Veliko Židanovo priznanje: “Vse volitve od 2011 so pripeljale nove obraze. Opredelili so se kot liberalci. Vsi so bili nesposobni”

Foto: STA

Vedno v vladi, nikoli nič krivi. To je politični pregovor, kie s je v zadnjih desetletjih na hodnikih državnga zbora prijel stranke Socialnih demokratov, ki so po številu let na oblasti med parlamentarnimi strankami takoj za Desusom na drugem mestu (18 let). Tudi po padcu manjšinske vlade Marjana Šarca je predsednik SD Dejan Židan s prstom pokazal za glavnega krivca za neuspeh – to je Lista Marjana Šarca, kateri je razpadla ministrska ekipa, zaradi česar so po Židanovih besedah številni projekti ostali nedokončani. Je pa Židan v svojem pismu članstvu tokrat prvič javno priznal, da je politika novih obrazov v Sloveniji preživeta in da ni prinesla željenih rezultatov.

“Ponovno smo se znašli v situaciji, ko so z odstopom predsednika vlade zastali pomembni projekti, ki jih Slovenija potrebuje in za katere smo se zavezali v koalicijski pogodbi. Zaradi razpada ekipe LMŠ delo ostaja nedokončano, čeprav so mnogi projekti pripravljeni, da bi z njimi izboljšali položaj in možnosti ljudi ter delovanje naše države. To nas jezi,” piše v pismu svojim članom že ves teden nervozni Dejan Židan, ki je sicer v ponedeljek pred novinarskimi kamerami zatrjeval, da je SD pripravljen na volitve in da bi na njih skoraj zagotovo izboljšali svoj rezultat.

No, trend podpore SDju vztrajno pada, po levi ga prehiteva sestrska stranka Levica, Židan s pretirano radikalnimi stališči potemtakem stranki ni prinesel željenega rezultatskega napredka. Tudi zato naj bi se mu čedalje bolj tresel stolček. Rezultat iz leta 2008, ko so pod vodstvom Boruta Pahorja socialni demokrati prejeli 29 odstotkov glasov volivcev, ostaja pobožna želja.

Židan je sicer v svojem pismu članom med neuresničenimi projekti Vlade Marjana Šarca naštel nov stanovanjski zakon za gradnjo javnih najemnih stanovanj, novo organiziranost raziskovalnega in inovacijskega okolja za izboljšanje inovativnosti našega gospodarstva, paket sprememb za izboljšanje dela sodišč in tožilstva, prenovljena ureditev odkrivanja in pregona korupcije, pa tudi nujno potrebne odločitve o ukrepanju zoper podnebno krizo.

Židan pozablja, da je SDS prepričljivo dobila volitve 2018
Toda Židan je besen, ker je Marjan Šarec po njegovih besedah s svojim odstopom omogočil Janezu Janši oblikovanje nove vlade. “Brez volitev. To je ta trenutek zelo realna možnost,” piše v pismu Židan in spominja, da so vse volitve od leta 2011 pripeljale nove obraze, ki so se po zmagi na volitvah opredelili za liberalce. V vseh vladah so se izkazali za nezmožne dokončati projekte in mandat. Vsake nove volitve so naplavile novo različico istega delovanja”.

Židan meni, da je od socialnih demokratov javnost pričakovala, da bodo vedno znova zagotavljali podporo tem političnim eksperimentom in prevzemali odgovornost, čeprav na ključne mehanizme vodenja niso imeli odločujočega vpliva.

Prva vlada Janeza Janše je bila na oblasti med letoma 2004 in 2008 in je zadnja, ki je uspešno zaključila svoj mandat. Vse naslednje so padle predčasno. foto: STA.

Je SD res deloval povezovalno?
“Navznoter smo poizkušali delovati povezovalno in konstruktivno, navzven pa sporočali pomirjujoča sporočila, da smo vsaj za silo držali skupaj vladno posadko,
” je dejal Dejan Židan, ki svojo stranko očitno vidi kot veliko rešiteljico na slovenskem političnem prostoru, čeprav so leta 2011 pod Pahorjem Slovenijo popolnoma nepripravljeno na krizo popeljali v dolgotrajno gospodarsko nazadovanje, rušili pa so vlade Alenke Bratušek, Mira Cerarja in tudi Marjana Šarca, ko jim je kdo želel stopiti na prste pri njihovem obvladovanju državnih bank in podjetij skozi aparate t.i. globoke države.

“Drage prijateljice in dragi prijatelji, sedaj se mora socialna demokracija z vsemi svojimi močmi usmeriti naprej. V novih političnih okoliščinah smo se enotno odločili, da so edina prava pot volitve. Ne želimo si tretje vlade Janeza Janše. Prvi dve sta državi in njenim ljudem povzročili preveč škode,” želi javnost prepričati predsednik SD. Naj spomnimo, prva vlada Janeza Janše velja za najuspešnejšo v samostojni Sloveniji, ki je edina v zgodovini končala mandat v nespremenjeni sestavi, ko je bila država tudi najmanj zadolžena.

