[Video] Boris Tomašič o lažeh v času epidemije: “Tanja Gobec, laž! Sova ima direktorja. Rajko Kozmelj je odstopil, vendar opravlja svojo funkcijo. To je vendar normalno.”

Foto: Printscreen

Od ponedeljka naprej in vsak delovni dan bo voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič komentiral laži, ki jih širijo mediji in politiki. Zakaj vsak dan? Zato, ker če so vam lagali do sedaj, je to pomenilo da lahko staknete neumnost, ko pa lažejo v času epidemije, je to smrtno nevarno. Resnično, smrtno nevarno. Da pa je stvar resna, kaže dejstvo, da to počne tudi nacionalna televizija.

Tomašič se je v tokratni oddaji obregnil ob nedeljsko oddajo Dnevnik na RTV Slovenija, kjer si je voditeljica Tanja Gobec privoščila marsikaj, kar ni primerno. Sploh pa ni primerno za davkoplačevalski denar. Komentiral pa je tudi poziv Socialnih demokratov, ki so ga objavili na družbenih omrežjih, kjer je viden cel kup laži in strah pred izgubo privilegijev.

Voditeljica Jasmina Jamnik je v Dnevniku dejala: “A dodajajo, da bo sodelovalnega razpoloženja konec, če bo vlada epidemijo izrabljala za odpravljanje demokracije. Tanja Gobec, kaj natančno je pri vladnih ukrepih za boj z epidemijo zmotilo opozicijo?” Tomašič je dal vedeti, da je Jamnikova plačana od našega denarja. “Vsi, ki imamo elektro priključke, te plačujemo. Ne kvasi neumnosti na nacionalni televiziji. Naredi svojo televizijo in tam govori neumnosti. Konec z demokracijo? Kaj je z vami ljudje? Kaj je z vami nacionalna televizija? Ne bo konec demokracije. Ta virus je smrtonosen. Ta pandemija je smrtonosna.”

Omejevanje svobode potrebno za zagotovitev zdravja državljanov

Tomašič je ob tem izpostavil, da ljudje v Italiji umirajo. V nedeljo je bilo 600 mrtvih, pred tem skoraj tisoč mrtvih in to zato, ker niso upoštevali navodil. Poudaril je, da je res, da je omejena naša svoboda, manj se lahko gibamo itd., ampak je to prav. “Ali res želite, da bo v Sloveniji 100 mrtvih na dan, da bomo rekli, da situacija je resna? Ta epidemija bo minila. Bolj kot bodo ukrepi restriktivni in bolj kot se bomo držali navodil, hitreje bo minila epidemija. Ko je bo konec, potem se borite za oblast. Levičarji, ki ne prebavljate, da niste na oblasti, počakajte. Šest let bo časa, da boste protestirali vsak dan. Te tri mesece pa zdržite doma. Po šestih letih, ko se bo morda Janez Janša odločil, da ne bo več predsednik te vlade, ko ga ljudje ne bodo izvolili več, pa boste spet vi na vrsti in prav je, da se oblast menja. Sedaj pa dovolj.”

“Kaj je narobe pri ukrepih? To je ključno vprašanje za komentar ukrepov, ki jih sprejema vlada, ki je na oblasti nekaj več kot sedem dni. V resnici se zdi, da je na oblasti že več mesecev, ker sprejema ukrepe, ki jih prejšnja vlada ni,” je dal vedeti Tomašič. Ampak ne, tu se niso ustavili. Tanja Gobec si je namreč privoščila direktno laž na nacionalni televiziji. Dejala je namreč, da naj bi bila Sova ta hip zaradi odstopa Rajka Kozmelja brez prvega moža in brez parlamentarnega nadzora. Pri tem pa še dodala, kako je opozicija parlamentarni nadzor v Šarčevi vladi opravljala zelo intenzivno. “Tanja Gobec, laž! Sova ima direktorja. Kozmelj je odstopil, vendar opravlja svojo funkcijo. To je vendar normalno. Tudi Šarec je odstopil pa je opravlja funkcijo, dokler ni prišel novi predsednik vlade. Ne zavajate ljudi. Tudi parlamentarni nadzor je zagotovljen. Nič se ni spremenilo. S takimi navajanji le vnašate zaskrbljenost med ljudi, ki ni primerna. Še enkrat. Plačujemo vas, da objektivno poročate. Dovolj je bilo! Ali pa so spet popustili  sedativi oziroma karkoli je bilo tedaj protibolečinskega, da ste izginili za nekaj mesecev.”

Ogrožena naj bi bila medijska svoboda

Na RTV Slovenija so zaključili še z navedbo, kako naj bi bila ogrožena novinarska svoboda: “No, nadzor oblasti in informiranje javnosti, predvsem informiranja javnosti, je delo nas medijev in ker novinarske konference brez nas novinarjev ni, upamo, da bo čimprej odpravljena izločitev novinarjev iz tiskovnih konferenc,” je dejala Gobčeva, Jamnik pa pristavila: “Tako je, čim prej, vprašanj je vedno več.” Tomašič je novinarjem na nacionalki dal vedeti, da naj torej postavljajo vprašanja in sicer tako, da jih zastavljajo preko elektronske pošte. “Ali res verjamete, da bo koristilo, če boste provocirali na tiskovnih konferencah? Vsa vprašanja so dovoljena, na njih se lahko odgovarja. Iskreno upam, da bo vlada poskrbela, da bo možno tudi “online” v živo preko videa postavljati vprašanja v živo, da ne boste imeli občutka, da je novinarska svoboda omejena, ker ne morete na tiskovno konferenco.”

