[VIDEO] Afera Stožice: Janković prek trupel za projekt, ki ga še danes ni dokončal, podjetja pa spravil v stečaj

Foto: STAfoto

Pred leti je ljubljanski župan Zoran Janković izsilil projekt športnega kompleksa ob ljubljanski obvoznici, ki naj bi po prvotnih načrtih stal že leta 2008. Pozneje pa so ga, nedokončanega seveda, odprli leta 2010. Dovoljenje za obratovanje je bilo izdano v sila nenavadnih in sumljivih okoliščinah, a ker so se jeseni bližale nove županske volitve, je moral Janković vsaj delno upravičiti tisto, kar je obljubil že na prvih županskih volitvah leta 2006. Za ta projekt je bil pripravljen iti tudi prek trupel, in to dobesedno. Neplačana podjetja so propadla, direktorji so si odločili vzeti življenje, ker niso videli poti iz krize. Dela v Stožicah še danes niso končana. Odgovarjal ni še nihče, čeprav vsi vemo, kje iskati odgovorne.

V začetku letošnjega leta je slovensko javnost presenetila novica, da so upniki graditelja Stožic v stečajnem postopku prijavili za kar pol milijarde evrov terjatev, pa to bojda sploh še niso vsi. Špekulira se, da bodo poplačani minimalno, a to ne vsi. Nepremičninski cenilec je namreč ocenil, da je le premoženje propadlega podjetja Grep nedokončano nakupovalno središče pod športnim centrom Stožice na trgu vredno 43 milijonov evrov. Vendar ob predpostavki, da stečajna upraviteljica pred prodajo odstopi od pogodbe o javno-zasebnem partnerstvu z občino. Ob izpolnitvi tega pogoja bi bila likvidacijska vrednost nedokončanega nakupovalnega središča 20 milijonov evrov. Toda javnost se sprašuje, od kod je stečajna upraviteljica sploh lahko priznala za dobrih 400 milijonov evrov terjatev, če pa so partnerji za projekt prispevali 200 milijonov evrov. Od tega samo banke dobrih 100 milijonov evrov. Od kod se je vzelo toliko terjatev, pravzaprav nihče ne ve, po navedbah upraviteljice pa naj bi šlo za pogojne terjatve. A kakšni so torej računi, ki jih je priznala upraviteljica? So res pristni? Ali pa je posel kriminalen? To je samo eden od razlogov, da nikoli dokončani projekt Stožice vse močneje smrdi.

Seznam največjih Grepovih upnikov razkriva, da je celo Mestna občina Ljubljana v stečaju prijavila za kar 40,9 milijona evrov terjatev, vendar stečajna upraviteljica Klampferjeva občini priznava le za 6,1 milijona evrov terjatev, preostale prereka. Občina med drugim uveljavlja pogodbeno kazen v višini 25 milijonov evrov, ker Grep ni dokončal javnega dela. Grep je po pogodbi z občino slednji namreč dolžan še 400 parkirnih prostorov, šest uvozov oziroma izvozov v garažo, ogrevalno nogometno igrišče in zunanjo ureditev parka okrog športnega centra.

Toda projekt Stožice je bil pravzaprav osebni projekt ljubljanskega župana Zorana Jankovića, s tem pa ljubljanske občine, ki se je projekta lotila v javno-zasebnem partnerstvu s podjetjem Grep. Slednjega sta ustanovili podjetji Energoplan v večinski lasti Zlatka Srake in Gradis v večinski lasti Uroša Ogrina, ki sta oba dobra Jankovićeva prijatelja. Tudi zato za megalomanski projekt nikoli ni bilo izvedenega javnega razpisa.

Podizvajalci za svoja dela še danes niso dobili plačila, nekateri so storili celo samomor
Med največjimi upniki je danes slaba banka, ki je terjatve prevzela od slovenskih bank: NLB, NKBM, Abanke, Banke Celje in Faktor banke. A najbolj na udaru so bili podizvajalci, ki nikoli niso dobili plačanega svojega dela. Številni so zato propadli. Nekatere podjetnike pa je obup pripeljal celo tako daleč, da so storili samomor. Najbolj znan je primer Ivana Selinška iz podjetja Varkos, ki si je vzel življenje, njegovima otrokoma pa podjetja ni uspelo rešiti pred stečajem. Povabili smo ju pred kamere, a tako kot številni drugi upniki Grepa pred kamere niso želeli, ker zadeve ne želijo komentirati.