Predsedstvo Socialnih demokratov, tako ob koncu še piše Židan, je začelo s postopki priprav na volitve. Oblikovali so volilni štab in odprli postopek evidentiranja. “Za uspeh na volitvah je ključno, da damo priložnost na listah vsem, ki z idejo socialne demokracije v mislih in v srcih želijo soustvarjati spremembe v dobro ljudi”.

Ankete sicer pred morebitnimi predčasnimi volitvami Socialnim demokratom kažejo izjemno slabo. Javnomnenjska raziskava agencije Parsifal je pokazala, da bi na volitvah v državni zbor, če bi bile jutri, SD dobil samo 4,7 odstotka glasov. Med tistimi volivci, ki bi se zagotovo udeležili volitev, so se odrezali samo nekoliko bolje – dobili bi 7,1 odstotka glasov, a v obeh primerih občutno manj od stranke Levica.

T. F.

 • Peter

  Židanevolje: Toliko smo še mislili narediti v tej vladi, pa je ni več..
  Novinar: Saj ste bili tudi v prejšnjih zraven, pa niste nič naredili.
  Židanevolje: Ja, saj tistih tudi ni več

  • VERZIFIKATOR

   Tale slika je z Živalske farme?
   Barva rdeča, toda kaj pred fano?
   Bik ni, gleda tele kot zaklano,
   ah, meso je to za svinjske sarme.

   In ko to meso tako zahrope
   kakor prasci s Farme ponavadi,
   slišiš himno Mi se mamo radi,
   kot prašiček mlad ta stvor zasope.

   Da povedano je to vulgarno?
   Ja, seveda, prascem pač primerno,
   situacijo podal sem verno,
   kakor bik na sliki preudarno.

   Ki deluje kakor v blok zazidan,
   da ustrašiš se prikazni v hipu.
   Kdo je temu bebastemu tipu
   kupil parazol rdeč in židan?

 • Stajerka

  ….poklali se bodo med sabo…..pa ne samo lewe stranke, tudi znotraj strank je prava klavnica……

  @BojanPozar
  #Požareport
  Nove podrobnosti dogajanj na Gregorčičevi, “zmešani od oblasti”. Ko @sarecmarjan reče ministru Šabedru: Jaz in @DamirCrncec sva eno.
  Več: https://pozareport.si/post/517877/nove-podrobnosti-dogajanj-na-gregorcicevi-zmesani-od-oblasti-ko-sarec-rece-ministru-sabedru-jaz-in-crncec-sva-eno … @vladaRS @policija_si @MinZdravje

  ….kokice prosim :))

  • tomven

   Jaz in @DamirCrncec sva eno.
   Zakaj pa ne, ko mu ga Muri uturi…

   • Jožefa Benko

    podobno je govoril tudi kristus, da sta on in oče eno, marjan je torej plagiator

  • si predstavljaš situacijo….kjer recimo da se JJ zavihti na mestoPV, SDS prevzame vlado v večini….nato pa se res zalomi pri globalnem gospodarstvu na polno zaradi kitajske, posledično pride ene 10 let depresije, vmes prvo leto propade od 500 – 5000 bank po evropi, euro izgine v hiperinflacijski spirali in večina držav pristane v državnem bankrotu :) temu bi se reklo epska zgodovinska smola

 • Stajerka

  ….Židan ima službo, ki jo bo od sedaj naprej samo še sanjal…….dobra plača, dober šofer, naročilnice brez omejitev……in občutek, da je glavni…….ampak samo občutek, česar se seveda ne zaveda…..

  ……drugače pa SD – karte na mizo……za 70 let nazaj, potem pa se lahko pogovarjamo……mogoče!!

 • rubec

  Nagradno vprašanje. Moderni človek ima 2,5% DNK od neandertalca. Koliko procentov židana je imel neandertalec?

  • VERZIFIKATOR

   Nič, saj je bil vendar inteligentno bitje.

   • Slovenka

    In pošteno!

  • Peter

   Židan ma zihr več. % od neandertalca, no.

   • WISKY 1000

    Kakšen procent

  • samsara

   Preveč. Zato je izumrl.
   Tudi židan bo.

   • WISKY 1000

    Židan ima vsej poklic,kam bo pa šel serpentinšek delat?

    • samsara

     Se bo kaj z ‘lepo’ Natašo Hribar spret kaj zmenil, morda.

     Zavoljo dobrih starih časov vsaj, če ne zaradi česarkoli drugega.
     Samo ne vem ali bo ona še za, zdaj, ko ima sigurno državno službo in gre lahko mirno na bolniško.

  • Jefferson Vendski

   To je trick kveščen, saj se je ta % stalno spreminjal. Odvisno od tega, kako obilno kosilo je imel posamezni neandertalec na določen dan. Upoštevati je treba seveda tudi individualno hitrost praznenja črevesja.

 • VERZIFIKATOR

  Milka Čukan

  NOV OBRAZ SE IŠČE

  Nov obraz se išče, saj brez njega,
  brez obraza eni so ostali,
  bi za novega še dušo dali,
  brezobrazna je v skrbeh zalega.

  Kje stakniti zdaj ga v času kratkem,
  ko med lastnimi sploh ni obrazov,
  zaskrbljenih pa preveč izrazov,
  ki stremijo po obrazu gladkem?