Foto: Printscreen

Tomašič je dal vedeti, da se na nacionalni televiziji, kjer jih je 2200 zaposlenih za naš denar, kjer velika večina ne ve kaj dela, povrhu pa še najemajo zunanje sodelavce, da je program narejen, obnašajo smrtno nevarno. “Igrate se z življenji. Ni več vprašanje, ne Janša, ja Janša, ta vlada, ona vlada, je vprašanje preživetja. Koliko smrti bo še? Danes so trije mrtvi. V zadnjih 24-urah sta umrla dva. Vprašanje, kaj bo jutri? Brez ukrepov, tudi takšnih, da novinarji ne morejo zbadati politikov na odprti sceni. Tudi to boste preživeli. Tega bo enkrat konec, potem pa se borite. Borite se za resnico, za objektivno poročanje, ampak to lahko vi prvi storite že danes. Zakaj tega ne počnete, mi ni jasno? In to za naš denar. Nehajte!”

Seveda sta se oglasila tudi prvak Socialnih demokratov Dejan Židan in nekdanji premier Marjan Šarec, ki sta preko Facebooka in drugih družabnih omrežij širila svojo resnico, ki je polna laži. “Sram vaju bodi. Do pred desetimi dnevi, sta bila v tej vladi. Nič niste naredili. Zaradi vas, je situacija zdaj veliko bolj grozna. Pa gremo po vrsti. Socialni demokrati so objavili nek pamflet v katerem pišejo sedem dni nove vlade. Seveda jo kritizirajo, ker po njihovo ta ni naredila nič dobrega. Ta vlada je naredila veliko in več, kot vi v letu in pol,” je dal vedeti Tomašič.

Tomašič je v nadaljevanju komentiral vsako izmed točk SD (zapisane v odebeljenem tisku):

1. dan: Vlada je na nočni seji z maskami na obrazu razreši direktorico Policije in načelnico Generalštaba Slovenske vojske, izvede kopico imenovanj, državna sekretarja Žana Mahniča in Franca Kanglerja. “O Mahnič in Kangler, sta postala državna sekretarja. Pa kaj? Vsaka vlada postavi svojo ekipo. Da pa kritizirate, ker so imeli maske, sram vas bodi še enkrat! To je bilo sporočilo državljanom, da je zadeva resna. Torej, da naj uporabljajo maske, naj se ne izpostavljajo po nepotrebnem. Če vi to vidite kot problem, je to problem le v vaših glavah. Ne širite tega kot slabost. Da so zamenjali tiste, ki so nesposobni, vlada to naredi in se obkroži  s tistimi, ki jim zaupa in ki se bodo lahko začeli odzivati v situaciji, ki je resna. Do sedaj se namreč niste/se vaši ljudje niso odzivali, ali pa slabo, ali pa napačno. Ne vsi. Nekateri so bili dobri, uspešni politiki, predsedniki strank, ministri pa večinoma ne.”

2. dan: Vlada ustanovi Krizni štab in nas popelje 30 let nazaj z Jelkom Kacinom. Tomašič je poudaril, da je šele ta vlada ustanovila Krizni štab, Šarčeva ga pa ni, ker se ji ni zdelo vredno. “Niste videli, kaj se dogaja v Italiji? Ni bilo potrebno ustanavljati Kriznega štaba? Dame in gospodje Jelko Kacin zna svoje delo. Kacin in Janša nista na isti politični liniji, pa vendar sta začela sodelovati, da to krizo čimprej prebrodimo s čim manj žrtvami. Vam očitno to ni jasno. Vi ste zataknjeni v letu 1945, še zmeraj v gozdu in vidite to kot problem. Zresnite se!”

3. dan: Ukinejo množična testiranja v nasprotju s priporočili Svetovne zdravstvene organizacije. “Lažete! Židan, lažeš! Sarkić lažeš!  Socialni demokrati, lažete! Ukinejo množična testiranja? Kdaj so bila množična testiranja? Pod vašo vlado gotovo ne, ker jih ni bilo!” Tekom Šarčeve vlade jih je bilo 30-40 na dan, danes jih je tisoč na dan. “Ste lažnivci in škodljivci in gre vam samo za vaše privilegije.” 

Foto: Printscreen

4. dan:  Slovenija obstane. Javno življenje zamre. Vsi ostanemo doma, medtem vlada zgubi tovornjak z zaščitnimi maskami, minister za obrambo pa se zlaže, da smo jih plačali. Tomašič je dal vedeti, da je Šarčeva vlada tista, ki je za sabo pustila prazna skladišča, zato je bilo potrebno nabavljati na hitro. Se dogovarjati s komerkoli in pride tudi do napak. “Ampak državo Slovenijo, to ni stalo nič. K sreči. Ampak še enkrat. Da ni bilo mask in je bilo potrebno ukrepati vrat na nos, ste krivi vi Socialni demokrati. Vi LMŠ-jevci. Židan, Šarec in še kdo. Ne pozabite, da vlada še deset dni ni na oblasti, pa že to rešuje.”

5. dan: Vladna večina zavrne dopolnilo opozicije, da bi z interventnimi ukrepi samozaposlenim odpisali prispevke za socialno varnost zaradi poslabšanja finančnega položaja, pa tudi druge predloge v pomoč ljudem. “Ni res! Ni jih zavrnila. Tomašič je poudaril, da aktualna vlada pripravlja sistemski zakon, ki bo ta teden v obravnavi v parlamentu, ki bo reševal vse te probleme, pa še kakega več. “Ne samo tistega, ki se vam zdijo všečni. Tri milijarde iz Evrope je zagotovila ta vlada in jih bo razdelila državljanom. Zato ne zavajajte, da je zavrnila, ampak je jasno povedala, da bodo ti ukrepi, sprejeti in bodo racionalni, torej namenjeni temu, da pomagajo ljudem. Ni zavrnila vašega predloga kar tako, kot ste to vi počeli, ko ste bili na oblasti.” To je po besedah Tomašiča vlada naredila argumentirano. “Nehajte lagati!”

