[Video] Alarmantno stanje: Vlada deluje od meseca do meseca, iz plače v plačo, dokler bo, bo …

Foto: posnetek zaslona

“Ta vlada deluje od meseca do meseca, iz plače v plačo, dokler to bo, bo,” je politični analitik Mitja Iršič v oddaji Kdo vam laže komentiral trenutne politične razmere, kjer na določenih področjih vlada pravi kaos.

V zadnjem času so se zgodili številni odmevni dogodki in nekatere afere, tako da je že zdaj jasno, da nas čaka vroča politična jesen. O najbolj odmevnih zadevah, kot so skakanje v prazen bazen, poskus vplivanja na nadzornike Uradnega lista in ekofašizem, v katerem se zlorablja tudi najstnico z diagnosticiranim Aspergerjevim sindromom, so spregovorili tudi v oddaji Kdo vam laže ta teden. Voditelj Boris Tomašič je tokrat gostil politična analitika Miloša Čiriča in Mitjo Iršiča.

Uvodoma so komentirali nedavno izjavo predsednika vlade Marjana Šarca na nedavnem srečanju članov LMŠ v Arboretumu: “Treba nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti.” Kot je pojasnil voditelj Boris Tomašič, je Šarec postal vse bolj aroganten in agresiven v svojih nastopih. Politični analitik Miloš Čirič je to komentiral z obrazložitvijo, da so mu takšne navade po vsej verjetnosti ostale od gostilniškega nastopanja in vaških veselic, kjer ni bilo ozvočenja. Izrazil je tudi prepričanje, da mediji s svojo servilnostjo dejansko škodijo tej vladi, saj ne opozarjajo na nekatere stvari, ki bi se morale zgoditi, in gredo nato z glavo skozi zid: “Naslednje leto bo leto odločitev. Če bo ostalo enako, kot je zdaj, bo to zelo slabo.” Iršič je bil ostrejši in je uvodoma povedal, da kljub svoji dramski izobrazbi Šarec še nikoli ni igral v nobeni pravi vlogi: “To je vloga, ki so mu jo namenili mediji, vloga velikega vodje.” Analitik Mitja Iršič je komentiral tudi nedaven napad na predsednika Slovenske ljudske stranke Marjana Podobnika, ki ga je Šarec v Gornji Radgoni grdo napadel v svojem govoru, kar je storil, da bi pridobil politične točke.

Čirič ob aferi s Šoltesom opozarja, da se v Sloveniji vsi poznamo
Kmalu se je oddaja osredotočila na resnejše teme, pri čemer so se najprej pogovarjali o pritiskih generalnega sekretarja LMŠ na prvo nadzornico državnega podjetja Uradni list za imenovanje neuspešno recikliranega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na direktorsko mesto v tem podjetju, kjer si je obetal med 5 in 6 tisoč evri bruto plače. Kot je komentiral Čirič, je afera pokazala modus operandi vodenja te države: “Smo majhna država z majhnim številom prebivalcev, vsi se med seboj poznamo. Več ali manj sodelujemo in tako dalje. Sisteme imamo pa narejene, kot da smo velika država, in ravno zato sem proti temu. Pravica ima zavezane oči zato, ker naj ne bi poznali človeka, o katerem se odloča. Pri nas je to neizvedljivo. Ena polovica Slovencev je v sorodu z drugo polovico.” Čirič je raje pristaš večje transparentnosti, saj so se take stvari vedno dogajale in tega po njegovem mnenju ni mogoče preprečiti. “Všeč mi je to, da smo sprožili vprašanje smiselnosti obstoja Uradnega lista,” je med drugim povedal.

Iršič afero s Šoltesom vidi kot izvrstno reklamo za privatizacijo
Tudi Iršič se je strinjal, da je to modus operandi vodenja Slovenije že od leta 1991 dalje, afero pa vidi kot izvrstno reklamo za privatizacijo v Sloveniji: “Če bi bil Šarec pravi voditelj, bi se vprašal, ali smo kot država sploh sposobni voditi neke državne šampione, vredne milijarde evrov. Verjetno nismo.” Afera po njegovih besedah ni boj med globoko državo in eno izmed izvoljenih političnih strank, pač pa med dvema frakcijama globoke države. Če bi dali državna podjetja zasebnikom, ki bi za dejanja odgovarjali s svojim denarjem, bi takšne težave izginile.