  Gladkem, mladem in kar najbolj všečnem,
  takšnem, ki privlačil bi bedake
  in naivnežev kup sorte vsake,
  znašli v položaju so se tečnem.

  Pa težava ta sploh ni velika,
  videl nov obraz sem bil nedavno,
  sključen k tlom, težko je hodil ravno,
  prav uborna to bila je slika.

  Bolj zajeten, torej ne najtanjši,
  star in zguban, zaskrbljen očitno,
  čisto nov obraz, neizpodbitno,
  bil tovariš to je naš najmanjši.

 • VERZIFIKATOR

  Marjanca Tišlar Cvek

  ZADNJI POPRAVEC

  Ata Dejan židane ni volje,
  prav nasprotno, poklapan je scela,
  huda ga nesreča je zadela,
  upanja ni, da bi šlo na bolje.

  Šel je v šolo ata Dejan včeraj,
  pa so tamkaj rekli mu takole,
  sinček Darjan ne zdeluje šole,
  takšen je, kot bil doslej je zmeraj.

  Šest popravcev Darjan je pridelal,
  kajpak ni nobenega popravil,
  ko naloge nujne ni opravil,
  luknje v deski bi samo zadelal.

  Temu pravi nova tišlarija,
  deska zdaj ima že sedmo luknjo,
  čeznjo bi poveznil Darjan suknjo,
  češ tako popravce se zabija.

  Je potem korak nazaj odstopil,
  rekel, sedem da na mah jih zmlati,
  le da treba mu je časa dati,
  pa program bo tišlarski preklopil.

  Ga preklopil v sedmo bo prestavo,
  vse popravce v hipu predrugačil,
  se pred atom Darjan je junačil,
  novo da študira že predstavo.

  Ta predstava res bo prve vrste,
  tolkel Darjan žeblje bo mizarsko,
  sekal naokoli fant mesarsko,
  da že vsi bojijo se za prste.

  Trinajst pomočnikov je premalo,
  saj je Darjan mojster prve klase,
  reže, seka, klati, šnicla zase,
  je docela že razsekal tnalo.

  Skrajšenega ni programa zdelal,
  ata Dejan vzdihnil je v obupu,
  Darjan da ob vsem mizarskem hrupu
  mu še več popravcev bo pridelal.

  V drug program bi Darjana prešolal,
  a ne vidi zlepa več rešitve,
  sinčku išče nove usmeritve,
  v šolo bo potreb posebnih moral.

 • rubec

  A tip gleda ali je to samo tako narisano?

 • rubec

  Da enkrat razčistimo, ker se svašta sliši. Milijon minusa ima Stranka Debilov iz naslova odkupa judovske vile in ne iz naslova stroškov zdravljenja njenega predsednika.

  • Peter

   Pravi in ponosni nasledniki ZK živijo na komunistični način. Puf na puf, dokler se ne sesede, no.

   • Joc 52

    Na tuj racun seveda

   • komunističen način je ta, da je glavna religija v državi ta, da vsi verujejo v državo….in ne v boga nad ljudmi….in oblast od ljudi za ljudi….velik državni aparat, v vsaki pori davkoplačevalcevega življenja neka državna regulacija….malo osebne svobode, državno lastništvo proizvodnih sredstev :) amen…..aja točno…..pozabil…..drugačno misleče se pobije

 • Amerikanc

  Gujdek jes svojimi javnimi nastopi kar podaril nekaj procentov glasov, radikalnim kaviar levičarjem. Pa saj so eni in isti.

 • Peter

  Na zeleno so pa v tem predvolilnem času malo pozabili, no.

  • Amerikanc

   Se jim preveč črno prikazuje pred očmi.

   • Slovenka

    Pa tudi rdeče.

    • Novakec1

     Šareno ratujevse skup

 • Amerikanc

  Židan in Han sta kot znucani vinilki. Vsake toliko časa se jima malo zatakne in preskočita na staro lajnanje.

 • Slovenka

  Ko bodo šli na volitve, naj še pokažejo slik’co Mladega foruma pod vplivom alkoholnih hlapov. Ne dvomim, da bo slovenska mladina njihova, ko bodo videli, kako uživa Židanova mladež.

  • pesjanar

   Tokrat bo dal svojo sliko na ženski wc direkt v šškoljko da bodo še “muce”imele nekaj od njega.

 • tasilo

  Židan … prva lubenica države. Z lasmi, naj dodam.

  • Peter

   Poleg očeta naroda smo torej dobili še prvo lubenico države.
   Samo mame nekako ne najdemo, no.

   • Jožefa Benko

    a tista na fotki ob očetu naroda ni muti , mislim, da je, čeprav je še dokaj mlada

    • WISKY 1000

     A zažgana fujonka

  • RATATA

   Temu, kar trdiš, je pritrdilo tudi ESČP, saj je židanu, ko je pri njih vložil tožbo proti protikomunistom odgovorilo, da zanj ni pristojno in ga napotilo ba svetovno sodišče za pravice lubenic! Se ve, da to svojim leftardom ne bo povedal.

 • bubamara

  Komunistom nikoli ne zmanjka laži. Ko jim bo, bodo izginili iz obličja zemlje.

