!! Jebe se mi za nemoralno in skorumpirano politiko. Ti si pa itak slabič in rabiš pripadnost, ker si nezmožen sam zase poskrbeti. Drek je od večje koristi kot ti!!! Upam, da se nisi paril in da ti ni tvoja-tvoj skotila pankrte!!!

    • Miro

     če si bil ti zvaljen potem ne sodi po sebi

   • Amerikanc

    Boljšega med slabšima. Kaj češ, če ni izbire.

    • Steiermark

     Ne boljše med slabšima, ampak: manj slab….obada pa nič vredna!

   • Andrej

    Kdo je bil takrat Pahorjev tekmec?

 • Korl

  A ni bil Arhar kandidat SDS za župana Ljubljane dve volitve nazaj?
  A ni SDS podprla Pahorja na zadnjih in predzadnjih volitvah?
  To sta potem oba SDS frenda ane.

  • Amerikanc

   Najlepši primer dvoživke ali kameleona, je Šarc. V nedeljo bere pri maši berila, v ponedeljek pa je na partijskem sestanku z šefom Jankovićem.

 • bednick

  Takole bom začel:
  dobro jutro!
  Da nadaljujem:
  zajeban je biti talev in biti hkrati všečen tudi tadesnim.
  Ga bom opisal z eno besedo:
  glumac, da te kap.

 • VERRZIFIKATOR

  Torej ne bo nič z guvernerjem Josephom Damianijem? Nioč zato, je pa vsaj odkril nov kontinent.

  Joseph P. Damiani

  GUVERNER NOVE KOLONIJE

  Smo postali nova velesila,
  ki kopiči že si kolonije,
  v daljnem oceanu ena vzklije,
  je Damjanija ime dobila.

  Po odkritelju ime seveda
  so politiki takoj ji dali,
  geografi še nato dodali
  ji koordinate, da stvar zgleda.

  Novega bo treba guvernerja
  na čezmorskem našem zdaj ozemlju,
  so se dogovarjali v podzemlju,
  tja da odposlali bi trenerja.

  Takega, ki vloge vse trenira,
  oblačila redno ki menjava,
  ve, katera linija je prava,
  takega podzemlje ki podpira.

  Ni se trlo kajpak kandidatov,
  saj Damjanija je silno bedna,
  revščine prepolna, prav nič vredna,
  tam živi peščica ubornih bratov.

  In ker je tako, je predlog zmagal,
  naj odkritelj sam tam guvernira,
  revščino osebno pokasira,
  si bo Damjan že kako pomagal.

 • Darth Vader

  kdo bo imel načez bančni sistem je pomembno predvsem v luči pranja denarja za Iran preko NLB….in sicer:

  Predstavniki EU so v ponedeljek objavili, da bo evropski
  blok podprl odločitev francoske vlade, da sankcionira iranske
  državljane, ki so bili v preteklem mesecu obtoženi načrtovanja večjega
  bombnega napada na zborovanje iranske opozicije v Parizu 30.6.2018.
  Čeprav so sankcije namenjene posameznim zarotnikom in proti njihovim
  vodjem v iranski obveščevalni agenciji bolj simbolne, ima poteza ogromen vpliv na Evropsko-Iranske odnose, glede na to, da bodo sankcije potencialno sprejete po celem bloku.

  Reuters je poročal: Ministri so dejali, da se tehnično delo lahko začne za zamrznitev sredstev po celi EU za dva iranca in iransko obveščevalno službo, zaradi spodletelega načrta za izvedbo bombnega napada na zborovanju izgnane iranske opozicijske skupine blizu Pariza. Več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/11/21/eu-podprla-omejene-sankcije-za-iran-zaradi-nacrtovanega-bombnega-napada-v-parizu/

 • anzek

  Kamorkoli se ozreš povsod so odtisi zločinske udbe in Arhar, Svilan…….Serpentinšek, Cerar, Bratovšek, Erjavec,Mesec,…. so samo podaljški Kučana, uničevalca SLO!!

 • Andrej

  Kamorkoli pogledaš, povsod je en sam drek. Eni in isti. Če pa že novi pridejo, so pa iz Murgel vodeni. In tako že desetletja.

  Politik bi moral s 65 leti obvezno v politični pokoj. Vsako dokazano mešanje takega upokojenca v politiko bi moralo imeti za posledico takojšen odvzem pokojnine, razen minimalne.

  • Miro

   škoda da meni nič ne pomaga ta nadčlovek iz Mirgel

   • Andrej

    Premalo Janšo šimfaš.

