fbpx

[Video] Časovna rekonstrukcija izjav odstavljene direktorice NIJZ Nine Pirnat, ki je v Slovenijo pripeljala epidemijo!

Nina Pirnat, bivša direktorica NIJZ, ki je s svojimi izjavami javno zavračala, da v Sloveniji imamo epidemijo virusa covid-19. (Foto: STA)

“Janševa vlada je brez pojasnil odstavila direktorico NIJZ Nino Pirnat, ki si je uspela ob izbruhu virusa pridobiti zaupanje javnosti,” so poročali na Prvem programu radia RTV Slovenija. A v srhljivem videoposnetku boste videli, da je Nina Pirnat s svojimi javnimi izjavami počela vse drugo, medtem pa ogrožala zdravje in varnost vseh prebivalcev v Sloveniji. Poleg bivše Šarčeve vlade je prav ona najbolj odgovorna za epidemijo virusa covid-19 v Sloveniji.

To je bil čas zimskih počitnic, ko se je mnogo slovenskih družin odpravilo na smučanje v Italijo in v Avstrijo. V Italiji se je dne 24. februarja že vedelo, da bodo naši zahodni sosedje doživeli epidemijo virusa covid-19, kar se sedaj tudi dokazuje. “Potniki, ki se vračajo iz tujine in dobijo bolezenske znake, naj po telefonu kontaktirajo zdravnika. Zaščitno vedenje pa ni potrebno, tudi maske ne,” je povedala Nina Pirnat na tiskovni konferenci 24. februarja 2020.

V zadnjih dneh februarja je Pirnatova še naprej brezskrbno spremljala situacijo. Slovenske družine veselo smučajo, med njimi tudi veliko zdravstvenih delavcev. Iz italijanske pokrajine Lombardije poročajo o tisočih obolelih. V Italiji prične vsak dan zaradi virusa umirati sto italijanskih državljanov. Pirnatove signali zdravstvene krize iz severne Italije ne zmotijo: “Ljudje, ki prihajajo z ogroženih območij in so zdravi, so lahko normalno vključeni v delovni kolektiv in ne potrebujejo domače samoizolacije.”

V Italiji vlada izredno stanje, Pirnatova še vedno miri
Ponedeljek, 2. marca v Italiji vlada izredno stanje v severnih pokrajinah. Opozorila takratne opozicije SDS, NSi, predsednika odbora za zdravstvo DZ Franca Trčka, zdravstvenih strokovnjakov so vedno glasnejša. Nekateri slovenski starši in otroci, polni elana od smučarskih dogodivščin na najbolj tveganih italijanskih območjih, se vrnejo na svoja delovna mesta in v šole. Pirnatova še vedno ne reagira, medtem ko se prve okužbe v Sloveniji širijo z bliskovito hitrostjo. “Mogoče je seveda, da je virus med nami, vendar tudi če je, so očitno znaki tako blagi, da ne povzroča težav,” sporoča članica Socialnih demokratov.

Smučišča v Italiji so bila žarišča okužb s koronavirusom v Sloveniji. (Foto: Pixabay)

Janez Janša izvoljen za predsednika vlade, v Sloveniji doživimo prvo okužbo s koronavirusom
Prišel je torek, 3. marec 2020. V parlamentu je potekala burna debata o izvolitvi Janeza Janše za predsednika vlade. Poslanci Levice, Liste Marjana Šarca, Socialni demokrati so udrihali čez poslance SMC in Desusa, da so izdajalci in prevaranti, ker so se demokratično in svobodno odločili, da bodo sestavili vlado skupaj s strankama SDS in Nsi. Nihče, posebej pa vladni stranki LMŠ in Socialni demokrati nista premišljevali, da bi zaprli meje z Italijo.

Janez Janša je v torek, 3. marca izvoljen za predsednika vlade. Naslednji dan slovenska javnost izve, da imamo prvo okužbo z virusom Covid-19. (Foto: Demokracija)

V sredo, 4. marca slovensko javnost presneti novica, da so na NIJZ odkrili prvi primer okužbe s koronavirusom. Nina Pirnat s svojim odgovorom zopet pomiri slovensko javnost. “Poudariti moram, da je za prenos bolezni potreben tesnejši stik z bolnikom, zato je verjetnost, da bi se okužili bolniki in njihovi spremljevalci na urgenci zelo majhna, podobno velja za sopotnike na letalu,” lepo mirno pove Pirnatova in sporoča slovenskim državljanom, da v Sloveniji ne bo epidemije s koronavirusom.