 • Minovak

  Najhuje za levičarje je, da niso bili nikoli (tudi v svetu ne) uspešni, pod njimi je propadlo prav vse, imajo krvave roke do ramen, seveda pa, kar je nemogoče za njih, priznati, da so povsem nesposobni in kriminalni. Vedno so se “trudili” metati polena pod noge z lažmi, podtikanji in zavajanji vsem, ki so jim bili napoti do korita. Tako je pričakovati tudi zdaj, zato je vladanje vseh, ki niso njihovi, izredno težavno, posebej pri naravnost neverjetno naivnem slovenskem ljudstvu, ki si pusti naivno krasti naravnost iz njihovega žepa. Samo upamo lahko, da so pri teh neverjetnih lažeh in zavajanjih levičarjev, ljudje spregledali in bodo na volitvah naredili to, kar bo končno v prid naših otrok in vnukov.

  • Peter

   Dokler jim bo večina medijev vbijala v glave, da je za vse, kar je narobe, kriva desnica in dokler bodo to verjeli, do takrat ne bodo spregledali, no.

 • Rožle

  Je bil spet malo preveč Židane volje .. da take nabija ..
  lohka ga je s Teranom ke vse do jutra srat ..

  • Peter

   Bodi vesel, da ne ješ tudi oberkrajner klobase, no.

  • Ehbolimedžoko

   Debata v Tarči mu je obrnila krmilo v drugo smer.

  • samsara

   Strah je to, strah. Velik in nebrzdan strah, ki se ga trudi zakamuflirati.
   Zaveda se svoje preteklosti in tega kar bo sledilo.

 • Unikatna

  Zakaj nima zelene kravate? Sploh ne vedo kaj je to “povezovalno”….

 • mare

  Židan vedno zajebal vse, kar se je zajebat dalo.

 • rubec

  Na potovalni agenciji hočejo tudi za mojega prašiča Ludvika osebni dokument. Prijazna uslužbenka me je opozorila, da Maldivi ne izdajo vstopnega vizuma, če je fotografija potnika samo za malenkost podobna židanu.

  • Peter

   Zakaj si mu pa Ludvik dal ime? A ni po difoltu Dejan, no?

  • centurion

   Idi ti lepo u kurac.
   Se mi je zataknilo od smeha…..hahaha…

  • Rožle

   Sigurno je na fotki slikan z rdečo pionirsko rutko ..

  • tomven

   Hehehe, skrij ga v žep, pa te ne bo sram

 • Rožle

  Zgoraj na fotki bi mu Busanc zabrusil ..
  “Đes ba zino .. Jarane !!?? !

 • Franc Šink

  Slovenski politični stolčki so podobni stolčkom v napol razmajani in razbiti gostilniškem lokalu.

 • pesjanar

  Zanimivo je bilo videti kakšen monolog je uprizoril v Tarči,ko je zagledal svojo ljubo Eriko ona mu je to vrnila in pustila in napeljevala da je lapal do onemoglosti,med tem ko je zmagecu po kratkem postopku vzela besedo morda se rojeva nova ljubezen in bosta z eriko štiriročno igrala klavir,govori se da njegova kolegica tanja na vso moč piha v prašičkov saksafon ven pa ne pride niti en glas.

 • xtc

  Tudi SD je stranka,ki mora izginit iz parlamenta.

 • tomven

  Lahko da nisem dobro videl, ampak na židanih hlačah zadaj je bil rjav flek.. driska mogoče?

 • sicer na zgornji sliki drži, kar je napisano za SD torej 16 na 50 podlage….ampak več kot očitno je “na 50 podlage” dodane s photoshopom….pa mimogrede…..a potem bodo dobili sedaj liberalno desno vlado? po vzoru kanadske liberal party? a se bomo šli znanstveni pristop k družbenemu inžiniringu? albomo dobili liberalno desno vlado po vzoru nemške angela merkel krščansko socialistične doktrine?….sami dobri obeti…

  • Peter

   Nič ne bomo dobili ker vse že imamo, no.

   • no ja…..nimajo še vsa javna mesta razbitih spolno nevtralnih sekretov, kot so na FDV, res je da državni šolski sistem otroke pri naravi in družbi v recimotretjem razredu indoktrinira s klektivistično pro-evropsko socialistično vrednostno doktrino, teorijo spola itd,res je tudi, da je zoki janković prvi zagovornik pedrov in lezbijk in recimo virant pa pogorevc sta dokaz, da se porivajo med sabo tudi v “elitnih krogih”, res je da so naše meje odprte za vsakogar, ki ima 5min časa, res je, da imamo do neke mere že implementirano “zeleni davki co2 izpusti šalo”, res je, da so prali zadnje desetletje folku glavo z obnovljivimi viri energie…..pizda….pa mi smo še hujša greznica, kot kanada….čeprav oni imajo vsaj veliko plutonija za izkopat ter precej vode in zlata :) aja pa zakonsko obvezno prisiljeno vbrizgavanje neznanih prozornih tekočinic v kardiovaskularni sistem otrok imamo tudi vzpostavljeni…..mi smo pravi pravcati globalistični raj

