fbpx

[Video] Danes bo zaprisegla predsednica države, ki je prelomila vse obljube v svoji kampanji

Nataša Pirc Musar (Foto: STA)

Danes bo na slavnostni seji DZ-ja prisegla novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar. Še vedno je skoraj nemogoče verjeti, da bo zasedala tako visoko funkcijo kljub vsem lažem, ki jih je izrekla v času svoje kampanje. Roko na srce, podpora osrednjih medijev in globoke države sta ji le naredili uslugo, saj so jo kovali v zvezde, sama pa je stalno ponavljala, da bo predsednica vseh in “nikoli ne bo molčala ob družbenokritičnih dogodkih”. Pa vendar je kot prva predsednica in velika “zagovornica” žensk prav glasno molčala ob pritiskih, ki so se dogajali v času odstopa notranje ministrice.

Očrnila je Slovenijo v Bruslju, lagala o svojem premoženju in trdila, da se ji ne sanja, kaj počne njen mož poslovno, humanitarni organizaciji izdajala fiktivne račune, goreče zagovarjala ženske, potem pa molčala, ko se je nad notranjo ministrico zgodil hud politični pritisk, kritizirala sovražni govor, potem pa v svoje vrste sprejela ljudi, ki so na protestih širili sovražni govor, zagovarjala pravno državo in demokracijo, danes pa molči, ko ljubljanski župan Zoran Janković s policijo odstranjuje kmete z njihove lastne zemlje. Ta ista oseba bo danes zaprisegla kot predsednica Republike Slovenije in ta ista oseba trdi, da je “predsednica vseh”. Ali ljudje sploh vedo, kaj so izvolili?

Nataša Pirc Musar vedno razglaša, da bo predsednica vseh Slovencev. To so počeli tudi že njeni predhodniki – od Kučana, Drnovška, Turka pa do Pahorja. Le dvema je to relativno uspelo, dva pa sta bila zvesta vojščaka svoji politični opciji. Pri “nestrankarski” Pirc Musarjevi je več kot očitno, komu pripada, kateri del volilnega telesa nagovarja in predvsem, da nikoli ne bo predsednica večine Slovencev, temveč le polovice, pa še to takrat, ko se ji bo “izplačalo”. NPM je postala paradni konj osrednjih medijev, ki so jo razglasili za nepristransko in neodvisno, predvsem pomnimo primer  pred časom, ko je dejala, da je RTV vedno spoštovala raznolikost gostov in hkrati nalašč spregledala izjave UKOM-a, kjer so z dejstvi podkrepljene trditve o pristranskosti RTV.

Nataša Pirc Musar (Vir: zajem zaslona, Twitter)

Za tem je bila ena izmed povabljenih gostij razprave o medijski svobodi in vladavini prava v Sloveniji v Evropskem parlamentu, kjer je izrekla več dokazanih laži, ki se nanašajo na Urad vlade za komuniciranje – UKOM, Janševa vlada pa je seveda argumentirano njene laži tudi demantirala. Pri rušenju vlade @JJansaSDS so vpoklicali vse razpoložljive resurse. Takole je bodoča predsednica 53 % slovenceljnov lagala v Bruselju in plesala s Fajonko in Ljudmilo. Danes, ko Janković z orožniki tepe kmeta na njegovi zemlji, demokracija ni ogrožena in Musa molči,” je zapisal eden od uporabnikov Twitterja, ki njenim lažem ni nasedel.

Molčala je, čeprav je obljubila, da se bo “vedno oglašala”
Zagovornica pravne in demokratične države molči, celo ko so vidno kršene človekove pravice in to na lastni zemlji. Tako je tiho tudi ob dejstvu, da je Jankovič s pomočjo policije s parcele na silo odvedel lastnika parcele. Ob tem je večkrat zahteval, naj mu pokažejo listine in dokumente, ti pa so se mu skoraj posmehovali in dejali, da bo papirje dobil naknadno. Resno? V katerem svetu prideš v tuje stanovanje in poveš, da boš sodni nalog poslal kasneje? Je to ta demokratična država? Pa vendar je njen molk sovpadal z molkom Nike Kovač, ki je še slabi dve leti nazaj skakala okrog zaradi referenduma o pitnih vodah, danes pa o njej ne duha ne sluha.Nataša Pirc Musar je v preteklosti nastopila tudi kot pravna zastopnica razvpitega inštituta, torej ne čudi, da si o tem prav tako mnenje delijo oz. molčijo. No ja, so molčali, dokler ena od članic Inštituta 8M ni prekinila molka, pa bi morda bilo bolje, če ga ne bi.

Po dolgem molku se je oglasila članica Inštituta 8. marec Merima Sarajlija, ki je povedala, da jo celo “veseli, da je bil protestnik uklenjen, “da se ne bo več šopiril po njenem naselju”. Obtožila ga je, da “meša drek v lokalni politiki” in je “dedoval neskončno veliko zemlje”.  Rekla je, da je “štiri leta pripravljal to svinjarijo”, zdaj pa naj bi bila kriva, kot se je slikovito in pomenljivo izrazila “Golobova policija”. Rekla je še, da je obrnila mnogo telefonov in na koncu ugotovila, da ima glede C0 “Zoki prav”. Bravo za pravno in demokratično razmišljanje. NPM je kampanjo gradila na zavzemanju za demokracijo in človekove pravice ter na napovedi, da se bo kot predsednica republike oglasila vselej, ko bo presodila, da so te kršene. Mar res?

Kvazizagovornica žensk
Še nedavno je Nataša Pirc Musar “pridigala” o gledanju v prihodnost in dejstvu, da “vsi, ki jo poznajo, vedo, da se bo vedno oglašala ob družbenokritičnih dogodkih brez kakršnega koli oportunizma ali kalkuliranja”, kot je to povedala na RTVS v enem od intervjujev. In čemu smo priča danes? NPM molči, ob tem ko hoče PV imeti svojo para vojsko, je lagal v DZ in zahteval odstop specifičnega načelnika policijske uprave Nova Gorica, je pa tiho.Toliko o tem, da se bo “vedno oglašala”. Da ne govorimo o njeni podpori ženskam v politiki, ki ji očitno ni več v interesu, zdaj, ko je dobila to, kar je želela. Ni bilo videti, da je nekdanji notranji ministrici Tatjani Bobnar, ki je spregovorila o hudih političnih pritiskih  s strani Golobove vlade, na kakršen koli način stopila nasproti. In le zakaj bi, ženske po njeni logiki podpirajo le ženske, s katerimi imajo skupne interese.

Tatjana Bobnar (foto: zajem zaslona)

Glede na navedeno, dvakrat premislite, kdo je Nataša Pirc Musar in čigava predsednica je. Njeno premoženje, ki ga je želela na vsak način prikriti, in njeno zavajanje javnosti, da ne ve, s kakšnimi posli se ukvarja njen mož, vse to je iz trte zvito. Zelo dobro ona ve, enako, kot je vedela leta 2015, ko je po poročanju Reporterja v času, ko je zasedla funkcijo predsednice Rdečega križa Slovenije (RKS), izdala lažen račun za storitev pravnega svetovanja, ki ga ni bilo. Šlo je za poskus, da bi ji RKS na ta način plačal honorar za poslovodenje v tej humanitarni organizaciji. Pirc Musarjeva odgovarja, da je šlo za “nenamerni zaplet”. Ali je glede na povedano res šlo le za nenamerni zaplet, naj bralci presodijo sami.

Ana Horvat