[Video] Afera prisluhi po štirih letih bolj aktualna kot ob dejanskem izbruhu: Zaupne informacije curljale kar pri Sovi?!

Jernej Sekolec (Foto: STA)

Začelo se je z izjavami tedanjega zunanjega ministra Karla Erjavca, ki je v času teka arbitraže med Slovenijo in Hrvaško brezglavo opletal z jezikom in se širokoustil, kako so arbitri naklonjeni Sloveniji in kako je prepričan, da bo končna sodba v korist Slovenije. Končalo se je pet let kasneje z Erjavčevim valjenjem vse krivde na Sekolca in Drenikovo. V javnosti pa se pojavlja vprašanje, od kod so curljale informacije.

Nedolgo zatem so srbski mediji objavili prisluhe pogovorov med slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem in uslužbenko slovenskega zunanjega ministrstva Simono Drenik, ki mu je dajala navodila, kako naj pristopi in skuša v prid Slovenije pridobiti tudi druge arbitre. Navkljub dejstvu, da je Sova v času afere “Pirangate” vsem vpletenim v arbitraži dala ustrezna navodila za komuniciranje, celo organizirala tečaje varnega komuniciranja, sta Sekolec in Drenokova uporabila nezavarovano povezavo, ki naj bi ji prisluškovala hrvaška varnostno-obveščevalna služba SOA.

Hrvaška stran je objavo prisluhov izrabila kot pripraven izgovor za izstop iz arbitražnega postopka, ki je bil zaradi komunikacije med slovenskim arbitrom in uslužbenko zunanjega ministrstva “nepopravljivo kompromitiran”. Takratni zunanji minister Karl Erjavec in premier Miro Cerar pa se na to nista ozirala, temveč sta vztrajala pri mantri, da je potrebno spoštovati vladavino prava, ki jo je na podlagi objavljenih prisluhov poteptala ravno slovenska politika.

Osrednji mediji več let ohranjali laž pri življenju
Sledila so štiri leta slepljenja slovenske javnosti, ko je vladajoča politična garnitura s pomočjo osrednjih medijev, kot sta POP TV in RTV Slovenija, želela sosednjo Hrvaško predstaviti kot edinega krivca, zakaj arbitraža ni uspela. Zdaj, ko je Šarec afero izvlekel iz naftalina z namenom pridobivanja poceni političnih točk, pa se je zapletlo.

Namreč, v javnosti so se sprva pojavile informacije, da so Sekolcu in Drenikovi prisluškovali Hrvati. Problem s Šarčevim odprtjem te Pandorine skrinjice pa je implicitno priznanje s slovenske strani, da je dejansko prišlo do komunikacije med Sekolcem in Drenikovo. Če je pred štirimi leti slovenska politika želela ustvariti občutek, da je z zamenjavo slovenskega arbitra rešeno tudi vprašanje arbitraže, se je sedaj skušalo za vse okriviti Hrvate, ki so prisluškovali.

Že spet imel prste vmes Erjavec, a spet želi okriviti svoje podrejene
Ponovimo, od prestavljanja krivde na Hrvate, ki so od arbitraže odstopili, je slovenska vladajoča politika napredovala do valjenja krivde na Hrvate, ki so prisluškovali pogovorom, ki jih ne bi smelo biti. Tega so se z zamudo začeli zavedati tudi vladajoči. Namreč, osrednjim medijem, ki se pred tem niso zmenili za resnico, je preko noči postalo pomembno vprašanje, kdo bo prevzel odgovornost. Sedanji obrambni minister Erjavec pa je še kako pripravljen namočiti ravno Drenikovo in Sekolca.

Nekdanji zunanji minister Karl Erjavec (Foto: STA)

Erjavec je svojevrsten politični fenomen, saj nikoli ni objektivno odgovarjal v primerih večjih afer. Ko so Janeza JanšoJožeta ZagožnaToneta Krkoviča in Ivana Črnkoviča skoraj desetletje vlačili po sodiščih, jih šikanirali ter politično onemogočali do zastaranja zadeve Patria, jo je Erjavec odnesel zgolj z obtožbo o nevestnem delu, ki jo je sodišče po hitrem postopku zaključilo v njegov prid – kljub temu, da je bil v času nakupa oklepnikov Patria obrambni minister in je neposredno vodil posel z nakupi. In pri tem ni nikoli občutil političnih posledic.

Očitki, da ministrstvo ni poskrbelo za varno komunikacijo med arbitrom in agentko, so nesprejemljivi, saj arbiter ne bi smel z nikomer komunicirati, zlasti pa ne s strankami v postopku,” je po poročanju RTV Slovenija povedal Erjavec. Tako je še enkrat igral na karto nevednosti, saj naj bi bilo po njegovem mnenju potrebno razjasniti, zakaj je do komuniciranja med Sekolcem in Drenikovo sploh prišlo.

V Sloveniji pojem objektivne odgovornosti, ko je govora o levih politikih, ne obstaja
Že pred leti smo opozarjali, da bi moral zaradi objektivne odgovornosti v aferi takrat s položaja zunanjega ministra odstopiti Erjavec. To se seveda ni zgodilo. V Sloveniji pojem objektivne odgovornosti obstaja zgolj in samo takrat, ko je treba preganjati desne politike. Za leve odgovornost ne obstaja.

Foto: STA

Ob tem vse bolj aktualno vprašanje ostaja, od kod so curljale informacije in ali bo v zvezi z zadnjim razpletom te afere prisluhov, v katere je bil ujet lobist Ivan Tolja, sprožena ustrezna preiskava. Vprašanje ostaja, kako je zaupne posnetke pogovorov med hrvaškim državljanom in tujim lobistom pridobil POP TV? Je curljalo pri Sovi ali vladi? Vsekakor je problematično, da informacije zaupne narave o dejavnosti Sove prispejo v javnost, s čimer se neposredno ogroža slovenske nacionalne interese. V zvezi s temi informacijami smo na vlado, kabinet predsednika vlade in Sovo tudi naslovili novinarska vprašanja.

Do zaključka naše redakcije so nam odgovorili samo s Sove. Njihov odgovor objavljamo v celoti: “V vseh primerih suma odtekanja tajnih podatkov agencije v javnost agencija ukrepa v skladu s predpisanimi notranjimi postopki, vključno z uvedbo notranjih nadzorov.”

R. O.

 • RATATA

  In zdaj smo za uveljavitev odloćbe arbitražnega tribunala?
  Bebavo!
  Hrvatska bi po kopnem rada mejila na Italijo!
  Ni ji bila dovolj točka T5.
  Ste sploh videli uradni zemlljevid EU iz 1996., kjer je vrisana meja med RS in RH po reki Mirni??
  Minimum od minimuma je meja katastrske občine Piran po sredini Savudrijskega polotoka (to ozemlje je Antonijo deKača občini oodaril v trajno last!!!), čeprav je formalno internacionalno pravno, po principih in pravilih meja po Dravi od sotočja z Muro pod Kotoribo, po reki Sotli, po Kolpi in po reki Rečini, kar pomeni, da v našo državo spada Istra z otoki, kar v pravdnem postopku potrdi vsako mednarodno sodišče!
  Z neumnimi bedarijami se ukvarjamo!!!