Foto: STA

6. dan: Javnost izve, da so vladne funkcionarje razporedili v najvišje možne plačne razrede, s čimer so povprečno pridobili 400 evrov na mesec. Medtem si vladna večina izglasuje neomejeno prerazporejanje denarja v državnem proračunu. Minister za notranje zadeve sanja o vojski na ulicah. Premier Janša pa v video nagovoru pozove patriote, da se pridružijo vojski za zagotavljanje varnosti v državi. “Prvič, ministri si niso povišali plač, ampak so se porazdelili v najvišji plačni razred v okviru zakona. Hkrati par dni po tem so napovedali 30 odstotno znižanje plač vsem funkcionarjem. Tudi vam in to vas moti,” je prepričan Tomašič. “Vi bi najraje videli, da tisti ki res delajo za razliko od vas, niso plačani, samo da vaše plače ostanejo. Da, prav je, da si znižajo plače, da pokažejo ljudem solidarnost. Ampak tudi vaše bodo šle dol! To vas boli, to vas peče, ker skrbite samo za svoje riti. Kar se tiče vojske na ulicah. Laž, laž, laž. Lažete! Minister Hojs ni nikoli rekel, da bo vojska na ulicah. Rekel je, da bo aktiviral 37.a člen in bo vojska pomagala policiji na mejah pri ilegalnih vstopih vaših migrantov, da bo lahko policija skrbela za varnost in zdravje znotraj države. Torej še ena bolana laž. Lahko rečem tako, ker je nevarna.”

7. dan: Državna sekretarka novinarjem zabrusi, da so hijene, kmalu za tem pa mediji izvedo za nov režim novinarskih konferenc brez vprašanj novinarjev. Neha delati aplikacija Erar, ki državljanom omogoča pregled v transakcije. Tomašič je poudaril prepričanje, da so nekateri novinarji žal hijene. “S tem se strinjam. Morda piarovsko neprimerna poteza, je pa žal resnična.” Glede uvedbe konferenc brez vprašaj novinarjev, je povprašal, če morda želijo, da novinarji zbolijo in širijo virus po Sloveniji, da bo več mrtvih? “Res ne razumem.” Prepričan je, da ne bo konec demokracije zaradi tega. Sploh, ker novinarji lahko preko elektronske pošte postavljamo vprašanja, Erar pa bo začel danes delovati. Vse transakcije bodo javne, tudi za nazaj. Ko bo konec epidemije, boste lahko nadzirali in ropotali kolikor boste hoteli.” Za konec je Tomašič dal vedeti, da so laži smrtno nevarne in pozval vse, da naj ostanejo doma.

Hana Murn

 • Simon Rožič

  Recite jim, naj snamejo kravate rdeče,
  naj snamejo lažnive zasmrajene larfe,
  na rit naj pritrde si zvezde krvaveče,
  naj banditi nagi poplesujejo grozeče….

 • ne jamrat-delajte

  Čujte, strah nas je lahko, da prehitro drvimo v militaristični diskurz. Več moramo govoriti s stroko. Obstaja nevarnost, da bo oblast izkoristila krizo za očiščenje institucij. Vrata v vse bolj avtoritarno družbo so odprta. Nadzorovanje gibanja se lahko prevesi v nadzorovanje vsebine. Nujno je biti kritičen…Kapish?

  • Olga101

   Govorite s faznim zamikom? Šarec je že odstopil! Ukiniti je želel svobodo govora!

  • macon

   Nujno je potrebno pozapreti leve milijardne lopove, kapish?

  • FORT WORTH

   “Obstaja nevarnost, da bo oblast izkoristila krizo za očiščenje institucij.”
   Vsaka vlada ocisti in nastavi svoje ljudi, ki jim verjame. Kam bi pa prisli, ce bi pustili saboterje, nesposobne radikalne levicarje na odgovornih polozajih ?!
   Vlada MORA zamenjati nestrokovne radikalne levake zabušante in zamenjati z ljudmi, ki imajo voljo delati, ki so pozitivno naravnani.
   Zdrav duh v zdravem telesu.

  • šmentanamuha

   Pa če spučejo take kot si ti, potem se jim lahko samo zahvalimo.

 • Van Der Waals

  RTV se obnaša kot da ni epidemije!!!

  • Strojan

   Epidemija je na oblasti !

  • janko

   Mislijo da so oni hujša epidemija od corone. saj v nekem smislu tudi so, ja.

 • Olga101

  Ukiniti obvezno plačevanje anarhistične TV!

  • Strojan

   Jaz vam plačam več kot vam plačuje Orban samo to greznico NOVO 24TV že enkrat ugasnite !

   • Miroslav

    Ma kaj govoriš neumnosti Cigo seveda imate denar saj ste lopovi.Boš že videl ko pridemo s Šarcem v roki.

    • Strojan

     Ja Miroslav, Mirči..pomiri se saj te bo še kap. Vidim, da vedno bolj kažete pravi obraz, nad tiste, ki ne razmišljajo po debilsko bi kar s Šarcem šli. Nič demokratskega ni v vas, boste morali ime stranke spremeniti. Vedno bolj ste podobni tistim komunistom, ki so vršili povojne poboje civilnega ljudstva, pa kako tudi ne, saj na čelu stranke je edini komunist ki se v Sloveniji še z politiko ukvarja. Taki heroji kot si ti ob prvem poku “spizdijo” čez mejo, takih med vojno za Slovenijo ni bilo med nami. Če imaš “jajca” ti pošljem svoj naslov in te z veseljem pričakam, lahko pa te jaz obiščem na tvojem domu v Butalah ?
     Bodi heroj in se prijavi v slovensko vojsko na kakšno misijo v Irak, Afganistan ali katero drugo in pokaži ali si desc ali navadno gobezdalo. Prosim razkuži si usta od obilnega sranja. Dezinfekcijska sredstva dobiš v Rojah pri Toninu !

