fbpx

[Video] Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže: “Vesel je človek, ki preganja župane zaradi kavic, na drugi strani pa se mu ne mudi s preiskavo SD-jevih neplačanih kreditov!”

Kdo vam laže, 5.1.2021 (Foto: Zajem zaslona)

5. januar 2021 je bil dan, ko smo lahko prvič letos gledali izjemno popularno oddajo Kdo vam laže. Voditelj Boris Tomašič se je v prvi oddaji letošnjega leta poleg Violete Bulc in njenega bizarnega tvita lotil predvsem nastopa predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela v oddaji Politično pri Tanji Gobec na RTV Slovenija.

V prvi oddaji Kdo vam laže v novem letu nam je  voditelj Boris Tomašič postregel z analizo intervjuja Tomaža Vesela pri Tanji Gobec na RTV Sloveniji. Lotil se je njegovega sprenevedanja o soglasju KPK-ja, sprenevedanja o tem, zakaj tak vik in krik o osnutku nekega poročila, pa o njegovem jadikovanju glede “tovarne zlobe”.

Tomašič se je najprej lotil sprenevedanja Gobčeve in Vesela o tem, zakaj tak vik in krik okrog osnutka poročila. Dejal je, da se z Veselom ni ukvarjal nihče, dokler se on ni pričel ukvarjati z drugimi, pa se sploh ne bi rabil. On je zamenjal namestnika s sumljivim razlogom, on je pričel prirejati tiskovne konference zaradi osnutka poročila, o katerem tako ne sme govoriti in namesto tega razglabljal o nekih 13 pogodbah, ki so tako ali tako že na policiji.

Tudi Gobčeva ni opravila novinarskega dela
Potem je Vesela in računsko sodišče okrcal zaradi nedoslednosti, pri čemer je okrcal tudi voditeljico, ki tega ni izpostavila. Zakaj se ni mudilo in se ne mudi pri TEŠ6, zakaj ne pri kreditih SD-ja, in tako naprej? Dotaknil se je tudi dolžine osnutka, ki naj bi imel 250 strani. Tomašič je dejal, da mora računsko sodišče biti jasno in eksaktno, in da tako dolgo poročilo pomeni, da so “bluzili”.

Vesel se je na vprašanje Gobčeve, če ima soglasje, izmikal in skušal razložiti, zakaj bi nam moralo biti jasno, zakaj je KPK nujno o soglasju moral odločiti. Gobčeva seveda ni vztrajala in Tomašič je na to opozoril. Vesel ne želi neposredno odgovoriti ali soglasje ima ali ga nima.

Na koncu je izpostavil še eno javno laž Vesela na nacionalki, ko je trdil, da so nekaj let nazaj bili enaki uredniki v t.i. “tovarni zlobe”, pa nihče ni izpostavljal soglasja KPK. Tomašič je izpostavil, da so o tem, poleg Nove24TV, pisali  še na SIOL-u in Demokraciji, in da prav nihče ni imel istih urednikov nekaj let nazaj. Za konec je še spodnesel Veselov moralni piedestal pri jadikovanju čez t.i. “tovarno zlobe”, s tem ko je izpostavil, da gre pri Veselu za osebo, ki župane preganja zaradi kavic, SD-jevi krediti pa ga ne motijo.

Aleš Ernecl