  Ob kapitulaciji fafašistične Italije poglavniku paveliću (v noči na 09.09.1943) ni niti na kraj njegove genocidne nacifašistične pameti padlo karkoli v zvezi z Istro, ki je sestavni del slovenske dežele Primorske!
  Glej razglas, kigovori o hrvatskom primorju in Dalmaciji, Istre niti sučajno ne omenja!

  https://www.google.si/search?q=raped%20europa%20map&tbm=isch&tbs=rimg%3ACUmKLlavKaHJIkBlo_1EX_1sAER6pH1jGpA3vivQQ9pwYYyg92wTa1JBupf4n1fMBbkRI4NZVpPjyVv3AEeqh4ImEstqOAowSIPM_1bKhIJZaPxF_17ABEcRQK4joeMd8y4qEgmqR9YxqQN74hFnVZ3eTJpoEioSCb0EPacGGMoPEVDomCZqzryuKhIJdsE2tSQbqX8RPYUwFMCjtVoqEgmJ9XzAW5ESOBHxN_1Q43lgZZCoSCTWVaT48lb9wETWr1WF2oewLKhIJBHqoeCJhLLYRHLfeL6YwwLIqEgmjgKMEiDzP2xEFZ7m2pccVUg%3D%3D&client=ms-android-samsung&prmd=ivn&hl=sl&ved=0CBMQuIIBahcKEwiQxv7Gg8ffAhUAAAAAHQAAAAAQTA&biw=360&bih=560#imgrc=F-DsKuSgEiQMTM&imgdii=Vl3gar6ADb0ECM

  • Vrhovni sodnik

   Čista + 10, dodam edino Karlov manifest, ki je edino Slovencem, Čehom in Mađarom dovolil ustanoviti državo, hrčki so bili pa sestavni del Mađarske in niso dobil te pravice, se ve komplet z Istro in 3 otoki.

   • RATATA

    Ko plujem ob obalah Istre, Krka, Cresa, Lošinja… plujem ves čas po našem morju!

   • svatne

    Manifest ni ničesar dovolil Madžarom, ker je nastal prav zato, ker Karl, kot suveren dežel Cislajtanije (vsake posebej, saj so bile vsaka svoj subjekt internaiconalnega prava – glej Ausgleich 1867) in kralj Ogrske ni mogel premakniti Pešte glede reorganiziranja kraljevine. ZATO (!!!) je – da bi omogočil sklenitev premirja – pripravil in razglasil Manifest, ustavni dokument, v katerem je natančno zapisal, da “tega, (kar je dovoljeno deželam Cislajtanije) nikakor ne more dovoliti na območju Kraljevine Ogrske”. Tega ni mogel dovoliti zato, ker bi tisti hip, ko bi kaj takege podpisal, ne bil več kralj – suveren, saj je ob introniranju svečano prisegel na “enovitost in nedeljivost Ogrske”! PREPROSTO. V “svojih” (dednih) deželah pa je lahko priznal njihovo pradavno elementarno suvereno pravico, da si po svoji volji izberejo državne zbore in se dogovorijo za bodoče sobivanje.Karlov Manifest je veličastno presegel vsako Wilsonovo (zasebno!!!) blebetanje, predvsem pa je bil USTAVNI DOKUMENT SUVERENA, Wislonove točke pa so imele komaj neko sled nekakšne “deklaracije”, ki je itak le poltična izjava brez kakršnegakoli pravnega učinka. Seveda pa Zlo, ki nas je zasužnjilo leta 1918, vsa ta bistvena DEJSTVA skrbno prikriva.

 • RATATA

  Ničnost odločbe arbitražnega Tribunala o določitvi poteka meje med RS in RH….
  Na laźi, zanikovanju in zavajanju ter veleizdajstvu pravo ne more temeljiti!
  Poleg sto krat izpričanih dejstev, je glede ničnosti odločbe, (katere uveljavitev zahteva cerar in “naša” uradna politika) potrebno navesti še tole:
  “1) Slovenski “strokovnjaki” so v memorandumu, ki je poleg Sporazuma o arbitraži za tribunal ključnega pomena za odločanje v zadevi, navajali neresnice in izmišljotine.
  Prva in najpomembnejša laž pa je, da “sta se RS in RH osamosvojili hkrati” – ta laž popolnoma spremeni pravne okoliščine glede odločanja o meji.

  2) Tudi tribunal je grobo kršil določila Sporazuma o arbitraži.
  Presegel je svoja pooblastila, ko je določal novo državno mejo, namesto da bi določil “potek meje” (torej obstoječe, ne na novo!). Poleg tega bi tribunal moral opaziti – kljub lažnivi navedbi v slovenskem memorandumu – da RH sploh ne more biti stranka v postopku, saj je nastala šele skoraj štiri mesece po “critical date”, določenem v Sporazumu o arbitraži.
  Vse to so odločujoči razlogi za ničnost končne odločitve.
  Poleg tega so navedbe slovenskih politikov in “strokovnjakov” o dokončnosti in nespremenljivosti odločitve enako prozorna laž, saj celo slovenski zakon o pravdnem postopku natančno določa, da se stranke lahko pritožijo glede razsodbe na sodišče.
  Slovenski zakon našteje deset točk o razlogih za pritožbo. Kar nekaj od teh vsebuje prav kršitve, navedene zgoraj..”

  • Vrhovni sodnik

   Poleg vseh neverodostojnih dokumentov, so naši idioti priložili pogodbo IS obeh republik, ki je določil mejo po toku Dragonje, kot verodostojni dokument, kar je največja laž. Po zakonu bivše SFRJ so se lahko rep. meje spreminjale samo po potrditvi obeh republiških skupščin in tudi potrditve zvezne skupščine, kar pa ni bilo v tem primeru izvedeno, zato je pogodba med rep. IS nična, kar pa arbitri niso vedeli, če so jo pa naši izdajalci priznali.

 • RATATA

  INTERNACIONALNA PRAVNA
  SUBJEKTIVITETA
  OZIROMA PRAVNI UČINKI IN POLITIČNA VOLJA

  Janez Janša je svojim zaslugam dodal še eno:
  Na splet je dal trenutek glasovanja o TUL.
  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/video-janez-jansa-po-spletu-siri-sokantni-posnetek-100333

  od 1.29 minute naprej predsednik Bučar ugotavlja rezultate glasovanja o TUL:

  180 glasov za, 2 proti, 12 vzdržanih.

  “Ugotavljam, da je Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije sprejeta s potrebno dvotretjinsko večino glasov.”

  POZOR:
  S tem je bil sprejet še zadnji potreben ustavni dokument, da se je lahko NASLEDNJI DAN, dne 26.6.1991, zgodila URADNA RAZGLASITEV OSAMOSVOJITVE REPUBLIKE SLOVENIJE na trgu pred Skupščino Republike Slovenije.