     • Miroslav

      Strojan veš kaj upam da nisi cigan ne vem zakaj tako sovraštvo do Janeza in stranke SDS.Moram ti povedat,da sem bil takrat ko smo osvobodili Rožno dolino blizu Italije in nisem pomislil da zbežal čez mejo imel sem tudi dol prijatelje in bi lahko komot šel v Italijo.Jaz se nimam za heroja in se nisem hotel bahat da sem osamosvojitelj. .V stranki nimamo bivših komunistov in tudi če so bili v prejšnji državi ki so mogli bit če hoteli imeti službo kot se šika. Po osvoboditvi so knjižice vrgli v smeti.Naš Janez je tudi bil ker je bil obramboslovec samo so ga izključili ker ni hotel biti lopov.14 dni je odkar so komunisti se odpovedali vodenju države in smo vlado prevzeli mi ki smo zmagali volitve in se vidi že dobre rezultate ki jih Janša in vlada predlaga zato ker ni več v komunistični partiji.Jajca imam čeprav imajo že leta in ko prideš v N.Gorico javi greva na pijačo brez Šarca.V prejšnji Državi sem šel v vojsko leta 1975 na konec države Prilep in ko sem prišel domov sem bil v rezervnem sestavu redne vojske tako da mi ni treba it v Afganistan,Irak.Imam poln kufer vojske.Pazi na zdravje.in bodi doma.

 • Olga101

  Bravo Nova!

  • Vera

   Nocoj so spet lagali na POP TV ,o prižiganju sveč samozaposlenih.Ob 19.30 preklopim na NOVA 24 TV ,toda o tem ni bilo nobene besede ,vsaj sedaj do 19.55, še ne .

   • zokispoki

    Pop kanalizacija, pac, de !

  • Novo Jutro

   Ja, res bravo NOVA. *Kdo vam laže* semsi tuti ogledal. Zgodovinsko !
   Potrebno bi jo bilo tudi sinhronizirat v angleščino in poslat v Evropo, da se tudi Ev. komisija seznani s stanjem v Sloveniji in kako leva politika pospešuje namesto zavira pandemijo.

   • Strojan

    Potrebno je sinhronizirat v Madžarščino !

  • alan12

   Gledal sem oddajo in se strinjam z vsako izrečeno besedo. Tudi v bodoče bom gledal. Samo še ena pripomba glede zgražanja novinarjev, češ da ne morejo neposredno postavljati vprašanj. Tudi Evropska komisija je danes uvedla ta ukrep v izogib prenašanju okužbe zaradi večjega števila ljudi na majhnem prostoru.

  • zokispoki

   Vrhunsko ! Tako se dela !

 • Peter

  Tumpek, dilit pa spat.

  btw, brezvezna oddaja.
  Vsem nam je jasno, kdo nam laže, no.

 • ne jamrat-delajte

  Boris A. Novak: “Bil sem med prvimi, ki sem skupaj s kolegi iz Nove revije protestiral proti aretaciji Janeza Janše 31. maja 1988, in bil sem prvi, ki sem jeseni 1991, v času vsesplošnega slovenskega zmagoslavja spričo uspešne obrambe domovine pred agresijo JLA, protestiral zoper kompetence, ki jih je Janša kot tedanji obrambni minister dal vojaški policiji in sodstvu pri preganjanju civilistov ter tako drugim povzročal krivico, ki jo je bil izkusil sam. Takrat mi je grozil, kot se bo nedvomno ponovilo tudi tokrat.”

 • ne jamrat-delajte

  Čujte, edina rešitev bi bila, da bi Državni zbor nemudoma izglasoval nezaupnico tako nevarni in nesposobni vladi. Toda, kot vsi vemo, se to ne bo zgodilo. Kajti, poslancem je več do mehkobe parlamentarnih stolčkov in debeline denarnic kot do blaginje lastnega ljudstva. Zapomnimo si, da so izdajalci. Ne vsi, večina pa. Zapomnimo si jih!

  • Olga101

   Govorite o Šarcu? Ta je že pase!

  • xx-ktu

   Kdo ti pa sedaj rešuje zdravje tebi in tvojim?

 • Peter

  Janez vas je pa še bolj vas bo, ko bo spet vladal, kar pa tako ali tako nikoli ne bo…hehe.

  Dilit pa spat.

 • Franc Šink

  Kje so te babnice sploh študirale za svoj poklic ?

  • Slovenka

   Kumrovec?

  • samotoje

   Študirale?

 • Olga101

  Njihove laži imajo svoj namen – ustvariti anarhijo in prevzeti oblast, da bodo lahko kradli naprej! Malo morgen!

  • Strojan

   Olga pojdi se testirat…pa ne za koronavirus temveč za nedovoljene substance. Očitno si premlada, da bi vedela, da je J.J. v času privatizacije prodal vsa podjetja, katera so bila v državni lasti. Takih mafijcev takrat v Sloveniji ni manjkalo…tako je Kordež uničil Merkur, Bavčar Istrabenz, tako so mnoga podjetja prodali tajkunom !
   Olga priporočam ti da predno boš ponovno bruhala…dobro premisliš ali pa se raje z kladivom po prstu “užgeš”. Mladost ni opravičilo za norost ! Mladi mislite, da ste pobrali vso pamet sveta v bistvu pa ste samo ” smrkovci”.
   Če ti je Janša pri srcu, ga pelji domov !

