[Video] Časovna rekonstrukcija izjav odstavljene direktorice NIJZ Nine Pirnat, ki je v Slovenijo pripeljala epidemijo!

Nina Pirnat (Foto: STA)

“Janševa vlada je brez pojasnil odstavila direktorico NIJZ Nino Pirnat, ki si je uspela ob izbruhu virusa pridobiti zaupanje javnosti,” so poročali na Prvem programu radia RTV Slovenija. A v srhljivem videoposnetku boste videli, da je Nina Pirnat s svojimi javnimi izjavami počela vse drugo, medtem pa ogrožala zdravje in varnost vseh prebivalcev v Sloveniji. Poleg bivše Šarčeve vlade je prav ona najbolj odgovorna za epidemijo virusa covid-19 v Sloveniji.

To je bil čas zimskih počitnic, ko se je mnogo slovenskih družin odpravilo na smučanje v Italijo in v Avstrijo. V Italiji se je dne 24. februarja že vedelo, da bodo naši zahodni sosedje doživeli epidemijo virusa covid-19, kar se sedaj tudi dokazuje. “Potniki, ki se vračajo iz tujine in dobijo bolezenske znake, naj po telefonu kontaktirajo zdravnika. Zaščitno vedenje pa ni potrebno, tudi maske ne,” je povedala Nina Pirnat na tiskovni konferenci 24. februarja 2020.

V zadnjih dneh februarja je Pirnatova še naprej brezskrbno spremljala situacijo. Slovenske družine veselo smučajo, med njimi tudi veliko zdravstvenih delavcev. Iz italijanske pokrajine Lombardije poročajo o tisočih obolelih. V Italiji prične vsak dan zaradi virusa umirati sto italijanskih državljanov. Pirnatove signali zdravstvene krize iz severne Italije ne zmotijo: “Ljudje, ki prihajajo z ogroženih območij in so zdravi, so lahko normalno vključeni v delovni kolektiv in ne potrebujejo domače samoizolacije.”

V Italiji vlada izredno stanje, Pirnatova še vedno miri
Ponedeljek, 2. marca v Italiji vlada izredno stanje v severnih pokrajinah. Opozorila takratne opozicije SDS, NSi, predsednika odbora za zdravstvo DZ Franca Trčka, zdravstvenih strokovnjakov so vedno glasnejša. Nekateri slovenski starši in otroci, polni elana od smučarskih dogodivščin na najbolj tveganih italijanskih območjih, se vrnejo na svoja delovna mesta in v šole. Pirnatova še vedno ne reagira, medtem ko se prve okužbe v Sloveniji širijo z bliskovito hitrostjo. “Mogoče je seveda, da je virus med nami, vendar tudi če je, so očitno znaki tako blagi, da ne povzroča težav,” sporoča članica Socialnih demokratov.

Smučišča v Italiji so bila žarišča okužb s koronavirusom v Sloveniji. (Foto: Pixabay)

Janez Janša izvoljen za predsednika vlade, v Sloveniji doživimo prvo okužbo s koronavirusom
Prišel je torek, 3. marec 2020. V parlamentu je potekala burna debata o izvolitvi Janeza Janše za predsednika vlade. Poslanci Levice, Liste Marjana Šarca, Socialni demokrati so udrihali čez poslance SMC in Desusa, da so izdajalci in prevaranti, ker so se demokratično in svobodno odločili, da bodo sestavili vlado skupaj s strankama SDS in Nsi. Nihče, posebej pa vladni stranki LMŠ in Socialni demokrati nista premišljevali, da bi zaprli meje z Italijo.

Janez Janša je v torek, 3. marca izvoljen za predsednika vlade. Naslednji dan slovenska javnost izve, da imamo prvo okužbo z virusom Covid-19. (Foto: Demokracija)

V sredo, 4. marca slovensko javnost presneti novica, da so na NIJZ odkrili prvi primer okužbe s koronavirusom. Nina Pirnat s svojim odgovorom zopet pomiri slovensko javnost. “Poudariti moram, da je za prenos bolezni potreben tesnejši stik z bolnikom, zato je verjetnost, da bi se okužili bolniki in njihovi spremljevalci na urgenci zelo majhna, podobno velja za sopotnike na letalu,” lepo mirno pove Pirnatova in sporoča slovenskim državljanom, da v Sloveniji ne bo epidemije s koronavirusom.

Marjan Šarec in Dejan Židan sta raje očitala izdajstvo poslancem Desusa in SMC-ja, ker so se odločili, da bodo sestavili vlado z Janezom Janšo, kot bi reagirala z restriktivnimi ukrepi za zajezitev širjenja virusa covid-19. (Foto: STA)

V Sloveniji vsak dan narašča število okuženih, Pirnatova pa kljub temu zavrača, da imamo epidemijo
V nekaj dneh se je število zvišalo na 16 okuženih. Toliko smo imeli okuženih v Sloveniji dne 8. marca 2020. Bivšemu predsedniku slovenske vlade Marjanu Šarcu, njegovemu sekretarju za nacionalno varnost Damirju Črnčecu, zdravstvenemu ministru Alešu Šabedru in direktorici NIJZ Nini Pirnat kljub vsem znanim dejstvom iz Italije ter širjenju okužbe med slovenskim prebivalstvom še vedno niso zazvonili alarmi. “V Sloveniji še zdaleč nimamo epidemije koronavirusa in upamo, da jo bomo preprečili,” pove ljubljenka tranzicijskih-dominantnih slovenskih medijev Nina Pirnat.

Ustoličena Janševa vlada je prevzela 141 okuženih s koronavirusom, Pirnatova in Šarec brez ukrepov prepuščata Slovenijo v nemilost smrtonosnega nevidnega sovražnika
Ostalo je zgodovina. V petek, 13. marca 2020 je bila v Državnem zboru izglasovana tretja Janševa vlada. V treh dneh so sprejeli nujne ukrepe, da so zajezili širjenje epidemije virusa covid-19 ne glede na to, da številka še vedno vsak dan narašča.

