fbpx

[Video] Član Ropove vlade razkriva, zakaj sta Drago Kos in Boštjan Penko ustanovila KPK! Za diskreditacijo političnih nasprotnikov na podlagi “kakšnega novinarskega članka”!

Drago Kos in Boštjan Penko. (Foto: STA)

“Takrat, v tisti Ropovi vladi se je nekega dne pojavil, sta se pojavila Drago Kos in Boštjan Penko. Vladi sta razlagala neke principe, koncept takrat še neustavljene oz. ustanavljajoče se Komisije proti korupciji. Najprej me zadeva sploh ni zanimala in nisem dobro poslušal. Nekaj časa, ko so govorili, se mi je vendarle zdelo, da je stvar nekam čudna in sem ugotovil, da je v resnici čudna. Namreč, razlagali so, da je za obtožbo in nenazadnje sankcije dovolj kakšen časopisni članek, ki se ga je mogoče ugotoviti, da je nekdo nagnjen k korupciji. Vesta kaj, vidva gospoda, gospod Kos in gospod Penko, vidva govorita natanko tako kot je govoril Stane Dolanc,” je pravo resnico o političnem namenu KPK razkril nekdanji član Ropove vlade dr. Dimitrij Rupel.

V oddaji Na tretjem z voditeljem Igorjem Pirkovičem sta nastopila dr. Dimitrij Rupel in dr. France Cukjati. Del oddaje se je dotaknil tudi odločitve KPK v primeru predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela. O tem, kako je nastala KPK je povedal nekdanji zunanji minister v vladi Antona Ropa, dr. Dimitrij Rupel. Na eno izmed takratnih vladnih sej sta prišla Drago Kos, prvi predsednik KPK in Boštjan Penko. Tako sta predstavila idejo, na kak način bi se dalo diskredirati posameznike, ki so moteči za tranzicijsko omrežje. Pobuda za obtožbo je “dovolj kakšen časopisni članek.”

Rupel kot odličen poznavalec bivšega režima, je hitro ugotovil, da nekaj v predstavitvi Kosa in Penka ni tako, koto mora biti. Zato je obema povedal, da živimo sedaj v demokratični državi, njuno govorjenje pa spominja na metode Staneta Dolanca. “Jaz tega ne bom več poslušal tega kvasanja vašega. To kvasanje se je na nek način utelesilo v naši Komisiji za preprečevanje korupcije,” je bil kritičen nekdanji zunanji minister v večih slovenskih vladah.

https://twitter.com/TDundek/status/1393909773184143363

“To je svetovni škandal. Krave se nam smejijo,” je bil oster o odločitvi KPK v primeru Vesel nekdanji zunanji minister v Ropovi vladi 
V slovenski javnost je te dni odmevala odločitev Komisije za preprečevanje korupcije, ki je oprala krivde koruptivnosti predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela. Le ta se je v postopkih znašel zaradi svojega “popoldanskega” dela na Fifi, kjer letno zasluži 246 tisoč dolarjev bruto. Celotna težava je, da KPK in Tomaž Vesel nočeta priznati, da Fifa spada med gospodarske družbe in opravlja pridobitno dejavnost. To smo dokazali tudi v našem mediju na primeru Sodišče Evropske Unije, kjer je jasno zapisano, da Fifa opravlja pridobitno dejavnost.

O primeru Vesel in oprani krivdi s strani KPK je presenetilo tudi Rupla. Nekdanji profesor na FDV zatrdi, da po njegove mnenju nima KPK po oprani krivdi Vesela nobenih standardov in v bistvu nobene legitimnosti. Dolgoletnega slovenskega diplomata ne preseneča popolnoma nič, da je bila sprejeta takšna odločitev. “Ta komisija ni vredna nič.”

V primeru Vesela se je vprašal, da z težavo podpre nekega državnega funkcionarja, ki “je zadolžen za finančna vprašanja. V bistvu za področje finančne morale.” Tudi Veselov zaslužek v višini 246 tisoč bruto “ter da to ni noben zaslužek, ni pridobitna dejavnost. To je svetovni škandal. Krave se nam smejijo,” je ostro o KPK in primeru Vesel povedal dr. Dimitrij Rupel.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.

Luka Perš