Marjan Šarec in Dejan Židan sta raje očitala izdajstvo poslancem Desusa in SMC-ja, ker so se odločili, da bodo sestavili vlado z Janezom Janšo, kot bi reagirala z restriktivnimi ukrepi za zajezitev širjenja virusa covid-19. (Foto: STA)

V Sloveniji vsak dan narašča število okuženih, Pirnatova pa kljub temu zavrača, da imamo epidemijo
V nekaj dneh se je število zvišalo na 16 okuženih. Toliko smo imeli okuženih v Sloveniji dne 8. marca 2020. Bivšemu predsedniku slovenske vlade Marjanu Šarcu, njegovemu sekretarju za nacionalno varnost Damirju Črnčecu, zdravstvenemu ministru Alešu Šabedru in direktorici NIJZ Nini Pirnat kljub vsem znanim dejstvom iz Italije ter širjenju okužbe med slovenskim prebivalstvom še vedno niso zazvonili alarmi. “V Sloveniji še zdaleč nimamo epidemije koronavirusa in upamo, da jo bomo preprečili,” pove ljubljenka tranzicijskih-dominantnih slovenskih medijev Nina Pirnat.

Ustoličena Janševa vlada je prevzela 141 okuženih s koronavirusom, Pirnatova in Šarec brez ukrepov prepuščata Slovenijo v nemilost smrtonosnega nevidnega sovražnika
Ostalo je zgodovina. V petek, 13. marca 2020 je bila v Državnem zboru izglasovana tretja Janševa vlada. V treh dneh so sprejeli nujne ukrepe, da so zajezili širjenje epidemije virusa covid-19 ne glede na to, da številka še vedno vsak dan narašča.

Damir Črnčec je opravljal vlogo državnega sekretarja za nacionalno varnost. Tudi sam se je raje kot z ogroženo varnostjo in zdravjem slovenskih državljanov ukvarjal z vsem drugim, razen s tistim, kar je bilo pomembno. (Foto: STA)

To pa samo zato, ker se je bivša direktorica NIJZ Nina Pirnat raje smehljala na tiskovnih konferencah in zavajala slovensko javnost. Šarec ji je slepo verjel in Slovenijo odpeljal v najhujšo zdravstveno katastrofo v njeni samostojni zgodovini. Zaradi prepočasne reakcije Šarčeve vlade in peklenske zdravnice Nine Pirnat so do sedaj umrle štiri osebe, 478 slovenskih državljanov je okuženih. Toda to je šele začetek, saj vrhunca epidemije še nismo dosegli. Vlada Janeza Janše je Pirnatovo po razrešitvi nastavila na mesto v.d. direktorice Direktorata za zdravstveno varstvo.

Zato vam ob koncu še enkrat podajamo izjave nekdanje direktorice NIJZ Nine Pirnat od dne 24.2.2020 do 8.3.2020 :

24.2.2020 : “Potniki, ki se vračajo iz tujine in dobijo bolezenske znake, naj po telefonu kontaktirajo zdravnika. Zaščitno vedenje pa ni potrebno, tudi maske ne.”

28.2.2020: “Ljudje, ki prihajajo z ogroženih območij in so zdravi, so lahko normalno vključeni v delovni kolektiv in ne potrebujejo domača samoizolacije.”

2.3. 2020: “Mogoče je seveda, da je virus med nami, vendar tudi če je, so očitno znaki tako blagi, da ne povzroča težav.”

5. 3. 2020: “Poudariti moram, da je za prenos bolezni potreben tesnejši stik z bolnikom, zato je verjetnost, da bi se okužili bolniki in njihovi spremljevalci na urgenci zelo majhna, podobno velja za sopotnike na letalu.”

8.3. 2020: “V Sloveniji še zdaleč nimamo epidemije koronavirusa in upamo, da jo bomo preprečili.”

Luka Perš