[Video] Dan norcev v Dražgošah: Lipič pobijanje civilistov imenoval moralna zmaga, radikalnega Fritza pa bi v normalni državi zaprli zaradi ogrožanja ustavne ureditve!

Ervin Fritz je v Dražgošah nizal laž za lažjo in pozival k spremembi ustavne ureditve.

V nedeljo 12. decembra 2020 so se v Dražgošah spet zbrali verniki kulta velike zmage, ki je bila v resnici sramotni poraz in beg. A to jih ni ustavilo, da ne bi praznovali svojega mita zmage, zaradi katerega je moralo umreti 41 nedolžnih vaščanov Dražgoš. “Verjamem, da podobno kot vi, smo ponosni na partizanski boj, zaradi katerega danes na Gorenjskem govorimo slovensko,” je na proslavi za našo televizijo povedal prvak SD Dejan Židan. Še dobro, da je bila proslava na Gorenjskem, ker drugje očitno ne govorijo slovensko. A šalo na stran, pobijanje civilnega prebivalstva so sodelujoči poimenovali moralna zmaga.

Slovesnost je organizator prireditve Ladislav Lipič označil kot organiziranje v spomin na največjo izbojevano moralno zmago. “Tukaj je bila izbojevana največja moralna zmaga, zmaga nad vdanostjo v usodo, zmaga zaupanja vase in zmaga odgovornosti za prihodnost lastnega naroda.” Kako so partizani zagotovili prihodnost naroda tako, da so Nemci pobili 41 vaščanov, ni jasno.  Najbrž se je to zgodilo na enak čudežen način, kot sama zmaga, ki je nikoli ni bilo.

Humanistično gibanje, ki je pobijalo Slovence
To pa za naše komuniste ni dovolj, saj na tak način želijo zmagovati še v prihodnosti. Po besedah Lipiča se lahko le na tej in takšnih zmagah ponovno gradi visoka stopnja naše skupne samozavesti, ponosa in enotnosti. Samozavestni v begu, ponosni na poraz in enotni v pobijanju nedolžnih slovenskih družin. Bolje Lipič ne bi mogel opisati narodnoosvobodilnega boja, a obstaja še boljši izraz. Sramota. Če je kdo mislil, da huje ne more biti, je nato slavnostni govornik Ervin Fritz gibanje, ideologijo, ki je odgovorna za pokol največjega števila Slovencev v zgodovini, imenoval kar za humanistično gibanje.

Foto: STA

“Partizanska umetnost je partizanstvo povzdigovala v kulturni boj. Ti poboji niso bili samo dejanje nevredno humanističnega gibanja. Tako partizanska generacija in njen boj pomenita tudi za sedanje generacije zgled človečnosti,” je zatrdil Fritz. Huda jama, teharski jarek, Košnica pri Celju, Bistrica ob Sotli, Bukovje, Iška in več kot 600 drugih morišč so za Fritza zgled človečnosti. V primeru, da bi slavnostni govornik v Nürnbergu dejal, da sta lahko Auschwitz in Dachau zgled humanizma in človečnosti, bi ta preostanek svojega življenja presedel za zapahi. A ne pri nas. Pri nas se oboževalcem genocida ploska. Še več Fritz je nato nadaljeval z omadeževanjem povojnih pobojev, češ da so bili pobiti samo kvizlingi.

Kdo je začel? Jasno, da Fritzovi!
“Seveda pa je dal na svoj seznam povojne poboje kvizlinških sil. Ja grdi komunisti, grdi partizani, so jih menda vse poprek ubili. Niso jim sodili in jim niso privoščili groba, ampak kdo je začel,”
je dejal Fritz. Ampak gospod Fritz, začeli so komunisti. Zaradi okupacije so lahko delovali legalno. Začeli so pobijati ljudi iz svojih predvojnih seznamov: v Ljubljani, Mariboru, Celju. Prvi maj so v Trbovljah praznovali z nacisti, po vaseh so morili kmete, veleposestnike, trgovce. Kdo je torej začel gospod Fritz? Jasno je, da vi in vaši.

Foto: STA

Kaj tako neumnega še nismo slišali
Tako kot v Dražgošah so komunisti največjo stisko naroda izkoristili za svojo revolucijo. Nato pa je začel Fritz moliti. Častiti na oltarju vse pridobitve socializma, ki bi se moral vrniti. “Nastopil je socializem. Nekateri pravijo totalitarizem in vsiljeni družbeni red. Prav, a kaj so nam takrat vsilili komunisti? Vsilili so podružbljenje privatnih bank in podjetij, nacionalizacijo sovražnega premoženja, veleposestev, fevdalnih posesti, vsilili so splošno volilno pravico, enake pravice za ženske, civilno poroko, planirano nacionalno ekonomijo, socialno, zdravstveno in pokojninsko zavarovanje, brezplačno šolanje za vse,” je še v govoru povedal Fritz. Kaj tako neumnega v zgodovini dražgoških proslav še nismo slišali.

Foto: STA

Obvezno šolanje je prva uvedla Marija Terezija, civilno poroko pa so uvedli Francozi v času Ilirskih provinc. Ostalo kar je povedal Fritz drži. Vsi ti koraki so prinesli bedo, revščino in državo, ki je za nekaj desetletij zaostajala za razvitim svetom. Da niti ne omenjamo represivne države, ki je vsakega oporečnika zaprla ali pa celo umorila. A to še ni vse, nato je pričel Fritz odkrito groziti. “Delavci, socialistični samoupravljalci, so zdaj postali delojemalci, prisiljeni v mezdne odnose. Znamenita cinična gospodarska zbornica narekuje deželi svoj svetovni nazor, ki ga zaobjema en sam pojem- biznis. Zdaj družbeno gibanje za demokratični socializem dela prve pogumne korake. Naša gesla so: podružbljena proizvodnja in družbena praksa, socialna skladnost, enakost, varnost, zaščita okolja, znanost, kultura. Uvedli bomo rdečo državo, rdečo samoupravo. Gospodje ljubeznivi, ki držite za vrat domovino, totalno ste pogrešljivi skupaj s privatno lastnino” je povedal Fritz.

 

Policisti so bili prisotni v Dražgošah in v normalni državi bi bil Fritz v zaporu zaradi ogrožanja ustavne ureditve. Človek je napovedal konec zasebne lastnine, ki je ustavna kategorija, grozil je s komunistično državo,  komunistično upravo, a po potvarjanju zgodovine in grožnjah z novo revolucijo, se je šele začela prava komedija.

Okrcal grde kapitaliste, kako so razprodali najboljša podjetja, pred njim pa ploskali sami razprodajalci podjetij
Fritz je okrcal grde kapitaliste, kako so razprodali najboljša podjetja, temu pa je ploskala prisotna Alenka Bratušek, ki je z razprodajo pravzaprav začela. “Vladajoči so nam razprodali še zadnje ostanke bank, mnoga najboljša podjetja, letališče, prehranska podjetja. Zapravili so nam celo mineralno vodo Radensko in Donat,” je dejal. Bratuškova, Pahor, Janković, Erjavec in Židan. Vsi so stali in ploskali. Vsi razprodajalci državni podjetij, vsi kaviar socialisti. Vsi s toliko zasebne lastnine, da bi lahko preživeli nekaj družin. A kritika ni letela na njih, ve se namreč, kdo je sovražnik števila ena in Fritz ga ni pozabil omeniti. V Dražgošah se ne zbirajo zato, ker bi bila bitka pomembna, pač pa zato, ker nasprotujejo Janezu Janši.

“Tovarišice in tovariši, mi, ki smo zbrani na tej spominski slovesnosti, se prav gotovo v veliki meri strinjamo, da je slovensko uporniško svobodnjaštvo iz II. svetovne vojne, ki se je v novejšem času pokazalo tudi proti velikosrbskemu hegemonizmu in tudi proti politiki Janeza Janše, tista vseljudska volja, na kateri bo slonela bodočnost tega ljudstva.” Prihodnost gospod Fritz in ne bodočnost in ne gospod Fritz večina ljudstva je na zadnjih volitvah volila za Janšo. Strah je prisoten v teh, ki svoje privilegije odevajo v socializem in podobne pravljice. Strah, da se jih ne bo nihče spominjal in da jih bo zgodovina uvrstila med diktatorje in norce. Zato tudi častijo Dražgoše in v blato tlačijo osamosvojitev.