  Za neuke: Država nastane z RAZGLASITVIJO (PROKLAMACIJO), in ne z DEKLARACIJO. Deklaracija je izraz politične volje, nima pa nobenih pravnih učinkov.
  Pravni učinek ima le PROKLAMACIJA, RAZGLASITEV.
  Enako, kot pri vsakem zakonu ali drugem pravno zavezujočem aktu: Izglasovanje v parlamentu in podpis predsednika še ne storijo akta veljavnega. Veljati začne z RAZGLASITVIJO – t.j. objavo v Uradnem listu.

  Navedeno v celoti utemeljuje očitek premišljenega škodovanja državi tistih, ki so lagali o datumu OSAMOSVOJITVE RS in arbitražni tribunal prepričevali, da sta se tako RS kot RH osamosvojili HKRATI, na dan 25.6.1991.
  To je seveda očitna laž!!
  RS se je osamosvojila 26.6.1991, RH pa 8.10.1991.

  Laž je bila namerna in zavestna – čisti politični komplot – s katerim je slovenska KLIKA omogočila sosednji državi položaj stranke v postopku arbitriranja o poteku državne meje RS. Skladno s 5. členom Sporazuma o arbitraži ga namreč ni imela, saj na dan 25.6.1991 ni obstajala.
  Republika Slovenija pa je bila pred in po razglasitvi osamosvojitve subjekt, saj je v južnoslovansko državo vstopila z UJEDINJENEM dne 1.12.1918, ko se je kot ZEMLJE države SHS (piše v PROKLAMACIJI) “ujedinila sa Kraljevinom Srbijom”. Nič, kar se je dogajalo (ali govorilo) v Zagrebu ni imelo nobene internacionalne pravne subjektivitete niti pomena.
  Tako je določala Ustava KuK (Ausgleich 1867) in seveda tudi MANIFEST suverena Karla, v katerem je jasno zapisano, da tega, kar morejo storiti dežele Cislajtanije, ne more dovoliti znotraj ENOVITE IN NEDELJIVE KRALJEVINE OGRSKE.
  Zato je srbska vojska, zaveznica Antante, okupirala teritorije premagane Ogrske – Vojvodino in teritorije južno od Drave, na ozemlje slovenskih dežel pa je stopila šele po razglasitvi nove države, Kraljevine SHS, ko je že bila (tudi) vojska slovenskih dežel.

  Lažnivci, ki so lagali o datumu osamosvojitve, so torej zavestno spravili državo Slovenijo v podrejen položaj (KZ 350. člen) napram sosedi, ki je leta 1941 že brez pripomb v celoti priznala vso državno mejo slovenskih dežel od morja pri Reki in po Dravi do sotočja z Muro pri Kotoribi. Stranka v postopku določanja poteka meje moreta biti po določbi Sporazuma o arbitraži samo Republika Slovenija in preostanek SFRJ.
  Država Slovenija je namreč po razglasitvi 26.6.1991 mejila na preostanek SFRJ, saj drugega subjekta internacionalnega prava onkraj njene južne državne meje ni bilo.
  http://www.domovinasospomini.eu/blog/2018/10/15/internacionalna-pravna-subjektiviteta/

 • RATATA

  Le udbovec nastavi udbovca za arbitra!
  Drenikovka pa zdaj predava na Katoliškem Inštitutu. Verjetno zarotništvo in veleizdajstvo.
  Fakju!!

  • svatne

   Afera “bebavo čvekanje in gnusno prisluškovanje” je definitivno ad acta in v zadevi “Arbitraža” nima nobenega pomena, odkar je pooblaščeni tribunal merodajno odločil o zadevi. Z zamenjavo arbitra in advokatke so bile vzpostavljene okoliščine, ki so omogočale verodostojno nadaljevanje postopka. Vse aktualno razgrajanje o temi ima izključno notranji politični zamegljevalni namen, da se prikrijejo resnični zločinci – tisti, ki so nalašč pripravili lažniv in zavajajoč arbitražni memorandum, ga podpisali in poslali tribunalu. Vse te osebe imajo ime in priimek.
   Ne torej nasedati prozornim boljševističnim fintam (ki so vsem vpletenim očitno lastne!). Že davno tega znano, in normalni ljudje so teh fint naveličani.O tragični usodi ljudstva v slovenskih deželah po letu 1918 pa veliko pove presenetljivo dejstvo, da ti nesrečni ljudje niso več sposobni sesuti svojih malikov in zaživeti lastno svobodno življenje, ki so ga tako obetavno začeli dne 31. 10. 1918, ko je vlada v Ljubljani razglasila, da “prevzema vsa ustavna pooblastila v vseh slovenskih deželah.” A zle sile (domači izdajalci!!!) so iz resnice naredile stoletno moro (in morijo!). Šokantno zveni besedna igra po sedmih desetletjih: “Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan!” Seveda so režiserji vedeli, da bodo tudi iz ponovitve napravili podobno sranje.

 • VERRZIFIKATOR

  Charles Le Brun

  KANTATA ZA ŽABO IN ORKESTER

  Zadonela simfonija
  v zboru zbranem orkestralnem,
  v slogu poje teatralnem
  spet se pesem Mimikrija.

  Mimikrija, kot je znano,
  je sposobnost, lastna žabam,
  da izognejo se vabam,
  se maskirajo pretkano.

  Eden v zboru je drugačen,
  žabec, barve ki ne menja,
  v isti vedno se napenja,
  misli, da je v njej privlačen.

  Žabec v zboru ne maskira
  svoje barve žabje prave,
  se kot klop drži rjave,
  kot solist z njo paradira.

  Poleg barve odločilen
  pevski je, se ve, nastop,
  ta mehak je, prav nič grob
  in na svoj način servilen.

  Pravi, da je najbolj varno
  peti arijo solista,
  cirkusantskega artista,
  tudi če zveni bizarno.

  Za uvod zapoje mami,
  kakor svojčas slavni Gigli,
  biti duhovit se sili,
  kar ne sodi k zgodbi – drami.

  Trudi peti se »bel canto«,
  po francosko pogrkuje,
  in previdno pogleduje,
  kje smeti so, kaj za v kanto.

  Dobro žabec namreč pomni,
  kakšna je bila kantata,
  ki ga vrgla je skoz vrata,
  tega prav nerad se spomni.

  In ker zlahka simfonija
  spet v kantato se pretvori,
  žabec dirigentu dvori,
  priča, kaj je mimikrija.

  Hvali žabec dirigenta,
  na zbor pevcev se zanaša,
  norčka z dvora oponaša,
  se oklepa sentimenta.

  Zoprno mu je igranje,
  ki nasprotna stran ga vodi,
  v lastni žabji se usodi
  brž zateče spet v regljanje.

  »Bolj ko pôjem monotono,
  bolj regljanje jih uspava,«
  to si misli žabja glava,
  upa, da ohrani krono.

  Krono rjavega solista,
  čigar znana mimikrija
  vsem zveni kot parodija
  na resničnega artista.

  Ker je zborček orkestriran,
  fant avdicijo prestane,
  v zboru še za zdaj ostane,
  le da slabše bo tretiran.

  Prepričuje muzikante,
  da je kot solist primeren,
  a izraz je lic čemeren,
  ko zagleda v kotu kante.

  Blizu kant so stranska vrata
  in vsiljuje se vprašanje,
  kdaj njegovo se regljanje
  spet izteče kot kantata.