 • Rožle

  Mimogrede – druga tema
  .. zakaj Siter ni prišel v taki majici kot je tale na desni strani .. .(spodaj povezava)
  če je že promoviral to glasbeno skupino?
  Pozor naj vas ne zavede! Pozer na fotki zgleda precej lepše kot lewaško rdeči vrag .. ampak sej bo
  https://uploads.disquscdn.com/images/51ccd31eeaaee16926c50a85368ab8734e344da9dfe852b2250422e436a7387d.jpg?w=600&h

 • Antonius

  Ironično je, da je totalno nesposobnega Židana na voditeljsko mesto komunistične stranke, prav od njih ozmerjani Bog postavil.
  On deluje na dolgi rok, zdaj se pa nezadržno tudi Židanovim čas počasi izteka. Borcev ni več, partijsko kleptomanska golazen je razgaljena, volivci pa mukoma končno le prihajajo do spoznanja in pameti.
  Kot za uspeh, morajo bit tudi za propad, ustrezni ljudje na pravem mestu.
  Židanovi nočejo sodelovati z Janšo? Vprašanje je, če je Janša toliko naiven, da bi v vladni koaliciji sodeloval z levimi izsiljevalci. V letih 2004 do 2008 je imel priliko prenašati z Židanovimi primerljive izsiljevalce v svoji takratni koaliciji.
  Tudi NSi-kd bo morala pristati na dogovorjene pogoje, če bo hotela politično preživeti in sodelovati v novi, obetani desni koaliciji. Bajukova politična ideja in pot bo morala ponovno zaživeti med Toninovimi.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Janševa vlada 2004/2008???? Prosim vas lepo…neto zadolženost Slovenije je bila še leta 2005 nič, konec leta 2008 pa je znašala 10 milijard evrov. Slovensko gospodarstvo je imelo leta 2004 za 15 milijard evrov kreditov, konec leta 2008 pa za 39 milijard evrov. Skupina menedžerjev je prevzela podjetja na podlagi kupčij s Janševo politiko po sistemu prodaje Mercatorja Pivovarni Laško in Istrabenzu v zameno za nadzor nad časopisno hišo Delo in Večer…Tu so še državna podjetja, kjer je Janševa vlada neposredno na vodilna mesta postavila svoje kadre. Najbolj očitna primera iz te skupine podjetij sta Luka Koper in državna avtocestna družba Dars…Kapish?

  • holzer

   Katera vlada pa ne kadruje?Še vsaka je.Men se to ne zdi sporno.Saj zato pa je vlada,da postavlja,lahko tudi svoje ljudi,če so zato strokovno sposobni na določena mesta.
   Vsaki vladi,bi moral volivci na volitvah za slabo delo to povedat z neizvolitvijo njenih strank in ljudi,ki so v vladi.

   • Smovas-in-ševasbomo

    A samo to si razumel???…Kaj pa krediti ki so narasli iz 15 milijard na 39 milijard? To pa gre mimo tvojih možganskih celic?

 • francelj3

  Čisto razumem, da nočejo tretje vlade gospoda Janše. Saj tudi prve in druge niso hoteli :)

 • plavi-mil

  Temu Židanau se je popolnoma odpeljalo.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Čujte, dejstvo je, da je kriminal v bankah povzročil desetino slabih posojil v slovenskih bankah, ostalih 90 odstotkov pa kriminalna gospodarska politika Janševe vlade med letoma 2004 in 2008. Del vodstva Janševe države, Janševega finančnega ministrstva in Banke Slovenije je namenoma in zavestno zakockal makroekonomsko stabilnost države za doseganje lastnih političnih interesov… No, kar dopustite novo vlado Janši, zgodil se bo nov Janšev cunami !!!

  • Minovak

   Ne morem verjeti, da so lahko ljudje tako trmasto naivni in nepoučeni. Tebi, očitno res ni nič jasno, kdo je zavozil Slovenijo, ker ali si nepismen ali pa, kot omenjeno, nepoučen. Vem, da nam je samo v času JJ vlade, penzija zrasla za 24% (poglej nazaj), BDP je bil najvišji do sedaj, zadolžitev najmanjša, to, kar pa ti pišeš, pa je čisto nakladanje in opranoglavost, zato je bolje, da se ne smešiš.

   • Smovas-in-ševasbomo

    ŽE 16 LET TRDIM, da je edini resni cilj Janeza Janše UNIČENJE NAŠE DRŽAVE. Pa mi nihče ne verjame. Bo vsaj zdaj kdo spregledal in to SDS bando postavil pred sodišče?

    • Minovak

     Torej je že 16 let nekaj hudo narobe s tabo ali pa si pod hipnotiki. Predlagam ti, da začneš brati zgodovino z letom 2004, hitro ti bo jasno, seveda, če boš registriral.

