[Video] Delovi novinarki spravili Tonina v neroden položaj zaradi povezav z Vesno Vukovič

Matej Tonin v Delovi spletni oddaji.

V novem Delovem podcastu je gostoval predsednik Nove Slovenije Matej Tonin, ki pa je bil potisnjen v precej neroden položaj, saj mu je voditeljica pojasnila, da več članov njegove stranke sodeluje z generalno sekretarko Gibanja Svoboda Vesno Vukovič.

Delove spletne oddaje so nedavne razkrile vpletanje generalne sekretarke Vesne Vukovič v novinarsko delo, ker je novinarka Suzana Kos spraševala o pogodbah Gorenja. Tokrat pa je namesto Urške Klakočar Zupančič nasproti Kosove in Barbare Eržen sedel predsednik Nove Slovenije Matej Tonin.

Vrhunec je oddaja dosegla, ko je vprašanje zopet naneslo na poznanstvo Vesne Vukovič z nekaterimi vidnimi člani NSi. Sprva se je Tonin sprenevedal, da bi tak stik obstajal. “Obstaja stik na ravni poslanske skupine,” je dodal.

Toninu postalo nerodno zaradi povezav z Vesno Vukovič
Nato je voditeljica Kosova pristavila, da gre za Jerneja Vrtovca, ki je z njo v rednih stikih, saj se poznata že dolgo. “Potem je to vprašanje za gospoda Vrtovca,” pove Tonin in doda, da ga bo o tem tudi sam povprašal, če to drži. Ko se je videlo, da je Tonin že v precejšnji zadregi, je novinarka še dodala, da je z njim tudi sama govoril in da ne govori v prazno. “In vam je potrdil,” vpraša Tonin. “Seveda” odgovori Suzana Kos in še doda, da on ni edini iz njegove stranke, ki je bil z njo v stikih.

Andrej Žitnik