Veselinovičeva STA s šili in kopiti nad Orbana, a pravi napad na evropske vrednote se je zgodil z zavrnitvijo resolucije o totalitarizmih s strani leve večine!

Direktor Slovenske tiskovne agencije Bojan Veselinović.

Poslanstvo Slovenske tiskovne agencije bi moralo biti čim hitrejše in objektivno obveščanje javnosti o dogajanju doma in po svetu. Več kot očitno pa STA ne sledi svojemu poslanstvu, kar dokazuje tudi novica z naslovom: Orban znova buri z izjavami v Bruslju. Prebrati je namreč mogoče, da naj bi Orban že leta buril duhove s potezami, ki spodkopavajo evropske vrednote in pravila. Ob tem se človek vpraša, kako je mogoče, da je vsaka kritika politikov razumljena kot napad na evropske vrednote, nesprejetje resolucije o evropski zavesti in totalitarizmih pa ne?!

V novici STA je mogoče prebrati, da je madžarski premier znova buril duhove v Bruslju, prvič, odkar so njegovi stranki Fidesz pred dnevi zamrznili članstvo v Evropski ljudski stranki. Orban je namreč podal kritiko Evropske unije in poudaril, da bruseljski politiki živijo v balonu. Na madžarskem državnem radiu je povedal, da ti predstavljajo bruseljsko elito, ki je izgubila stik z realnostjo, in ob tem poslušalce pozval, da naj volijo za njegovo stranko.

Ko kritika ni več dovoljena in gre za napad na vrednote
Očitno pa režimska STA kritike ne sprejema, čeprav naj bi živeli v demokraciji. Človek se vpraša, če morda mislijo, da živimo v totalitarnem sistemu, kjer je vsakršna kritika politikov kaznovana s smrtjo. 10. člen Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic zagotavlja svobodo izražanja. “Vsakdo ima pravico do svobode izražanja. Ta pravica obsega svobodo mišljenja ter sprejemanja in sporočanja obvestil in idej brez vmešavanja javne oblasti in ne glede na meje.” Tudi 39. člen ustave zagotavlja svobodo izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. “Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.” 

Foto: epa

Očitno je, da ni le kritika bruseljskih elit tista, ki STA moti, v nos jim namreč gre, ker Orban velja za glasnega kritika nenadzorovanih migracij, ki predstavljajo grožnjo obstoju krščanske identitete v Evropi. Zagovornik tradicionalnih vrednot je že večkrat poudaril, da je potrebno imeti meje pod nadzorom. “Mi, Madžari, varujemo meje Evropske unije na več sto kilometrih – pravzaprav brez kakršnihkoli večjih prispevkov Evropske unije, ampak trpimo zaradi nasprotovanja Bruslja. Smo živ dokaz, da je obramba mogoča. To je resnična solidarnost. Tiste, ki so na naše ozemlje prišli nezakonito, je potrebno izseliti. Zavrniti je potrebno označevanje katerekoli države članice Evropske unije kot nevarne države,” je izpostavil v enem izmed svojih govorov.

Napad na evropske vrednote je nesprejetje resolucije o totalitarizmih
Neizpodbitno dejstvo je, da smo Evropejci na svoji koži občutili grozote vseh treh totalitarnih sistemov (komunizma, nacizma in fašizma), zato je težko razumeti, zakaj so koalicijski poslanci na čelu z novo generacijo LMŠ na izredni seji odbora za pravosodje glasovali proti sprejetju resolucije Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, s čimer so poskrbeli za to, da Slovenija ostaja država, ki ne zmore zrelega koraka, da bi končno obsodila vse tri totalitarizme. V resoluciji, ki je koalicijski ustroj ni bil sposoben sprejeti, je Evropski parlament izrazil nasprotovanje totalitarnim režimom in poudaril, da je treba ohranjati spomin na preteklost, ker da brez resnice in spomina ne more biti sprave. Hkrati je obsodil vse zločine proti človeštvu in množične kršitve človekovih pravic, ki so jih zagrešili totalitarni in avtoritativni režimi. Žrtvam teh zločinov in njihovim družinskim članom je izrazil sočutje in razumevanje, 23. avgust pa je razglasil za dan spomina na žrtve vseh totalitarnih režimov.