Damir Črnčec je opravljal vlogo državnega sekretarja za nacionalno varnost. Tudi sam se je raje kot z ogroženo varnostjo in zdravjem slovenskih državljanov ukvarjal z vsem drugim, razen s tistim, kar je bilo pomembno. (Foto: STA)

To pa samo zato, ker se je bivša direktorica NIJZ Nina Pirnat raje smehljala na tiskovnih konferencah in zavajala slovensko javnost. Šarec ji je slepo verjel in Slovenijo odpeljal v najhujšo zdravstveno katastrofo v njeni samostojni zgodovini. Zaradi prepočasne reakcije Šarčeve vlade in peklenske zdravnice Nine Pirnat so do sedaj umrle štiri osebe, 478 slovenskih državljanov je okuženih. Toda to je šele začetek, saj vrhunca epidemije še nismo dosegli. Vlada Janeza Janše je Pirnatovo po razrešitvi nastavila na mesto v.d. direktorice Direktorata za zdravstveno varstvo.

Zato vam ob koncu še enkrat podajamo izjave nekdanje direktorice NIJZ Nine Pirnat od dne 24.2.2020 do 8.3.2020 :

24.2.2020 : “Potniki, ki se vračajo iz tujine in dobijo bolezenske znake, naj po telefonu kontaktirajo zdravnika. Zaščitno vedenje pa ni potrebno, tudi maske ne.”

28.2.2020: “Ljudje, ki prihajajo z ogroženih območij in so zdravi, so lahko normalno vključeni v delovni kolektiv in ne potrebujejo domača samoizolacije.”

2.3. 2020: “Mogoče je seveda, da je virus med nami, vendar tudi če je, so očitno znaki tako blagi, da ne povzroča težav.”

5. 3. 2020: “Poudariti moram, da je za prenos bolezni potreben tesnejši stik z bolnikom, zato je verjetnost, da bi se okužili bolniki in njihovi spremljevalci na urgenci zelo majhna, podobno velja za sopotnike na letalu.”

8.3. 2020: “V Sloveniji še zdaleč nimamo epidemije koronavirusa in upamo, da jo bomo preprečili.”

Luka Perš

 • macon

  Ta ženska je res pravi levičarski strokovnjak.

  Ko režimski mediji rečejo, da je pridobila “zaupanje ljudi” to pomeni, da je dobila zaupanje komunajzarskih režimskih stricev. Takrat postane izjava razumljiva, če pa jo beremo ali poslušamo dobesedno, se sliši nora.

  Režim nas zmeraj nagovarja v Orwellovskem doubletalku (dvojnem govoru), ko besede nimajo istega resničnega pomena kot se slišijo.

  • Anna24

   Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno – http://trim4.me/XAX

   • bad brains

    Evo, bom ocenil. Žalost.

    • Zgornji

     AMENNN !!! ! !!!

   • Zgornji

    In še moja ocena : Poden !!! ! !!!

  • VERZIFIKATOR

   Le na koga tale me spominja?
   Pa se spomnim, to je ja korona,
   takšen, kot na sliki, rdeča krona,
   ki se prav v ničemer ne spreminja.

   Lovke gor, oranžne in rdeče,
   kratkoviden, prav zato nevaren,
   nespodoben, skrajno malomatren,
   virus vseobsežne res nesreče.

 • Unikatna

  “Američani so Sloveniji donirali zdravilo, ki se je izkazalo za uspešno pri zdravljenju nekaterih obolelih za bolezen covid-19. Prvega slovenskega pacienta že poskusno zdravijo na infekcijski kliniki v Ljubljani.

  Zdravilo remdesivir”

  Ali to drži?

  • Vrhovni sodnik

   Laboratorijski testi kažejo, da je remdesivir učinkovit proti številnim virusom, vključno s SARS-CoV in MERS-CoV. Zdravila so spodbudila za zdravljenje epidemije virusa zahodnoafriške ebole

  • Simon Rožič

   …upajmo! Upanje umre zadnje!

  • rabbit

   Drži ,drži sedaj samo držimo pesti, da bo uspelo.

 • Vrhovni sodnik

  Namesto z obtožbo, so jo prestavili na drugo direktorsko mesto, to ni sprejemljivo, zakaj J.J. ?

  • šmentanamuha

   Ker levica joče, da so odstranili “strokovnjakinjo”, ki so ji zaupali. Levica še ni dojela, za kaj gre, da gre zares.

   • Zgornji

    Ja, ker levica NOČE dojeti Resnosti Situacije, ker bo potem premalo mrtvih ljudi na planetu !!! ! !!! Sami Antislovenci so to !!! ! !!!

 • realnost

  Bravo Boris za 2. Oddajo “kdo vam laže”, kjer si argumentirano nastavil ogledalo marjančku. Seveda totalitarni mediji ne bodo nikoli pokazali tvojih oddaj, ker niso resnicoljubni in so nedemokratični! Bravo Nova24tv. Zanima me še kje se najde vaš tr.r. za našo podporo?

 • 24x ceplen

  Ne razumem zakaj je vlada Janeza Janše Pirnatovo po razrešitvi nastavila na mesto v.d. direktorice Direktorata za zdravstveno varstvo. Da bo še naprej delala škodo in sejala smrt? Taka rdeča šalabajzerka bi kvečjemu lahko vodila še kakšno borčevsko ambulanto, da se jih čimprej rešimo.

  • VERZIFIKATOR

   Tina Pirnar

   NI NAKLJUČJE

   Ni naključje, element papirnat,
   da je javno zdravje nacionalno,
   doživelo stanje kolosalno,
   ni naključje, kot ni virus pernat.