Foto: STA

Dražgoše kot simbol njihove oblasti, izpeljane iz genocida
“A tudi mi smo se rešili iz slabega v hujše,” je prepričan Fritz. “Da je sedanja Slovenija uresničena sanja stoletji in tisočletji, je zgolj pretiravanje. (aplavz) Kajti znameniti osamosvojitelji so z osamosvojitvijo izvedli tudi protirevolucijo, to se pravi, restavracijo kapitalizma. Ti, znameniti demokrati za to niso nikogar vprašali,” je še povedal. Res je, prav nikogar niso vprašali, razen 95 odstotkov Slovenk in Slovencev, ki so 23. decembra 1990 množično obkrožili DA za izhod iz propadlega socializma. Niso pa vprašali nikogar o teh, ki menijo, da so bogovi na zemlji in to želijo spet postati. Fritza boli, da socializma ni več, kajti ravno v tistem sistemu, so ritolizniki in kvizlingi najbolje uspevali in se pretvarjali, da najbolje vedo, kaj je dobro za ljudstvo, ki jih je preziralo. Da so Dražgoše simbol njihove oblasti, izpeljane iz genocida, pa je potrdil tudi zadnji predsednik komunistov Milan Kučan. On namreč hodi v Dražgoše, ker so te simbol njihove oblasti. Če ne bi bile, ga ne bi bilo tam. Za Nova24TV je glede svoje udeležbe povedal: “Zaradi tega, ker Dražgoše so. Če Dražgoš ne bi bilo, me ne bi bilo tu.”

Tanja Fajon v Dražgošah s poslancem SD Matjažem Nemcem in Milanom Kučanom. (Foto: Facebook)

Da gre za shod nestrpnežev in hujskačev, pa so dokazali tudi udeleženci. Našo novinarko so obkladali z žaljivkami in grožnjami. S tem so pokazali, da gre za shod sovraštva do vseh, ki mislimo drugače. Karkoli, skoraj vsi so v Dražgoše prišli z dragimi BMW-ji, Mercedesi, in Audiji, nosili so krznene plašče in drage čevlje. Narod bo kmalu spoznal, da ne more podpirati ljudi, ki drugim pridigajo o skromnosti, sami pa živijo na veliki nogi, se operirajo v tujini in svoje otroke pošiljajo na najboljše zasebne šole. Za vse ostalo pa bo poskrbel čas.

Hana Murn

 • janko

  Kdaj bomo vsi hodili na volitve, kdaj? zakonsko obvezno bi moralo biti. Vedno volijo koristolovci.

  SOKRIVI SMO PRI UNIČEVANJU NARODA IN DRŽAVE, KER NE HODIMO VSI VOLIT!!

  • Novakec1

   Koga boš pa volu, vol…

   • skorpijon93

    na češkem je po zadnjih volitvah volilna udeležba znašala 66,5 %, na Poljskem, Madžarskem še nekoliko višje, vse države znatno več kakor v SLOVENIJI, kjer se samo jamra , rešitev pa ne išče

    • Novakec1

     Stranke ki bo slolandijo iz dreka potegnila ni na obzorju, ka pa zdej?

   • milanček

    tebe ne! revček!

   • janko

    Tiste(ga), ki so se s svojim življenjem izkazali za dobre in uspešne! Po domač povedan, ki hodijo redno k maši, med njimi je svet vedno lep, tam si srečen.Kajti glavna poanta vere je ljubezen; ljubezen pa ne išče svojega, ne pozna krivice, se ne ponaša….
    Kakšno nasprotje temu so komunisti: še premalo smo jih pobili….

    • Philip Morris

     sam ne volim, spadam me 40- 50% slovencev, ki ne volijo in dvomim da bi volili po kriteriju kdo hodi k maši in kdo ne…….hehehehehehe

     • janko

      Če me že kdo vpraša koga volit, pa povem kar mislim. Seveda se zdi to smešni kriterij, bo pa nekaj na tem, če ti pol stoletja poslušaš same dobre stvari, se te nekaj prime, a ne?

     • Philip Morris

      Jezus je tudi izjavil, da je potrebno spoštovati vsako oblast, ker da je ta dana od Boga, mislim da v pismu rimljanom……okrog 50 % volilcev, ki ne voli čaka neko novo opcijo, ki politike ne bo gradila na osnovi ww2
      kučan, janša vsi so isti komunisti…..

     • janko

      Vsi kar niso isti. Tudi na “danost” glejmo predmetno. Pol volilcev, ki čaka… so soodgovorni za porazno stanje!

     • Philip Morris

      erjavček je odletel, naslednja sprememba se mora zgoditi v SDS, ker sedanji in večni predsednik SDS, komunist janša, politiko te stranke gradi na sovraštvu in osebnem maščevanju ter zamerah…….jugoslovanske komunjare so se prvo sprle z ruskimi, potem so se slovenske z jugoslovanskimi, nazadnje pa so se slovenske sprle še med sabo …. https://www.rtvslo.si/slovenija/30-let/spopad-dveh-konceptov-ki-je-razklal-zvezo-komunistov-jugoslavije/511744
      TITO, KUČAN, JANŠA VSI SO ISTI KOMUNISTI

     • janko

      Vso to zgodovino poznam, sem spremljal.
      Kot vsak človek je tudi JJ krvav pod kožo. Je pa genij, kakor naš zet Trump. Janšev talent moramo izkoristiti za rešitev Slovenije. Že 30 let ga komunisti dušijo.
      Niso vsi politiki isti, niso vsi komunisti, Filip. Niso!

     • Lustrator

      Mokre sanje vsakega komija. Rdečesrajčniki se raje malo vzamite v roke in si za predsednike stranke enkrat za spremembo izberite človeka s katerim si boste drznili napenjati ljudstvo več kot na 1 volitvah, ne pa da ste iz volitev v volitve bolj patetični v svojem izboru najslabšega izmed najslabših. pa mi ne gre za vaš “ugled”, ampak izključno za ugled države, ki ga s svojimi pajaci korenito krnite – v celotni zgodovini ne posedujete niti enega državnika, ki bi ga zahod cenil.

     • Philip Morris

      hahahahaha vsak novopečeni politik premaga izkušenega “genijalca” (kakor pravi janko) komunista janeza, zato ker janezek nima ničesar drugega za ponudit, kot sovraštvo, novopečenci morajo v kampanji samo dokazati da so proti janševi politiki sovraštva in zagotovo dobijo volitve, desni blok odkrito kaže kako je sovražen in nestrpen, zato levi komedijanti (pa še to slabi) z lahkoto zmagujejo, trpi pa seveda Slovenija….desni in levi fosili iz polpretekle zgodovine jo vlečete nazaj…
      SLOVENIJA JE KOMEDIJA

     • Lustrator

      kakšno sovraštvo neki? če bi bil Janez ne sovražen, ampak sploh pravičen, bi vas dal že leta 91 vse komije v samice, tiste najvišjerangirane udbovce in partijce pa pred strelski vod, kaj šele, če bi bil SOVRAŽEN kot mu očitaš. Dejstvo je, da je SDS edina parlamentarna stranka, ki je na vseh dosedanjih volitvah vabila vse stranke na koalicijska pogajanja, komiji pa možnost za sodelovanje z največjo stranko že vnaprej zavbračajo – hujšega sovraštva kot izključevanje pravzaprav ni. prav tako je dejstvo, da je SDS poleg Nsi edina stranka, ki na prav vsakih volitvah predstavi svoj obsežen program za rešitev Slovenije in da tudi ko so v opoziciji, vedno oddajo največje število predlogov rešitev za vlado. Je to zate sovraštvo?

      Govoriš o desnem bloku in sovraštvu, a v Sloveniji dejansko nimamo niti desne stranke, kaj šele bloka, prav tako je tudi tvoje nabijanje o sovraštvu milo rečeno patetično glede na to, da so tvoji ideološki idoli še v 90ih letih POBIJALI drugačemisleče v tujini, še danes pa jih mimoustavno pošiljate v zapore. če bi Slovenija imela desnico, kaj šele SOVRAŽNO desnico, verjemi da ne bi v vsej državi stal niti en samcat spomenik partizanstvu (=revoluciji), na prostosti pa ne bi bil niti en sam glasen ali tihi podpornik SFRJ, Tita, komunizma oziroma kulturnega marksizma.