Miloš Čirič (Foto: posnetek zaslona)

Veliko težavo bi imeli, če bi se dolg Darsa beležil kot del javnega dolga
V oddaji so komentirali tudi prihajajočo recesijo v Nemčiji, ob čemer pa v Sloveniji beležimo proračunski primanjkljaj kljub gospodarski rasti, prav tako pa ob tem beležimo povečevanje socialne pomoči. Čirič je povedal, da sicer zagovarja dvig minimalne plače, ki po njegovem mnenju ni problematičen, problematične pa so povezave z na primer socialni transferji. To še lahko prenesemo, a imamo nekaj še večjih problemov: “Resen problem lahko postanejo povezave z Darsom. Darsov dolg je trenutno ločen od javnega dolga, če Darsov dolg pride v javni dolg, dobimo resne probleme. Ne bomo imeli tretje razvojne osi in dobimo ZUJF.” Po njegovih besedah vsakič Eurostat določa, kaj spada v javni dolg in kaj ne, Alenka Bratušek pa je skušala vzeti kredit, kar je finančni minister preprečil, ključna stvar pa je, da politika nima vpliva na vodenje Darsa.

Mitja Iršič (Foto: posnetek zaslona)

Iršič meni, da ta vlada ne dela za prihodnost, pač pa da bi preživela naslednje četrtletje
Iršič je komentiral še en hud problem javnih financ, in sicer 86 milijonov evrov, ki jih je zmanjkalo ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve: “Levičarji zdaj na Twitterju govorijo, da to sploh ni tako veliko. To so stvari, ki so nemogoče, da se zgodijo. Eno ministrstvo je kot ena manjša tovarna in da se je to zgodilo, da niso vedeli, da jim manjka ta denar v proračunu … jaz v to ne verjamem. Mislim, da ta vlada deluje od meseca do meseca, iz plače v plačo, dokler to bo, bo. Prelagajo stvari za naprej.” To se je po njegovih besedah opazilo tudi pri pokojninski reformi, ki so jo sprva napovedovali za leto 2020, zdaj pa so jo prestavili na leto 2025, ko te vlade tako ali tako ne bo več: “Imam močan občutek, da ta vlada ne deluje za prihodnost Slovenije, ampak deluje na tak način, da bo preživela naslednje četrtletje, in ti problemi, ki smo jih omenjali v zvezi s proračunom, niso nova stvar. Fiskalni svet je točno na te težave opozarjal decembra 2018, ko so sporočili, da kljub temu, da sicer zmanjšujemo zadolženost, gre za ciklično razdolževanje. Ko je bruto domači proizvod višji, je tudi zadolženost glede na BDP nižja, kar si lahko privoščimo v konjunkturi.”

Thunbergova je po vsej verjetnosti v hudi stiski
Za konec so gostje komentirali tudi okoljevarstveni aktivizem najstnice z diagnosticiranim Aspergerjevim sindromom Grete Thunberg, ki deluje, kot da je v hudi stiski in tik pred živčnim zlomom. Iršič je poudaril, da so njeni starši militantni okoljevarstveni aktivisti, po njegovih besedah pa se je takšno antikapitalistično in antipotrošniško okoljevarstvo začelo v sedemdesetih letih kot del hipijevske kulture: “Oni rešitev nimajo, njihova rešitev je to, da gremo nazaj v jame. Ne ponujajo tehnoloških rešitev, razen kozmetičnih stvari, kot je prenehanje uporabe plastike. To so neumnosti, ohraniti moramo energetsko ravnotežje na našem planetu. Je tudi nevarno, je del socialističnega orodja, ki skuša uničiti našo civilizacijo.” Kot poudarja, obstaja tudi drugačno okoljevarstvo, na primer okoljevarstvo visokih tehnologij: “Jaz bi temu rekel kapitalistično okoljevarstvo. V zadnjih desetletjih smo predvsem z mehanizmi prostega trga in kapitalizma dosegli take napredke. Imamo avtomobile, ki dosegajo okoljevarstvene norme EURO6D.” Kot primer Iršič navede tudi letala, ki so samo v zadnjih desetih letih občutno zmanjšala izpuste ogljikovega dioksida, obenem pa so hitrejša, tišja in udobnejša.

