[VIDEO] Bujica ekskluzivno za Nova24TV: “Naše informacije kažejo, da je udbovec Jernej Sekolec osebno snemal Simono Drenik in informacijo o prisluhih dostavil srbskim medijem!”

Foto: Nova24TV

Pronicljivi hrvaški raziskovalni novinar Velimir Bujanec Bujica je v oddaji Drugorazredni ekskluzivno spregovoril z voditeljem Luko Svetino. Razkril je povezave med vlado Marjana Šarca in novinarkami POP TV, pozornost pa je namenil tudi temu, na kakšen način urednik portala 24ur Jure Tepina sodeluje z bošnjaškimi aktivisti, ki zagovarjajo ilegalne migracije. To je zagotovo intervju, ki ga morate prebrati!

Prisluškovalna afera je v Sloveniji dvignila veliko prahu, medtem ko se na Hrvaškem z njo niste kaj dosti ukvarjali. Kako ste vi kot novinar videli dogajanje v Sloveniji potem, ko je po štirih letih na plano spet prišla prisluškovalna afera, na drugi strani pa se poroča o pritiskih hrvaških lobistov na POP TV. Vi temu verjamete?
Ja, lahko rečem, da so na Hrvaškem bili odzivi na to afero, reagirala sta tako vlada kot predsednik sabora, bilo je nekaj udarnih naslovov v časopisih, medtem ko se je vsem nam, ki spremljamo politiko, no jaz ne spremljam toliko zunanje politike, a sem zainteresiran za dogajanje v Sloveniji, zdelo, da gre za neke vrste udbaški stand-up, nikakor pa ne, da gre za prisluškovalno afero. Tisto, kar so na koncu sklepali hrvaški novinarji pa tudi jaz osebno, je, da je bilo vse skupaj izmišljeno za notranjepolitične potrebe vlade Marjana Šarca, ki je leva vlada, vse skupaj je služilo kot neke vrste dimna zavesa za državljane Republike Slovenije, bolj kot za Hrvate. Predvsem za potrebe evropskih volitev, pred katerimi ima vlada Marjana Šarca kar nekaj težav. Govor je predvsem o zdravstvenem sistemu, ki je na robu kolapsa, na Hrvaškem smo tudi dobro seznanjeni s katastrofalnim stanjem v Slovenski vojski, vemo za slabo oceno pripravljenosti oboroženih enot in slabo oceno, ki je prišla s strani Nata, in da sploh ne govorimo o migrantski nevarnosti, ki še vedno grozi Sloveniji. Če bi zdaj nastopilo obdobje lepšega vremena in bi bili migrantski pritiski na Hrvaško, s tem pa tudi na slovensko mejo večji, kot so bili pozimi, bi bil to problem. Zdaj se to migrantsko vprašanje pojavlja tudi v kampanji pred evropskimi volitvami, z ozirom na to, da ima vlada Marjana Šarca do tega zelo slab odnos, medtem ko ima opozicija na čelu z Janezom Janšo jasno stališče, zato se morajo Šarčevi zdaj predstaviti kot veliki nacionalisti in zaščitniki slovenskih interesov. Zato so si zdaj izmislili afero, ki je stara štiri leta, govor je o lanskem snegu, zdaj je vprašanje, ali temu sploh lahko rečemo afera.

Za potrebe te afere je Marjan Šarec angažiral določene ljudi, ki so povezani z vašo obveščevalno agencijo Sovo, to so informacije, ki jih imamo mi. Koordinator celotne akcije in glavni človek te operacije je bil po informacijah, ki jih imamo hrvaški novinarji, Damir Črnčec; jaz sicer nisem prepričan, če si je bil on sposoben vse izmisliti sam, dejstvo pa je, da je bil on zadolžen za implementacijo sodbe v zadevi arbitraža, in dejstvo je, takole lepše povedano, da ima Črnčec zelo zanimive zveze na največji slovenski komercialni televiziji POP TV. To niso samo poslovne zveze, to niso samo politične zveze, tu je govor tudi o nekoliko drugačnih povezavah, zato ni jasno, ali je bilo vse skupaj dogovorjeno med Damirjem Črnčecem in bivšo novinarko Ireno Jovevo, ki je seveda glavna favoritka na Šarčevi listi za Evropski parlament, ali pa je v tej aferi sodelovala tudi novinarka Suzana Perman, ki ima s Črnčecem zelo specifičen odnos, kar pa bi bila bolj tema za kakšne tabloidne oddaje tukaj na Hrvaškem kot pa za resno politično oddajo. Dejstvo pa je, da je v Sloveniji zaradi afere nastal pravi preplah, zato jaz temu pravim udbaški stand-up, nikakor pa to ni resna prisluškovalna afera, saj se je namenoma iz muhe naredilo slona.

Damir Črnčec (Foto: STA)

Slovenska politika sedaj s prstom kaže na hrvaško vlado, ki je vse skupaj zanikala. Ampak hrvaška vlada naj bi poskušala vplivati na največjo slovensko televizijo, komercialno POP TV, da te zgodbe ne objavi. Ali je za vsem skupaj res stala hrvaška vlada? Kdo so ti hrvaški lobisti, ki so poizkušali preprečiti objavo glede prisluškovanja?
Najprej, vsa ta prisluškovanja so zelo delikatna, morda bova o tem kaj več povedala v nadaljevanju intervjuja. Jaz sem osebno prišel do zaključka, da je Šarčeva vlada s pomočjo televizije POP TV s prisluškovanjem dokazala prisluškovanje. Gre torej za zlorabo slovenske obveščevalne službe s strani vlade Marjana Šarca in ne s strani hrvaške obveščevalne službe. Kaj takšnega v Evropski uniji še ni bilo videno, pa naj povem, da jaz tukaj ne nastopam v vlogi kakšnega advokata hrvaške vlade, saj sem drugače, kar se tiče notranjepolitičnih zadev, zelo kritičen do aktualne hrvaške vlade, tukaj govorim v imenu pravih slovenskih prijateljev. Zakaj nas zdaj spet poskušajo spreti, če pa trenutno nimamo nobenih razlogov za slabe odnose, razen za potrebe nekih političnih potreb oziroma političnega marketinga. V tem primeru so uporabili človeka, ki je blizu avstrijski Styrii, ki vodi posle Styrie v Avstriji, on je v resnici duhovnik, to je Ivan Tolj. Kaj je v tej zgodbi zanimivo – in ga ne branim, saj me njegovi mediji pogosto vlačijo po zobeh, njegovi mediji so v Avstriji slabo pisali tudi o Janezu Janši -, Tolj ni klical slovenskih medijev, ni klical slovenskih državljanov, torej ta afera ni direktno vezana na Slovenijo. On je klical Luda Bammensa, ta gospod pa je ugleden menedžer v multimedijskem koncernu KKR. To je ena stvar, če pa želite, da sem do konca ironičen, vse skupaj zdaj izpade tako, kot da slovenska Sova prisluškuje KKR-u, na čelu KKR-a pa je kdo? Bivši šef ameriške obveščevalne službe Cia in nekdanji poveljnik ameriških oboroženih sil. Izgleda torej, kot da Sova prisluškuje bivšemu šefu Cie. Ne zdi se mi, da je to nekaj, kar bi lahko kar prevalili na pleča Hrvatov, verjetno je težava, da ima Slovenija notranjepolitične probleme in da je to odvračanje pozornosti od teh problemov. Če se objavlja prisluhe slovenske Sove na televiziji POP TV, potem si predstavljajte, kaj se dogaja, ko je govor o slovenski opoziciji. Pomislite na Janšo, vodjo slovenske opozicije. Vi pa veste, da so svoj čas prisluškovali tudi njegovim pogovorom z Ivom Sanaderjem. To so bili časi, ko so bili, ne glede na poznejše dogodke, odnosi med Slovenijo in Hrvaško na zavidljivi ravni in se je zdelo, da se lahko odprta vprašanja rešijo na miren in spoštljiv način.

Vendarle se je POP TV dokopal do informacij, da je hrvaška obveščevalna služba prisluškovala. Kako je POP TV po vaše sploh prišel do teh informacij?
Različni akterji bi lahko na to vprašanje podali različne odgovore. Jaz sem samo novinar in vam lahko podam samo informacije, s katerimi razpolagam sam. Morda niso točne, čeprav so zelo indikativne. Dejstvo je, da so se na Hrvaškem odvili določeni procesi. In da se je Hrvaška predvsem po izročitvi nekaterih hrvaških udbašev državi Nemčiji, ta pa je za razliko od Slovenije in Hrvaške popolnoma demokratična država, spremenila na področju tajnih služb. In to na bolje. Torej, odkar so udbaške šefe izročili Nemčiji, kjer so dobili dosmrtno zaporno kazen zaradi političnega umora Stjepana Đurekovića, se na Hrvaškem počasi odpira prostor za mlade, s komunizmom neobremenjene politične kadre. In to je trenutno prednost Hrvaške pred Slovenijo v tako imenovanem procesu dekomunizacije, čeprav tudi na Hrvaškem ta proces še ni dokončan. V ta proces je še vedno vpeta tudi Slovenija.

