fbpx

Veliki zmagovalec volitev Janez Janša: “Vlado bomo vodili pravično in za dobro vseh državljank ter državljanov”

Točno ob 19.00 je postalo jasno tudi uradno: z veliko prednostjo je zmagala SDS. Izjavo za javnost je že podal predsednik SDS Janez Janša, ki se je zahvalil: “Hvala vsem, ki ste danes šli na volitve in s tem prevzeli svoj del odgovornosti do domovine in države. Posebej se zahvaljujem vsem, ki ste glasovali za Slovensko demokratsko stranko. Vaše zaupanje sprejemamo z veliko hvaležnostjo. Spoštujemo vsakega, ki je danes odšel na volišče, ne glede za koga je glasoval. In večje spoštovanje gre tistemu, ki obleče trenirko in na volišče gre, kot temu, ki si nadene kravato in ostane doma.”

Prvak SDS Janez Janša se je zahvalil tudi vsem kandidatkam in kandidatom SDS, njihovim štabom, podpornikom in številnim prostovoljcem, ki so sodelovali v volilni kampanji. “Veliko svojega prostega časa, energije in znanja ste porabili za delo na terenu, med ljudmi in za Slovenijo,” je izpostavil. Zahvalil pa se je tudi vsem sodelavcem na glavnem tajništvu. “V zadnjih mesecih, še zlasti pa zadnji mesec, so na sedežu stranke gorele luči pozno v noč vse dni v tednu. Nekateri so pridobili kakšen kilogram, nekateri so ga izgubili, a vsi smo delali kot ena družina. Vedeli smo, kot je dejal nekoč dr. Pučnik, da gre zares. Da gre za Slovenijo. In na koncu, čeprav bi se morda njim moral zahvaliti na začetku, gre zahvala vsem našim družinam – družinam kandidatk in kandidatov, članov volilnih štabov, zaposlenih na glavnem tajništvu, vsem našim bližnjim, ki so nam v teh mesecih stali ob strani in nas podpirali. Brez vas ne bi zmogli in hvala vam za podporo ter razumevanje.”

Janez Janša: “Zmage so veličastnejše, ko jih dosežemo s skupnimi močmi.”

Prvak teh volitev je izpostavil, da je vesel, da je sporočilo SDS doseglo toliko ljudi in da so za program, ki ga je pripravil Strokovni svet SDS, prejeli tako široko podporo. “Program Za Slovenijo je plod znanja in izkušenj odborov Strokovnega sveta, pa tudi številnih članov in članic stranke ter vseh, ki ste prispevali svoje predloge zato, da bi bila Slovenija uspešnejša, bolj prijazna domovina za vse.”

“Veselimo se jutrišnjega dne!”
“Ni nas strah jutrišnjega dne. Veselimo se ga! Z zaupanjem vseh, ki ste nam danes zaupali svoj glas, smo močni. Zavedamo se, da je odgovornost vsake vlade najprej do njenih državljanov. Da prepozna in dela za njihove potrebe, da skrbi za njihovo varnost, da ščiti njihove pravice in brani njihove vrednote. Slovenska demokratska stranka bo vedno postavila Slovenijo na prvo mesto. Težav in izzivov je veliko, vsak dan je pomemben,” je povedal Janez Janša, ki se zaveda, da je pot pred njim in njegovo stranko SDS strma in polna ovir. Kot vse poti. “Vendar je to pot, ki je najbolj skladna z značajem slovenskega naroda ter zavezo SDS do naroda in domovine. To pot smo izbrali, čeprav vemo, da bo težka in naporna. Bo pa ravno zato iz nas potegnila najboljše, kar znamo in zmoremo.”

Delo za prihodnje generacije – to je naša obljuba in zaveza
Osredotočil pa se je tudi na to, da če bo SDS vodila vlado, “jo bomo vodili pravično in za dobro vseh državljank ter državljanov. Vsako odločitev bomo vedno pretehtali v luči tega, kaj bo prinesla temu narodu, predvsem pa generacijam, ki šele prihajajo. To je naša obljuba in zaveza.”

“Vlada pod vodstvom SDS bo vlada za Slovenijo, ki bo domovina za vse. Slovenijo, ki bo varna. Slovenijo, kjer bo v javnih storitvah red in kjer bodo za vse veljali enaki pogoji. Slovenijo, kjer bo šlo manj za davke in bo več ostalo Slovenkam in Slovencem, državljankam in državljanom Slovenije. Slovenijo, kjer bo vsakdo, ki bo imel dobro idejo, imel možnosti, da jo uresniči. Slovenijo, kjer pokojnina ne bo socialna kategorija, ampak pošteno plačilo za minulo delo. Slovenijo, kjer bo pošteno delo pošteno plačano. Predvsem pa za Slovenijo, v kateri bodo tudi naši prapravnuki govorili slovensko in peli slovenske pesmi. Za Slovenijo, kjer bo Slovencev vsako leto več in za Slovenijo, kjer bomo vsako leto živeli bolje.”

Janša je še spomnil, da smo Slovenci za takšno Slovenijo glasovali na plebiscitu leta 1990 in “zanjo je vredno dati od sebe najboljše, kar znamo in zmoremo. SDS, njeni članice in člani, vsi, ki ste danes glasovali zanjo, Slovenijo nosite v srcu. Iz ljubezni in upanja je bila rojena, iz ljubezni in upanja je rasla, zaradi ljubezni in upanja bo postala in ostala prijazna domovina za vse.”

Svojo izjavo je zaključil z: “Bog živi Slovenijo!”

M. S.