 • učko

  Jah, ampak “speči” Udbovec Sekolec ima spet lepo službo v državnem podjetju, je bilo povedano na Kurah oziroma na Hanziju.

 • učko

  Zakaj je Šarotova gamad kar naenkrat zagnala vik in krik okol incidentov pri arbitraži, ni težko pogruntat. Dimne zavese za mega kraje, ki se zopet dogajajo.

 • janko

  Same barabije in negativnosti zblojenih otrok socializma, propadle zločinske ideologije. Samo slabo, nič pozitivnega niso zmožni, še vedno zadolžujejo zanamce… Vse se je sesulo v državi, pa nič. Še vedno “delajo” naprej.

  • svatne

   Arbitraža je nična iz več razlogov. Dva najbolj izstopata:
   1) Slovenski spisatelji Memoranduma so se zlagali, da sta se RS in RH osamosvojili hkrati.(to je ključno dejstvo za način razsojanja! – KER !!! 25.6.1991 ni bilo nobene države Hrvatske, Hrvatska ni in ne more biti stranka v postopku odločanja!) Zakaj so naši lagali, je menda očitno!

   2) tribunal ni upošteval ključnih dejstev, ki zadevajo njegovo nalogo. To je bil dolžan! V Avstraliji (država Victoria) so leta 2012 gladko razveljavili arbitražno odločitev (FA) iz takega razloga.
   Naši trmarijo pri uveljavitvi NIČNE RAZSODBE iz preprostega razloga: Vrniti bi morali (vsi vpleteni! zlasti tribunal in odventiki et al.) vse neupravičeno prigrabljene milijone…..

   • janko

    Nisem toliko seznanjen ampak mislim, da ne bi nihče vračal kakega denarja. Samo razveljaviti arbitražo, pa je. In DOSLEDNO zaščititi vsak meter meje in ozemlja pred temi večno kradljivimi sosedi. Itd. Tako si to predstavljam.

 • totex39

  Pri nas izdajalci države niso kaznovani, ravno nasprotno nudijo jim zaščito in dobre službe.

 • totex39

  Vso slovensko ozemlje, ki so politiki zapravili ne bomo nikoli dobili nazaj in nihče o tem ne razpravlja, ravno nasprotno, izdajalci nam še vedno vodijo državo, kar je res lahko samo v Sloveniji.

 • Amerikanc

  Zanimivo je predvsem to, da zaradi “izdajalskega” obnašanja (take kurirčke so partižani po hitrem postopku postrelili), Simonca in Jernejček nista prepoznana za kršitelja ali za protislovenski element, čeprav smo zaradi njiju, verjetno izgubili Piransko uvalo za vedno. Naredila sta še naknadne, že tako velike stroške državi, glede arbitraže in predvsem politično sramoto Slovencem, saj nas ima večina evropskih narodov za totalne politične kretene.

 • Štalmajster

  Ob takih in podobnih člankih mi pride na misel le eno:
  ” Es ist eine kleine wurzellose internationale Clique, die die Völker gegeneinander hetzt, die nicht will, dass sie zur Ruhe kommen”

  Mediji pa ….. hujskajo narod proti narodu.
  https://www.youtube.com/results?search_query=who+controls+the+media

 • Dragan Krstič

  Od mladih nog udebovec Sekolec ni vedel da se o teh stvareh on kot slovenski arbiter ne sme pogovarjati sploh pa po navadnem telefonu brez obvezne zaščite pred prisluškovanjem.Treba ga je vsaj vprašati kaj je dobil od Hrvaške za to kar je storil. Kolikor mi je znano smo mu slovenski davkoplačevalci poklonili za arbitriranje preko 300.000.-€ kot nagrado za uspešno delo.

  • SIMON ROZIC

   …pa še kakšen milijonček za nagrado; stari “udbo” ima rad denar in babe in – razkošno
   življenje v ekskluzivnih delih EU (Monako , Lichenstein …Salzburg….); tu se Seki dobro
   zelo dobro in gosposko počuti ! Kot kralj!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  JE KAR POMEMBNO
  EX KP, ZK IN POKOMUNISTIĆNE STRANKE – SD,, LEVICA, DESUS, SMC, LMŠ ITD.
  TER
  MNOGI LJUDJE IZ T.I. INSTITUCIJ PRAVA
  SO
  VERJETNO, SE ZDI – ZRELI
  ZA
  ODHOD IZ JAVNE – V PRIVATNO SFERO – ŽIVLJENJA.
  V DRŽAVI R. SRBBIJI
  SO MNOGOKAJ VEZANEGA NA POSLEDICE 2. VOJNE
  IN
  EX KP, ZK STALIN, TITO, KARDELJ I.T.D. – NESODNEGA POLIT TERORJA – UREDILI !
  V
  naši R. Sloveniji “žal naši” ex KP, ZK POLITIKI IN PRAVNIKI
  NISO
  UREDILI – PRAKTIČNO – NIČ ALI ZELO MALO. Dejstvo.
  iz
  moje mesečne revije “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si.
  SD
  JE
  ZRELA ZA – ODHOD IZ -POLITIKE NAŠE R. SLOVENIJE. Se tdi. Občutek je tak.
  JE
  PREVEČ POZNO ZA
  OPISOVANJE – KAJ VSE NEGATIVNEGA
  JE BILO V NAD 20 LETIH S STRANI – SD . L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  NITI
  KOREKTNE, PRAVNE, URADNE, SODNE – KOT V DRŽAVI R- SRBIJI
  “SD”
  V NAŠI R. SLOVENIJI – NI VZPODBUDIL.RAZREŠITVE NEUREJENIH POSLEDICEX KP STALIN TITO TERORJA 1941-1980.
  IZ
  MOJE “SLOVENIANE” O – PRAVNI PRAZNINI GLEDE KAZNOVANJA POLIT. TERORJA !

  ZGLEDUJMO SE PO R. SRBIJI.
  Tam so že ves čas po 1991.letu urejali zakone za korektno, pravno ureditev medvojega in povojnega
  KP STALIB, TITO nesodnega pollitičnega terorja,
  leta 215 so uradno, sodno rehabilitirali Dražo Mihajlovića. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O TEM JE VELIKO NA INTERNETU.
  REHABILITOVAN D. MIHAJLOVIĆ, Blic
  https://www.google.com/sear
  JANEZ KEPIC KERN: REHABILITACIJA D. MIHAJLOVIĆA. “SLOVENIANA”
  ZAKLJUČNI DEL TEKSTA

