[Video] Boštjan M. Zupančič se čudi, da se Matej Accetto ob trenutni sestavi ustavnega sodišča ni izločil iz spornih primerov: “Če bi bil pameten, bi se izločil sam. Problem pa je tudi, da je lagal …”

Boštjan M. Zupančič (Foto: Nova24TV)

“Če bi bil pameten, bi se izločil itak sam. Problem pa je tudi, da je lagal. Ne le, da je lagal, pač pa je zavedel ustavno sodišče, ki je izdalo odločbo, v kateri je potrdilo njegovo nepristranskost na podlagi njegovih zlaganih navedb,” je afero na ustavnem sodišču, v katero je vpleten ustavni sodnik dr. Matej Accetto, komentiral nekdanji ustavni sodnik in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič. Po njegovem bi bilo najbolj elegantno, če bi Accetto kar sam odstopil.

Matej Accetto je na skrivaj delal za Mira Cerarja in SMC, po zaslugi Cerarja in SMC je postal tudi ustavni sodnik, potem pa je kot ustavni sodnik vsem lagal, da Cerarja in SMC komajda pozna, ter sodniško odločal v korist Mira Cerarja in SMC, je na svoji spletni strani razkril Bojan Požar. Accetto je po tem, ko je postal ustavni sodnik, sedel še na stolček podpredsednika Ustavnega sodišča RS. Poslanec SDS Dejan Kaloh napredovanje ustavnega sodnika Accetta, ki je bil očitno nagrajen za zvesto služenje SMC, komentira: “Ustavni sodnik Matej Accetto je res skokovito napredoval, očitno s pomočjo politike. Kot ustavni sodnik je zdaj naenkrat že podpredsednik ustavnega sodišča. Jasno, glede na to, da danes razkriti dokumenti na spletnem portalu Požareport nedvomno nakazujejo, da je sodeloval pri pisanju programa SMC in da dejansko zelo, zelo dobro pozna Mira Cerarja, čeprav je očitno lagal, ko je dejal, da ga pozna le iz strokovnih krogov. Celo v tej korespondenci je javno razvidno, da je bil ves čas sam tihi podpornik SMC iz ozadja, bil je nekako pravni stric iz ozadja. Pomagal je SMC pisati celo program, tako da ta modus operandi iz prejšnjih zaslug za kasnejše dobre zaposlitve tudi v SMC-ju so bili vedno dosledni.”

Accetto v konflikt interesov prišel večkrat …
Prvič je Accetto prišel v konflikt interesov med pomembnim postopkom na ustavnem sodišču v začetku januarja 2018, ko je Vili Kovačič zahteval izločitev Accetta, vendar pa je ustavno sodišče Kovačičevo zahtevo zavrnilo. Takrat je Accetto vsem direktno lagal o svoji povezavi z Mirom Cerarjem, tedanjim predsednikom vlade ter SMC, in je kot ustavni sodnik odločal v korist Mira Cerarja in SMC. Še več, Accetto se je pretvarjal, da se s Cerarjem poznata zgolj iz istih strokovnih krogov, ter da nikakor ni sodeloval pri pisanju strankinega predvolilnega programa. Accetto se je nato gladko zlagal še kasneje, septembra 2018, ko je ustavno sodišče odločalo o preizkusu ustavne odločbe Vilija Kovačiča. Tudi takrat je Accetto dejal, da ni sodeloval pri sestavljanju programa SMC v času parlamentarnih volitev 2014, a dokumentacija, ki jo je objavil Požareport, ga postavlja na laž. Iz nje je namreč jasno, da je Accetto tihi podpornik stranke SMC – tako se je namreč v enem izmed elektronskih sporočil poimenoval kar sam – ter da je sodeloval tako pri pripravi programa SMC kot tudi pri volilni kampanji te stranke. Accetto je tako aktivno sodeloval pri oblikovanju programa zunanje politike in vloge Evropske unije v slovenski zunanji politiki.