Foto: STA

Neobsodba te resolucije s strani strank tranzicijske levice predstavlja primer napada na evropske vrednote, a očitno se to režimski STA ne zdi tako, njim se zdi bolj problematična kritika bruseljske birokracije. Razume naj, kdor more. Očitno številni pozabljajo težko preteklost, varnost jemljejo preveč samoumevno, zatorej se jim zdi uvažanje migrantov odlična ideja, saj naj bi ti kulturno bogatili Evropo. Si mar res želimo Evropo, kjer bomo Evropejci predstavljali manjšino in kjer bo svoboda govora utopija?!

H. M.

 • RATATA

  Kaj je ta STA TANJUGova hči?
  Jebote veselinović da te jebo! da te jebo!
  uustaškrbava da te jebo!

 • Antonius

  Bojan Veselinović je takoj, ko so ga nastavili, iz STA vrgel na cesto na smrt bolnega Boruta Meška.
  Nekoč sem ob srečanjih z njegovim očetom v Tavčarjevem hramu tudi kakšno pivo popil.
  Ne morem verjeti, da je svojega sina v tako barabo vzgojil. Imena njegovega očeta iz razumljivih razlogov nočem objaviti.

 • EOL

  Zadnja slika – četverček s Cerarjem, Pahorjem, Šarcem in Kučanom pove prav vse.

  To so pogrebniki slovenskega naroda, države, naše kulture in vrednot.

  • Jan Kovalski

   Pogrebnikov je še mnogo več, za te 4 se lahko reče samo, da so aktualni (trenutni) pogrebniki.

 • Vera

  Tovariš Bojan Veselinović je očitno pozabil, da je javno na RTV SLO kritiziral izjavo Adžiča,ki je Sloveniji grozil z uničenjem.Adžića je vprašal : “Se zavedate teže besed, ki ste jih pravkar izrekel” ?

 • Joško

  Še eden z mekanim ć, ki odloča, katere novice Slovenci smemo in katerih ne smemo slišati, videti, katere so primerne, katere neprimerne; katere so verodostojne po levičarsko!

 • if

  Orban: “Mi, Madžari, varujemo meje Evropske unije na več stokilometrih, brez večjih prispevkov EU, hkrati trpimo zaradi nasprotovanja Bruslja. Smo živi dokaz, da je
  obramba mogoča. To je resnična solidarnost. Tiste, ki so na naše ozemlje
  prišli nezakonito, je potrebno izseliti. Zavrniti je označevanje katerekoli države članice EU kot nevarne države.”

  Bravo Orban. Vse povedano!

  Pljuvajo po človeku, ki brani svoj narod, državo, kulturo.

 • xtc

  No nekaj velja islam NI evropska vrednota,kot tudi ne Afriške kulture ne,saj so vse bolj ali manj nekompatibilne z vrednotami EU na krščansko judovskih koreninah-enako niti multikultarstvo in izrojene prakse ne morejo biti vrednota to je treba razmejiti.
  Dajmo razmejit,homoseksualnost pač ni vrednota-je pač neko a naravno napol bolezensko stanje,ki je pač prisotno ni pa to vrednota.
  Dajmo razumeti kaj so EU vrednote,Krščansko judovske korenine,družina,,narod(i) Evrope,delo,poštenje,pridnost in delavnost in graditev EU na tem.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Kaj dela čefur na mestu predsednika STA?!?!?!?!?!?

 • Olga101

  Zato pa skačejo tovariši do neba, ko jim Italijani kažejo ogledalo s fojbami! Orban jim je pa trn v peti s svojo domoljubnostjo in odločnostjo braniti madžarsko in zahodne vrednote, krščanstvo in družino! Živel Orban! Smrt komunizmu, fašizmu, nacizmu in islamizmu! Vse sorosove plačance v evropskem parlamentu za zapahe!

