[Video] Diktatorsko ravnanje poslanke Svobode Grgurovičeve

Poslanka Svobode Lena Grgurevič. (Foto: zajem zaslona)

“Ob še enem katastrofalnem (številne kršitve poslovnika) vodenju seje OP s strani Grgurovičeve, koalicija zagovarja (!) sodno zastaranje, kršitev načela naravnega sodnika, notranje in zunanje pritiske na njihovo odločanje. Pod svobodnjaki smo priča popolnemu porazu pravne države,” je zapisal poslanec SDS Dejan Kaloh. 

Arogantno obnašanje poslancev Gibanja Svobode je preseglo vse meje. Tokrat se je na odboru za pravosodje “izkazala” njihova predsednica in poslanka Lena Grgurevič, ki je večkrat grobo kršila poslovnik in prostaško posegala v besedo poslanca Branka Grimsa. Ta je njeno ravnanje označil za “tipično zlorabo”. Izpostavil je, da mu je Grgurevičeva že večkrat izklopila mikrofon, dvakrat, preden mu je sploh izrekla prvi opomin. Grims: “To je zloraba poslovnika, vaše ravnanje je v očitnem in neizpodbojnem nasprotju s poslovnikom. In vi ste zato osebno, kazensko in disciplinsko odgovorni.”

“In vaše ravnanje bo seveda imelo posledice, tudi kakšno sejo DZ-ja, na kateri bomo vse stvari, ki jih skušate preprečiti, razgrnili pred slovensko javnostjo.” Grims je omenil tudi možnost sklica tiskovne konference in TV oddaje. Prepričan je, da mu je Grgurevičeva posegla v besedo brez razloga. Poslanko je sicer zmotilo prebiranje naslovov, od katerih se je eden nanašal na nezakonito vmešavanje Golobove politike v delo ustavnega sodišča.

Zelo kritičen do njenega ravnanja je bil tudi poslanec SDS Andrej Hoivik. Pojasnil je, da se odvzem besede lahko izreče šele, ko dobi dva opomina, ona pa je Grimsu nemudoma odvzela besedo. Zato je predlagal, da se jo odstavi kot predsednico odbora za pravosodje. Prepričan je, da je njeno početje nedemokratično, celo diktatorsko. Ravnanje Grgurevičeve kaže tudi na “strokovnost”, ki jo dejansko premorejo poslanci Svobode.

Odbor za pravosodje, poslanska skupina SDS (Foto: Twitter)

Domen Mezeg