Marjanca Scheicher (Foto: posnetek zaslona)

Kaloh meni, da bi se ob aferi morala oglasiti Knez in Pahor
Poslanec SDS Dejan Kaloh komentira: “To, da se en ustavni sodnik dejansko, milo rečeno, res zlaže, in celo dvakrat, kolegom v strokovni javnosti, da pove, ne le, da mimobežno pozna Cerarja in njegovo politiko, dokumenti pa ga dejansko postavijo na laž, je za kogarkoli, ki dela v pravosodju, nedopustno, kaj šele za ustavnega sodnika, ki je sodnik najvišjega ustavnega organa v Sloveniji. Vse to meče dejansko zelo slabo luč na celotno ustavno sodišče. Kdo bo zdaj zaščitil integriteto ustavnega sodišča? Naj se zdaj oglasita predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez in tudi predsednik Borut Pahor, na predlog katerega se potem državni zbor odloča o ustavnih sodnikih. Tudi on bi se moral tukaj odzvati, gre za nedopustno in nemoralno dejanje in jaz mislim, da bi Accetto, če ima v sebi kaj moralnega, moral potegniti neke konsekvence, zelo verjetno bi moral po mojem mnenju odstopiti.” Accetto pa funkcije ustavnega sodnika ni zlorabil le dvakrat, ko je soodločal v primerih, v katerih je sodelovala kot tožena stranka prav njegova SMC.

Pri zakonu o tujcih je Accetto sodeloval celo z Brglezom
To se je zgodilo tudi prejšnji teden, ko se je več kot očitno znašel v navzkrižju interesov in v vrtincu lastnih laži, ko se je ujel v lastno zanko pri glasovanju o zakonu o tujcih, ki je poteklo pred nekaj dnevi na ustavnem sodišču. Urad varuha človekovih pravic je na ustavnem sodišču namreč izpodbijal tako imenovani sporni člen, s katerim bi Slovenija ob razglasitvi izrednih razmer zaprla mejo pred migranti in onemogočila podajanje prošenj za azil. Pri tem zakonu je aktivno sodeloval skupaj z zloglasnim radikalcem Milanom Brglezom prav Accetto, ki bi se moral izločiti iz zadeve, a se ni. Ustavni sodnik dr. Matej Accetto si predstavlja vlogo ustavnega sodnika zelo po domače, saj se je očitno ujel v navzkrižje interesov v treh zadevah, v katerih bi se moral izločiti. Vprašanje je sedaj samo, ali bo sprejel odgovornost in po šokantnih javnih razkritjih odstopil z mesta ustavnega sodnika Republike Slovenije ali pa bo posledice sprejel predsednik ustavnega sodišča? Gre namreč za hudo afero, ki meče slabo luč na neodvisnost Ustavnega sodišča Republike Slovenije.

Marjanca Scheicher in Boštjan M. Zupančič (Foto: Nova24TV)

Glede na sestavo ustavnega sodišča je to, da se Accetto ni izločil, neumnost
To je bila tudi včerajšnja tema v oddaji Tema dneva na Nova24TV, kjer je voditeljica Marjanca Scheicher v studiu gostila nekdanjega ustavnega sodnika in dolgoletnega sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice dr. Boštjana M. Zupančiča, ki je uvodoma komentiral, da problem ni le politično nastavljanje sodnikov, pač pa tudi kolaps normativne integracije, kar pomeni, da “se standardi in vrednote v celoti sesuvajo in potem so neki nosilci, kot pravite pomembne persone, ki to sesuvanje poosebljajo. To, kar je Accetto naredil, me ne preseneča in me ne bo presenečalo tudi, če bo kateri od drugih sodnikov, ki imajo podoben psihološki profil, storil podobno”.

Da se v spornih zadevah Accetto ni izločal, Zupančič ocenjuje kot neumnost z njegove strani, ker v tej formaciji oziroma sestavi ustavnega sodišča ni bilo dvoma o tem, kdo bo zmagal in posledično ni bilo potrebe, da se je Accetto pretvarjal, da je neodvisen: “Človek se lahko vpraša, zakaj do te neumnosti pride. Moja teorija je, da taki ljudje v svoji smeri delujejo toliko časa, dokler ne zadenejo ob mejo. Ker si sami ne postavljajo meje, nezavedno iščejo način, kako bi ob to mejo dejansko udarili. Z drugimi besedami, to pojasnjuje to neumnost. Dodatna neumnost botruje dejstvu, da se je on zlagal, ko je bilo na tapeti vprašanje njegove nepristranskosti. Z drugimi besedami, ena stran vodi do druge. On je lahko tajil, da je sodeloval s SMC, Cerarjem in Brglezom, vendar bi se lahko še vedno v tem kontekstu, po podani zahtevi za njegovo izločitev, iz cele zadeve umaknil.”