   Ni navada, da se smeši zdravje
   in bolezen vztrajno zanikuje,
   ni na mestu, da se zamegljuje,
   pernato da vede kdo se, pavje.

   Ni na mestu, je pa izvedljivo,
   vse papirnat dokument prenese,
   ko virozno bitje plaz odnese,
   da izkaže se uporabljivo.

   Na navada ali pač seveda,
   pernati da virus se shranjuje,
   na še višje mesto povzdiguje,
   da še tam zdaj križemrok poseda.

   Ni naključje ali pač slučajno,
   da na drugo mesto zlahka pride,
   virusni v direktorat zaide,
   to papirnat list prenese trajno.

   Ni naključje, stara je manira,
   virus da povsem neuporaben,
   da ne rečem kakšen, prav ogaben,
   še na višji položaj mutira.

  • Simon Rožič

   …diplomatsko! Razrešitev bi povzročila prevelik revolt levih fašistov,
   za kar ta hip ni pravi čas; so ta hip pomembnejše stvari!

   • Zgornji

    Okej. Potemtakem pa ji Kazen še sledi !!! ! !!!

 • terminalar

  Ne razumem, kako lahko ga. dr. med. vsem državljanom javno izjavlja, da sploh ni problema, namesto da bi delovala skrajno preventivno. Ne verjamem, da je bila to njena volja.

  • uzurpator

   Največ okužb so povzročili zdravniki. Mislim, da je nekaj hudo narobe v njihovem vedenju. Vsekakor bi bilo potrebno zahtevati odgovornost, takšna malomarnost ne more imeti opravičila.

   • rabbit

    Zakaj so oni povzročili največ okužb v Sloveniji, ker so smučali v Italiji in Avstriji in se potem ravno po nasvetu NIJZ In Nine Pirnat odpravili v službo,češ dokler ne kažeš okužbe nisi kužen in sedaj imamo kar imamo.

    • Zgornji

     TOČNO TKO !!! ! !!! Predobre plače so imeli, in so se zato preseravali povsod naokrog po planetu , in tako samo prinašali bolezni nazaj domov !!! ! !!!

  • Simon Rožič

   …usmiljenje prosim za “pi(e)rnate živali, saj bi se takoj ustanovilo še eno
   obvladno društvo za varovanje kokoši!

  • Zgornji

   Pa še Plačati vi morala za Vso Nastalo Škodo !!! ! !!! Z kakimi javnimi deli v kakem kokošnjaku – poleti – v največji vročini !!! ! !!!

 • Ivan Ivanovič

  Ženska je govorila kot laik, ne kot strokovnjak. Bi bilo treba preveriti njeno diplomo. Kje je študirala? V Kumrovcu?

  • tomven

   Pa še tam pod mizo.

   • Silos

    Saj ,prav velika res ni

  • rabbit

   Javno higieno, umivanje rok pa ušes in ščetkanje zob.

   • rabbit

    No takole:Nina Pirnat je leta 1990 zaključila študij na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani ter nato opravila specializacijo iz epidemiologije in podiplomski študij hospitalne higiene.

    Leta 2002 je postala predstojnica Centra za higieno in zdravstveno ekologijo na Zavodu za zdravstveno varstvo

    • Simon Rožič

     …torej bi morala vsaj nekaj malega znati!?

     • rabbit

      Drži ampak zna očitno samo to: umivajte si roke in potem se pri njej konča.

     • Zgornji

      Ja, Obupne Nesposobneže smo dobili na vladajoče položaje z temi levuharji !!! ! !!!

     • francelj3

      Kdor je lev, je po definiciji nesposoben za karkoli. To se zdaj kaže povsod.

     • Zgornji

      Amennnnnnn !!! ! !!!

     • baubau

      mnogo premalo prakse…

 • Novakec1

  Pa nehite z tem obtoževanjem kar povprek, neodgovorni domači turisti so privlekli iz Italije koronavirus, ta gospa je govorila samo tisto kar so ji naročili, je brala iz listka.

  • Joc 52

   Ce imas malo soli v glavi, ne beres nebuloz

   • Novakec1

    Za dober denar se tudi to da pa še kaj drugega tudi, hebe se mi za sloovce.

  • janko

   ********************
   Ja, saj pravim, bodimo realni, ne pretiravajmo, tako si sami mečemo polena pod noge, tako samo odvračamo ljudi namesto da bi jih pritegnili k naši konstruktivni iskreni pošteni skupnosti, tako pa si sami ustvarimo sovražnika.

  • rabbit

   In ona je doktor za javno zdravje, njen šef pa kloven s 6 popravci.

   • Simon Rožič

    Mi imamo se res fajn,
    čeprav nam virus nagaja,
    virus odšel bo od nas,
    kokoš bo pa tukaj ostala…

    Še Ostržek ostal bo doma
    in žeblje zabijal v krste
    ponavljal bo to kar pač zna,
    postavljal bo svoje v vrste!…

 • Joc 52

  Tudi sam sem bil zgrozen ob njeni ‘premestitvi’….zrela za pregon a pri takem tozilstvu, ki jih v prvi vrsti skrbi 30% znizanje ODja, ni za pricakovati – pa se levicarka, vidna clanica sd, za bruhat

  • francelj3

   Tožilstvu, ki se raje ukvarja z Novičem, Patrio in Kanglerjem. Torej levo in desno obtožuje, sodišče pa obsoja nedolžne.

 • Ivan Ivanovič

  Vlada je razpustila krizni štab, Nova pa nič. A novinarji še spijo?

  • Anton

   Potem ni več krize.?

   • Peter

    Ne, ampak Ministrstva so prevzela delo, krizni štab je deloval, ko se je vlada še fromirala.
    Nova pa spet zamuja.
    Pač nima 2000+ zaposlenih, no.