Stožice (Foto: STA)

Direktor podjetja His pa se Jankovića ne boji
Eden tistih, ki se pritiskov Mestne občine Ljubljana in ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića ne boji, je Slavko Hrženjak, direktor podjetja His. Njegovo podjetje za uvoz, izvoz, gradbeništvo in trgovino je danes med desetimi največjimi upniki Grepa in je bilo torej v aferi Stožice med najbolj prizadetimi. Obiskali smo ga na sedežu podjetja na Vodovodni cesti v Ljubljani. Izjemno slabo izkušnjo njegovega podjetja objavljamo kot prvo v seriji prispevkov o aferi Stožice.

Podjetje His je spomladi 2010 podpisalo pogodbo z Grepom. / …/ Izvedenega dela je bilo po pogodbi nekje 80 odstotkov,” je priznal Hrženjak. Plačani naj bi bili za samo 70 odstotkov dela, ki so ga naredili. “Seveda moram reči, da je bilo to za podjetje His velikanski problem, velikanska izguba prihodkov. Da bi His deloval naprej, smo morali najeti kredite.  /…/ Dolgovi se še odplačujejo,” je dejal. His ni dobil plačanega več kot milijon evrov. Podjetje, ki ima 50 zaposlenih, se je znašlo v velikih težavah. “Mi kot podjetje si nismo mogli privoščiti nobenega izpada na tujem trgu, saj smo tam dolgo prisotni /…/, za ugled podjetja je bil His žrtev.” His, ki je v posel s projektantom Grep kot eden redkih vstopil kot izvajalec, svojim podizvajalcem nikoli ni ostal dolžan ničesar. “Če ne bi imeli kapitala v nepremičninah, bi takrat tudi mi šli v stečaj. Seveda pa, da je to za podjetje velik hendikep in da je to za podjetje šok glede razvoja. /…/ O tem ni treba govoriti, to je vsem jasno.”

Politika pod Pahorjevim vodstvom ni financirala gradbincev, Hrženjaka pa je rešila avstrijska banka
Ko je potreboval kredit, mu ga slovenske banke niso želele dati. Niti Abanka, v kateri je bil Hrženjak polni komitent. To so bili namreč časi, ko je slovenska politika pod vodstvom Boruta Pahorja bankam dala direktivo, da se gradbincev ne financira več. Hrženjaka je rešila samo izjemno visoka bonitetna ocena, zato je kredit, s katerim je rešil svoje podjetje pred propadom, dobil v avstrijski banki. “Mi smo Mestno občino Ljubljana tožili zato, ker je bila javni partner pri tem projektu. In Mestna občina Ljubljana se je leta 2014 vknjižila kot lastnik na vsa izvedena dela. Mi nismo vedeli, da je v ozadju še toliko neplačanih računov, tako, kot se danes sliši. /…/ Po petih letih je sodišče zavrnilo naš zahtevek do Mestne občine Ljubljana z obrazložitvijo, da se tudi Mestna občina Ljubljana prijavlja v stečajno maso in da iz tega razloga vidijo, da se mesto tudi ni okoristilo,” je povedal Hrženjak.

Foto: STAfoto

Bo Hrženjak moral na evropsko sodišče?
Danes His svoje pravice terja tudi na sodišču. Podjetje toži tudi Mestno občino Ljubljana, ker je bila v javno-zasebnem lastništvu s podjetjem Grep, čeprav se protizakonito kot lastnica v Stožicah ni vpisala vse do konca leta 2014. A Okrajno sodišče v Ljubljani je njegov zahtevek zavrnilo z bizarnim pojasnilom. Mestna občina Ljubljana torej toži svojega partnerja, a Hrženjak meni, da se zadaj skriva jasen interes. Tako kot številni drugi bo moral Slavko Hrženjak pravico zase in za svoje podjetje poiskati v Strasbourgu. “Zdaj nam ne preostane druga, kot sodba na evropskem sodišču.”

O imenih, kdo so v njegovih očeh ljudje, ki se skrivajo tudi za razlogi za njegovo stisko in tragedijo številnih drugih, ne želi govoriti. A pojasnjuje, zakaj do nadaljnjega z Mestno občino Ljubljana ne bodo več sodelovali. “Dobili smo ustno informacijo, da se Hisu prepoveduje vsa dela na Mestni občini Ljubljana. To smo tudi doživeli z javnim razpisom, ko smo bili zavrženi. Tako da, dokler bodo takšne razmere v Ljubljani, pač mi ne bomo delali v Ljubljani.”