Zupančič se je iz nekaterih primerov na ESČP izločil sam, ne na zahtevo drugih
BMZ v nadaljevanju pojasni, da je bil sam v svoji karieri dvakrat “napaden” zaradi dvomov o svoji nepristranskosti, in to pavšalno: “Enkrat je bilo to v zvezi z mojim govorom, ki sem ga imel na vrhovnem sodišču že kot evropski sodnik, in me je potem objavila, povsem neprimerno, neka Majda Vukelić z Dela, z naslovom ‘Vseevropski škandal’ in so me napadali in me je predsednik evropskega sodišča Luzius Wildhaber poklical k sebi in rekel, to ni nič. Ampak to ni bilo glede konkretnega, pač pa glede mojega mnenja o evropskem sodišču. Potem je bil še en primer, ko me je napadla neka Neva Miklavčič iz helsinškega monitorja, kjer je prišlo za neko pricurljano informacijo s samega evropskega sodišča, ki jo je ven pripeljalo neko udbovsko dete s tajnega pogovora, posvetovanja, ki sem ga imel s to gospo na sodišču. Potem je ta Neva Miklavčič s pomočjo helsinškega monitorja skušala narediti škandal.” Kot je še pojasnil Zupančič, se je sam, ne na zahtevo, na evropskem sodišču mogoče izločil dvakrat.

Ustavno sodišče Republike Slovenije (Foto: STA)

Najbolj elegantno bi bilo, da bi Accetto sam odstopil, če ne, bi moral ukrepati Knez
Problem pri Accettu pa ni le njegova neumnost, pač pa dejstvo, da se je zlagal: “Če bi bil pameten, bi se izločil itak sam. Problem pa je tudi, da je lagal. Ne le, da je lagal, pač pa je zavedel ustavno sodišče, ki je izdalo odločbo, v kateri je potrdilo njegovo nepristranskost na podlagi njegovih zlaganih navedb.” Vprašanje pri tem po Zupančičevih besedah je, kakšna je pri tem sodna praksa, pri čemer bi bilo najbolj elegantno, če bi Accetto kar sam odstopil: “Če ne, je po ustavi predsednik sodišča, dikcija je po 19. členu takšna, da predsednik ustavnega sodišča predčasno razreši ustavnega sodnika v primerih, ki jih predvideva ustava. Tukaj je šlo po 166. členu za dejavnosti, ki po zakonu niso združljive s funkcijo ustavnega sodišča. O nastanku takega primera, kjer se razreši ustavnega sodnika, mora predsednik ustavnega sodišča, v tem primeru dr. Knez, obvestiti predsednika Republike Slovenije.” Pri takšni večini na ustavnem sodišču sicer po Zupančičevem mnenju ne bo prišlo.

Rok Krajnc

 • Unikatna

  G. predsednik Pahor pa je kar tiho…

  • branči

   ni res! se je prijavil na naslednji maraton “slovenska srca ljubijo plave očke!”

   • Unikatna

    oh, tega pa nisem vedela :)

  • samsara

   Odsluženi kućodron je, ki pa svojega gospodarja ni pozabil. Kako bi ga le, sa mu dolguje vsa kar ima in vse kar je, oz. je bil.
   Tudi “stricev iz ozadja” v predvolilni kampaniji ni hotel imenovati, kar da “ni neumen”, je izjavil.
   Z vidika njegove egoistične primitivne narave res “ni neumen”, je pa brezvestni, vase zagledan oportunist, če se blago izrazim.

  • zokispoki

   To mi deli miska, skace in se veselo spusca navzdol, po ograji predsedniske palace, namesto, da bi udaril po mizi in preprecil razkroj pravne drzave!

 • Beli Sneg

  Knez je Acceta zaščitil namesto da bi predlagal Pahorju naj lažnjivca razreši. Torej imamo dva lažnjivca. Vsa stvar se na presstituciji prikazuje kot spor med Jakličem in Accetom. Murgelca je napovedala, da bodo ustoličili enoumne “naše” sodnike. Na US imamo take “avtoritete” kot je Cmera. Upogljive brezhrbteničarje, ki se prikljanjajo oblasti. Tole je razpad še zadnje sodne bastije. Torej gremo na pot diktature in diktatorja kamniškega komedianta. Samo da ne bo nič smešnega.