Rok Krajnc

 • Janez Kepic-Kern

  BRAVO – NOVA24TV 1

  ZA LAHKO NOČ OZ. ZA DOBRO JUTRO.

  “MAČEK V ŽAKLJU”.
  Luštna in POUČNA pesmica BELIH VRAN iz 1960. let,
  s katero so seveda protestirali proti
  ex KP, ZK STALINISTU Ivanu MAČKU
  in – proti –
  njegovemu načinu “komunističnega vladanja” . L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  “MAČEK V ŽAKLJU” – BELE VRANE

  https://www.youtube.com/watch?v=8K36-f1qdJ8

  • Beličič

   Skozi pridejo redki!Vsi ostali ste odplaka!Žal!

   • Nata

    Ko se bo enkrat popolnoma zamašilo, bo ta odplaka nazaj udarila ??

 • montyamp

  Ko že tretja generacija politkomisarskih parazitov živi na račun s povojnimi poboji razredčene delovne sile slovenskega naroda , nam to pove , da so Slovenci res požrtvovalen narod .
  Naivno je pričakovati , da se bodo od udbovske gverile s katero je kontaminiranega 20% slovenskega prebivalstva , vzgojene generacije spreobrnile v poštene in državi koristne kadre .
  Z ovaduško vzgojo deformirani možgani gošarske omladine , katerih zavožene družine gnezdijo v žrelu kardeljanskih samozapravnih experimentov , so nevarni temelji za nadaljevanje povojnih izvensodnih pokolov .
  Držijo se oblasti kot pijanec ograje , četudi niso sposobni drugega kot zavoziti državo , današnji marionetarski zasedbi predstavlja prioriteto preživetje trenutne katastrofalne zasedbe političnih konvertitov – murglosrbske vlade in to samo zato da imajo plače , ne vidijo pa da jim stari kurćanistični fosili žagajo vejo na kateri čepijo .
  Žvepleni pritlikavec je privlekel v Slovenijo srbske migrante katerim se odpisujejo miljoni . To za državo niso drobtinice prej drobtine , se pa z drobtinicami hrani politična prostitucija vajeništva stare NKVD udbovske šole .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NKVD VAJENIŠTVA NA OBLAST

  • Steiermark

   Lepo povedano, žal se pa te srbske migrantske drhali, s pritlikavcem vred, ne prime. Oni “nečujejo dobro”, gredo naprej, po začrtani poti uničenja Slovence in svobodne ter samostojne Slovenije!

   • Dada

    Psi lajajo, karavana gre dalje. Tako je bilo tudi v času Janševih vlad, in tako bo tudi dalje. Kapisch ??

    • Steiermark

     Tile rdeče balkanski psi ne lajajo več ampak napadajo in grizejo Slovence, kar do kosti! O časih JJ vlad pa nimaš pojma, pa ne vem ali to počneš, ker ti gre v nos, da so edino njegove vlade reševale od jugokomunistične drhali zavoženo Slovenijo ter ji preprečeale nadaljnje ropanje naše dežele….. Kapisch???

     • Novakec1

      Koliko časa pa, zdej so pa rep med noge stisnl pa neki cviljo.

    • Janez

     Dada ti si bolana.Okužena si z gospodom Janezom Janšo.Tebi ni pomoči.

 • Ehnaton

  Najhuje kar se Šarcu lahko zgodi je, da mu Kučan podeli še en mandat in bo moral pospravljati ves gnoj, ki ga bo pridelal v sedanjem. Težava je le v tem, da mi do takrat ne bomo preživeli.

 • Novakec1

  Ustava in zakonodaja sta travermarš ža sloovce in Slovenijo, sta jo uničili in omogočili genocid nad sloovcami.

 • Karel Triler

  LOPOVI IN KURBE TO JE NAŠA VLADA PA NAJ DOKAŽEJO , DA TO NI RES !

 • Zombi Gartner

  Če je to res kar pravite, pišete. Sem vesel, da prihaja do tega. Le naj zmanka denarja za javni sektor za plače. Da bojo te kurbe birokratske enktat videle kako je če ni kuverte.
  In se bo obrnilo. Realni sektor bo svoje ljudi izplačeval na roke z denarjem pa da vas vidim pisarniške podgane iz javnega sektorja, kdo bo koga.
  Upam da se to zgodi jutri.