 • ne jamrat-delajte

  Ko nevarnost mine, bo sedanja vlada nedvomno hotela obdržati popolno kontrolo nad družbo. Sodržavljanke in sodržavljani, mi bomo pa takrat vedeli, dobro bomo vedeli, kaj nam je storiti. Ne ne zlepa, pa zgrda!!!

  • rrrrr

   Ja, gotovo bomo vedeli kaj storiti z Njavroti, Kunstlji in Peinkiherji, nič bat….

  • macon

   Gospodek, upam, da se boš v ne zelo oddaljeni bodočnosti srečal s policijo, globami in zaporom.

   Tam ti je mesto, fašistek.

  • xx-ktu

   Saj itak drugega ne znate, kot grozit in to je tudi hujskaštvo kar tukaj pišeš! Kaznivo dejanje! Še samo tvoj IP.

  • to_mi_delaj

   so lekarne zaprte, pa ti je zmanjkalo anti depresivov. ja si revček, se mi kar smiliš

 • Olga101

  Kam je zbežal Kučan?

  • Franc Šink

   Tih je, ker je vse zafural.

   • Slovenka

    Brez skrbi. Žvepleni misli sto na uro,

  • to_mi_delaj

   v klet, cim blizje zemlji, tam kamor tudi spada

  • zaslosds

   V titov bunker

  • Strojan

   Urško Bačkovnik pegla, ĐIĐI je vedno v službi !

 • Peter

  Mene pa zanima, če kdo ve, zakaj tov židan nima na zgornji sliki še rdečega reklca in srajce?
  Gre za načrtno provokacijo tov židana ali samo za šlamparijo?
  Moram priznati, da je s svojo nedoslednostjo mene osebno zelo prizadel, no.

  • Gren

   Ima umazano in smrdi po pujskih

 • Unikatna

  Z eno besedo ukiniti RTV naročnino. Naj gredo na trg, imajo oglase… kdor želi, naj si jo plačuje…
  opozicija – naj se pogleda v ogledalo….pokvarjenci…

  • Oregon

   upam da se to zgodi, pa se naj financirajo iz SD članarin in serejo kar hočejo.

   • Emil

    Tako je!! RTV in metelkova je ena banda, Upam, da Mahnič tole spuca!!

 • lojze

  Medijska svoboda je res ogrožena. Ogrožajo jo, že vrsto let, javna trobila (tista, ki jih tudi mi hočeš nočeš financiramo) levičarjev. Predlagam, da vlada naredi dvoje: referendum o javni RTV in objavi razpis za nabavo časopisja. Pogoji naj ne bodo pisani na kožo levičarjem temveč svobodnemu in prostovoljnemu izbiranju časopisja, kolikor je sploh potrebno za obveščanje in izobraževanje delavcev državnih organov.

  • VERZIFIKATOR

   Petko Kolonič

   COVID-571

   Virus je hitrejši od človeka,
   se okolju naglo prilagaja,
   včasih je kot prava ljudska vstaja,
   kjer ni treba, najprej tam useka.

   Se začenja v grlu, s pravo zgago,
   blažev žegen prav nič ne pomaga,
   lažni je alarm, ki premaga
   zdravo grlo, izvojuje zmago.

   Stopnji drugi pravi se fajonska,
   so oči izbuljene zlovešče,
   kakor da abortusne so klešče,
   škoda virusna takoj milijonska.

   Virus kakor v luki mesec prvi
   se zasidra in signal pošilja,
   lažni kajpak, tkivo zdravo cilja,
   kot da bi najedali ga črvi.

   Črvi in repati polži v boju
   zdijo virusovi se mutanti,
   pa so le navadni sekundanti,
   ki mastijo z virusom se v loju.

   Na večer začenja dnevno delo
   virusov nevarnih niz v koloni,
   peti dan je ves že v mrtvi coni,
   lažno se predstavlja na debelo.

   Petstosedemdeset je mutantov
   in pa eden, ki je virus pravi,
   veste kaj, ko s prvim se opravi,
   bo pocrkal ves niz sekundantov.

   Pravega je treba le zgrabiti
   pa še dva do tri morda v koloni,
   peti dan poginejo vsi kloni,
   torej kaj smo rekli, gre storiti?

 • rubec

  A ni v sloveniji nobenega romuna, da ga najamemo za ene deset minut. V bukarešti so samo trije komadi nacionalno tv porihtali v o secundă.

  • Strojan

   Ni Romunov so pa Madžari, še svojo NOVO 24TV imajo !

 • Vera

  Moj komentar ne sodi sem pa vendar . TV dnevnik ob 19 h gledam malo na RTV SLO , malo na POP TV , kjer sem nocoj videla, da je nekdo prižigal sveče pred državnim zborom , nato so se baje z avtomobili vozili vse okrog stavbe DZ-a. Rečeno je bilo,da so to naredili” samozaposleni, mali podjetniki”.Tega ne verjamem,ker vemo,da vlada dela za vse skupine,ki so zaradi virusa tako ali drugače prizadeti.Le kje je bila policija???

  • Peter

   Vsak drek najdejo, ko gre pa PV na teren, jih pa ni blizu. Ukiniti rtv harač, no.

  • totex39

   Sedaj bodo na tak način dokazovali svojo sovražnost in razen tega bo nekdo moral pospravljati za njimi sveče, zato vsakega posameznika, ki je prižigal sveče denarno kaznovati.