  • zokispoki

   Ne razumejo tovarisi, da si s taksnimi sramotnimi in nespodobnimi odlocitvami, ki nikakor ne pijejo vode, in realsocialisticnimi interpretacijami, sami streljajo avtogol ! Zelo so znizali strandarde, o tem ni nikakrsnega dvoma !

 • lokec

  Slovenija Predsednik ustavnega sodišča meni, da je diskreditacija Accetta nesprejemljiva

  Kmalu bo popolna diktatura v Sloveniji. Joj ko bi bil mlajši.

 • soc

  Psi lajamo, karavana gre dalje. V intimno opcijo.

 • Vera

  Predsednik US Knez že zagovarja Accetta.

 • Ph4nt0m

  Medtem pa Accetto: “Gre za grob napad name, na osebno integriteto in integriteto sodišča.”

  Integriteto? Ahahahaha…samo vprašanje časa je kdaj bodo začele leteti kocke v stavbo US.

 • Nepriviligiran

  Je BMZ prav tako v navezi SDS kot Accettju očitajo, da je podpornik SMC? Kajti v Sloveniji po komentarjih sodeč na MMC, 24ur, Reporterju….kažejo, da je Jaklič podpornik SDS.

  • Lustrator

   Za radikalne komuniste (glede na zadnje izide volitev cca 2/3 slovencljev, ki so omogočili nadkoalicijo Levice) so tako ali tako vsi nestalinisti avtomatično nacisti, belogardisti, fašisti oziroma SDS-ovci, ampak dokler je njihova argumentacija na nivoju njihovega veleuma Žižka, jih pač ne gre resno jemati – čeprav pravzaprav tudi smešni niso.

   Dejstva so pač dejstva – dr. Jaklič je tako po strokovnosti, izkušnjah kakor ugledu in moralnem stavu nekaj svetlobnih let pred Bavconovimi kadri in ker mu ne morejo ne v ustni ne v pisni obliki ničesar oporekati, so se zatekli dobrega starega komunističnega zmerjanja – “ta je pa njihov”. Dr. Jaklič nima nikakršne formalne zveze z SDS, medtem ko je Acceto ne le odkrit simpatizer, ampak celo programski snovalec SMC-ja. Tudi če je v Sloveniji 5x več komunistov kot demokratov, njihova kvantiteta ne bo spremenila objektivnih DEJSTEV.

   • Nepriviligiran

    Polno čustvene dubjektivnosti v tvojem zapisu. Niti kančka strokovne objektivnosti. Demokracijo ne ugrabljaj za osebne podvige nad državljani.

    • Lustrator

     Izvoli in protiargumentiraj ali pa raje molči in s tem obema prihrani čas.

     • Nepriviligiran

      Ti bi rad, da molčim in mi zavezal kriticna usta po principu inkvizicije. Besedo lustracijo si je zmislil Vatikan. Lustracija je inkvizicija zavita v celofan. Zato nadoblast komunisticne partije ter nadoblast RKC-Vatikan organizacije ne bi smeli obstajat. Zločinske organizacije si ne bi smele podrejat vladavine prava.

     • Lustrator

      1. Nimaš kritičnih ust, ampak nevedna.
      2. Molk ti priporočam tudi za tvoje lastno dobro.
      3. Pravna država na čelu s temeljnimi človeškimi pravicami izhajajo prav od te “zločinske organizacije”, ki jo tako preziraš.

     • Nepriviligiran

      V vseh treh točkah si dokazal, da si pristas inkvizitorstva.

     • Nepriviligiran

      Ne mi grozit ker je to kaznivo dejanje.

     • RATATA

      Božec, upam da si mlajši od 26 let. Će si starejši imaš težavo.

     • Nepriviligiran

      Kdo mi to reče, karantanski vitez, nedorasel otročaj.

     • Nata

      Ko ne bi komunisti v borbi za oblast leta 41 tega tako zagrizeno preganjali Cerkev, bi ta delovala normalno, kot v vseh drugih demokratičnih državah.

      Primerjava lustracija – inkvizicija pa ni prava !