 • totex39

  Prišel bo čas ko se bodo uničevalci države začeli med sabo “pobijati”.

  • Steiermark

   ker jim je pri koritu , vedno bolj praznem, postaja tudi pretesno…..borijo se za svoj prostor pri koritu in proti konkurenci!

 • Stajerka

  mafija……600 mio od prodaje NLB so že zaružli……mat v 2 potezah…..300 mio JS/JU + 200 mio 2. tir

 • Občasni Komentator

  iskreno, za tega Sibila nikoli slišal

 • althar

  Udba spet steguje parkle.

 • črnaovca

  Arhar samooklicani ugledni bančnik bi že zdavnaj moral končati na smetišču zgodovine. To da NLB ni bila privatizirana je tudi zasluga enga Janezovga finančnega ministro pokojnega Andreja ki v času prve Janševe vlade ni dovolil povečanje lastniškega deleža KBC. Kar se tiče igric okrog guvernerja imate prav a ste tudi vi doslej vsakega kandidata tako ali drugače popljuvali

 • bubamara

  Slovenski bančniki so svetovno znani finančniki. Strokovnjaki za pranje denarja in krajo tujega denarja. Tako da bo imel Pahor lahko delo.

 • Dragan Krstič

  Poznate bankirja, ki se pretvarja da je desničar in je že v časih ranjke Jugoslavije bil direktor
  udbovske filijale Ljubljanske banke v Frankfurtu? In nekateri desničarji s strani SKD stranke še vedno prisegajo nanj.

 • Olga2345

  Pahor sodi s svojimi dejanji in predlogi med problem in ne rešitev! Njegov predlog za ustavno sodnico je kriminal!

 • xtc

  Arhar ni desničar on je SDV jevec drugače nebi že v Yugi zasedal pomembnih mest.

 • Vera

  Od kdaj se je pa Demosov Arhar tako pokvaril in presedlal k levim ?

 • Janez

  Oh !
  Ob tem pisanju
  Preds. Pahor gotovo zavija z očmi ali se pa križa?! Bog ve?
  Verjetno s komentarjem:” jaz sem samo – predsednik, nič drugega” Verjetno, takih komentarjev smo od njega vajeni.
  Imel sem enega soseda, ki je podedoval zelo lepo nad 10 ha kmetijo na zelo lepi lokaciji pri Bledu.
  Ker
  je bil sam akademski agronom brez kmečkih delovnih veščin in brez zdrave kmečke pameti – je imel okrog sebe vedno polno “svetovalcev” kako naj kmetuje.
  Par let je ta “agronomski kmet” norel, prideloval plevel, lomil stroje itd. – na koncu pa je lepo kmetijo
  – pod ceno – prodal.
  Kako
  je z našim preds. Pahorjem, ki je kot vemo vedno obkrožen z vrsto “svetovalcev” – seveda ne vemo.
  Vemo pa
  – da je preds. B. Pahor še pred volitvami Preds. R. Slovenije na predvolilnem shodu “PAHOR SKUPAJ”
  svoje “SD privržence in ostale prisotne ” v dvorani Kina Bežigrad ogovarjal s
  :”TOVARIŠICE IN TOVARIŠI”
  Res je bilo tako.
  Sem ga slišal na svoja ušesa. Leta 201 – prosim.
  Kakšen bo izid predsednikovanja R. Sloveniji za B. Pahorja – bomo videli.
  R. Slovenija in mi Slovenci pa hočemo veliko več za našo Slovenijo in za nas Slovence.
  Več
  kot si moremo obetati od “figurirajočega” preds. B. Pahorja.
  Saj ne računamo dosti na njega. Pomembne stvari bomo postorili že sami. L.r. Janez K. Komenda

 • Get Smart

  BARBIE borat POHAR je MURGL JUGOKOMI lutka = transić =

  MURGL KOMI JUGA je njega VAM PODTAKNILA,
  ne pa da njemu podtika.

  Če otročički ne boste odprli učk, se MURGL KOMUNISTIČNE OKUPACIJE še dolgo ne bomo znebili.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   DOLG države Slovenije je bil leta 2004, torej po koncu kakor “liberalne” MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNE “zgodbe o uspehu” 28 % BDP-ja.
   Nastopila je pomlad.
   –> po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
   za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

   Pa nižji davki, pa manj davkov, pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje
   tarife, pa za 100 % nižja brezposelnost, pa realna rast plač in pokojnin itd.,
   itd.,

   Za KPJ torej nastopi čas za odločno muгglsrbsko JUGOKOMUNISTIČNO revolucionarno akcijo:
   veliki pok, patrija, sfukoνanje, tepihovanje … =
   = PAHOROVANJE, pingićovanje, kopipastarsko znojilovanje, virantovanje …
   cmerovanje …

   DOLG države 2008-2011 – SD = BORAT POHAR –> muгglski rop tisočletja po velikem poku:
   54 % BDP-ja.