  • Novakec1

   Že dolgo tulim keš lovo nazaj pol se naj pa vsi kleptomani hebejo z miško, ne bodo več mogli bogatet z enim klikom.

   • Zombi Gartner

    Bogatijo ker premetavajo naš denar.
    Se ne zavedajo bolniki, da se denar z rokami služi.
    Bojo kasiral ha…ha… svoje dolgove, ki so jih naredili.

  • Vera

   Zapomnite si že vsi,da se gre za “državni sektor” , ne za JU ( javno upravo), kjer je na desetine različnih poklicev,ki ne prejemajo niti 800 na mesec !

   • Zombi Gartner

    Lepo, da si razložila. Tudi tisti iz JU naj grejo v maloro. Kateri delovec pa zasluži 800€ na mesec.
    Upam, da jutri vse crkne kar se tiče JU + državni sektor.

 • Mitja Mazini

  In to pravi Tomašič, v mladosti goreč pripadnik komunistične mladine?

  • realnost

   Po tvojih zapisih vidim da si ti še danes goreč pripadnik te zločinske združbe!

   • Mitja Mazini

    Motiš se, poskušaj misliti s svojo glavo in spoznal boš da veruješ v lažnega mesijo.

    • realnost

     Pa saj ne verjamem v lažnivo in kradljivko mafijo! V čem je tvoj problem??

  • Novakec1

   Spreobrnjenci so najbolj pokvarjeni.

   • Common Sense

    Morda res. Morda pa tudi ne. Nekoč so ljudje verjeli, da je zemlja ploščata. Večina razumnih ljudi je slej kot prej sprejela dejstvo, da je pač okrogla. Razen nekaterih. V skladu s tvojo logiko bi torej razumni ljudje, ki so spoznali zmoto morali biti označeni kot pokvarjenci. Oni drugi, ki še kar verjamejo v pravljice pa kot “pokončneži”? Je to to? :)

    • centurion

     ++++++++++++++++++++++

    • Novakec1

     Ne, to ni to! Razumni ljudje (z vsaj malo karakterja) se ne obračajo po vetru, opranoglavci pa.

   • Schemva Miro

    Če nimaš toliko inteligence,da preden odpreš gofljo,malo razmisliš kaj boš rekel,bodi raje tiho.

    • Novakec1

     Zamaši ušesa pa ne boš slišal kaj napišem.

  • Vlado77

   Vse so nas filali s komunističnim “rajem” Nekateri smo spregledali že zdavnaj , da so nas ves čas nategovali – drugi očitno tega ne bodo nikdar. In ti ,ki ne vidijo še danes nič spornega v premnogih kom.spomenikih vse posvosd in v številnih manifestacijah kjer se prikazuje NOB kot svetlo obdobje. Tisti ,ki še danes verjamejo , da so nas komunisti osvobodili in ne prepeljali iz dežja pod kap. Ene diktature konec -začetek nove še bolj krute za Slovence. Danes smo v namišljeni demokraciji- vladajo pa nas potomci politkomisarjev, šefov partije,udbovci iz ozadja. Obvaldujejo medije in s tem volitve – celo raziskave javnega mnenja so nategi. Komunizem in komunisti se poslužujejo laži ves čas. Tisti ki se tega zavedajo že dalj časa in kljubujejo ostalim ,ki jim mečejo polena pod noge ali preganjajo po sodiščih in celo zapirajo -pa si zaslužijo vso čast. Ne pa stalne očitke- bil s komi v srednji šoli ali v JLA ali faksu. Očitno ne velja teza enkrat komunist – večno komunist. Eni so pripravljeni tudi na zapor – vsa čast takim ex komunistom.

 • jedro

  Dokler bo, bo, če ne bo pa ne bo.

  • Novakec1

   To je pa skori tako kot relativnostna teorija od Ajnštajna.

 • Dada

  Kdo pa je Mitja Iršič, da bo razlagal ekonomijo ??? Vsak iz SDS , vsak podpornik SDS ve veliko več, kot kdorkoli iz kakšne druge stranke, vlada, itd. . To je bistvo. Vendar nič bat. Psi lajajo , karavana gre dalje. Simpl kot pasulj. Smo vajeni pljuvanja….

  • Peter

   Iz katere stranke pa si?