Poglejte si te slike, jaz sem jih videl, to ni nobena skrivnost v Sloveniji, mi na Hrvaškem smo bili šokirani, ko smo videli slike agentov Sove na nekem pikniku. Poglejte si, kako nosijo na glavi rdeče zvezde. Po mojem mnenju bi bil na Hrvaškem, če bi takole ujeli agente naše obveščevalne službe, to velik škandal. To je simbol totalitarizma, ki je v smrt pognal več deset milijonov ljudi. Zdaj si pa zamislite, da bi hrvaške obveščevalce ujeli na nekem pikniku, kjer nosijo ustaške simbole. To bi bil tako velik škandal, da bi bila zaradi njega verjetno razpuščena celotna hrvaška obveščevalna služba. Iz teh fotografij je razvidno, da imajo naši agenti vendarle več pameti v glavi kot vaši, čeprav je bolje, da ne rečem vaši, ker verjetno tudi vam prisluškujejo, torej recimo od agentov Sove. To vprašanje bi torej morali postaviti Jošku Kadivniku, vodji protiobveščevalnega oddelka Sove, ki je za bivšo Službo državne varnosti začel delati že leta 1986, torej v času, ko so ujeli tudi političnega nasprotnika Janeza Janšo. In če bi radi izvedeli, kako so posnetki prišli na POP TV, bi lahko vprašali glavno urednico Tjašo Slokar Kos, ona ima preko svojih sodelavk zelo dobre odnose s Črnčecem. Če smo iskreni, ona bi morala dati odgovore na ta vprašanja. Še nekaj je, kar moram omeniti, pa se je o tem v preteklih dneh, mnogo prej kot pri nas, pisalo v vaših medijih, in sicer dejstvo, da je bil član arbitražnega sodišča  Jernej Sekolec, ki je prav tako delal za Službo državne varnosti, kar je problem zaradi same sestave arbitražnega sodišča. Problem je, če član jugoslovanske Udbe dobi tako pomembno vlogo pri tako pomembnem vprašanju, kot je arbitraža, naše informacije pa kažejo, da je on osebno snemal slovensko zastopnico Simono Drenik in da je nato dostavil informacijo o prisluhih srbskim medijem, da bi se tako obtožila hrvaška tajna služba SOA. To je tisto, kar lahko najbolj konkretno odgovorim na vaše vprašanje.

Foto: Nova24TV

Javnosti se vedno bolj zdi, da slovenski predsednik vlade Marjan Šarec išče zunanje sovražnike v luči padanja rejtingov. Najprej je prišlo do spora s Salvinijem in Tajanijem, tudi z Viktorjem Orbanom se je ta vlada sprla preko veleposlaništva, očitno se sedaj slabšajo odnosi s Hrvaško zaradi prisluškovalne afere. Kako bi lahko zadeva vplivala na prihodnje odnose med Slovenijo in Hrvaško, ki že sedaj niso ravno na visoki ravni?
Odnosi med obema narodoma, med ljudmi, mislim, da niti malo niso poslabšani. Sami ste videli, kako lepo smo vas sprejeli v Zagrebu, sam vem, da je enako, ko pridem v Ljubljano. Komuniciramo na dostojen način, vi pridete vsako leto k nam na morje, mi pridemo k vam na smučanje, na vikende, v toplice, torej ni nobenih težav. Težave v odnosih ves čas tako na eni kot drugi strani povzroča v glavnem leva vlada. Mene Šarec pravzaprav zelo spominja na nekdanjega hrvaškega levičarskega predsednika vlade Zorana Milanovića. Milanović je tisti, ki je bil v sporu z madžarskim voditeljem Viktorjem Orbanom, pa čeprav je imela Hrvaška skozi vso svojo zgodovino že tradicionalno zelo dobre odnose z Madžarsko. Milanović se je prepiral z Italijani, prepiral se je tudi z Nemci, čeprav sploh niso naši sosedi. Prepiral se je z vami, Slovenci. Podpirali smo ga edinole, ko je ostro nastopil proti Srbiji, za katere veste, da so bili z nami v vojni in da imamo z njimi slabe odnose. Za kar pa mi nismo krivi, saj so oni napadli nas. Njihova agresorska vojska je ne nazadnje napadla tudi Slovenijo. Zoran Milanović je imel slabe odnose tudi s Sarajevom, čeprav tukaj ni vsega kriv on, saj se bošnjaške službe s svojo zunanjo politiko v tistem obdobju niso ravno proslavile. Mi imamo v Hercegovini težave, ker Bošnjaki želijo prevladati nad Hrvati, obstaja tudi srbski separatizem, ampak to vas v Sloveniji verjetno ne zanima.

To, kar lahko rečemo, je torej dejstvo, da je Marjan Šarec enako prepirljiv človek, kot je bil Zoran Milanović. Saj si tudi Plenković misli svoje o Šarcu, toda Plenković ni prepirljiv človek, on je diplomat, zato vsemu skupaj ni posvetil preveč pozornosti. Poglejte celotno zgodbo še enkrat, tukaj se ustvarja afera zato, ker je medijski menedžer poklical drugega medijskega menedžerja, ne eden ne drugi pa nista slovenska državljana, sploh ne vidim torej, v čem je tukaj tako velik problem. Imeli pa smo resnični problem, ki je bil mnogo večji, ko je naš bivši predsednik države Stipe Mesić prejel milijonsko donacijo s strani vašega tajkuna (Boža Dimnika) za svoje hiše, za svoje vile v Zagrebu. Veste, ko vi sprejmete denar od nekega tajkuna iz druge države, se vprašamo, zakaj mu je posodil, ali pa je bil to morda samo zaigran posel. Kar pa še lahko ogrozi naše sosedske odnose, pa je dejstvo, da imate v Ljubljani institut, ki je specializiran za Balkan, čeprav Slovenija ni na Balkanu, in aktivno pomaga hrvaškemu članu predsedstva Bosne in Hercegovine Željku Komšiću pri pisanju tožbe proti Republiki Hrvaški zaradi gradnje Pelješkega mosta. Nekateri vodilni slovenski udbaši, tesno povezani z Milanom Kučanom, so aktivni v tem institutu, aktivni pri pisanju te tožbe, za nameček pa jim pri tem pomaga nekdanji hrvaški predsednik Mesić. In to skupaj z nekdanjim jugoslovanskim zunanjim ministrom Budimirjem Lončarjem, ki je zaslužen za embargo na orožje, ki je prizadel Hrvaško, do neke mere pa tudi Slovenijo.

In ko razčistimo ta dejstva, pridemo do ugotovitve, da tako imenovana udbaška levica, na naši in na vaši strani, potencira te politične spopade, da bi sama sebe prikazala kot velike Slovence, naši na drugi strani meje pa sebe za velike Hrvate, torej bi se radi pokazali kot patrioti, s čimer pa želijo le politično profitirati, s tem pa spreti oba naroda. Sicer pa vam lahko razkrijem še eno zanimivo zgodbo, povezano neposredno s POP TV. Oni pogosto branijo bosanskega notranjega ministra, gre za nekdanjega četnika Radovana Karađića, Dragana Mektića. On je član  stranke Karađića, človeka, ki je obsojeni haaški kriminalec, odgovoren za genocid v Srebrenici. Njihova politika je, to je zelo pomembno, uperjena v cilj, da muslimanske migrante potiskajo proti Hrvaški in Sloveniji, od tam naprej seveda tudi v druge ciljne evropske države, a del njih ostane v Sloveniji. S tem ogrožajo naše meje, pa seveda tudi vaše. Kot vidite, se zaradi tega Hrvaška s Slovenijo ne prepira, ne nazadnje smo oboji v zelo neugodni situaciji. A potem je tu vaš POP TV, ki ves čas objokuje usodo teh migrantov, delajo srce parajoče reportaže s terena. Imate konec koncev Šarčevo politiko, ki je promigrantska, imate pa politiko opozicije, ki je za zaščito meja. To je Janševa politika.

Foto: STA

Hrvaška v tem trenutku, da bi ubranila svojo mejo, vašo mejo, pa tudi celotno mejo Evropske unije, o tem se pri vas ne piše, razmišlja celo o ponovni uvedbi viz za državljane Bosne in Hercegovine. To Hrvatov v BiH ne bi prizadelo, saj imajo tako ali tako hrvaške potne liste, bi pa prizadelo tiste v Republiki Srbski, ki v Sloveniji jemljejo posel Slovencem. Prizadelo bi tudi, kar je še bolj nevarno, številne muslimane. Danes imamo v Sarajevu situacijo, ko se vračajo številni borci ISIS, govoriva o številu od 1.000 do 2.000 borcev, ki lahko, ker so državljani Bosne in Hercegovine, brez težav vstopijo v Slovenijo. Zunaj je lepo, takrat nekateri mejo prečkajo celo ilegalno, zdaj pa vas jaz vprašam, zakaj Sova in POP TV ne govorita o tem namesto o prisluškovalni aferi in pritisku na medije? Zakaj Sova in POP TV ne poročata resnice, da politika Dragana Mektića potiska te ilegalne migrante proti slovenski meji?