      Ko si že največjega slovenskega protikomunista označil za komunista, mi lahko torej predstaviš kateri Janšev antipol je ključen protuikomunist v naši državi? Se ne počutiš prav nič patetično, ko v zrak streljaš tako abotna protislovja?

     • Philip Morris

      jaz za razliko od tebe idolov NIMAM in ne štej mene med komuniste, ti si janševa komunjara, tole so pa krščanske komunjare,NSl, ki bi v slovenijo za začetek uvozile 5000 migrantov, zdaj se mi pa skidaj s kurca.. kučanove in janševe komunjare čim prej pocrkajte… https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/56db1f4d1dbd8/ljudmila-novak-bi-sprejela-5-tisoc-migrantov

     • Lustrator

      Še zadnjič: odgovori mi na moje zelo jasno vprašanje ali pa nehaj v 3 krasne blejati neumnosti in zapravljati moj čas. Če ne znaš ločiti komunistov od protikomunistov, potem bodo zate bolj pristojne kakšne psihiatrične institucije, kot pa tale forum.

     • Anton

      A ti jih pa znaš verjetno si se tega naučil na partijskih sestankih in tečajih.

     • Anton

      Vidi se da vam kolaboracija s hitlerjem še ni šla iz glave.!

     • janko

      Janez nekaj ma! Je izkušen, je genij in noben rdečuh mu ne seže do pasu. A veš, Filip, tako kot vsi traktorji niso enaki, čeprav so enako močni. Od oktobra dalje, do nekje marca zaradi namočenosti zemlje odpovesta moj nemški in angleški. Vzamem ruskega – špera zadaj in spredaj, mraz ni problem, dvojna kolesa in gremo naši. Od septembra že vseskozi delam v gozdu, brez problemov. Tudi v močvirju in bregu. Tako sta tudi naš zet Trump in naše gore list Janez morda nekoliko “oglata” ampak izvrstna. Haha, a nisem dobro povedal? Daj mi en plus, no.

     • Anton

      Zahod ceni samo denar in bedake, ko pa se bedaki kaj naučijo jih odstrani ala Sulejmanija.

     • Anton

      Drži samo Janša je prebegnil, ker je pri koritu hotel biti prvi, pa so ga odrinili, pa je revež iz razočaranja odrinil drugam kjer je on prvi.

     • Anton

      S tabo vred.!!!!!!

     • Steiermark

      Seveda, zombiji ne hodite k maši….

     • Anton

      Vedno je boljši kristjan tisti, ki v gostilni misli na Boga, kod tisti, ki v cerkvi misli na gostilno.

    • Novakec1

     Te stranke še ni na papirju. Drugače pa kar lepo napisano. Deset božjih zapovedi v ustavo pa bo bolje.

     • Philip Morris

      skoraj vse božje zapovedi, so že zdavnaj v ustavi in zakonih

     • Lustrator

      A kaj ko v ustanovi namenjeni interpretaciji teh zakonov sedi velika večina takih, ki je na svoje položaje prišla s sistematičnim zanikanjem in ignoriranjem teh istih zakonov.

     • Novakec1

      Samo ne spoštujejo se povsod, v tem je problem.

     • Anton

      Velja, ampak to bo veljalo tudi za vas klečeplazce in kolaborante, pedofile ter srečne samo takrat ko ste med svojimi, torej ne priznate demokracije in spoštovanja različnosti, koga je torej treba odstraniti, sploh pa niste opazili, da je komunajzarska golazen skupaj z vami pri maši.!

   • Nicolas Lalos

    Ja JJ ne ….koga pa :-)

   • Lustrator

    Če ti to še danes ni jasno, je bolje, da niti ne voliš, niti ne deliš z nami domovine. Ni ga hujšega kot živeti v državi polni političnih imbecilov, ki ne razločujejo črno od belega.

    • Anton

     Točno tako, poberi se že enkrat.
     Poberi se satan ne skušaj gospoda svojega boga!

  • milanček

   100% se strinjam s teboj, smo sokrivi, da idioti ala frtzel oz lipić (ć!) še vedno lažejo in po navodilih kućana uničujejo slovenski narod!

   • freedomfighter

    V demokraciji so vedno.krivi ljudje to jaz trdim ves cas…zato ogromno.ljudi ne.mara demokracije ki prinasa svobodo in odgovornost

    • šmentanamuha

     Me veseli, da se lahko enkrat strinjam s teboj.

     • freedomfighter

      Zanimivo ker ce se strinjas z mano glede demokracije, svobode in odgovornosti po tem.bi se morala strinjati v vecini stvari ker celotno moje politicno razmisljanje temelji na idejo svobode in odgovornosti…vec ko imamo ljudje svobode vec imamo tudi odgovornosti in v modernem svetu se kaze da neuspesni ljudje se vedno ne morejo sprejeti niti delcka odgovornosti za svojo bedo med tem ko svoboscine pa koristijo brez problema
      Skratka ljudje mislijo da so za uspehe zasluzni sami za poraze pa ne nosijo nobene odgovornosti

    • Lustrator

     Med drugim tudi ti, ki ne priznavaš, kaj šele prevzemaš prav nobene odgovornosti za zla dejanja tvoje sedanje-nekdanje politične opcije, ki v imenu “svobode” že od leta 1941 pustoši po tej naši zdesetkani domovini. Še huje – zate je njihovo neodgovorno ravnanje celo NORMALNO, vsi, ki opozarjamo, da smo radikalno daleč od “normalnega”, pa smo zaradi tega v tvojih “svobodno odgovornih” očeh nezadovoljni neuspešneži.

     Koga barvaš?

     • freedomfighter

      Ja jaz prav nikogar ne krivim za svoje uspehe in neuspehe…moja politicna opcija tudi nima nic z bivsimi komunisti tako da spet ne vem kaj si zmislujes…liberalizem temelji na osebni odgovornosti in svobodi in v sloveniji prakticno nimamo take stranke tako da mojih ni…na levici bi omejili vse kar njim ni vsec in na desnici bi omejili vse kar nim nji vsec…jaz se ne strinjam z njimi ker jaz nebi ne enim ne drugim omejeval nic…ce se hocejo geji porocati naj se in ce zelijo verniki cel dan viseti v cerkvi naj to delajo ker je njihova pravica…ljidje kot ti in tvoji desnicarji in levicarji pa se z mano nikakor ne morete strinjati ker enostavno ne morete ziveti brez velike drzve ki vam nadzoruje vse od spolnega zivljenja naprej
      Ljudje ste tako bogi da potrebujete omejitev s katero odraslo osebo se lahko porocite kar je zame tako noro da si sploh ne znam objasnit kaj vam gre po glavi da si jemljete pravico drugim govoriti kaj lahko delajo

     • Lustrator

      Še enkrat: ne razumeš osnovnih pojmov, kot so “levica”, “desnica” in “liberalizem”, zato prav nič v tem zapisu nima nikakršnega smisla. Desničarji (ki jih v Sloveniji vsaj v strankarski obliki nimamo) niti pod razno ne promovirajo debele države in totalitarnega razvoja, ampak ravno nasprotno. Tudi SDS (ki je dejansko sredinska stranka), je izrazito usmerjena v to smer, a to s svojimi partijsko spranimi možgani zelo težko dojameš kljub neštetim dokazom. Po domače povedano. Cepljen si proti vsemu nerdečemu, zato mirno spregledaš tudi stranke, ki se zavzemajo za natančno te vrednote s katerimi se samoidentificiraš.