 • FORT WORTH

  In, kaj bi zdaj radi Zidan, Mesec, Kordis in kamniski Doncic, ki je vrgel pusko v koruzo ??!!
  Zdaj bodo tile klowni pridigali vladi, kaj je potrebno in, kaj ne ??
  Imeli so cas od 2008 – 2019, da bi razen afer, ki so bile na dnevnem redu sprejeli nujne in prepotrebne reforme.

  Sveckarji brez osnove ze protestirajo in prizigajo svece pred parlamentom.
  Kako ceneno, pritehno, kretensko in slaboumno.

  • est

   Demokracije ni v Venezueli, S Koreji. Tak sistem si želijo levaki, da bi terorizirali lastno ljudstvo. Omejevanje nekaterih svoboščin v času , ki ga živimo, je zgolj prehodnega značaja, da ohranimo čim več življenj.
   Kar se pa tiče s.p-jevcev. Tudi sam sem imel s.p. , tudi v letih 1988-1992, ko smo imeli 11.000 % inflacijo, ko je denar zgubljal vrednost na dnevni ravni, po vojni izguba trga, pa ni nihče že po enem tednu težil vladi za subvencije.
   Gledal sem tele protestnike, ki so se vozili okoli Parlamenta s solidnimi vozili in težko me bodo prepričali, da nimajo “zaloge ” za 1 mesec.

   • FORT WORTH

    Mene pa ne prepricajo, da so protestniki s.p-ejevci.
    Marsikdo res nima rezerve zaradi placilne nediscipline, ki je v drzavi.
    Ampak zasebnik, ki da kaj nase in je financno discipliniran mora imeti za najmanj 6 mesecev rezerv.

    • maček ivan

     Da si ne boš kaj naredo butl.

     • maček ivan

      A misliš da privatniki serjemo dnar ko oni komunajzarji???

     • maček ivan

      Lahko me pa z bajonetom v morje.

  • zaslosds

   To so delali kodeševi rdeči svečkarji

   • Strojan

    Edini v tej državi, ki je na oblasti in kdajkoli bil komunist je Janez Janša od njegovega 17 leta…

    • Kapodistrias

     Kreten!

     • Strojan

      Dobro si ugotovil, res je kreten !!!

  • karpelec

   Jah, oni bi radi še naprej neodgovorno afne guncal.

 • RATATA

  Republika Slovenija arbitražnemu Tribunalu:
  “RS in RH sta se osamosvojili hkrati dne 25.06.1991″ LAŽ!!!!
  Slovenija se je osamosvojila 26.06.1991 s svečano razglasitvijo,
  RH pa se je samovoljno odcepila od preostanka SFRJ (“raskinula veze sa sfrj”…!) po preteku 3 mesečnega brionskega moratorija 08.10.1991!!

  in zaradi te laži je odločba tribunala NIČNA(!!),
  zato je potrebno postopek DOLOČITVE MEJE PONOVITI, saj je Sporazum o arbitraži še vedno veljaven!!!

 • totex39

  V nobenih državah ni takih provokacij in sovražnosti kot pri nas, sedaj imamo dokaze na dlani, zato ker ni nikjer več komunajzarske navlake kot je pri nas, ki se še vedno šopirijo kot gobe po dežju.

  • zaslosds

   Bomo mi to z Našim JANEZOM uredili

 • sunday

  kaj bi sploh radi, levisti so z njihovim novim obrazom šaracem enostavno pustili slovence na cedilu, vedeli so kaj prihaja, bili so informirani – zato odstop, odstop v takšnem trenutku in ob takšni prihajajoči grožnji zraven pa še vrteti rdeči gobec ni samo pušanje državljanov, ljudi, naroda na cedilu – to je izdaja, veleizdaja in naj bo jasno levisti so nas vse skupaj izdali !!!

  • VERZIFIKATOR

   Vanja Zobec

   SPET SE JE POJAVIL

   Spet se je pojavil znani trobec,
   ves skesan in malce še objokan,
   da le ni po starem spet nalokan,
   ko obrisal se je tiho v robec.

   To so rekli, ki so ga poznali,
   še iz časov malo bolj mokrotnih
   in iz scen nekoliko drugotnih,
   preden so ga na oddih poslali.

   Je odmevalo še dolgo časa,
   ko se zadnjič trobec je spozabil,
   nekaj neprimernih uporabil,
   pa nihče dojel ni šale, špasa.

   Spet se je pojavil, se ogreva,
   zdi se, da od zdravja ga razganja,
   je v oblakih, trobec kot da sanja,
   ni pa tam ga, kjer preveč odmeva.

   Se pojavil je, kor kakšen mulec,
   ki razbil sosedovo je steklo,
   zdaj naj pazi, da ne bo ga peklo,
   ko prevroč bo spet kdaj nagnil tulec.

 • rubec

  Hehehe.Boris Tomašič, desetka.

 • Peter

  A samo 29 nas je?

 • Peter

  Ste videli izbrano svetovalno ekipo za ukrepe v gospodarstvu?
  Hehe, šus na šus jim daje, levičarjem zblojenim, ki samo še nergajo in debelo gledajo….

  Medtem pa baje židani na hanzi razlaga, kako bo SD rešila svetovno ekonomijo, tem se pa tud že meša od enoumja, no.

  • rubec

   SD ekonomijo obvlada tako kot nihče drug. Za samo en kolek od dva dinara, so prišli do strehe nad glavo. In to kakšne strehe.

 • Rožle

  hik, hik, hik … nekateri imajo pač to srečo, da se jih koronavirus izogiba v velikem loku ..

  • rubec

   Boš videl, če se te žena s ponvo v roki izogne. Boš potem govoril.