V aferi Stožice se odpira mnogo vprašanj in malo odgovorov, na katere pa bomo v prihodnjih oddajah Drugorazredni pogosto opozarjali. Gre za tragedijo, ki so jo povzročili veliki nad malimi, ki ne bodo za to nikoli odgovarjali. Zakaj so slovenske banke slabe terjatve prenesle na slabo banko in si niso vzele stadiona in dvorane v Stožicah? Zakaj je občina še vedno lastnica tega športnega kompleksa? Kot je že večkrat poročal osamljen del slovenskih medijev, je tandem Janković-Koželj iz leta 2006 s predvolilno fikcijo, da bo v Stožicah stadion stal že leta 2008, premagal realnost in fiziko ter ljubljansko in slovensko zdravo pamet, pa četudi celo na račun človeških bitij. Tisti, ki se še borijo, se počutijo drugorazredne in čakajo na dan, ko bodo na svoj račun prišli tudi odgovorni. Med njimi v prvi vrsti Zoran Janković.

Projekt je žalostna slika Slovenije
Inženir elektrotehnike in nekdanji kandidat za župana Mestne občine Ljubljana dr. Anton Jeglič se je kot gost v oddaji pogovarjal z našim novinarjem Luko Svetino in pokomentiral dogajanje. “Vse to smo lahko gledali ne samo v Ljubljani, ampak tudi širše. Sam športni objekt, to je v redu. To Ljubljana potrebuje. Če pa pogledamo za oder tega projekta, pa je zadeva drugačna. To pa je žalostna slika Slovenije. To, kar se navezuje na ta projekt, če temu tako rečem, so v bistvu zelo negativne stvari. /../ Laž, kraja, ubijanje, da ne naštevam še naprej … in to je pravzaprav tudi slika Slovenije, žalostne Slovenije v malem,” je dejal Jeglič.

Dr. Anton  Jeglič v oddaji Drugorazredni (Foto: PrintScreen)

Janković kljub “bolnim izjavam” na sodišču še zmeraj zaščiten
Kar poglejte, kaj se dogaja v Ljubljani in kaj vse je povezano z županom Zoranom Jankovićem, in mi se sprašujemo, kako je to mogoče. Kako je to mogoče? Ljudje ga, nekateri, seveda volijo, ker vidijo samo stadion. /…/  Samo poglejte, recimo, sodišča. Kako je to možno? Zato, ker ima Janković absolutno zaščito na sodišču. Znane so njegove bolne izjave, ampak on to resno misli. Ko so ga vprašali, ‘boš ti tudi obsojen za to, kar si delal’, je rekel: ‘Jaz ne bom nikdar obsojen, jaz vedno kritiziram Janšo’. Če pa je to slika naših sodišč, naše policije, naših organov, naše oblasti, in to najvišje, potem je pa ta slika res zelo žalostna.”

Če pogledate, kaj vse se dogaja okrog Jankovića, potem je slika še bolj strašljiva. Kako je mogoče, da sodnik uniči vso dokumentacijo o Jankovićevih lopovščinah? Kako je to mogoče? Se je kaj zgodilo? Nič. Zato pa sem rekel, to je slika Slovenije v malem, ampak velika slika. Žalostna slika,” je še dodal omenjeni gost v našem studiu.

Kaj pa obratovalno dovoljenje? Kako je bilo to izdano? Je bilo sploh upravičeno izdano glede na to, da so bile Stožice takrat videti kot neko gradbišče in so tako načeloma videti še danes? Dr. Jeglič komentira: “No, kdor je to videl, ni mogel verjeti. Da je dobil na takšno stanje gradbišča uporabno dovoljenje. To je nemogoče. To je dodatni dokaz, kako gre to po domače pri nas, ki govorimo, da imamo pravno državo. Če pogledamo samo na Jankovićevo delovanje, pravne države ni. Je pa nepravna država.”

Več o žgoči temi in odgovorih dr. Antona  Jegliča si lahko pogledate v oddaji Drugorazredni.

A. L.

 

 • AlojzZ

  Na zadnjih volitvah smo znova potrdili skupino ljudi, v kateri je tudi Janković. Torej???

  • mona lisa

   Ja po teh volitvah spet na vrhu ostaja lopovski klan. Že dvomim da ni vse pripejeno, kajti nemogoče se mi zdi da bi narod spet nasedel temu klovnu Pahorju in klanu ki stoji za njim.