 • tasilo

  “Veselinovićeva STA s šili in kopiti nad Orbana

  Ja križana gora, kmetavzi, le od kod se jemljete … S šili in kopiti!?!?!

  LP. Hanibal Lector

  • RATATA

   Pisun je mislu, da personificira konja verjetno. Pisal je v diru galopiranja po prehitevalnem pasu.

   • rubec

    Hihihi

  • Jan Kovalski

   A za sklanjatve pa še nisi slišal?

  • dob

   Neobvladanje ljudskih rekov je šila in kobarida slovenskega novinarstva.

 • Anton
 • rrrrr

  ,,Znam te STA dok si Tanjug bila.”
  V poprevodu: poznamo te, Veselinovič, ko si bil še J. Gustinčič..

  • rubec

   Hahahahaha

 • soc

  Draško NLB, Bojan STA. Očitno zelo zanesljiva družina, pravi naši.

 • Duhec

  Nič jim ne morete. Lepo se prepognite in prepustite. To stokanje jih dodatno podžiga.

  • macon

   A veš, da si ubožica?

  • xtc

   Seveda jim morejo,drugače nebi cvilili kot podgane tudi oni multi kultiji v bruslji in Pasrizu in Berlinu,ki se jim vse bolj maje zadeva.

 • Duhec

  Ko jih bereš, dajejo občutek, da so nadljudje. No, vsaj oni so v to prepričani, na Novi se razume.

  • macon

   Več se ukvarjaj z vsebino kot z občutki. Očitno bolj malo razumeš a vendar vztrajno najedaš s praznimi enovrstičnicami.

 • samotoje

  Hej, H.M., dobro bi te bilo s šilom v rit zbosti in še s kopiti zbrcati, ker maličiš slovenski jezik. Sram naj te bo.

  • rubec

   Zato sem pa jaz svoji prepovedal hodit v H&M.

   • samotoje

    Tako je treba. Ostro nad sovrage.

 • Janez Kepic-Kern

  NE BOSTE PRIŠLI – “SUHI SKOZI VODO”
  Ne delaj si iluzij.HA, HA, HA
  “PONOSNI NASLEDNIKI
  – KOMUNISTOV, STALINISTOV, KP NESODNIH POLIT ZLOČINCEV”
  NEOBSOJENOST
  ZA REALNE ZLOČINE ZOPER ČLOVEČNOST – “OPROŠČENEGA ZLOČINCA”
  NE ODREŠI – NJEGA “KRIVDE”.
  O tem priča argentinska pesem REALNEGA MORILCA-SKLADATELJA A. CRESSERIJA, KI JE CCA 1900 UMORIL SVOJO PARTNERKO – NJEGOV PRIJATELJ, SODNIK Lopez Pereyra – PA GA NI OBSODIL NA DOLG ZAPOR, AMPAK- GA JE OPROSTIL. ČEŠ, DA JE BIL – V TRENUTKU UMORA – NEPRIŠTEVEN. A. Cresseri je prijatelju sodniku v zavalo napisal še danes pogosto izvajano pesem “LA LOPEZ PEREYRA”, KI JE ENA REDKIH AVTENTIČNIH IZPOVEDI – REALNEGA MORILCA -O NJEGOVEM PSIHO POČUTJU – PO UMORU.
  S to v vsej LATINSKI AMERIKI SLAVNO PESMIJO – ZDAJ – VZGAJAJO MLADE, Da naj ne zapadajo v iracionlna stanja, čustva, v nasilje itd.
  “KER MORILEC PREDVSEM – POLEG ŽRTVE . UMORI — PREDVSEM – SAMEGA SEBE.
  Morilec-dober skladatelj, glasbenik Artidorio CRESERI JE POUMORU – HITRO OSEBNOSTNO – PROPADEL. In preživel 50 let v zavetišču – za brezdomne, v mestu Salta v S. Argentini. Pred umorom – je bil v tem mestu GOSPOD, UČITELJ, GLASBENIK Z ANSAMBLOM, DUŠA DRUŽABNOSTI V MESTU SALTA. Po umoru pa je bil le psihično strt brezdomec.
  Več o pesmi
  LA LOPEZ PEREYRA na “SLOVENIANI”, sloveniana.si ,
  KJER SEM TO PESEM TUDI PREVEDEL. L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S
  PESEM SODNO OPROŠČENEGA
  REALNEGA MORILCA
  “LA LOPEZ PEREYRA”
  poje ljudski pevec
  iz Argentine – JORGE CAFRUNE