 • Stajerka

  …..to še ni nič…..včerajšnji intervju s Kocjančičem v času največje krize v zgodovini naroda……sem res dobila občutek, da smo konkurenca S. Koreji in Venezueli…….ko narod crkuje na obroke, se sproži komunistična propaganda, ki na pedistal postavlja komunistične voditelje…..

  …….PODN, jaz tega NE mislim več financirat……

 • Stajerka
  • Peter

   Tole smo imeli za predsednika vlade. Tole !!!!!

   • Stajerka

    ….. :))…..če ne bi bilo tragično, bi bilo smešno…….

    • Peter

     Ja ampak tukaj mi zgleda nažgan, no.

     • Stajerka

      ….ma ne tu, je trezen…..po moje je pijan bolj pameten……

     • Peter

      Al pa utrujen od peke krofov in skakanja v bazen, no.

     • Stajerka

      ….zakuriš žar, pol pa vidiš, da ni zajca ker je v gozdu…..in pol ugotoviš, da si na dolgi rok mrtev :))……ne zajec, ampak ti (op, Šarec)…….

   • macon

    Glumač bi nekaj povedal pa ne zmore sestaviti smiselnega stavka. :)

    • rubec

     Če so hodili po intelektualce potem je on rešen.

     • Peter

      Hihi

  • stajerc5

   Ahahaha, mater je ulit kot svinja. Verjetno je bil pri Tuneku in kozi na obisku…

  • Andrej

   Serpentinšek naj enkrat posluša svoje umotvore. Če bi tega, potem bi ubogal in bil tiho.

 • Stajerka

  Poslanec Franc Trček, ki je pred dobrim tednom zapustil stranko Levica, se bo pridružil poslancem SD, so za STA potrdili v tej poslanski skupini, ki bo zdaj štela 11 poslancev.

  • sunday

   sem že mislil, da je spregledal, pa še ni, še vedno miži, ooo in ravno v sd, v sam drek!!!

   • šmentanamuha

    Med njimi ne bo videti tako star:(

 • Kraljm

  Lažnivi gobec!

 • Mahatma

  Predlagam, da se na vseh fakultetah na katerih se izobražuje za delo v pomembnih javnih poklicih pred vpisom v okviru obveznih testov in točkovanj uvede obvezen element psiholoških testov. Narcisoidnost, selfizem in ljudje s slabo moralo nebi smeli prebiti skozi to sito. Prav tako pri zaposlevanju.

 • Peter

  You can fool some people some times but you cant fool all the people all the time

  https://www.youtube.com/watch?v=X2W3aG8uizA

 • Oregon

  s kakimi prasicami lažnivimi imamo opravka v Sloveniji, ki jih niti umiranje ljudi ne ustavi. Pa saj, na to so navajeni. Ne sam na umiranja, tudi na pobijanja. Žalostno kaki kreteni.

 • xtc

  Tanji so zaklenil “dozo” in medijskasvoboda je v nevarnosti.
  Alkoholičarka,ki je nihče več noče naskočit,pa to.In nato travme.Hm?

 • if

  RTV SLO nacionalka?
  Če bi bila, bi govorila slovenstvo. Pustimo slovensko, to se razume samo po sebi.
  Če bi bila, bi govorila slovenstvo, jezik prežet z resnico, veljavnostjo dane besede, entitetami slovenske himne Zdravice, kakor jo/jih pozicionira 6. člen ustave RS!

  Bog živi Slovenijo slovenstva!

  • Black_hawk

   Tako se govori. Bog živi slovenstvo.

 • Mahatma

  Končno se je začelo, da novinarji resno opozarjate na propagandne novinarje. To!
  Tudi na POPu je kar nekaj takih. In to z najdaljšim stažem tam. Zame so glavni krivci, da je Slovenija po 29 je tam kjer je. Upam, da bodo enkrat prišel dan in bo sprejet kakšen zakon ter bodo za to še odgovarjali kot režimski novinarji. Tudi kazensko.

 • Gavia Antonius

  čas je ukinitev obvezne rtvslo naročnine
  vprašanja na FDV in na fakultetah varnostnih ved na zagovoru diplome, magisterija, doktorata:
  kanditatka , kaj vam pomenijo v najglobljem pomenu pojmi država, ustava, uprava ?
  odgovor: uprava sem kuj k sm ustava, komu sm pa država naj se pa komisija sama med sabo zmeni komu sem prva i zadnja dava

 • Black_hawk

  Tomašič je edini na Novi ki je meni vredu in ima nekaj pojma o politiki.

 • samotoje

  Tomašič se je tako razkuril, da sem šel pogledat izvor njegove jeze. Še premalo se je razjezil.

 • Black_hawk

  2200 zaposlenih na RTV, ne moreš da verjameš..

  • Joc 52

   Slovaska pa samo 300

 • koza

  saj ne moreš drugače reagirat, če te delajo norega

 • realnost

  Imam eno prošnjo za novo24 TV: in sicer naj ustanovi še 3 program, kjer naj neprestano vrti vse razkrite laži režimskih medijev, da se ne pozabijo. Verjamem da je gradiva za 24ur na dan in ves teden več kot dovolj. Dovolj je laži totalitarcev!!!

 • Martuljek

  To je prava informacija, bravo Nova!

