fbpx

[Video] Dan norcev v Dražgošah: Lipič pobijanje civilistov imenoval moralna zmaga, radikalnega Fritza pa bi v normalni državi zaprli zaradi ogrožanja ustavne ureditve!

Ervin Fritz je v Dražgošah nizal laž za lažjo in pozival k spremembi ustavne ureditve.

V nedeljo 12. decembra 2020 so se v Dražgošah spet zbrali verniki kulta velike zmage, ki je bila v resnici sramotni poraz in beg. A to jih ni ustavilo, da ne bi praznovali svojega mita zmage, zaradi katerega je moralo umreti 41 nedolžnih vaščanov Dražgoš. “Verjamem, da podobno kot vi, smo ponosni na partizanski boj, zaradi katerega danes na Gorenjskem govorimo slovensko,” je na proslavi za našo televizijo povedal prvak SD Dejan Židan. Še dobro, da je bila proslava na Gorenjskem, ker drugje očitno ne govorijo slovensko. A šalo na stran, pobijanje civilnega prebivalstva so sodelujoči poimenovali moralna zmaga.

Slovesnost je organizator prireditve Ladislav Lipič označil kot organiziranje v spomin na največjo izbojevano moralno zmago. “Tukaj je bila izbojevana največja moralna zmaga, zmaga nad vdanostjo v usodo, zmaga zaupanja vase in zmaga odgovornosti za prihodnost lastnega naroda.” Kako so partizani zagotovili prihodnost naroda tako, da so Nemci pobili 41 vaščanov, ni jasno.  Najbrž se je to zgodilo na enak čudežen način, kot sama zmaga, ki je nikoli ni bilo.

Humanistično gibanje, ki je pobijalo Slovence
To pa za naše komuniste ni dovolj, saj na tak način želijo zmagovati še v prihodnosti. Po besedah Lipiča se lahko le na tej in takšnih zmagah ponovno gradi visoka stopnja naše skupne samozavesti, ponosa in enotnosti. Samozavestni v begu, ponosni na poraz in enotni v pobijanju nedolžnih slovenskih družin. Bolje Lipič ne bi mogel opisati narodnoosvobodilnega boja, a obstaja še boljši izraz. Sramota. Če je kdo mislil, da huje ne more biti, je nato slavnostni govornik Ervin Fritz gibanje, ideologijo, ki je odgovorna za pokol največjega števila Slovencev v zgodovini, imenoval kar za humanistično gibanje.

Foto: STA

“Partizanska umetnost je partizanstvo povzdigovala v kulturni boj. Ti poboji niso bili samo dejanje nevredno humanističnega gibanja. Tako partizanska generacija in njen boj pomenita tudi za sedanje generacije zgled človečnosti,” je zatrdil Fritz. Huda jama, teharski jarek, Košnica pri Celju, Bistrica ob Sotli, Bukovje, Iška in več kot 600 drugih morišč so za Fritza zgled človečnosti. V primeru, da bi slavnostni govornik v Nürnbergu dejal, da sta lahko Auschwitz in Dachau zgled humanizma in človečnosti, bi ta preostanek svojega življenja presedel za zapahi. A ne pri nas. Pri nas se oboževalcem genocida ploska. Še več Fritz je nato nadaljeval z omadeževanjem povojnih pobojev, češ da so bili pobiti samo kvizlingi.

Kdo je začel? Jasno, da Fritzovi!
“Seveda pa je dal na svoj seznam povojne poboje kvizlinških sil. Ja grdi komunisti, grdi partizani, so jih menda vse poprek ubili. Niso jim sodili in jim niso privoščili groba, ampak kdo je začel,”
je dejal Fritz. Ampak gospod Fritz, začeli so komunisti. Zaradi okupacije so lahko delovali legalno. Začeli so pobijati ljudi iz svojih predvojnih seznamov: v Ljubljani, Mariboru, Celju. Prvi maj so v Trbovljah praznovali z nacisti, po vaseh so morili kmete, veleposestnike, trgovce. Kdo je torej začel gospod Fritz? Jasno je, da vi in vaši.

Foto: STA

Kaj tako neumnega še nismo slišali
Tako kot v Dražgošah so komunisti največjo stisko naroda izkoristili za svojo revolucijo. Nato pa je začel Fritz moliti. Častiti na oltarju vse pridobitve socializma, ki bi se moral vrniti. “Nastopil je socializem. Nekateri pravijo totalitarizem in vsiljeni družbeni red. Prav, a kaj so nam takrat vsilili komunisti? Vsilili so podružbljenje privatnih bank in podjetij, nacionalizacijo sovražnega premoženja, veleposestev, fevdalnih posesti, vsilili so splošno volilno pravico, enake pravice za ženske, civilno poroko, planirano nacionalno ekonomijo, socialno, zdravstveno in pokojninsko zavarovanje, brezplačno šolanje za vse,” je še v govoru povedal Fritz. Kaj tako neumnega v zgodovini dražgoških proslav še nismo slišali.