 • LeftistsNPCs

  tale gospa še danes misli, da je to le navaden prehlad. Mogoče pa že kje smuča v Italiji zdaj ko ima čas

 • Anton

  jap v teh razmerah se lahko več kot z odliko prečitati kdo je izdajalec, in to so kajpak levuharji.

  ENKRAT IZDAJALEC, VEDNO IZDAJALEC!

  sarkazem press

  • Steiermark

   Ne samo izdajalci, predvsem zločinci!

 • bojan

  Upam da bodo ogovarjali pred sodiščem

  • Anton

   Pred slovenskim komunističnim ali evropskim pedrskim?

  • Steiermark

   Če bomo – bodo preživeli, je to prva naloga nove vlade, da jih postavi pred sodišče in obsodi za zločin proti človeštvu!

   • Zaphod

    Na dolgi rok smo vsi mrtvi, na kratki rok pa….je precej jasno kdo je najbolj ogrozen. Nic ne recem, lepo je brati na tem portalu kako vsi tulite v isti rog in ste slozni v histeriji. Ampak malo kriticnega razmisljanja ne skodi. Gospa mi ni ne vsec, ne simpaticna, niti nisem clan ali simpatizere leve opcije. Sem lastnik zasebnega podjetja, tako da se mi ne kolca po komunizmih in socializmih, iz Venezuele bi uvozil vecjemu kaksno fletno dekle:) V Sloveniji so zaenkrat umrle 4 osebe z okuzbo z koronavirusom. Niti za eno ni evdientno, da je umrla ZARADI korona virusa. Razlika je pomembna, jo pa funkcionalne nepismeni z lahkoto spregledajo. Umreti zaradi virusa (vzrok) ali z virusom je nekaj popolnoma drugega. Jasno je, da se virus hitro in z lahkoto siri. Vlada opozarja, da realne stevilke okuzenih ne poznamo, sklepamo pa lahko, da je mnogokratnik uradne stevilke potrjene s testi. Zelo mozno je celo, da je ze okuzen velik del polulacije, pa kljub temu nimamo niti ene zrtve, ki bi jo stroka pripisala direktno virusu. In ne, ni mi vseeno za starejse, moja mama je krepko cez 80, tudi jaz nisem vec rosno mlad:). Pa vendar poglejte statistiko umrlih. Tudi v Italiji! Pa poglejte statistiko glede stopnje umrljivosti za navadno, sezonsko gripo. CDC (Center for disease control-ameriski ekvivalent nasega NIJZ) ima na svoji spletni strani objavljeno statistiko za sezono gripe od 1.10.2019 -1.3.2020. Najmanj 12 tisoc mrtvih, mozno do 30 tisoc. Samo v ZDA! Tako da je bila odstavljena gospa kar na mestu z svojimi priporocili, vsaj v zdravstvenem smislu, prezrla pa je sirso sliko in ni videla kaksna je resnicna agenda. Elite (globoke drzave, banksterji) potrebujejo izgovor za gospodarsko krizo, ki je ze tu! Virus jih bo odvezal vsake odgovornosti: Glejte, niso nasa dejanja tista zaradi katerih je kriza, ne, kje pa, kriv je VIRUS in mi vas bomo resili. Pocepili, pocipirali, dali vam bomo UTD, da vam se v sluzbo ne bo treba, samo poslusni bodite. Tako da, dragi sodrzavljani, namesto izlivov sovrastva, pozivov k taksnim in drugacnim lincem, odprite oci, zadihajte, trezno premislite kam nas to pelje. Ali je virus res tisto cesar se moramo najbolj bati? Statistika pravi da ne….. Vsem nam zelim uspesno delo vlade g. Janse in pa sposobnost treznega premisleka, do katere tocke bomo kot lemingi drveli v prepad izgube osebne svobode in narascanja moci tehnokratske avtoritativne drzave. Kdaj bo krizne situacije konec? kaksna so merila? Kdaj se zivljenje vrne v normalo, gospodarstvo zadiha? Kdaj prenehajo vsi izredni ukrepi? O tem se trenutno ne sprasuje nihce, je pa zelo pomembno! Srecno!

    • rrrrr

     Tvoje dragoceno tuje mnenje nas je sicer globoko osrečilo a se bomo pretolkli tudi brez njega…

    • rabbit

     Ljubček pojdi v Begamo potem pa nakladaj.

     • Zaphod

      Zal nisem in ne bom tvoj ljubcek, verjamem da si simpaticen zajcek, ampak mi disijo edino punce.
      Kaj od napisanega je nakladanje? Argumentiraj namesto praznega besedicenja.
      Imam poslovne partnerje v Bergamu, Milanu in Brescii. Niso panicni, samo previdni, ne poznajo nikogar zdravega ki bi imel resne tezave. Jih pa zelo skrbi gospodarstvo in ostalo…

     • rabbit

      Potem ne vem kje so ti tvoji prijatelji v bunkerju ali pa ne živijo v Italiji. Jaz imam prijateljico, ki mi redno poroča kako je pri njih. Umirajo mladi in stari ne samo tisti nad 80 let. Ravno mi je povedal o dveh, ki sta bila na nogometni tekmi v Milanu in ko sta prišla domov ju je žena in mati nagnala strah od sebe, norčevala sta se iz nje češ kakšno paniko dela sedaj sta oba mrtva oče star 56 let sin pa 26 let. Včeraj je bilo na javni televiziji intervju, kjer koordinator bolnišnic v Lombardiji pravi, da imajo sedaj na intenzivnih negah največ bolnikov starih okoli 30 let. A ja še o reševalcu reševalnega vozila v Bergamu ti tudi niso povedali star 42 let umrl v dveh dneh zdrav in nič mu ni bilo.
      Vidim, da slabo bereš moje prispevke sem ženska.