 • Joc 52

  Odlicni odgovori, argumenti…bravo Tomasic

 • Emil

  Meni osebno, je Nova24 najboljša televizija, Videti je, da jo vodijo intelektualci, pa tudi občinstvo je nadvse razgledano. Vsekakor srčna televizija ki nudi enake možnosti vsem, ne kot tiste druge, ki so grde in so za neumne. Dragi moji, mi smo cvet inteligence, tisti, ki štekamo zakaj se gre na tem svetu.
  Tisti, ki smo usmiljeni, kakor nas vera uči in ne prenesemo sovraštva do drugače mislečih. Vedno smo tu, da pomagamo šibkejšim in ranljivim. Če so seveda Slovenci in niso rdeči.
  Smo prow eni sončki.

  • tohuvabohu

   Izgini, govedo provokatorsko!

   • Emil

    Zakaj tak gnev? Nisem hotel provocirati, to je delo omejenih levičarjev. Jaz sem tu, da krepim vrednote naše desne stranke, zazrte v svetlo prihodnost! Dol z rdečkarji in komunjari. Dovolj smo trpeli. Slava SDSu!! kako naj še bolj otrdim svojo neomajno pripadnost

    • šmentanamuha

     Vsekakor nas spremljaš, lepo. Torej smo dobri :)

 • Boštjan

  A bi nehali s to burko in se ukvarjajte tudi vi s čim bolj resnim. Razdvajate ljudi in resnico krojite po svoje

 • končno prvi znaki, da politične korektnosti, kot avtocenzure lastnih misli ali pa svobode govora ne bomo uporabljali za dušenje kritične misli, razkrivanja laži, škodljivih političnih agend za davkoplačevalce….še iz marakeša izstopi janša in iz pariškega podnebnega akord sranja….ter objavi popravke o tem, kako se je motil glede prihodnosti slovenije in globalizma v svojih knjgah, ter na twitterju isto v kurac pošlje globalistično tvorbo EPP in prvo retardiranko tega parketa Ursulo von der Leyen s svojo ekofašistično korporativno agendo orwellovske evropske družbe brez temeljnih svoboščin…..pa polovico javne uprave vrže na cesto, da bodo lahko svojo strokovnost dokazali na trgu, bom pa na naslednjih volitvah morda res obkrožil SDS :) pa še davke in investicijske ovire (oziroma sistem za parazitiranje/miniranje zasebnih investicij razgradi v sloveniji) odpravi…..potem bomo sicer brez EUR valute, ampak to se bo tudi po naravni poti zgodilo v roku 1-3 let….potem bo potrebna smrtna kazen za bankirje v sloveniji, če bomo imel svoj denar….

 • Viktorh

  Bravo, g. Boris Tomašič, provokacijam novinark je pač potrebno pojasniti počasi, razumljivo, pa čeprav ne razumejo zakaj gre…

 • Viktorh

  a še kar piješ jabolčnik..

 • Bojan Tavcar

  Najbolj da ukinete vse medije, ki Vam niso pogodu…

  • lokec

   Ne vse. Samo tiste ki jih moramo plačevati. Pa še lažejo nam.

  • radames

   Kdor ne pozna naš medijske scene, butne iz sebe tako neumnost.

  • šmentanamuha

   Prav to poskušate levičarji. Zdaj pa ste se znašli na rešetu.

 • Bojan Tavcar

  O Mahniču pa raje ne bi komentiral… sami strokovnjaki iz obramboslovja in to vse pove…

 • radames

  Proti koncu Jugoslavije v bifeju Bangladeš, ki se tišči radijske zgradbe RTV, čez cesto je pa Televizija. Zgodba je resnična!

  Uslužbenec radijske službe o poslušanosti radia vpraša prisotne, katera radijska oddaja je najbolj poslušana. Prisotni navedejo cel kup radijskih oddaj, ki so najbolj popularne. Odgovor je negativen. Potem zastavljalec vprašanja pove: “Še pomnite, tovariši!”Oddaja je bila na sporedu vsako nedeljo dopoldan.
  No comment!

 • lokec

  Če bi bili objektivni vas bi le malo gledalcev kljub visoki naročnini obtoževali. Zamislite se.

 • mici

  Mogoče bi se morala Tanja Gobec za nekaj časa odstraniti iz TV zaslonov. Imamo ustanovo, ki zdravi odvisnike od alkohola, mogoče si bo potem zbistrila glavo in bo potem bolj razsodno razmišljala, ne pa nas zavajala z neresnicami.

 • Strojan

  Edina reklama s katero se financira NOVA24TV je Viktor Orban ! DOKAZANO ! Vi pa ste madžarski hlapci kot so vaši predniki že bili v času Austroogrske !

 • Strojan

  Janez Putin namreč !

 • Kapodistrias

  Vesel sem, da se razkriva vsa beda slovenskih levičarjev!

 • Gavia Antonius

  rtvslo harač takoj ukiniti
  vinjete iz darsa preusmeriti za policijo in vojsko
  ves denar na vseh kvazi računih vseh društev blokirati in plasirati v proračun
  pa se preživi

 • Ciril Cof

  Bravo, zadetek v črno. Recite bobu bob. Do onemoglosti sem navdušen.

 • JANEZ GUS

  Pred tem rdečim virusom se ubraniš,da ga NE GLEDAŠ.

 • janko

  Tako je, definitivno! Ne damo ga več nikamor!
  Samo k svoji lepi Urški še lahko hodi spat in vikende preživljat, mesto mu je v ljubljanskem parlamentu – the prime minister of Slovenia – doživljenjsko! Ne damo ga več, no way!

  • Strojan

   Janko, še svojo babo mu daj !

 • Miroslav

  Boris Tomašič moram ti povedati da si super in da oddaja je tudi v redu in moram ti povedat da me je poklicala prijateljica Jožica Svete in je rekla da ti pošilja pohvale glede tvoje oddaje kdo vam laže.Pohvale tudi od vseh članov stranke SDS iz Nove Gorice.Srečno Boris.