To so prava vprašanja, o katerih se že pri nas premalo govori, pri vas pa sploh ne. Tisti, ki želijo škodovati našim odnosom, imajo oporišča tudi v drugih krajih bivše Jugoslavije, pa je tako pozornost moje raziskovalne novinarske žilice posebej pritegnila povezava med kontroverznim aktivistom, sarajevskim novinarjem Avdom Avdićem, ki je povezan tudi s številnimi ameriškimi nevladnimi organizacijami, ki delajo proti Donaldu Trumpu, in urednikom portala 24ur Juretom Tepino. Ko analiziram njune tekste, gre njuno pisanje v negativnem smislu celo tako daleč, da so se spravili na Hrvaško, ko smo v Zagrebu, tudi številni Slovenci so to počeli, za kar se jim zahvaljujem, proslavljali drugo mesto na nogometnem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Ko je 500 tisoč ljudi dočakalo reprezentante in je prepeval naš najpopularnejši pevec Thompson na prošnjo Luke Modrića, selektorja Zlatka Dalića in drugih naših fantov, je Tepina dobesedno prepisoval tekste Avdića in ustvarjal negativen kontekst koncerta ob veličastnem dosežku hrvaške reprezentance. Nista pa POP TV in 24ur poročala o tem, kako je bilo ob vrnitvi francoske nogometne reprezentance v Pariz, ko so beležili nasilje in številna posilstva in celo umore. Ne, poročala sta o domnevnem ustaštvu, čeprav na naši proslavi ni bilo niti enega incidenta, temveč je proslava minila veličastno in dostojanstveno. Če bi bili vi takrat moj gost, bi se tudi vi imeli zelo lepo. Tako da bi morali v tem kontekstu gledati naše resnične medsosedske odnose in ne v kontekstu te prisluškovalne afere oziroma stand-up komedije Marjana Šarca.

Foto: Facebook

Ker se počasi bližava koncu pogovora; vendarle po desetih letih, odkar sta Pahor in Kosorjeva podpisala arbitražni sporazum, ostaja meja med Hrvaško in Slovenijo nerešena. Sodeč po vseh teh informacijah, ki jih imate vi in mi, aktualni politiki niti ni v interesu, da se ta vprašanja rešijo, kot bi se morala. Naša opozicija je prepričana, da je to bilateralna stvar, torej, da bi morali Hrvaška in Slovenija vprašanja rešiti sami. Ne nazadnje nam je to sporočil tudi Bruselj, zaradi česar je bil Šarec malo razočaran, saj niso obsodili Hrvaške. Kako bomo po vaše rešili to mejno vprašanje med Slovenijo in Hrvaško?
Jaz nisem politik. Ne morem govoriti kot politik, temveč kot običajen državljan, kot novinar. Najprej, ko omenjate Jadranko Kosor in Boruta Pahorja, to je meni izgledalo bolj kot neka ljubezenska romanca, ne pa kot resen politični sporazum. Resno sta se o tem dvostransko pogovarjala Janša in Sanader. Mislim, da ob dobri volji in brez fige v žepu na obeh straneh to vprašanje lahko rešijo politiki, ki niso obremenjeni z odnosi v bivši državi, ki niso zaznamovani s komunistično preteklostjo, ki niso usmerjeni v preteklost in se ne želijo prepirati, temveč jim je cilj sprava in dobrososedski odnosi. Hrvaška in Slovenija sta državi, ki se nikoli nista znašli v medsebojnem oboroženem spopadu, redke so države v Evropi, ki ga nikoli niso imele. Prvi velik korak k rešitvi bi lahko bil narejen, če bi denimo v Sloveniji na oblast prišel politik, kot je Janez Janša. On je zagotovo človek, ki bi odločno zaščitil slovenske nacionalne interese. Ne bi pa šel v spopad z vsemi sosedi, temveč bi na racionalen način našel sebi identičnega partnerja na drugi strani. V tem kontekstu bi lahko poiskali dober dogovor, vsi vemo, da bo potrebno napraviti kompromis. Vsem je jasno, da bo do tega kompromisa slej ko prej tudi prišlo. Tukaj smo, živimo eni zraven drugih, mislim, da se ne bi smeli prepirati, držati bi morali stopiti skupaj, saj nas je tako ali tako premalo. Namreč, tako ali tako imamo notranje sovražnike v komunističnih naslednikih, in to je resnični problem obeh držav. Potrebna bi bila lustracija tajkunov, medijev, bankirjev pa znanstvene elite, če bi na obeh straneh lustrirali pravosodje, mislim, da bi tisti, ki bi opravili to lustracijo, za uspešen dogovor potrebovali uro ali dve.

H. M.

 • karpelec

  To se pa zgodi v deželi , v kateri nihče za nič ne odgovarja.

  • JANEZ GUS

   To je dobro vedel tudi Srpentinšek,preden se je podal v to avanturo.

 • Valter BraniSlav

  VAM SE ZE BLEDE OD UDBE, RDECIH ZVEZD IN MRTVIH KOMUNISTOV.
  Ko bo umrl Kucan boste izumili novega “krivca” za vaso bedo. Zato ljudje za vas ne bodo volili ali sli z vami v koalicijo kar je velika skoda. Namrec namesto Vas bodo volili leve idiote ki iz sovrastva do desnice vzhiceno vabijo muslimane v SLO.
  MISLIM DA VAM SLOVENCEM, TAKO LEVIM KOT DESNIM, RESNICNO NI POMOCI. Narod hlapcev pac…

  • Štalmajster

   …. DA VAM SLOVENCEM ….. ???
   Za tebe smo pač f*kin’ goys.

   • Valter BraniSlav

    Kaj je goys?

  • Andrej

   Pejdi v Sarajevo teoretizirat, tukaj te nihče ne potrebuje.

   • Valter BraniSlav

    V Sarajevu so ze preboleli Olgizem.
    Kaj je Olgizem vprasaj Olgo.

  • janez horvat

   Nekomu se blede od Janše. Krivec za bedo so od 1941 naprej komunisti

   • Valter BraniSlav

    Kaj a pred 1941,

    • Lustrator

     Zmotno prepričanje, da se bosta v skupni slovanski državi cedila med in mleko in da je potrebno Avstro-ogrsko sfero NA VSAK NAČIN zapustiti, pa naj stane kolikor hoče.

     • Valter BraniSlav

      In je stalo kolikor he hotelo…

    • Miki Miška

     kaj pred 1941 pa še mal prej BDP z Avstrujo cca enak …kakšen pa je zdaj ti Valterček ..”???

  • Antonius

   Če sta lahko Trump in Clintonova podzavestno prepričana v svojo superiornost, potem lahko tudi vam verjamemo, da ste v svojem nezavednem svetu premišljeno pameten. Podzavest je namreč stanje nezavednega. Ergo, sanje so svet vaših resničnih prepričanj, pametovanj, dokazovanj in ameriških milijonov.
   Valter, med komentatorji na Novi ste razkrinkani. Branite svojo neumnost in laž.
   —————-
   Valter BraniSlav Darth Vader • 16 hours ago
   Ja, oba Trump in Clintonova sta vsaj podzavestno prepricana v svojo SUPERIORNOST, prav tako kot je poprecen Slovencelj vsaj podzavestno preprican v svojo INFERIORNOST.

   • Valter BraniSlav

    Jaz nisem pameten. Jaz pameti ne potrebujem.
    Jaz imam denar in v ZDA JE TO VSE KAR STEJE.
    Se niste tega opazili sami?

   • milanček

    zakaj se ukvarjate z idiotom, ki ni popolnoma nič omembe vreden! ukvarjajmo se raje z uničevalcem slovenskega naroda, s kućanom, da ga že končno odstranimo njega in vse njegove! pa srečno moji zavedni Slovenci-ke!

   • Valter BraniSlav

    Kartolina poslana po Vasih navodilih. Sporocite kaj sem napisal. V Novi24 bo cez kakih 5 dni.

    • Antonius

     V ponedeljek bom šel do tajništva Nove in uredil o pričakovani pošti.

  • Iztok Kresnik

   Butelj stari kreten smrduh ti si navaden klosar

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem navaden MILIONAR IZ MIAMIJA ki se mi ob obisku Slovenije vsi klanjate. Tudi oni z visjim IQ.
    HOTELI STE KAPITALUZEM, SEDAJ GA IMATE. IN V KAPITALUZMU NEKAJ STEJE SAMO DENAR… Sprijaznite se s tem. Vase jamranje o mrtvih komunistih in Kucanu v ZDA nikogar ne zanima.

    • freedomfighter

     Ne nasa desnica ima odnso do denarja in bogatih priblizno tak kot najhujsi socialisti…razen ce je bogatas njihove politicne opcije…drugace je pa vecina bogatasev pokvarjencev ki so s pomocjo gejevskega lobija izrinili postene ljudi

     • Valter BraniSlav

      Denar ne izbira poti. Geji, ne geji, denar je na zahodu to kar je v Islamu Allah.
      KDO BO ZMAGAL???

     • freedomfighter

      Ja neki del populacije se ne razume…denar in potrosnistvo sta nova svetovna religija ki bo izrinila vse ostale…eni so se vedno v drugih casih ceprav je bil denar vedno najpomembnejsa stvar v druzbi…brez vsega se da ziveti razen brez denarjaampak to se enim se ni posvetilo…tudi revolucije se vedno zgodijo ko zmanjka denarja in hrane

     • Valter BraniSlav

      Samo potrosniska druzba nima dovolj otrok. Taki kot Jure Tanko bi se pred par desetletji bili poroceni z osebo nasprotnega spola, imeli doma par frocev, in se potihom buzerirali po tujih krajih….
      Sreco bi uzivali ob rastocih otrocih in vnukih in ne v zakonih brez otrok in nacickanih a praznih stanovanjih…
      JE BI GA, NE MORES VEDNO IMETI VSE…

     • freedomfighter

      Sreca je stvar posameznika ne druzbe…ce clovek v danasnjem svetu nestetih moznosti ne najde stvari ki ga osrecuje je to njegova stvar ne stvar drzave ali druzbe…nekoga osrecuje denar drugega otroci tretjega seks z drugo osebo vsaki dan cetrtega vera v pravljicne like itd.