   DOLG države 2011-2014 – PSocialno čuteča znojilja de –> veliki krogec v mali krogec:
   72 % BDP-ja

   DOLG države DANES – SMCenter Foruma 21 in LDS-a:
   ++82 % BDP-ja

   Res pa je, da JJ ni ropal sredstev iz blagajne in jih podeljeval
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM mekanocurnim smetilćijem markezijem nje.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
   vas bo osvobodila.«

   • Get Smart

    A otročički zmorete razumeti?

    • Get Smart

     Spomnimo, s premierom Janezom Janšo (SDS) je imela Slovenija (na začetku leta 2008)
     situacijo pod kontrolo, saj se je JUGOKOMUNISTIČKA rvacka* vklučevala v EU
     in je pač morala spoštovati pravo EU, ne pa si po svetovno znani rvackoj in
     JUGOKOMUNISTIČKOJ uzanci prilaščati, kar ni njeno:

     tukaj pa je vstopila BORAT PAHOR (SD = KPJ)

     MURGL JUGOKOMI lutka, ki je kakor v imenu slo,
     dejansko pa za potrebe CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
     kakor “blokirala” rvacku in
     jo potem kakor “odblokirala”, ko je rvacka kakor obljubila, da bo kakor šla na blabla
     kakor arbitražo, ki nam je ljudem zaradi natančnega štetja “u murglama i tržićima nje” ni
     uspelo preprečiti.

     Zadni lastnik zemlje v Savudriji je bil Anton Lovec, ki je zemljo zapustil občini Piran.

     Da niti ne omenjamo, da je cela ISTRA tisočletja bila SLOVENSKA,

     in da jo je v SHS prinesla DEŽELA KRANSKA,

     kar po ločitvi pomeni, da je?

     Ljudje, prej se oveste o KOMINTERNI in njenih MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH SERBUSIH

     naći rvacka serbija i tako dalje do tokija = vse to je pod kontrolo KOMUNISTIČKE PARTIJE
     JUGOSLAVIJE,

     prej se okupacije lahko osvobodimo.

     Pamet v glavo.

     • Get Smart

      Pomni, kaj so ti položili v zibko:

      SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
      seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
      vrednotami.
      Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
      ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
      = poštenost,
      = pravičnost,
      = resnicoljubnost,
      = prijateljstvo do ljudi,
      = domoljubnost,
      = rodoljubnost,
      = svobodoljubnost
      in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
      podarili svetu.
      Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

     • Get Smart

      Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

      KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
      MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
      = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
      =
      detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

      transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
      kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
      ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
      sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
      poznate PODTIKANJA o fovšiji =
      fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
      ženskih bolečin in užitkov,
      fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

      pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
      kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
      kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
      ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
      ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
      potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
      ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
      kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
      samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

      in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
      =
      enako velja za ostale -izme =
      = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
      KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
      … =
      tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
      = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
      (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
      pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
      gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
      i tako dalje do tokija …)
      vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
      delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
      =
      “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

      1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
      2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
      psi čuvaji tekovina revolucije
      3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
      oz.
      z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

      Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
      seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
      .
      Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
      so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
      ZASUŽNJEVANJU ljudi.
      .
      .
      Jezus Kristus:
      »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
      osvobodila.«
      .
      »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

     • Get Smart

      SOCIALIZEM=MURGL-JUGOKOMUNIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
      =FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
      so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
      ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

      =SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

      Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
      = FORUM 21
      =
      FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
      predsednik je pa MILAN KUćAN,
      ki je tudi predsednik
      PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
      =
      ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
      in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
      = uradno preimenovan v LDS =
      DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
      i tako dalje do tokija,
      pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
      MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
      = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

      in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

      kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

      = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

      (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
      pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
      gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
      i tako dalje do tokija …)

      vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
      delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
      =
      “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

      1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
      2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
      psi čuvaji tekovina revolucije
      3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
      oz.
      z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

      Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
      seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
      .
      Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
      so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
      .
      .
      Jezus Kristus:
      »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
      .
      »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!