      Kar pa se tičeLGBT in podobnih prismodarij, ki jih sicer promoviraš: tu ne gre za nikakršno enakost ali liberalnost, ampak za načrt vsiljevanja anomalij nad normalnostjo, vladavine manjšine nad večino ne glede na žrtve. Nihče od SDS-ovcev (sredincev) ali normalnih konservativcev nima nič proti gejem in lezbijkam, imamo pa vse proti temu, da se njihove anomalične predstave o svetu uzakoni, izenači neizenačljivo in s tem uniči celotno družbo od otrok dalje. Vsaka družba lahko dobro deluje le, ko je med seboj poenotena vsaj glede osnovnih vrednot – če le te odvzameš, dobiš anarhično brezpravno greznico katere posledice so divjanje najprimitivnejših živalskihvzgibov v človeku in nič drugega. V tem je razlika med libertarcem in liberalistom. Prvi se zaveda pomena vrednot in pravne države, drugi pa sanjaje (tako kot komiji) verjame, da smo ljudje le mehanska bitja brez metafizičnih vzvodov in posledično nezmožni delati zlo tudi če pravila igre niso postavljena.

     • freedomfighter

      Izbira spolnega partnerja nima nic s svobodo hahahah ali pa pravica da se dve odrasli osebi porocita nima nic s svobodo hahah ravno to je velika drzava ki nadzoruje vse od spalnice do groba…nauci se kaj od britanskih torijcev ki razumejo pojem svoboda…libertarci drugace v 90 procentih primerih podpirajo lgbt pravice za to ker so povsem v skladu z njihovo idejo svobode…tako kot nasprotujeho velikemu vojaskemu proracuni in veliki drzavi na splosno…skratka libertarci so nasprotje tega kar zagovarjas ti…libertarci podpirajo prakticno vse svoboscine ker vrjamejo da je edini namen drzave zagotavljanje ugodnih ekonomskih pogojev in varovanje pravic…
      Taki pajaci kot ti ste mi res zabavni ki govoris o libertarizmu pa sploh ne ves kaj je to…pa tako zblojen pogled imas na svet da niti ne razumes pojma svoboda ( da lahko pocnes karkoli hoces dokler ne posegas v pravice drugega) to je libertarizem kar zagovarjas ti je pa socialni tradicionalizem v katerem drzava odloca cisto vse o zivljenju posameznika….libertarci tudi VSI podpirako avtanezijo ker vrjamejo da ima clovek pravico odlocati o tem kako zakljuci zivljenje
      Libertarci zagovarjamo tudi svobodo veroizpovedi in sekularizacijo, libertarci v vecini zagovarjamo pravico do splava(tu so mnenja sicer deljena iz ocitnih razlogov ker eni zagovarjajo svobodo in pravice mame drugi pa pravice in svobodo otroka
      Libertarizem je nasprotje tvoje ideologije prakticno v seh pogledih…da ne govorimo o tem da libertarci mocno zagovarjajo dokaj odprto migrantsko politiko ker vrjamemo v clovekovo pravico da lahko zivi kjer hoce

      Res raje ne omenjaj vec libertarizma ker nimas pojma o njem…ze to da mislis da ima libertarizem karkoli veze s tradicijami pokaze tvoje nepoznavanje te politicne smeri
      Ti si navaden tradicionalist in nimas prav nic z libertrcem razen mogoce se strinjas v kaksni ekonomski stvari pa se to mocno dvomim ker sem preprican da dajes prednost domacim delavcem pred tujimi…libertarec te razlike ne dela ker ve da davek placa eden indrugi
      Sedaj pa ze vem da bos ti zacel s svojim tradicionalisticno socialisticnimi argumenti kaj je prav in kaj narobe…libertarec si ne jemlje pravice drugim govoriti kaj je prav in kaj narobe za to ker je to samo po sebi subjektivno mnenje…edine zakone ki jih libertarci zagovarjamo so tisti ki varujejo clovekovo svobodo( varstvo pred zlorabami in zlocini) skratka cisto nasprotje tvoje ideologije ki te uci da moras svoj prav vsiljevati v vse pore druzbe…libertarec ne pametuje katero zivljenje je boljse konservativno ali liberalno ampak trdi da je to osebna odlocitev ki spada pod osebno svobodo
      In daj povej mi samo to…katero svoboscino si recimo ti kot tradicionalist izgubil v modernem svetu? A ti kdo preprecuje obiskovnje cerkve? A ti kdo prepoveduje tradicionalno zivljenje? Ne ti bi rad drugim prepovedoval stvari

 • Sara Belli

  PARTIZANI SO BILI NAVADNE PODGANE! ZIVELI SLOVENCI! ZIVELA SLOVENIJA! ZIVELI DOMOBRANCI! ZIVELA SDS!

  • Imperial Commando

   Marš provokator.

  • sloven

   Domobranci niso bili slovenci in ti verjetno tudi ne

  • Normalen

   Če še nisi crknu potem pohiti

  • macon

   Admin, pobriši zgornjega rdečega provokatorja.

   Takole si levi zmešanci predstavljate opozicijo, v resnici ste pa sami taki.

 • Hanzi

  V nedeljo 12. decembra 2020? WHF?

 • crniocar

  na dan norcev samo še ovce manjkajo s kakšnim kozlom

 • WISKY 1000

  Na kratko,friclu,frantlu,rdečim maskaram se je zrolalo,noben psihiater jim ne more vec pomahati.

  • Anton

   Pomaha jim lahko, pomagati tebi pa bo moral psihiater .!

 • WISKY 1000

  Komunajzar fricl sam ne ve kaj je nakracal

 • Hribouc

  Prišel bo dan, ko jim bo sojeno po Zakonu vseh Vesolij za kompanijo s Hudičem !
  ———————————————–
  Prišel bo dan, ko jim bo sojeno posthumno za zločinsko revolucijo 1941 – 1943 – 1946-1991 !
  —————————————————————-
  Prišel bo dan , ko bo sojeno Bandi, ki malikuje zločinstvo NOB & OF Revolucije!
  ——————————————————————————

  Ni še tukaj, je pa blizu dan, ko bo objavljeno, da so Fritzu, Švabu po rodu, ploskala
  glava države:
  BORUT PAHOR predsednik države
  MARJAN ŠAREC preds.vlade
  ŽIDAN ŽIDANOVIČ preds, Parlamenta
  in še mnogo svgojati, malikovalcev zločinskih LAŽGOŠ !

  TOTALNO ČISTO JASNO PROTIUSTAVNO IN PROTIDRŽAVNO DEJANJE VODSTVA 1.REPUBLIKE SLOVENIJE !

  Inj – Opozicija, Janez Janša, Marjan Podobnikov in Franc Kangler z krščanarjem
  Toninom – TOPOGLAVO MOLČIJO ?
  KAJ KALKULIRA SPET TA ZAKISANA SLOVENSKA, KAKOR, POMLAD ?

  Za Ergjavcem, se začnite poslavljati še vi, ki niste sposobni narediti 2.Republike!

 • Peter

  V normalni državi bi na tako pustno rajanje prišlo kakšnih 20 starcev, ki bi 5 minut obujali spomine, pojdeli zastonj golaš in potem šli domov.
  Niti blizu ne bi bilo vrhov politike, države, sodstva, policije,….no.

 • if

  Pahor, Kučan, Fritz&Druščina, iz socilaizma ste razgradili SFRJ, iz socilaizma razgrajujete RS!
  Ste garant nujnega propada!

 • tomven

  Ta fricl mora biti duševni bolnik. Normalen človek ne more izpustiti takih neumnosti, laži in ostalih nebuloz.

  • JANEZ GUS

   Žalostno je,da predsednik države ploska tem nebulozam.Za ostali bebce se ne čudim.

   • WISKY 1000

    Borut se mora prilagajat tudi rdečuhom,kruh je le kruh

  • Anton

   Običajno bolni obmetavajo zdrave z bolnimi pripombami.

   • tomven

    Vam se pa tudi z wapom(visokotlačnim čistilcem) ne da sprat rdeče barve z glave in oči. Siromak

 • WISKY 1000

  Ravno kar sem gledal oddajo čez planke-Lihtenštajn,veste zakaj je ta kneževina (Švica)tako uspešna,zato,ker nimajo rdečih maškar.

  • maček ivan

   Malo si poglej kam to paše!???!

   • Anton

    Vi jih imate svoje v vatikanu. RDEČE maškare namreč.

 • sloustava

  Hvalico sem pogresala…

  • maček ivan

   … daj si ga kam zatlaćći….

 • maček ivan

  Problem nastane takrat, ko mi začne ta gamad pulit cekin iz žepa. Takrat se pa prijateljstvo konča.