 • montyamp

  Narod ki ne hodi na referendume in volitve , ne sme imeti svoje države .
  Dokazi za takšne trditve so vsak dan bolj boleči .
  100 letno naprezanje morilskih predstavnikov leninistično stalinistične NKVD-kominternovske struje HLAPCEV rdečega komunistfašizma , je obrodilo sadove ki spominjajo na polje po toči v velikosti lobanj , katere smo našli za 11 zidovi .
  Oblast s krivosodjem bo treba zamenjat , pa ne s 37% volilno udeležbo .
  Slovenci najbolj zabit narod v EU , med prvimi tremi na svetu .

  • totex39

   Se strinjam, volivci ki ne hodijo na volitve in referendume so razdiralci države.

  • KIKI

   Tako je komunizem večini za vedno opral možgane narodu, predvsem z ustrahovanjem
   in zatiranjem lastne identitete ! Še 50 let potrebujemo za izbris narodove bolečine iz
   naslova krivic!

 • RATATA

  Obžalujem, da je tisti neplačan izvajalec sodil le sebi in ne tudi krivcu.

  • mona lisa

   Ja to je res škoda. če se je že odločil bi moral vzeti s seboj še odgovorne.

 • bubamara

  Vsa gniloba tega naroda se vidi, ko podpirajo politike, ki izkoriščajo pridne in delovne ljudi.

 • mona lisa

  V naši državi so veliki kriminalci s polno denarja zaščiteni kot beli medvedi. To je žal slika naše skorumpirane države. Vse od politike, sodstva in izkoriščevalskih bogatinov bi trebalo poklicat na odgovornost in njim in vsem sorodstvu pobrat premoženje. to so zajedalci in uničevalci lastnega naroda.

 • piko8

  Kdor podpira zorangutana in to levaško mafijsko golazen tudi sam sebi krepko pljuje v lastno skledo. Žav narod s tako okvarjenimi možgani nima prihodnosti!!

 • Jana učak

  Res ste še slabši kot drugorazredni!!

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Živite v Avstriji?

 • Ana Job

  Državni bramor No. 1. Kdaj bo odstranjen?

 • Viktorh

  Žal, vlada nam rdeče podzemlje.

 • antimur

  Po moje Kučan in Janković ne bosta odšla po naravni poti pred večnega sodnika. Pa še tja bosta šla v varstvu peklenškov, da ne bi slučajno še med potjo, tako mimogrede, naredila kakšen zločin.

 • KIKI

  Zakaj moram v ponedeljek zjutraj gledat prav to umazano srbsko svinjo?
  Kaj in kje sem zagrešil, da sem kot vegetarijanec to svinjo na talar dobil?

 • Hun

  Cudi me da Jankovica noben se ni zatolku

  • učko

   On je režimski človek, zelo zastražen, čeprav se tega ne vidi.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Slovenski podjetnik, ki pošteno dela, je moral zaradi plačilne nediscipline Jankovića in kompanjonov, iskati kredit v Avstriji, da je lahko premosti izpad dohodka in izpolnjeval svoje poslovne obveznosti??? Sedaj bo moral zaradi mafijskega poslovanja Jankovića in mestne občine, z blagoslovom Pahorjeve vlade, iskati pravico na evropskem sodišču???
  Podjetniki priporočam, se se preseli v Avstrijo in tam plačuje davke, saj je slovenija mafijska država, ki samo izmozgava pridne in delovne ljudi in izdatno polni žepe svojim!
  Dol z levičarji!

 • sloustava

  Gobcanje ne pomaga. Ste sli na volitve? Berem, da se Zares zares hoce vrniti. Bravo, volivci, volite Jankovica, se zgrazate, volite Serpentinska, se zgrazate, … Dajte, ajde, volite se pedre in lezbijke, pa ste popolni v Kucanovih oceh. Dokler ne boste sami, vsaj s tem, da dvignete riti in greste volit demokracijo, razcistili s seboj, potem se ne cudite, da se Kucanovo in Golobicev huronski krohot slisi po vsej Sloveniji. Jankovic je pac cistokrvni mesanec, ki mu huronski krohot pomaga pri bogatenju. Saj vendar sovrazi Janso, kar je vstopnica za kraje, lazi, omalovazevanje, predvsem pa za unicenje slovenskega avtohtonega zivlja. Bravo, Dzamijska ulica, nje….