   • Novakec1

    Miloševičeve

  • Common Sense

   Dadica, tvoje vprašanje je utemeljeno. A po drugi strani, kdo pa je Šarec alias Serpentinšek in kakšne so njegove kvalifikacije, da odloča o ekonomiji? Kdo je npr. minister Zajec (bivši kolumnist Cosmopolitana, kjer je pisal o seksu pri ženskah) da odloča o okolju, ali pa konec koncev tudi Šabeder – trgovec s semeni, ki je zafural Semenarno – ki bo sedaj odločal o prenovi zdravstvenega sistema? Boš rekla, so bili izvoljeni. So, pa niso….;) Slednja dva nista bila, prvi pa je bil a z izjemno nizko podporo komaj 13%, pa je kljub temu predsednik vlade. Boš rekla, to je demokracija in ti bom pritrdil. DA, tudi to je demokracija. Vključno s tem, da početje vlade komentirajo komentatorji kot je Iršič. Slednji, by the way, ima več soli v glavi kot vsi zgoraj našteti skupaj. In še eno stvar imaš prav: psi lajajo, karavana gre dalje. To drži, dokler konji ne prenehajo vlečt. Ker zmanjka sena;) Ali pa se konjem utrga, ker se jih preveč goni. Siriza v Grčiji in z njo vse državljanke in državljani so to spoznali na lastni koži in na precej boleč način. Presojo kdo so v slovenskem primeru konji, kdo so tisti v kočiji ter kdo psi, ter v katero skupino spadaš ti, pa prepuščam tebi;)

   • Peter

    S plašnicami, kot jih ima dada (če smo že pri konjih), je ta presoja obsojena na neuspeh.
    Saj veš, levo dobro, desno ne dobro, levodobrodesnonedobro, levodo……beee.

 • Peter

  Očitno ste v pomanjkanju domišljije uporabili napačen glagol. Delovati namreč pomeni nekaj delati. Ta vlada ne dela nič, torej ne deluje.
  Torej, pravilno bi bilo Vlada se svaljka iz meseca v mesec, no.

  • Novakec1

   Smrklja kot promet v lublani bulani.

 • Mojca pokraculja

  Nič novega.problem bo, ko ne bomo več dobili kreditov. Vsakokratno izplacilo plac in penzij je kreditirano. Sami ne ustvarimo nič. Ves denar za prispevke in ddv se prekanalizira, tako kot to dela jankovic s svojimi upniki. Kaj tu ni jasno?

  • Peter

   Kaj imajo v glavi tisti, ki trdijo, da gre karavana dalje in da so vajeni pljuvanja? Spužve?

 • Nata

  + + + + + +
  ” Iršič meni, da ta vlada ne dela za prihodnost, pač pa da bi preživela naslednje četrtletje ”

  Razumljivo ! Ubogi narod pa dela za preživetje od prvega , do prvega !!
  Le da vladajoči imajo kje vzeti, narod pa ne !

 • mona lisa

  Nevarni psihopati vodijo državo.

  • Common Sense

   In narcisi s težkimi travmami iz otroštva ter potrebno po pomembnosti. Uganka dneva: kdo bi to lahko bil?

 • xtc

  Ne vem čemu se vsi čudijo Iršič je zadel bistvo Kučan -Tito SFRJ poti,Yugoslavistan se je pač vrtel dokler je bil sposojen denar,ko ga je zmanjkalo je crknil in čez podobno katarzo mora tudi SLo,da se znebi Kučanizna(alias Titoizma) z verniki in apostoli vred.
  Ko ne bo več denarja za podkupovanje ovac,tudi vernih ovc ne bo več-le še nasprotniki.
  Z usihom denarja pa tud apostoli kučanizma in socializma ne bodo več videli smisla,saj bdo to lahko počeli le za svoj žep popoldan in zastonj,ker bo drugače treba razmišljati o krulečem vampu.
  Glede opravilno nesposobne Grete pa tole;
  Ko bo prvi državnik ,ki da nase kaj jasno povedal ,da ga mnenja prizadetega otroka sploh ne zanimajo,ker je opravilno nesposoben in grobo zlorabljan s sdtrani ljudi,ki bi morali zaradi psihične in fizične zlorabe nemočnega otroka sedeti v ječi,bo mita o Greti konec.
  Ko bo prvi politik,ki da kaj nase tudi javno povedal ,da mu prizadet in zlorabljan otrok nima kaj soliti pameti in ga javno poniževatiin da se z njim nima kaj pogovarjat in da so za take pogovore strokovnjaki iz področja psihologije in psihiatrije bo čvekanja konec
  In ko bo prvi resen politik jasno povedal ,da je treba tiste,ki opavilno nesposobnega otroka z posebnimi potrebami zlorabljajo za politične namene,ki nimajo nobene zveze z dosego pomoči za zdravljenje takih otrok postaviti ekspresno pred sodišče in obsoditi na 30 let sploh še ker gre za služenje na njegov račun,kar je še posebej podlo ini iztirjeno in izprijeno.