  3.5 Napis: “Ban Marko Natlačen, narod je lačen, odpri magacin,
  če ga ne boš ti, ga bo Stalin” je večkrat verodostojno izpričani
  realno javno obstoječ KPS stalinističen javni napis iz let 1935-
  1940. Meni, Janezu Kepic-Kernu je za ta napis povedala moja mama
  46CITATNI PREPOSTNETEK:
  Slika 97: Podobi Stalina in Tita na pročelju Opere, 9. 5. 45 v centru LJ. POVZETO PO:
  https://museu.ms Slika 98: Prazen Zagreb, poštna razglednica. Privat Arhiv Janez K. K.
  FOTOGRAFIJA
  PROČELJA OPERE V LJUBLJANI
  S PODOBAMA J.V. STALINA IN J.B. TITA NA DAN 9.5.1945JE VERODOSTOJNA,
  VSAKOMUR DOSEGLJIVA NA SPLETU i
  nfo
  Janez K.Kern
  TUDI RAZGLEDNICA ZAGREBA IZ POLETJA 1946, 1947 JE AVTENTITIČNA. HRANIM JO V
  MOJEM OSEBNEM ARHIVU.
  info Janez K. Kern
  AVTENTIČNA FOTOGRAFIJA PODOB J.V. STALINA IN J.B. TITA NA PROČELJU “OPERE V LJ, DNE 9.5.1945
  “REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA”
  Moja mama Julijana K., ki je bila resnnicoljubna oseba. Ta, Slovencem s J.V. Stalinom
  grozeči napis je videla z velikimi črkami napisan na obcestnem skednju v
  Trzinu ali v Črnučah, cca 1938. leta, ko se je kot dekle peljala iz Komende
  v Ljubljano,s svojim očetom , z vozom s konjsko vprego- prodajati domače
  kmetijske pridelke na tržnico v Ljubljani.
  3.56. Uradna razglednica centra Zagreba iz poletja 1947. leta. To razglednico je poslala moja mama J. K. mojemu očetu 1947. leta iz Zagreba,
  ko je billa osebno v Zagrebu, ker je tja šla prevzeti neke otroke, vojne sirote,
  ki jih je nato odpeljala v dom za take otroke v Kamniku. Verodostojna razglednica prikazje “ljudi prazni center Zagreba v poletju 1946 ali 1947”.
  Verjetno je bil Zagreb leta 1947 res “ljudi prazno mesto”. Večina stalnega
  prebivalstva tega mesta je zbežala, emigrirala pred nesodnim “Tito-Stalin”
  “BAN – MARKO NATLAČEN: NAROD JE LAČEN!
  ODPRI MAGACIN:
  ČE GA NE BOŠ TI – GA BO “STALIN”!”
  komunističnim terorjem.
  Veliko, sto tisoči Hrvatov pa je leta 1947 že bilo mrtvih, KP nesodno pomorjenih v Sloveniji, na Maclju ter po vsej ex Jugoslaviji, kar je bila posledica t.i.
  “KP maršev smrti”, maršev do smrti iz leta 1945.
  Ostale slike in povezani podatki -so vsakomur dostopne na spletu.
  Za sklep:
  podal sem nekaj verodostojnega vsebinskega gradiva.

  Ostalo za začetek korektne strokovno zgodovinske in pravne
  obravnave in razrešitve – si želim
  – naj opravijo za take stvari pristojni in tudi od države R. Slovenije
  ( torej: od vseh davkoplačevalcev )
  plačani zlasti “pravniški” uslužbenci “naše” države R. Slovenije !
  Že v prispevku o “neprijetni dedišćini Oktobra “ sem zapisal:-

  nesodno politično pomorjeni – mrtvi – “se vračajo”!

  Se v R. Slovenijo 2018
  – “vračajo”
  tudi “novi, potencialni nesodni politični morilci”?!

  Nedvomno:
  uradna, sodna nekaznovanost nesodnih “političnih morilcev”
  po logiki
  – pomeni, da “nesodno politično morjenje”
  – pravzaprav – “ni kaznivo” !?

  Res “mislimo – tako?” Leta 2018 ?!
  V “naši” državi, R. Sloveniji ?

  Če “politično nesodno morjenje – “ni kaznivo” ?
  Se bodo tudi sedanji politični nasprotniki tudi kar – nesodno
  morili med seboj?

  In ? Ne bodo – “NIČ” – sodno – kaznovani ?!

  Se ( zaradi nakazane “pravne praznine” )

  “vračajo” tudi “potencialni – nesodni politični morilci” ?!

  Ne znamo – povezati – teh “nevarnih nepovezanosti”?
  ZGORAJ ZAPISANI SLOVENCEM Z J.V. STALINOM GROZILNI JAVNI NAPIS JE BIL VEČKRAT
  VELJAVNO IZPRIČAN !info Janez K. KERN
  “AVTORJI”
  TEGA GROZILNEGA NAPISA SO BILI ZNANI STALINISTI IZ OKOLiŠA ŠMARNA GORA,, TRZIN ITD.
  infoJanez K. Kern

  Zapisal l.r. Janez K. Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  SODOBNI GRAFIT IZ SODOBNE LJUBLJANE, 2018:
  SLOVENCI ZMOREMO/- NAPISATI TUDI KAJ RES “BISTREGA” !

  “V SRCU – STRAHU” – PREBIVA – NEPOVEZANOST “

  UREDIMO, POVEŽIMO, VSE TO ! L. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  da pomembna info, dana s strani pravnika dr. E. PETRIČA povedana na Radiu OGNJIŠČE.
  NE
  BO SPREGLEDANA.
  ŠE 1X
  PRED PREISK. KOMISIJO – PARLAMENTA – VSE VPLETENE
  TUDI DR. D. TURKA,
  PA
  BO HITRO – VSE JASNO. Mar ne ?

  Še 1x.
  Moj spodnji zapis – je verodostojna informacija !
  edino res pomembno pa je tole.
  vprašajte dr. D. Turka – zakaj je vsiljeval dr. Sekolca.

  JE EDINO RES POMEMBNO – je TOLE !
  VPRAŠAJTE – SDS parlamentarci
  – DR. D. TURKA,
  ZAKAJ JE VSILJEVAL DR. SEKOLCA.
  Zadeva za
  PARLAMENT R. SLOVENIJE – NAJBRŽ? L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  ŠE 1X
  RES JE POMEMBNO.
  PA ŠE TU
  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
  JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,

  da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
  Pa da je
  – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.

  Ostalo ugotovite
  – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
  Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  VSE BOLJŠI STE – OK NOVA24TV !
  še tu!

  BRAVO NOVA24TV !
  Sporočam Vam,

  da če imate težave S FINANCIRANJEM VAŠE GA POHVALNEGA DELA IN TRUDA
  KAR
  UVEDITE – N A R O Č N I N O – na vaše programe , ki so zahtevnejši.
  Mi
  BOLJ SITUIRANI t.i. “POMLADNIKI IN “VZTRAJNIKI” _ BOMO RADE VOLJE
  PRISPEVALI NPR:
  CCA 20 EVROV _ VSAK MESEC ZA NADALJEVANJE VAŠEGA RES OK DELA!
  Moj predlog jee RESEN.
  Jaz Janez Kepic-Kern KOMENDA,
  Vam bom po 20 EVROV
  mesečno resno in redno tudi NAKAZOVAL. L.R. JANEZKEPIC-KERN KOMENDA

 • Franc Šink

  Najhujše pri vsem je, da se nikomur ne bo nič zgodilo. Pojela maca.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  RAZVESELJUJOČE.

  “VREMENA – NAM – KRANJCEM – BODO SE ZJASNILA” Se zdi.