  • Capi

   Včeraj je zmagala stranka nevolilcev……potem pa še lenobe jamrajo …………. ja, so navajeni da jim država vse k rit prnese…..

 • MEFISTO

  Janković ne spada tja, kjer je.

  Domišlja si, da so zanj dobre le kake farmacevtke in njim podobne.

  Za navadna kljuseta mu ni mar.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Sodniki s svojim nezakonitim ravnanjem držijo štango Mafijankoviču in so zame tudi sami krivi in sodijo v zapor zaradi korupcije in zlorabe sodstva!

 • milanček

  star pregovor pravi, kakor si boš postlal, tako boš spal! Sprašujem Slevence, večina jih jamra glede standarda, služb, in še bi lahko našteval, a ogromno teh stokajočih ljudi ne gredo niti na volitve! ne zastopijo, da edino na volitvah se da spremeniti sistem, ki ga kritizirajo! Kučanovi volilci pridejo in opravijo posel za mafijo, da lahko vsa ta kriminalna združba nemoteno krade in celo ubija-Krambergar!

 • SLOVENSKO zastavo izobes na Ljubljanski grad!

  • Soave

   + + + + + + + +

 • domovina mili dom

  Balkanec ti samo kradi in posiljuj naprej. Brisanje sledov kriminala ti je zagotovljena. Sodniki s titovkami ti to obljubljajo, da sa tvoga puta ne skrenejo.

 • diler resnice

  Če smo že na poti socialistične internacionale, naj Jankovič uvede samoprspevek,za dokončanje projekta ali pripelje igralniški Las Vegas v prostore mišljenje trg.centru(kruha in iger)Sicer so pa lepe športne objekte in prostorsko ureditev centra LJ naredili projektantje,arhitekti,gradbinci obrtniki in ne samo Zoran Jankovič,ki je folku pomalal oči z izbiro tlakovcev na Dunajski cesti in zasluge pripisujejo samo njemu investitor pa je tako ali tako vedno bil “denar oziroma kapital” vse ostalo pa stvar maket in stroke.Če obiščete Dubaj ,so napram njemu naše Stožice mačji kašelj !?

 • Osti jarej

  ..je čisto brez veze kar koli pisat…folk v tej državi,je tako spran,da nič ne pomaga

 • Vera

  Včeraj nam je bila dana možnost, da zamenjamo predsednika za ” predsednico “, ki bi predlagala ” prave ljudi , na prava mesta , ker bi se Janković potem prej ali slej znašel v zaporu kamor po vseh nečednih poslih sodi . Žal ne poznate vseh pristojnosti predsednika, zato volite napačne kandidate . :(

  • Kosobrin

   Če bi imela drugega šefa, bi jo volili.

   • Vera

    Tvoje pobožne želje, da se znebiš g.Janše , se ne bodo uresničile . Stranka SDS = brez Janše 0 ! Same prazne izgovore iščete, kot ” dlako v jajcu ” !

 • hribovc

  več kot očitno je nakradu tol’k, da lahko plačuje čeferine… že to dejstvo pove vse !!

 • Zgornji

  TOOOOOOOČNOOOOOOO TKOOOOOO !!! ! !!! AAAMPAK, ZBLOJENA LJUBJANA Z ČEFURJI JE NASRANA !!! ! !!! ZATO PA ŠE VEDNO PODPIRA TAKEGA POKVARJENEGA ČEFUTARJA, IZ KATEREGA NEBO NIKOLI KAJ DOSTI BOLJE KOT PA MIGRANTIČ , KER TO V BISTVU DEJANSKO TUDI JE !!! ! !!! AMPAK, NI TOLIKO PROBLEM V MIGRANTIČIH, KOT PA V ZLOBNIH – POKVARJENIH MIGRANTIČIH, OD KATERIH PA ŽAL VELIKA VEČINA JE TOČNO TAKIH !!! ! !!!

 • tramal

  Stožice so drag jankovičev spomenik ,ki ga plačuje vsa Slovenija.Samo jankoviča še fali da bi bil pokopan pod tem spomenikom.Hrženjak pa naj gre na evropsko sodišče ,da bodo videli kakšno komunistično bando imamo v Sloveniji.

  • Slovenka

   Neke vrste mavzolej torej.