 • joza joza13

  Dober intervju, vsekakor je pa dejstvo, da se neusmiljeno približuje turistična sezona – no Bujica glih nima veliko skupnega s turisti – pač opisuje trenutno razpoloženje za Sotlo in zelo dobro ocenjuje dano situacijo. A Sekolc je delal za SDV? Türk se naj raje kar sam nasadi na debeli kol, sicer ga bomo Slovenci…

 • Darth Vader

  bujicaTV je kar precej zanimiva hrvaška televizija……gledamo dostikrat……občudujem anti-komunistično in pro-hrvaško držo ljudi…..informacij o kriminalnosti jugo režima pa v hrvaških medijih izveš več, kot pa v sloveniji :) v sloveniji je potrebno najprej priti do murgel…..ter zradirat palčka za vedno….potem lahko nadaljujemo z mesecem, kordišem, SD…..in če bo bog dal, se bomo še ravno tik pred zdajci deratiziral….v nasprotnem primeru naslednje finančne krize slovenski sistem ne bo preživel

 • bubamara

  SDS ščiti NDH. Ni mi jasno zakaj.

  • Andrej

   Kdo zdaj koga ščiti?

  • rabbit

   Poslušaj posnetek Sekolca z Drenikovo in potem še tistega patra z poslovnežem pa primerjaj pri Sekolcu zvok tako čist kot bi zraven nje sedel. Ti to kaj pove.

  • Lon Wolf

   Draga ga. Dara bubamara, zradi zgodovinskih laži, ki jih od ustanovitve kraljevine SHS naprej s pomočjo Udbe in tujih služb, srbska politika vnaša v te naše prostore. V njihovem interesu ni, da bi se Hrvaška in Slovenija dokončno otresle rdeče preteklosti. Resnim političnim igralcem, so stvari popolnoma jasne, le sodeč po komentarjih, se veliki večini še sanja ne zakaj gre. L.P

   • bubamara

    Hočeš reči, da Srbija hoče polovico Savudrijske vale ? Ne klobasaj. Ustaši so fašisti in ne skrivajo ozemeljskih teženj. Kar počnejo v Sloveniji, delajo recimo tudi v Črni Gori. Ne rečem, da nimajo pravico šarit po Hercegovini, ampak nekaj kar nikoli ni bilo tudi približno Ustaško, ne sme biti nikoli njihovo. SDS na žalost sledi Ustašem.

    • JANEZ GUS

     Ti pa zločinskim levuharjem.

    • Lon Wolf

     Nisem pričakoval vašega strinjanja. Vi ste se o ustaših učili iz žido-partizanske filmske zgodovine in ne morete razumeti težnje hrvatskega naroda po neodvisni državi. Sanja se vam ne, kaj so italijanski fašisti počeli med vojno, tudi s Hrvati. Ko bodo Srbi odprli vse(še ne uničene) arhive, od nastanka SHS naprej, vam bodo stvari postale bolj jasne.

     • bubamara

      Vem, da so ustaši klali Slovence. Vem, da sovražijo Slovence; sem izkusil na lastni koži; trikrat.

     • pajot

      Trikrat so te zaklali,pa si še živ? Ej,jej,jej….

     • bubamara

      Sej bo.

    • wert

     babja prismoda.

  • koza
 • Andrej

  Zadnje tri vrstice povedo vse, kar je treba vedeti.Predvsem pa zadnjih nekaj besed.
  Samo, volja in pamet nam za to manjkata.

 • totex39

  Tako je to, če pri nas udba še vedno deluje, ni nam pomoči, smo zaradi takih v čistem gnoju in še naprej. Komu še lahko pri nas sploh verjameš, vsi so eni zamečki iz komunističnih časov.

 • totex39

  Sedaj smo vedno bolj bliže, zakaj pri nas Sekulec ni odgovarjal, ravno nasprotno dobil je dobro službo še naprej in so ga celo zaščitili.

  • mginko

   Vse po režiji stare udbomafije s svojim podmlakom. Žal o tej mafiji srednja generacija še manj pa mlajša, ki je vzgojena po komunistični šolski vzgoji, se jima niti ne sanja. Ravno ti generaciji bosta plačali s svojim življenjem mafijska posla te bande, ki je ukradla in napravila goboko državo.

 • bubamara

  SDS naj bi bila domoljubna stranka, vendar vedno paktira s tujino (Brusel, Zagreb, Budimpešta…). Predvsem boli, da aktivno sodeluje z NDH, ki je odkrit sovražnik Slovencev in ima odkrite zahteve po ozemlju, ki nikoli ni bilo Hrvaško. Moram priznati, da ste izgubili kompas.

  • pesjanar

   Vidiš tako je če blondinka bluzi o politiki,z kom pa naj paktira z temi umsko prizadetiki ki nam vladajo,priporočam ti da tiste banane katere dnevno kupuješ raje popcaj kot da jih uporabljaš za nadomestek…..in kaj ima nekdanja NDH z Slovenci ts države že več deset letij ne obstaja z razliko od ZKSa ki še danes dela pizdarije po državi in podpira takšne p…..kot si ti….

   • bubamara

    Pojdi na Hrvaško pa govori sredi Trga Bana Jelačiča po Slovensko; in boš videl NDH. Jaz sem že, ko sem moral zapustiti lokal, ker nisem hotel govoriti hrvaško. Ne bluzi, da Hrvaška ni NDH. Če hrvatu rečeš ustaš, ga ne užališ. Hrvati so ponosni na NDH, komunisti so jim jo vzeli, zato sovražijo vse kar je komunistično. Ustaši so klali Slovence (ne komuniste); vas Planina nad Podbočjem kot primer.

 • Franjo Trojner

  Hrvati na oblasti ali v medijih pač trobijo svoje in branijo svoje nacionalne interese!
  Kar pa NIKAKOR NE pomeni, da hrvaška tajna služba SOA v dogovoru z takratnim predsednikom hrvaške vlade Zoranom Milanovićem in zunanjo ministrco Vesno Pusić NI PRISLUŠKOVALA našemu arbitru Sekolcu in agentki Drenikovi in verjetno še celi kopici ljudi okrog naše vlade, medijem itd. Ali sta bila arbiter Sekolec in Drenikova podkupljena ali morda samo enden izmed niju naj odgovori preiskava, kar gotovo v interesu naše države je, mar ne? Dejstvo je, da si ne predsednik vlade Mikanović, ne zunanja ministrca Pusićeva arbitraže nista želela in sta jo želela na vsak način komprimitirati, kar jima je tudi na koncu uspelo.
  Sam za nastanek za Slovenijo zelo kočljive situacije, ki ji arbitraža nikakor ni bila potrebna in nato glede same razsodbev arbitraže, kot njene implementacije danes krivim:
  – Pahorja, ki je arbitražo zakuho
  – volilce, ki so arbitražo na referendumu podprli
  – Türka, ki je izbral nenačelnega arbitra
  – Cerarja, ki arbitraži ni posvetil dovolj pozornosti
  – Rjavca, ki je preveč brbljal in kot zunanji minister premalo naredil za zaščito naših intetesov
  – SOVO, ki prisluhov ni predvidela in jih preprečila
  – Sekolec, ki komunicirati na tak naiven, babav način kot arbiter ne bi smel, kar je gotovo vedel še iz časov, ko je bil v Službi državne varnosti ex Yu, če mu že Sova ni znova povedala, kar meče na njega res čudno luč.
  – Drenikovo, ki je ravnala mimo protokola in to zelo naivno, za resno diplomacijo skrajno nepredstavljivo.
  Skratka za nastalo situacijo, ki je zagotovo v škodo Slovenije, ker so posledice arbitraže trajno nepopravljive, nosita tako leva Pahorjeva, kot leva Cerarjeva vlada, kot sam Pahor, Cerar, Rjavec, Sova, Sekolec in Drenikova. Preiskava pa mora dati odgovor, kdo vse je kršil zakonodajo, protokole in kdo morebiti z tujo hrvaško tajno službo SOA celo sodeloval.

  • bubamara

   Hrvati so prisluškovali skupaj z Ameri. To se ve že dolgo časa. Ameri prisluškujejo celi Evropi. NDH je zaveznik Amerike; Slovenija sedi na dveh stolčkih (EU+Rusija); v Ameriko (Wall Street) hodimo samo po denar za penzijo in plače JS ( 2.7B€ N na leto).

   • Franjo Trojner

    Saj to ravno čudi? Vsi vemo, da vsi prisluškujejo vsakomur, pol pa se najde neki arbiter Sekolec z izkušnjami ex YU Službe državne varnosti in agentka Drenikova, ki o državnih skrivnostih veselo čebljata po privat tel. liniji.
    To, da so prisluluškovale ZDA skupaj s Hrvati ali vsak posebej sploh ne bi smela biti tema, gotovo je prisluškoval še kdo.
    Tema v Sloveniji bi morala biti, zakaj sta se arbiter Sekolec in agentka Drenikova v prisluhe ujela, ali je kateri imed nju kaj muto in zakaj SOVA tega ni preprečila.
    To, da sta takratni predsednik vlade Cerar in zunanji minister Rjavec komunikacijo med arbitrom in našo agentko spodbujala, je itak že doma in v EU vsakomur jasno.

    • bubamara

     Naši politiki so dobri samo za Butalce; izven naši meja so amaterji. Hrvaški arbiter je živel na hrvaškem veleposlaništvu kar nihče ne omenja. Torej je komuniciral s hrvaško državo po varnih/diplomatskih kanalih. Hrvati so nas nategnili; in to ve ves svet. Sekolac in Drenikova sta cepca. Teorije zarote tukaj ne zdržijo. Amaterji smo na diplomatskem področju. Če je Erjavec zunanji minister drugače tudi ne more biti.