 • Miro Jereb

  Tale gospod je rezultat pomanjkanja prostora v domovih za ostarele…ne vem ali so ga na nosilih prinesli in ali ga v Polju pogrešajo…za KOZLAT.

 • maček ivan

  NO FUCKING MONEY FOR YOU!!!!

 • maček ivan

  Ljubi bog kako bo spokalo, marsikomu se sploh ne sanja.

 • skorpijon93

  slovenija je nora država, z norimi volivci, zgledujte se po češki,slovaški

 • skorpijon93

  komunisti, fašisti, nacisti, islam isti ste !!!” vsi !

  • Anton

   Pozabil si klerikalce.

 • JANEZ GUS

  Zanima me ,kateri demokrat bo vložil obtožnico proti temu norcu Frizlu.Sram pa je lahko tudi veterane ,da tega učanovega izdajalca Lipiča držojo med svojimi vrstami.Jaz sem zaradi te komunistične izdajalske podgane takoj izstopil iz veteranskih vrst.

  • VERZIFIKATOR

   Ermin Fritzl

   MOJ BOJ

   Me poznate, Ermin sem seveda,
   tu in tam sem včasih zrimal kakšno,
   po pravilu vedno rimo takšno,
   da odstopal nisem od pogleda.

   Od pogleda vélikega brata,
   ki mu vdano služim vse življenje,
   pravzaprav njegovo sem stvarjenje,
   vmes so le železna težka vrata.

   Ermin Fritzl sem, saj dobro veste,
   le oglejte se me, sem bojevnik,
   manjka tukaj kakšen še pridevnik,
   glejte, na pohod ki z mano greste.

   Na pohod, poraz da proslavimo,
   v bojih zmag krvavo namreč manjka,
   na pohod gremó, da brez postanka
   zafrustriranost tam prebolimo.

   Sam se bojeval bom kar z besedo,
   ta mi še kako sovražno teče,
   se zastonj mi Fritzl pač ne reče,
   vso razgalil bom človeško bedo.

   V boju obračunal bom s sovragi,
   gnev bom zlival svoj, se ve, na tiste,
   ki odklanjajo karieriste,
   jih razkrinkal, vsi da bodo nagi.

   Fritzl sem, ime me tuje peče,
   Ermin vas na Rommla vse spominja,
   revež sem, ki večno se udinja,
   ker iz lastne ven ne more ječe.

 • milanček

  lipić, tetoviraj si tita na svojga tiča in naj ti ga tvoja žena, če jo nimaš,drugače pa drolja vleče cele noči! crkni, idiot jugo drhali!

 • JANEZ GUS

  Ladja norcev.EU IN ZDA nas vstrajno opazuje.

 • Mirko

  …….zaradi katerega danes na Gorenjskem govorimo slovensko….

  A to na Jesenicah in v Kranju tudi velja? Ali pa ta dva kraja nista več v Sloveniji, sta že del BiH in Kosova.

 • JANEZ GUS

  Kdo upa trdit,da je Slovenija normalna država.

  • Anton

   Jaz apsolutno lahko, da pa ima normalen narod pa v 50% ne morem trditi.
   NEKOČ, ob nekem sporu je negdo rekel, da jih je polovico potrebno pobiti, zaradi tega je bil priveden na sodišče in se je moral za svoje gobcanje opravičiti, ker pa je bil janšatov, se je opravičil z besedami:”OPRAVIČUJEM SE, IN PRIZNAM, DA JIH POLOVICO NI TREBA POBITI.

 • nočna mora

  Kaj se spet bunite desničarske izdajalske pizde? Spet pljuvate po partizanih. Gamad pokvarjena. Žal mi je samo to, da vas nismo še več zmetali v brezna leta 45’… Podgane ste se razmnožile in potrebna bo ponovna deratizacija !!!

  • JANEZ GUS

   Podgana tisočerih nickovČakaš na vrsto za brezno.

   • nočna mora

    Tudi tebe lahko fuknem v brezno…kapish hoštaplar?

    • macon

     Debilček, a te tlačijo nočne more? Še bolj te bodo.

     Admin, pobriši zmešanca.

 • JANEZ GUS

  Moderator oživel je .IMAŠ DELO.

 • Slovenka

  Škoda zgubljati čas s sejmom norcev. Nova, predlagam vam, da se posvetite omrežju G5 in konoplji. To sta važni temi, ki ju bo morala SDS slej ko prej načeti.

  • šmentanamuha

   Napoved državljanske vojne in rušenje ustavnega reda ni nekaj, kar bi lahko ali smeli spregledati. G5 že stoji po celi Evropi, snifajo in kadijo pa tudi že vsi, čeprav nelegalno.

   • Slovenka

    Ne vem, če je G5 res že tako samoumeven, glede konoplje pa bi bila potrebna večja prožnost.

    • šmentanamuha

     Okrog sebe poglej, vse so že postavili, hitro in nevidno. Če pride do državljanske vojne, je bolje, da smo trezni kot zakajeni.

     • Slovenka

      Se pravi, da nam Šarec laže, ko trdi, da so ustavili dejavnosti v zvezi s 5G, ker niso znani vplivi na okolje!

 • xtc

  Zbor psihiatričnih bolnikov ,ki jih je treba hospitaliziorat na zaprt oddelek psihiatrije.

  • TopGun

   Ne bi nič pomagalo pa še velik strošek bi bil. Bi jih poslal na kakšno tusiranje pa ne z vodo.

 • Black_hawk

  Saj je vsako leto isto, iste nebuloze, provokacija na polno. Desnica pa v zrak. Zakaj nobenega prispevka o gospodarskem forumu v Davosu, kjer so zbrani NORMALNI, je bistveno bolj zanimivo.

  • pesjanar

   Niso vsi normalni ,tam bo tudi naš serpentinšek,pelje svojo frajlo na izlet……

 • nočna mora

  Kaj se spet bunite desničarske izdajalske pizde? Spet pljuvate po partizanih. Gamad pokvarjena. Žal mi je samo to, da vas nismo še več zmetali v brezna leta 45’… Podgane ste se razmnožile in potrebna bo ponovna deratizacija !!!

  • šmentanamuha

   Saj saj, to je tudi bila Fritzlova napoved in ti si takoj postal korajžen, ker je Kučan ploskal v prvi vrsti.

 • šmentanamuha

  Šiškota so zaprli, ker hoče s svojo Vardo varovat državno mejo svoje domovine pred tujci ilegalci, ki vdirajo vanjo brez kontrole, mi pa jih za nameček še pogostimo. To so kučanisti poimenovali poskus prevrata in ga strpali v zapor. Fritzl pa je v Dražgošah napovedal protiustavni prevrat in vrnitev nazaj v rdeči komunizem, pa so mu kučmani s Kučanom in Pahorjem na čelu ploskali. Kje je policija, kje je državno tožilstvo, kje so politični vrhovi, da izdajo ukaz o takojšnjem sankcioniranju rdečega zombija in vseh, ki so mu ploskali.
  Šarec, ti si ena navadna usrana pička. Zaradi enih pedrov, ki so si razbijali šipe v neki beznici, si še na tešče v pižami dajal izjave, ne upaš pa si zahtevati odstopa Štromajerja od svojega ministra zaradi ogabno žaljive božične voščilnice katolikom, in nimaš komentarja, ko se kučanisti na neki zombi proslavi zgražajo nad osamosvojitvijo Slovenije in napovejo rušenje ustavnega reda, kar je isto kot napoved državljanske vojne. Model, dej odstopi, ker to bo dobro za vse nas in tudi zate.

  • Lustrator

   Podpišem vse razen tiste začetne puhlice z Vardo oziroma Šiškom, ki jim je dejansko za varovanje svoje domovine pred tujci ilegalci približno toliko kot njihovim ideološkim prednikom – nič.

 • samotoje

  Včasih je veljalo, da je treba starce poslušati, ker so modri. Tile pajaci pa lažejo, kot pes teče. Razumem nekako, da zelenci tipa Lara Janković, Savić, Fajon in podobni blebetajo vse sorte bedarije, ampak Fritz bi pa že lahko kaj po resnici povedal, preden ga bo Gospod poklical na zagovor. Lipič je pa navaden runkl, nouri paver, bi rekli pri nas. Tako izgleda slovenska preteklost in tako je treba gledati na to žalostno, groteskno rajanje.