  V SPODNJI OBETAJOČI
  se nam stranki – zna biti
  precej “sexa” zlasti v govorjenju.
  Bomo videli.

  ŠALA
  IZTOK PUŠNIK

  NAPOVEDUJE NA ZAVIHKIH TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV
  USTANOVITEV SVOJE, NOVE
  – STRANKE,

  To bo pa zanimivo.
  Kakšno ime bo pa imela – stranka ?
  Ali bo

  – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
  s kozo JULIKO – kot maskoto,
  ali bo
  – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka. Zdi se, da je Iztok Pušnik po prednikih
  – nemškega porekla. O Nemcih je znanega veliko – zelo različnih stvari – kot vemo vsi. ?

  O tem, o imenu svoje stranke
  – se pa nam vsem znani ex KP, ZK provokator – še odloča. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
  P.S.
  abstinenti nimajo šanse za vpis v njegovo stranko,
  mi je zaupal Iztok PUŠNIK.
  ŠMARNICA – TRTA
  https://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0marnica_(trta)

  KOZA JULIKA

  https://www.google.com/search?q=KOZE+BELE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjx466o08zhAhWLpIsKHckUCZ0Q_AUIDigB&biw=1584&bih=740#imgrc=wsVDmFK9NY_nbM:
  KONEC ŠALE

 • traktor

  Jebi ga. Vse tele naše svinjske pizde imajo vile na Hrvaškem. Ne bodo pljuval v lastno skledo. Sploh kahla. Njega pa itak vsi rabijo. Brez njega namreč ni vlade. In prasc to dobe ve.

 • Franjo Trojner

  ŠAREC ZAVAJA, zavajajo pa žal tudi dominatni mediji!
  Cerar in Rjavec sta vplivala na Sovo, policijo in dominatne medije, da se v prisluhe ujeta veleTELEfonista, arbitra Sekolca in našo agentko Drenikovo takrat leta 2015, ko je izbruhnila afera s prisluhi, kaj preveč ne preiskuje. Zakaj? Ker bi rezultat preiskave domači in tuji javnosti dokazal, da je za pogovori, ki jih ne bi smelo biti, stala naša vlada. Torej sta takratni predsednik vlade Cerar in takratni zunanji minister Rjavec agentko Drenikovo spodbujala, da daje arbitru Sekolcu navodila, ki bi naj naši državi pri arbitraži koristila. Enako so počeli Hrvati, samo bolj pametno, zvito, njihiv arbiter je spal na njihovem veleposlaništvu in so se brez telefonov lahko dogovorili, kar so pač hoteli!
  Sam ne krivim takratne hrvaške vlade, ne hrvaške varnostno-obveščevalna službe SOA, ki je takrat naši strani prisluškovala in morda, koga iz naše strani na svojo stran speljala, ker so samo ščitili interese svoje države in naroda! ( prisluškujejo tudi danes)
  Sam za nastalo situacijo, ko so odkriti prisluhi čisto zminirali arbitražo in preko vseh skrajnosti obremenili meddržavne, medsoseske odnose OBTOŽUJEM in KRIVIM : našo takratno nesposobno levo Cerarjevo vlado, nesposobnega predsednika vlade Cerarja, nesposobnega preveč brbljivega zunanjega ministra Rjavca, nenačelnega arbitra Sekolca, nesposobno agentko Drenikovo in Sovo.
  Dejstvo je, da bi se Cerarjeva vlada, predsednik vlade Cerar, zunanji minister Rjavec, Sova, Drenikova in Sekolec arbitraže in pogovorov okoli nje morali lotiti bolj strokovno in zvito, pa do afere odkrite s prisluhi ne bi prišlo.
  Neizpidbitno dejstvo pa je tudi, da če bi takrat leta 2015 Sova in policija opravila svoje delo okoli prisluhov veleTELEfonistoma korektno, bi predsednik vlade Šarec in zunanji minister Rjavec morala odstopiti, Cerarjeva vlada bi padla, Sekolcu in Drenikovi pa bi se sodilo.

 • Janez Kepic-Kern

  JE ŠE KAR ZANIMIVO,
  ZA PREBRAT.
  ŠALA
  3. del.
  s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
  Kraj sestanka: lokal
  “PARLAMENT-pub” ba ŠUIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
  “PLAŠČEK”
  resno reče: nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
  Ne zafrkavajte se,
  jaz sem že čisto na koncu z živci, bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
  a CESTI boste. In brez DENARJA:

  ŠOBCA – se veselo in utrgano ZAREŽI in reče:

  AH, DAJ NO NE DRAMATIZIRAJ – “PLAŠČEK”. Čiszo OK nam gre – poglej, kako je moj TREBUH LEPO OKROGEL.
  Zmeraj imam denar – pa ne delam drugega – kot da včasih nosim napis”
  ” DELU – ČAST IN OBLAST”.
  Jest delam ne dosti, rad jem pa spim. NAJRAJŠ – IMAM PA – O B L A S T”. Malo letam po LJUBLJAN, povezujem ljudi, k res so “OBLAST” – PA DOBR ŽIVIM.
  Ne begaj teh revčkov – MI ŠE ZMEREJ SMO – OBLAST ! Tko kt za časa mojga fotra.
  Nas pa ljudi iz ex YU – pa RUSOV – JE !== milionov. Kaj bo tistih par SDSOVCE – PROTI NAM !.
  Reče
  “PLAŠČEK”: ” TO ŽE, AMPAK NAŠI EX KP, ZK “ŠEFI” SE ZAPČETAJO V VE HUJŠE – AFERE.
  OKOLI
  ARBITRAŽE S HR,, OKOLI ODTEKANJA DENARJA IZ ZDRAVSTVA,
  “SV” JE NEZADOVOLJNA itd.
  Zadnjič mi je “LEPOFRIZURNI NAŠ ŠEF”
  rekel, da se boji, da ga bojo na PREISKOVALKO PARLAMENTA – poklical !
  Je
  rekel “LEPOFRIZURNI” naš ŠEF,
  da bi kar šel – KAM V TUJINO: a da je prestar za to in da ne zna – nobenih – jezikov”
  Reče
  ” ŠOBCA” : ” a res. A to da ti je rekel?. Kam bo pa šu. Pa menda ja ne u Moskvo. Jest ke – že ne grem. Je tam mraz, pa tiste LITVINENKO pijače imajo. Ampak zapore pa kakšne gulage – še zmer – tud najbrž. Ruse mam rad kot zavezniike, ampak v Moskvo – pa ne grem”
  Se
  JANEZ CEPEC oglasi: ” Veš kuga ti- “ŠOBCA” – te v Mosvo tud noben ne vabi. Kwa pa nej u Rusiji s tabo? Za OLIGARHA si preveč prazbe glave, pa preslabo zgledaš. Za u gulag – pa tko nis _ KER DELAT NE ZNAŠ ŠA NE MORŠ.
  Pejt ti mau u BEGNE – “ŠOBCA”..
  Reče
  “LILI PILI” : ja verjamem, da gre našim šefom že tud bolj slabo. In da “LEPOFRIZURN” – cvili !
  Ampak, saj jest nočem, da mi dajejo – velik denarja. Tolk nej mi dajo, DA BOM MU ZA _ ŠIR pa ŠNOPS -nej mi dnarja dajo- pa bom jest _ ČIST ZADOVOLN:
  A NE VIDTE KAKO LEPO, ŠNOPS RJAVO BARVO IMAM. Še sončit se mi ni treba”
  Se
  JANEZ CEPEC
  se zadere na “LILI PILIJA”:
  “LILI PILI – ti s en BUTL, PEJT TI MAU U BEGNE: Šnops rjava barva pride – OD CIROZE JETER. Kdo te bo pa zdravu?
  Noben _ DOHTARJI BOJO ŠTRAJKAL, a ne veš? Dajejo ODPOVEDI. BUNKSL – PEJT U BEGNE”
  “LILI PILI” – le zamahne z roko in reče:
  “Ti JANEZ CEPEC – si pa res en CEPEC.
  Sej men je zarad zdravnikov, zarad NAŠIH DOHTARJEV _ VSEEN !.
  Vsi vemo, da je MATILDA – NEJBOLŠ -DOHTARCA. A ne?” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
  p.s.
  KONEC ŠALE
  3. del.
  se bo nadaljevalo