     • Franjo Trojner

      . Hrvaški arbiter je živel na hrvaškem veleposlaništvu kar nihče ne omenja. Res je kar si zapisala, tudi sam na to znano dejstvo pogosto opozarjam.
      Kot si zapisala, “Sekolec in Drenikova sta cepca”, ni pa kr tako za izključit, da moda ni kdo od niju kaj namerno zapel in to naj ugotovi preiskava.
      Generalno se z vsem kar si zapisala strinjam

 • JANEZ GUS

  Treba je povedat ,kdo je ta Sekolac.Vemo da je Turkov udbovc ampak to je premalo.Več življenjepisa od kje ta podgana izvira,dda je še zdaj na takih položajih.

 • althar

  Enkrat sem že napisal, pa bom še enkrat: hrvaška udba dela za Hrvaško, slovenska pa za Srbijo. Jasno, da se ne marata.

 • RATATA

  Uvideven intervju!
  Bujico bi lahko (moral) vprašal,
  kako v hrvatski politiki uspejo prikrivati dejstvo, da RH sploh ni stranka v postopku, saj je socialistićku republiku hrvatsku odcepila šele 08. oktobra 1991, do tedaj pa je bila sestavni del preostanka sfrj in s tem tudi sodelovala v agresiji na osamosvojeno Republiko Slovenijo ….,
  pa tudi o tem bi lahko, a jih ni (RH) prav nič sram, da so imeli v tistem času svoje hrvate na glavnih pozicijah (predsesnik predsedstva sfrj, predsednik vlade sfrj, šef zvezne udbe),….
  Pa o tem, kako so bili lahko tako “podmukli”, da so se k razglasitvi samostojnosti zavezali, pa je niso izvedli (nategnili so nas kot že mnogokrat!) tudi ni bilo govora, kar pogrešam, saj je prav grdo bilo rečeno v tistem času “sad ste sami”….
  predvsem pa tudi o tem, da je vojno potrebovala hrvatska in to je tudjman jasno povedal ko je rekel:”ne bi bilo rata, da ga mi nismo trebali”.
  Itd.

  • bubamara

   Hrvati so cigani; s cigani se dela tako kot je rekel Ježek leta 1956.

   • RATATA

    Nono, hrvati, ko gre za njihove interese so predvsem zelo, če že ne najbolj korajžni, pa ne zato, ker se ničesar ne bi bali, temveč zaradi tega, ker se prav ničesar ne sramujejo!!

    • bubamara

     Cigani v smislu, da so trgovci in lažejo ko pes teče. So polni sebe in se imajo za nekaj več. Skratka nacionalisti. Slovenci nimamo šans proti njim v diplomaciji. In še kje drugje. Slovenci smo dobri v metanju polen eden drugemu. Lep primer je delovanje SDS v reševanju meje.

     • RATATA

      sem razumel, pa se nazaj držim. Ne me spodbujat prosim, ker sem že in imam še ogromno za povedat o tej temi v zvezi z vragi na oni strani mejnih rek Drave, Kolpe, Sotle in Rečine, ki si z genocidno, nacišovinistično politiko prisvajajo ozemlje in ljudi na tej strani.

 • wert

  Čudim se Črnčecu……. čudim in čudim……. zelo se čudim, če je vse to res :(

  • Amerikanc

   Prodal se je hudiču.

 • križar

  A mu Nova24TV v službi prasice plačuje,da govori take idiotizme??Očitno ste natej TV postaji pozabil,da ste Slovenci in ne ustašoti?

  • abc

   Kaj druzga pa itak ne moreš pričakovati od portala, ki zagovarja umazana zgodovinska dejanja belčkov, ustašev, četnikov in ostalih Hitlerjevih služabnikov.

   • bubamara

    Samo do Ustašev goji SDS simpatije.

    • abc

     Pa do vseh nacionalističnih skrajnežev in do šiptarjev.

     • bubamara

      Ampak Ustaši so neposredna nevarnost za Slovensko ozemlje.

     • abc

      Pa šiptarji tudi. Največ nepremičnin v Sloveniji so pokupili šiptarji. In vedno bolj agresivni in vzvišeni postajajo. Ampak Nora vsak dan poroča in nabija o migrantih.

     • freedomfighter

      Prosti trg…ce hoce nekdo kupiti nepremicnino je pomembno da ima denar ne od kje je…kaksne ideje imate res ljudje…kaj je naslednje odvzem lastniske pravice tujcem in nacionalizacija v imenu slovenskega naroda

     • Lustrator

      Odgovorjaš svojemu rdečesrajčnemu kolegi, samo toliko v informacijo.

     • freedomfighter

      Sem ti ze povedal da imas ti dosti vec skupnega z rdecesrajcniki kot jaz

     • Lustrator

      Si povedal ja. Tako kot najbrž tudi Janša, Brščič in vsi ostali zagrizeni demokrati in domoljubni protikomunisti.

      Pravzaprav se ZAAB, LMŠ, Desus, Levica in SD na vse sile borijo za demokracijo, kapitalizem, vitko državo ter za vrednote slovenske osamosvojitve, SDS, Dom in ostali komunisti pa vam za nič na svetu tega ne dopustimo.

      Če sva že protislovna, pojdiva kar do konca – bo še bolj zabavno.

     • freedomfighter

      Ne vem kaj imam jaz z zaab lms desus in sd ampak.zgleda so to spet tvoje komunisticne domneve…mene briga kje je bil kdo pred dvajsetimi tridesetimi ali petdesetimi leti ker je povsem nepomembno…imajo pa.stranke kot so sds in dom veliko s komunisti…v sdsju je le delcek belih komunistov v domu pa ze po njihovih nastopih vidis da zagovarjajo totalitaristicni nadzor nad zivljenjem posameznika…n
      Jaz temu pravim nadzor od spalnice do groba…oznacevanje drugace mislecih za neke.totalitarce je totitarno ravnanje ampak ljudem ki ste vzgojeni v komunizmu to spada pod vsakdanjo politiko

     • Lustrator

      Heheheh vrhunsko :)

     • freedomfighter

      Klasicen argument “desnega” komunista na to da mu nekdo postavi ogledalo…povej kje sem se zmotil

     • Lustrator

      Zdaj pa resno – ti sploh veš kaj pomeni komunizem, da takšne javno ven streljaš brez sramu? Vzami lepo v roke programa SDS in Doma in mi citiraj eno samo alinejo, ki te vsaj SPOMINJA na komunistično. Ali pa eno samo izjavo kateregakoli njihovega člana – ENO.

      Na drugi strani pa imaš (vključno s sabo) stranke in ljudi NEPOSREDNO iz komunistične partije in udbomafijskega omrežja, ki niti več ne skrivate zagovarjanja vseh postulatov komunizma (debela država, nacionalizacija, visoki davki, zapletena birokracija, dosmrtni sodniški mandati, zaprto gospodarstvo, čaščenje totalitarnih simbolov, gradnja spomenikov množičnim morilcem, priviligirane penzije revolucionarjem, preganjanje in blatenje kristjanov, domoljubov, pokončnih intelektualcev, kritičnih umetnikov in novinarjev, domobrancev, četnikov, vaških stražarjev, skratka vseh ki se borimo in so se borili za demokracijo znotraj suverenih naciopnalnih držav).

      Ti se dejansko ne hecaš, ti ZARES misliš, da smo v Sloveniji na neznanem kraju in ob neznanem času dejansko izvedli temeljito lustracijo in imamo danes pravzaprav le še “desne/bele komuniste” (karkoli naj bi to pomenilo), ki kvarijo idilično demokratično krajino, ki jo sestavljate tebi podobni “freedomfighterji” s peterokrakimi zvezdami na beticah?

     • freedomfighter

      Spet a ti si sproti zmislujes stvari o meni? Jaz zagovarjam prosti trg s cistim umikom drzave iz gospodarstva, druzbe itd…povej kje jaz zagovarjam cascenje totalitarnih simbolov, preganjanje in blatenje kristjanov, domoljubov, pokoncnih intelektualcev( to.najbrz pomeni tistik s katerimi se ti strinjas vsi ostali so.pa.placanci a ne)…zaradi mene lahko podrejo vse kipe in simbole v drzavi pi drugi stani pa lahko postavijo kip hitlerja in ga castijo pred vsemi…bom vsaj vedel koga se izogibati…s tem.ko pa napises domobrancev pa pokazes kako si spran…povej kje ti vidis kakega domobranca…a ves da se je druga svetovna vojna ze koncala.ker glede na to kar si napisal si ti tam nekje med letom 43 in 45…ne vem katero nedemokraticno vrednoto naj bi jaz zagovarjal…beli komunisti so pa.tisti zlahtni desnicarji ki se proti komunizmu bojujejo s komunizmom…komunisti v sloveniji pa.so se preoblikovali v.mafijo saj delujejo na.povsem istih principih kot siciljanska.mafija…pa zame je simbol demokracije amerika in tam lahko ljudje castijo kakrsenkoli simbol hocejo…vi beli komunisti pa si demokracijo predstavljate prav po severno korejsko…skratka vsi ki so proti nam so totalitarci, vse ki nas ne podpirajo je potrebno zapreti, vsak ki ni v skaldu z z nasim svetovnim nazorom je sorosov placanec…na desnici je tudi vedno vecji pritisk belih komunistov ki so proti prostemu trgu, internacionalkam in svetovni trgovini ker ker menda so to vse komunisticne zarote proti nacionalnim drzavam…takole ti bom rekel zase jaz se z demagogijo in.preteklostjo ne ukvarjam veliko meni je pomembna ekonomija in zivljenski standard ker ima to vpliv name…domobrance in drugo svetovno vojno prepuscam takim kot si ti ki mislijo da je pomembno.kje je bil kdo pred 80imi leti…a mislis da ima razpredanje o.drugi svetovni vojni sploh kaksen ucinek na danasnje zivljenje…ta kreganje rdece beli kaze da ste nekateri z glavami se povsem na balkanu ker je povsot po svetu jasno kdo se je bojeval na.kateri strani le pri nas kar naprej komunisti in beli komunisti pogrevate te neumnosti…noben normalen clovek se ne ukvarja vec z drugo svetovno vojno razen zgodovinarji…dokaz blaznosti belih komunistov pa je ko predstavnika borzuazije oznacujes za komunista…take kot sem jaz bi vsak rezim prve zaprl ker ce nisi opazil mene levicarji ne.marajo isto kot beli komunisti…malo pomisli zakaj mislis da me ne marajo ne levicarji ne zlahtni desnicarji…ce bi bil komunist bi me.levicarji najbrz obozevali…