     • Zaphod

      Ne berem tvojih prispevkov, prebral sem zgolj komentar. Tako da se ti oproscam za zamenjavo spolov. Tvojih virov ne morem kometirati, moji pa definitivno ne zivijo v bunkerju:). Da umirajo mladi in stari verjamem, nikoli nisem rekel da umirajo samo stari. Je pa vecina (cca 99%) umrlih (mladi in starih) tistih ki imajo oslabljen imunski sistem zaradi drugih obolenj. A jih je zato manj skoda? Nikakor ne, vsako zivljenje je dragoceno. Statistiko umrljivosti imas tukaj, zajema vecji vzorec kot (bojda?) dva nogometna navijaca: https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says

     • rabbit

      Kaj ti bodo tvoje teorije zarote, ko boš mrtev ti ali tvoji najbližji. Veš Italijani so se tudi enako norčevali , delali neumne, pravili, da je to zarota pri tem pa povečali število letalskih prevozov na Kitajsko in s tem uvozili virus direktno v Italijo sedaj pa jim crkuje vse od zdravstvenega sistema, do vsega drugega.

     • Simon Rožič

      …pohlep tudi bolezen premaga? Dobro da vem!
      No, če ti bo lažje in boš mogoče le “počepnil” pred
      resnico: Putin (po moje ga občuduješ) je vsem lekarnam,
      ki so zlorabile zdravila in materiale za preprečitev širjenja
      okužb za dobiček , enostavno vzel licenco, ker je to
      evidentno kot vojno dobičkarstvo! Če meni ne verjameš,
      vprašaj Zemljariča&bando prevarantsko! Oni ti bojo povedali
      kako se kuje dobiček na narodu!

    • Steiermark

     Komentar vreden navečjega tepca….
     Seveda, vsi bomo, slej kot prej umrli!Tudi tisti, ki trenutno trpijo zaradi korone virusa , pa čeprav bo morda “vzrok smrti” kakšna kronična bolezen, čeprav bi zaradi nje, brez okužbe s korona virusom, lahko še dolgo živeli! Prej bi lahko rekla, da ste funkcionalno nepismeni ravno vi, ki tako kot preejšnja vlada komikov, tiščite glavo v pesek, saj vendar ta virus k nam, zaradi vaše pripadnosti kulturnemu marxizmu in marxistom, vas vendar nemore napasti…. Zaradi svoje “visoke fu(n)kcionalne pismenosti pa ravno vi ne opazite, kako je ta virus inn mnogo drugih stvari “poslano” med ljudi, da se razredči človeštvo ter jih ostane 500 milionov, ki boste pa lahko igrali sužnje svojim rdeče črnim gospodarjem – zato so tudi izdelali ta sinteetični virus, ga raztrosili nad Kitajsko in potem razširili naprej…. Poglej si samo tragedijo, ki se odvija v naši nposredni bližini, v Italiji, ki je naša najbližja trpeča soseda. Kakšne ukrepe uvajajo, so uvedli, pa ni opaziti kaj veliko uspeha – korona virus kosi tako mlade, kot stare in tudi drugače bolne!Ne biti preveč domišljav in ignorant, kar se tega tiče!

     • rabbit

      Ker imajo ravno take ignorante kot je tale Zaphod in njegovi prijatelji.

     • Zaphod

      Zakaj takoj obkladanje z tepci? Glede moje politicne naravnanosti in svetovnega nazora sam pojasnil da nikakor ne spadam med marxiste. Strinjava pa se glede tega, da se ta virus in vsa medijska histerija okrog njega ni zgodil po nakljucju, ampak je del nacrta globalnih elit za uvedbo NWO.

     • Simon Rožič

      …in vse gripe in kuge in ebole in tuberkuloze in ostale
      nalezljive bolezni tudi….Nekdo mora biti kriv, če že očitno
      ni Janša!

     • francelj3

      Res, gospod Janša tokrat ni kriv? Neverjetno. Potemtakem so nam naši komunistični prijatelji Kitajčki ali globalne NWO elite poslali en prijateljski kitajski virušček, da bi nam rešili demografsko sliko, ker bo pobil itak stare in bolne. Hvaležni jim moramo biti za to uslugo. Samo nerodno je, da sem jaz tudi čez 70 in imam visok krvni tlak.

    • Simon Rožič

     …ali mogoče zahtevate ali vsaj želite od te vlade, da nikogar ne
     pozdravijo, da boste vi lažje prešteli mrtve? Žalostno in absurdno
     razmišljanje!

     • Zaphod

      Nikakor, tega nisem nikjer napisal.

    • terminalar

     Mnogo naloženega, skoraj nič povedanega. Iz tega špeha ne morem izluščiti tvojega dejanskega stališča. Neke navedbe, ki so javno znane in retorična vprašanja. Komu jih postavljaš, sebi?
     Ne hodi okrog, govori doma.

     • Zaphod

      Naj ti poenostavim:
      -Virus imamo, panika in ukrepi so nesorazmerni. Osnove osebne higiene in dodatna skrb za tiste z oslabljenim imunskim sistemom.
      -Namen ustvarjanja panike je siriti virus strahu med ljudmi. Prestraseni ljudje se z lahkoto odpovejo pravicam in svoboscinam, sploh ce jim zraven vzames se moznost zasluzka in hkrati ponudis priklop na drzavne vire finnciranja. V zameno za ubogljivost.
      -Vprasanja postavljam vsakemu od nas. Odgovore pa morajo podati tisti, ki so te ukrepe sprejeli.

     • rabbit

      No heroj, ker ne verjameš v korono in ukrepe zoper njo bi te prosila, da se javiš na javni poziv župana občine Črnomelj, da prideš pomagat v dom starejših občanov Črnomelj, ker jim primanjkuje osebja, občina poskrbi za dohodek , nastanitev in hrano. Bo šlo lahko greš pa tudi v Šmarje pri Jelšah tudi tam jih rabijo.
      No še nekaj novega: 50 novih potrjenih okužb, peta smrtna žrtev v Sloveniji

   • Zgornji

    Amennn !!! ! !!!