  • Janez Kepic-Kern

   TO JE PA
   ŠALA
   4.. del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče:
   “nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
   Ne zafrkavajte se,
   -jaz sem že čisto na koncu z živci,
   – bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
   Na CESTI boste. In brez DENARJA:
   Vedeti morate naslednje:
   V FOND
   IZ KATEREGA SEM PLAČEVAN
   . JAZ “PLAŠČEK” – vaš mentor in
   – VI – KI NAJ BI BILI PROVOKATORJI – ZA ZAŠČITO INTERESOV NAŠIH EX KP,ZK LJUDI
   vplačujejo
   ex KP,ZK in podobno profilirani ljudje – KI SPLOH IMAJO DOVOLJ DENARJA IN INTERESA, DA
   – SPLOH – PLAČUJEJO – EVRE – ZA
   – mene “PLAŠČKA” , vašega mentorja
   in za vas ex KP, ZK BRANITELJE IN NAPADALCE – na tiste, ki so ex KP, ZK-jem nenaklonjeni !
   A razumete ?
   “LILI PILI”
   reče:
   ” jest nč ne razumem, niti nočem -nč – razumet. “PLAŠČEK” – TI MEN DEJ SAMO JASNA NAVODILA
   – KWA NEJ PIŠEM – PA BOM PISOV – TKO KT VI HOČTE.
   Men gre
   samo za to, DA MI DASTE TOLK DNARJA, DE BOM MU ZA
   – PIR PA ŠNOPS
   – kolkr ga morem jest – spit: cirka 10 PIROV in ! LITER ŠNOPSA na DAN.
   Se
   “PLAŠČEK” pokriža in reče:
   “LILI PILI – OK sva zmenjena – ampak vsak dan mraš napisati in objavit
   – VSAJ 100 E- POSTOV , ki bodo “sovražni” do SDS in do J. JANŠE”.
   “LILI PILI”
   rečr: ” Zmenjen. Bom delov – križce,- za vsak post enga. K sem že zlo pjan – pozabm štet – pišem a še lahko.
   Dnar mi pa nakazuj nejbol vsak pondeljk zjutrej – takrat sm trezem. Vse naenkrat 1x v mescu mi raj ne nakazuj, ker bom vse kuj zapiv, poj bom pa cel mesec brez dnarja pa brez pjače”
   Reče
   “PLAŠČEK” : Pav, zmenjeno.
   ZAPOMNI SI – 100 POSTOV NA DAN – JE TVOJA NORMA”
   Reče
   še “JANEZ CEPEC”: ” BUNKSLA – PEJTA MAU U “BEGNE”. L.-r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   4. del
   se nadaljuje.

 • Olga101

  Kucanova udbomafija “afere” sproducira in po potrebi pogreva preko udbomafijskih trobil kot so Dnevnik, Mladina, POP, TV SLO! Glej ga zlomka, vedno pred volitvami, ko njihovim kandidatom začne spuščati medijsko napihnjen balon “priljubljenosti”! Nič novega!

 • xtc

  Tole butasto Srpntinčkovanje z Murijem vred utegne tale “Watergate” Sarca z Črncecem in Kahlo odnest z oblasti,očitno zadeve Šarcu pred živčnim zlomom uhajajo iz rok,odkritja pa vse bolj škandalozna.

 • Janez Kepic-Kern

  NAJ KDO KI VE – POVE ! A ne?
  NO?
  Zakaj pa je šlo -dr. D. TURKU
  pri
  vsiljevanju dr. SEKOLCA?
  A kdo to – ve ?
  ŠE 1X
  PRED PREISK. KOMISIJO – PARLAMENTA – VSE VPLETENE
  TUDI DR. D. TURKA,
  PA
  BO HITRO – VSE JASNO. Mar ne ?

  Še 1x.
  Moj spodnji zapis – je verodostojna informacija !
  edino res pomembno pa je tole.
  vprašajte dr. D. Turka – zakaj je vsiljeval dr. Sekolca.

  JE EDINO RES POMEMBNO – je TOLE !
  VPRAŠAJTE – SDS parlamentarci
  – DR. D. TURKA,
  ZAKAJ JE VSILJEVAL DR. SEKOLCA.
  Zadeva za
  PARLAMENT R. SLOVENIJE – NAJBRŽ? L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  ŠE 1X
  RES JE POMEMBNO.
  PA ŠE TU
  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
  JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,

  da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
  Pa da je
  – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.

  Ostalo ugotovite
  – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
  Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
   (ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

   • Get Smart

    En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si same pravijo in z DELI DOKAZUJEJO na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI. Sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ. Poznate PODTIKANJA o fovšiji (zavist – želja)?
    Fovšijo – zavist ločimo po NAČINU IZPOLNITVE želje:
    – USTVARJALNA fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet, zato se je lotila treninga, poštenega dela in VZORNICO Matejo presegla);
    – UNIČEVALNA fovšija – prirojena in VZGAJANA fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur – človeku so fovš vsega, zato človeka zakoljejo in si prisvojijo njegovo imetje.
    FEJK ženske – »MOŽAČE« (TRANSIćI – KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO LJUDEM. Znani PONOSNI pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA. Tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI »modus operandi«.

    • Get Smart

     PEDRIZEM/LEZBIZEM je za KOMINTERN-OVCE oz. MURGL JUGO KOMUNJARE najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS: gospodar zazanamuje svojo lastnino – vse riti so v lasti gospodarjev in otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno PODTIKAJO LJUDEM: ste že slišali »za hlapce (za SERBUSE) rojeni«? Ja, IVAN CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno …
     LEZBIZEM je sredstvo za poneumljanje deklic, ki kupijo LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je znova le kominternistično PODTIKANJE skladno z njihovo agendo: »Deli in vladaj!«
     Samo te kaviaržidoKOMINTERNOVSKE parazitske kreature (krvosesi) in njihovi SERBUSNI WATCHDOGI (volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke.
     Delajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviarKOMUNISTIČNO INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov tisočletja isti red, SUŽNJELASTNIŠTVO:
     1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=watchdogov in zasužnjenih ljudi,
     2. DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN,
     3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.