     • Nepriviligiran

      Je prava! Moja prava!
      Kot po tvojem prav ni prava. Dopuščaj mi to možnost. To je moje mnenje.
      Kar se tiče socializma. Jaz sem ga živel samo v OŠ pa še to do 6razreda. Takrat sem hodil k veronauku, nedeljo k maši ter tudi kak dan med tednom. Takrat je bilo znatno več otrok v cerki ter tudi starejsih. Tradicionalne katoliške običaje je moja mama kot še danes ohranjala. Mama pravi da v Yugoalaviji nismo katoliki bili deležni nobenih represij. Svoje poglede o RKC-Vatikanu sem razvil skozi mladost ter zrela leta. Imam ogromno kritik. In imam prav, da podam kritiko! Ali nimam te pravice? Prosim za odgovor gospa Valantova

   • Nepriviligiran

    Kar se tiče komunistov jih vidite nedemokrati ne pa pristni demokrati.

    • Lustrator

     Partizanstvo, peterokraka rdeča zvezda, srp in kladivo, državno gospodarstvo, monopoli, ukinitev svobode govora, visoki davki, birokracija, socialni transferji, debel javni sektor, javno slavljenje komunizma in njegovih dioktatorjev so zate nevidne entitete? Komunuzem je v Sloveniji danes precej bolj prisoten celo kot v 70ih in 80ih letih prejšnje države – še enkrat preberi zgoraj navedene dejavnike in premisli.

     • Nepriviligiran

      Komunistične ureditve ni več v slo. Visiki davki so zaradi vse večjega birokratskega aparata, nevladnih strank m, ki so prodržavne ter pro-klerikalske.

   • Nepriviligiran

    V RKC kler ureditvi ter komunističnem sistemu ni demokracije. Obe organizaciji tvorita kriminalno hierarhično avtoritativno ureditev, ravno zato sta si sovražnika, ker se medsebojno grebeta za tron oz ablast. Nas demokrate pustite pri miru. Ste hudičev plevel eni in drugi.

    • Lustrator

     Pa si res depriviligiran, ampak očitno predvsem na področjih, kjer misliš da ti nič ne manjka. Krščanstvo je TEMELJ na katerem stoji tako moderna pravna država kakor demokracija – v civilizacijah kjer krščanstva nikoli niso priznali kot vrednostni temelj zato nikoli ni bilo demokracije. Cilj Cerkve nikoli ni bil oblast na posvetnem področju, ampak svetilnik na duhovnem. Če bi Cerkvi šlo za oblast, bi glede na našo številčnost tebi podobni komiji in pripadniki opstalih religij odpeli svoj labodji spev že pred desetletji. problem današnje Cerkve je ravno v tem, ker se PREMALO aktivno udeležuje javnih razprav o vrednotah človeštva, saj je to njena glavna naloga.

     • Nepriviligiran

      Kanonsko pravo je temelj RKC. Ta s pravico ter univerzialno resnico nima nic skupnega.

     • Lustrator

      Temelj RKC je Kristusova beseda in nauk na podlagi katerega je nastala tako Cerkev kot organizacija kakor tudi kanonsko pravo kot pravnomoralni “kompas”.

     • Nepriviligiran

      V Svetem pismu nove zaveze je nauk, da je Jezus nasprotoval cerkvenim templem oz farizerstvu ter farizeriji. Saj je judivski tempelj njegovih morilcev takoj po smrti Jezusa na križu, potres razpolovil in porušil.

  • Beli Sneg

   Ne gre za navezo. Gre za to da je sodnik lagal da Cmero komaj pozna in bi se moral iz zadeve odločanja na sodišču izločiti. Presstituti pa vse skupaj banalizirajo na “spor med Jakličem in Accetom”. Beda od presstitucije, dela po naročilu.

   • Nepriviligiran

    Že ko napišeš Cmero, kažeš na pripasnost. Zakone si razlaģaš čustveno osebno, ne pa objektivno strokovno, nepristransko.

    • zokispoki

     Ko slisim besedo strokovno, takoj dobim ospice ! Ne nakladaj in ne modruj, vsi vemo, zakaj gre pri stvari! Da vemo, da se je nekdo zlagal, ali da je kriminalc, ni potrebne ne vem kaksne strokovnosti ! Zato ne poskusaj z nebulozami in z nekim pravnim formalizmom !

     • Nepriviligiran

      Se dobro, da obstajajo aplikacije, da omogočijo ščitenje IP, da nas tistih, ki podamo kritiko na režim SDS ter RKC ne uspejo brisat v pristranskem uredništvu Nora24.

 • tomven

  “Gre za grob napad name, na osebno integriteto in integriteto sodišča.”… pezde!

 • Artur

  “Roka roko umije obe pa rit”

 • pajot

  NEKA Majda Vukelić in NEKA Neva Miklavčič. Bravo,Boštjan. Kapo dol.