Foto: STA

Obvezno šolanje je prva uvedla Marija Terezija, civilno poroko pa so uvedli Francozi v času Ilirskih provinc. Ostalo kar je povedal Fritz drži. Vsi ti koraki so prinesli bedo, revščino in državo, ki je za nekaj desetletij zaostajala za razvitim svetom. Da niti ne omenjamo represivne države, ki je vsakega oporečnika zaprla ali pa celo umorila. A to še ni vse, nato je pričel Fritz odkrito groziti. “Delavci, socialistični samoupravljalci, so zdaj postali delojemalci, prisiljeni v mezdne odnose. Znamenita cinična gospodarska zbornica narekuje deželi svoj svetovni nazor, ki ga zaobjema en sam pojem- biznis. Zdaj družbeno gibanje za demokratični socializem dela prve pogumne korake. Naša gesla so: podružbljena proizvodnja in družbena praksa, socialna skladnost, enakost, varnost, zaščita okolja, znanost, kultura. Uvedli bomo rdečo državo, rdečo samoupravo. Gospodje ljubeznivi, ki držite za vrat domovino, totalno ste pogrešljivi skupaj s privatno lastnino” je povedal Fritz.

 

Policisti so bili prisotni v Dražgošah in v normalni državi bi bil Fritz v zaporu zaradi ogrožanja ustavne ureditve. Človek je napovedal konec zasebne lastnine, ki je ustavna kategorija, grozil je s komunistično državo,  komunistično upravo, a po potvarjanju zgodovine in grožnjah z novo revolucijo, se je šele začela prava komedija.

Okrcal grde kapitaliste, kako so razprodali najboljša podjetja, pred njim pa ploskali sami razprodajalci podjetij
Fritz je okrcal grde kapitaliste, kako so razprodali najboljša podjetja, temu pa je ploskala prisotna Alenka Bratušek, ki je z razprodajo pravzaprav začela. “Vladajoči so nam razprodali še zadnje ostanke bank, mnoga najboljša podjetja, letališče, prehranska podjetja. Zapravili so nam celo mineralno vodo Radensko in Donat,” je dejal. Bratuškova, Pahor, Janković, Erjavec in Židan. Vsi so stali in ploskali. Vsi razprodajalci državni podjetij, vsi kaviar socialisti. Vsi s toliko zasebne lastnine, da bi lahko preživeli nekaj družin. A kritika ni letela na njih, ve se namreč, kdo je sovražnik števila ena in Fritz ga ni pozabil omeniti. V Dražgošah se ne zbirajo zato, ker bi bila bitka pomembna, pač pa zato, ker nasprotujejo Janezu Janši.

“Tovarišice in tovariši, mi, ki smo zbrani na tej spominski slovesnosti, se prav gotovo v veliki meri strinjamo, da je slovensko uporniško svobodnjaštvo iz II. svetovne vojne, ki se je v novejšem času pokazalo tudi proti velikosrbskemu hegemonizmu in tudi proti politiki Janeza Janše, tista vseljudska volja, na kateri bo slonela bodočnost tega ljudstva.” Prihodnost gospod Fritz in ne bodočnost in ne gospod Fritz večina ljudstva je na zadnjih volitvah volila za Janšo. Strah je prisoten v teh, ki svoje privilegije odevajo v socializem in podobne pravljice. Strah, da se jih ne bo nihče spominjal in da jih bo zgodovina uvrstila med diktatorje in norce. Zato tudi častijo Dražgoše in v blato tlačijo osamosvojitev.

Foto: STA

Dražgoše kot simbol njihove oblasti, izpeljane iz genocida
“A tudi mi smo se rešili iz slabega v hujše,” je prepričan Fritz. “Da je sedanja Slovenija uresničena sanja stoletji in tisočletji, je zgolj pretiravanje. (aplavz) Kajti znameniti osamosvojitelji so z osamosvojitvijo izvedli tudi protirevolucijo, to se pravi, restavracijo kapitalizma. Ti, znameniti demokrati za to niso nikogar vprašali,” je še povedal. Res je, prav nikogar niso vprašali, razen 95 odstotkov Slovenk in Slovencev, ki so 23. decembra 1990 množično obkrožili DA za izhod iz propadlega socializma. Niso pa vprašali nikogar o teh, ki menijo, da so bogovi na zemlji in to želijo spet postati. Fritza boli, da socializma ni več, kajti ravno v tistem sistemu, so ritolizniki in kvizlingi najbolje uspevali in se pretvarjali, da najbolje vedo, kaj je dobro za ljudstvo, ki jih je preziralo. Da so Dražgoše simbol njihove oblasti, izpeljane iz genocida, pa je potrdil tudi zadnji predsednik komunistov Milan Kučan. On namreč hodi v Dražgoše, ker so te simbol njihove oblasti. Če ne bi bile, ga ne bi bilo tam. Za Nova24TV je glede svoje udeležbe povedal: “Zaradi tega, ker Dražgoše so. Če Dražgoš ne bi bilo, me ne bi bilo tu.”

Tanja Fajon v Dražgošah s poslancem SD Matjažem Nemcem in Milanom Kučanom. (Foto: Facebook)

Da gre za shod nestrpnežev in hujskačev, pa so dokazali tudi udeleženci. Našo novinarko so obkladali z žaljivkami in grožnjami. S tem so pokazali, da gre za shod sovraštva do vseh, ki mislimo drugače. Karkoli, skoraj vsi so v Dražgoše prišli z dragimi BMW-ji, Mercedesi, in Audiji, nosili so krznene plašče in drage čevlje. Narod bo kmalu spoznal, da ne more podpirati ljudi, ki drugim pridigajo o skromnosti, sami pa živijo na veliki nogi, se operirajo v tujini in svoje otroke pošiljajo na najboljše zasebne šole. Za vse ostalo pa bo poskrbel čas.

Hana Murn