     • Lustrator

      Zdaj je vsaj kristalno jasno od kod ti tolikšna dezorientiranost ko dnevu praviš noč, belemu črno in demokratom komunisti. O preteklosti imaš tako nejasno sliko, da si sedanjost interpretiraš kot dojenček, pravkar vržen v svetovno dogajanja. Vidiš torej le tisto kar je pred tvojim nosom, ne da bi vedel zakaj je tam, od kdaj je tam, kdo ti je to dal tja, skratka ničesar. Žal v naši državi nisi edini – velika večina ljudi slepo sledi komunističnemu modelu gospodarstva, upravljanju z državo, mednarodnim odnosom, vrednotam, ne da bi sploh vedeli da komu sledijo, kaj šele komu. Demokrati si nikakor ne želimo novega prelivanja krvi, zahtevamo edino da se vzpostavi temeljne stebre potrebne za vsako normalno demokracijo:
      – pravna država na podlagi temeljite lustracije vseh ostankov omrežja totalitarnega režima – pri nas komunističnega

      – pluralnost medijev

      – prostotržno gospodarstvo
      – skrb za zaščito interesov lastnih državljanov pred tujimi

      – svoboda verovanja in govora
      – vitka država
      – povezovanje z državami s podobnimi vrednotami

      Sam se v svojih komentarjih nisi jasno opredelil za nobeno izmed naštetih točk oziroma si o njih nabijal vsegliharizme Cmerarjeve magnitude ob katerih mi osebno gre na bruhanje, ker vem da gre za manever zamegljevanja nekritične javnosti – podobno kot retorični brezpomenski balast s katerim je ovčice nabiral Kučan, ki se je hkrati boril proti osamosvojitvi in demokratizaciji Slovenije, navzven pa prodajal meglo o nekakšni demokraciji in svetli “socialno čuteči” prihodnosti.

     • freedomfighter

      No jaz se v vseh tockah strinjam s tabo samo pri zadnji tocki bi namesto povezovanje z drzavami s podobnimi vrednotami rekel povezovanje z eu drzavami ker imajo vse drzave eu enake liberalno demokraticne vrednote…v vsaki drzavi so pa levicarski in desnicarski skrajnezi in tudi to je pokazatelj demokraticnosti…ko ne bo vec slisati za ljudi kot kordis bo zaskrbljujoce ker to pomeni da ni vec pluralnosti..zame je ameriski politicni sistem najboljsi na svetu…da vidim kje bos sedaj nasel komunizem v mojem komentarju….aja sam se tole dodam razpravljanje o letih 41 do 45 nima prav nobenega pomena v sedanjosti…poznam ogromno ljudi ki obozujejo partizane pa ne marajo nic povezanega s komunisti ali jugoslavijo predvsem pa ne s komunisticno ekonomijo…ampak ti bi sigurno nekoga ki mu je vsec “poeticnost” partizanov oznacil za komunista ceprav to nima absolutno nic z njegovim pogledom na svet danes…povsot po svetu opevajo boj proti fasizmu tudi ce si ga je potrebno izmislit ampak dogajanje druge svetovne vojne vpliva le na razmisljanje ne vem koga…ljudi kot si ti zgleda

     • abc

      Itak, da te šiptar ne moti ( vemo zakaj in kdo ima Kosovarsko diplomo ), vsak ubogi migrant, ki si želi na zahod ( mimogrede si želijo na zahod tudi šiptarji ) te pa moti.

     • freedomfighter

      Meni je cisto vseeno kje ima kdo kaksno diplomo ali pa tudi ce je nima glede na to.da lahko diplomira vsak bedak…ja mene premozni migranti ne motijo ker kot prvo niso strosek in kot drugo ni veliko bogatasev ki na ulici posiljuje zenske…jaz gledam kaj je dobro zame in mojo druzino…ljudem v tretjem svetu lahko pomagamo tako da trgujemo z njimi

     • abc

      Motijo te pa migranti, ki so revni in potrebni pomoči. Verjetno imaš kamen namesto srca ( tko kot večina obiskovalcev tega portala) , ki se imajo za velike katolike, družinske ljudi in ne vem kaj še )

     • freedomfighter

      Ja motijo me tisti ko meni nizajo standard…kot sem rekel njim lahko pomagamo tako da kupujemo izdelke proizvedene v njihovih drzavah…in pa humanitarna pomoc…pa nimam kamna namesto srca le mozgane poslusam namesto njega ker custva vedno zakuhajo konflikt…ce bi ljudje poslusali logiko tem migrantom sploh nebi bilo potrebno zapustiti doma ampak bi tam dobro ziveli

     • abc

      Naprimer v Siriji je divjala vojna oziroma divjali in sekali glave so pripadniki Islamske države in po tvojem razmišljanju bi morali otroci vključno z dojenčki,ženske in starci ostati tam in čakati , da jih pobijejo. Ali bi se morali boriti? hahhaha Pa daj nehaj no bluziti neumnosti.
      https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=04&dd=19&nav_category=78&nav_id=1532357

     • freedomfighter

      Ne lahko bi sli v turcijo in ostali tam…pa glede na to da nisem kriv za tisto vojno tudi ni moja odgovornost da poskrbim za tiste ljudi…islamski svet je eden najbogatejsih delov sveta zakaj pa jim oni ne pomagajo…ce hocejo jim lahko zagotovimo mir na celem bliznem zahodu ampakto.pomeni da ga moremo.mi nadzotovati in pobiti tam 10 do 20 procentov prebivalcev da se znebimo najhujsih radikalcev potem pa prisilno izobrazimo te ljudi in v najhujsem primeru prepovemo islam…ne razunem pa zakaj bi jaz nizal svoj standard zaradi vojne ki je nisem ne povzrocil ne nimam nic z njo…pa se to ljudje ki dajejo bozje zakone pred posvetne si ne zasluzijo moje pomoci pa tudi brez veze jim je pomagati saj grejo menda tako ali tako v nebesa pa jim bo tam lepse kot na zemlji…pri meni je tako da za nic ni nic…ne bom jaz dajal denarja in ogrozal svoje druzine ce oni v 21.stoletju niso pripravljeni opustiti zgodbic in narediti posvetne drzave…assad v siriji je dalec najbolj sekulariziran in pameten kandidat za vodjo drzave zato pa je ostal na oblasti ker se je zahod zavedal da se libija ne sme.ponoviti

     • abc

      Tolko kot so katoliki gorja naredili v vsej svoji zgodovini, ni nihče.

     • freedomfighter

      That is debatable…kristjani oz. zahodna civilizacija smo bili zaenkrat edini ki smo vladali svetu…kdo ve kako bi bilo oz kako bo ko bo vladal kdo drug

     • abc

      Ko bodo Američani prenehali po svetu širiti demokracijo ( razne pomladi, podpiranje raznih opozicij, ki so teroristične skupine, vključno z islamsko državo, katera je itak produkt Američanov ) takrat bo v teh državah mir. Dokler niso gringosi razbili Irak, Libijo, skoraj im je ratalo uničiti tudi Sirijo do takrat ni bilo beguncev.Mogoče boš nekoč spregledal, kje je vzrok večine zla na svetu.
      https://www.logicno.com/vijesti/americki-poraz-u-siriji-se-pretvorio-u-inat-i-rat-protiv-mira.html

     • freedomfighter

      Ja res je da beguncev iz iraka in libije ni bilo ker so bili v libiji zaprti v iraku pa zaplinjeni…jaz sem do napada na irak in arabske “pomladi” kriticen le zaradi tega ker imamo mi sedaj tezave z migranti…odstranitev sadama in gadafija sta drugace pozitivne strani ker je te anti globalisticne diktaterjo potrebno pospravit…problem je.ker so americani zajeb. okupacijo…v islamskem.svetu se vedno izkaze da ce jim das demokraticno izbiro bodo izbrali siriatsko pravo

     • abc

      V Iraku in Libiji so med vladavino Sadama in gadafija ljudje lepše živeli. Tudi Gringosi so podpirali oba dva, dkler so jih potrebovali, nato pa kot tipično za njih, te želijo odstraniti. Vidim pa, da je to zate že preveč. Očitno si primeren bralec le za Noro in podobne zmazke.
      https://www.logicno.com/vijesti/deset-stvari-o-gaddafiju-koje-zapad-zeli-izbrisati-iz-udzbenika-povijesti.html