 • Zombi Gartner

  Nova24. Tole me je zmotilo v vašem članku.
  Ta vlada deluje od meseca do meseca, iz plače v plačo.
  Lepo.
  Pa vas bi vprašal kot novinarje. A vi resno mislite, da nas državljane to zanima če država crkne.
  Mogoče bi moglo skrbet tiste, ki so odvisni od nje. Vrjemite mi, zelo luštno bi blo gledat to veselico.
  Kod odtrok sem si želel, da bi šola pogorela, da nebi blo treba v šolo. Pa še danes ni zgorela. Tako tudi država ne bo šla v maloro. Samo pumpajo narod, da se oni lahko mastijo.
  Narod je že nekaj let odstopil od sodelovanja z državo.
  Pa kot novinarji bi morali to opaziti.

  • Hugo

   Nova je povsem izgubila kompas. Objavlja članke, ki jih poprej objavijo v rumenem tisku in novinarji Nove prežijo na škandale, ki jih razkriva na tviterju Bojan Požar. Istočasno pa je na MMC obsežen intervju z znanim levičarskim politikom iz Italije, ki udriha po Salviniju in pravi, kako je presrečen, da se je Salvinijev načrt izjalovil.

   • Zombi Gartner

    Nova 24. Je medij ki misli, da je desni. Je pa res, da so šele v razvoju.
    Punpajo pa dobr narod. Tako kot tisti z leve. Nič bolši niso. Vsi sekirajo te ovce ki se dogočasijo tu gori.
    Tisti, ki živijo normalno življenje jih boli za te novice in prepire.
    Najbolj hecno je to da vedno komentiram neopredeljeno.
    Pa se vedno najde en becek ki misli da sem levi ali desni.
    Ha..ha…

 • Celcar Mojca

  Čakamo trenutek, da odnese to Vlado!

 • Janez Kepic-Kern

  V INFO,
  V VEDNOST – o OK – NOVI24TV
  in ostalim.
  NADALJEVANJE IN KONEC

  ŠALA

  včerajšnjega jutranjega SHODA – orisni, humorni prikaz pestrega dogajanja.

  SHOD- jutranji – verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČKOV – s tega OK e portala NOVE24 TV.
  PRISOTNI:
  FOGLOF TUNEK- po novem TUNEK ŠMARJOLA,
  LILI PILI, NEVRALINK, JANEZ CEPEC,
  Valter Branislav,
  “ŠOBCA-DELU ČAST IN OBLAST”, BELIČIČ ITD.
  in
  “PLAŠČEK”
  – droban, mlajši,
  vedno zelo urejen koordinator med vodilnimi ex KP, ZK ljudmi, vedno v nobel USNJE – plašču:

  “ŠOBCA- DELU ČAST IN OBLAST”,
  večji, precej smešen, šobast , trebušast možakar, baje iz “TITO, DOLANC KLIKE” reče
  PLAŠČKU:
  “Ti PLAŠČEK”
  – a bi “JANEZ CEPEC” – lahko – ŠE MENE – ODPELJAL V – “BEGNE”.
  Čisto sam sem doma,
  tovarišica, ki mi je čistila – MI JE DALA – ODPOVED,
  KER JI NISEM – NIČ PLAČEVAL.
  Jaz pa napis – “DELU ČAST IN OBLAST” – rad nosim, zares
  DELATI
  tudi – POSPRAVLJATI – PA NE ZNAM. Ali se mi ZARES DELATI – pač – ne ljubi.
  Tudi nobene družbe nimam več,
  NIHČE NOČE VEČ POSLUŠAT MOJIH ZELO POMEMBNIH ZGODB, MOJIH PRIČEVANJ
  O
  “DELIH IN NEDELIH” naših slavnih in zaslužnih revolucionarjev – o – – TITU,
  o “STANČITU DOLANČITU,”,
  ki
  sem ju imel čast osebno poznati – V LJUBLJANI NOČE NIHČE VEČ NIČ SLIŠATI O NJIJU
  ampak
  v “BEGNAH” bo pa morda – le kaj “TAKO NORIH”,
  DA BOJO MOJE RESNIĆNE ZGODBE — O TITU IN O “STANČITU DOLANČITU” – poslušali ?
  Vskoči
  VALTER BRANISLAV in reče : ” tudi jaz – BI ŠEL RAD – V – “BEGNE”.
  V psiho-azlih v LJUBLJANI – mi je nerodno biti,
  ko sem pa iz tako slavne familije mojih – STRIČKOV”
  – Edvarda KARDELJA in Ivana Groznega MAČKA.
  Tudi me na FLORIDI – nihče ne bo pogrešal, saj le to čakajo KDAJ SE BOM STEGNIL,
  da
  POVERBAJO MOJ Z VELIKO PRILIZOVANJA – PRISLUŽENI – DENAR.

  “PLAŠČEK” reče: ” ja seveda- VALTER,,
  KAR – “JANEZ CEPEC” NAJ TE – ODPELJE – V “BEGNE”
  Tu v Ljubljani – so takointako vsi mnenja – DA SI – ti – Valter – NOR, zdaj –
  a si res nor, bodo pa že v “BEGNAH” ugotovili.
  Mene “PLAŠČKA”
  – TO PRAVZAPRAV – NE ZANIMA. Imam bolj pomembne skrbi.

  “JANEZ CEPEC”
  si pomane roke in se zareži:
  “U FAJN – TRI POTNIKE ZA ODVOZ – U “BEGNE” – ŽE MAM,
  “PLAŠČEK – sej mi boš plačal prevoz, a ne?” “PLAŠČEK” – prikima.
  SE
  “JANEZ CEPEC” – veseli:
  “U – FAJN – SEM ŽE POGRUNTOV – MOJ -BIZNIS”
  TAXIST BOM – TE POKOMUNISTOČNE “ZMRŠANCE” BOM ODVAŽAL U – “BEGNE”,
  pa u Vojnik, pa u Idrijo, pa u Hrastovc – kamr bo treba
  DELA PA ZASLUŽKA BO ZMEREJ – DOST. Ker je tud teh “pokom zmešancov . DOST, RES VELIK”

  BELIČIČ zapoje:
  “BEGNE” – PRELEPA GORENJSKA – prihajam- NA DEŽELO JE LEPO,
  KRAVICE TAM – MUKAJO,
  PUJSKI LEPO KRULIJO – I JA, I JA, JO !” I JA, IJA – JO ! Gremo”.
  In
  JANEZ CEPEC – kot taxist,
  , ubošček BELIČIČ, VALTER BRANISLAV, ter “ŠOBCA” – se odpeljejo – “u BEGNE”

  “NEVRALINK” reče:
  “Ti PLAŠČEK” – jaz bom kar v Ljubljani – ostal. Saj najboljši terapevti za nas “KEMIJA TIPE” so v LJ.
  Saj jaz dobro – pišem – s ne”?
  PLAŠČEK reče:
  “JA, ŠE KAR DOBR PIŠEŠ. Samo, če se ti od kemije preveč meša – pol – pač – ne piši.
  Tekstov brez repa in glave i brez smisla – ti ne bom plačeval”
  Še
  LILI PILI – reče: ” a vidiš PLAŠČEK – da brez mene – ne moreš.
  TUD – ŽENSKE
  – NE MORJO BREZ MENE –
  TISTE ŽENSKE NE MORJO – BIT BREZ MENE – , K KT JEST – PIJEJO – ŠNOPS ”

  “PLAŠČEK”: se pokriža in reče:
  “s kakšnimi ljudmi moram jaz delat. JEZUS, MARIJA – REŠITA ME”

  Zarentači še

  .FOGL TUNEK=po novem TUNKA ŠMARJOLA:
  “No
  PLAŠČEK – A VIDIŠ – BREZ MENE – BI BIl TI – MRZEL

  ” PROKLETI VOLUHARJI – ste vsi skup.