 • mapu

  Ta kreatura na dveh nogah je vredna, da bi jo pes poscal…

 • radames

  Naj spozna širna Slovenija, kakšen primitivc je tale srbski cigo.
  Mi, avtohtoni prebivalci Slovenije pa smo zaradi tega primitivca strašno žaljeni. Kako dolgo se bomo še pustili žalit temu primitivcu???

 • Janez

  PODPIŠITE PETICIJO DR. ERZARJA ! Za – ODSTOP ŽUPANA MOL – Z. J. !
  Na e- naslov

  [email protected] VELIKO LJUDI NAS JE ŽE PODPISALO. L.R. J. KOMENDA

 • radames

  Za kamuflažo zaprejo Bavčarja, Tovšakovo, Šrota, da lahko najhujši kriminalci tipa Janković lahko nemoteno izvajajo svoja primitivna kriminalna dejanja.
  Upam, da se bo našel junak, ki bo temu balkanskemu primitivnemu balkancu pokazal, kako se s tako zavrženimi tipi dela.
  Preklet usrane balkanski.

 • milanček

  čefur janković je izgubil tla pod nogami, v slovenski fukojebini mu je vse dovoljeno, a še vsak se je zaplezal in tudi ta kriminalec se bo, on in njegova familija bo na pladnju! Mafija se je še vedno skavsala med sebij!

 • Dostmamrecesije

  Dokler bodo naše ovce volile levičarje, verjetno že ne bo tako hudo. Žalostno. Tisti ki sodijo v zapor nam vodijo državo in občine. Pa kje ste to videli. Dajte lisici kure za čuvat pa boste videli, kaj bo.

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   S krajo kur je začel Miha Marinko, ti pa nadaljujejo..

 • Rožle

  u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce
  u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce
  u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce, u stožce po rozce …. UFFF !

 • Get Smart

  Tovariš
  Z.janković ni neka samostojna figura, ki bi padla z Marsa, ampak je
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNA lutka = je ČLAN in soustanovitelj FORUMA 21
  (predsednik tega MURGL JUGOKOMI LOPOVSKEGA=priHVATIZATORSKEGA oddelka
  je tov. MILAN KUćAN = na FORUM 21 so pisana VSA v Sloveniji UKRADENA podjetja),
  je član matičke KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE =
  =
  nazadnje je kao član zanjga ustanovljene liste = pred tem “novega
  obraza” PS, tud zanj ustanovljenega “novega obraza” LDS+SD = PS=POZITIVA
  SRBOSLAVIJA.
  Je dokazan MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao sereorski LOPOV, LAŽNIVEC …
  Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor so že v prvem ruku IZROPALI
  220 MILIJONOV € za projekt,
  ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
  40 milijonov €
  in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
  ampak jih
  je nagnal domov BREZ PLAČILA.
  Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
  Kaj odmeva v Stoščah?
  – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
  – ZA koga? Za PARTIJU?
  –ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

  Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.

  • Get Smart

   Btw, iz dela Z.jankovića še ni in ne bo SLEDILO karkoli dobrega za človeka,
   ampak samo in le za ZLOČINSKO sekto SMRTNIH NEPRIJATELJA LJUDI =
   MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO =

   in delo proti človeku je temeljna kršitev za človeštvo.
   in ZLOČINCEV proti človeštvu NE IMENUJEMO z ljubkovalnimi vzdevki
   (zoki, zokun, zokan … WAT the FAK … ),
   če seveda niso “naši ljubljenčki” nje.
   Saj menda ne delite postelje z MURGL JUGOKOMI mekanocurico nje.

 • Get Smart

  Z.jankoviću oz. preko kao projektov tega sereorskega govna je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA črpala in črpa sredstva in države Slovenije
  =
  članu KPJ Z.jankoviću ni dajala NEPOVRATNIH SREDSTEV nekakšna
  slovenska politika,
  ampak
  –MURGL JUGOKOMUNISTIČNA politika,

  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA politika.

  POLITIKA ni (ne pomeni kake drkancije, čeprav pussići tudi drkajo v imenu
  MURGL KOMI JUGE),
  ampak POMENI “delo za POLITEJO” = politika je DELO ZA POLITEJO=DRŽAVO.

  POLITEJA je grški pojem in pomeni DRŽAVA.

  POLIS = POLITEJA = POLITIKA

  ZA katero državo kdo dela?

  MESSI ni ŠPANSKI politik, MESSI ni španski nogometaš,
  MESSI je ARGENTINSKI politik, je argentinski nogometaš V ŠPANIJI,
  ni španski.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!