     • freedomfighter

      Ja kurdom je slo pot sadamom super…res je da je bil v libiji zivljenski standard kar visok vendar pa je bila diktatura zelo huda za vsakega ki ni bil v skladu z rezimom…moras vedeti da je gadafiju proti koncu podpora padla na prakticmo niclo tako da niso za vse krivi americani in zahod ampak ulica…mi je pa vsec da je tvoje mnenje o meni priblizno tako slabo kot mnenje skrajnih desnicarjev ki me vedno oznacujejo za levicarskega hudica…zate sem pa desnicarski…koncno sem dosegel da ste proti meni vsi skrajnezi…vprasaj garfija in cosmo psihopata kaj si.mislita o meni…boste imeli dosti za podebatirati skupaj…

     • abc

      O podpori gadafiju skoraj na ničli, so poročali samo ameriški fake news in podobni zahodni fake mediji, katere financira politika. To je bila vse velika laž, tako kot tista, da je imel Husein orožje za množično ubijanje. Sama CIA je priznala, da so lagali. Ti pa še kar verjameš hahahah

      Verjetno ti tudi ni kaj dosti jasno, zakaj je Porošenko tako sramotno izgubil na volitvah ( predvsem, če novice bereš na Novi, ki imajo bolj malo stika z realnostjo v Ukrajini ).
      https://www.logicno.com/politika/moskva-je-izgubila-strpljenje-i-kijevu-sluzbeno-uputila-hladni-ruski-poljubac.html

     • freedomfighter

      Ja ti si bil pa v libija na ulici da ves kaksno strahovito podporo je imel gadafi…tako podporo je imel kot husei…enega so nasli v luknji drugega pa v kanalizaciji…ne vem pa kje sem rekel da je imel husein orozje mnozicnega unicenja…to si spet ti nekje prisel do te domneve…je pa imel plin s katerim je v 80ih in 90ih zaplinjal kurde…ampak tudi to je fake news a ne heheh…meni je povsem jasno zakaj je porosenko.izgubil volitve…kot prvo mu ni uspelo prav nic kot drugo njegovo politicno bazo sestavljajo neonaciji in kot tretje vsi imajo radi nov obraz in pa obljube miru

     • abc

      Če že omenjaš čaš, ko je zaplinu Kurde, bi lahk še to omenil, da so ga Američani takrat podpirali. Vedi, da tok ljudi po drugi svetovni vojni, kot so pobili Američani ( ali pa so umrli zaradi Američanov ), ni nobeden drug.To ti omenjam zato, ker si tak goreč zagovornik ZDA.

    • Lustrator

     Od kod vlečeš te norije?
     Bi moral pa seveda vsak zaveden Slovenec imeti vsaj toliko zgodovinskega uvida, da sprevidi resnične vzroke tako za nastanek ustaškega kakor nacističnega gibanja. Nasedati komunističnim pravljicam spisanih nekje med Beogradom in Moskvo in se imeti domoljuba zgolj na podlagi sovraštva do Hrvatov ima toliko zveze z ljubeznijo do slovenstva, kot jo premore murgelski centralkomite. Zamisli se malo.

     • bubamara

      Jaz osebno in nekaj prijateljev je od blizu spoznalo odnos ustašev do Slovencev v obdobju po letu 91. Me ne zanima zgodovina nastanka ustaštva; z ustaši se ni za hecat. Čudim se SDS, da kot domoljubna stranka nastavlja rit ustašem.

     • Lustrator

      1. Ne zanima te zgodovina nastanka ustaštva (torej njihovo osrednje vodilo) in se čutiš kompetentnega za njihovo vrednostno presojanje?
      2. Kako stari pa so bili ti “ustaši” o katerih si debatiral o odnosu do Slovencev v obdobju po letu 91? Toliko kot današnjI partizanski “borci”, ki se izdajajo za edine nosilce resnice o 2. svetovni vojni?
      3. Si pričakoval da se je z nacionalisti kateregakoli naroda “za hecat”? V tem je osnovni smisel vseh takih vojaških formacij – da na vsak način ščitijo interese svojega naroda. Narod, ki nima takih ljudi na pravih položajih, je narod le še na papirju. Če bi Slovenci mejili neposredno z ekspanzionistični Srbi-do-Tokia, sem 100% prepričan, da bi tudi mi osnovali odločno militantno gibanje v boju proti tistim, ki naš narod najbolj neposredno ogrožajo in bi imeli imeli danes precej več narodne zavesti kot jo imamo.
      4. SDS nastavlja rit ustašem? Primer??

     • bubamara

      Torej praviš, da če imamo nacionaliste za sosede, so že bolje ustaši kot srbi? Dobra.

     • Lustrator

      Tega nisem nikjer eksplicitno rekel. Imamo pa s Hrvati zgodovinsko definitivno več skupnih točk kot s Srbi s katerimi smo bili praktično neprestano v zgodovini na nasprotnih bregovih – od časov, ko so se prodali Otomanom in za mastne sultanove novce klali in ropali vse do Dunaja, do njihove zakuhane 1. svetovne vojne in pa seveda vse od leta 45 ko so nas nasilno podjarmili in izčrpavali v SFRJ in nato čez 45 let ob odcepitvi spet vojaško napadli.

      Za to, da pa Slovenci v 21. stoletju ne premoremo niti več 1/3 domoljubnih državljanov, pa ne krivim ne domoljubnih Srbov, niti Hrvatov – tako eni kakor drugi si bodo z veseljem vzeli, kar jim bo naša jugopartija (najini blesavi rdeči jugonostalgični sodržavljani) ponudila.

  • Lustrator

   Če misliš takšne neumnosti javno klobasati, da si vsaj vzdevek spremeniš v kaj bolj primernega, na primer zvezdaš, srpokladivar, jugonostalgik, proletarec, partizan, potem pa zaradi mene piši kar hočeš.

   • Ava

    Hahaha ploretarec :))))) pozabil si še rogovec, metelkovec – dobro to se malo čudno sliši, ampak obstaja :D

 • bubamara

  Hrvati so začeli z ofenzivo glede uničenja arbitraže, ko so izvedeli, da ne bo polovica zaliva njihovega. Hrvat je trgovec in ko je izvedel, da ne bo dovolj dovolj, je izpeljal plan B.

  • Amerikanc

   “Še nekaj je, kar moram omeniti, pa se je o tem v preteklih dneh, mnogo prej kot pri nas, pisalo v vaših medijih, in sicer dejstvo, da je bil član arbitražnega sodišča Jernej Sekolec, ki je prav tako delal za Službo državne varnosti, kar je problem zaradi same sestave arbitražnega sodišča. Problem je, če član jugoslovanske Udbe dobi tako pomembno vlogo pri tako pomembnem vprašanju, kot je arbitraža, naše informacije pa kažejo, da je on osebno snemal slovensko zastopnico Simono Drenik in da je nato dostavil informacijo o prisluhih srbskim medijem, da bi se tako obtožila hrvaška tajna služba SOA. To je tisto, kar lahko najbolj konkretno odgovorim na vaše vprašanje.” To je to !

   • bubamara

    Kot bivši uradnika na OZN je moral delati za SDV. To je jasno. Sekolec je tudi študiral v Zagrebu. Da je Sekolec sam snemal pogovore in jih prodal Srbom, je znanstvena fantastika. Sekolec je mednarodni pravnik in ne James Bond. Ve se, da je SOA lansirala novico najprej Srbom, ki so jo objavili in potem so se hrvaški mediji sklicevali na Srbske medije. Tako je bila oprana naveza SOA-HRV mediji. Še enkrat: brez Američanov ne bi SOA delala nič.

    • wert

     Ženšče, pazi da se ne razpočiš !

     • bubamara

      Ni panike.

    • Amerikanc

     Glede na stanje v sodstvu, vojski, policiji ter na Sovi, kjer so nameščeni sami udbaši ali njihova deca, bolj verjamem Bujici kot našim udbašem, s Šarcem na čelu.

     • bubamara

      Priznam, da hrvaški mediji stopijo skupaj v branjenju Hrvaških interesov. Ne razumem kakšen ineteres bi imela Srbija v tej zgodbi. Bujica in njegova zgodba ne pije vode.

     • Amerikanc

      Pije, pije,..ne pozabi kaj je bila njihova intimna opcija,….Srboslavija, kjer bi se še naprej valjali v Bg skupščini.

 • Amerikanc

  “To, kar lahko rečemo, je torej dejstvo, da je Marjan Šarec enako prepirljiv človek, kot je bil Zoran Milanović. Saj si tudi Plenković misli svoje o Šarcu, toda Plenković ni prepirljiv človek, on je diplomat, zato vsemu skupaj ni posvetil preveč pozornosti.” Vse je jasno.

 • šmentanamuha

  Ja, tole je bilo zanimivo poslušat. bravo nova24TV, čestitke za dobro oddajo.

 • Olga101

  Odlična oddaja! Vso pohvalo Nova 24!

 • Lustrator

  Kako pri zdravi pameti ima lahko kjerkoli v Evropi udbovec sploh KAKRŠNOKOLI funkcijo na državnem, kaj šele mednarodnem nivoju??? To, da je kaj takega možno v ljud(ožer)ski republiki slovenistan, me še ne čudi toliko glede na to, da za 100.000 žrtev komunističnega “upora proti okupatorju” ni odgovarjal niti en sam človek in se sprehajamo po plasteh nepokopanih ljudi, težje pa je pojasniti kako da takšni “detajli” niti malo ne motijo EU komisarjev, ki se sicer vtikajo v raznorazne idiotske predpise o barvah kumaric in načinih skladiščenja osebnih podatkov. Že za samo imenovanje Sekolca za arbitra bi moralo sprožiti val klicanja na kazensko odgovornost celotne vertikale, ki je pripeljala do te nore anomalije. Če je potrebno, tudi vse do posamičnih volivcev Danila Tuerka, ki ga je imenoval. Ne, ni kriva zgolj “politika” – kriva je TOČNO DOLOČENA politika in pa predvsem TOČNO DOLOČENI VOLIVCI, ki tem kriminalcem in zločincem preko volitev dajejo v roke oblasti nad delovanjem države!