  – JAZ EDINI TU GARAM ŽE LETA, DNEVE IN NOČI
  – GLAVO NOSIM NAPRODAJ,
  NAPOL ZASTONJ,
  VI PA SAMO
  – AFNE GUNCATE. Vse vas – poslat – na GOLI OTOK” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  konec včerajšnjega shoda.
  KONEC ŠALE
  se bo nadaljevalo

 • Janez Kepic-Kern

  FANTAZIJSKA
  ŠALA

  NAPOVEDNIK SHODOV – , formalnih in neformalnih
  in
  kratka fantazijska poročila o – izboru v prikaz vzetih – SHODOV.

  SHODI
  v neformalnem elitnem, tradicionalnem, baje ex KP; ZK društvecu ž, baje s sdežem nekje pri NAMI, LJ.
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  domnevno obstoječem, domnevno “usodno” vplivnem društvecu oz. klubčku, ker vanj nihče, ki obsoja ex VKP/b STALINIZEM, TITOIZEM, KARDELJANSTVO, SD – pokomunizem – VANJ – NIMA VSTOPA
  , V “MAČKU V ŽAKLJU”
  – SHODI – DOMNEVNO – potekajo NON-STOP.
  Vodja
  “MAČKOV V ŽAKLJU” – je “LEPOFRIZURNI” ex še baje KP, ZK, SZDL “kadrovski kuhar”, ex poslanec itd.
  – nadzorniki
  so domnevno ex KP, ZK “OLD BOYSI”,zdaj pač le še “REALNO- pač – STARCI”
  Ker je
  “LEPOFRIZURNI” tudi že nad 70 let star – ima – BAJE -precej NAMESTNIKOV IN OPERATIVNIH SEKRETARJEV, običajnih OPERATIVCEV – za posamezne zadeve, področja itd.
  S
  kadri – elitni klubček “MAČKI V ŽAKLJU” – nima nobenih težav,
  saj je PENZIONIRANIH EX KP, ZK T.I. “SISTEMČIKOV” kot vsi vemo
  v aši R. SLOVENIJI – “žal” – še ma tisoče.
  In vsi upokojeni ex KP, ZK EX “SISTEMČIKI” – SI ŽELIJO BITI ČLANI TEGA
  “baje elitnega,, baje ex KP, ZK , baje
  “usodno” vplivnega neformalnega društveca, klubčka “MAČKI V ŽAKLJU”
  Danes
  je baje bil v klubčku “MAČKI V ŽAKLJU” – neformalni SHODEK
  baje
  med – šefom “LEPOFRIZURNIM
  in že poznani nam – mlajši, drobni operativCEM za stike med baje ex KP, ZK ljudmi
  “PLAŠČKOM”, ki reče:
  “gospod oz. tovariš “LEPOFRIZURNI”, nesivo “LEPOFRIZURNI”
  slabe,
  res slabe novice – imam:
  Ostal sem BREZ SPOSOBNIH PISNIH SPLETNIH
  BRANILCEV
  ex KP, ZK SISTEMA, SEDANJEGA POKOM SISTEMA, SPOSOBNIH KOMENTATORSKIH
  BRANILCEV –
  EX T. I. KP STALINISTIČNIH T.I. PARTIZANOV – pa tudi – sploh ni več”

  “LEPOFRIZURNI” reče: ” NO SAJ LE ŠE PAR PRAVIH T.I. KP STALLIN PARTIZANOV”
  sploh še zmore govoriti, hoditi.
  Vsi so čez 90.
  Ostali pa nemočno, večinoma brez zavesti ležijo po elitnih domovih – ZA STARE.
  TU SE NE DA NIČ STORITI. Oni berejo ne več, tako da jih kako kritično pisanje – NE MOTI”

  PLAŠČEK – še reče: ” TUDI Z EX KP, ZK “BRAMBOVSKIMI” KOMENTATORJ
  JE
  TES – K R I Z A: ostalo mi je le še par KOMENTATORSKIH
  PIJANCEV IN DROGERAŠEV,
  pa
  tisti vsem znani – FOGLOV TUNEK. Kaj naj naredim? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  FANTAZIJSKE ŠALE
  se bo nadaljevalo