 • Janez Kepic-Kern

  NI JIH.
  KJE PA SO DANES?
  EX KP, ZK PROVOKATORČKI
  IZTOK PUŠNIK&COMP.?
  Agledajo animirane ffilmčke “GO, GO – JETTERS”
  ŠALA.

  Danes so ex KP, ZK provokatorji nekam – PONIKNILI ?!
  Se zdi.
  Morda – se dogovarjajo o novi – “STRATEGIJI PROVOCIRANJA” na tem OK portalu NOVE24TV?
  ALI PA?
  pREPROSTO GLEDAJO KAKE RAZVEDRILNE PROGRAME ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  MORDA GLEDAJO
  TOLE?
  https://www.youtube.com/wat
  “GO, GO – JETTERS”

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE 5. DEL ŠALE
   ŠE 5., KONČNI DEL ŠALE
   O SESTANKU V – PARLAMENT – pubu.
   ŠALA
   5… del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče”
   ” no z “LILI PILIJEM” sem se dogovoril – velja najin dogovor – do preklica, a ne LILI PILI”?
   Flegma reče
   “LILI PILI”:
   ” seveda, do preklica. Jaz ne bom dolgo. Me pogosto Matilda otipava, šlata – a sem že za na un svet – al še nisem. MATILDA JE TA BOL DOHTARCA”.
   Mentor
   “PLAŠČEK” še reče:
   ” Nič vam ne morem obljubiti. NAŠI PLAČNIKI IN ŠEFI SO TA ČAS -V KRIZI : pod hudim pritiskom javnosti
   – zaradi arbitraže s HR,
   – zaradi vmešanosti v zdravstvo, v NLB …. ITD. Da vam ne razlagam.
   TUDI VI
   Z VAŠIMI PROVOKACIJAMI JIH NE MORETE REŠITI. Če jih bojo –
   – NAŠEGA LEPPO-FRIZURNEGA ŠEFA – poklicali na
   PREISKOVALNO KOMISIJO V Parlament – ga – PAČ BODO, BO PAČ – MORAL ITI !
   Jaz
   vaš mentor “PLAŠČEK
   SEM GLEDE TEGA – BREZ MOČI.
   Za en čas bom – PONIKNIL, NE IŠČITE ME ! Znajdite se – VSAK PO SVOJE.
   Se
   vidimo – čr se vidimo . ČE VAS BOM RABIL – VAS BOM – POKLICAL.
   Ostanite – v cvetju
   – ROŽE SI PA SAMI KUPITE”.
   In
   “PLAŠČEK” – se napoti – proti izhodu iz “PARLAMENT-puba”
   !RDEČI
   BALON”
   jezno reče:” Ma, nej gre “PLAŠČEK” – k vragu.
   Je res najbolje,
   DA NEHAM S PROVOCIRANJEM – JANŠISTOV, SDS – če ne se bom -ŠE RAZPOČU”.
   “dENARJA NI BLO tkoaltko – skor nič.
   LE VELIK – BREZ VEZE PREPIRANJ, PSOVK – PA TAKE REČI”
   “BOM
   JAZ “RDEČI BALON”
   USTANOVU SVOJO

   STRANKO
   ” Š M A R N I C A”,

   za tiste iz ex KP; ZK strank, KI RADI PIJEJO – ALKO – SEVEDE:
   Moja stranka bo MNOŽIČNA
   _ je ljubiteljev alko pijač v SLOVENIJI – VELIKO !
   Abstinentov
   – SPLOH NE BOM VČLANJEVAL. Nealkoholoki – so tečnobe.
   Za maskoto
   stranke “ŠMARNICA” – bo moja koza JULIKA ! Je OK – lepa KOZA.
   Nš ozdrav pa bo:
   “ŠMARNICA – JE VEČNA”
   še
   “ŠOBCA” – je ves navdušen in
   reče: ” SE BOM KUJ V TVOJO STRANKO VČLANIL – V “ŠMARNICO”
   Tudi jest ga rad pijem. NAS PA RUSOV – BO – 100 MILIONOV – V “ŠMARNICI”
   Se bomo drli:
   “DELU ČAST IN OBLAST – PA ŠMARNICA JE – VEČNA”
   Le
   debelo gleda ex kolege
   – JANEZ CEPEC in reče:
   ” VI STE ENI – BUTLI, . Dost vas mam.
   Jaz grem k OK J. JANŠI in v SDS.
   vi pa – vi pa že enkrat – PEJTE VSI SKUP – U – “BEGNE”. L.r. Janez K. KERN KOMENDA
   P:s.

   ŠMARNICA, TRTA
   https://sl.wikipedia.org/wi

   KOZA – JULIKA
   https://www.google.com/sear

   KONEC 5. dela ŠALE
   o sestanku v Parlament-pubu.
   PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI JE NAKLJUČNA.

 • herman

  čisto možno, da informacije curljajo iz Sove, ki je prestreljena z Janševimi kadri.

  • Janez Kepic-Kern

   DA O EX KP, ZK KADRIH TAM – NE REČEM NIČ.
   NAJ O NJIH REČE – ODLOČNO PARLAMENT R. SLOVENIJE.
   RES
   POZITIVEN VZOR
   “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940.
   “ORLI” DR. J.E. KREKA, 1908-1940,
   SO PRED 2. SV. VOJNO
   – OPIRALI TEDANJO VSESLOVENSKO – LJUDSKO STRANKO.
   No ja ?
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
   ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
   ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
   proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
   in ima za vodjo
   res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
   Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
   za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
   Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
   NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
   Jaz
   Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • šmentanamuha

   Janša je Bog in Batina zate in prav je tako.

 • Darth Vader

  vkolikor bi bili resna in spoštovanja vredna država, bi takšne, kot so erjavec, drenikova, sekolec preprosto dali pred zid in metke zaračunali njihovim družinam #kitajskapartijastyle

 • svatne

  Pri arbitriranju ni nobenih “zaupnih informacij” – vsaka stran je dolžna arbitrom predstaviti svoje maskimalne zahteve / upravičenja, za katera je prepričana, da ji gredo. Stran ki noče, da bi tribunal v postopku zanemaril kakšen njen pomeben argument, ga bo kar najbolj glasno in javno pokazala. Tajen pa je POSTOPEK ODLOČANJA ZNOTRAJ TRIBUNALA. To je temeljna razlika med arbitriranjem in pravdanjem, pri katerem med postopkom stranka stranki nagaja in jo s skritimi aduti ob pravem trenutku preseneča in “nadmudriva”!

  Kakor že razglašena razsodba pove, je slovenska stran tribunalu zamolčala do zadnjega vsa slovenska upravičenja in argumente, grobo kršila jasna določila (sicer odličnega!!!) Sporazuma o arbitraži, ter se smešila z diletantizmi, ki se jim je predsednik tribunala v svojih opombah odkrito posmehoval. Za katastrofalen rezultat arbitraže ni bilo treba nobenega “zunanjega sovražnika”! Zadoščali so vsem dobro (po)znani (plačani in nagrajeni) domači maherji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!