     • Smovas-in-ševasbomo

      Prosim te lepo…neto zadolženost Slovenije je bila še leta 2005 nič, konec leta 2008 pa je znašala 10 milijard evrov. Slovensko gospodarstvo je imelo leta 2004 za 15 milijard evrov kreditov, konec leta 2008 pa za 39 milijard evrov. Skupina menedžerjev je prevzela podjetja na podlagi kupčij s Janševo politiko po sistemu prodaje Mercatorja Pivovarni Laško in Istrabenzu v zameno za nadzor nad časopisno hišo Delo in Večer…Tu so še državna podjetja, kjer je Janševa vlada neposredno na vodilna mesta postavila svoje kadre. Najbolj očitna primera iz te skupine podjetij sta Luka Koper in državna avtocestna družba Dars…Kapish?

    • Joc 52

     Bolan, po mojem ze prepozno za zdravljenje

    • holzer

     Te tvoje laži,obdrži kar zase.Se boš moral pogledat v špegu ti in tvoji levičarji,ki nam vladajo zadnjih 10 let.Pa boš videl,kdo bolj uničuje državo,kot jo vi sami.Je pa res, da vas levičarjev, je sam gobec,češ kolk delate za dobro ljudi.
     A resnica je prav nasprotna.
     Vam se gre,samo za oblast,za privilegije,za dobre plače,seveda za vas prvorazredne.
     Za drugorazredne vam ni mar.
     Precej žalostno pa je,da se že vi sami koljete med sabo.

  • Joc 52

   Ti si bolan na umu, pojdi se zdravit

 • tasilo

  Lubenice smo včasih pobirali na njvi, zdaj jih pa med socialnimi demokrati. Simpl.

  Kmalu se jim bo pridružila tudi Ljudmelona Novak.

  • WISKY 1000

   Med prejšnjimi volitvami sem videl te lubenice v sekretu

 • Peter

  Medij, ki se financira iz kraj v zdravstvu, je pri nekaterih tako priljubljen, da so prepričani, da morajo še sem kopipejstat njihove umotvore, no.

 • Peter

  Po koliko pa danes prodajate žilne opornice? Pa za kolke je cena nekoliko padla, sem slišal, no?

 • rubec

  S stanovnikom sma bila vedno enakega mnenja. Z izdajalce domovine se me ne pogovarjame.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Čujte, dokler ne bo pri nas zakon, da nihče več ne more kandidirat za poslanca ko je 1x obsojen… pravnomočno obsojen in de facto kriv… bomo mi slovenceljski hlapci to podpirali in prenašali. HALOOOO????

 • Rožle

  Pa kaj vam je tak užitek že v naprej Izbrisanim se pogovarjat ..?

  • Peter

   A z Mukijem se pogovarjajo? Saj zato pa sem pride, drugje se noče več noben, no.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Ja ja lažnivci…Spet bi radi narod nafukali z Janezom Janšo. Ne bo vam uspelo !!!

 • totex39

  Dokler bo tovariš še v tem času govoril o izdajalcih in fašistih nima kaj iskati v vladi, kar smo vsi slišali, ko je dal izjavo.

  • Peter

   Saj jim ne moreš zameriti. Od leta 1945 do danes niso naredili nič, na kar bi bili lahko ponosni in s čimer bi se lahko pohvalili. Razen da so Jugo sesuli, no.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Kaj pomeni Janša na oblasti? Janez Janša vzbuja strah, da lahko sebe ponudi za rešitelja… Upam, da nikoli več…NIKOLI !!!… Če mu uspe, si lahko slovenski državljani damo pištolo na senco…se bomo rešili trpljenja !!!

  • tohuvabohu

   Škoda naboja za tebe. Raje vzemi štrik. Pa prej preveri, ali zdrži.

 • Peter

  Zdaj vam bo še tisti butel Veselimo se novih sosedov ušel, slišim, no.

 • tohuvabohu

  Na pogrebu “očeta naroda” bo Tunek na radiator zaigral eno borbeno.

 • mapu

  Židan, če hočeš dobro Sloveniji, pojdi nazaj v Panvito in kidaj gnoj, če ti bodo to sploh dovolili…

 • marker

  Čeprav naj bi bile predčasne volitve, se bojim da se bo spet ponovil scenarij iz zadnjih volitev, ker imamo tak volilni sistem. Zmagovalna stranka spet ne bo mogla sestaviti vlade, ker nihče ne bo hotel z njo v koalicijo. Strankam, pravzaprav njihovim vodjem se gre samo za njihove položaje v parlamentu in v vladi, za državljane pa jim je figo mar.

 • Gren

  Dejan Svinca se buka !

 • Nataša

  Kam pa bodo sedaj namestili prevoline plakate, ko ni več pisoarjev?

 • lukec

  SD članstvo je vseskozi deloval povezovalna na način, da so zanesljivo najprej svoje spravili k KRUHU.
  DOKAZ: po vsakem razpadu vlade so vsi levičarji ali brikerji dobili ali ostali v službah. Največje gnezdo je Ministrstvo za izobraževanje,itd. Gnezdo malega Kumrovca. Posvinjali so z ideologijo vse učne programe, vse obšolske dejavnosti, sistematično uničevali narodno zavest, uničevali nravstveno vzgojo, uničevali pravico do življenja in nastavili vzgojo apatičnih državljanov. Glavni ideolog, Gaber, je za nastavki ideologije tako usmeril naše šolstvo, da mu je narava obrnila celo glavo v levo (če kdo pravi, da ni res se naj spomni g. Hana, ki je modroval, da je stolp v Pisi nagnjen v desno). Gaber je bil največji ideološki lažnivec, ker se je izdajal za liberalca, v bistvu pa je bil klasičen levičarski trdorokec, dopoldan se umazal s krvjo, popoldan je pisaril zvečer pa poslušal klasično glasbo za umiritev in jutranjo raboto.