  https://www.youtube.com/watch?v=KeYM4Y4S350

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE ENKRAT
  PESEM NAD SEBOJ OBUPANEGA
  – SODNO OPROŠČENEGA REALNEGA – MORILCA !
  LA LOPEZ PEREYRA = je ime sodnika,
  ki je prijatelja, morilca – oprostil UMORA NJEGA PARTNERKE.
  Besedilo pesmi
  – gre tako: “rad bi pozabil, pa ne morem – tvoje mrtve oči – me preganjajo,
  do smrti – bom živel – v resignaciji.

  NAUK TE POMEMBNE PESMI:
  “KDOR UMORI DRUGEGA – UMORI – SAMEGA SEBE” L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S
  JORGE CAFRUNE
  LA LOPEZ PEREYRA

  https://www.youtube.com/watch?v=KeYM4Y4S350
  VEČ
  O TEJPOMEMBNI PESMI
  NA MOJEM PORTLALU “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/

 • Frank Novak

  BRAVO ORBAN, JUNAK EVROPE.
  TAKO KOT NEKOC JOSIP BROZ.
  VECNA SLAVA OBEMA.
  LJUDSTVO SI BO ZAPOMNILO KAJ STA DOBREGA NAREDILA ZA NAS.

 • if

  Veselinović, Orban brani narod, torej tudi slovenskega, srbskega, madžarskega …
  Veselinović, napadate Orbana, napadate narode!

 • Borut Stari

  CTA v resnici baslednica TANJUG-a

 • Andrej

  Spet en tak s popolno blokado.

 • Andrej

  STA in Veselinović sta še vedno v stari Yugi, ki je že davno ni več. Nista še opazila, da se je na tem koncu sveta leta 91 nekaj spremenilo.

 • Osti jarej

  Danes je dan D za začetek možne ukinitve svobode govora v EUropi.
  Izmišljeno glasovanje o zaščiti avtorskih pravic je na glasovanju, pa gre zgolj za komedijo korporacij, ki hočejo avtorsko zaščititi svoje ogabne laži, podnebne , vojne ali prehranske in preprečiti, da bi še kdo pisal o njihovih lažeh s strani resnice.
  Navdušenje med poslanci je po mnogih idiotskih izjavah precej na strani korporacij, saj so zagotovo padli donacijski bankovci.
  Pri tem pa moramo mi biti zelo pozorni na naših osem plačancev, ki bodo jutri povedali kdo so v resnici. Spremljati je treba njihove glasove in jih opredeliti kot ljudstvu naklonjene, če glasujejo proti in skrajno izdajalske, če glasujejo za lažni zakon, pa tudi, če se glasovanja vzdržijo.
  V tem primeru celo dokažejo, da so hinavski brezjajčni izdajalci.
  Ja, zelo zanimiv in stresen bo današnji dan, po glasovanju pa bomo videli ali bomo padli v dokončno fašistično diktaturo Bruslja ali pa bomo še kakšno leto lahko relativno svobodno živeli in vsaj povedali resnico.
  Upam pa, da se bo v izdajalskem primeru glasovanja narod pravilno odzval, pa ne samo naš, kajti protesti enkrat z govorom politikov ni tisto, kar pomeni upor!
  Vsekakor pa je treba naše izdajalce poimensko objavljati mnogokrat!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/459583/jutri-se-bodo-razkrili-v-bruslju-izdajalci-narodov

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!