  • pesjanar

   Kdo je lipič,morda tisti zamaščen kučanov hlapec,ali pa se motim????

   • samotoje

    Ne motiš se.

 • RATATA

  Hana Murn Aleksandrov, 23.12.1990 ni bilo mogoče obkrožiti za izhod iz komunizma, saj je glasovnica vsebovala samo eno vprašanje!
  Ali ste za to, da Slovenija postane samostojna in neodvisna država(??)

 • Gren

  KOMUNIZEM JE PRIŠEL NA OBLAST Z LAŽMI IN KRAJAMI IN POBIJANJEM IN TAKO BO TUDI ODŠEL Z OBLASTI !

  • Anton

   Komunizem se vrne ko je potreben, ne po nalogu bogatašev, čeprav mislim da se v obliki kakršen je bil ne bo več pojavil.

 • šmentanamuha

  Tuneka tak hiter brišejo, da mu še odgovoriti ne morem.
  Ampak vseeno, Tunka bunka, Ne kuri ražnja, dokler zajec še teka po gozdu …

 • freedomfighter

  Saj razumete da so civiliste pobili.nemci.in.ne.partizani kaj ne? Ce se temu ne rece moralna zmaga po tem.ne.vem cemu se lahko

  • šmentanamuha

   Moralna zmaga, ker so Nemci zaradi provokacije pobili 41 nedolžnih domačinov? Kaj si spohal?

   • freedomfighter

    Ja absolutno ker so nemci in vsi ki so imeli kakersnokoli povezavo z njimi izpadli cisti tirani…moralna zmaga nad nemci saj po takem zlocinuni mogel mihce upravicevati njihovih dejanj…razen vi na novi seveda ki za nemski zlocin krivite partizane…nemci so za ofenzivo na poljsko tudi krivili poljake tako da vidim od kje jemljete ideje

    • centurion

     ….butl…

    • šmentanamuha

     Model resno si zadet, sam ne vem od česa.

     • centurion

      Taki modeli se rodijo.
      Tam v levem hlevu.

     • freedomfighter

      Ne v hlevu se rojevate taki kot vi in vasi preroki

     • centurion

      Maš prou. Vi se telite.

     • freedomfighter

      Vecina na ljudi se je civilizirala in zapustila hlev tako da se rojevamo v porodnisnicah in ne na tradicionalen nacin haha

    • RATATA

     So jih vaščani prosili naj se umaknejo in hrano bi jim nosili…, pa so ostali in izzivali!!
     Se ve, da je lahko komunist le tisti, ki nima nič in delomrznež!

     • freedomfighter

      Ja izbrali so zelo pametno taktiko…ce bi naredili tako kot si ti opisal nemci nebi storili zlocina in komunisti nebi mogli tega izkoristit za promocijo samih sebe…saj ves da vojskovanje je se najmanj pomemben del voje kaj ne? Preberi si art of war tam notri bos videl kaksne taktike se uporablja za zmgovanje vojn

     • centurion

      Govor prostozidarja srbske lože Moše Pijade, ki ga je imel na prvem zasedanju AVNOJA (Antifašističnega sveta narodne osvoboditve Jugoslavije) novembra 1942 v Bihaću

      Hrani ga arhiv štaba Vrhovne komande jugoslovanske armade na Vojno tehniškem institutu v Beogradu (Št. K-2, 30.12.), in je šele zdaj po 70 letih prišel v javnost.

      Moše Pijade v temnejši uniformi zraven Josipa Broza – Tita

      “Zato je potrebna tolikšna množica brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Streljali bomo in se umikali. Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Po tem bodo vaščani, ki bodo ostali brez strehe sami prišli k nam in mi bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše, ne zemlje, ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo veliki rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Te bomo navezali nase s predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce. Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru.”

     • freedomfighter

      And that is how you win wars and revolutions…sigurno se strinjas da jim nebi uspelo ce nebi ubrali te ekstremno pametne in delujoce taktike
      Britanci so tudi bombandirali civilno prebivalstvo ker so mislili da bodo s tem prisili civiliste da se uprejo oblasti pa njihova taktika ni delovala komunisticna pa je

     • centurion

      Dokazuješ debilnost, svojo in leve linije.

     • macon

      Britanci so pretežno bombardirali infrastrukturo in tovarne, to je odločilo vojno. Pobijanje civilistov je pa tudi zmanjšalo moč Nemcev. Enostavno so pomrli ljudje, ki bi drugače delali in se borili. Ni jih bilo več.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Tole je pa eden najbolj pokvarjenih komentarjev tukaj… Čestitam!

     • RATATA

      Brez naših partizanov pod vodstvom kp ne bi vojna trajala niti sekunde dlje!! Prihranjenih bi bilo pa na tisoče naših rojakov!

     • pesjanar

      To drži samo nekaj si pozabil če ne bi bilo tam na Gorenjskem gošarjev danes ne bi v teh krajih govorili slovensko,jaz židanu verjamem…..

     • RATATA

      se ve, da verjaneš židanu, ko si pa pesjanar!

      a prej se je pa več tisoč let šprehalo pusluensk … ? židan je res stručko za pesjanarje… poleg plemenskih prasic…

   • freedomfighter

    Ja ker so partizani izpadli veliki borci za svobodo nemci pa zlocinci…mogoce ni moralna zmaga je pa sigurno velika pr zmaga

    • Artur

     Ja izpadli so kot veliki borci za tako zaželjeno svobodno sovjetsko Slovenijo, Mater “vsaka jim čast”
     Na kakšen način naj bi bili to moralni zmagovalci če bi po njihovi zaslugi pristali pod “svobodnim” slovenskim stalinovim gulagom. Moralni do koga ?

     Ali si ti na mehkih drogah ali na trdih ?

     Borci Cankarjeve brigade na proslavi obletnice ruske oktobrske revolucije 8. novembra 1943 na Selih pri Šumberku pojejo internacionalo.

     Na klic kominterne združite se v čete –
     v boj za svobodo , v boj za Sovjete.
     Rdeče smo fronte bojevniki mi ,
     ker naše je geslo ,
     Sovjeti sveta.

     Iz ruskih step veliki Stalin kliče zmagovito,
     z naših se gora odziva mu tovariš tito.

     Naglo puške smo zgrabili
     in v gozdove z doma šli,
     ko sovjetski so junaki
     skupen boj oklicali.

     Čez gore, polja
     po svetu naj doni,
     Slovenija svobodna
     sovjetska bodeš ti.

     Tovariš Stalin , hura ! In lep pozdrav.
     Odkod ? S slovenskih gmajn , vasi , iz host.
     Saj jih poznaš. Saj hodiš dobri gost,
     vsak dan med nas, iz Ruskih step daljav ….

     Razpnite čez ves svet vešala !
     Vaš boj so : rop, požig , umor !
     Divjajte ! Kri je zakričala !
     Glavo je dvignil v nas upor !

     Hura ! Rdeči pionirji !
     V temelje , oboke –
     bombe , ekrazit !

     Jutri – rdeči inženirji ,
     skozi slavoloke
     nov svet gradit !

     Naš smeh se razvihra v domovih !
     S čim bomo prali kri ? S krvjo !
     Prisluhnite ! Pri nas v gozdovih
     tesarji novih dni pojo !

    • macon

     Niso bili borci za svobodo, v primerjavi s predvojno Jugoslavijo je bilo vsaj dvajset let po vojni odkrita totalitarna greznica s poboji, procesi, uničevanji ljudi, krajo premoženja in vulgarnimi debili na oblasti in s pištolo v roki.

    • DEATH TO COMMUNISM

     O kakšni svobodi klobasaš?!?!? Komunajzarski svobodi?!?!?!? Dej rajš gobec zapri!

  • centurion

   Teliček rdečekoži, preberi govor Moša Pijade…

   Govor prostozidarja srbske lože Moše Pijade, ki ga je imel na prvem zasedanju AVNOJA (Antifašističnega sveta narodne osvoboditve Jugoslavije) novembra 1942 v Bihaću

   Hrani ga arhiv štaba Vrhovne komande jugoslovanske armade na Vojno tehniškem institutu v Beogradu (Št. K-2, 30.12.), in je šele zdaj po 70 letih prišel v javnost.