  • samotoje

   Te sorte si res težko zapomniš.

 • Jezus Dinozavroljubec

  HISTERIČNA24TV.SI

 • Joško

  Na levake se lepijo afere kar po tekočem traku.

 • totex39

  Neverjetno je ubogi, sam sebi se smeli, drugih državah bi ga nagnali in odslovili od vseh funkcij, kar je sploh vprašanje kako jih je lahko pridobil s takim načinom delovanja.

 • Artur

  Afere se lepijo na levo golazen kot zelene muhe na drek.

 • samsara

  Ali je sodba pri kateri je sodeloval omenjeni tovariš ustavni sodnik lahko veljavna?
  Že doslej znana dejstva omenjeno figuro v funkciji ustavnega sodnika, glede njegoveh politični povezav in doslej znanega laganja, le tega diskreditirajo dovolj. Enako so kompromitirane vse sodbe pri katerih je sodeloval. No, naj pravniki povedo.

 • SIMON ROZIC

  Smo država brez državnikov, smo država polna laži in sprenevedanja,
  smo država brez vsebine in brez prihodnosti! …torej- nismo država!¨
  Smo konglomerat pravniških in ekonomskih nesmislov, z umskimi pacienti
  na vodstvenih položajih, parazitov iz prve vrste bivše ZKS, odžiralcev in
  vip -odjemalcev, priviligirancev in umazanih nekronanih barab !

 • macon

  Ponovimo še enkrat: “Ko lažejo levičarji, je to v obrambo civilizacijskih vrednot.” (prosto po koordinatorju Luki Polmesecu)

 • RATATA

  Pa menda ja ni dovolj, da bi kar in samo / le odstopil….(?)… in kaj, bil sodnik na neki drugi inštanci…(?)…, pa še profesor prava za povh..(??)
  Naj si pusti rasti brado vsaj… bo z njo prikril pokvarjenost in rdečico…

 • RATATA

  Tazadn cajt, da nam uvedejo šerijatsko pravo, saj se je pravo pravo z uzurpacijo demokracije tako zelo izrodilo, da bi človek lahko kar naprej čez metal.
  Le pokopališča za odsekane roke potrebujemo, pa smo rešeni, saj bi to bil trenutek streznitve za psihopatske narcise.

 • Čivko

  Še tako mlad, pa že tako na veliko laže, jej, jej, jej, kaj še bo iz tega fakina ?!!

 • Lokomotivführer

  Ej stric J., tudi Rajko ni tisto, kar si mislil…

  • ehnaton

   Oglasil se je pa le.

 • xtc

  Najprej dve stvari;Pameten SLO pravnik?Redkost,Pameten socialist?
  Nemogoče,ker potem nebi bil socialist
  Lažnivost?
  Glavna “vrlina ” socialistov njih dika i odlika-Mislim ,da je BMZ tule v hudi zmoti.

 • Olga101

  Accetto se ni izločil, ker je koruptiven, saj zastopa SMC z Murglami!

 • skrajna resnica

  Acetto pravi da cmeravega murgeljca pozna iz strokovnih krogov. Kdor misli da ima revolucionarno jugoslovensko neustavno bavconsko protipravo kakršnokoli vezo s pravno stroko ta prava ni videl niti po televiziji.

  Naj bi za SMC pisal program… kakšen program neki? Vse kar smo posušali je bilo klobasanje o spoštovanju pravne države, medtem ko so opozicijskega liderja zaprli na podlagi nekonkretizirane obtožnice in neustavne sodbe. Razen če za program štejemo uzakonitev korupcije (Magna, 2. tir), krajo otrok (Koroški dečki), nezakonito ustavitev deportacije, nezakonito financiranje referendumske kampanje, izigravanje ustavne odločbe o financiranju zasebnih šol,…

 • samotoje

  Na TV greznici sta T. Starič Kimajoča in Knez zelo trdo delala, da bi Accetovo laganje izpadlo kot obračun med dvema sodnikoma. Ne bo šlo. Gre za trk med “pravom po Bavconu” in pravim pravom. Jaklič “pravo po Bavconu” upravičeno imenuje intelektualna podhranjenost. Ne znam si predstavljati, kako je težko Bavconovim učencem dopovedati, kako izgleda razsojanje s pravimi, demokratičnimi, pravičnimi standardi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!