fbpx

[Video] Anketa Nova24TV: “Da bi kapitalist, kot je Robert Golob, postal predsednik vlade? Niti slučajno!”

Anketiranec v Glas ljudstva (foto: Nova24tv)

V oddaji Glas ljudstva je novinarka Nova24tv spraševala mimoidoče, kaj menijo o Robertu Golobu kot predsedniku vlade. Odgovori so si različni, večina vprašanih o njem ne ve veliko oziroma jih politika ne zanima. Najbolj prepričljivi odgovori, ki politični prostor poznajo, pa so zagotovo ti, da takšen kapitalist, ki je zaslužil v enem mesecu toliko, kot zasluži povprečen delavec v Sloveniji v 25 letih trdega dela, absolutno ni primeren za premierja.

“Se vam zdi Robert Golob, ki je do nedavnega zaslužil 50.000 evrov na mesec, primerna alternativa trenutni vladi?” je novinarka Aleksandra Jug na ulicah spraševala mimoidoče. “Niti slučajno. Mislim, da tu ni treba nobene posebne razlage. Takšnega kapitalista dati za predsednika vlade? To so vse zlagane statistike”, je prepričan gospod. “Nikakor ne. Pri takšnih denarjih, ki jih je on dobil, niti slučajno ne”, je še en izmed podobnih odgovorov.

Novi politični ljubljenec tranzicijske levice, ki ga zadnje dneve “javnomnenjske raziskave” nenavadno zaznavajo, da je med ljudmi priljubljen, je, kot smo že poročali, na leto zaslužil dobrih pol milijona evrov bruto.

“Ja tako no…se mi zdi, da je sposoben človek”, “ga ne poznam”, “ne vem”, “ste me pa dobili, se ne razumem v politiko”. Je fejst fant”, “jaz se s politiko ne ukvarjam, ampak s športom in mi politika “dol visi.” Goloba poznam ampak mi gre čez eno uho noter in drugo ven” so se glasili odgovori tistih, ki Goloba ne poznajo ali pa jih politično dogajanje v Sloveniji ne zanima.

Eden izmed odgovorov se je glasil, da ker je Golob usmerjen levo, se gospa boji, kako bo naprej, če bo izvoljen, in dodala, da ji tudi sicer ni noben od kandidatov zelo blizu. Spet drugi pravi, da “vsi govorijo, da bo Golob šel v to ali tisto stranko, nihče pa ne ve, ali bo svojo stranko ustanovil ali ne”, všeč mu pa je, da bi si  izbral strokovnjake, s katerimi bi se odločili, kaj bi z državo naprej. “Ker tako več ne gre, saj gre za tiho vojno med strankami”.

Volitve se bližajo in kot po navadi (in znano že iz preteklosti) tranzicijska levica tudi s pomočjo javnomnenjskih raziskav lansira nove obraze. Tokrat je to Golob, ki nima ne stranke niti ni dejaven v politiki, na lestvici med politiki v svoji nedeljski raziskavi RTV Slovenija pa se je uvrstil na prvo mesto v primeru, da bi na volitvah sodeloval. Najbolj zanimivo, če ne celo smešno pa je dejstvo, da je bil v glavnih medijih že razglašen za zmagovalca kljub dejstvu, da nima niti programa, s katerim bi javnosti pokazal, kaj in kako bi bilo pod njegovim vodstvom drugače. Na podlagi česa je torej najbolj priljubljen? Več kot očitno so to, kot je dejal gospod v oddaji, zlagane ankete.

Sara Kovač