  • Ava

   Res je.

 • Iztok Pušnik

  Vprašanje neoustašu Velimiru: Zakaj so bili umorjeni katoliški duhovni slovenskega rodu v Jasenovcu???

  ———————-

  Sveta maša za žrtve v taborišču Jasenovac

  Duhovniki pobiti v Jasenovcu, 17. oktobra 1942:

  1. Franc Grobler, župnik pri sv. Barbari v Halozah
  2. Franc Kač, kaplan pri sv. Magdaleni v Mariboru
  3. Janez Kodrič, župnik v Pišecah
  4. p. Anzelm Polak, KR, župnik sv. Miklavž pri Ormožu
  5. Janez Rančigaj, župnik pri sv. Petru pod Sv. gorami
  6. Anton Rantaša, župnik pri sv. Marjeti ob Pesnici
  7. Franc Orešnik, kaplan pri sv. Magdaldeni v Mariboru, ubit 9. januarja 1945
  ——————-
  Vir: Katoliška Cerkev

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije {ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak}, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Iztok Pušnik

  Vprašanje neoustašu Velimiru: Zakaj so bili umorjeni katoliški duhovni slovenskega rodu v Jasenovcu???

  ————-

  Sveta maša za žrtve v taborišču Jasenovac

  Duhovniki pobiti v Jasenovcu, 17. oktobra 1942:

  1. Franc Grobler, župnik pri sv. Barbari v Halozah
  2. Franc Kač, kaplan pri sv. Magdaleni v Mariboru
  3. Janez Kodrič, župnik v Pišecah
  4. p. Anzelm Polak, KR, župnik sv. Miklavž pri Ormožu
  5. Janez Rančigaj, župnik pri sv. Petru pod Sv. gorami
  6. Anton Rantaša, župnik pri sv. Marjeti ob Pesnici
  7. Franc Orešnik, kaplan pri sv. Magdaldeni v Mariboru, ubit 9. januarja 1945
  ———–
  Vir: Katoliška Cerkev

 • Get Smart

  Zato, ker je rvackija tako kot serbija samo in le kaviaržidokominternistična tvorba in so ozemlje čistili starodavnega naroda SLOVENCEV.
  .
  Ko je kaviaržidokominternistični serbus in seveda turški serbus kara-đorđe požegnal JOSEPHA BROZA TITA za svojega vojnega ministra, so se seveda vse USTAŠE in ČETNIKI (ki so tako ali tako isto sranje, drugo pakovanje) združili skupaj s svojimi rojaki srbo-rvacko-crnogosko-šiptarsko JUGOKOMUNISTIČNO bando v enotno zločinsko JUGOKOMUNISTIČNO bando, ki je klala samo in predvsem staroselce, kar na področju ex JUGE a i šire pomeni samo in le pripadnike NARODA SLOVENCEV in vse druge narode, ki so sprejeli starodavno SLOVENSKO KULTURO ŽIVLJENJA.
  Zato.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
   je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
   seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
   Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
    »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
    Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
    (ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
    Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

 • xtc

  Slo levakom se štrik vse bolj zapleta okrog goltanca.

 • Janez Kepic-Kern

  RES GRE EX KP, ZK-JEM , HVALABOGU – BOLJ SLABO !
  A NA VAŠIH POTIH
  PO LJ BARJU, MESTNEM LOGU – MURGLE !
  PAZITE.
  Ena resničnazgoba – v svarilo in poduk !
  še
  1x
  NA LJ BARJU, V MURGLAH
  IN DRUGOD
  PO LJUBLJANI
  IN OKOLIŠU – ŽIVIJO RAZNI “ČUDNI MOŽICLJI”,
  KI SO BOJEČI IN
  JIH VARUJEJEJO – CELO – NEKAKŠNI – “VARNOSTNIKI !
  Ne vem točno – za kaj – točno – gre,
  pri tistih – “možicljih” !?
  A pri potih ali sprehodih po LJ – bodite – PREVIDNI !
  Da se vam ne bo zgodilo kaj takega, kot se realno – je zgodilo”
  spodnjemu “človeškemu pacientu – na “veterini” !
  SE STRINJATE, VERJETNO,
  DA BO
  LJ BARJE – MURGLE
  V TEH LEPIH POMLADNIH DNEVIH.- ZELO OBISKOVAN DE LJUBLJANE !?
  KO
  SO ZELO NIZKE IN SPORNE AFERE – NA VRELIŠČU !
  AFERE – SEVEDA
  ŽAL
  VLADAJOČIH NAM EX KP, ZK
  POKUMUNISTOV
  IZ “SD, LEVICE, IZ DESUSA, SAB, SMC TER IZ – LMŠ”
  A TISTIM,
  KI HODIJO NA LJ BARJE, OKROG MURGEL,
  MESTNEGA LOGA – SE LAHKO PRIPETI – MARSIKAJ, TUDI – TOLE.
  TISTE, KI HODITE V MURGLE,
  OPOZARJAM
  V MESTNI LOG ITD.
  TAM SE VAM LAHKO PRIPETI – TOLE:
  padec v globok, blatne vode poln barjanski graben
  – je sam po sebi – hudo neprijetna, tudi Nevarna -reč. Saj v takem grabnu zlahka utonete.
  Variante, da vas kdo zlonamerno
  – kar vrže
  – v tak – blatne vode poln batranski graben – v mojem spodnjem šaljivem zapisu
  – NITI NE OBRAVNAVAM.
  Realni primer,
  ki mi ga je povedal nek znanec – veterinar iz “VETERNA ZAVODA Mestni log pri MURGLAH.
  VAM
  V ŠALJIVI OBLIKI – TU – PODAJAM – V SVARILO !

  ŠALA

  NA TERAPEVTSKI MIZI
  V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
  leži en še kar šport
  a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
  URGENTNO
  SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
  KER JE PREJŠNJI VEČER
  MALONE UTONIL
  IN SE SKORAJ ZADUŠIL
  V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
  KI NISO DALEČ
  OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
  MOŽAKAR
  NA MIZI – ODPRE OČI,
  ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
  ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
  IN
  VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
  “Kje
  za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
  Moški v belem reče”
  “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
  PACIENT,
  BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
  ZATULI”
  “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
  in doda:
  “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDP.S.
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  1.DEL
  se bo nadaljevalo

  •Edit•Reply•Share ›
  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 3 hours ago
  ŠE NADALJEVANJE
  ŠE 2. DEL POUČNE ŠALE.

  DRUGI DEL ŠALE
  O GRABNIH NA LJ BARJU, PRI MURGLAH,
  O VETERINI V MESTNEM LOGU ITD.
  ZANIMIVO.
  ŠALA
  2.DEL
  O ČLOVEKU
  PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
  MURGLE PRI LJ.

  VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
  “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
  LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
  PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
  pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
  k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
  BLATNI PACIENT
  reče:
  “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
  VETERINAR
  V BELEM ŠE REČE:
  “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
  Zdaj vam moram dati
  ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
  BLATNI
  pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
  in skoraj
  JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
  “A,
  a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
  VETERINAR
  flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
  A dozo sem za 4x zmanjšal”
  BLATNI PACIENT
  – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
  Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
  VETERINAR
  SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
  BLATNI
  pacient se še enkrat pokriža
  in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC 2. DELA ŠALE
  O ČLOVEŠKEM PACIENTU
  V VETERINARSKI BOLNICI

  Veterina Mestni log, LJ
  https://www.google.com/sear

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 3 hours ago
  ŠE 3. DEL.
  NERAD PONAVLJAM,
  AMPAK TOLE JE – ZEL POUČNO !
  Vsi se strinjajo, da ta šala – je poučna.
  TRETJI DEL ŠALE
  O VSEH,
  KI IMAJO ČUDNA POTA
  PO LJ BARJU, V MURGLE ITD
  TER O “VETERINI” V MESTNEM LOGU.
  ŠALA
  3. DEL

  NE VEČ BLATNI,
  ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
  reče
  VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
  “KONJSKI INJEKCIJI:
  ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
  šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
  PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
  SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
  Sem slabe volje – kar odšel.
  Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
  HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

  – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
  Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
  VETERINAR reče:
  ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
  NIČ VEČ
  BLATNI PACIENT
  SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
  da me je rešil.
  NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
  IN V TISTO – BLATO”
  NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
  P. S.
  KONEC ŠALE
  o človeškem pacientu
  na VETERINI, Mestni log, MURGLE
  PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
  https://www.google.com/sear

 • Dada

  NAIVNI BEDAKI. Tako vas hrvati scat peljejo….ha,ha,ha Niti ne opazite da ščijete pa lastni nogi, ha,ha….

 • Rafaelus

  Jaz od začetka afere trdim da bi morali Sekolca dati na vojaško sodišče in do smrti zapreti, škoda ker ni za take primere dovoljena smrtna kazen. Kot navaden občan vem da če zraven nosim telefon sem 100 % nadziran če jo to komu v interesu. Sekulec pa na to ni pomislil. Samo dve možnosti obstajata. 1. Da je neumen kot noč in 2. Da je izdajalec, ker je druga veliko bolj verjetna je tudi kazen več kot PRIMERNA !!!