   Moše Pijade v temnejši uniformi zraven Josipa Broza – Tita

   “Zato je potrebna tolikšna množica brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Streljali bomo in se umikali. Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Po tem bodo vaščani, ki bodo ostali brez strehe sami prišli k nam in mi bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše, ne zemlje, ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo veliki rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Te bomo navezali nase s predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce. Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru.”

   • DEATH TO COMMUNISM

    Moša Pijade je bil žid.

   • Slovenec

    Kako resnično.

  • bubamara

   Pobili kot maščevanje za pobitih 45 rezervnih policistov par dni pred tem.

   • freedomfighter

    Torej partizani so ubili 45 rezervnih policistov ki so pod poveljem okupatorja in uveljavljajo zlocinsko zakonodajo le tega…kaj je tu narobe?
    Po logiki da se ne sme raniti nikogar ki dela za okupatorja ker se lahko okupator znese nad civilnim prebivalstvom bi to pomenilo da se podredis in posredno pomagas okupatorju
    Ves kako drago in casovno zamudno je iskanje gverilcev po gozdovih

    • macon

     Poboj tistih policajev je bil iz vojaškega vidika brilijanten in smiseln. Dražgoška bedarija pa izpad komandantskega idiota. Če bi bil jaz njegov nadrejeni, bi ga nemudoma dal ustreliti.

     • Lustrator

      Briljanten? Partizanom je bilo kristalno jasno, da ne morejo premagati niti promila nemške vojske, kakor jim je bil znan tudi “cenik” zahrbtno pobitih nemških vojakov, ki ga je nemška vojska zaradi večje transparentnosti in preprečevanja nesmiselnega prelivanja krvi objavila v vsakem kraju.

      Za veliko večino civilnih žrtev med 2. svetovno vojnoso odgovorni partizani – vključno seveda s tistimi, ki so jih izvršili okupatorji na podlagi partizanske provokacije. Če bi bil partizanom cilj uničenje okupatorja, ne pa Slovenstva, bi s svojimi življenji čuvali življenja slovenskih civilistov – če tega ne bi zmogli, bi morali v trenutku prenehati z napadi – tako kot so recimo naredili četniki po direktivi Mihajlovića.

     • macon

      Ja, drži, ampak iz vojaškega smisla je bila zaseda uspešna. Brez lastnih žrtev so pobili 45 Nemcev in dobili njihovo orožje.

     • Lustrator

      To ni poslanstvo nobene vojske razen terorističnih organizacij – edini vzrok zaradi katerega sploh imamo vojske, je obramba civilistov. Če ta cilj ni izpolnjen, je vse zaman tudi (oziroma še posebej) iz vojaškega vidika.

     • macon

      Gverila je tudi oblika vojskovanja, ko so sile zelo neizenačene.

     • Lustrator

      Drži. A če ima to vojskovanje za posledico povečanje civilnih žrtev, ni to nič drugega kot terorizem. Pri nacistih in fašistih so bila pravila jasna: vsak uboj s strani oboroženega bandita (partizani niso bili uradna vojska nobene države) bo imel za posledico toliko in toliko ubitih talcev. Glavno odgovornost za njihovo smrt torej nosijo banditi.

  • tohuvabohu

   A si ti bedak mislil, da so Nemci prišli k nam na dopust?

   • freedomfighter

    Ne saj ravno zaradi tega poslusnost in poniznost pod okupatorjem ne pride v postev…ce bi nemci prisli na dopust nebi streljali civilistov
    Ti zakaj pa se je sploh kdo upiral nemcem…a nebi bilo bolje ce bi prvega septembra cel svet rekel ah se moramo kar predati ker lahko nemci drugace ubijejo kaksnega civilista hahaha

    • macon

     Če si zadosti star, si poslušen recimo pred šefi, četudi moraš prenašati bedake in bedarije. Življenje ni, da se nakurčiš, ker imaš vendar PRAV in je tvoja vsa RESNICA. Življenje je kompromis in šibkejši tudi potrpimo, ker moramo.

     Francozi so hudičevo drugačen in večji narod kot eni Slovenci pa se razen fanatikov niso metali na glavo v brezno ali jurišali z vilami in grabljami.

     • freedomfighter

      In glede francozov se nisem spoznal cloveka ki nebi bil mnenja da bi francozi morali storiti vec…drugace pa ni povsem res da so se upirali le fanatiki ampak je bilo v franciji kar nekaj odpora ki je cez vojno slabil francosko infraatrukturo

     • macon

      Bojda si niso upali več, ker je bilo milijon ali dva njihovih vojnih ujetnikov na farmah na Poljskem vse do konca vojne. Tam so bili v taboriščih, delali na zemlji, Nemci pa so jih stražili.

    • Lon Wolf

     Spodnje Štajerci še vedno čakamo na osvoboditev od komunistićnega terorja rdečih-žido teroristov, ki so do začetka II. sv. vojne v Rusiji pobili nekje 30 milionov naših slovanskih belih bratov, potem so pa to prenesli na vse države, katere je nemški Rajh želel zaščititi(banditi temu pravijo okupacija) pred tem Zlom. V hebrejščini pomeni beseda par-ti-zan, gverilec, terorist. Kardelj-Cardelli, Kidrič, Pijade, Hebrang, Golubić, Wlter Weiss-Tito, so bili jevreji, ki niso verjeli v svetost človeškega življenja in so pobijali slovanski narod, kot insekte. To židje-cionisti še danes počno po vsem svetu, vam pa so natrosili pravljico , da so vas osvobodili od nacistov,ki so jih sami proizvedli in financirali. Ubogi hlapčeke neuki, pa hodite po poteh njihovih zločinov in jih imate celo za svoje osvoboditelje. Pameznom dosta bi rekli Srbi.

  • macon

   Oboji so krivi za pokol. Razmisli o boju iz vojaškega vidika. Partizani so sprejeli pozicijski boj s slabo oborožitvijo in malo streliva. Potem pa niso pomagali ljudem zbežati v gozd skupaj z njimi. Hiše bi Nemci itak skurili.

   • freedomfighter

    No to.pomeni da nemci bi zlocin izvedli tako ali tako sma mogoce bi bil malo manjsi… s tem si sedaj partizane opral se zadnjega delcka krivde ker prej je bilo govora da so zlocin nemci izvedli zaradi partizanov sedaj pravis da bi zlocin izvedli tako ali tako samo v manj skrajni obliki…edino kar se lahko ocita partizanom je da v gledanju na vojaske cilje zrtve civilnega prebivalstva niso daktro s katerim se ukvarjajo…tako kot to ni bil faktor za ostale vojske in gverilce

    • macon

     Ne bi, če iz vasi ne bi streljali nanje. Prastari vojaški zakon je, da se ob osvajanju utrjene točke ne gleda, kdo je notri in ne ugotavlja kdo ima napadalce rad in kdo je streljal nanje. Vsi so avtomatsko krivi.

     Zločin bi izvedli tako ali tako po prvih strelih nanje, torej bi morali partizani evakuirati ljudi. In imeli so jih kam evakuirati, ker so zadaj gozdovi.

     Tebe pa matra logika, ker mi pripisuješ kar nisem napisal. Malo se zbrihtaj.

     • freedomfighter

      Kaj pa ti pripisujem da si.napisal…a zate pozig vasi ni zlocinsko dejanje?
      Prastari zakon v vojskovanju je tudi pravil da lahko pobijes civilno prebivalstvo ker je to zakonsko postal zlocin sele po drugi svetovni vojni tako da…mogoce imas prav da bi partizani morali pomagati civilistom da pobegnejo vendar jih to niti priblizno ne nredi krive za vojne zlocine nasprotne sile ker po tej logiki bi imeli nemci.pravico pokti prebivalce vseh okupuranih obmocij
      Vcasih pozabljate da govorimo o totalni vojni ki se je koncala z dvema bombama ki sta v sekundi ubile 150 000 ljudi vi pa govorite kot da je bila druga svetovna vojna konflikt podoben nasi dest dnevni vojni

     • centurion

      Opica neumna,
      posluš!
      Ali je vojska nekje zato, da zavaruje civiliste, ali zato,
      da hrabro pobegne, ko zagusti?
      Ti bi soseda toliko časa izzival, da bi prišel prefukat tvojo družino,
      ti pa pogumno stisnil rep med noge in od daleč
      opazoval, kako ti jebe ženo in mlati otroke…
      freedomfucker…

     • macon

      Tako partizansko bojevanje kot je bilo dražgoško je samo po sebi zločin. Napisal sem, da je uničenje utrjene točke iz katere se je vršil odpor za vsako vojsko povsem korektno početje, ni ga zakonika, ki bi to prepovedoval in ga nikoli ni bilo. Funkcija vojske je uničevanje in ubijanje.