 • janko

  Saj ni ona bla kapo di Slowenistan, ne te luštne punce lasat.
  Bodimo realni, ne potencirajmo ničesar, s tem si sami ustvarjamo sovražnike, brez heca.

 • Steiermark

  Seveda bi lahko vse to preprečili, če bi tovarišica pirnat in njen šef, reagirala tako, da bi takoj uvedla ukrepe – karantena za vse, ki so se vrnili z smučanja iz Italije ali Tirolske…. Oni pa so v svoji topoglavosti samo še zavajali in upali v svojega rdečega boga, da jih bo rešil te nadloge ali pa jo vsaj prestavil v čase JJ vladanja! Sramota in svinjarija za levaše idiote, ki so Slovenijo pahnili v katastroo – tako na zdravstvenem, kot ekonomskem področju. Seveda levakom življenje drugih ni sveto, svet jim je samo denar, ki si ga v takšnih situacijah in izven njih, nagrebejo! Zločinci in njihov zločin!

 • totex39

  Še vedno je nerazumljivo, da je bila sicer odstavljena, ampak pol pa nastavljena na drugo pomembno mesto, kako je to mogoče??????????

  • Maži Tjaži

   V našem bananastanu je to dejstvo…pičkica ostarela ma tako pogodbo o zaposlitvi da je kr hudo…v stilu….NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA…JAČI SMO OD SUDBINE…

  • dan ton

   saj se vsi na teh položajih samo selijo z enega službenega mesta na drugega … zakaj je tako naraslo število zaposlenih na ministrstvih in državni upravi v zadnjih 25 letih? ker vsaka vlada svoje noter rine, po preteku mandata jim pa pripada primerljivo delovno mesto.

 • Waltter

  Da se ukvarjate s to kravo je malo mimo, razumem da so vas napadli iz ostalih medijev da ste jo odstavli, ampak baba je bla neumna, odbita in nesposobna. In samo bedak jo zagovarja. Ze samo zaradi frizure bi jo jaz na Jansevem mestu odstavil, pa to ne pomeni diskriminacije tud to ne pomeni da nima pojma zakaj je tam razen zaradi place, in res je da dedi ki so jo tja nastavli so ze kot kaze malo zgubli obcutek za ….
  Sicer je isto zabita kakor sarec in zidan tako da v povprecju ni mogla izstopat. Je pa referenca pri sarcevi izbiri bila vedno vsak ki pride na polozaj mora biti bol odbit in zaostal kot jaz..

 • Bonifacij Ljubljanski

  Nikoli nisem mislil, da bom to napisal…tako mi je hudo, ker sem poslušal Šarca, da maske niso potrebne, da naj jih ne nosimo, itd….pa jih nisem nabavil. Vse ostalo sem imel in vedno imam nekaj razumne zaloge pri hrani, zdravilih, oblekah, energentih…tele maske pa…zaupanje v bedede nekdanjega premijeja…pa sem brez mask…

  • Janez Korenjak

   Tako ali tako jih je zmanjkalo že 25 februarja. Niti ni bilo zalog. Stavim, da so ravno te majhne zaloge pokupili tisti, ki so najbolj glasno razglašali, da je to samo navadna gripa.

   Zbudi se. Saj poznaš tisti latinski pregovor: Homo homini lupus ali prevedeno Slovenec Slovencu Slovenec.

  • Andrej

   Ti si najbrž še zeloooo mlad. Tastari imamo globoko v ROM-u zapisano: ko komunist pravi, da je pralnega praška dovolj takoj teci ponj, ker ga zmanjkuje. Tam imamo tudi zapisano, da ko Janševi pravijo, da ne paničarimo v trgovinah, ker je zalog dovolj, je zalog res dovolj.

  • Unikatna

   Če si v izolaciji, ti maska ni potrebna. Če greš v trgovino, lekarno – če nimaš maske, si lahko nos in usta zaščitiš z šalom. Rokavic in razkužila tudi nimaš?
   Ne dotikaj se oči, nosu in ust, še posebej ne takrat, ko si nisi umili rok.

 • tasilo

  Če v gospodarstvu takole zajebaš in prikažeš vso svojo nesposobnost, letiš na cesto in nikoli več ne dobiš dobre službe. Tvoje strokovne kariere je konec.

  Postala je v.d. direktorice Direktorata za zdravstveno varstvo!?!? Morala bi biti snažilka ali vratarica!.

  • Janez Korenjak

   Na Dobu mogoče, kot prisilno delo. Politika pač. Pirnatova je članica SD. Očitno nova vlada rabi zaveznike za vsako ceno, drugače si take grotestkne poteze ne znam razlagati.

   Ne gre samo za nesposobnost, zaradi katere bi v vsakem zasebnem podjetju takoj izgubil službo. Gre za ODGOVORNOST. V praktično par dneh se je izkazalo, da so bili vsi njeni “zdravstveni napotki” ničvredni in škodljivi za zdravje ljudi.

   V Metliki, kje je delal neodgovorni zdravnik, ki se je vrnil iz smučanja v Italiji in upošteval navodila Pirnatove, imamo danes dva mrtva. Na čigavi vesti sta?

   Tale epidemija bo pokazala, da nimamo samo bogov v črnih in sivih togah, ampak tudi nedotakljive bogove v belih haljah.

   • rabbit

    Tudi zdravnik je v zelo slabem zdravstvenem stanju. Če umre bo Nina prevzela krivdo?

    • Janez Korenjak

     Pirnatova ne bo priznala krivde. Tako bo, kot vedno: mi smo samo sledili smernicam bla bla bla…. Država brez odgovornisti. Celo, ko so smrtne žrtve.

     Mimogrede: ko mi je sodelavec poslal januarja prve posnetke, kaj se dogaja na Kitajskih ulicah, se od sredine februarja ne gibjem več naokoli. Meni, ki nisem zdravnik, je bilo jasno, kaj bo.