 • FORT WORTH

  Zidan, kateri šaljivec te je postavil za predsednika ?!
  Ob tem komiku je se lubadar Serpentinsek popoln vajenc.

  • maček ivan

   Sorry. Tip ni komik, ampak verjame v to kaj govori. Zastrašujoče je ko vidiš kako so on in njegovi zjebani v glavo.

 • samsara

  Tako predsednik stranke, ki ima v svojih vrstah tudi Animal.
  Mogoče tudi ne gre za isto entiteto no, a podobnost je velika in očitna.

  https://www.youtube.com/watch?v=BBUzavWryh0
  https://www.youtube.com/watch?v=qisaGTajtvk

 • Lokomotivführer

  “Rezultat iz leta 2008, ko so pod vodstvom
  socialni demokrati prejeli 29 odstotkov glasov volivcev, ostaja pobožna želja.”
  Ampak, prav tako je šlo za klovna, samo druge podvrste. Ker je bil relativno dalj časa v funkciji, je ustrezno temu naredil državi več nepopravljive škode. Žal!

 • skorpijon93

  važno da so v lublani izslili džamijo in džamijsko ulico, delež muslimanov v Sloveniji znaša 3,7 % po zadnjih podatkih 2018 leta , uživajte v sobivanju in mokrih sanjah ! zame je to en velik zmazek in sramota, ter vsiljeno v slovensko okolje ! svoje državljane pa preganjamo v tujino, država je med letin 2012-2018 izgubila 37.153 svojih državljanov kar je največ po osamosvojitvi, v Ljubljani priseljenci štejejo 58.535 prebivalcev, od teh je iz bivšje juge 43.161

  • Stajerka

   ….ni samo to…..odhajajo visoko izobraženi, prihajajo nepismeni……to je še večja katastrofa!…..in potem “levičarji” govorijo o raziskavah, razvoju in nizko ogljični družbi……

  • globalizem stari globalizem…..ter seveda dejstvo, da je slovenija komunistično/socialistična greznica zaradi 216 občin, birokratske diktature in splošnega protikapitalističnega in proti-zasebna lastnina sentimenta, ki se izraža v neskončni veri v državni aparat in politiko ter v svetovnih rekordih po protiustavnih obdavčitvah…vsega….ljudje to spregledajo, uvidijo….in potem jih 37000 gre delat nekam za višjo neto plačo, kot jo prejema ubogi prezidente pohar……puhar…al pahor…saj ni važno :)

 • tramal

  Osemnjevalec svinj židan ,že ve kako so nesposobni komunajzerji,saj je iz njihovega hleva.

 • WISKY 1000

  Rdečkoti se bojijo našega Janeza kot hudič križa,ker bo temeljito očistil parlament in bo Slovenija osvobojena nepotrebih parazitov.

  • Slovenec

   Bog vas usliši.

 • Slovenka

  Skrajni čas, da umaknete živinorejčevo sliko. Do sitega smo se nagledali slovenske sramote.

 • PORK Amashina

  SD stranka dekadentov se pravi seks,islam,droge,toplovodarstvo in balkanski turbofolk,namesto sex drugs and rock and roll.

 • Slovenec

  SD stranka komunističnih faliranih antislovenskih in antidemokraticnih kadrov.

 • Marjan IV

  Bojijo se Janeza Janše kot hudič križa. Janez Janša se pa ne boji nobenega. Kako dolgo bodo ljudje še volili strahopetce?

 • šmentanamuha

  Pravzaprav, če smo odkriti, se levičarske gnide Janše upravičeno bojijo. Volivci pa bi ga morali podpreti prav zato. Hočete, da končno naredimo red v državi? Potem volite Janšo.

 • šmentanamuha

  Če bo Janša dobil dovolj glasov, bo lahko v red spravil tudi Jankoviča, zdravstvo in banksterje. Upam, da ima načrt pripravljen. Morda celo uspe zakasnela lustracija in naredimo red tudi v sodstvu. To bi bilo nujno, morda še pred vsem drugim. Potem pa naj se loti zdravstvene in bančniške mafije. Jankovič bo medtem kar sam spizdu u lepo materno.

  • Peter

   Na “spontane demonstracije” si pa kar pozabila?
   Saj veš, čemu je namenjen dodatek za stalno pripravljenost, no.

  • Stajerka

   …..ja v močvirju se bo potrebno odločit……al Janša al pa fekalije…..

   kokice prosim :))

  • maček ivan

   Pol si se pa zbudila z “pojšterjem” v ustih, pa z “šuhom” v riti.
   Šalo na stran. V tem primeru bo vse letelo po luftu, ne samo kocke. Zapolnite si to.
   Ko bodo štruklevi in ostala gamad začeli stavkat in protestirat, bo izredno stanje, zapolnite si to. Konec sanj.