      Totalna vojna je bila večinoma na vzhodni fronti, kjer ni bilo civilne oblasti na od Nemcev okupiranih ozemljih, torej so razni SS-ovci pobijali po želji. Tukaj niso. Tudi A-bombi sta bili dejanje totalne vojne.

      Večinoma so pa funkcionirale civilne inštitucije in ljudje hodili v službo in skrbeli za bližnje.

   • Lustrator

    Namci vasi ne bi niti napadli, še manj požgali, če ne bi bilo partizanske diverzije. O tem imaš pričevanj kolikor hočeš.

  • Lustrator

   Saj razumeš, da v Sloveniji praktično ne bi bilo s strani okupatorja ubitega civilista, če ne bi bilo komunističnega partizanstva in njihovega namernega izzivanja žrtev ter celo aktivnega sodelovanja pri spiskih za deportacije v taborišča in seznamih talcev, kjer po pravilu ni bilo nobenih komunistov, zgolj pošteni nedolžni Slovenci?

   Nemci so imeli jasne ukaze in ostre sankcije za vsakega vojaka ali poveljnika, ki bi samovoljno neizzvano okradel, posilil, ubil enega samega civilista. Če se ne motim, je bila najhujša zagrožena kazen celo streljanje. Toliko o tem.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Bla bla bla. Enaka “moralna zmaga” kot bitka na Okroglem. Nekaj zblojenih komunajzarjev se je raje zadušilo, kot predalo Nemcem in to je moralna zmaga…?! V tem primeru jim čestitam… idioti! Mir bi dali, pa jih Nemci ne bi niti lovili. Glej lolek, Nemci so imeli z uradno jugoslovansko oblastjo podpisan pakt. Ko so se komunajzarji začeli dret, da “rađe rat nego pakt”, jim je Hitler “izpolnil željo”. Ko so Nemci prišli v Jugo, so bili okupacijska oblast in so postavili svoja pravila in zakone. Da ti bo lažje jasno, je to tako, kot to danes po svetu delajo Američani… Amerikanci lahko, Nemci ne… al kako gre to?!? Eden od zakonov je bil, da bodo za vsakega ubitega nemškega vojaka pobili 10 Jugoslovanov, za vsakega oficirja pa 100. Ali, da boš lažje razumel, rekli so “pustite nas na miru”. Če nisi delal pizdarij, so te pustili pri miru. Če nisi agitiral proti njim, si imel mir. Če nisi delal sabotaž, si imel mir. Am I getting through to you?!? Dražgošani so komunajzarske razbojnike lepo prosili, naj gredo iz vasi, ker so se bali nemških represalij. Ampak nadut komunajzarski komandant je ostal v vasi, ko so pa Nemci začeli pritiskat, so pa, tako kot vedno, z repom med nogami spizdili na Jelovico. Kaj je bilo potem, je splošno znano. In to je zate in tebi podobnim moralna zmaga?!? A si ti sam mal al kompletno fuknen?!? Je bilo mogoče zaradi te “moralne zmage” na vsakoletni komunajzarski orgiji v Dražgošah že kdaj dovoljeno govoriti tudi kakšnemu domačinu?!? Odgovor veš. Če bi dali komunajzarji mir, bi bilo v Sloveniji na tisoče manj žrtev, rezultat 2. sv. vojne pa bi bil popolnoma isti, ker je bila za Nemce Slovenija samo ena mala praska v primerjavi s kataklizmičnimi porazi, katere so doživljali drugje po Evropi in Afriki. Komunajzarji so se borili izključno in samo za prevzem oblasti. To je priznal tudi govno Maček. In komunajzarska revolucija NI OSVOBODILNI BOJ in niso osvobajali naroda, ker so ga po vojni samo še bolj zasužnjili. Ko slišim nekega zabitega komunajzarja gobcat o tem, kako so slovenski partizani premagali Nemce, me prime srat. Česa tako zabitega človek ne sliši prav pogosto. Moraš imet posebno smolo, da se ti kaj takega potegne čez ušesa. Idioti rdeči!
   PS: še to – v KPS je bilo največ članov leta 1974, in to 77,000. In komunajzarji gobcajo o “narodnoosvobodilnem boju”?!? Da mi to kdo reče v ksiht, se mu bo samo še stemnilo! Partizani in komunajzarji NIKOLI in NIKDAR NISO bili narod!!!!

   • Lustrator

    Vse povedano.

 • bubamara

  Se spomnim sestankov na svetu delavcev, ko so delavci upravljali podjetja: delavci, stisnimo še malo. Kapitalizem je na robu prepada. Komentar v ozadju: socijalizem je korak čez prepad.

 • Artur

  V akcijo sredinski desničarji ! Vložite tožbo proti Lipiču in Friclu zaradi sovražnega govora in zaradi javnega ogrožanja ustavne ureditve pa proti Pahorju, Židanu, Bratušci in Korlu tudi, ker se niso do tega kritično opredelili in so to celo pospremili z odobravanjem.

  • šmentanamuha

   Tam sta paradirala tudi Mesec in Kordiš.

   • WISKY 1000

    Je kdo videl violetko,svetlanko,jankovičko,se je kaj drla?

 • xtc

  Ah,Fritzl in Kučan partija politiočna pornografija.Lol.

  • centurion

   A je to oni Fritzl avstrijski..??
   Kaže, da so vsi Fritzi psihopati.

 • francelj3

  “Zaradi okupacije so lahko delovali legalno.” Res? Legalno v skladu s katerimi zakoni? Fritzl kot “pesnik”, ki misli, da je sanja (v ednini!) slovenska beseda, je pa itak totalkreten.

 • Andrej

  V “normalni” državi smo zaprli najnevarnejšega nasprotnika Šiška. Pa še to je bilo v slogu butalskega policaja (V Butalah poleg ostalih Butalcev živi tudi občinski hlapec, ki ob delavnikih pase govedo in lenobo, ob nedeljah in praznikih pa si na glavo povezne kapo, v roke vzame helebardo ali sulico in se tako prelevi v policaja, ki naj bi bil strah vseh tolovajev) in strašnega razbojnika Cefizlja. Dlje pa ne sežemo.

 • Gren

  FRICL BRICL TELE NEUMNO SE DRŽI KRAVE ZA SESEK IN VLEČE ZA SEBE ZA DRUGE MU NI MAR ČE TAKOJ POCRKAJO TUD DRAŽGOŠANI !

 • Marko Prec

  Dajte vsaj pravi datum napisat, če ste že tako pametni.

 • Vili

  Zabavno. Še pčosebej če si spomnim kako sva 22. julija 1978 stala v Drazgošah z ramo ob rami z Janezom Janšo. Polno brigadirsko uniformo zvezd je imel .D

  • Nata

   Zabaven je tvoj komentar !

  • DEATH TO COMMUNISM

   Pa kva pol?!? Tudi jaz sem bil “sprejet med pionirje”, pa se danes poserjem na komunajzarijo in vse njene simpatizerje.

  • Lustrator

   Ok, razumemo, Janša je bil pred 41 leti mlad in neumen, kot več ali manj vsi. Kakšen je pa tvoj izgovor, da si ideološko in mentalno ostal na istem nivoju, kot pred skoraj pol stoletja?

 • Steiermark

  Bolj kot “fritz” bi se vsi ti zblojeni osebki, praviloma morali poimenovati “Fritzl” , ker gredo po sledeh, ali svojih ali svojih prednikov pedofilov in morilcev lastnega naroda, na kar so pa še ponosni in bi radi ponovili takšno “moralno zmago”…..

 • Hribouc

  Barbari.
  Kajni.
  Satanisti.
  ————————————————————–
  “Pravi recept za propast Ljudstva!” PRESS