     Pirnatovi iz NIJZ pa ne. Vse do zadnjega ne. Pa kdo je tu nor?

     • rabbit

      Jaz pa se omejeno gibljem od takrat, sedaj pa samo trgovina enkrat na 14 dni ko je Mitja Iršič poslal slike iz Kitajske, sem rekla to bo še velika piz…….ja.

   • Oliva

    To zadnje se pa že dolgo ve!!!

  • rabbit

   Pa bi ji ti zaupal vlogo snažilke jaz ne.

  • francelj3

   Oh, ježek je iz SD, torej je (bila) politična nastavljenka na strokovno mesto. Ni ji zameriti, če zakrivi kakšno epidemijo in x mrtvih. Saj ni sama kriva :)

 • radikalno feministko spoznaš po nekaterih značilnostih…..in sicer ponavadi ima kratke frizure – moške frizure…..ponavadi imajo ta širok nasmešek in velika očala z precej vpadljivo barvo okvirja……hkrati pa ji je psihopatija in sociopatija vsakdanja rutina, pozornost medijev pa jim največkrat bolj ugaja kot to, da sfukajo kakšnega beta moškega, ki takšne glupe pičke sploh jemlje resno…..in evo jo :)

 • Povej-Postavisezase

  Po vsem prebranem bi naša vlada odstavila tudi predsednika Amerike. Zasluženo.

  • šmentanamuha

   Predsednik ZDA ni “strokovnjak” za epidemiologijo.

 • Van Der Waals

  baba je ne sposobna!!!

 • Olga101

  Do takšnih situacij pride zaradi negativne selekcije, saj je za levičarje pomembno samo, da je “naš”! Mislim, da bi morali odgovorni v tem primeru kazensko odgovarjati!

 • Andrej

  Predstavljajte si situacijo: komunistična vlada je v odstopu in so presenečeni nad tem, saj se jim je dobro godilo. Napoveduje se huda kužna bolezen, ki ima okoli dva tedna zamika od okužbe do izbruha. Če računamo, da bolezen potrebuje še kak teden, da se razširi med narodom, je tega časa okoli tri tedne. Komunisti so izračunali, da novih volitev ne bo in bo Janši uspelo sestaviti vlado. Kaj je lepšega, kot Janševo vlado obremeniti z vsemi možnimi problemi? In kateri problem je za novo vlado bolj prikladen kot ta nova kužna bolezen? Komunistom ni treba drugega, kot da NIČ ne naredijo. Ne samo, da niso nič naredili, še ljudstvo so hujskali, da ni treba nič narediti. Plačo so pa dobivali zato, da bi delali. V bistvu gre za ponovitev revolucije ’41, ko je bilo narodu najtežje. Gre za tipično VELEIZDAJO.
  Ja, ko bo čas, bo potrebno o tem resno spregovoriti. Zelo resno. Če bomo dovolj resno spregovorili ne bo potrebna lustracije, ker bo to to.

  • sunday

   saj si lustracije niti zaslužijo ne, ampak z njimi samo tako kot oni z drugimi oz.nami !!!

 • 24x ceplen

  Zgoraj piše, da je vlada nastavila Pirnato kokoš na mesto v.d. direktorja, v resnici pa je napredovala na mesto v.d. generalnega drektorja.
  ZAKAJ ???? Lahko kdo razišče in nam pojasni prosim ???
  Tole piše na strani vlade:

  Direktorat za zdravstveno varstvo
  MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE
  Štefanova ulica 5
  1000 Ljubljana

  01 478 60 05
  [email protected]

  Nina Pirnat
  vršilka dolžnosti generalnega direktorja
  Direktorat za zdravstveno varstvo

  01 478 60 05
  [email protected]

 • Vlado77

  Še vedno jo levaki silno spoštujejo. In se ne bi čudil da je dobivala kar lepo vsoto na mesec. To kar je naredila je itak katastrofa in bi bolje opravil nek študent za kakšnih 800€

  • sunday

   delala je točno to, kar ji je bilo iz rdečih višav naročeno!!!

   • janko

    Ja, pa ničesar takšnega še ni bilo kot je corona. Nje ne bi preveč obsojal.

    • francelj3

     Jaz pa. Saj je polnoletna, študirala je na MF in bi morala vedeti, da česa takšnega še ni bilo in da morajo biti zato vsi previdni, raje bolj kot manj. Če tega ni vedela, ne vem, kaj je počela na faksu in kaj ima v glavi. Pravzaprav to le zadnje že ves čas vem.

 • Franc Šink

  Kolikor vem, ta ženska sploh ni zdravnica, ampak menda ekonomistka.

  • Michael

   Ne bo držalo, je dr.medicine s specializacijo iz epidemiologije

   • centurion

    Niti veterine nima.
    Tudi to kupila.

 • Arne Hodal

  Zakaj je potrebno Pirnatovo zaposliti, zakaj ni iz krivdnih razlogov razrešena in predana na trg dela. Jo bodo že SD člani zaposlili v svojih (javnih) podjetjih?

  • šmentanamuha

   Prej to, ja. “Strokovnjakinja”, ki daje napačne diagnoze.

 • šmentanamuha

  Priznam, da mi ta Nina Pirnat ne vzbuja zaupanja, njeni nastopi so bili brez karizme, v ničemer ni dajala vtisa kompetentnosti. Delovala mi je kot tipična nastavljenka. t.j. oseba, ki je zasedla neko vodstveno funkcijo zaradi ustreznega pedigreja ali strankarske pripadnosti. Nikoli ji ne bi pripisala, da ima kakšno medicinsko izobrazbo. Če bi bila zdravnica, je ne bi izbrala. Nekaj je na njej, da deluje nesigurno in mi vliva nezaupanje. Dokaz, da imam prav, so prav njene nasprotujoče izjave, da ni krize, ni se potrebno zaščitit ipd. za kar obstajajo posnetki. S tem nas je vse zavedla, da situacije nismo jemali resno.
  Na drugi strani mi dr. beovičeva vzbuja zaupanje kot kompetentna oseba. Kar pove, ji verjamem. Tako da je to več kot odlična zamenjava eno Nino Kdože?