   • Stajerka

    ….tako dolgo se bodo zaje***vali, da bo desnica dobila ustavno večino……potem jim tudi Štrukelj in njegov tast ne bodo mogli pomagat…….

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pa naj leti vse po luftu. Ej, tudi Janša se je verjetno naučil kaj iz zgodovine. Jaz ne bi delal panike. Levuhi ne smejo začuti da se nas je prijela panika in strah. Keep cool! Mrino in brez panik. Zaradi panike pri levih je udaril ves njihov gnoj. Pri desnici pa ni nobene potrebe da bi delali brezglavo. Keep cool!

  • sunday

   že,že, ampak jankovičič ne more spizditi v lepo materno, ker tako kot on izgleda nima lepe materne, ampak grdo materno – samo toliko !!!

 • Igor Kodelja

  A ni neki Židan na studio Marcel ki ga prisilno financiramo dejaw da ta vlada s 6stimi strankami pa je experiment. In zgleda da ni uspew. Najebamo pa ljudje

 • Viktorh

  “Smetana”, ki se je zbrala v SD, predstavlja skupino ne zaposljivih ljudi, ki v politiki delajo le zgago.

 • Stajerka

  ….slišim po radiu, da MO Ptuj draži komunalne storitve……pa pravijo, da je nova županja besna na vlado….. če me spomin ne zapušča, je nova županja iz kvote SD…… ji priporočam, da se naj obrne na lastnega šefa, ki je poln vakuuma in ideologije, kar pa ne prinaša razuma, še manj logiko……in naj se pripravi, da bo Židanu težko, če sploh, lahko razložila v čem je problem……tudi slikice ne bodo pomagale!

  ….kokice prosim :))

 • Stajerka

  …..medtem ko ostale članice stikajo glave in se dogovarjajo o novi finančni perspektivi……si Šarec doma liže rane, ki si jih je prizadejal sam…….Plenkoviću baje gre kar dobro……

  PLENKOVIĆ U PORTUGALU ‘Nije slučajno da se u Prijateljima kohezije okupilo 17 zemalja, to je pravi dokaz koliko je ta politika važna’

  • Stajerka

   …aja, lewaki nimajo cajta…..morajo z Jakličem in novo ministrico izpraznit kar je še ostalo v koritu…….

 • Olga101

  Maske so padle!

 • lena

  No, sedaj pa neko kvazi samo pomilovanje, ozr. do neke mere opravicevanje! Ampak najprej se bo potrebno opraviciti za povojne poboje in pokazati s prstom na krivce za genocid nad lastnim narodom!

 • est

  Nekaj ne štima, je pozabil tabletko vzet?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ne ve kaj govori, kar nekja lapa tja v tri dni.

 • Nšo-či

  Brez besed sem ostala, ko so kamere pokazale Morndorferjevo izgovarjanje ob izrečeni globi zaradi vožnje brez vinjete. S prstom je pokazal na svojo hči. Neverjetno! Če ni zmogel niti majhne globe sprejete dostojno, brez da bi “namočil” lastno hči, kako naj tak človek odloča o pomembnejših zadevah in nosi odgovornost zanje.

  • FORT WORTH

   Podel in nikoli nic kriv kahlar…

  • AlternativaZaSlovenijo

   Mene to ne čudi, sploh nisem presenečen.

 • sunday

  židan je gnoj bil in bo ostal – židani gnoj, tako kot njegova sd !!!

 • sunday

  SD – Stranka Delomrznežev !!!

  • AlternativaZaSlovenijo

   stranka demonov.

 • Vlado77

  Žal desnica spet nima možnosti zaradi neke jezne Ljudmile.Seveda če jo bo poslušal Tonin. Če bo Tonin imal dovolj jajc bo rešil svoji stranko in to državo s objema levih vseh barv. Nekateri imajo Šarca za liberala- zakaj pa? Posluša in uresničuje ideje Levice hodi na vse “slovestnosti” ZZB kjer je nekaj takih ,ki bi si zaslužili sodni pregon (Franta). Bratuškova ni leberalna- spomnimo se njenega najbolj glasnega prepevanj Bandeiere rosse .Desus je vedno na rdečih proslavah vključnoi s lažgošami . Cerar moralni etični je pa sam v nsprotju teh besed in prej naklonjen levi opciji. Vsi pa imajo raje izlete v Moskvo ,Beograd, Ankaro kot v Washington. Šarec celo odkloni priliko , da bi imel govor v Bruslju -zdaj ga ni v Lisboni kao zaradi bolezni. To združbo združuje veliki guru ex vodja ZKS Kučan. In prav s tem Kučanom Ljudmila podaja roko in sovraži JJ. SD= ZKS danes še bolj radikalna kot po osamosvojitvi . Dokler bodo take stranke imele pomebno besedo pri vladanju te države bomo šli rakovo pot. Za razliko tistih iz trdega komunizma,ki obračajo krmilo proč od te prakse- Češka,Poljska,Baltske države, Madžarska ,Slovaška…

 • Nata

  ” Nobeno čustvo tako močno ne oropa uma vseh moči za dejanja in razmišljanja, kot strah.”

  Edmund Burke