  • Peter

   SD kader.

 • Simon Rožič

  Tovarišici Pirnat tudi pionirska rutica nič ne pomaga, da bi opravičila lastno neumnost!

 • Peter

  Ampak trditi, da je ona pripeljala korono v dolino, no?

  • Simon Rožič

   …ni je pripeljala, pa preganjala tudi ne….

 • totex39

  Vlada naj sprejme izredne razmere, pol pa določeni zakoni ne veljajo več , tako bodo lahko vse, ki so sodelovali, da se je pri nas na hitro razširil virus, onemogočili njihovo delovanje na vseh področjih in naj kazensko odgovarjajo. Pirnatova ne more biti več na nobenem položaju.

 • xtc

  Xaraxch,Pirnatova in Muri sodijo pred sodišče.
  Seveda pa je hudo naiven vsak,ki misli,da je prikrivanje šlo zgolj zaradi tega,ker so bili levaki tako hudo nesposobni.
  Šlo je za načrt,prikrivati nesposobnos Šipca in z propagando na vsak način izsiliti predvolilno kampanijo in nič poročanja o Coroni,ki bi se nato brez ukrepov razlezla po državi,ker bi bil Šipac še vedno v.d PM,bi oo morebitnih slabih prognozah za zmago levih takoj iz klobuka potegnil izredno stanje odlog volitev ter podaljšanje mandata vladi za dolgo dolgo vmes pa bi sledile aretacije tistih desnih politikov,ki bi mu spodžirali vlado in “tiste ,ki jih levičarji” smatrajo za izdajalce,ko bi vse to opravili,bi se tolkli kljub kupom mrličev po prsih kaj so naredili in ,da so morali iz nacionalno varnostnih razlogov pozapreti opozicijo,ker je takrat k,ko so “oni delali” rušila njihov trud in tako onemogočiti zmago opozicije na volitvah ali pa prevzem oblasti JJ ju ,a so se k sreči stvari zasuknile dugače.
  Sicer pa,vedite v Sloveniji ni v takih primerih naklučij.

 • if

  Šarec, Šabeder, Pirnat … so malomarno obravnavali potencial virusa COVID 19 in posledično iz svoje pristojnosti ogrozili temelje državne varnosti na področjih zdravja prebivalstva in gospodarstva.

  Enako obravnavam medije, ki so nekritično podpirali vlado in tolkli po takratni opozicijski SDS.

 • Gavia Antonius

  babe ( široki a ) v meni ( ozki e ) nimajo kaj delati na položajih, naj skrbijo same ( široki a ozki e ) zase ( ozki e ) in za britof

  • Vana

   Dedelni, kot si ti, pa ste v meni kar naprej. . . . .revčeki !!!

 • Marko

  Zakaj korona virusi ne napadejo Nine Pirnat?Zakaj zakaj,zakaj?Zato ker imajo tudi virusi svoj…..ponos.

 • Slovenec

  Kakšna malomarnost do Slovenk in Slovencev.

 • Zgornji

  Ooooobupne Zlobne ljudi smo si navlekli z levuharji gor na vladajoče položaje, … !!! ! !!! Zanimivo, kako lahko samo eden zloben/neumen/nepoučen/nesposoben/pokvarjen/hinavski “človek” skoraj čez noč zavozi celoten narod !!! ! !!!

 • Reton Durak

  Sami strokovnjaki!!

 • Viktorh

  Na tiskovkah se je obnašala kot barska delavka

 • Mani

  Tej grozni babi, ki izgleda kot jež, po frizuri mislim, saj ne mislim žalit ježev, za vedno onemogočit državno službo!!!

 • rabarbara

  Zakaj pa ni službe izgubila, ampak so jo prestavili samo na drugo funkcijo… Klinc pa taka razrešitev… Ko delovka , zaradi napak, dobi odpoved, ji ne dajo mesta direktorjev tajnice

  Kdaj bodo volitve

 • Medicinc 5

  Prodajala je bučke njo pa Marjana poslat v dom starostnikov pomagat

 • Medicinc 5

  Prodajala je bučke njo pa Marjana poslat v dom starostnikov pomagat

 • Matija Gubec

  Ta ženska je res pravi levičarski strokovnjak.bebo.

 • piko8

  Kaj pa hočeš razlagat o nesposobni baburi pirnat !!

 • Gavia Antonius

  tak se dela spoštovani luka perš – to je pravo raziskovano novinarstvo

 • Zgornji

  Nisem odprl, ker Vem , da Nesmem, ker Vem, da so to Pokvarjenci !!! ! !!! :-) :-)

 • Jože Nardin

  Vsi, ki smo, ste, so normalni,se vprašajmo. PA KDO HUDIČA JO NE BI ODSTAVIL zaradi takega poročanja!!!!!!

 • Gren

  TO JE ZRELO ZA OBTOŽNICO PIRNATOVA , ŠAREC , BRATUŠCA , ŽIDAN , MESEC IN ŠE KDO OD PREJŠNJE VLADE BI MORALI BITI OBTOŽENI ZA POSKUS GENOCIDA NAD SLOVENCI !

 • FRANC3

  Strokovnjak je tisti, ki dela in ukrepa.
  Blefer pa je tisti, ki govori in obljublja, naredi pa nič.
  No, kdo je v SLO strokovnjak in kdo blefer?

 • Bojan Tavcar

  Ni vsakdo, ki dela in ukrepa posledično tudi strokovnjak